2012-09-30 22 瀏覽
蕃滿門呢間野食過兩次,唔係我對佢有偏見,而係,我兩次去都覺得服務好有問題。第一次,明明好清楚叫左唔辣蕃茄湯飯,佢竟然俾左辣嘅蕃茄湯飯-_-個女職員仲死口話係我地叫嘅,仲話無得換喎。但係之後又黎多碗唔辣嘅-_-咁分明係蕃滿門嘅職員俾錯啦,有無搞錯/_\第二次,叫左兩個甜品啦,我親口向個職員落單,睇住佢寫!點知過左15~20分鐘,我地就問下個職員個甜品得未? 原來-_-個職員一直都無落過單-_-搞到我地白白等左15~20分鐘。無落單就早響啦,浪費曬啲時間。其實啲職員點做野?每次淨係同客人講對唔住就算,對唔住無用架!要改善下的服務質素先得架!雖然服務係差,但食物啲味道的確唔錯!尤其係個蕃茄湯夠濃!正!可惜,食物好有鬼用,服務差到死-_-
其實啲職員點做野?
每次淨係同客人講對唔住就算,
對唔住無用架!要改善下的服務質素先得架!

可惜,食物好有鬼用,服務差到死-_-
午飯時間到了,我們幾個中學生出去食lunch ,由於e間蕃滿門從未試過,有人提議入去試吓.一碗蕃茄湯麵/飯+下列只選其一(…………..balls, Kimchi dumplings, etc.)+一杯(冷/熱)野下面有一格格圖,但係冇寫係未學生餐, 其中一幅圖係一杯特飲,唔通淨飲一杯野31蚊?係學生餐啊.有唔明又梗係問.叫左幾聲冇人理 ……….lastly 有個around the age of 30 to 40 嘅waiter到,問佢圖中食品係未可以搭蕃茄湯麵,佢竟然答我地 “用眼睇!”我地即刻o 曬嘴+吓? 一聲得35分鐘食野(未計回程時間),迫住叫3個價值31蚊嘅蕃茄湯麵,一個蕃茄湯飯.等左好耐,野食到,佢比錯左碗蕃茄湯飯我,3個同學都食緊,我話我叫果個係蕃茄湯麵= = ,佢叫我食湯飯,唔好食麵.我梗係唔制喇,我唔鐘意食湯飯!佢就話 “咁你要等好耐喎.” (換番個麵要幾耐? ) 時間所迫,食湯飯ice water with lemon,甜到死,冇lemon taste ,得3隻dumplings, 碗蕃茄湯飯好酸,食左半碗,就頂唔順,想攞人命咩.bad waiter attit
有唔明又梗係問.叫左幾聲冇人理
……….
問佢圖中食品係未可以搭蕃茄湯麵,佢竟然答我地 “用眼睇!”
我地即刻o 曬嘴+吓? 一聲

我梗係唔制喇,我唔鐘意食湯飯!

佢就話 “咁你要等好耐喎.” (換番個麵要幾耐?
) 時間所迫,食湯飯

bad waiter attitudeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

難食唔緊要, bad service attitude is not allowedddddddddd!

2012-07-27
住係大埔真係好多又平又好味既餐廳~依間蕃滿門間唔中就想去食吓,今次就叫左牛扒螺絲蕃茄通 (小辣)$43牛扒很大塊,而且很淋很入味,係鹹左少少~至於蕃茄通叫左小辣,我覺得有少少辣味好開胃的,滑蛋也很滑~ GOOD不過我覺得四十幾蚊一碗粉有D貴,如果係送埋杯飲品就合理D~
住係大埔真係好多又平又好味既餐廳~

