2022-12-24 3984 瀏覽
茶聊💚L1. 日本雞油泡椒香蒜鮑汁炒黑豚肉手工意大利粉 $88D18. 髒髒黑糖珍珠鮮奶 少冰(凍) +$16L5. 卡邦尼手工意粉 配流心蛋 $78D15.四季春芝士奶蓋(凍) +$11+飲品珍珠 +$5L2. 南瓜汁雜菌手工意大利粉 $78D20.黑糖珍珠鮮奶(熱) +$163個餐 配餐湯 人均消費: $97.3 (3人)-髒髒黑糖珍珠鮮奶 少冰(凍)🧋真係好髒髒🤣我哋本身冇諗過咁不過真係幾靚 打卡able📸不過佢嗰啲髒髒位 應該係用cream/cream cheese 再加啲朱古力粉🤤成杯飲落去 比熱嘅珍珠嗰種味道更加出😚不過就冇咁突出牛奶味.黑糖珍珠鮮奶(熱)🥛🔥暖笠笠 好舒服🤤超香鮮奶味🥛珍珠好有咬口 好香😚但黑糖珍珠又唔會太濃烈 太甜冬天飲好正🥰 .南瓜汁雜菌手工意大利粉🎃🍝其實 我都唔係好記得🤣啲意粉都幾有咬口🤤唔可以話淋啤啤 亦都唔會話太硬啲汁都好夠 可以覆蓋晒所有意粉不過南瓜味又唔會話特別重🎃只係會令到個意粉甜甜地配料仲有啲紅蘿蔔粒 同埋翠玉瓜粒有返啲口感🤤不過真係記住佢嗰度寫話走蔥 要撳走蔥因為佢上面嘅唔係蔥Topping係啲芫荽(綠色嗰啲)紫紅色嗰啲我食到 但綠色
茶聊💚
+飲品珍珠 +$5
L2. 南瓜汁雜菌手工意大利粉 $78
D20.黑糖珍珠鮮奶(熱) +$16
3個餐 配餐湯
人均消費: $97.3 (3人)

髒髒黑糖珍珠鮮奶 少冰(凍)🧋

配料仲有啲紅蘿蔔粒 同埋翠玉瓜粒
有返啲口感🤤
不過真係記住佢嗰度寫話走蔥 要撳走蔥
因為佢上面嘅唔係蔥
Topping係啲芫荽(綠色嗰啲)
紫紅色嗰啲我食到 但綠色嗰啲不了🥲

餐湯: 羅宋湯🍲
不過好明顯佢係有肉嘅羅宋湯🥺
佢唔單只係有肉粒
仲係有啲肉絲
所以好難桃走 索性俾咗🐱🦊佢哋飲🤣

👆🏽呢個係朋友食嘅L1. 日本雞油泡椒香蒜鮑汁炒黑豚肉手工意大利粉

👆🏽呢個係朋友食嘅L5. 卡邦尼手工意粉 配流心蛋
#od旺角覓食之旅#od食西式嘢
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-11-23
朋友預訂了這家咖啡館,一起晚飯聚舊。它是一家樓上鋪,所屬商廈的電梯大堂有點難找,入口位於某茶餐廳旁邊。到了一樓,就是餐廳所在,一進入可看見英式電話亭佈置,相當有特色。 餐牌只有兩張紙,食物主要是沙律、意大利粉、飯類、主菜及甜品,此外有多款特色飲品。我們點了以下飲品及食物: 超級水果茶 ($45)有多種水果,顏色鮮艷,賣相吸引,把西瓜浸在熱茶吃,感覺有趣特別。份量極多,茶味亦香淳。 髒髒黑糖珍珠鮮奶 ($44) 灑了大量可可粉,和名字很貼題。黑糖珍珠入口煙韌,鮮奶味道濃郁。 水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條 ($188) 擺盤很美,麵包有點像排包,烘過而脆身,香味更突出。夾雜了龍蝦蟹肉,味道鮮甜,是很好的享受。凱撒沙律生菜爽脆,薯條炸得軟硬度剛好,很有鹹香。 古堡紅酒汁香煎新西蘭肉眼牛扒(300克)伴精選薯蔬 ($198) 我們選了七成熟的肉眼牛扒,質感仍保持軟腍,亦鎖住肉汁,牛肉味濃。伴碟有薯角、粟米芯和車厘茄,色彩豐富,薯角很爽脆,而車厘茄清新鮮甜。 海龍王三文魚芝士海鮮焗飯 ($158) 用瓦煲盛載,像中式的煲仔飯,一打開蓋,即嗅到香噴噴,焗飯表面灑了蔥花,就像

