2023-01-18 98 瀏覽
嘩,莆田又開分店,地址係尖沙咀海港城,-於約埋朋友去踩場。新店裝修得好靚,樓底好高,顯得空間寛落,採光充足,座位舒適,淨係環景已經滿分💯。跳跳魚撞豆腐睇menu見到呢個菜,好開心,因為之前停過-輪。現在又出現返,一定要order. 我鐘意佢個湯鮮味清甜,鹽鹵豆腐又夠香,好好飲。海蠣煎海蠣份量不小,而且新鮮無比,味道鮮而不腥。酥炒芋心莆田十醉之-,選用檳榔嘅芋心部份炒製,外酥脆內軟糯,鹹中帶小小甜,口感豐富,廚師功夫值得一贊。紅菇海鮮鹵麵湯汁濃稠入味,加入海鮮和紅菇,營養豐富,鹵麵爽口彈牙,好有家鄉的味道。金錢糯米粿甜品今次試吓呢個金錢糯米粿,細細個好cute ,上面灑上花生碎,黑白芝麻,少少糖漿,不太甜,好食到停唔到口,大滿足。

海蠣煎
海蠣份量不小,而且新鮮無比,味道鮮而不腥。

酥炒芋心

紅菇海鮮鹵麵

金錢糯米粿
  • 跳跳魚撞豆腐
2023-01-18 100 瀏覽
當日我們經過海港城的莆田分店時,正在做賀年套餐推廣,看上去菜式十分豐富,而我們又未試過新加坡式的賀年套餐,很自然地被吸引進店✏️位置(8/10):商場地下停車場入口✏️環境(9/10):裝修高貴,眼前一亮✏️衛生(9/10):餐桌整潔,感覺衛生✏️服務(8/10):態度友善,服務用心✏️食物(9/10):份量超多,無可挑剔🍱鴻運套餐(二人餐) - $998食物份量之多絕對是盆滿缽滿,不說以為是四人餐,當然最終是打包一些回家,可謂年年有餘呢!菜名亦十分有意頭,加上侍應一起撈起的祝賀語,十分有賀年氣氛🧨🌟鴻運發財魚生(鮑魚)第一道菜是新加坡的撈起,以十分開胃的特製酸甜醬汁,搭配豐富多彩的食材,包括鮑魚、紅白蘿蔔、青紅椒、柚子肉、子薑、紫菜、蕎頭、花生、芝麻及南乳味脆片,每一種都有特殊的好意頭。撈起期間侍應會說一些祝賀語,聽得開心,食得更開心🌟盆滿缽滿鮑魚大蝦盆菜主菜終於登場,屬食材高貴及豐富的盆菜,有鮑魚、海參、元貝、大蝦、花膠、蟶子、豬手、髮菜、福建豬肉丸、冬菇、雞翼及芋頭,醬汁相當香濃,食材煮得軟稔入味,質素頗高,以此套餐價格來說實在物超所值🌟蘆筍XO醬帶子帶子大大粒,香軟鮮甜,蘆筍滑而沒渣,X

✏️位置(8/10):商場地下停車場入口
✏️環境(9/10):裝修高貴,眼前一亮
✏️衛生(9/10):餐桌整潔,感覺衛生
✏️服務(8/10):態度友善,服務用心
✏️食物(9/10):份量超多,無可挑剔

🍱鴻運套餐(二人餐) - $998
鴻運發財魚生(鮑魚)

🌟鴻運發財魚生(鮑魚)

