2021-05-19 188 瀏覽
同男朋友前一日傾計講開旅行嘅趣事同美食,講講下講到呢間一直都想試嘅餐廳,第二日大家都放假,一於黎試一試😋可能因為星期日,我地一點左右到,已經勁多人等緊位,好彩天氣唔太熱等位期間一路睇個Menu,真係花多眼亂,樣樣都好想試🙈就咁簡兩款多士都掙扎左好耐,最後都係兩樣叫哂,然後話俾自己聽,小孩先會選擇🤣🤣🤣-🔺椰香咖央多士呢個幾乎每枱都會叫,食落好香口,會相對甜少少,都唔錯🔺海南鴛鴦燒麵包原本冇特別期待,點知食落有驚喜;其實個味道同椰央咖央多士係差唔多,但相對牛油味會重啲,冇咁甜,我同男朋友都比較鐘意呢個多啲😋🔺馬拉沙嗲串燒 3PCS (豬 牛 雞各一)正常水準嘅串燒,好有馬拉風味,牛嘅話相對遜色少少,個味唔差,不過會比較推薦豬同雞,食落好Juicy🤙🏻🔺辣死你媽(配仁噹牛肉)好有馬拉旅行食到嘅味道,好惹味,男朋友原本話麻麻地想試,俾我半逼之下試食,試完都話好食🤣🤣🔺馬來西亞拉茶(熱)🔺美碌恐龍兩杯野飲都係好飲嘅,唔會話特別出色,但就係好signature嘅飲品🤭🤙🏻

等位期間一路睇個Menu,真係花多眼亂,樣樣都好想試🙈

🔺椰香咖央多士
呢個幾乎每枱都會叫,食落好香口,會相對甜少少,都唔錯

🔺海南鴛鴦燒麵包

🔺馬拉沙嗲串燒 3PCS (豬 牛 雞各一)

🔺辣死你媽(配仁噹牛肉)

🔺馬來西亞拉茶(熱)
🔺美碌恐龍

2021-03-14
午餐
  • 海南鴛鴦燒麵包
  • 辣死你嗎配咖喱雞肉
  • 美綠恐龍
今晚5.17 8:00左右係旺角分店同朋友食飯開頭我地只有三個人 未知道第四個朋友會唔會來到 所以我地拎左位 門口既同事態度好差咁 未人齊唔準入座我都十分明白需要人齊 然後我地決定淨係三個人食飯 但係佢話 「咁你確定三個人?如果多一個人出來我都唔會比返個位同碗你地」請問呢啲係咩態度?如果我地真係三個人食飯 係咪呢世都唔洗入座?點解我地食飯要受氣?我地態度都好友好到入座 落單 同事好似唔明聽人話咁「講號碼啦!唔好講菜名啦!」我真係第一次遇到咁既服務 唔係要求五星級服務 但都唔係呼呼喝喝咯然後叫做個黑椒蜆整餐飯食完都未到 然後我地話取消 又話馬上有 又等一陣 隔離比我地遲落單 都已經就黎食完咁你地都上菜 咁我地咪食咯結果個蜆係酸既???唔係呀嘛成餐飯都係度受氣 真係唔知你地既服務點解可以咁差。。食物差 態度仲差試過一次就夠
今晚5.17 8:00左右係旺角分店同朋友食飯
到入座 落單 同事好似唔明聽人話咁
「講號碼啦!唔好講菜名啦!」
然後叫做個黑椒蜆
咁你地都上菜 咁我地咪食咯
結果個蜆係酸既???唔係呀嘛

成餐飯都係度受氣 真係唔知你地既服務點解可以咁差。。
食物差 態度仲差
試過一次就夠
2021-05-17 342 瀏覽
檳城福建蝦麵(油麵)呢個湯底同平時食拉麵個湯底一樣👍🏻👍🏻好濃好濃,其實唔辣,濃濃嘅蝦底香~~👍🏻油麵彈牙滑溜,👍🏻夠認真,因為出邊食好多都麵底唔淋,未煮熟~配料其實幾少既:兩塊腩肉,兩塊魚蛋片,一隻熟蝦,半隻蛋。佢麵底份量都較多,所以都夠飽!馬來西亞出名椰香咖央多士🤩賣相擺得好靚吖 🤩🤩多士好脆~椰子味重咖央搽得好厚!!!💕💕💕不過我自己就唔鍾意太甜既食物;所以我就覺得有啲甜咗少少💕鍾意食甜嘅朋友一定要試呢個。辣死你嗎配仁噹牛肉失望,因為我以為係配牛肉而唔係牛腩。而且啲牛腩一啲都唔淋!馬來西亞拉茶👍🏻奶茶味蓋過甜味👍🏻👍🏻好飲👍🏻
檳城福建蝦麵

