2023-01-12 3446 瀏覽
經朋友推介這間茶聊是打咭的好地方, 到埗後見到餐廳的入口的確是打卡好地方、外觀係好靚……好吸引的!其實枱與枱之間座位距離不是太遠,所以知道隔離枱講緊乜?有些座位冷氣風口吹到頭都暈,隔離枱個位先生眼見足足調咗幾次位置才令自己滿意,最後都係坐返自己隔離枱職員帶到座位後,都未坐低便立即向我們說幾點要交還枱, 這一點實在令大家掃興及想像到怎能享受到這餐晚餐呢??😪😔🤔🤔食物方面: 其實大部分食物喺出面餐廳都食得到,薄餅方面覺得出面店舖會整得出色好多,價錢不算平!輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138 美國穀飼厚切豬鞍扒配鮮茄用及烤肉汁拌精選薯蔬 $148不是特別好食,相信家中的氣炸煱也製作得到 美國a級粗薯條配自家製芥末醬 $78這個也不用多講了!完全冇特別! 本來想Order 酥炸魷魚配扭紋薯仔!但好失望冇貨 海龍王海鮮芝士焗飯 $158大家以為叫錯咗,叫咗煲仔飯……原來真的是海鮮焗飯看了以上的食物後,朋友決定試一次不會再回頭🤭🤭🤭因為好多地方都食到之餘……味道及價錢更加合理,最緊要係職員吾會急急趕走要交還枱!

輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138

美國穀飼厚切豬鞍扒配鮮茄用及烤肉汁拌精選薯蔬 $148
不是特別好食,相信家中的氣炸煱也製作得到

美國a級粗薯條配自家製芥末醬 $78

海龍王海鮮芝士焗飯 $158
大家以為叫錯咗,叫咗煲仔飯……原來真的是海鮮焗飯

2023-01-05
2023-01-11 131 瀏覽
去左旺角做野,唔知食乜好。上次見某間茶餐廳好多人,入左去食中哂伏,今次上OpenRice見到呢一間餐廳好多人讚好,決定試吓佢入到去個環境都幾好,水係自己出去斟~叫左個牛扒lunch set, 揀左四季春茶,無諗過佢係用台式飲品個杯上!勁大杯!個lunch set 包左個湯,係粟米湯,入面有d雞肉粒,變左有咬口,因為落雨,飲完佢就成個人暖返牛扒揀左5 成熟,上到黎個外型好靚,切開完全fit到漏,而配菜係薯角,但口感似薯波咁好脆口今餐好滿意,一返到寫字樓仲立即推薦比同事

入到去個環境都幾好,水係自己出去斟~

今餐好滿意,一返到寫字樓仲立即推薦比同事
2023-01-10 181 瀏覽
開sem啦!今日約咗朋友去茶聊食開sem飯~金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉手工意大利粉 $98意粉醬汁香濃,鹹蛋黃味突出,十分滋味。海蝦面頭加咗蒜末同牛油去煎,食落有微微蒜香,肉質爽口。意粉硬度適中,裡面加入翠玉瓜及番茄粒,口感更佳。經典炸豬排漢堡包 $68炸豬排超大塊,完全超出麵包嘅覆蓋範圍!雖然係炸豬排,但食落乾爽,無其他炸物嗰種油膩感。漢堡裡面除咗有豬排,仲有番茄、生菜,好爽口。髒髒黑糖珍珠鮮奶 +$16飲品賣相特別,面頭灑滿可可粉,營造出「髒髒」的感覺。過往飲過某啲地方嘅黑糖珍珠鮮奶黑糖味太重,但茶聊嘅黑糖份量適中,唔會蓋過鮮奶味,比較合符我嘅口味。將面頭嘅可可粉攪拌會有朱古力奶嘅味道!茶聊熊仔鮮奶咖啡 +$16鮮奶咖啡造型吸引,圖中的熊仔造型其實係冰塊嚟!側邊配有奶、咖啡同糖漿,可以按照個人喜好加入不同份量,好飲又好睇!
開sem啦!今日約咗朋友去茶聊食開sem飯~

