2022-01-06 638 瀏覽
收藏左依間都一段時間 襯早收工係附近冇乜野做 就去左依度試下 夜晚6:30左右入座 暫時得2-3張枱 , 之後開始好多人 到7點幾已經開咗要排隊 可見真係幾受歡迎黎食依間 緊係要試下石鍋烏冬 今次叫左「自家製芝士吉列豬扒手打烏冬」 湯底有4款簡 跟湯底收費,今次就叫左「魚介豚骨」($99) 而男朋友就叫左「厚切豚肉手作烏冬」配「魚介豚骨」($91) Order好快上枱。 上枱嗰陣熱辣辣起泡 豬扒分開上 。 厚切豚肉手作烏冬 豚肉相當厚 仲好肥美而芝士吉列豬扒手打烏冬, 湯底其實相當油 雖說係魚介 仲其實冇魚味😅 不過個吉列芝士豬扒絕對加分 , 煎得岩岩好 豬扒入面有芝士係度 食落有豬扒味同時又唔會俾芝士味cover哂 , 配上沙律醬 絕對一流 店舖冇水或者茶提供 需要order ,我地分別叫左「完熟水蜜桃梳打汽水」$26 同埋「活乳酸爆珠特飲」$28 梳打汽水其實都係支裝 水蜜核味相當重。 而爆珠特飲 其實係益力多味飲料加啲爆珠 冇乜特別。 依間其實相對性價比較貴 。貴既原因係餐廳冇提供水 如需要 最平都要$10 一支水 。 如果食到口乾飲多啲水都要俾多舊錢 唔急既會簡出去附近買飲

Order好快上枱。 上枱嗰陣熱辣辣起泡
豬扒分開上 。 厚切豚肉手作烏冬 豚肉相當厚 仲好肥美
厚切豚肉手打烏冬

厚切吉列芝士豬扒手作烏冬
左:  活乳酸爆珠特飲  右:完熟水蜜桃梳打汽水

依間其實相對性價比較貴 。貴既原因係餐廳冇提供水 如需要 最平都要$10 一支水 。 如果食到口乾飲多啲水都要俾多舊錢 唔急既會簡出去附近買飲品。
厚切豚肉手打烏冬
  • 石燒吉列芝士豬扒手打烏冬
( ͡° ͜ʖ ͡°) 萬豚屋 - 日式❝ 熱辣辣石鍋烏冬朋友話一定要試香菌濃湯 ❞✿ 上級牛肉手打烏冬 $92朋友推薦要食香菌濃湯有一大匙羹黑松露醬晌面 真係唔吝嗇用石鍋真係可以keep住熱湯一開始重滾緊熱到食唔到咁濟😂牛肉上嘅時候半生熟都嫩但唔重肉味要趁早食唔係就會太熟另外打左隻蛋 加埋湯一齊飲都正嘅~✿ 木魚豚肉玉子燒 $55餡料都算豐富 大大塊份量足蛋煎得有點太油 不過不失✿ 香煎豚肉餃子(6隻) $51 煎得都夠香脆 但就冇咩特別當加個小食share都可以嘅~╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟/  ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
( ͡° ͜ʖ ͡°) 萬豚屋 - 日式