檳城福建蝦麵(油麵)
呢個湯底同平時食拉麵個湯底一樣👍🏻👍🏻
好濃好濃,其實唔辣,濃濃嘅蝦底香~~👍🏻
油麵彈牙滑溜,👍🏻
夠認真,因為出邊食好多都麵底唔淋,未煮熟~
配料其實幾少既:
兩塊腩肉,兩塊魚蛋片,一隻熟蝦,半隻蛋。
佢麵底份量都較多,所以都夠飽!

馬來西亞出名椰香咖央多士🤩

賣相擺得好靚吖 🤩🤩
多士好脆~椰子味重

咖央搽得好厚!!!💕💕💕
不過我自己就唔鍾意太甜既食物;
所以我就覺得有啲甜咗少少💕
鍾意食甜嘅朋友一定要試呢個。

辣死你嗎配仁檔牛肉

辣死你嗎配仁噹牛肉
失望,因為我以為係配牛肉而唔係牛腩。
而且啲牛腩一啲都唔淋!

馬來西亞拉茶👍🏻奶茶味蓋過甜味👍🏻👍🏻好飲👍🏻

2021-05-16
10 分鐘 (堂食)
檳城福建蝦麵
馬來西亞拉茶
早前行過上海人見到今晚就過來試試6點半左右不用排隊入到去大家都係一格格地方都算大唔會覺得太逼好多野都想食多士有兩樣都係出名今次先試了招牌咖央多出面食過好多間一係包唔脆一係牛油或咖央醬唔夠今次終於食到正宗的!店員一放低仲提我要趁熱食咗先邪惡嘅嘢永遠都係最好食😋😋蔬菜春卷主要都係紅蘿蔔絲味比較重這一碗黃咖喱是屋企人吃,佢哋食得辣都覺得後勁嘅辣味幾犀利,但湯底就好香❤️因為我唔食辣,所以叫咗個辣醬另上蘿蔔糕煎得都幾香這個芽菜,睇落冇乜特別,但好夠味,最快清晒係佢!最後叫了貓山王雪糕,雪糕略嫌不夠硬,有點就嚟溶既感覺,但榴槤肉味道就好濃👍下次仲想試埋佢另外一款多士😋建議一坐低可以先比杯水客人問咗兩次,三個人都係比得一杯後來叫佢俾個碗我,個碗上面仲有咖喱漬,又要換過,這一部分希望可留意👍
早前行過上海人見到

