2020-09-28 3323 瀏覽
//紅磡黃埔高質車仔麵💛//嚟到呢間好出名嘅車仔麵💛💛,想試好耐今次終於食到喇💕·車仔麵配料最少選三款、湯底自行選擇是否額外加配、唔同面底唔同價錢😛·💛特濃蕃茄薯仔湯、柱候牛腩、滷水大腸、韮菜餃、蒙麵 $65必選蕃茄薯仔湯🍅🥔,湯底足料,真係好多蕃茄同埋一大舊薯仔蒙麵係呢度招牌麵底,當然要試吓,望落似烏冬,食落係好滑溜嘅烏冬,帶少少煙韌感,QQ的感覺,似係烏冬同木薯粉嘅mix👍🏻👍🏻推介呢個麵底👏🏻牛腩份量多,入味又腍兩個巨型韭菜餃,爆多韮菜好正,略嫌未食餃皮已裂,不過唔影響味道的😂大腸都好多,唔腥臭,正常發揮·💛金錢肚、蠔仔煎蛋、多春魚、腩汁、拉麵 $46呢款沒有額外加配湯底,但有得揀免費加腩汁多春魚夠大條又夠脆,食到魚骨仲冇渣蚵仔煎蛋好味,見住佢即整,誠意之作😚拉麵係好幼嘅麵,有啲鹼水麵feel牛肚就正常啦總之餸多麵多,食到你飽到反肚😽·💛招牌蜜汁叉燒串 $22叉燒即叫即整,要等大概15分鐘,外層燒到香脆,入口好香蜜汁味,肉質唔韌,未到話好肥美,但整體都唔錯嘅~·🌟可以encore的車仔麵,價錢雖然比其他車仔麵貴,但用料十足,有誠意,絕對唔係頹食😂👍🏻
//紅磡黃埔高質車仔麵💛//
嚟到呢間好出名嘅車仔麵💛💛,想試好耐今次終於食到喇💕
💛特濃蕃茄薯仔湯、柱候牛腩、滷水大腸、韮菜餃、蒙麵 $65
必選蕃茄薯仔湯🍅🥔,湯底足料,真係好多蕃茄同埋一大舊薯仔
牛腩份量多,入味又腍
大腸都好多,唔腥臭,正常發揮
💛金錢肚、蠔仔煎蛋、多春魚、腩汁、拉麵 $46
呢款沒有額外加配湯底,但有得揀免費加腩汁
多春魚夠大條又夠脆,食到魚骨仲冇渣
蚵仔煎蛋好味,見住佢即整,誠意之作😚
拉麵係好幼嘅麵,有啲鹼水麵feel
牛肚就正常啦
總之餸多麵多,食到你飽到反肚😽
💛招牌蜜汁叉燒串 $22
2020-09-21 210 瀏覽
招牌蜜汁叉燒串 $22即叫即燒!外表沾滿咗厚身嘅蜜汁,脆口兼帶焦香🤤🤤但一咬落去,入面仲保留到肉汁好嫩口。真係好!好!食!唔怪得知係招牌啦👍🏻👍🏻特濃蕃茄薯仔湯油麵 $52首先呢個湯底真係冇得輸!食得出冇味精冇茄膏,完全係靠真材實料熬出嚟,好清甜好似飲緊蕃茄薯仔湯咁😋😋至於餸菜就揀咗溏心鹵蛋、香茅魚餅同陳皮魚蛋。溏心鹵蛋係選用大大隻鴨蛋🥚蛋味好重,個溏心做得好好👍🏻香茅魚餅唔會一舊粉咁,店主上枱前有煎香過㗎!陳皮魚蛋夠香,係傳統嘅香港味道😌馬來喇沙湯幼麵 $69喇沙湯底好濃郁,偏辣同重椰香好惹味🤤連👧🏻平時唔太鍾意喇沙都覺得好正😋餸方面就揀咗花甲、香菇貢丸同蠔仔煎蛋。花甲食得出好新鮮😌份量都幾足,留意番唔係日日有,售完即止㗎!貢丸大大粒幾爽口,真係食到冬菇粒,有豬肉香。蠔仔煎蛋唔會太油🍳蛋味唔會太重嘅。
招牌蜜汁叉燒串 $22

特濃蕃茄薯仔湯油麵 $52
至於餸菜就揀咗溏心鹵蛋、香茅魚餅同陳皮魚蛋。
溏心鹵蛋係選用大大隻鴨蛋🥚蛋味好重,個溏心做得好好👍🏻
香茅魚餅唔會一舊粉咁,店主上枱前有煎香過㗎!
陳皮魚蛋夠香,係傳統嘅香港味道😌