牛扒
滑蛋螺絲通
牛扒很大塊,而且很淋很入味,係鹹左少少~

不過我覺得四十幾蚊一碗粉有D貴,如果係送埋杯飲品就合理D~
題外話/補充資料: 餐廳既冷氣發出怪味,有D影響食慾。
2012-06-02
牛扒
滑蛋螺絲通
  • 牛扒螺絲通
2012-07-23 112 瀏覽
看到這間以蕃茄做主打的小店,加上那些蕃茄跟滑蛋湯底的通粉相片,令我想起了星座冰室那碗鮮甜可口的蕃茄撈蛋通... 既然人在大埔,就試試看這間「蕃滿門」是否真的能像星座冰室一樣,把蕃茄這普通的食材煮得出色吧。沒訂座來到,店內已差不多坐滿了,幸好剛好有空位不用等。 沙律很快便來到,炸芝士配沙律,健康又高卡路里 一口咬下...嗯...面層的炸粉有點硬,內裡是不溫不熱的「膠狀」芝士,那口感跟pizza hut芝心批邊那芝士很相像,這個炸芝心棒吃起來沒我想象中的醒神,反倒有點失望。所謂的薯茸沙律只是把薯茸跟卡夫沙律醬拌在一起,個人覺得有點過甜,但$28也不期望太多了。 主菜也是招牌之一茄通上場,那紅黃相襯的顏色的確很不錯,喝下去沒錯是吃到新鮮的蕃茄粒,相信也應該下了不少蕃茄,但我也的確吃到了茄膏的人工酸味,加上那「小辣」原來是指由tabasco調控出來的辣度,這個如果放在是普通茶餐廳我不計較,但在這以蕃茄作招徠的店內喝到這樣的招牌湯底,實在有點教人失望 面頭的滑蛋其實炒得不錯,可惜放在這湯裡實在有點浪費了。那通粉嘛...也是港式茶餐廳的軟軟口感。還好有咸豬手有替整個餐挽回一點分數,烤

沒訂座來到,店內已差不多坐滿了,幸好剛好有空位不用等。

炸芝心棒鮮薯茸沙律

沙律很快便來到,炸芝士配沙律,健康又高卡路里

特式蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉
脆片咸豬手

還好有咸豬手有替整個餐挽回一點分數,烤得得皮脆香口,配上Honey Mustard也令豬肉鮮味更出,這遠比那茄通有水準。

咖哩牛腩豬扒鴛鴦焗飯
蛋炒飯底

鴛鴦焗飯也是連鎖餐廳式的質素。面頭是吃得出的現成茄汁甜味,配上芝士跟蛋炒飯底焗出來還算可以,配料的牛腩脂肪有點多,比例上不太平衡,豬扒尚算合格,整體就是個「一哥焗飯」,不過不失,但沒太大驚喜。

焗雪山
Baked Alaska

主菜失色,唯有寄望甜品。焗雪山看樣子還不錯,蛋白和糖焗成的雪山內包著雲尼拿雪糕和牛油蛋糕片,甜味主要來自面頭的朱古力醬,甜度適中,吃下去口感也對。

港式餐廳菜式

健康蕃茄本是個吸引的賣點,如果做得好,其實是有機會做到大埔的星座冰室,只是餐廳「捉到鹿唔識脫角」,未有好好把它加以發揮。望著那港式餐廳的菜單... 始終這店還是有點走「抵食夾大件」的路線,所以份量雖飽肚,但未說得上滿足。
2012-07-22
Baked Alaska
焗雪山
港式餐廳菜式
蛋炒飯底
脆片咸豬手
2012-07-21 43 瀏覽
男友大半年前已搬到太和,但與居於地鐵紫色線的我實在相隔太遠,所以他搬家以來一直未拜會過他的新居。不知是否 Mr. Steak Buffet 的生蠔太強,上星期在那裡吃過 Anniversary Dinner Buffet 後他隔天便得了急性腸胃炎。為了當個好女友,終於,我踏足了這個平日只會是假日踩單車才接觸到的大埔區探病去。男友說休息一天後已無大礙,本打算去譚仔吃個Lunch,卻發現譚仔旁邊有一間以蕃茄為主題的餐廳;男友知我愛吃蕃茄,於是便提議試試了。餐廳地方不大,位置大約有三十個,一般的屋邨小店其實已很足夠。冷氣好像有點太強,看看玻璃的變化便知道了。男友不能吃太油膩,終是點了蟹柳拼滑蛋米線($35)。米線份量很大,我見很多學生哥也吃剩大半碗,甚為浪費。蕃茄湯底很濃,而且有很多新鮮茄粒,對於愛吃蕃茄的我當然十分吸引。唯一可惜的是,蟹柳是用吃火鍋的Cheap貨;當然,我不是過份地要求吃頂級蟹棒,但三十五元一碗的米線確實可以換上稍微好一點點的食材。 至於我便點了炸魚柳拼滑蛋螺絲粉($43)。炸魚柳體貼地分開上,不怕被濃濃的茄湯泡腍;炸魚的粉漿不厚但炸的時間好像過長,所以炸粉外層有點硬,吃時

男友不能吃太油膩,終是點了蟹柳拼滑蛋米線($35)
蟹柳拼滑蛋米線($35)
超多新鮮茄粒!