多士有兩樣都係出名
今次先試了招牌咖央多
出面食過好多間一係包唔脆
一係牛油或咖央醬唔夠
今次終於食到正宗的!
店員一放低仲提我要趁熱食咗先
招牌咖央多

邪惡嘅嘢永遠都係最好食😋😋
蔬菜春卷

蔬菜春卷主要都係紅蘿蔔絲味比較重

蘿蔔糕

因為我唔食辣,所以叫咗個辣醬另上
蘿蔔糕煎得都幾香
炒豆芽

這個芽菜,睇落冇乜特別,但好夠味,最快清晒係佢!
貓山王雪糕

下次仲想試埋佢另外一款多士😋
建議一坐低可以先比杯水客人
問咗兩次,三個人都係比得一杯
2021-05-16
招牌咖央多
蔬菜春卷
蘿蔔糕
炒豆芽
2021-05-14 328 瀏覽
今天在旺角工作後,相約了幾位朋友到了上海街的歷史活化建築物外的蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室,它主打馬來西亞菜式,店內裝修懷舊雅致,有個閣樓,地方大,設有不少卡位首選 - 辣死你媽椰香飯配參巴魷魚!因為加了班蘭令到飯是綠色,配上多種脆口的花生銀魚及蝦片,非常香濃的咖哩汁,層次感十足,魷魚很爽脆!沾上辣醬後香好吃!招牌沙煲老鼠好似銀針粉,很多配料例如肉碎及銀魚,砂煲熱上後馬上快炒,將雞蛋及配料伴起來吃,口感出色,香氣撲鼻!馬拉咖哩雞撈麵(油麵),咖哩不會太辣,油麵質地較硬身,有咬口,雞肉肉質嫩口!檳城香炸滷肉卷,外層是腐皮卷略帶焦脆,內餡的滷肉口感似芋泥卷,沾上辣醬會更滋味!咖央多士香脆可口。有四塊,著鬆脆的口感,配上咖央醬和牛油後,鹹甜度恰到好處,咖央夠香濃,十分出色!蒜香青龍菜,獲氣十足,菜味鮮甜,蒜香不會過油,很爽脆很清新!馬來西亞拉茶入口順滑,傳統的馬拉配方奶茶加入煉奶和淡奶,來回拉數次令奶味更均勻,口感更絲滑濃厚,帶有香料味的特別奶茶,值得一試!推薦一試!

推薦一試!
2021-05-12
  • 辣死你媽椰香飯配參巴魷魚
  • 招牌沙煲老鼠好似銀針粉
  • 馬拉咖哩雞撈麵
  • 檳城香炸滷肉卷
  • 咖央多士
💛蘇媽蘇媽 @旺角📍旺角上海街618號地下G01號舖一直都想試蘇媽蘇媽好耐終於有機會同一班朋友一齊黎食!🤩 旺角分店 門外既裝修復古味偏重 而入面就充滿檳城既特色 感覺置身係馬來西亞 裝潢別有一番風味🤣 價錢又夠曬貼地👍🏼▫️椰香咖央多士 $28呢個嚟到一定係必點!!多士表面烘得好脆身 配上椰香咖央醬同邪惡嘅牛油🤣 椰香味同班蘭味十足 配搭得好好👍🏼整體又唔會太甜😋😋朋友未試之前都冇咩興趣叫 點知佢試左一啖就覺得好味到要自己encore多碟😆😆 證明佢地既咖央多士真係好好味🤩 一試愛上🤤▫️湯咖喱米線 $55呢款比較似🇸🇬新加坡喇沙 配料都好豐富 有豆角 豆卜 芽菜仔 薯仔 薄荷葉 特別鍾意魚蛋 魚肉卷 夠曬彈牙👍🏼 佢另外加左酸柑汁 所以整體個湯比起平時既喇沙帶點酸味 喇沙湯底好惹味😋 鐘意佢唔會好辣 同埋好重椰汁味🤤▫️檳城亞參喇沙 (米線) $55唔係好食到辣既朋友叫記得叫湯咖喱米會比較好 因爲呢款真係頗辣下🌶鍾意食辣既朋友就啱曬啦!因爲都幾辣下 會食到標眼水鼻水🙈 呢款同平時既喇沙唔同 唔係重椰奶味 而係酸酸辣辣~▫️怡寶雞絲湯貴刁 (米粉) $55配料有蝦🦐、魚片、韭菜、芽菜、雞絲
💛蘇媽蘇媽 @旺角
📍旺角上海街618號地下G01號舖

