2022-12-13 61 瀏覽
🍴潮食避風塘海鮮釀蟹蓋 $78呢個講起就好笑了🤣以為一個個上,小編同朋友就諗住嗌兩個一人一個~點知一次過上左兩碟,每碟有4個😳計番都真係幾抵食,仲要非常足料,好香口啖啖肉。🍴安格斯沙嗲牛肉片漢堡(安格斯牛肉,沙嗲牛肉片)配凱撒沙律及薯條 $168用雀籠上好得意啊😆份量非常十足,而且有兩款唔同口味既牛肉食到,仲要有半溶芝士🧀食完超滿足!🍴紫薯鮮奶(熱) $43好好味啊呢杯野☺️好滑唔好有粉感,好香飲完暖粒粒。

🍴潮食避風塘海鮮釀蟹蓋 $78

🍴紫薯鮮奶(熱) $43
好好味啊呢杯野☺️好滑唔好有粉感,好香飲完暖粒粒。

2022-12-12 67 瀏覽
今晚唔想煮飯又想食西餐,所以又黎到茶聊買外賣~ 今次叫咗個burger同pasta,係好豐富嘅一餐~😋👍🏼✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵一打開見到咁大隻巨蝦真係好驚喜!大蝦煮法幾特別,中間部位已經去咗殼,再用海量嘅櫻花蝦包裹住然後煎香,食落口感層次豐富而且蝦味十足!🦐 龍蝦汁夠creamy,闊條麵吸晒d汁好好味~😋✨勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條Burger入面夾咗兩層芝士,真係好芝味!🤤🧀 牛肉煎得幾香,個包厚到一啖食唔晒~ burger跟埋一碟沙律,可以中和邪惡度~😆✨熱黑糖珍珠鮮奶凍天飲返杯熱騰騰嘅珍珠鮮奶,飲完好滿足~🧋✨超級水果茶有好多水果包括西瓜、哈密瓜、青檸、蘋果、士多啤梨、菠蘿等,飲完食埋d生果已經好飽飽~😋

✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵

✨勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條

✨熱黑糖珍珠鮮奶
凍天飲返杯熱騰騰嘅珍珠鮮奶,飲完好滿足~🧋

✨超級水果茶
外賣自取
2022-12-12 70 瀏覽
臨近年尾工作特別繁忙,難得有半天假期約朋友食飯聚舊。餐廳好近朗豪坊,地點方便。餐廳佈置格外用心,一出𨋢看到門牌「茶聊」黑色品牌,形象鮮明,伴隨幾棵植物🌵襯托,帶點田園風格,轉角一條小路見到滿佈粉紅色鮮花🌸💐的英式電話亭和郵筒,心花怒放🥰,朋友忍唔住話要打卡📸。我哋坐窗邊雲石吧枱,可以望住街景,有陽光☀️滲透。餐牌有唔少選擇,最後揀咗兩款主菜加飲品。茶聊招牌漢堡🍔配沙律🥗及薯條餐湯🍴店員會先送上一個由雀籠盛載住食物,未食已經好興奮。等你影哂相就拎走個雀籠,打卡一流。牛肉漢堡🍔厚肉,肉味香濃,配合太陽蛋,蕃茄,生菜芝士,份量十足。美國穀詞豬扒伴薯🥔蔬配牛肝菌汁餐湯🍴豬扒厚切,穀詞豬肉質細嫩唔會嚡,豬肉味更濃,脂肪含量比一般豬少,煎得香口,配上牛肝菌菇汁味道更豐厚,另外,薯仔好脆好美味。最!最!最!特別Therary ice🧊bear🐻coffee用咖啡冰塑造成熊仔好可愛。佢先用特濃咖啡淋🫗熊仔🐻個頭,再用凍牛奶🍶淋上去,逐漸溶化熊仔。朋友話等熊仔冰融化后,咖啡就變得更濃,好特別又有趣的體驗。紫薯鮮奶🍶我覺得冬天好適合來一杯,奶香甜度剛剛好,讓人覺得從外暖到心裡。滿足的一餐😋美食佳餚和朋友👭🏻
臨近年尾工作特別繁忙,難得有半天假期約朋友食飯聚舊。