至於我便點了炸魚柳拼滑蛋螺絲粉($43)
炸魚柳拼滑蛋螺絲粉($43)
有點硬亦有少許燶味: (
炸魚柳體貼地分開上,不怕被濃濃的茄湯泡腍;炸魚的粉漿不厚但炸的時間好像過長,所以炸粉外層有點硬,吃時亦有少許燶味,魚的肉質亦不是特別好吃,比起蕃茄湯底遜色得多。

跟餐附送一杯飲品,我見Menu上有泡沫檸檬茶,好像蠻有趣,於是便Order了一杯試試。
泡沫檸檬茶
泡沫檸檬茶雀檸有九成相似,初時我更不禁想它根本就是雀檸! 但後來喝到底看到有檸檬肉和核,那就證明應該是新鮮檸檬吧?

要數蕃茄湯底,當然未能與大哥大勝香園看齊,而且人家的價錢比這裡更便宜! 但小店的蕃茄湯勝在比勝香園多新鮮茄粒,而且亦有其他小食和石頭飯等;店內還掛著有關蕃茄知識和歷史的牌子,以屋邨小店而言實屬有心思。
2012-07-19
超多新鮮茄粒!
2012-06-07 14 瀏覽
夜晚陪女朋友做完野,落返大埔搵野食。行下行下,就同佢提議不如去蕃滿門試下,佢都話好就出發去好彩早一步踏入門口,若果唔係都要等陣位。侍應們安排左我地坐係水吧對出,距離大玻璃o岩o岩好正中間o既位,果個位又咁o岩無冷氣到,超焗....我地叫左一個煎雞扒長通粉同魚柳螺絲粉,佢地好細心埋將湯粉同埋肉類分開上,無咁易浸到霖哂 而且湯上面有炒蛋架,好味魚柳食落去既感覺係炸得耐得滯,若果早少少上碟就會更加理想;至於煎雞扒感覺o岩o岩好,雞皮有少少脆但係雞肉無因為加熱得太耐而變鞋。而且湯底真係有蕃茄肉,感覺fresh D雖然好味,但真係食到大汗疊細汗....尤其係大熱天時,唔攪好佢其實都有D難頂...有緣再去大埔,我都想食多次

而且湯上面有炒蛋架,好味
炸魚柳螺絲粉
煎雞扒長通粉

有緣再去大埔,我都想食多次
2012-06-01
煎雞扒長通粉
炸魚柳螺絲粉
2012-05-26 8 瀏覽
我好鍾意食蕃茄 , 呢間野好o岩我食 =)但係佢唔止蕃茄湯新鮮好味咁簡單 ,連配湯粉o既送都有幾款好特別o既 , 今次試配脆皮咸豬手 , 唔錯喎 , 都有幾多肉食個芥未醬仲好好味添 , 價錢都好合理湯係飲得出有加茄膏o既 , 不過都有好多新鮮蕃茄 =p 正 !個湯本身有份滑蛋 , 又係好好味 , 日日早餐食一碗仔就無得頂 除左試左蕃茄濃湯 , 仲叫左個類似石頭飯呢個就好失望喇 , 雜扒不過不失但係佢所謂o既鍋燒飯 , 同用普通碗裝無分別佢本身係蛋炒飯 , 會比一碗蕃茄汁/湯 ? 你淋落去令我以為淋落去會好似食石頭飯咁 " 渣 " 一聲 ... 但無囉 =(呢個飯要等得比較耐, 仲比較貴 @@'## 見到其他客人叫二人餐 , 好似幾 OK , 下次試
我好鍾意食蕃茄 , 呢間野好o岩我食 =)
但係佢唔止蕃茄湯新鮮好味咁簡單 ,
連配湯粉o既送都有幾款好特別o既 ,
今次試配脆皮咸豬手 , 唔錯喎 , 都有幾多肉食
個芥未醬仲好好味添 , 價錢都好合理
除左試左蕃茄濃湯 , 仲叫左個類似石頭飯
呢個就好失望喇 , 雜扒不過不失
但係佢所謂o既鍋燒飯 , 同用普通碗裝無分別
佢本身係蛋炒飯 , 會比一碗蕃茄汁/湯 ? 你淋落去
呢個飯要等得比較耐, 仲比較貴 @@'