▫️椰香咖央多士 $28

▫️湯咖喱米線 $55

▫️檳城亞參喇沙 (米線) $55

▫️怡寶雞絲湯貴刁 (米粉) $55
配料有蝦🦐、魚片、韭菜、芽菜、雞絲 呢款應該係唯一一款唔辣同埋比較清淡既麵 啱曬唔食得辣既朋友 湯底係清甜既雞湯🤤

▫️招牌砂煲老鼠粉 $84
老鼠粉其實姐係銀針粉 口感幾好👍🏼 幾夠鑊氣🔥味道好似煲仔飯既飯焦咁 整體都好大份 味道適中 撈埋d配料一齊食都唔會太鹹~

▫️肉骨茶 (棒棒骨) $84
肉骨茶大大煲 仲可以任飲 藥材味偏重🪵
棒棒骨都幾入味 夠淋身

▫️馬來咖喱撈麵(油麵) $58
朋友點的 佢話整體不過不失~

▫️怡保肥仔芽菜 $48

🌟性價比:4.5/5
👀環境:4/5
👥服務:4/5
2021-05-07 225 瀏覽
一直好掛住咖央斑蘭多士,雖然知好肥,但真係好令我回味!同朋友放工去左呢到食野,平日等左大約20分鐘,尚可接受放假等再耐d!我地叫左野食share, 當然最最最最最重要就係咖央斑蘭多士!甜度岩岩好!脆口焗方包夾住牛油同斑蘭醬 超級邪惡!睇下佢個樣好邪惡 好大引誘再叫左佢旺角店唯一的飯選擇朋友話深水埗店選擇再多d顏色係好搶眼,斑蘭味唔算好出,所以都唔擔心話甜飯配咸食怪怪地個辣醬真係蘇媽獨有又香又夠味朋友叫左熱拉茶,個杯超級靚好有古典氣息我地仲叫左個椰香豬紅魚蛋麵唔記得左叫咩名,哈哈但好有椰香 好滑又清淡岩晒我地懶養生的女士!加埋小小辣醬好惹味每人食左百令蚊埋單!食得開心 值!💛
一直好掛住咖央斑蘭多士,
雖然知好肥,但真係好令我回味!

同朋友放工去左呢到食野,
平日等左大約20分鐘,尚可接受
放假等再耐d!

我地叫左野食share,
當然最最最最最重要就係咖央斑蘭多士!
甜度岩岩好!脆口焗方包夾住牛油同斑蘭醬 超級邪惡!

睇下佢個樣好邪惡 好大引誘

再叫左佢旺角店唯一的飯選擇
朋友話深水埗店選擇再多d
顏色係好搶眼,斑蘭味唔算好出,
所以都唔擔心話甜飯配咸食怪怪地
個辣醬真係蘇媽獨有
又香又夠味

朋友叫左熱拉茶,個杯超級靚
好有古典氣息

我地仲叫左個椰香豬紅魚蛋麵
唔記得左叫咩名,哈哈
但好有椰香 好滑又清淡
岩晒我地懶養生的女士!
加埋小小辣醬好惹味

每人食左百令蚊埋單!
食得開心 值!💛
20 分鐘 (堂食)
2021-05-04 324 瀏覽
竟然事隔三年先再食蘇媽蘇媽,怪就怪佢真係太受歡迎,次次諗起想食佢嘅時候,經過門口都好多人,所以打消咗念頭。三年前食深水埗嗰間,食咗湯咖哩麵同肉骨茶,今次食旺角店,終於試到咖央多士,果然名不虛傳,好香脆,多士同醬嘅比例啱啱好!店員上碟仲會提客人襯香脆快啲食!😋友人因為唔太好馬拉菜,點咗個最淡嘅湯貴刁,呢個就真係冇咩特別,大家可以唔使考慮。🤣另外拉茶同咖啡都唔錯,真係馬拉style所以飲到底都幾甜,真係有quota先好叫,個甜度十分邪惡!😎

咖央多士

2021-04-25
5 分鐘 (堂食)
$57.5
咖央多士
  • 椰香咖央多士
武漢肺炎搞到大家困響香港,冇得去旅行, 唯有久唔久去食d唔同嘅菜,頂住d旅行癮先啦~呢間蘇媽蘇媽一早聽過,但係冇機會食, 今次終於可以試吓好彩早去,唔駛等位, 我地食完出嚟見到好多人等緊位呀我地叫咗豬腳彎肉骨茶, 招牌沙煲老鼠粉,椰香咖央多士,怡保肥仔芽菜,檸檬薏米水同恐龍下蛋~ 全部都冇得彈,好好食 order完就每人一碗肉骨茶你飲, 正佢嘅豬腳彎好似平時食燻蹄咁嘅部位,好夠味 老鼠粉超香口,mix晒佢d料一齊食, 濃味嘢,好惹味,d魚乾仔好好食~ 咖央多好香脆,好正 d芽菜真係好肥美, 全部嘢都係好好食下次要嚟試埋其他嘢食~