金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉手工意大利粉 $98

經典炸豬排漢堡包 $68

髒髒黑糖珍珠鮮奶 +$16

茶聊熊仔鮮奶咖啡 +$16
2023-01-10 185 瀏覽
新年流流當然要去鍾意既地方打卡啦!呢個地方就係旺角砵蘭街既茶聊!真心鍾意茶聊既飲品,貪呢度飲品好飲而且打卡一流。加上食品都好味道,最緊要係價錢唔貴,仲不設加一服務費。餐廳以「茶」為主題,提供各式茶飲,如高山純茶、新鮮水果茶、芝士奶蓋茶、明治鮮奶、沙冰、咖啡等。精選午餐有8款揀,包是日餐湯及兩款茶或咖啡,升級飲品有優惠。12點到17:30供應。精選茶餐都有8款揀,一樣包兩款茶或咖啡,升級飲品有優惠,14:30到17:30供應。先叫一個精選午餐。海鹽燒挪威三文魚柳配意大利飯白酒忌廉汁 $98一條燒挪威三文魚柳燒得勁脆皮而肉質都仲嫩,面頭灑上芝士粉。下底意大利飯呈米色,撈左青瓜粒、黃瓜粒同紅椒粒,食落爽爽哋口,個忌廉汁調得好啱,味道好好。伴有沙律雜菜同少少車厘茄。呢道主菜唔錯。又叫一個茶餐。茶聊招牌黑白梳乎厘配黑芝麻醬雲呢拿雪糕 $108第一次試呢度嘅梳乎厘pancake,慢工出細貨,果然熱辣辣上枱。梳乎厘pancake一客兩件,面頭淋上好香嘅黑芝麻醬,再加一粒綿花糖。配有一球Movenpick雲呢拿雪糕同白色綿花糖,半隻碟灑上糖霜,好似陰陽咁。梳乎厘pancake果然係招牌,非常之有蛋香而
先叫一個精選午餐。
海鹽燒挪威三文魚柳配意大利飯白酒忌廉汁 $98
又叫一個茶餐。
茶聊招牌黑白梳乎厘配黑芝麻醬雲呢拿雪糕 $108
茶聊招牌黑白梳乎厘配黑芝麻醬雲呢拿雪糕
第一次試呢度嘅梳乎厘pancake,慢工出細貨,果然熱辣辣上枱。梳乎厘pancake一客兩件,面頭淋上好香嘅黑芝麻醬,再加一粒綿花糖。配有一球Movenpick雲呢拿雪糕同白色綿花糖,半隻碟灑上糖霜,好似陰陽咁。梳乎厘pancake果然係招牌,非常之有蛋香而空氣感十足,比得上城中有名嘅pancake食店。配黑芝麻醬同雲呢拿雪糕更好食。呢個價錢抵!
茶聊熊仔摩卡咖啡(凍)
茶聊熊仔摩卡咖啡(凍) (跟餐加$16)
茶聊熊仔摩卡咖啡(凍)

呢個茶聊熊仔咖啡係新野,必試!熊仔造型嘅冰咖啡喺個玻璃樽上面,另配香濃咖啡鮮奶各一兜,同糖漿一盒。自己加奶入去既時候好似俾熊仔浸緊牛奶浴咁,好可愛。朱古力漿喺個樽底,飲落咖啡同朱古力味平衡得幾好,唔錯。
茶聊熊仔摩卡咖啡(凍)
芝芝草莓沙冰 (跟餐加$16)
芝芝草莓沙冰

芝芝草莓沙冰用高身杯裝住,顏色係可愛少女淺紅色。飲落係香甜士多啤梨味,上面有香濃芝士奶蓋,所以帶滑溜既少少鹹味,真係多重味道,非常好飲。
芝芝草莓沙冰
午餐茶餐呢個價錢仲要包杯正野飲真心抵!
2023-01-04
芝芝草莓沙冰
💟皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿,凱撒沙律及薯條 $168呢個burger真係份量十足😋夾左芝士、生菜🥬、蕃茄~ 安格斯漢堡做到半生熟,唔會乾身~ 薯條即炸好脆口,沙律🥗加左黑醋汁😋😋💟海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188嘩~ 第一次食包滿了櫻花🌸蝦既珍寶蝦😍 賣相已經好震撼~ 食落好濃郁蝦香味,外脆入面肉質結實~ 麵質唔會太淋,醬汁剛好掛滿麵條~💟TEARAPY ICE BEAR MOCHA (COLD) $44呢隻熊仔🐻‍❄️冰係用咖啡製作而成架~~ 糖漿、牛奶、咖啡另上,讓食客可以幫熊仔「沖涼」,玩味十足🥳💟髒髒紫薯鮮奶(沙冰)少甜 $44小編好鍾意紫薯💜呢杯賣相吸晴,而且口感綿滑,入面仲有粒粒紫薯,真材實料~💟布蕾焦糖梳乎厘 $98上次黎無梳乎厘,呢個唔會太甜,兩層厚厚的疊在一起,上面加左焦糖味爆谷🍿*需加一服務費地址:旺角砵蘭街189號1樓