馬來喇沙湯幼麵 $69
餸方面就揀咗花甲、香菇貢丸同蠔仔煎蛋。
貢丸大大粒幾爽口,真係食到冬菇粒,有豬肉香。
蠔仔煎蛋唔會太油🍳蛋味唔會太重嘅。
2020-09-13 541 瀏覽
💛蒙麵·呢間我想食好耐㗎喇 之前係我朋友IG story見到佢講到啲麵好好味咁 完全燒到我😍😍所以我地就終於嚟咗試啦😌·特濃蕃茄薯仔湯蒙麵$32我自己覺得佢個麵底相對黎講係貴啲嘅 佢個signature蒙麵要$20🤭不過因為佢比較特別 所以我哋都嗌咗keke佢食落係似烏冬咁樣嘅 但係又有少少薯粉嗰種煙煙韌韌既感覺 我自己幾鍾意 不過我男朋友就話佢覺得有少少酸味 佢麻麻地😏反而係個湯我地覺得超出色 佢好飲濃味得黎唔會太厚身 飲落好舒服 而且好夾個麵 我哋最後係飲晒成碗😍😍佢啲餸就普普通通啦 我哋嗌左蘿蔔 溏心蛋同埋魚餅 個溏心蛋幾好食嘅 入味得黎唔會太鹹 個蘿蔔反而就唔係好入味啦 可能因為佢冇腩汁嗰啲一齊煮🤔·招牌蜜汁叉燒串$22香草烤雞翼$22佢個叉燒好似係招牌咁 檯檯都有嗌 但係我自己就覺得冇我想像中咁好食啦🙊佢個肉質燒到有啲un而且佢啲蜜汁有啲太多 食落有啲痴牙 所以我就覺得麻麻地🤭我反而鍾意個烤雞翼多啲 不過佢係似孜然雞翼既 但係佢個雞翼本身係超級juicy而且熱辣辣 所以都幾好食🤤🤤·#rbyeat#rby港式#rby💛#rby紅磡·📍紅磡差館里9-15號協輝大廈地下1號舖
💛蒙麵

#rby港式
#rby💛
#rby紅磡
📍紅磡差館里9-15號協輝大廈地下1號舖
30 分鐘 (堂食)
特濃蕃茄薯仔湯
  • 溏心鹵蛋
2020-09-11 175 瀏覽
蒙麵係暫時食過最高質嘅車仔麵!今次叫左兩碗,一款係沙嗲湯底,一個係腩汁菜底(好多菜👏🏻👏🏻)!以下係必食推介:牛筋軟淋入味、香茅魚餅野味、花蛤多又新鮮,果皮魚皮勁彈牙,最正係個蒙麵,貌似烏冬但比烏冬滑好多又彈口,最重要唔漲胃👍🏻👍🏻。另外仲點左咖喱魷魚,分量多又夠味。蒜香雞翼都好正,好多炸蒜舖面。下午茶$12有兩隻雞翼,凍飲加$4。如果想懷舊一下可選配樽裝麥精店舖雖少,但用心烹調每款食材,十分難得!
蒙麵係暫時食過最高質嘅車仔麵
。下午茶$12有兩隻雞翼,凍飲加$4
。如果想懷舊一下可選配樽裝麥精

店舖雖少,但用心烹調每款食材,十分難得!

2020-09-09 3415 瀏覽
如果熟我既人就應該知道我超鐘意食麵🙈~~差唔多餐餐lunch都係食麵😶(其實係純粹唔鐘意食飯😛)黃埔有間車仔麵都幾出名,梗係要試下😍.小店不嬲出名好有性格🤭店內貼滿佐好多老闆既真性情memo😂車仔麵每碗三餸起,有多款配料同麵底~不得不提一定要升級精選湯底好正😍另外仲有燒叉燒串同雞翼系列可以嗌🙆🏼‍♀️.麵底都有好多款!!我地就試佐招牌蒙麵🙆🏼‍♀️粗幼適中食落有啲似烏冬~都係一樣滑嘟嘟,食落都幾吸到湯既味🤤.升級精選湯底 $10🔖特濃蕃茄薯仔🥔湯:依個係主打!!平時飲湯就飲得多🤭真係未試過用黎食麵~~成碗飲落都真材實料,飲得出真係煲出黎而唔係就咁落蟹膏😍仲要勁香濃大大粒薯仔🥔對於愛湯之人既我黎講,頓時覺得好幸福🤤🔖馬來喇沙湯底:喇沙都係我好愛既其中一款湯底🙈不過好易中伏,好怕食到啲假喇沙😶但依間一黎就已經嗅到好香~~完全唔會辣仲好惹味🤤每一啖都好濃味🙈 同埋咁大碗都可以無乜油👍🏻.🔖新鮮花甲$24: 好鐘意食花甲所以就叫佐🙈本身以為係另上~但原來係當埋一款餸😳加埋落個喇沙湯度成件事更加鮮甜惹味🤤同埋真係粒粒都大大隻,全部有肉之餘好新鮮又無沙~而且差唔多比佐十幾廿粒😍食極都仲有!!強推你地加
升級精選湯底 $10
特濃蕃茄薯仔🥔湯