呢間蘇媽蘇媽一早聽過,但係冇機會食, 今次終於可以試吓
好彩早去,唔駛等位, 我地食完出嚟見到好多人等緊位呀

order完就每人一碗肉骨茶你飲, 正

佢嘅豬腳彎好似平時食燻蹄咁嘅部位,好夠味
咖央多好香脆,好正
d芽菜真係好肥美, 全部嘢都係好好食

下次要嚟試埋其他嘢食~
唔駛錢肉骨茶
恐龍下蛋
  • 肉骨茶
  • 招牌砂煲老鼠粉
2021-04-26 247 瀏覽
第一次食蘇媽蘇媽黎到豉油街呢橦活化古蹟我地揀左三樣招牌砂煲老鼠粉辣死你媽配炸雞脾同海南鴛鴦燒麵包老鼠粉其實好似銀針粉頭尾尖中間粗幾有口感肉碎同銀魚放喺老鼠粉面砂煲熱上上枱時快炒一下香氣撲鼻!辣死你嗎最愛嘅椰香飯~呢度都好出色呢個飯又係配上多種脆口嘅花生銀魚同蝦片層次感十足!炸雞脾外層焦脆內裡肉嫩記得要沾上辣醬!最好最好食嘅係鴛鴦麵包!本身都有少少驚多士類嘅野凍左會無咁好食但原來佢本身都唔熱嘅😂個麵包真係好好好好脆!脆得黎唔乾,好好食內饀係咖吔配鮮牛油雪糕般嘅口感又香又甜真係超級好食!
第一次食蘇媽蘇媽

呢個飯又係配上多種脆口嘅花生銀魚同蝦片
層次感十足!
炸雞脾外層焦脆
內裡肉嫩
記得要沾上辣醬!

最好最好食嘅係鴛鴦麵包!
本身都有少少驚多士類嘅野
凍左會無咁好食
但原來佢本身都唔熱嘅😂

個麵包真係好好好好脆!
脆得黎唔乾,好好食

2021-04-24
下午茶
  • 海南鴛鴦燒麵包
2021-04-26 146 瀏覽
今天與朋友來到旺角,想找特色餐廳吃。看到了這間十分有名的馬來西亞餐廳,價錢也不是很貴的,所以便決定進來吃。我們點了數款食物:一字骨肉骨菜 $108肉不會太多肥膏,而肉骨茶很香濃入咪檳城亞參喇沙(米線)$55當中有魚蓉,青瓜,生菜,紅洋蔥,菠蘿,辣椒,薄荷葉,蝦膏。它不能走辣,吃起上來也有點辣口惹味。檳城白咖哩(油麵) $55當中有豆角,芽菜,魚蛋,蝦,蛋,豬紅,特色參巴醬。它可以選辣或不辣。白咖啡味道香濃,如果椰奶咪再重一點則更惹味可口。椰香咖央多士 $28這個咖央多士 (Kaya Toast) 超級超級好吃!!!個人大力力推它!麵包香脆可口,而中間的斑蘭醬現上牛油是 perfect match! 味道香濃,愈吃愈想繼續吃!
今天與朋友來到旺角,想找特色餐廳吃。
看到了這間十分有名的馬來西亞餐廳,
價錢也不是很貴的,
所以便決定進來吃。

我們點了數款食物:
一字骨肉骨菜 $108
肉不會太多肥膏,而肉骨茶很香濃入咪

檳城亞參喇沙(米線)$55
當中有魚蓉,青瓜,生菜,紅洋蔥,菠蘿,辣椒,薄荷葉,蝦膏。
它不能走辣,吃起上來也有點辣口惹味。

檳城白咖哩(油麵) $55

當中有豆角,芽菜,魚蛋,蝦,蛋,豬紅,特色參巴醬。
它可以選辣或不辣。
白咖啡味道香濃,如果椰奶咪再重一點則更惹味可口。

椰香咖央多士 $28

這個咖央多士 (Kaya Toast) 超級超級好吃!!!

個人大力力推它!