超級水果茶 ($45)

髒髒黑糖珍珠鮮奶 ($44)

水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條 ($188)

海龍王三文魚芝士海鮮焗飯 ($158)

用瓦煲盛載,像中式的煲仔飯,一打開蓋,即嗅到香噴噴,焗飯表面灑了蔥花,就像中式的做法。醬汁香濃,有點像龍蝦汁。有嫰滑的三文魚,亦有鮮蝦和魷魚。飯粒軟熟而濕潤,使我們很開胃。

煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 ($138)

兩大顆北海道刺身帶子,放在烏黑的手工墨魚麵上。帶子腍身彈牙,味道濃郁。墨魚麵軟硬度適中,配水牛芝士汁,但醬汁不會令人太飽滯。

十勝紅豆椰香芋泥梳乎厘 ($88)

晚飯當然少不了甜品,因製作需時,我們在吃主菜時已下單。

甜品外型精緻吸引,應該迷到不少女生。梳乎厘算高身,不停「彈下彈下」的,它半流質而味道微甜。最有趣是一粒粒的紅豆,就像珍珠奶茶的珍珠一樣被包裹著,很有玩味,亦相當新奇。

食物固之然美味出色,店員們亦服務周到,店長落力招呼客人,親力親為。而且這裡不用加一服務費,絕對物超所值。
2022-12-19
2022-12-22 1693 瀏覽
「茶聊」位於旺角砵蘭街商住大廈中嘅樓上cafe ,甫一出lift 門就俾輕奢華風嘅大招牌所吸引住,行入餐廳會先經過長走廊而走廊盡頭又見到第二個打卡位,英倫風格紅通通嘅電話亭俾花海包圍連埋紅色郵筒📮,超級igable 😍餐廳有一排外望街景嘅高枱,人少少又想自成一角嘅可以揀哩邊嘅座位😎講番嘢食方面都有唔少選擇,burger 、手抓餅、小食、手工意大利粉等,「茶聊」嘅飲品list 都兩頁而且無論外觀定味道都相當出色😆海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188🍤🍝珍寶巨蝦有成隻手掌咁長身,而且已經去殼再沾滿櫻花蝦再番炸,一上台櫻花蝦嘅香氣已經撲鼻而來,另一重點係自製手工闊條麵比一般嘅更彈牙同滑身,每條麵都掛滿creamy 龍蝦忌廉汁,好味到停唔到口😋茶聊招牌漢堡配凱撒沙律及薯條 $158 🍔🍟叫得招牌又點會錯過呢😎「茶聊」嘅所有餐點都非常igable ,鳥籠漢堡份量十足,重點太陽蛋超吸引,蛋黃卜滋卜滋咁😋😋7成熟嘅patty 超厚身,外面脆脆地而入面仲係少少粉紅色,patty 仍保持juicy 唔會太鬆散👍🏻沙律菜都好新鮮爽脆,幼條薯條剛炸起熱辣辣脆卜卜又份量多👍🏻髒髒紫薯鮮奶(沙冰)$

海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188🍤🍝

茶聊招牌漢堡配凱撒沙律及薯條 $158 🍔🍟

髒髒紫薯鮮奶(沙冰)$44🍠
必點推介🥇首先賣相已經完勝,少女紫嘅紫薯鮮奶好澎湃而且完全係真材實料,每一啖都係超級濃嘅紫薯蓉,紫薯鮮奶打到十分幼細綿滑,而上面仲放咗紫薯蓉,雙重口感好幸福,不愧為其中一款主打推介