茶聊招牌漢堡🍔配沙律🥗及薯條餐湯🍴

美國穀詞豬扒伴薯🥔蔬配牛肝菌汁餐湯🍴

紫薯鮮奶🍶

滿足的一餐😋美食佳餚和朋友👭🏻確能療癒人心。
2022-12-12 80 瀏覽
樓上吧檯的〔茶聊〕今日中午係朗豪坊附近做完野,行過見到個menu幾靚,就上左去餐廳,一入餐廳門口,擺設已經好吸引,行過走廊後,就見吧檯區,同半開放式既廚房,餐廳裝修有d似酒吧,好特別,餐廳同事安排左我吧檯區,可以睇下窗外風影,我叫左:海鹽燒挪威三文魚柳配意大利飯(配白酒忌廉汁),超級水果茶!餐前湯係羅宋湯,配料算多,味道好豐富,不過好欣賞佢個羅宋湯唔算辣,因為試過飲過有d餐廳羅宋湯係好辣,海鹽燒挪威三文魚柳份量算大塊,表面魚皮煎得好香脆,魚肉質感亦唔會好鞋,而且仲有少少魚油香,意大利飯煮得好夠淋,而且個忌廉汁唔會令到個飯太濕,所以食完飯唔會覺得有好飽滯既感覺,超級水果茶,好多水果,水果種類都算多,樣樣有d,而且呢個水果係熱的,超級欣賞,因為好多見到係出面見到水果茶都係凍的,呢個lunch都幾超價,性價比很高,而且餐廳座得舒服,絕對要推介比大家!
樓上吧檯的〔茶聊〕

2022-12-06
午餐
  • 超級水果茶
2022-12-11 67 瀏覽
朋友介紹上去食,環境唔錯,由於有食物敏感,所以揀嘢食個時都問清楚有無致敏成分 店員們都好積極好熱心,好細心、好貼心幫助,服務態度好好,非常欣賞。對於整個用餐體驗都好滿意👍🏾叫咗一個墨汁意粉,朋友話唔錯,好飽都好好食。另外再叫炸雞同埋蔬菜手抓薄餅,非常正!皮薄又脆味道好好 材料好新鮮又juicy😋 有機會會再幫襯 炸雞唔會炸到乾爭爭,都juicy。因為太飽無叫飲品 比唔到comment 最後埋單每個人都係百令蚊 物超所值!
炸雞唔會炸到乾爭爭,都juicy。
因為太飽無叫飲品 比唔到comment
最後埋單每個人都係百令蚊 物超所值!
2022-12-10
  • 太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵
2022-12-11 63 瀏覽
食物:肉眼叫三成,嚟五成,都算完全冇修過肉成舊thaw完直接煎筋多,只有 ribeye cap叫做軟腍🥱但大部分肉都有筋附住,極不推薦叫牛排短評食物:平均以下嘅樓上cafe服務:唔會推薦任何人嚟食上到嚟店員眼光極不友善都冇咩特別接待甚至長期注視住客人俾佢望到有唔舒服嘅感覺禮貌問店員可唔可以俾杯水我「自助㗎!」眼神示意方向 一臉不屑連手指方向都懶 亦都冇任何笑容總結:除咗打卡影相叫做好睇之外完全冇任何可取之處
食物:

肉眼叫三成,嚟五成,都算

完全冇修過肉成舊thaw完直接煎

筋多,只有 ribeye cap叫做軟腍🥱

但大部分肉都有筋附住,極不推薦叫牛排

短評食物:平均以下嘅樓上cafe

連手指方向都懶 亦都冇任何笑容

總結:除咗打卡影相叫做好睇之外

完全冇任何可取之處
2022-12-11
📍茶聊 (旺角)✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188珍寶巨蝦又成個飯盒咁長,勁厚肉口感好彈牙,仲有少少膏。手工闊條麵比起平時食嘅有咬口少少,加埋龍蝦汁同埋櫻花蝦鮮味十足。✨茶聊招牌漢堡 $158漢堡包勁厚身,男仔食都飽。仲要有埋薯條同沙律。漢堡肉厚肉又多汁,有煎過嘅煙肉味道更香。凱薩沙律份量好多,仲有勁多芝士粉同酸酸地嘅凱薩汁。堂食嘅話會有個超啱打卡嘅竹製鳥籠㗎🐤。✨超級水果茶 $45茶底比較甘甜,有啲百香果味道。有成半杯都係新鮮水果🍉🍓🍍。✨髒髒黑糖珍珠奶茶 $44鮮奶味道香濃,黑糖冇想像中咁甜。黑糖珍珠好煙韌。今次試咗外賣質素唔錯,下次去堂食打下卡📸。📍茶聊 (旺角)旺角砵蘭街189號1樓
📍茶聊 (旺角)

✨海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188

✨茶聊招牌漢堡 $158

堂食嘅話會有個超啱打卡嘅竹製鳥籠㗎🐤。

✨超級水果茶 $45
茶底比較甘甜,有啲百香果味道。有成半杯都係新鮮水果🍉🍓🍍。

✨髒髒黑糖珍珠奶茶 $44
鮮奶味道香濃,黑糖冇想像中咁甜。黑糖珍珠好煙韌。

今次試咗外賣質素唔錯,下次去堂食打下卡📸。

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
🌟茶聊 -旺角📍旺角砵蘭街189號1樓📍1/F, 189 Portland Street, Mong Kok==============================👤人數:2💰埋單:$320🥢勁爆芝士牛肉漢堡配凱薩沙律薯條 $148⭐⭐⭐⭐應該很多人都是衝著這個來,超打卡風,叫漢堡還送鳥籠打卡,但好快就會拿走不過漢堡還是好好吃,安格斯的牛肉煎得很香不算薄,每一口都能吃到滿滿的芝士跟醬,叫爆漿漢堡不為過哈哈,配上薯條跟沙律,一個人分量剛剛好,兩個人Share都OK🥢宮崎黑蒜油胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵 $128⭐⭐⭐冇沙冇沙冇沙,最重要的事情,賣相唔錯,店鋪主打收工意粉,都算彈牙,味道還可以,但小編覺得黑蒜油略多了一點,有啲油膩,不過整體OK🥢髒髒紫薯鮮奶 $44⭐⭐⭐⭐⭐邪惡的飲品!但好好味!裡面真的有很多紫薯,雖然是沙冰,但不想便利店那種都是冰的,甜度剛好推薦哦#sikla #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食地圖 #香港美食推薦 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodl
🌟茶聊 -旺角

👤人數:2
💰埋單:$320

🥢勁爆芝士牛肉漢堡配凱薩沙律薯條 $148⭐⭐⭐⭐

🥢宮崎黑蒜油胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵 $128⭐⭐⭐
宮崎黑蒜油胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵

🥢髒髒紫薯鮮奶 $44⭐⭐⭐⭐⭐
髒髒紫薯鮮奶

#sikla #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食地圖 #香港美食推薦 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover
宮崎黑蒜油胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵
髒髒紫薯鮮奶
茶聊 (旺角)📍旺角砵蘭街189號1樓Bookmark 左有一段日子嘅打卡餐廳愈來愈多好評,趁呢排有多啲時間就早少少去食,避開繁忙時間🤭茶聊位於朗豪坊附近嘅一個商業大廈內,一出lift就見到一個靚靚嘅入口,沿着長走廊直入用餐位置,沿途都有好多打卡位!睇得出設計裝修上花咗好多心思👍🏻👍🏻時間尚早,所以有好多位置可以揀,我哋揀咗坐吧枱!餐廳採用自助形式,用手機落完單之後就可以到櫃檯結帳。因為落單時已經付費,所以用餐後可以直接走,非常方便!我地order左兩個主菜同2 杯沙冰😋👩‍🍳 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188Jumbo 巨蝦果然成隻碟咁大🤭 面頭佈滿大量櫻花蝦再經過香炸,脆卜卜幾有特色!龍蝦忌廉汁濃郁鮮甜,質地比較杰身,可以掛到麵!手工闊條麵口感煙韌,配埋龍蝦汁係幾惹味👍🏻👩‍🍳 勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148呢個漢堡餐非常打卡,職員帶左個大雀籠過嚟上菜,叫我哋打左卡先,真係知我心思🤭講到明係勁爆芝士,當然淡淡都有!漢堡包經過烤焗,幾香脆!如果牛肉稍為冇咁全熟可能口感更好!薯條同凱撒沙律味道合乎預期!🥤芝芝莓莓(沙冰)$44芝士奶蓋非常厚又重料!士多啤梨沙
茶聊 (旺角)