用石鍋真係可以keep住熱湯
一開始重滾緊熱到食唔到咁濟😂
牛肉上嘅時候半生熟都嫩但唔重肉味
要趁早食唔係就會太熟
另外打左隻蛋 加埋湯一齊飲都正嘅~

✿ 木魚豚肉玉子燒 $55
餡料都算豐富 大大塊份量足
蛋煎得有點太油 不過不失

✿ 香煎豚肉餃子(6隻) $51
煎得都夠香脆 但就冇咩特別
當加個小食share都可以嘅~

╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟/ 

好多年前黎食過覺得幾好食,前排同朋友再去食,之前仲有晚市堂市嘅時候,六點半左右去到都唔洗等位,餐廳比較細,環境都有啲擠逼,食物我覺得都係以前好食啲🤔🤔·上級牛肉手打烏冬(香菌濃湯$92)香菌濃湯即係黑松露湯底,聞到好香黑松露味,仲見到有一大pat黑松露係湯面😍😍烏冬上枱時非常熱辣辣,牛肉可以靠熱湯淥熟👍🏻烏冬好彈牙,仲吸晒湯嘅味,不過食食下就開始覺得有啲鹹😢份量唔算好多,女仔食就岩岩好,飲品都需要另外叫
上級牛肉手打烏冬(香菌濃湯$92)
2022-04-19 73 瀏覽
【尖沙咀石燒烏冬專門店 萬豚屋 完全唔值呢個價】.見到店面寫住石燒烏冬好似好吸引,就入咗去食😮點知落完單無聊上網search下,先發現呢間嘢好多負評,即刻覺得好緊張😕//環境🌕🌕🌕🌕🌑裝修幾有日本Feel,座位亦都唔太逼,就咁睇都好似算乾淨🙆🏻‍♀️//食物🌕🌕🌑🌑🌑1️⃣自家製吉列芝士豬扒手打烏冬 ($100)佢有3款湯底可以揀,我揀既係黑蒜味,但食落完全feel唔到有黑蒜味,個湯底係一般味精味,個手打烏冬都算彈牙😕.個烏冬既配料有粟米粒同蛋,本身以為個蛋會係溏心蛋,或者起碼係個烚蛋,但佢係我自己喺屋企煮麵懶既時候,直接打隻蛋落個煲等佢熟個款蛋😞一送到上嚟隻蛋已經係徹底熟咗,D蛋白又散曬咁,好失望😟個吉列芝士豬扒都脆既,不過D芝士唔係會拉絲個隻,肉都比較薄身🥲2️⃣Daily Catch海鮮手打烏冬 ($109)佢落咗好多配料,有蝦、蟹柳等等,不過食得出唔新鮮,個蟹柳仲要爛曬,個湯底望落就OK,飲落就無味🤨//總結整體嚟講唔可以話好難食,但佢既質素完全唔值呢個價,唔會再幫襯了😂
【尖沙咀石燒烏冬專門店 萬豚屋 完全唔值呢個價】

//環境🌕🌕🌕🌕🌑

//食物🌕🌕🌑🌑🌑
1️⃣自家製吉列芝士豬扒手打烏冬 ($100)

2️⃣Daily Catch海鮮手打烏冬 ($109)

//總結
2022-04-06 101 瀏覽
-餐廳:萬豚屋-P1活花甲手打烏冬(魚介豚骨湯底)$99P2活花甲槄庭烏冬(魚介豚骨湯底)$107-啲蜆好大隻好甜好鬼正而且冇沙🤤🤤個湯底都好濃郁仲有幾個湯底可以俾你揀😍有香辣麵豉,香辣咖喱,香菌濃湯,魚介豚骨同黑蒜油豚骨🥰小編極力推介魚介豚骨因為佢係用唔同魚乾熬成嘅湯底😋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻烏冬都可以揀手打或者稻庭😼手打就會Q彈啲通粗啲🤪🤪-評分CP值:7/10好味:8/10賣相:7/10-地址: 尖沙咀赫德道19-23號地鋪#foodiehk #cake #hkig #hkeats #hkfood #foodie #餐廳 #餐廳推介 #美食 #美食推薦 #沙田美食 #日本料理 #日本菜
餐廳:萬豚屋
P1活花甲手打烏冬(魚介豚骨湯底)$99

P2活花甲槄庭烏冬(魚介豚骨湯底)$107
啲蜆好大隻好甜好鬼正而且冇沙🤤🤤
個湯底都好濃郁仲有幾個湯底可以俾你揀😍
有香辣麵豉,香辣咖喱,香菌濃湯,魚介豚骨同黑蒜油豚骨🥰
烏冬都可以揀手打或者稻庭😼
手打就會Q彈啲通粗啲🤪🤪
CP值:7/10
好味:8/10
賣相:7/10
地址: 尖沙咀赫德道19-23號地鋪