🌟盆滿缽滿鮑魚大蝦盆菜

蘆筍XO醬帶子

🌟蘆筍XO醬帶子
帶子大大粒,香軟鮮甜,蘆筍滑而沒渣,XO醬提鮮不少,整體既好看亦味美

黑蒜番鴨湯

🌟黑蒜番鴨湯
人頭各一盅,盅內鴨肉很多,肉質結實,配合黑蒜粒,味道十分香甜

媽祖平安麵

🌟媽祖平安麵
我們稱之為走紅菇版的紅菇海鮮滷麵,有麵線、鮮蝦、扁肉、豆卜、荷蘭豆、椰菜、香菇、雞蛋、紫菜等,麵條幼滑,湯底鮮甜濃厚,味道吸引

芋圓花生湯

🌟芋圓花生湯
四色芋圓不僅色彩繽紛,口感也煙韌可口,花生粒煮得軟稔,湯帶點花生香卻不會太甜

🏠莆田(港威商場)
📬地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G103號舖
2023-01-14
5 分鐘 (堂食)
蘆筍XO醬帶子
黑蒜番鴨湯
媽祖平安麵
芋圓花生湯
2023-01-17 787 瀏覽
新春佳節臨近,想相約好友共進鴻運套餐?今天相約好友到米芝蓮中菜「莆田」品嚐是日晚餐❗餐廳裝修精緻,座位寬敞舒適店員殷勤有禮。我們一行2人惠顧了鴻運二人餐:1️⃣🌟鴻運發財魚生(鮑魚)莆田魚生精選多種食材,色彩裝繽紛,配搭上盛精選鮑魚,佐以特製開胃酸甜醬汁,寓意撈起撈起,風生水起,為新的一年帶來好運。2️⃣🌟盆滿缽滿鮑魚大蝦盆菜盆菜用料上配盛,當中包含12種上盛食材,包含海參、鮑魚、瑤柱、燒肉、花膠、開發菜、大蝦、雞翼、蟶乾、花菇、炸芋芯及福州魚丸,配搭豐盛,十分滋味。3️⃣🌟蘆筍XO醬帶子以青新翠綠蘆荀配搭香濃XO醬,炒香鮮嫩香滑帶子,味道鮮香美味。4️⃣🌟黑蒜番鴨湯 以黑蒜及上盛番鴨燉製而成的清新鴨湯,充滿香濃黑蒜味❗️5️⃣🌟媽祖平安麵媽祖面的主料線麵細細長長,麵線香滑幼嫩,味寓意著健康平安。6️⃣🌟芋圓花生湯以香糯Q彈的芋圓配搭清新花生製成的糖水,水,味道清甜軟糯,甜而不漏。總括而言,此西餐廳的食物質素高、環境甚有格調❗️餐廳鄰近尖沙咀站,絕對是尖沙咀一帶的滋味西餐之選❗ 📍莆田 (港威商場) (尖沙咀):尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G103號舖

餐廳裝修精緻,座位寬敞舒適店員殷勤有禮。

我們一行2人惠顧了鴻運二人餐:

1️⃣🌟鴻運發財魚生(鮑魚)

2️⃣🌟盆滿缽滿鮑魚大蝦盆菜

3️⃣🌟蘆筍XO醬帶子

4️⃣🌟黑蒜番鴨湯
以黑蒜及上盛番鴨燉製而成的清新鴨湯,充滿香濃黑蒜味❗️

5️⃣🌟媽祖平安麵
媽祖面的主料線麵細細長長,麵線香滑幼嫩,味寓意著健康平安。

6️⃣🌟芋圓花生湯

2023-01-17
5 分鐘 (堂食)
  • 盆滿缽滿鮑魚大蝦盆菜
  • 蘆筍XO醬帶子
  • 黑蒜番鴨湯
  • 媽祖平安麵
莆田 (港威商場) (尖沙咀)上次同朋友食過美麗華個間分店覺得野食水準好高❤️見港威開左新分店,就再嚟食過🥰兩間分店水準一樣,環境都好靚同舒適!大白菜燉軟豆腐 🍲 $128大白菜同豆腐都好淋好入味,樣樣吸哂湯汁嘅精華😋呢個湯又面仲有好多料好似蜆,蠔仔同蝦咁,好足料🥰湯亦到好鮮甜好好飲,推薦大家叫呢個❤️脆皮蒜香雞 (半隻)🍗 $168蒜香雞蒜味重,中意重口味嘅一定中意食🤩外皮香脆可口😆雞肉嫩滑鮮甜,味道唔錯😚酸菜大肥腸 🥘 $128Q彈嘅肥腸令人食慾大指🥰酸菜嘅調味令人胃口大開😚口感彈牙,肥嘟嘟,味道極佳😝鮑魚紅燒肉 🧆 $188用左福建特產嘅南日鮑去煮,口感特別,淋度剛好😋紅燒肉夠哂肥郁,放入口即溶,好好食☺️送飯一流!地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G103號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:4/5
莆田 (港威商場) (尖沙咀)