我地order左兩個主菜同2 杯沙冰😋

👩‍🍳 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188

👩‍🍳 勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148
薯條同凱撒沙律味道合乎預期!

🥤芝芝莓莓(沙冰)$44
芝士奶蓋非常厚又重料!士多啤梨沙冰加奶蓋簡直絕配❤️
芝芝莓莓

🥤髒髒紫薯鮮奶(沙冰)$44
又係打卡一流!所謂嘅髒髒就係固意裝扮都好似滿瀉一樣😂,佢哋採用左明治鮮奶,味道梗係特別香濃!紫薯亦都好香甜!成杯好似奶昔咁❤️❤️
2022-11-30
2022-12-07 67 瀏覽
食咗3樣野,一個全日早餐,一個主菜,一個甜品。呢3樣野都各有特色,同埋啲食物嘅生熟度,控制得好好。全日早餐,個黑松露炒蛋好鬼滑,同澳牛相比,有過之而無不及。個煙肉又煎得啱啱好,唔濃。同埋個多士,原來係用排包整,感覺好特別。黑椒大蜆手工麵,個黑椒汁偏辣,可能多生洋蔥,(我係食三哥10小辣嘅level)。不過個汁係好食嘅,好夾個手工麵,整體感覺好fresh,同埋唔似其他餐廳,成日用白汁,佢呢個汁好有新鮮感。再講吓個蜆,夠大隻,煮得剛剛好,唔韌,同埋重點係冇沙(呢個好重要)。配埋個黑椒汁好夾,冇咗海鮮腥味,完美組合。手工麵掛上少少黑椒汁,仲有少少海鮮嘅味道,好味。芋泥紅豆梳乎里,呢個有驚喜,芋泥甜度剛剛好,又唔會冇味,個紅豆爆珠,咬落有卜一聲,入面包住粒紅豆,超特色,又好食。最正係主角梳乎里,動L咁出塲,鬆,但個心又唔會生,又係剛剛好熟嗰種,配埋個芋泥一齊食,簡直perfect👍, 推介

2022-12-06
2022-12-06 45 瀏覽
響旺角朗豪坊附近既「茶聊」,人氣高企✨果然名不虛傳,餐廳裝修輕奢華,而食品晶𡟹好味😋,色香味俱全👍🏻,而自家風格飲品🍹好睇又好飲,二人世界或者好友歡聚都一樣咁。茶聊招牌漢堡🍔配凱撒沙律及薯條🍟$158餐廳既招牌漢堡材料豐富無比,安格斯漢堡扒夠厚又juicy,仲有太陽蛋🍳、煙肉🥓、芝士、洋蔥🧅,大滿足,另外配埋凱撒沙律🥗,沙律茶新鮮爽口,薯條夠脆好味。海皇櫻花🌸珍寶巨蝦🦐配龍蝦忌廉汁手工闊條麵$188長過我隻手掌✋🏻既巨蝦蝦肉彈牙有口感,珍寶巨蝦夠曬份量,而手工闊條麵有咬口,而且非常掛汁,配襯龍蝦🦞忌廉汁一流。👍🏻楊枝金露茶$48果肉非常豐富既楊枝金露包含芒果🥭柚子等等水果肉,口感非常豐富✨,新鮮果甜健康又好味。髒髒紫薯鮮奶$44啖咪粒粒紫薯加埋鮮奶又香又滑👍🏻,甜度適中,絕對推介。