2022-01-12 268 瀏覽
香菌濃湯上級牛肉手打烏冬$92因為用石鍋載着所以食到最後都仲係好熱,但係同時呢個亦都係一個缺點,牛肉越煲就越老,初頭食都好嫩嘅就但係因為之後過熟,所以之後食就比較老,而且佢有隻蛋係入邊亦都係越煲就硬,自己鍾意食半生熟蛋,但係烏冬食到最後都係彈牙同埋個湯真係好好味,下次會試吉列芝士豬扒手打烏冬.蟹肉牛油果野菜沙律$90好大兜好大兜好大兜!omg,真係好大兜,沙律新鮮蟹肉同牛油果都有足夠嘅份量,撈埋都好夾成為而且個份量真係好大個容器大過我塊面😅😅😅.Cp 值及夠飽: 我同屋企人兩個去食,份量都多,所以都夠飽嘅,但如果兩個男人去我諗就要嗌兩碗烏冬啦,我哋係一男一女咁去食.翻啅:我會因為個湯底同烏冬返嚟,另外我屋企人好欣賞佢個沙律
香菌濃湯上級牛肉手打烏冬$92
蟹肉牛油果野菜沙律$90
Cp 值及夠飽:
翻啅:
我會因為個湯底同烏冬返嚟,另外我屋企人好欣賞佢個沙律
已經不再是以前萬豚屋,永遠black list ,食丼都唔係日本米,飯又吾熱,仲差過隔夜飯,的肉越咸苦,好失望,我估應該轉左手了。我見餐牌都轉左新嘅,員工衣服都唔同咗。

2021-12-03 676 瀏覽
話說萬豚屋我幾年前就黎過一直都話要帶友人黎試下帶到今時今日先終於比佢食到🤣6點半黎到好彩未洗等位一入去就揀食咩我就一定係石鍋烏冬本來想食番活花甲手打烏冬不過諗諗吓都係試下個豚肉先湯底就一定係香菌濃湯🤡友人話費事2個鍋烏冬咁熱所以佢叫個石鍋飯喎ok~🥢吉列豬扒手打烏冬香菌濃湯($92)個石燒烏冬一上到枱仲卜卜卜咁滾緊上面仲有一大羹黑松露醬真係好揼本😍個吉列豬扒另上係基本即刻食一件脆卜卜,入面仲juicy架喎如果再厚肉d更好再飲啖湯撈埋d黑松露醬之後個黑松露味係淡左嘅不過佢本身個菌都好夠味所以好好飲唯一覺得有少少唔好係d菜嘅草青味都幾勁有少少蓋住個菌湯味添🥢泡菜豚肉燒石鍋飯($88)友人話佢d肉好多多到食到尾都仲可以啖啖飯都有肉😂而且石燒飯有飯焦👍🏻唔錯🥢香煎豚肉餃子($51/6pcs)煎餃子比起2個主食就遜色左少少喇其實又唔係唔好食不過就普通左d同埋煎得唔夠香脆咁囉😅整體黎講我覺得佢仲保持到水準嘅唔係都唔會仲有咁多數就排隊食啦🤡📍萬豚屋尖沙咀赫德道19-23號地舖
話說萬豚屋我幾年前就黎過

本來想食番活花甲手打烏冬
不過諗諗吓都係試下個豚肉先
湯底就一定係香菌濃湯🤡
友人話費事2個鍋烏冬咁熱
所以佢叫個石鍋飯喎ok~

🥢吉列豬扒手打烏冬香菌濃湯($92)
個石燒烏冬一上到枱仲卜卜卜咁滾緊
上面仲有一大羹黑松露醬
真係好揼本😍
個吉列豬扒另上係基本
即刻食一件
脆卜卜,入面仲juicy架喎
如果再厚肉d更好
再飲啖湯
撈埋d黑松露醬之後個黑松露味係淡左嘅
不過佢本身個菌都好夠味所以好好飲
唯一覺得有少少唔好係d菜嘅草青味都幾勁
有少少蓋住個菌湯味添