Tearapy ice bear coffee $44 🐻
又一打卡必點之選,有得打卡又有得玩👍🏻要打卡就得要把握時間,cute 爆bear bear 咖啡冰會溶嫁🙊可以根據自己喜歡咖啡嘅濃度加入黑咖啡同鮮奶,自製自己嘅ice coffee
  • 髒髒紫薯鮮奶(沙冰)
  • 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
2022-12-22 70 瀏覽
放假的感覺真好, 悠悠閒的瞓到中午自然醒,真的好幸福。 幸好還趕得及到旺角, 朋友生日約好了在旺角的茶聊相聚。 她最喜歡這裏的招牌蟹肉龍蝦包。差不多到達餐廳的時候,朋友突然有事, 要留喺屋企等候緊急維修。 都唔緊要,就讓我當個外賣速遞員。 好在餐廳大部分的餐點,都可以外賣, 最重點是蟹肉龍蝦包。水牛芝士蟹肉龍蝦包配凱撒沙律及薯條原來個包裝盒設計好精緻, 龍蝦包同埋薯條整整齊齊 包埋一盒, 凱撒沙律亦放在小盒。 麵包甜甜的外脆內軟, 超多龍蝦肉和蟹肉, 味道很鮮美 ,水牛芝士很creamy。好幸福的感覺。日本雞油泡椒 香蒜鮑汁炒黑豚肉 手工意大利粉很特別的配搭, 味道香辣惹味, 黑豚肉 厚薄適中很彈牙, 重點是手工意大利粉真的很美味, 麵條有彈力, 煙煙靭靭的, 絕對和平時現成的意粉不同。 茶類飲品當然是最愛,超級水果茶真的是滿滿水果,名符其實是水果大雜燴,新鮮水果再加上紅茶,清新解渴。紅柚菲芷, 酸酸甜甜充滿果肉, 用日式焙茶, 清爽的綠茶口感 配搭酸味的紅柚, 消膩解滯。

水牛芝士蟹肉龍蝦包
配凱撒沙律及薯條

日本雞油泡椒
香蒜鮑汁炒黑豚肉 手工意大利粉

2022-12-19 138 瀏覽
樣樣都唔錯,個紫薯鮮奶紫薯味好出,唔太甜,飲落感覺好滿足。水果茶係朋友點嘅,樣子好靚,朋友都話好味帶子墨汁水牛芝士手工麵,帶子剛剛好熟,好滑,水牛芝士做嘅汁同手工麵質感好夾,手工麵條夠粗,掛上水牛芝士嘅濃郁嘅芝士香味,唔係咁鐘意食意粉嘅我,都覺得成個麵都好出色。個辣豬頸肉手抓餅,個餅底好香脆,肉同啲菜夾埋香脆嘅餅底,成件事好美好。海鮮焗飯比想像中好,原來係成個煲仔飯咁,但又係焗飯嘅感覺,內涵嘅蝦好大隻,同埋都多料。
樣樣都唔錯,個紫薯鮮奶紫薯味好出,唔太甜,飲落感覺好滿足。

水果茶係朋友點嘅,樣子好靚,朋友都話好味

北海道帶子配水牛芝士墨汁手工麵
紫薯鮮奶
水果茶
北海道帶子配水牛芝士墨汁手工麵
紫薯鮮奶
水果茶
  • 北海道十勝紅豆椰香芋泥梳乎厘
2022-12-17 99 瀏覽
有次同朋友黎呢到食lunch有樣好貼心既野要先講!!!正常黎講2點半前有餐湯送好記得我地岩岩好2點半先到有位waiter好好問我地要唔要餐湯因為廚房就收湯喇~~~勁勁勁好!!🥰♥️講番正題先🤣朋友要左個南瓜汁雜菌手工意大利粉我就要左個雜菜咖哩雞配農夫包是日餐湯:南瓜忌廉湯南瓜湯都幾濃郁好飲♥️咖哩雞其實幾入味,咖哩都幾好食,不過個日既調味真係太鹹🙈🙈🙈不過個農夫包焗得外脆內軟!配汁食唔錯♥️朋友個意大利粉應該好好食,見佢清晒🤣不過值得一讚既係呢到waiter既態度好好!有機會下次都會再黎🥰🥰
有次同朋友黎呢到食lunch
有樣好貼心既野要先講!!!
正常黎講2點半前有餐湯送