💟海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188

• 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
  • 皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿
  • 凱撒沙律及薯條
2023-01-10 220 瀏覽
星期四,下班前的幾小時,上來openrice 逛逛,看有甚麼好吃的, 就飄出了這間鋪, openrice 訂檯那麼方便,就立馬就訂了檯,想著,平日晚上,應該還好吧。上樓的餐廳有點難找。 靠Google + 街號才找到 6:55 到餐廳,原來還真的要訂了檯才能入座餐廳沒有很大,但7:00 pm 到已經坐滿滿。 我和孩子帶著大大的球袋,有點不知所措,幸好店有提供置物籃。 檯還滿小的,位置有點窄。用餐時間太短和位置太窄,這是美中不足的地方.水是自助的, 小孩說我們家有要跟他們一樣,放檸檬在水中,好喝。餐廳的服務人員態度不錯。非常感覺到,他們很忙碌點餐也是自己掃qr code , 這種點餐方式,唯一不好的是,圖片都小到看不清有甚麼。沒法, 潮流心所趨,現在有許多餐廳都是這樣,減省人手吧。 我是衝著髒髒黑糖珍奶來的(走冰)味道不錯,珍珠也軟硬適中。珍奶真的是珍珠+奶,沒有茶的啊~ 爆芝牛肉漢堡- 漢堡size 偏小,有一點爆芝的感覺,但菜名哪麼爆,應該要更爆吧。味道很不錯,肉質juicy 有牛味。跟餐的薯條十分有十一分熱辣辣,皮脆肉厚是我愛的薯條,記得要趁熱吃喔 古堡紅酒汁香煎紐西蘭肉眼扒 -

上樓的餐廳有點難找。 靠Google + 街號才找到

6:55 到餐廳,原來還真的要訂了檯才能入座

餐廳的服務人員態度不錯。非常感覺到,他們很忙碌

我是衝著髒髒黑糖珍奶來的
(走冰)
髒髒黑糖珍奶
味道不錯,珍珠也軟硬適中。珍奶真的是珍珠+奶,沒有茶的啊~

味道很不錯,肉質juicy 有牛味。跟餐的薯條十分有十一分
熱辣辣,皮脆肉厚
是我愛的薯條,記得要趁熱吃喔
勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條
 古堡紅酒汁香煎紐西蘭肉眼扒 - 肉有肉味亦有肉汁, 紅酒汁則沒甚麼感覺和印象。不是寫食評,看一看單據上的菜名,還真的忘記。雖然點了5 成熟,有點像7 成,吃到最後有點冷掉亦有點韌了.

古堡紅酒汁香煎紐西蘭肉眼扒(300g)

網美打卡位

吃著吃著,份量也不少 .
用餐時間有點趕, 只有1小時左右。 如果要吃梳乎厘(今次我們沒點,下次吧) 的朋友,制作要時間(20-40 分鐘),真的要早一點點。
2023-01-05
髒髒黑糖珍奶
勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條
古堡紅酒汁香煎紐西蘭肉眼扒(300g)
  • 髒髒黑糖珍珠奶茶
2023-01-06 223 瀏覽
之前已經食過一次印象中覺得好食 環境又好啱慢慢傾計所以翻兜再約朋友食多次我地book左19:30一坐低已叫好野食 野食都好快到又好食但點知啱啱開始食主菜時有個帶眼鏡著裇衫員工走埋黎問要唔要落埋甜品我地食緊主菜 但見佢咁問 都即刻拎起menu睇下甜品有咩我朋友講左句 我地睇睇 轉頭再叫點知個員工粗聲粗氣 好惡咁話 要叫就宜家叫! 你宜家叫就即刻整比你 如果唔係你就等9點先再叫 到時唔知整幾耐好似喺到兇我地咁😅😅不過當時我地先啱啱食主菜 唔知仲食唔食得落甜品 就同佢講 我地9點再叫啦佢即刻反白眼再西面行開 態度好差!其實明明野食好食 環境舒服 但有啲咁嘅員工 真係好影響用餐感受
之前已經食過一次
我朋友講左句 我地睇睇 轉頭再叫
好似喺到兇我地咁😅😅
不過當時我地先啱啱食主菜 唔知仲食唔食得落甜品
就同佢講 我地9點再叫啦
佢即刻反白眼再西面行開 態度好差!

