2023-05-22
💖 螢火 (尖沙咀)✨尖沙咀尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈LG樓1號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️成日都會有人問我如果鐵板燒最好食嘅餐廳你揀邊一間🔥我一定毫不猶豫咁樣答佢👉🏻螢火👈🏻,呢一間餐廳今次已經係我食過嘅第3️⃣次🥰-星⭐️ $380/1人▫️帆立貝🐚:今次呢個帆立貝有勁多魚子醬😍同我之前你食嘅時候擺盆唔同咗,更加精緻😚。口感較彈性,而且好鮮甜。▫️大蝦🦐:呢一度係令我愛上食蝦頭嘅地方🤫佢哋嘅哈除咗煮得但係有口感之外,仲有佢個黑頭仲有少少蝦膏可以嗓埋啲膏😍▫️美國牛肉薄燒🐃:厚燒薄燒我自己都好鍾意❤️但係今次我又係食薄燒😈因為我知道呢個餐會好飽肚🤫-月🌙 $380/1人▫️鵝肝多士🦢:今次呢個鵝肝多士實在太吸引啦😍超級Igable📸,上面有少少柚子啫喱令味道層次更加豐富。▫️廣島蠔🦪:肥美又鮮甜,旁邊仲加入咗大量嘅櫻花蝦碎,令到生蠔嘅鮮味更加突圍而出🙈。▫️美國牛肉厚燒🐂:Kyla就叫左厚燒,佢嗰個都一樣叫咗三成熟,好軟腍,好好食架。👇🏻以下呢幾款食物係兩個餐都有㗎🖖🏻▫️沙律🥗:好啦上天終於比一個機會我試吓食火龍果😂咁大個女都未食過火龍果㗎🤣原來都幾好味甜甜地。沙律菜因為加咗果醋
💖 螢火 (尖沙咀)
✨尖沙咀尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈LG樓1號舖
-星⭐️ $380/1人
-月🌙 $380/1人
👇🏻以下呢幾款食物係兩個餐都有㗎🖖🏻
▫️沙律🥗:好啦上天終於比一個機會我試吓食火龍果😂咁大個女都未食過火龍果㗎🤣原來都幾好味甜甜地。沙律菜因為加咗果醋嘅關係所以有少少酸酸地,好開胃。
▫️汁煮白鱈魚🐟:我最鍾意就真係呢一個鱈魚洋蔥湯,每一次嚟到最想食嘅就係呢一個🤩魚嘅油分完全鎖住於魚肉當中。
▫️漬物🧆:牛蒡一向都係我最鍾意食嘅😋
▫️吸物🍲:係清甜麵豉湯,有海帶同豆腐☺️
▫️櫻花蝦炒飯🍚:真係好大兜,如果大家嚟到食到一半覺得好爆嘅時候一定一定要同師傅講要少飯🤣雖然佢隻蛋真係好吸引🍳
▫️甜品🍦/咖啡☕️:我就叫咗芝士雪糕,@kyla__hkfoodie就叫左咖啡。