茶聊招牌漢堡🍔配凱撒沙律及薯條🍟$158

海皇櫻花🌸珍寶巨蝦🦐配龍蝦忌廉汁手工闊條麵$188

楊枝金露茶$48

髒髒紫薯鮮奶$44
啖咪粒粒紫薯加埋鮮奶又香又滑👍🏻,甜度適中,絕對推介。

茶聊外賣 拎到番屋企都好得👍🏻‼️無打針既我又開始試唔同既外賣今次重俾我發現原來「茶聊」外賣自取有8️⃣折呀😱黎到茶聊,唔係唔叫野飲呀髒髒黑糖鮮奶珍珠,比起奶茶,佢既黑糖味更加出,珍珠非常之Q彈🧋手打鴨屎香檸檬🍋茶,老實講,我係比鴨屎兩隻字吸引咗🤭,但係飲落檸檬味好足,成杯嘢都好Fresh 而你睇圖就知,最驚喜嘅係,返到嚟啲外賣,擺左上碟,可以變返現場咁,啲薯條🍟重脆卜卜,漢堡包啖啖肉。仲包埋一盒沙律🥗櫻花蝦珍寶巨蝦龍蝦汁手工闊條麵,龍蝦味好香,炸大量櫻花蝦嘅外皮,令到成隻蝦提升到另一個層次。🦐 意大利粉,亦都好有咬口,口感唔錯。總括而言,仲要以外賣來講,非常高分👍🏻推薦度(10👍🏻滿):8.3👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8⭐️環境(10⭐️滿):8.5⭐️賣相(10⭐️滿):8.5⭐️味道(10⭐️滿):8⭐️價錢(10⭐️滿):8⭐️服務(10⭐️滿):8.5⭐️地點(10⭐️滿):8⭐️📍旺角砵蘭街189號1樓#茶聊#食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #外賣 #外賣自取 #takeaway #hkfoodpic #delicious #foodpics #foodies #top
茶聊外賣 拎到番屋企都好得👍🏻‼️

無打針既我又開始試唔同既外賣
今次重俾我發現原來「茶聊」外賣自取有8️⃣折呀😱

黎到茶聊,唔係唔叫野飲呀

總括而言,仲要以外賣來講,非常高分👍🏻

推薦度(10👍🏻滿):8.3👍🏻
服務(10⭐️滿):8.5⭐️
地點(10⭐️滿):8⭐️

[茶聊 (旺角)]
#茶聊

#食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #外賣 #外賣自取 #takeaway #hkfoodpic #delicious #foodpics #foodies #topcitybiteshk #foodblog #hkblogger #foodhk #hkfoodshare #discoverhongkong #hkeat #eeeeeats #foodiegram #instagood #winsomela
外賣自取
2022-12-02 80 瀏覽
幾個女仔聚會,大家又想搵間有疏乎里pancake食嘅cafe所以諗起呢間,對上食都已經係2-3年前,呢度環境好岩打卡,講起食物質素仲係幾好,不過係有啲趕客既感覺,放低個漢堡包就話轉頭拎返個籠…而我坐個張椅又有啲食飯殘留,整到件褸有啲癡立立🥲⋯個pancake 依然唔錯,好鬆軟好蛋香…朋友飲話好正,不話飲到一半有啲溜墨魚麵都整得幾好食😋放低個籠都無10分鐘就拎走…真寶貴😵‍💫好大杯嘅生果茶,不過熱飲啲生果有啲怪…🫣