馬來喇沙湯底

🔖新鮮花甲$24: 好鐘意食花甲所以就叫佐🙈本身以為係另上~但原來係當埋一款餸😳加埋落個喇沙湯度成件事更加鮮甜惹味🤤同埋真係粒粒都大大隻,全部有肉之餘好新鮮又無沙~而且差唔多比佐十幾廿粒😍食極都仲有!!強推你地加~超值😛
🔖蠔仔煎蛋$10: 超大隻蛋餅🙈入面夾住粒粒蠔仔~都整得幾滑同唔腥🙆🏼‍♀️又唔會一咬就散👍🏻
蠔仔煎蛋

🔖辣味魷魚🦑$12: 依個就真係另上😛裝滿佐秘製辣汁~~食落有啲辣但又會上引😍咬落都好爽好彈牙🤤
🔖香茅魚餅$9: 就算浸完湯仲食到香茅味~襯埋喇沙湯以為自己食緊泰國野😂
🔖陳皮魚蛋$7: 純綷分享我超愛吃😍 完全係細個食到既味~
溏心蛋都好似幾正🙈🙈下次試先😛

招牌蜜汁叉燒串 $22
招牌蜜汁叉燒串

之前睇到有YouTuber大推一定要食🙆🏼‍♀️平時唔多食叉燒都即刻試!!見到有微微燒過既痕跡已經夠吸引🙈食落真係熱辣辣~同埋粒粒食落都唔會癡牙,啖啖肉燒到岩岩好之餘仲夾埋啲蜜糖🤤🤤真係無得輸呀喂🥰一定一定一定要嗌同襯熱食please!!留意返燒物無得加單🙆🏼‍♀️
黑白芝士烤雞翼 $24
好少見黑白芝士就嗌黎試下~隻隻都烤到金黃色食落脆卜卜🤭好似茶記果隻🙈但略嫌芝士味唔夠突出😶所以普通佐少少~果然我係邪惡派😂
總結,套用老闆名言:唔好食幾平都無用!!食個車仔麵都食到好似好豪華😂😂 但食完即刻明晒😍 覺得絕對值依個價👍🏻 真係好滿足超級飽咁走🙆🏼‍♀️難怪老闆咁有性格🤭個精選湯底真係好正!!真材實料🤤而且配料選擇都幾多同特別~~食材都好新鮮即叫即整仲要份量大到嚇親我🙈連燒物都可以整到咁正🥺
特濃蕃茄薯仔🥔湯
馬來喇沙湯底
2020-09-08 172 瀏覽
叫左兩碗車仔麵,麵量十足,要讚一讚每碗麵除左附上蔥仲有炸蒜粒。一碗叫左牛腩汁+芝心丸+大腸+牛腩,牛腩汁如果再多d就好😛,大腸份量唔少再肥d更正,牛腩炆到好淋。另一碗叫左沙嗲汁+多春魚+溏心滷蛋+牛筋,溏心滷蛋用上特選鴨蛋製大隻做到溏心嘅效果,牛筋同多春魚中規中矩。招牌蜜汁叉燒串雖然話要等但係仲早過車仔麵整好,即叫即燒每串有5大舊到,用上梅頭肉肥瘦得宜,厚切啖啖肉肉質彈牙,面頭淋上麥芽糖食落口滿滿香甜味,燒到有少少燶邊有焦香又未去到好燶啱啱好🤩嗌左兩串再食埋車仔麵好飽😂

