2022-06-15
係長沙灣有一間好好食嘅星馬菜餐廳🥘*餐廳環境衛生*首先講吓佢餐廳環境,一入到餐廳嘅牆身🧱用咗雲石佈置,地下用黑白▪️▫️地磚襯托,好有復古嘅感覺!枱櫈用木啡✖️藍色,係我自己鐘意嘅顏色✨周圍都好乾淨,仲有淡淡嘅海南雞味,畢竟餐廳係主打買海南雞🌟*食物貌相味道*今日同朋友叫咗三個餐套餐第一個係招牌海南雞飯🐤($70),套餐配左一個雞雜冬瓜湯,入邊有好足料嘅雞心、雞腎、雞潤,如果唔想飲呢一個湯,仲可以加$10轉肉骨茶🐷🤩餐廳嘅海南雞皮薄,唔多肥膏,雞肉嫩滑,完全都唔覺得好靭。佢仲可以配飯或者白飯。個油飯絕對唔係普通雞油撈飯,食落一啲都唔油,仲好香🍚第二個係星洲喇沙海南雞米線($68)🍜,鍾意食喇沙嘅朋友就絕對唔可以錯過,個湯汁超級濃烈,仲有兩粒豆卜魚旦,入晒味😙第三個係檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯($68) ,叉燒係啲半肥瘦🤭佢用咗黑豉油汁配叉燒非常特別,好少地方可以食到呢個汁🐗另外我地仲叫咗熱檸檬薏米水🍋,最啱貪靚嘅人飲‼️因為薏米有美白嘅作用,唔係好多餐廳都有得飲。*服務質素*我係lunch hour時間去,全場爆滿,不過都係等咗一陣就入得去。地方很大。點餐係自己用QR code 落單,點完兩三
係長沙灣有一間好好食嘅星馬菜餐廳🥘
*餐廳環境衛生*
*食物貌相味道*
今日同朋友叫咗三個餐套餐
*服務質素*
我係lunch hour時間去,全場爆滿,不過都係等咗一陣就入得去。地方很大。點餐係自己用QR code 落單,點完兩三分鐘就已經上菜,非常快捷。餐廳員工都很友善!💖