2020-06-22
大熱天時要排半個鐘,喺為左愛地係責任?喺為💛美食呀!呢到嘅車仔麵之所以要等,原因係1. 鋪面細 2. 老闆慢工出細貨 3. 多人食!呢碗有新鮮花甲(賣完即止)、菜譜煎蛋、蠔仔煎蛋同埋冬菇,你見到啲餸堆到幾高就知佢真係非常足料,湯底因為👩唔食辣就要左番茄薯仔湯,飲落好有屋企味道,花甲大隻鮮甜冇沙,真係好食!麵底揀咗呢到嘅招牌蒙麵,口感似烏冬 X上海面,腍滑口感好食!而👨因為好辣,就食左辣魷魚,蠔仔煎蛋同埋牛腩,配上自製辣醬,香辣刺激十足,令人大汗淋漓,牛腩炆得入味又軟腍,蠔仔煎蛋食到粒粒蠔仔,真材實料架喎!最後我地仲試埋即燒叉燒,甜蜜、燶邊、食到肉味,要等廿分鐘都值! 最後飲埋支裝麥精,埋單每人$80。其實呢到食麵唔可以用車仔麵嚟形容,應該話係食一份對食物精益求精嘅堅持💛💛老板同香港人一樣,要繼續撐下去
花甲蠔仔煎蛋蒙面
菜圃煎蛋牛腩辣魷魚蒙麵