個pancake 依然唔錯,好鬆軟好蛋香…
焦糖芝士疏乎厘pancake

朋友飲話好正,不話飲到一半有啲溜

墨魚麵都整得幾好食😋

放低個籠都無10分鐘就拎走…真寶貴😵‍💫
漢堡包

好大杯嘅生果茶,不過熱飲啲生果有啲怪…🫣
焦糖芝士疏乎厘pancake
漢堡包
2022-12-01 1757 瀏覽
今晚來到位於旺角嘅「茶聊」,網上見到好多人打卡好評如潮,已經久仰大名🙈 今日放工終於抽到時間過來食個晚飯。餐廳面積都幾大,佔據咗大廈1樓全層。出𨋢門會先見到一個別具特色嘅玄關,再行一條小路先進入餐廳範圍。第一眼見到嘅係一個裝滿鮮花嘅紅色電話亭、英式郵筒及指示牌作裝飾,非常搶眼,絕對係打卡位。跟住就會見到一列長長嘅雲石吧枱,我哋就揀咗吧枱位置,可以與街景共進晚餐😁我哋叫咗兩個主食同兩杯嘢飲,當中一定唔少得佢個雀籠漢堡,仲有佢一啲特色嘅飲品。👩‍🍳 勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148職員會先送上一個由雀籠盛載嘅整碟食物,等你打完卡先拎番走個雀籠😆 個牛肉漢堡都好厚肉,牛味唔算濃,生熟度係well done,好處係唔會有血水滲出。裡邊有可以拉絲嘅mozzarella cheese 同味道濃郁嘅 cheddar cheese, 雙重芝士嘅滋味🤤 另外個包皮都唔錯,整體都幾滿意。另外side dish仲有沙律同薯條。沙律幾好味,薯條係麥當勞比較幼果種,好親切👍🏻👩‍🍳 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188大大隻巨蝦非常厚肉,賣相非常吸引。闊條麵同忌廉汁撈埋,再加上炸過嘅香脆櫻

👩‍🍳 勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148

👩‍🍳 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188
大大隻巨蝦非常厚肉,賣相非常吸引。闊條麵同忌廉汁撈埋,再加上炸過嘅香脆櫻花蝦,味道豐富,
一齊食係幾好味。

🥤芝芝莓莓(沙冰)$44
我哋點左少甜,甜道啱啱好。個芝士奶蓋勁厚,如果鍾意奶蓋類飲品嘅朋友必定會好喜歡。沙冰採用左新鮮嘅士多啤梨肉打成,有鮮果嘅清甜,配合奶蓋嘅濃郁芬芳,非常好飲。
芝芝莓莓(沙冰)

🥤髒髒紫薯鮮奶(沙冰)$44
呢個紫薯鮮奶都幾好飲,外貌亦都係非常適合打卡,裡邊仲有一粒粒嘅紫薯!點咗少甜,甜度相對較奶蓋類飲品為低,個人覺得都適合。
髒髒紫薯鮮奶(沙冰)

總結:9成9嘅客人來都係為咗打卡😆建議白天來,餐廳有一大塊面向街道嘅大玻璃,有自然光情況下打卡會靚好多😁 至於食物水平都唔錯,下次一於試吓佢嘅疏乎厘👍🏻
2022-11-30
海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
芝芝莓莓(沙冰)
髒髒紫薯鮮奶(沙冰)
2022-11-28 96 瀏覽
鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡(安格斯牛肉、鹹蛋黃鳳尾蝦) 配凱撒沙律及薯條包體有搽牛油烘過,所以食落好香牛油味~btw真係有兩大隻大既鳳尾蝦!勁彈牙勁好食!加埋夠厚又半熟嘅漢堡扒,牛味香濃又juicy!夾埋勁好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)有少少美中不足就係鹹蛋黃食唔出~海龍王三文魚芝士海鮮焗飯有少少似煲仔飯feel🤣上檯熱辣辣仲有飯焦!佢啲料都唔少~有蝦,三文魚等等~焗飯唔會太乾太咸~不過漢堡包比較好食( ̄∇ ̄)四季春芝士奶蓋芝士奶蓋鹹鹹地幾好食~不過似平時cream cheese陣味,茶底偏清清地,夾埋幾好飲~奶蓋都夾抹茶鮮奶估唔到咁大杯🤣唔會好重粉感同唔太甜~唔錯( ´ ▽ ` )ノ

海龍王三文魚芝士海鮮焗飯

四季春芝士奶蓋