🥢泡菜豚肉燒石鍋飯($88)
友人話佢d肉好多
多到食到尾都仲可以啖啖飯都有肉😂
而且石燒飯有飯焦👍🏻
唔錯

🥢香煎豚肉餃子($51/6pcs)
煎餃子比起2個主食就遜色左少少喇

唔係都唔會仲有咁多數就排隊食啦🤡

📍萬豚屋
尖沙咀赫德道19-23號地舖

2021-11-09 974 瀏覽
自從冇喺尖沙咀做野之後好耐冇食過呢兩日凍咗諗起就嚟食點知湯底大打折扣,同以前差好遠,依家得個喊字☹️但最令我失望係佢既服務…外面排隊時已經揀定野食,19:45入坐,19:51出入單雖然我哋食得快,但出面等位企咗咁耐食完都想坐多10-15分鐘休息陣先走點知一食完冇叫埋單就自動比張單我哋,出單時間係20:20(好後悔冇影相為證)半個鐘到就想趕我哋走,佢真是係好意思做得出😡😡😡佢仲不斷走埋嚟打開帳單睇下我哋比錢未雖然晚飯係繁忙時間,你一早set用餐時間得30-45分鐘,我唔會嚟食囉!以後唔會再嚟😡
自從冇喺尖沙咀做野之後好耐冇食過
呢兩日凍咗諗起就嚟食
點知湯底大打折扣,同以前差好遠,依家得個喊字☹️
但最令我失望係佢既服務…
外面排隊時已經揀定野食,
19:45入坐,19:51出入單
雖然我哋食得快,但出面等位企咗咁耐
食完都想坐多10-15分鐘休息陣先走
點知一食完冇叫埋單就自動比張單我哋,
出單時間係20:20(好後悔冇影相為證)
半個鐘到就想趕我哋走,佢真是係好意思做得出😡😡😡
佢仲不斷走埋嚟打開帳單睇下我哋比錢未
以後唔會再嚟😡
2021-11-04 759 瀏覽
💰豪快活蜆鰹魚湯烏冬 $98活蜆份量都幾多,但就有兩隻未熟嘅🥲 佢嘅湯底好普通,食落似係超市都買到果種鰹魚汁,而且勁咸,加上佢唔提供水,我愈食愈口渴!💰上級牛肉魚介豚骨石鍋烏冬 $88石鍋烏冬個湯底正常啲,唔會太咸,牛肉味都幾香濃,但真係好普通,可能我哋唔識叫,揀濃味嘅湯底應該會正啲掛🥲💰麻醬菠菜 $30覺得係三樣入面最好味嘅嘢~ 📍萬豚屋

💰豪快活蜆鰹魚湯烏冬 $98

💰上級牛肉魚介豚骨石鍋烏冬 $88

💰麻醬菠菜 $30
覺得係三樣入面最好味嘅嘢~

📍萬豚屋
2021-10-27 632 瀏覽
講起起石鍋烏冬🍲第一時間諗起 呢間。7點半後開始排隊, 經營多年仍有唔少捧場客,係犀利既。🥓上級牛肉手打烏冬配魚介湯底先講烏冬,對比起稻亭烏冬,麵質比較粗而Q彈,岩晒熱辣辣既石鍋。魚介湯底雖然比較清淡,食到最後D油浮起晒,唔知係係牛肉既油脂呢XD 因為石鍋受熱教強,牛肉好快全熟,唔鍾意食全熟牛既朋友留意返🙊🍛上級牛肉稻亭烏竹配咖哩湯底咖哩湯底好香濃,香味撲鼻而來。稻亭烏冬正常發揮啦,個人覺得咖喱配烏冬比較夾

🥓上級牛肉手打烏冬配魚介湯底

🍛上級牛肉稻亭烏竹配咖哩湯底
天氣突然轉涼,友人推薦去食石燒烏冬,平日既2點左右去到都要等一陣,不過好彩都好快有位,我地叫左2個烏冬加一個小食,然後無叫飲品,念住問佢拎2杯水,點知個staff話我地要叫一杯飲品先可以比一杯水我地,唔係既話佢好難做🤔🤔🤔雖然唔明餐廳點解可以水都唔比,一定要叫飲品,不過個staff態度又正常幾好,所以我地就無叫野飲。上級薄切豚肉(香菌) - $75 (4/5) 黎到個湯好滾動,有隻生雞蛋,香菌夠足料,仲會有幾舊菇,湯底夠濃,簿切豚肉份量都夠,食落都易入口,唔韌,香豬味,手打烏冬好彈牙,好食😋上級厚切豚肉(2塊)(香菌) -$72 (4/5) 佢有得選2塊/4塊厚勁豚肉,4塊就$83。湯底一樣好正,同樣有隻生雞蛋,厚切厚肉好夠厚,多肥膏,入口即溶,正😄之後仲叫左芝士年糕 -$16/一件 (4/5) 黎到熱辣辣,芝士味夠但又唔會搶左年糕味。芝士控表示好滿足。🤤🤤🤤總結: 店面唔算大所以坐得比較迫,係唔比水(要叫野飲先會比)果到扣左小小分之外整體都好滿意。手打烏冬真心好食,湯底又正,值得一讚係佢所有野上枱都好夠熱,冬天會再想黎食😋😋😋下次會想試其他湯底同小食。佢有加一,不過就算加埋一性價比

