2008-06-06
落咁鬼大雨, 但又敵不過為食既引誘搭左車出黎...5點半到已經有人等位, 我地排第3, 等到6點正終於入得!!厚切豚肉石鍋烏東$53(一上枱仲見泡泡, 仲見一塊塊豚肉係好似回鍋肉o個種皮同脂肪同肉既分布, 食落...嘩~好正, 未至於成舊融哂but仲有d咁多可以咬下既肉咁啦~烏東就煙煙靭靭but林左d, 可能凍食會好d, 仲有係豚肉既脂肪好快已經融哂響碗烏東度, 令個湯多左層3mm既油響面, 雖然油就油d但係都比我飲鬼哂!!!最多黎緊兩日唔食野囉-_-)醬油豬手石鍋烏東$55(Help.....實在太好味喇~夠入味!!!夠林!!!係我唔敢食太多喳....so都係食左d肉比哂舊肥膏男友食....哈哈~)P.S. 男友覺得厚切o個碗好食d, cos濃味d, 我就覺得豬手o個碗好食d, 因為佢將豬手分開上so個湯可以清d, 而下次呢?我唸未必有下次喇~因為實在太小款, 賣得呢幾樣, 精益求精掛~