2021-04-25 156 瀏覽
有冇見過人將麵包同甜品當晚餐食呀?呢度有呀!!😂😂😂😂我就鍾意食麵包呀!今次終於試到喇。 遲少少都大排長龍呀!🌟辣死你媽配烤雞髀 $68Nasi Lemak 即係椰漿飯好鍾意食呢個飯,其他店有見過家俊碟豆花藍色椰漿飯,呢度就係加左班蘭綠色嘅。雞髀及格! 撈埋晒啲嘢食就好好味㗎啦!🌟海南鴛鴦燒麵包 $38Kaya toast 不嬲都好邪惡㗎啦!但係呢個Kaya 醬唔會話好甜,接受到唔會好漏。🌟榛子流心牛角包$26呢個有驚喜,細細粒賣相唔係好吸引,睇落唔係嗰啲千層牛角酥,但係切開嚟係Nutella榛子醬呀!好味呀同埋個牛角包都好鬆脆!🌟炸香蕉配薄荷曲奇雪糕 $52呢個ok. 普通, 冇驚喜既, 個雪糕唔得。 無薄荷味。 但呢個炸香蕉係應該要配雪糕或朱古力醬, 淨食佢又太齋!總之就係要點嘢啦!價錢公道,我當佢係高級嘅茶記啦!今次我嘅戰鬥力太差!重有好多嘢都想食!不過唔緊要啦來日方長,唔使點排隊嘅話就可以encore其他款!
有冇見過人將麵包同甜品當晚餐食呀?
呢度有呀!!😂😂😂😂
我就鍾意食麵包呀!
今次終於試到喇。 遲少少都大排長龍呀!

🌟辣死你媽配烤雞髀 $68
Nasi Lemak 即係椰漿飯
好鍾意食呢個飯,
撈埋晒啲嘢食就好好味㗎啦!

🌟海南鴛鴦燒麵包 $38
Kaya toast 不嬲都好邪惡㗎啦!
但係呢個Kaya 醬唔會話好甜,接受到唔會好漏。

🌟榛子流心牛角包$26
呢個有驚喜,細細粒賣相唔係好吸引,睇落唔係嗰啲千層牛角酥,
但係切開嚟係Nutella榛子醬呀!
好味呀同埋個牛角包都好鬆脆!

🌟炸香蕉配薄荷曲奇雪糕 $52

價錢公道,我當佢係高級嘅茶記啦!
今次我嘅戰鬥力太差!
重有好多嘢都想食!
不過唔緊要啦來日方長,
唔使點排隊嘅話就可以encore其他款!
2021-04-23 281 瀏覽
已經過左lunch time,但仍然都要等幾張台先有位第一次食肉骨茶好期待棒棒骨肉骨茶中藥味可以接受,有小小回甘好飲好飲,不過小朋友就麻麻啦檳城白咖哩油麵味道算濃郁,白咖哩好特別如果辣度大小小會更惹味辣死你媽用呢隻紙真係好有風味個飯好香,小朋友見到非常鐘意個醬汁真係好正,有小小辣呢個飯有四個配搭(雞,牛,魚,雞脾)我地簡左雞肉,肉質吾算滑,但好入味白咖啡食馬來菜當然要飲番杯白咖啡啦(飲完先記得影相)
已經過左lunch time,但仍然都要等幾張台先有位
第一次食肉骨茶好期待

棒棒骨肉骨茶
中藥味可以接受,有小小回甘
好飲好飲,不過小朋友就麻麻啦

檳城白咖喱油麵

檳城白咖哩油麵
味道算濃郁,白咖哩好特別
如果辣度大小小會更惹味

辣死你媽

用呢隻紙真係好有風味
個飯好香,小朋友見到非常鐘意
個醬汁真係好正,有小小辣
呢個飯有四個配搭(雞,牛,魚,雞脾)
我地簡左雞肉,肉質吾算滑,但好入味

食馬來菜當然要飲番杯白咖啡啦
(飲完先記得影相)

檳城白咖喱油麵
白咖啡
提到馬來西亞菜 又點少得#黃店 蘇媽🥳,小編一直都好鐘意食蘇媽!!!肉骨茶又唔錯而且深水埗/旺角/銅鑼灣都有 好方便🙉次次都食到好滿足!٩(♡ε♡ )۶.① 椰香咖央多士($28)// 極度推薦大家每次都食💚多士烘到金黃色 食落香脆可口,而中間嘅咖央配牛油夾心食落好夾🍞而且食落唔會好膩 牛油鹹香加埋甜甜哋嘅咖央醬 值得每次都encore (๑•̀ㅂ•́)و✧//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗② 辣死你嗎 配仁噹牛肉($58)- 牛肉多係牛腩位 而且肥瘦分佈幾平均 唔會全部都係瘦肉,幾唔錯😻至於飯就係椰漿飯🌿有好香椰醬味 醬汁撈埋飯都好惹味😋每次嚟蘇媽都必叫~Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘③ 百吉爹肉骨茶 配豬肚($45)// 豬雞份量都幾多 幾加分!! 肉骨茶好香濃,帶有少少藥材味而且有甜味🤏🏻 想飲完一啖又一啖🥰🥰而且肉骨茶可以無限refill的🤰🏻所以飲到飽都無問題🤣//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑④ 馬來西亞拉茶(熱$23 凍$26)// 食馬來菜一定要飲拉茶🧋!熱嘅拉茶會比較甜同埋細杯啲,不過送到上嚟表層有好多泡泡好靚😍凍同熱都一樣咁好飲!//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑➄ 馬來沙嗲串燒 3串($45)//