總結: 店面唔算大所以坐得比較迫,係唔比水(要叫野飲先會比)果到扣左小小分之外整體都好滿意。手打烏冬真心好食,湯底又正,值得一讚係佢所有野上枱都好夠熱,冬天會再想黎食😋😋😋下次會想試其他湯底同小食。佢有加一,不過就算加埋一性價比都高,埋單2人197❤️。
2021-10-22
2021-10-21 411 瀏覽
朋友介紹呢度既手打烏冬幾好食, 星期日一早就過來試下,  12:00 來到, 門口係開左, 但原來入面係準備中, 服務員起初用 D 奇怪眼光望住, 唯有問下佢究竟開門未,  感覺係好無奈既出來招呼睇左一輪餐牌, 原來價錢都唔平,  普通一個石燒烏冬有幾款湯既配搭, 個別來計都會相差十元八塊, 本來想試下個花膠鮑魚豚肉烏冬, 但睇完個價錢都係算吧喇, 最後點左照燒雞扒烏冬, 可能廚房都係剛剛準備中, 大概等左 15 - 20分鐘左右, 熱辣辣既石燒鍋來到, 入面既湯仲係滾緊既, 而照燒雞扒就係分開轉頭先上枱, 由於個烏冬咁熱, 要放係度涼左陣先開始食, 手打烏冬好滑, 湯既味道幾濃好香,  照燒雞扒就一般啦, 其實睇 menu 入面既相, 好多都影得幾靚, 咁就要睇下仲有無機會再去試下, 呢個價錢值唔值, 就真係見仁見智
2021-09-26
2021-10-16 196 瀏覽
萬豚屋係尖沙咀已經好耐 加上自己本身鐘意食烏冬 今日突然想食熱鍋烏冬就去左食☺️店面唔算好大 另外個menu都好似多左好多款🤩今次都係揀番我最鐘意既魚介豚骨湯 超香濃‼️🔸 醬油豬軟骨手打烏冬配魚介豚骨湯🐟🐟一上枱石鍋熱辣辣 見到佢係仲滾緊♨️魚介豚骨湯味好濃 而且佢連埋烏冬甘滾過 令個烏冬都吸到湯汁🥰👍🏻豬軟骨有4舊 肥瘦適中 都入味 不過因為湯味濃 所以食耐左有少少膩😂🔸 吉列忌廉蟹餅🦀個蟹餅普普通通 可以多番d蟹柳絲甘會好d🙈個湯烏冬都仲好有水準 但個蟹餅就失色左😣

今次都係揀番我最鐘意既魚介豚骨湯 超香濃‼️
🔸 醬油豬軟骨手打烏冬配魚介豚骨湯🐟🐟

🔸 吉列忌廉蟹餅🦀
個蟹餅普普通通 可以多番d蟹柳絲甘會好d🙈

個湯烏冬都仲好有水準 但個蟹餅就失色左😣
2021-10-14 177 瀏覽
萬豚屋|尖沙咀同男朋友經過尖沙咀,意外發現的驚喜餐廳,鍾意豚肉的人一定會大滿足🥰🧀自家製流心芝士吉列豬扒凍手打烏冬炸豬扒份量十足!外層香脆,包著兩塊鬆軟豬扒,豬扒再夾爆漿流心芝士,賣相漂亮,打卡一流!豬肉味濃,與芝士一起吃也不被搶味。烏冬軟滑有彈性份量十足,但吃豬扒已經好夠飽。🐷燒十勝豚肉丼烤豬肉表面微焦,豬肉口感清爽不油膩,細嚼下散發豬肉香氣。醬汁,紫菜,半熟蛋加上焦香,白飯也相當可口!🦀吉列忌廉蟹肉薯餅外層香脆,內層保留了忌廉的口感和香氣,內藏蟹肉。超適合做下酒菜😋🍳木魚豚肉玉子燒蛋皮餡料豐富包著豬肉粒,栗米粒,蟹柳等。Size超大,相當抵食!🍑桃味梳打意料之內的濃郁桃味,炎熱天氣下很解暑。梳打配炸物,天作之合!🍶菊水味清香,易入口,酒精濃度14%
萬豚屋|尖沙咀

🧀自家製流心芝士吉列豬扒凍手打烏冬