大白菜燉軟豆腐 🍲 $128

味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
2023-01-16 190 瀏覽
我又去莆田食好西啦😽不斷回訪真的百吃不厭😋😋😋今次去的海港城新店環境寬敞樓底極高裝修華麗空間感十足✨服務也是一流吃得好開心❤️🥢家常豬蹄凍🐷 $68非常開胃的前菜,豬蹄凍膠原滿滿🐽,Q彈入味!🥢酒香竹筒蝦🦐 $52 當歸老酒煨活蝦🍶,蝦肉鮮甜嫩彈,淡淡酒香的湯底也好鮮甜🎋!🥢黄金荷葉包🌮 $76/2片醬香的肉絲條好juicy入味🤤,夾入酥脆荷葉包超好吃!🥢福建特色海蠣煎🦪 $128吃過海蠣煎,才算吃過福建菜!海蠣份量十足,餅邊煎得得香脆非常惹味😋!🥢跳跳魚撞豆腐🐟 $138奶白色的魚湯鮮味濃郁,跳跳魚肉嫩鮮甜,豆腐豆香十足,吃魚、喝湯、撈豆腐,非常滋味🤤🤤🤤!🥢鐵鍋包菜飯🍚 $118莆田人的家常燜飯,材料非常豐富,有包菜、滷肉、蝦米、香菇、蟶乾和乾貝,現燜上桌,料足入味😋!
我又去莆田食好西啦😽
不斷回訪真的百吃不厭😋😋😋
今次去的海港城新店環境寬敞樓底極高
裝修華麗空間感十足✨
服務也是一流吃得好開心❤️

家常豬蹄凍

🥢家常豬蹄凍🐷 $68
非常開胃的前菜,豬蹄凍膠原滿滿🐽,Q彈入味!

🥢酒香竹筒蝦🦐 $52
當歸老酒煨活蝦🍶,蝦肉鮮甜嫩彈,淡淡酒香的湯底也好鮮甜🎋!

🥢黄金荷葉包🌮 $76/2片
醬香的肉絲條好juicy入味🤤,夾入酥脆荷葉包超好吃!

黄金荷葉包

家常豬蹄凍
黄金荷葉包
鐵鍋包菜飯
2023-01-16 466 瀏覽
✨鴻運套餐點左2人餐 六道菜 份量十足 份量多到足夠三至四人分享 相當豐富✨鴻運發財魚生(鮑魚)新年梗係要食撈起 攞返個好意頭撈起有分大中細size可供選擇材料好豐富 將多種食材切成絲再加多種配料撈埋一齊 食落酸甜清爽店員會一邊加配料一邊講恭賀說話 之後一齊撈起 好有氣氛 好玩又有特色✨盆滿缽滿鮑魚大蝦盆菜呢個係二人份量 都好大盆好足料食材包括有海參 鮑魚 花膠 瑤柱 大蝦 花菇燒肉 海發菜 豬手 炸芋芯 福州魚丸等當中必食 爽彈海參鮑魚 厚肉大隻花菇滿滿膠質豬手 又綿又粉炸芋芯 整體唔錯盆菜另外仲有4/6/8/10人份量 可供唔同大小家庭選擇✨蘆筍XO醬帶子蘆筍爽脆 帶子鮮味 加左XO醬炒 微辣惹味✨黑蒜番鴨湯燉湯足料 湯頭清澈唔油膩 味道鮮甜唔羶 如果再加返多少少調味就更好✨媽祖平安麵又一應節意頭菜 湯頭鮮甜 麵質爽滑 配搭多種配料蝦 肉片 紫菜 香菇 花生等整體唔錯 幾好味✨芋圓花生湯芋圓軟糯 甜湯質地軟稠帶濃郁花生香 唔太甜食物可以 份量十足海港城新分店環境唔錯 坐得舒服服務唔錯 價錢合理 可以一試
✨鴻運套餐
點左2人餐 六道菜 份量十足
份量多到足夠三至四人分享 相當豐富

