2022-11-02
下午茶時段,特登走到去長沙灣呢一間食個喇沙。入到去見到好多人嗌咗個海南雞飯套餐,自己因為一心諗住去試佢哋嘅喇沙,所以點咗一個下午茶套餐。🫢🥘星洲摻摻喇沙佢下午茶套餐,我叫咗個熱檸檬薏米水。好飲🤩主角一到咗枱面時,我都嚇咗一跳,竟然有兩隻蝦兩隻青口仲有大量魚蛋加魚片。🤗今時今日以呢個價錢食到咁嘅足料嘅嘢,真係唔係太多。湯底先試咗一啖,喇沙濃度啱啱好,味道唔會俾啲辣味冚過。咗去不會非常辣。椰香味好香😋,湯底調校得非常一流,我未試過真係食完完成碗之後仲可以飲多幾啖湯。👍👍-兩隻蝦都新鮮大隻兼彈牙🦐-青口都大隻又飽滿👌-魚蛋,魚片頭都新鮮入口就知道係當日嘅貨。-米粉同油麵,都係爽滑,唔會煮過籠,軟硬度啱啱好。最怕有啲油面煮到發脹晒😹。整體嚟講我入咗去10分鐘到就見到好多客原來鍾意下午茶入嚟食過油雞飯或者喇沙套餐。😻極度推薦嘅一間食店,我自己亦都會再嘗試下次去食佢嘅海南雞飯😍
🥘星洲摻摻喇沙
佢下午茶套餐,我叫咗個熱檸檬薏米水。好飲🤩
-兩隻蝦都新鮮大隻兼彈牙🦐
-青口都大隻又飽滿👌
-魚蛋,魚片頭都新鮮入口就知道係當日嘅貨。