我就要左個雜菜咖哩雞配農夫包
是日餐湯:南瓜忌廉湯
南瓜湯都幾濃郁好飲♥️

不過個農夫包焗得外脆內軟!配汁食唔錯♥️

朋友個意大利粉應該好好食,見佢清晒🤣
不過值得一讚既係呢到waiter既態度好好!
有機會下次都會再黎🥰🥰

2022-12-14 70 瀏覽
朋友未打齊針,不可以堂食,但又想試下呢間餐廳,所以點了外賣回完慢慢食。海皇櫻花珍寳蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵海蝦大大隻,鮮味十足又彈牙,脆漿面沾上大量櫻花蝦,即炸超脆口,外賣依然保持水準。龍蝦忌廉汁夠濃郁,加上彈牙的手工闊條麵,煮得剛剛好,份量都夠多。招牌漢堡配凱撒沙律及薯條凱撒沙律,因為加上炸煙肉粒,所以食落更有口感!沙律醬亦平均分佈在沙律菜上,菜新鮮爽口,的確唔錯!漢堡扒大大塊,牛肉味濃,太陽蛋煎得剛好,蛋黃食的時候緩緩流出,十分滋味!包還加入煙肉,煙肉的鹹香再把牛肉漢堡提升到另一個層次。長身的薯條落了炸漿油炸,十分脆口。髒髒黑糖珍珠鮮奶(凍)少冰珍珠Q彈,而且份量幾多。奶味濃郁。黑糖和朱古力的配搭也毫無違和感。超級水果茶(凍)少冰 少甜水果茶超大杯,茶香夠,加上水果汁和百香的酸甜,配搭得很和諧。飲完整杯都是大大粒的水果,有菠蘿,士多啤梨,西瓜,蜜瓜,超足料。想不到這次的外賣也很有驚喜,下次有機會,一定要試下堂食。

海皇櫻花珍寳蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵

招牌漢堡配凱撒沙律及薯條
凱撒沙律,因為加上炸煙肉粒,所以食落更有口感!

沙律醬亦平均分佈在沙律菜上,菜新鮮爽口,的確唔錯!
漢堡扒大大塊,牛肉味濃,

太陽蛋煎得剛好,蛋黃食的時候緩緩流出,十分滋味!

包還加入煙肉,煙肉的鹹香再把牛肉漢堡提升到另一個層次。

長身的薯條落了炸漿油炸,十分脆口。
髒髒黑糖珍珠鮮奶(凍)少冰

超級水果茶(凍)少冰 少甜

想不到這次的外賣也很有驚喜,下次有機會,一定要試下堂食。
2022-12-13 93 瀏覽
# #旺角 @ tearapy_tearapy去旺角整完指甲去朋友公司坐坐, 佢叫我去 #茶聊 買外賣! 平時我都係去堂食, 🦞龍蝦蟹肉包、梳乎厘、特色茶飲等, 唔講唔知原來有做外賣! 🍔茶聊招牌漢堡配凱撒沙律及薯條 $128 ~ 有安格斯牛肉、太陽蛋、煙肉、芝士、洋蔥、蕃茄! 包包烤得香脆, 牛肉味香濃, 煙肉唔油膩, 配上新鮮洋蔥及蕃茄, 讚! 🍟薯條夠粗身, 炸得香脆! 🥗沙律菜新鮮, 醬汁不會過多!🦐太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵 $158 ~ 超超超讚! 蝦肉爽口彈牙又鮮甜, 青口嫩滑! 白酒汁乃是一絕, 完全包裹墨魚麵, 好幼滑好香濃, 必點! 🧀菲芷芝士奶蓋 $39 ~ 淡淡的綠茶, 配上咸香芝士奶蓋, 好舒服! 🥭楊枝甘露茶 $48 ~ 超足料的楊枝甘露, 芒果好甜, 西柚微酸, 絶配!
# #旺角 @ tearapy_tearapy

🍟薯條夠粗身, 炸得香脆!

🥗沙律菜新鮮, 醬汁不會過多!

外賣自取
  • 太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵
2022-12-13 61 瀏覽
🍴潮食避風塘海鮮釀蟹蓋 $78呢個講起就好笑了🤣以為一個個上,小編同朋友就諗住嗌兩個一人一個~點知一次過上左兩碟,每碟有4個😳計番都真係幾抵食,仲要非常足料,好香口啖啖肉。🍴安格斯沙嗲牛肉片漢堡(安格斯牛肉,沙嗲牛肉片)配凱撒沙律及薯條 $168用雀籠上好得意啊😆份量非常十足,而且有兩款唔同口味既牛肉食到,仲要有半溶芝士🧀食完超滿足!🍴紫薯鮮奶(熱) $43好好味啊呢杯野☺️好滑唔好有粉感,好香飲完暖粒粒。