2020-09-03 249 瀏覽
上網見到好多人介紹呢間特色車仔麵,有性格得黎又係黃店,一於支持下😆唔係講笑,第一次食車仔排隊排差唔多一粒鐘,好誇張😂想食嘅話真係要早啲去,間舖都比較細🥺舖頭最岀名嘅就係到處都貼滿串嘴嘅字句,當然食完你就會知佢地真係串得起喎🤣同埋要有心理準備比一般車仔麵貴好多,我地兩個人食都食咗百六蚊,車仔麵黎講真係算貴😏.🍜自選車仔麵雖然貴係貴咗啲,不過真係好大碗,好足料,計返都係抵食嘅😆一個湯底叫咗清湯加腩汁,另一碗就加$10要咗佢地最岀名嘅蕃茄薯仔湯,果然名不虛傳,好濃蕃茄味,薯仔又淋又入味,不過少少後悔加咗香辣菜甫,真係幾辣下同埋會破壞咗蕃茄陣鮮甜味🙈餸個方面推薦大家叫韮菜餃、溏心鹵蛋😏.🍽味道: 3.8/5🏙環境: 2.3/5‍👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 2.3/5💰價錢: 2/5
🍜自選車仔麵
🍽味道: 3.8/5
🏙環境: 2.3/5
‍👨🏼‍🍳服務: 3/5
💧衛生: 2.3/5
💰價錢: 2/5
2020-08-11 2620 瀏覽
🍅 番茄湯底蒙麵 HK$32.叫外賣,所以有加錢分湯。齋飲番茄湯底,真係有湯渣,有番茄有薯仔,味道甜甜地而且少少結身。感覺清清地得黎又有味道嘅好選擇。不過點嘅餸有辣汁或者蠔油等等,所以當湯同麵撈埋一齊嘅時候有少少污染咗個湯底。麵類點咗蒙麵比較粗身,好似烏冬咁,但比較淋身少少。.🍜 餸另外每款加錢餸點咗都幾多,香茅魚餅 (+HK$9),感覺味道比較泰式魚餅,少少辣香。蠔油冬菇 (+HK$10),整得好入味。溏心滷蛋(+HK$11),溏心蛋白好有味道,甚至少少鹹咗啲添。辣味魷魚 (+HK$12),份量算幾多,由於佢係辣味,所以有辣汁,少少污染咗個番茄湯底。其實加加下餸,一碗車仔麵食咗七十幾蚊,第一次食車仔麵食得咁豪。.🌶 麻辣米線 HK$27朋友點嘅湯麵。辣湯底,中辣,辣味唔重,唔算好麻,感覺鹹咗少少。呢個點咗蘿蔔 (+HK$7)魚蛋 (+HK$7)、牛腩 (+HK$12)。.🔥 招牌蜜汁叉燒 HK$22即叫即燒,豬肉厚身,燒得剛好,幾淋身。面頭燒香咗,少少脆身,再配蜜汁甜甜地好正。.🐣 麻辣烤雞翼 HK$12/兩隻 (下午茶優惠)

🍅 番茄湯底蒙麵 HK$32
🍜 餸另外每款加錢

🌶 麻辣米線 HK$27

🔥 招牌蜜汁叉燒 HK$22
🐣 麻辣烤雞翼 HK$12/兩隻 (下午茶優惠)

外賣自取
2020-08-08 348 瀏覽
💛-#三餸車仔麵(幼麵$15+特濃蕃茄薯仔湯$12+鹵水大腸$11+韮菜餃$10+蠔仔煎蛋$10)佢依到嘅湯底除咗有平時食開嘅之外仲有特濃蕃茄薯仔湯 重慶麻辣湯底 馬來喇沙湯底💛先講下蕃茄薯仔湯 真係落足料去煲好濃蕃茄味 好味到小編飲曬🤤而餸方面 就揀咗鹵水大腸 韮菜餃 同蠔仔煎蛋 樣樣份量都多而且又好食💛評分:7.5/10-#三餸車仔麵(米粉$15+馬來喇沙湯底$12+鹵水大腸$11+五香牛筋$12+辣味魷魚$12)喇沙湯底都夠辣 而麵底就叫咗米粉去索味🤤辣味魷魚就分開上 唔怕影響到個湯底 而且份量都幾多又入味不過就唔係幾辣牛筋就大大舊 夠入味之餘 仲唔係得個腍字 有啲咬口🥰評分:8/10-如果鍾意食花甲嘅朋友 不妨試下佢嘅新鮮花甲小編見到隔離枱有人叫咗 成碗都係花甲 好吸引🤣-蒙麵紅磡差館里9-15號協輝大廈地下1號舖#SeeFoodGhost#SeeFoodGhost紅磡#SeeFoodGhost港式#SFG💛
💛