## 見到其他客人叫二人餐 , 好似幾 OK , 下次試
2012-04-17
2012-05-10 5 瀏覽
其實這家店在大埔已開了挺長的時間,但一直未有機會作新嘗試,直到一次終於踏進餐廳後便愛上了這裡的蕃茄!這個是他們餐牌上的雜綿蕃茄湯粉,價錢貴一點,但份量是超級大,大碗多配料多湯!很喜歡這個蕃茄湯,非常濃郁,而且可選擇不同的辣度(我自己較愛微辣)加上他們每個麵都有滑蛋,那個滑蛋除了賣相很好,是真的很好吃~ 建議配料可以選鴨胸、牛扒、雞…還沒有機會試他們的小吃。
其實這家店在大埔已開了挺長的時間,
但一直未有機會作新嘗試,
直到一次終於踏進餐廳後便愛上了這裡的蕃茄!
這個是他們餐牌上的雜綿蕃茄湯粉,
價錢貴一點,但份量是超級大,大碗多配料多湯!

很喜歡這個蕃茄湯,非常濃郁,
而且可選擇不同的辣度(我自己較愛微辣)

加上他們每個麵都有滑蛋,
那個滑蛋除了賣相很好,是真的很好吃~

建議配料可以選鴨胸、牛扒、雞…
還沒有機會試他們的小吃。

2012-05-08
  • 蕃茄湯螺絲粉
2012-04-24 129 瀏覽
potion size of the rice is big enough for a teenage boy! the tomato soup is very rich. it also goes well if you choose the hot tomato soup. i ordered pan fried chicken n my friend ordered fish. both are nice.the salad is small (size of a side dish) considering the price ($28) but it is tasty. overall very nice food. service is good too. please make sure you keep the soup rich n your guest would keep coming.
tomato soup with rice
2012-04-23
tomato soup with rice
2012-03-02 11 瀏覽
夜晚同屋企人去咗呢間試菜,其實都開咗一段時間,但係尋晚先至想去。叫咗個2人套餐同埋一個set dinner。 我地坐下層,但係舖既格局唔好,太窄,連轉身都有問題。 先黎一杯泡沫檸茶,初頭飲落好酸,之後都接受到。之後係迷你蕃茄湯螺絲粉,媽媽話好好食,蕃茄湯真係熬出黎ga,酸酸甜甜好開胃。小食係煎雞軟骨餃子,一口麵包(花生味),飯係薑飯(但係我唔記得咗叫咗咩餸),仲有個木糠雪糕。 餃子得4隻,可能我地3個人食,變咗唔係好夠,而且煎得唔係太過好食。個薑飯真係好辣,好多芝士,真係好落本ar。一口麵包我揀咗花生味,濃濃的花生醬,真的好香。我始終都係鐘意花生醬配麵包,比起其他,花生醬好食好多。甜品係木糠雪糕二重奏,過甜,敗筆。整餐飯都好抵食,而且蕃茄健康,值得推薦。
我地坐下層,但係舖既格局唔好,太窄,連轉身都有問題。
2012-02-11
2012-02-25 15 瀏覽
因為屋企無飯食, 所以同老公出去食, 本來想去譚仔(3哥)食左米線O既, 不過成日食, 又經過見到Tomato Club好似好吸引甘, 又好平, 就去試下啦。O個晚去要等位, 不過都好快, 等左5分鐘左右。見到MENU脆皮德國豬手蕃茄湯餐隔離有個"LIKE", 所以我就叫呢個LA, 叫左螺絲粉+小辣($39), 感覺上MATCH D, 老公就叫左石鍋蕃茄肥牛飯($78), 因為無菜食, 所以叫多個煙鴨胸雜菜沙律。待應話石鍋蕃茄肥牛飯要等20MINS, 不過唔係等左好耐, 大概15MINS。本來以為豬手得2舊仔O既, 黎到時原來真係有3舊, 蕃茄湯螺絲粉好大碗, 豬手皮好脆, 蕃茄湯小辣原來都幾辣, 不過辣得好好味, 又好有蕃茄味, 仲有好多滑旦, 不過敗筆在豬手有毛(都算多)。老公O既石鍋蕃茄肥牛飯好好味, 超超香(強調!!)都係有好多蕃茄, 有D菇, 有D 西蘭花, 同埋唔會好多飯蕉, 因為本人唔太好飯蕉, 同埋有雞旦, 不過佢同一般O既石鍋飯唔一樣, 因為佢隻旦放O係D 飯中間, 其實甘樣真係唔係太好, 因為整到隻旦太熟啦。煙鴨胸雜菜沙律都好食, 不過無咩特別野要寫。 XDXDOV