🍴潮食避風塘海鮮釀蟹蓋 $78

🍴紫薯鮮奶(熱) $43
好好味啊呢杯野☺️好滑唔好有粉感,好香飲完暖粒粒。

2022-12-12 66 瀏覽
今晚唔想煮飯又想食西餐,所以又黎到茶聊買外賣~ 今次叫咗個burger同pasta,係好豐富嘅一餐~😋👍🏼✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵一打開見到咁大隻巨蝦真係好驚喜!大蝦煮法幾特別,中間部位已經去咗殼,再用海量嘅櫻花蝦包裹住然後煎香,食落口感層次豐富而且蝦味十足!🦐 龍蝦汁夠creamy,闊條麵吸晒d汁好好味~😋✨勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條Burger入面夾咗兩層芝士,真係好芝味!🤤🧀 牛肉煎得幾香,個包厚到一啖食唔晒~ burger跟埋一碟沙律,可以中和邪惡度~😆✨熱黑糖珍珠鮮奶凍天飲返杯熱騰騰嘅珍珠鮮奶,飲完好滿足~🧋✨超級水果茶有好多水果包括西瓜、哈密瓜、青檸、蘋果、士多啤梨、菠蘿等,飲完食埋d生果已經好飽飽~😋

✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵

✨勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條

✨熱黑糖珍珠鮮奶
凍天飲返杯熱騰騰嘅珍珠鮮奶,飲完好滿足~🧋

✨超級水果茶
外賣自取
2022-12-12 70 瀏覽
臨近年尾工作特別繁忙,難得有半天假期約朋友食飯聚舊。餐廳好近朗豪坊,地點方便。餐廳佈置格外用心,一出𨋢看到門牌「茶聊」黑色品牌,形象鮮明,伴隨幾棵植物🌵襯托,帶點田園風格,轉角一條小路見到滿佈粉紅色鮮花🌸💐的英式電話亭和郵筒,心花怒放🥰,朋友忍唔住話要打卡📸。我哋坐窗邊雲石吧枱,可以望住街景,有陽光☀️滲透。餐牌有唔少選擇,最後揀咗兩款主菜加飲品。茶聊招牌漢堡🍔配沙律🥗及薯條餐湯🍴店員會先送上一個由雀籠盛載住食物,未食已經好興奮。等你影哂相就拎走個雀籠,打卡一流。牛肉漢堡🍔厚肉,肉味香濃,配合太陽蛋,蕃茄,生菜芝士,份量十足。美國穀詞豬扒伴薯🥔蔬配牛肝菌汁餐湯🍴豬扒厚切,穀詞豬肉質細嫩唔會嚡,豬肉味更濃,脂肪含量比一般豬少,煎得香口,配上牛肝菌菇汁味道更豐厚,另外,薯仔好脆好美味。最!最!最!特別Therary ice🧊bear🐻coffee用咖啡冰塑造成熊仔好可愛。佢先用特濃咖啡淋🫗熊仔🐻個頭,再用凍牛奶🍶淋上去,逐漸溶化熊仔。朋友話等熊仔冰融化后,咖啡就變得更濃,好特別又有趣的體驗。紫薯鮮奶🍶我覺得冬天好適合來一杯,奶香甜度剛剛好,讓人覺得從外暖到心裡。滿足的一餐😋美食佳餚和朋友👭🏻
臨近年尾工作特別繁忙,難得有半天假期約朋友食飯聚舊。

茶聊招牌漢堡🍔配沙律🥗及薯條餐湯🍴

美國穀詞豬扒伴薯🥔蔬配牛肝菌汁餐湯🍴

紫薯鮮奶🍶

滿足的一餐😋美食佳餚和朋友👭🏻確能療癒人心。
2022-12-12 80 瀏覽
樓上吧檯的〔茶聊〕今日中午係朗豪坊附近做完野,行過見到個menu幾靚,就上左去餐廳,一入餐廳門口,擺設已經好吸引,行過走廊後,就見吧檯區,同半開放式既廚房,餐廳裝修有d似酒吧,好特別,餐廳同事安排左我吧檯區,可以睇下窗外風影,我叫左:海鹽燒挪威三文魚柳配意大利飯(配白酒忌廉汁),超級水果茶!餐前湯係羅宋湯,配料算多,味道好豐富,不過好欣賞佢個羅宋湯唔算辣,因為試過飲過有d餐廳羅宋湯係好辣,海鹽燒挪威三文魚柳份量算大塊,表面魚皮煎得好香脆,魚肉質感亦唔會好鞋,而且仲有少少魚油香,意大利飯煮得好夠淋,而且個忌廉汁唔會令到個飯太濕,所以食完飯唔會覺得有好飽滯既感覺,超級水果茶,好多水果,水果種類都算多,樣樣有d,而且呢個水果係熱的,超級欣賞,因為好多見到係出面見到水果茶都係凍的,呢個lunch都幾超價,性價比很高,而且餐廳座得舒服,絕對要推介比大家!
樓上吧檯的〔茶聊〕