2023-01-06 165 瀏覽
• 龍蝦蟹肉包配凱薩沙律薯條 •• 布蕾黑糖珍珠鮮奶 •Lobster & Crab Meat Roll With French Fries & Caesar SaladMeiji Milk with Cream Brûlée, Brown Sugar Pearls It’s quite unique to give it a try of their cream brûlée milk, but gonna expect it may be quite sweet (especially with brown sugar pearls too) Less sweet is recommended
• 龍蝦蟹肉包配凱薩沙律薯條 •
• 布蕾黑糖珍珠鮮奶 •

龍蝦蟹肉包配凱薩沙律薯條
布蕾黑糖珍珠鮮奶
______________________________〰️ 安格斯沙嗲牛肉片漢堡 $168< 配凱撒沙律及薯條 >打開真係俾佢個size嚇一嚇 比正常嘅大少少配安格斯牛肉漢堡•沙嗲牛肉•生菜•番茄•芝士安格斯牛肉好juicy好多汁 而且牛味都好濃厚另外沙嗲牛肉片食落軟腍 充滿花生香加埋用牛油煎香過嘅面包 成個組合真心正🫡〰️ 金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉手工意大利粉 $88見到Menu有鹹蛋黃忌廉意粉已經心心眼鹹蛋黃嘅鹹香都好突出 加埋忌廉汁好香不過最欣賞都係佢哋嘅手工意粉 食落口感好煙韌彈牙 下次有機會會想試埋闊條麵🤟🏿______________________________〰️ 芝芝芒芒〰️ 超級水果茶餐廳仲有好多款台式飲品選擇想講呢兩杯都超級好飲🫡 兩杯都落足料特別係芝芝芒芒 完全係將成個芒果冰打碎嘅感覺天然得來甜度啱啱好 加埋上面個奶蓋冇得輸🫡

〰️ 安格斯沙嗲牛肉片漢堡 $168

餐廳仲有好多款台式飲品選擇
想講呢兩杯都超級好飲🫡 兩杯都落足料
特別係芝芝芒芒 完全係將成個芒果冰打碎嘅感覺
天然得來甜度啱啱好 加埋上面個奶蓋冇得輸🫡
🍮布蕾黑糖珍珠鮮奶-上面是焦糖薄脆 很像焦糖燉蛋的感覺 cream和奶味很重~🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶-打卡超好看! 黑糖珍珠很軟很嫩 黑糖味除了吃珍珠能喝到 不然整杯飲料就是奶味~🍔勁爆芝士牛肉漢堡-漢堡肉很厚 牛肉味不算很濃 上面有層很厚的水牛芝士和車打士芝士雙層芝士口感🦞水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律-牛油排包包著滿滿的龍蝦肉分量很足 不過有點可惜麵包牛油味不夠香 薯條粗粗的很脆很好吃!沙律配著辣辣的粉是咸的也挺好吃的~
2023-01-04 73 瀏覽
趁住公司返半日,放工之後同同事一齊去食飯。已經嚟過好多次間餐廳,每次嚟都依舊覺得好靚好有親切感。今次一出𨋢口就見到精美裝飾,好有節日氣氛。今次點咗lunch 金蒜牛油煎虎蝦配鹹蛋黃忌廉汁手工意大利粉同埋皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿、凱撒沙律及薯條。今次係第一次試鹹蛋黃忌廉汁,鹹蛋黃味並冇喧賓奪主,食落依然係忌廉做主角,慢慢至帶出鹹蛋黃既香,配埋爽口彈牙既虎蝦,令成碟意粉口感更豐富。點餐既時候揀咗皇牌牛肉漢堡先分兩份,方便share嚟食。塊牛肉厚身又多汁,配搭埋芝士、洋蔥粒、番茄同生菜,更係滋味無窮。另外仲有厚身薯條同新鮮沙律,食完好飽好滿足。熊仔咖啡可愛又好味,熊仔係雪凍咗既咖啡冰,所以即使溶咗都唔會令咖啡味道變淡,好貼心!熱紫薯鮮奶好幼滑,而且帶有濃郁紫薯香味。