O個晚去要等位, 不過都好快, 等左5分鐘左右。

豬手皮好脆, 蕃茄湯小辣原來都幾辣, 不過辣得好好味
, 又好有蕃茄味, 仲有好多滑旦,
不過敗筆在豬手有毛(都算多)。

老公O既石鍋蕃茄肥牛飯好好味, 超超香(強調!!)

煙鴨胸雜菜沙律都好食, 不過無咩特別野要寫。 XDXD

OVER ALL, 樣樣野都幾好甘, 希望Tomato Club會睇到我呢篇食評, D 豬手真係要清毛清得乾淨D, 同埋石鍋飯隻旦唔好放O係中間LA。 HAHA...
脆皮德國豬手蕃茄湯螺絲粉的蕃茄湯螺絲粉
石鍋蕃茄肥牛飯
煙鴨胸雜菜沙律
脆皮德國豬手蕃茄湯螺絲粉
5 分鐘 (堂食)
脆皮德國豬手蕃茄湯螺絲粉
脆皮德國豬手蕃茄湯螺絲粉的蕃茄湯螺絲粉
石鍋蕃茄肥牛飯
煙鴨胸雜菜沙律
2011-12-09 11 瀏覽
一直都想試下食依間的了 這次下午有時間就同班朋友放食飯的時候過來試下一入到去見到好多人 重以為冇位坐....點知樓上原來重有位坐 而且環境又唔錯 =)蕃茄滑蛋濃湯飯配泡菜餃子泡菜餃子應該都係買現成 唔係自家出的 味道都係咁啦!但係個湯真係好好味 好濃的蕃茄味!而個蛋又煮得好好 好滑服務態度又好好 我地一大班人佢都好好招呼 又同我地有講有笑學生優惠$29食一個咁好的飯真係好正>< 一定再來食!有朋友話微辣都好微辣 連平時好食得辣的朋友都話頂唔順所以大家記得就住自己口味去叫呀!

蕃茄滑蛋濃湯飯配泡菜餃子
泡菜餃子應該都係買現成 唔係自家出的 味道都係咁啦!
但係個湯真係好好味 好濃的蕃茄味!
而個蛋又煮得好好 好滑

服務態度又好好 我地一大班人佢都好好招呼 又同我地有講有笑
學生優惠$29食一個咁好的飯真係好正>< 一定再來食!

有朋友話微辣都好微辣 連平時好食得辣的朋友都話頂唔順

所以大家記得就住自己口味去叫呀!
2011-12-06
2011-11-22 5 瀏覽
早上係大埔打完波, 朋友介紹下去試吓一間以蕃茄為主題既餐廳, 仲寫住冇味精. 裡面比較細,12:30已經凈返一張枱, 我地即刻坐低, 不過聽d waitress講仲有上層今次叫左個蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉配黑椒牛扒($39), 朋友叫左個煎雞扒, 再加杯雪糕焦糖咖啡($18) 個蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉同牛扒係分碟上. 蕃茄味濃郁, 蛋亦夠滑, 份量夠大, 食螺絲粉時滲透住蕃茄湯底, 正牛扒有4-5塊, 不過冇咩黑椒味, 薄薄地有d似大家樂既早餐. 另外試左朋友份雞扒, 雞扒都係果d質素啦 (你明既), 不過香料就惹味d, 好過黑椒 雪糕焦糖咖啡 – 咖啡既糖水多左d, 熔左d雪糕後甜上加甜, 飲唔到咖啡味, 得返甜味. 就跟餐都要加$18, 貴左d囉