2022-12-06
午餐
  • 超級水果茶
2022-12-11 67 瀏覽
朋友介紹上去食,環境唔錯,由於有食物敏感,所以揀嘢食個時都問清楚有無致敏成分 店員們都好積極好熱心,好細心、好貼心幫助,服務態度好好,非常欣賞。對於整個用餐體驗都好滿意👍🏾叫咗一個墨汁意粉,朋友話唔錯,好飽都好好食。另外再叫炸雞同埋蔬菜手抓薄餅,非常正!皮薄又脆味道好好 材料好新鮮又juicy😋 有機會會再幫襯 炸雞唔會炸到乾爭爭,都juicy。因為太飽無叫飲品 比唔到comment 最後埋單每個人都係百令蚊 物超所值!
炸雞唔會炸到乾爭爭,都juicy。
因為太飽無叫飲品 比唔到comment
最後埋單每個人都係百令蚊 物超所值!
2022-12-10
  • 太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵
2022-12-11 63 瀏覽
食物:肉眼叫三成,嚟五成,都算完全冇修過肉成舊thaw完直接煎筋多,只有 ribeye cap叫做軟腍🥱但大部分肉都有筋附住,極不推薦叫牛排短評食物:平均以下嘅樓上cafe服務:唔會推薦任何人嚟食上到嚟店員眼光極不友善都冇咩特別接待甚至長期注視住客人俾佢望到有唔舒服嘅感覺禮貌問店員可唔可以俾杯水我「自助㗎!」眼神示意方向 一臉不屑連手指方向都懶 亦都冇任何笑容總結:除咗打卡影相叫做好睇之外完全冇任何可取之處
食物:

肉眼叫三成,嚟五成,都算

完全冇修過肉成舊thaw完直接煎

筋多,只有 ribeye cap叫做軟腍🥱

但大部分肉都有筋附住,極不推薦叫牛排

短評食物:平均以下嘅樓上cafe

連手指方向都懶 亦都冇任何笑容

總結:除咗打卡影相叫做好睇之外

完全冇任何可取之處
2022-12-11
📍茶聊 (旺角)✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188珍寶巨蝦又成個飯盒咁長,勁厚肉口感好彈牙,仲有少少膏。手工闊條麵比起平時食嘅有咬口少少,加埋龍蝦汁同埋櫻花蝦鮮味十足。✨茶聊招牌漢堡 $158漢堡包勁厚身,男仔食都飽。仲要有埋薯條同沙律。漢堡肉厚肉又多汁,有煎過嘅煙肉味道更香。凱薩沙律份量好多,仲有勁多芝士粉同酸酸地嘅凱薩汁。堂食嘅話會有個超啱打卡嘅竹製鳥籠㗎🐤。✨超級水果茶 $45茶底比較甘甜,有啲百香果味道。有成半杯都係新鮮水果🍉🍓🍍。✨髒髒黑糖珍珠奶茶 $44鮮奶味道香濃,黑糖冇想像中咁甜。黑糖珍珠好煙韌。今次試咗外賣質素唔錯,下次去堂食打下卡📸。📍茶聊 (旺角)旺角砵蘭街189號1樓
📍茶聊 (旺角)

✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188

✨茶聊招牌漢堡 $158

堂食嘅話會有個超啱打卡嘅竹製鳥籠㗎🐤。

✨超級水果茶 $45
茶底比較甘甜,有啲百香果味道。有成半杯都係新鮮水果🍉🍓🍍。

✨髒髒黑糖珍珠奶茶 $44
鮮奶味道香濃,黑糖冇想像中咁甜。黑糖珍珠好煙韌。

今次試咗外賣質素唔錯,下次去堂食打下卡📸。

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