#SeeFoodGhost紅磡
#SeeFoodGhost港式
#SFG💛
2020-08-02 251 瀏覽
講到出名嘅車仔麵店,蒙麵一定榜上有名。今次試咗油麵加三款餸,包括陳皮魚蛋、滷水大腸同埋黑椒牛根丸。陳皮丸蛋幾特別,唔係到到都可以食到;黑椒牛根丸就大大粒,夠曬彈牙。不過講到我最鍾意嘅就一定係佢地嘅蜜汁叉燒串,即叫即製,燒到金黃多汁,仲有啲燶燶地,相當惹味香口,淨係嚟食呢個叉燒串都物有所值。
2020-07-26 217 瀏覽
⭐️招牌蜜糖叉燒串⭐️($22@1串,42@2串)「叉燒好食,要等!唔等得,唔好食!」<餐廳告示> 蒙面出名寸😂同選用上等嘅食材👅,叉燒選用梅頭肉,粒粒都好厚身,咬落淋身。老闆係燒既時候會不停搽上麥芽糖,令佢香噴噴之餘咬落口仲會脆卜卜。一定一定要食! 🗣提提大家,一定要攤凍啲先好食如果唔係就好似我咁,一黎到擺落口記好容易辣親個口㗎啦👄🕋環境指數:7/10 店鋪較細,但都坐得舒服😋美味指數:10/10 依間小店樣樣都好好食,值得出多幾個post。下次再幫襯嘅時候會再介紹其他好食嘅嘢。👩🏻‍🌾服務指數:6/10 第一次食既,可以望下餐廳告示,記得自己寫枱號。大家手足,自己招呼自己啦🤝🤑抵食指數:9/10🙋🏻‍♀️推介指數:10/10支持小店💕最後小貼士,有時舖頭係紅日會唔開,如果特登去嘅,可以打電話去問下開唔開。——港人當自煮——
⭐️招牌蜜糖叉燒串⭐️($22@1串,42@2串)
「叉燒好食,要等!唔等得,唔好食!」<餐廳告示>

🕋環境指數:7/10
店鋪較細,但都坐得舒服

😋美味指數:10/10

——港人當自煮——
招牌蜜糖叉燒串
招牌蜜糖叉燒串
  • 招牌蜜汁叉燒串
依間💛一直都係我嘅口袋餐廳 讀Poly人必食!必定要推薦揀蕃茄薯仔湯底 食得出係熬出嚟 好清甜 唔係茄膏個種死死嘅酸甜味 而且薯仔大大舊 變相好似多左個餸😆配菜方面 揀咗蘿蔔 好甜好腍 泰式魚餅食落去帶有香茅味 相反溏心鹵蛋就比較遜色 都溏心但就無滷水味 辣菜脯係一定要加!!仲有必點小食 蜜汁叉燒串 即叫即整需時 食到個麵一半左右就上枱 一上枱好香燒烤味 叉燒肉質彈牙 有嚼感 唔係霉霉爛爛個種 每咬一啖啲蜜汁都爆出嚟 好想encore🤤🤤

2020-07-21 258 瀏覽
🌟香菇貢丸+蠔油冬菇+金錢牛肚+溏心滷蛋+新鮮花甲+蒙麵+沙嗲牛腩兩款汁新鮮花甲必嗌!一開頭以為係另外叫 點知原來係鋪埋係麵上面🤣勁鮮味同埋大粒😍蒙麵同烏冬差唔多 偏淋d😖貢丸冬菇金錢肚正正常常 溏心滷蛋唔入味 好淡🌟香菇貢丸+南乳豬手+五香牛筋+ 溏心滷蛋+粗麵+ 沙嗲牛腩兩款汁粗麵都係煮得好淋🤭南乳豬手d肉質好乾 唔入味🤢五香牛筋正常⚠️ 依間車仔麵d汁整得唔錯😋但係麵質煮得過淋(一蘭食超硬麵質既人來講🤣)⚠️間舖都好有性格 最好留意返佢牆上寫既注意事項 先好order🤣⚠️手沖野飲麻麻 叫左$12雞翼都唔錯 夠入味 兩個人係度食左$166 疫情下外賣返去食更好😉