✨鴻運發財魚生(鮑魚)
新年梗係要食撈起 攞返個好意頭

食物可以 份量十足
海港城新分店環境唔錯 坐得舒服
服務唔錯 價錢合理 可以一試
2023-01-16 82 瀏覽
早前從朋友得知,莆田香港在尖沙咀海港城新分店早前剛開業啦!今日來到,裝潢設計好華麗,店內空間感十足!加上我喜歡莆田一直堅持採用好食材 !❤️今日天氣轉涼,飲啖暖笠笠的 「江口家鄉海蠣湯」 ,入面有肥美海蠣、番茄、花菜、荷蘭豆同埋鮮香清湯,味道清甜暖胃!🥰再而品嚐各種美食:百秒黃花魚酥炸冰心榴槤冰淇淋黃金海蠣 🦪辣炒蜆肉 原味福建菜🌹 讓我們大飽口福!莆田 ( 海港城) 地址:尖沙咀海港城港威商場地下G103號舖

加上我喜歡莆田一直堅持採用好食材 !❤️

再而品嚐各種美食:
百秒黃花魚
酥炸冰心榴槤冰淇淋
黃金海蠣 🦪
辣炒蜆肉

原味福建菜🌹 讓我們大飽口福!

莆田 ( 海港城)
地址:尖沙咀海港城港威商場地下G103號舖
2023-01-16 67 瀏覽
米芝蓮福建菜餐廳,新春限定套餐,除咗經典盆菜,都有少見嘅媽祖平安麵!.媽祖面的主料線面細細長長❤寓意著健康平安。面色彩艷麗,搭配和諧,裡面的配菜都很有講究。 .🔥盤中的紫菜必須炸過,有點脆也有點焦,一種複雜的口感,軟硬都剛剛好。🍄圓圓的香菇象徵團圓,翠綠的荷蘭豆和鮮黃的雞蛋象徵健康,小巧的花生取意落地生根,象徵平安吉祥。.🍜而麵條淋上豬油,淡淡的渾香撲面而來,看似很平常的麵條,吃起來卻停不了嘴。.麵的底湯也是用料講究🥰加入蟶等物品熬成,獨特的鮮美滋味,😙讓人百吃不厭。