正, 蕃茄湯
太甜
2011-11-19
正, 蕃茄湯
2011-10-28 12 瀏覽
大埔食肆林立,今次就揀咗呢間距離大埔墟站同太和站都唔算近嘅蕃滿門,食過之後大致上滿意。兩個人撐檯腳,大約6:30p.m.就到咗,唔需要等位,跟住就睇餐牌,由於第一次食,而佢嘅招牌菜係蕃茄湯底,所以就叫咗兩個特式蕃茄滑蛋濃湯餐,湯底有唔同程度嘅辣,我地就一個長通粉配秘製黑椒牛扒(小辣湯底),另一個就要螺絲粉配脆皮鹹豬手(微辣湯底)。等咗差唔多10分鐘兩樣都嚟咗喇,本身諗住叫多個一口粒粒包,但係見到佢地嘅份量之後都卻步了。先講個湯底,蕃茄味當然十足,而且有蕃茄肉同洋蔥,加上個滑炒蛋,更重要係食起上嚟唔太稀又唔會好似漿糊咁,味道校得幾好,所以食螺絲粉同長通粉都覺得津津有味。另一方面,配搭嘅兩款食物都有番咁上下水準,秘製黑椒牛扒有四塊,雖然有一塊比較上嚟無咁啉,不過塊塊都好入味,又唔會太辣太肥膩,難怪餐牌上都印住facebook讚好嘅標誌;而脆皮鹹豬手就有三嚿,其中一嚿比較大嘅就多啲肉食,不過豬手向來都唔係多肉食嘅部位,所以並唔介意。佢最吸引嘅地方就係脆得嚟唔太油膩,仲配有一細碗醬汁,味道同喺麥當勞食麥樂雞點嘅甜酸醬大同小異,因此食落唔會覺得好乾,比起預期中嘅感覺更好。由此可見,論食物嘅質量我

由此可見,論食物嘅質量我認為俾好嘅評價一啲都唔出奇,不過喺環境、服務同衛生都有美中不足嘅地方。環境上,既然餐廳以蕃茄做主題,我覺得店舖嘅佈置可以同蕃茄有關,例如貼唔同種類嘅蕃茄並作簡單介紹,或者講蕃茄嘅營養價值,令氣氛更配合餐廳嘅特色。

服務方面,各員工都有基本嘅態度,但係因為無意中聽到隔離檯嘅外藉人士要咗一個唔辣嘅特式蕃茄滑蛋濃湯餐,可能原本嘅蕃茄湯係有少少辣,不過佢睇落都頂唔順,想要兩片檸檬片解辣,仲同職員用中文講咗檸檬茶,但果位職員搞唔清楚,多得同僚幫忙好快就解決咗,而且其中一個職員見佢繼續食都好似覺得好辣就俾咗兩張紙巾,總算留番一個好嘅印象。

而衛生方面,雖然佢唔係啲高尚嘅餐廳,要求自然唔會好嚴謹,整體上可以接受,但係俾我地發現檯布上有啲醬汁嘅痕跡,而且其中一杯水上面有點黑色嘅浮游物,所以仍然有改善嘅空間。

綜合嚟講,雖然呢個餐唔配任何飲品,但$39嘅價錢可以食到咁多份量同咁好嘅質素都已經抵番晒,值得一試,特別係鍾意食蕃茄湯嘅人。如果果三方面都有進步嘅話,我會持續去試其他款式嘅。
2011-10-27
  • 特式蕃茄滑蛋濃湯,秘製黑椒牛扒,脆皮鹹豬手
星期日兩點幾去食, 不用等位. 一坐低就聞到陣臭味. 又唔好意思走. 衛生情況有待改善.因為假日沒有餐, 散叫野飲的話, 要成五十幾蚊一個人, 好似有d貴. 叫左牛扒長通粉同埋炸雞螺絲粉. d"送"係分開上的蕃茄湯底已包左炒蛋, d 蛋好滑. 牛扒長通粉: 牛扒唔錯. 一d都唔"un", 長通粉的硬度剛好 炸雞螺絲粉: 炸粉太多, 第二件開始要"了"走的炸粉只食雞肉. d雞其實都幾滑, 螺絲粉啉左了了.兩個蕃茄湯都好味, 兩碗都飲哂. 可惜非蕃茄湯食品的選擇太少, 總不能餐餐食蕃茄湯. 其實食哂成碗真係有d "漏"

衛生情況有待改善.

叫左牛扒長通粉同埋炸雞螺絲粉. d"送"係分開上的

蕃茄湯底已包左炒蛋, d 蛋好滑.
炸雞螺絲粉 - 有三件炸雞
牛扒長通粉, 有三件牛扒

兩個蕃茄湯都好味, 兩碗都飲哂.

2011-09-18
炸雞螺絲粉 - 有三件炸雞