蒙麵同烏冬差唔多 偏淋d😖
貢丸冬菇金錢肚正正常常 溏心滷蛋唔入味 好淡

粗麵都係煮得好淋🤭
南乳豬手d肉質好乾 唔入味🤢五香牛筋正常

2020-07-17
2 分鐘 (堂食)
  • 新鮮花甲
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_港式=================📍必試鮮甜蕃茄薯仔湯底 -- 蒙麵🍜💛見過唔少foodie介紹呢間霸氣麵店,前幾日就同咗@hungrypiggiess一齊去試下😘----------------------⭐️自選車仔麵麵底:蒙麵($20)特濃蕃茄薯仔湯底($12)韭菜餃($9)柱侯牛腩($12)菜甫蛋角($10)湯底超級足料,店主用上10幾斤蕃茄同薯仔新鮮熬製,鮮甜濃郁,仲有大量茄蓉同大大舊薯仔食😍蒙麵嘅口感好特別有啲似烏冬,食落口感滑捋捋,無烏冬咁粉,有啲似圓柱形嘅粉皮哈哈😹韭菜餃每日新鮮製造,皮夠薄,餡料滿滿好香🤤🤤而且小編幾中意佢菜嘅份量比肉多少少,食落唔會太油膩👍牛腩肉質軟腍但未算好入味,正正常常😛菜甫蛋角頗香口,如果菜甫份量多啲會更有鹹香🙈---------------------⭐️招牌蜜汁叉燒($22)叉燒係即叫即整,大約要等15-20分鐘,仲寫到明”叉燒好食!要等!”, “唔等得,唔好食!”,霸氣十足🤣食完就知道等一陣都非常值得!😍叉
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_港式
=================
📍必試鮮甜蕃茄薯仔湯底 -- 蒙麵🍜💛
⭐️自選車仔麵
麵底:蒙麵($20)
特濃蕃茄薯仔湯底($12)
韭菜餃($9)
柱侯牛腩($12)
菜甫蛋角($10)

---------------------
⭐️招牌蜜汁叉燒($22)
叉燒係即叫即整,大約要等15-20分鐘,仲寫到明”叉燒好食!要等!”, “唔等得,唔好食!”,霸氣十足🤣食完就知道等一陣都非常值得!😍叉燒用上脢頭肉,肉質好腍,好有肉香🤤再加埋面頭搽上嘅麥芽糖甜甜哋超好食😍一串有5粒,share食啱啱好❤️
----------------------
整體嚟講質素頗高,仲非常足料😛遲啲一定會再encore❤️
賣相:7/10
前往方法:黃埔站A出口
2020-07-16
午餐
2020-06-26 235 瀏覽
蒙麵3餸車仔麵蜜汁叉燒價錢💲: $~50/ $22好味程度😋: 4.7/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 3.8/5回頭率😚: 4.5/5-終於到介紹呢間車仔麵了,真係好好好食!但小店,位置有限,成日都要排隊🧐 店主仲係好有性格,話唔好食可以唔比錢,好多都幾串的說話,點知佢又真係好正,好值!-佢啲車仔麵偏貴既,但真係好多料又大碗。湯底就叫左佢地招牌的蕃茄薯仔湯,真係好濃好杰,啲薯仔仲煮到爛爛地好正🥰 我就叫左蘿蔔,但可惜佢唔太入味,係幾甜,但比較一般🧐 另外仲有豬紅,呢個反而好入味,質地唔鬆散,啱啱好,又唔會腥👍🏻仲有韮菜餃,呢個勁推🤩雖然得2隻,但好大隻,入面啲餡好飽滿!😋 肉唔多但充滿韮菜,好香😗皮都厚薄適中!仲有有個辣汁魷魚,呢個係另上既,但每一條或一舊都切到好細,所以好易咬。辣汁入晒味,正😍-除左麵正,令我最想返去食係串蜜汁叉燒🤯真係好食到唔識形容,雖然廿幾蚊串,但佢好大串,有成5-6大舊。每舊都肥瘦得宜,好香口,唔會太硬😬味道係用叉燒醬同有小小酒味咁醃,入晒味😝面仲有層麥芽糖咁,好好食❤️ 最緊要燒得夠,有燶邊!唔知有冇人認同叉燒有燶邊先好食呢😛 所以呢間
蒙麵
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 3.8/5
回頭率😚: 4.5/5
除左麵正,令我最想返去食係串蜜汁叉燒🤯真係好食到唔識形容,雖然廿幾蚊串,但佢好大串,有成5-6大舊。每舊都肥瘦得宜,好香口,唔會太硬😬味道係用叉燒醬同有小小酒味咁醃,入晒味😝面仲有層麥芽糖咁,好好食❤️ 最緊要燒得夠,有燶邊!唔知有冇人認同叉燒有燶邊先好食呢😛 所以呢間回頭率100%!!