本身自己都鍾意食中菜🥢喺海港城見到新開咗莆田,聽聞佢係榮獲米芝蓮一星殊榮🥇嘅嚟至星加坡福建菜,今日終於試吓🤭🦆芋香鴨(例)$98岩岩炸起就上台熱辣辣🔥個皮係春卷皮炸到金黃色脆卜卜,有一層好幼滑嘅芋泥再包住好多鴨肉🦆鴨肉有肉汁唔會乾,一啖有齊外脆入軟滑口感好有層次😋鴨肉味香,不過食開鴨喺到諗如果有個片皮鴨嘅甜醬或者有春卷嘅喼汁點吓唔知會唔會仲正呢😆🥠黃金荷葉包(片)$76/ 2件個刈包係炸過好似炸饅頭咁,拎起手嘅時候仲好辣手,上枱仲會勁細心有埋手套俾你用手食🧤刈包雖然炸到外皮脆但完全唔會有炸油味👍🏻入邊仲好軟熟,夾住啲洋蔥同埋肉絲一齊食夠惹味🤩🐟砂鍋黃花鱼湯(例)$138天氣凍最啱飲碗熱辣辣嘅湯,本身自己好鍾意飲魚湯,仲要係有原條黃花魚,魚肉煲完都好夠嫩滑🫠湯頭熬到奶白色😍 完全冇腥味,好鮮甜,入邊仲有啲潮式瀂豆腐,吸晒啲湯嘅精華🥹 🥒風味燜苦瓜(例) $78比較普通嘅一味餸,苦瓜冇苦澀味,Aftertaste有甘甜,自己本身都鍾意食苦瓜,所以覺得比較清爽,有少少芡汁唔會口寡寡🍲大白菜燉軟豆腐(例)$128可能因為天氣凍🥶好想飲熱嘢,唔覺意叫咗兩煲湯🙈 不過兩煲湯各有風味,呢煲有少少胡椒

🦆芋香鴨(例)$98

🥠黃金荷葉包(片)$76/ 2件

🐟砂鍋黃花鱼湯(例)$138

🥒風味燜苦瓜(例) $78

🍲大白菜燉軟豆腐(例)$128
可能因為天氣凍🥶好想飲熱嘢,唔覺意叫咗兩煲湯🙈 不過兩煲湯各有風味,呢煲有少少胡椒豬肚湯嗰種嘅感覺,湯入面有好甜嘅生菜,蝦米🦐豬腩肉碎🐖豆腐條同埋好大隻嘅蜆肉好足料😎

🍐桂花陳皮燉雪梨 $48
原隻雪梨燉出嚟嘅糖水,仲有一啲雪耳,呢個天氣飲好潤肺🫁又下火

🍯建蓮雪耳湯-冷 $48
呢個雪耳湯並唔係普通嘅雪耳糖水,佢真係燉到個湯係有膠質😳 飲落係比平時嗰啲杰好多,冰糖味好香仲有兩大粒紅棗,同埋兩大粒蓮子🫶🏻 同樣好滋潤