趁住公司返半日,放工之後同同事一齊去食飯。

點餐既時候揀咗皇牌牛肉漢堡先分兩份,方便share嚟食。

熱紫薯鮮奶好幼滑,而且帶有濃郁紫薯香味。
  • 紫薯鮮奶
2023-01-01 73 瀏覽
哩間之前經過都有俾個名吸引住~~今日一於捉埋大老細去試下~~係下面個細走廊到上去個lift~~都覺得普通cafe shop~~行下就見到一個英式電話亭真心靚~~影相打卡一流~~入到去就見到有一排吧枱高櫈~~~可以睇到街外路人景色~跟手都坐低係咁左影右影~因為原來上面係好闊落嫁~一大班人又得自己又得~~我就特別鍾情吧枱~~~可惜屋企仲有個老細等緊今次唯有叫外賣先試下~~都忍唔住開黎睇下飲下食下~~哈哈~多謝店員好好唔介意有個師奶出城咁~~因為佈置都好靚~~好有氣芬~~下次要擺低細老細過黎好好享受me time~~~~講番野食先 我地今次叫左茶聊既招牌漢堡同埋沙嗲牛肉手抓餅~~一拎上手都忍唔住睇睇先~~~招牌漢堡一開就見到大大個太陽蛋~~半生熟真係冇得輸~~加埋蕃茄生菜同好厚肉既牛肉跟手就試幾啖~招牌漢堡個手抓餅外皮香脆內軟加埋個沙嗲牛肉真係多重享受而且仲有好多配菜~~~ 個沙律菜好新鮮好甜~ 野飲方面我就叫左生果茶同紫薯鮮奶沙冰~~配漢堡一流~~~

多謝店員好好唔介意有個師奶出城咁~~

~招牌漢堡一開就見到大大個太陽蛋~~半生熟真係冇得輸~~
加埋蕃茄生菜同好厚肉既牛肉跟手就試幾啖~招牌漢堡

外賣自取
午餐
2022-12-31 78 瀏覽
砵蘭街其實原來都幾多美食,今日晏晝就俾我遇到一間☺️呢間店位於KFC斜對面既樓上舖,初時以為樓上舖應該唔多人食,點知上到去都幾full,搞到我唔好意思影環境相🫣🫣茶聊招牌漢堡配凱撒沙律薯條🍟跟餐湯份量都幾多,又沙律又薯條☺️而且仲跟一碗蘑菇忌廉湯,忌廉湯非常濃👍招牌漢堡都幾好食,啲肉排好厚實,隻蛋又多汁,好juicy😋😋而且塊包仲要立立令✨✨勁鬆脆👍王牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿凱撒沙律及薯條🍟餐湯呢個皇牌牛肉漢堡勁正,塊包外脆內軟,好有咬口👍👍牛肉漢堡仲要勁香🤤🤤Mocha (hot)呢杯咖啡好香榛子味道👍而且拎住杯拉花既熱飲☕️令人感覺非常Relax🥰🥰Tearapy ice bear mocha(cold)造型超級可愛,因為坐住一隻小熊🐻咖啡香味醇厚👍📌茶聊 (旺角)旺角砵蘭街189號1樓#多國菜 #茶聊 #砵蘭街 #漢堡 #relax #yummy #mkfood #砵蘭街美食 #美食推介 #旺角美食 #西式 #高質漢堡
砵蘭街其實原來都幾多美食,今日晏晝就俾我遇到一間☺️

茶聊招牌漢堡配凱撒沙律薯條🍟跟餐湯

王牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿凱撒沙律及薯條🍟餐湯

Mocha (hot)