① 椰香咖央多士($28)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗
咖央多

② 辣死你嗎 配仁噹牛肉($58)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
辣死你嗎 配仁噹牛肉

③ 百吉爹肉骨茶 配豬肚($45)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
百吉爹肉骨茶 配豬肚

④ 馬來西亞拉茶(熱$23 凍$26)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
馬來西亞拉茶

➄ 馬來沙嗲串燒 3串($45)
// 串燒分別有齊豬、牛、雞🍢,整體肉質都唔會好老,而且沙嗲沾醬仲會有花生粒🥜睇得出好足料而且味道都好濃厚 //
Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
馬來沙嗲串燒

➅ 炸滷肉卷 ($48)
// 貪得意就叫咗嚟試下~ 外層用腐皮卷包住,不過就唔係太脆 好難先咬得開,而且內餡嘅滷肉口感激似芋頭卷咁🤣🤣食到有啲懷疑自己嘅味覺...//
Food:🌕🌕🌕🌑🌑🌑
💛蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (旺角)
旺角上海街618號地下G01號舖
(📍銅鑼灣,深水埗,荃灣另設分店)

🍮#aiiifoodie
#aiiifoodie_mongkok #aiiifoodie_旺角 #aiiifoodie_黃店 #aiiifoodie_causewaybay #aiiifoodie_銅鑼灣 #aiiifoodie_荃灣 #aiiifoodie_tsuenwan
咖央多
辣死你嗎 配仁噹牛肉
馬來沙嗲串燒
  • 咖央多士
  • 肉骨茶
  • 馬拉沙嗲串燒
2021-04-17 279 瀏覽
蘇媽蘇媽以前係深水埗好紅既時候已經聽過,日日都大排長龍,但我因為對肉骨茶冇興趣所以冇特登去試。咁啱想食馬拉野就終於去試左!都有少少似坐大排檔既感覺(ff),但當然價錢就唔係啦,整體黎講係好食,不過要排長龍就唔好啦(本人比較懶),可以再揀非繁忙時間黎encore!今次夜晚6點半黎到可以直入唔使等喔🤤檳城福建蝦面$58話之你啦薄餅配素咖喱$48馬來沙嗲串燒$45椰香咖央多士$28玻璃魷魚通菜$52馬來西亞拉茶+$16(熱)/+$19(凍)啲嘢食幾乎同一時間上晒台,超犀利,咁我梗係爭取時間快啲影相快啲食啦🤤咖喱薄餅💯我地兩個人都超鍾意食,雖然咖喱冇肉,但都好惹味好好食,只係感覺兩片薄餅有少少貴。蝦麵勁大碗兼足料,蝦湯超濃郁,油麵掛湯力強,好耐之前食過一間主打蝦麵既都完全唔係嗰回事。可惜今次太多野食,未能趁熱食個麵。架央多士比較失望,因為冇一整塊牛油,淨係食到架央味,同埋個多士攤凍左有啲影響,下次試鴛鴦燒麵包睇吓會唔會好啲。沙嗲都算係喺香港食過比較好食嘅,咁燒法好易燒到好乾,但呢度燒得好好,保留到肉汁同肉質,而沙嗲醬花生好香仲有多少少偏甜,唔會太滯。魷魚通菜就較為普通。

檳城福建蝦面$58
話之你啦薄餅配素咖喱$48
馬來沙嗲串燒$45
椰香咖央多士$28
玻璃魷魚通菜$52
馬來西亞拉茶+$16(熱)/+$19(凍)

魷魚通菜就較為普通。
話之你啦薄餅配咖喱
話之你啦薄餅配咖喱