• 芋香鴨
2023-01-15 294 瀏覽
最近發現莆田係我公司樓下海港城開左新分店! 新鋪環境好優雅,樓底高,空間感大!! 新一年食好野,特登約左媽子食新年飯,揀左呢個新春鴻運2人套餐.套餐本身有:🍱鴻運發財鮑魚撈起🍲盤滿缽滿鮑魚大蝦盆菜🐚蘆筍XO醬帶子🦆黑蒜番鴨湯🍜媽祖平安麵🥜芋圓花生湯.盆菜超驚喜,超大份量,佢地本身有4/6/8/10人份量可揀。盆菜勁足料,有鮑魚、大蝦、海蔘、瑤柱、髮菜、豬肉丸、冬菇等等,湯汁勁濃郁且鮮甜,好好味! 所有材料燉煮得好軟腍,好好食!.鮑魚撈起賣相好華麗,有鮑魚、粉絲、蘿蔔絲及唔同食材等等,仲有六小碟配料:花生粒、白芝麻、紫菜、脆脆同蜜糖等,全部倒落去,來個風生水起撈起!! 口感好正,脆卜卜,加左蜜糖後增添甜香,好好味!.飲啖湯抖下先! 來個黑蒜番鴨湯🍲係一盅盅上,裡面有鴨肉件,飲落去,完全無落鹽,係原汁原味咁,好鮮甜,好清香! 蘆筍XO醬帶子正好清清味蕾,帶子煎香好好味,肉質鮮甜,蘆筍好爽口! .媽祖平安麵勁大碟😱 裡面好豐富,有蝦、蛋、菇、豆卜、花生、紫菜等等,麵條吸收哂湯汁好好食,而且味道好香好清甜,我個人幾鍾意食😋 最後來個甜品芋圓花生湯超滿足! 裡面除左有花生仲有四色芋圓,花生湯口感
套餐本身有:
🍱鴻運發財鮑魚撈起
🍲盤滿缽滿鮑魚大蝦盆菜
🐚蘆筍XO醬帶子
🦆黑蒜番鴨湯
🍜媽祖平安麵
🥜芋圓花生湯
媽祖平安麵勁大碟😱 裡面好豐富,有蝦、蛋、菇、豆卜、花生、紫菜等等,麵條吸收哂湯汁好好食,而且味道好香好清甜,我個人幾鍾意食😋 最後來個甜品芋圓花生湯超滿足! 裡面除左有花生仲有四色芋圓,花生湯口感好綿滑好香,暖暖地,冬天飲最滋潤又舒服🫶🏻
雖然係2人餐,但食物份量都偏多,我覺得3-4個人食都得😳 新年想食餐好意頭又好食既賀年飯,大推莆田呢個新套餐!! 另外原來莆田仲有出左自家製既辣椒醬,加左蝦醬,味道似泰式酸辣醬咁!
2023-01-10
  • 新春鴻運套餐
2023-01-14 118 瀏覽
環境乾淨闊落,服務殷勤,樓底又高感覺很舒服,上菜速度也很快~福建海蠣煎~蛋的邊位帶點香脆,蠔仔超多,很足料~九層塔香燜海蠣~蠔仔都是用油炸過走油的,再拌均醬油及九層塔同吃,而九層塔的香味都滲透入蠔仔內,超香~九轉小腸~大腸是以腸套腸的方式,用傳統的手藝製作而成,帶點鹹香及彈牙,很有口感~鹹香黃花魚~黃花魚炸得很香脆,帶點花椒香,而魚肉還能保持嫩滑,很好吃~桂花陳皮燉雪梨~很香桂花清香,喝後超滋潤~酥炸冰心榴槤~榴槤果肉做餡,外層香脆熱辣辣,而內裡是凍冰冰的,底部還有南瓜汁,超好吃,很特別的甜品~鮮橙汁~三個橙才能揸一杯的鮮橙汁,十分新鮮又清甜~鮮榨粟米汁~溫熱感的溫度剛剛好,粟米汁清甜濃郁~

福建海蠣煎~蛋的邊位帶點香脆,蠔仔超多,很足料~

桂花陳皮燉雪梨~很香桂花清香,喝後超滋潤~

鮮橙汁~三個橙才能揸一杯的鮮橙汁,十分新鮮又清甜~

鮮榨粟米汁~溫熱感的溫度剛剛好,粟米汁清甜濃郁~
2023-01-14 70 瀏覽
🧧就黎到農曆新年✨,要發掘新春有什麼好推介,同家人一齊新春吃開年飯莆田多間分店,✨最新開幕分店位於尖沙咀海港城,新春期間推出✨鴻運套餐 2人/4人/6人/8人/10人套餐,混合了新加坡特色嘅菜式味道✨新年當然唔小得✨「鴻運發財魚生 (撈起)」✨✨今日試了2人份量✨✨♦️鴻運發財魚生 (撈起)♦️一上碟色彩繽紛勁吸引,有原隻鮑魚,配搭豐富食材,有紅白蘿蔔、青紅椒、柚子肉等,奇上特製酸甜醬汁,每一種都有特殊的好意頭。✨亦可以外賣自取回家,跟家人在家中一齊分享,新年氣氛滿滿💰👛♦️盆滿鉢滿鮑魚大蝦盆菜♦️大鮑魚、蟶乾、原粒日本 80 頭大瑤柱、遼參、髮菜、大蝦、花菇,食材矜貴✨還有必試嘅福州魚丸、炸芋芯、雞、鴨掌、豬肉等十多種食材✨😊特製熬煮湯汁,分外入味。♦️ 蘆筍XO醬帶子♦️帶子好大粒,好鮮味♦️ 黑蒜番鴨湯♦️熱辣辣上菜,鴨湯夠補身又暖胃黑蒜味極香濃♦️ 媽祖平安麵 ♦️新年當然要吃平安麵,多款材料包括蝦肉、豬肉、豆卜等,米粉香滑,湯頭鮮甜♦️ 芋圓花生湯♦️食完飯,緊係要吃甜品台式芋圓好好味,花生湯底有特色