Tearapy ice bear mocha(cold)
造型超級可愛,因為坐住一隻小熊🐻咖啡香味醇厚👍

📌茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓

2022-12-29
午餐
  • 茶聊招牌漢堡
  • 王牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿
  • Tearapy ice bear mocha(cold)
位於旺角砵蘭街的人氣日式咖啡店。又是一間長期佔據openrice榜的餐廳,雖然這家餐廳離我家很近,但長年累月都很多人,因此長期需要搭枱,用餐位置比較狹窄,如果和朋友聊天談心感覺上便不太適合。但由於網絡上實在太多人大推這間餐廳,於是我還是決定去試試吧。✨勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148擺盤非常精緻,漢堡用一個鳥籠盛著,非常適合拍照打卡,店員很窩心的提醒我們拍照後可以通知他們把鳥籠收走,方便我們進食;芝士份量如菜式名稱,“勁爆”!  芝士份量很多,芝士狂迷一定要試這款漢堡,芝士很香濃,配合鬆軟的麵包口感一流;牛肉份量也不少,烤煎得外脆內軟,不會太乾,依然保持肉質的濕潤及肉香,非常好吃。配菜的薯條也炸得十分酥脆,不論賣相及口感都水準之上✨宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆意粉 $128本來是闊條麵,但由於闊條麵沽清而改了意粉;黑蒜油味道很濃,濃得有點覆蓋了海蜆的鮮味,而且實在是太油膩了,以致我吃完後,碟底還有一大盤油,是多得可以倒出來的份量;而海蜆比較小,鮮味不足,意粉的質感比較粗硬,味道不像是一般西餐吃到的意粉,更像是車仔麵檔的油麵,整體我是不太喜歡✨Coffee with Cheese

✨勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $148

✨宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆意粉 $128

✨Coffee with Cheese Cap $39
奶蓋非常綿滑濃厚,配合黑咖啡味道剛剛好,甜度適中,甘香可口

✨招牌黑白梳乎厘班戟配 Movenpick雪糕 $108
黑白梳乎厘指的是黑白芝麻醬,
黑白芝麻醬份量偏少,不足以覆蓋整個梳乎厘,但芝麻醬很香醇,配合梳乎厘進食意外的好吃;梳乎厘班戟很厚身,質感輕盈綿密,蛋香香濃,空氣感十足,很好吃!最近吃到的梳乎厘班戟都很好吃耶!

整體而言,這間餐廳我認為甜品比主菜更好吃,漢堡不錯但意粉則比較普通;店員的態度也不錯,至少當天我沒有遇到如網上評論般態度差的店員;撇除用餐環境擠迫,我覺得還是值得一試的。
2022-12-27 86 瀏覽
🥗🥗🥗🥗茶聊🥗🥗🥗🥗📝評分: 6.0/10📍 旺角砵蘭街189號一樓⏱1200-2200 (一至日)______________________________✨打卡一流聚會首選西餐四Cafe✨———————————————————— 如果喺旺角約人又想搵一啲安靜嘅地方食嘢傾吓計😚,不妨可以試吓嚟茶聊,位於砵蘭街樓上嘅cafe,主打signature漢堡、意粉同埋自家製嘅手沖水果茶飲品😍,份量都唔細㗎,仲要環境舒適,用花花草草做擺設主題,好似自身咗喺花果園入邊,心動不如行動快啲約朋友去試吓啦!🫡______________________________⭕️龍蝦蟹肉包配凱撒沙律 ($188)⭕️卡邦尼手工意粉配流心蛋 ($78)______________________________龍蝦蟹肉包個份量好巨型,係用牛油排包整嘅,牛油排包比較上失望😅,因為食落一啲都唔外脆內軟,有啲似喺微波爐翻熱,呢個價錢唔太值,唯獨係個龍蝦蟹肉足料,肉質都新鮮既,薯條不過不失,反而佢係外脆內軟嘅🤣卡邦尼意粉都算值呢個價錢,個人比較鍾意啲汁結少少,煙肉碎都幾多下,味道唔會偏鹹啱啱適中,但係佢上菜嗰個溫度就差少
🥗🥗🥗🥗茶聊🥗🥗🥗🥗

📝評分: 6.0/10
📍 旺角砵蘭街189號一樓
⏱1200-2200 (一至日)
✨打卡一流聚會首選西餐四Cafe✨
————————————————————

⭕️龍蝦蟹肉包配凱撒沙律 ($188)
⭕️卡邦尼手工意粉配流心蛋 ($78)

卡邦尼意粉都算值呢個價錢,個人比較鍾意啲汁結少少,煙肉碎都幾多下,味道唔會偏鹹啱啱適中,但係佢上菜嗰個溫度就差少少,可以再熱d😝

所以小編就話食物嘅賣相真係唔差,但係質素就有少少「超乎預期」😞

#香港良心小店#黃色經濟圈#食好西#cafe#coffee#spaghetti#chicken#authentic#bread#meat#tea#foodie#foodiehk#eationary_tearapy#eationary_旺角#mongkok#foodhk#yummy#hongkong
2022-05-12