✨✨今日試了2人份量✨✨

♦️鴻運發財魚生 (撈起)♦️

♦️盆滿鉢滿鮑魚大蝦盆菜♦️
😊特製熬煮湯汁,分外入味。

♦️ 蘆筍XO醬帶子♦️
帶子好大粒,好鮮味

♦️ 黑蒜番鴨湯♦️
熱辣辣上菜,鴨湯夠補身又暖胃
黑蒜味極香濃

♦️ 媽祖平安麵 ♦️

♦️ 芋圓花生湯♦️
食完飯,緊係要吃甜品
台式芋圓好好味,花生湯底有特色
2023-01-12 118 瀏覽
呢間餐廳分店越開越多,今次終於開到嚟尖沙咀港威商場,實在太興奮了,我以後黎食嘢會更加方便🥰唔知係咪尖沙咀嘅關係,裝修特別富麗堂皇,門口有高高嘅落地玻璃,透光度高,裏面空間感又夠,杏色同埋金色嘅配搭,特別豪華👍🏻就嚟農曆新年,佢哋推出咗個新春Menu,好好意頭,中國人最緊要就係講彩頭,最緊要大家都撈得風生水起,佢哋不定期都會推出好多唔同季節性嘅菜式🤗前菜家常豬蹄凍$68,Q彈入味,膠原滿滿,滋補養生又開胃,正式手工菜,好味😋阿元香草雞$118,鮮香滷汁,皮肉緊實好入味,呢度啲前菜選擇都好多,款款都好精緻😍莆田荔枝肉$98,福建傳統名菜,酸酸甜甜,人人愛,我每次嚟都會點,係我必食嘅推介,即叫即做,外脆內軟,火候啱啱好,肉香而不膩,正😋😋😋芋香鴨$98,酥炸芋泥夾著厚切的滷鴨肉,酥糯鹹香,無得輸呀,掂👍🏻海蠣煮泗粉$129,分量十足,熱鍋保溫,誠意十足,莆田特色,吃上一口,湯鮮粉滑,包你滿意💕侍應仲話新張期內,每位客人都有一份辣椒醬送,今次真係又食又拎🤣而且呢度招呼周到,服務到位,令客人有賓至如歸嘅感覺,唔怪之得開張冇耐就已經咁多客人啦👍🏻
🥰
2023-01-08 166 瀏覽
早兩日,同friend行街,行左好耐都唔知食乜,經過見到莆田新開張店,環境睇落去都唔錯,反正都好耐冇食過莆田,就食佢啦。今餐就食咗一飯一菜兩餸。包菜飯有蝦米,菇,干貝,菜…滷麵有蟶子乾,蝦,蜆,瑤柱,菜…黃花魚魚肉嫩滑,鮮甜最後福建就當然唔少得海蠣煎上碟靚,外圍係加左啲雞蛋落去煎,好香口,鍾意食辣嘅,可以配埋啲辣椒醬吃,正如果淨係想叫一個主菜,我會推介滷麵😊員工好Nice,招呼周到下次再行尖沙咀,都會再嚟幫襯,首選

今餐就食咗一飯一菜兩餸。

包菜飯
有蝦米,菇,干貝,菜…

滷麵
有蟶子乾,蝦,蜆,瑤柱,菜…

黃花魚
魚肉嫩滑,鮮甜

最後福建就當然唔少得
海蠣煎

如果淨係想叫一個主菜,我會推介滷麵😊

員工好Nice,招呼周到

下次再行尖沙咀,都會再嚟幫襯,首選

2023-01-04
  • 滷麵