2023-02-13 142 瀏覽
已經二訪 餐廳有少量打卡位 食物質素都好高出餐時間都好快😍🧀🍔勁爆芝士牛肉漢堡 $148內有安格斯牛肉、洋蔥、蕃茄、雙重流心芝士仲有凱撒沙律薯條🍟十分脆口極度推薦 好好食 份量十足‼️芝士唔會太膩 以醬汁點綴 主角牛肉🥩好厚身 又juicy 口感極豐富🍝煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵$158忌廉汁濃郁好creamy 質地偏秸身 好掛汁墨魚麵口感煙韌 配埋個汁好惹味 中間仲有蕃茄粒同青瓜粒伴碟🍤同青口有香烤過 味道偏淡☕️茶聊熊仔摩卡咖啡 $44之前以髒髒紫薯吸引人朝聖搖身一變 今日有熊仔咖啡取勝😍價錢合宜造型滿分 適合鍾意飲咖啡同打卡嘅你先加咖啡 後落牛奶 自由調配比例👍之後熊仔🐻會慢慢溶化🥭芒果沙冰$45 以外賣杯沖調 大大杯 飲唔晒仲可以拎走

已經二訪 餐廳有少量打卡位 食物質素都好高
出餐時間都好快😍

🧀🍔勁爆芝士牛肉漢堡 $148
內有安格斯牛肉、洋蔥、蕃茄、雙重流心芝士
仲有凱撒沙律薯條🍟十分脆口

之後熊仔🐻會慢慢溶化

🥭芒果沙冰$45
以外賣杯沖調 大大杯 飲唔晒仲可以拎走

2023-02-10 193 瀏覽
真心推介安格斯牛叉燒飯配太陽蛋 🍖☀️🍳可能之前細睇過食神嘅黯然叉燒飯,本身就好鍾意食叉燒飯。餐廳竟然用安格斯牛肉轉化變成叉燒,都幾神奇。口感真係難分牛豬,有少少蜜糖味道,有燒烤嘅外表,肉質新鮮、雖然同一般容易牛開嘅叉燒不同,但係口感都係好食😋茶聊熊仔摩卡咖啡 (凍)好耐冇飲過凍咖啡☕️🧊 心血來潮想飲。整杯飲品比我想像中出色,尤其係當我見到濃縮咖啡嘅原裝,味道非常之誘人,而且Creme 都幾厚;以牛奶可以俾我自由落少奶🥛 皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿,凱撒沙律及薯條 🍔🍟~牛肉漢堡煎得外面有啡色香脆🤎 裡面粉紅~薯條即叫即炸,好香脆~凱撒沙律有無花果,鮮甜抹茶鮮奶(熱)
真心推介

安格斯牛叉燒飯配太陽蛋 🍖☀️🍳

茶聊熊仔摩卡咖啡 (凍)

~牛肉漢堡煎得外面有啡色香脆🤎 裡面粉紅

~薯條即叫即炸,好香脆

~凱撒沙律有無花果,鮮甜

抹茶鮮奶(熱)
2023-02-06
  • 摩卡咖啡 (凍)
  • 安格斯牛叉燒飯配太陽蛋 🍖☀️🍳
2023-02-09 94 瀏覽
上網search到呢間打卡cafe,今日放工就同同事一齊黎食🦐海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵呢隻珍寶巨蝦果然名副其實,大細係成隻碟咁大,巨蝦身上佈滿櫻花蝦🤩,外面非常脆身,裏面勁厚蝦肉,兩隻蝦夾埋將蝦味昇華。而闊條麵掛滿龍蝦忌廉汁,juicy得黎唔會太溜。🐮安格斯沙嗲牛肉火箭菜烤手抓薄餅手抓餅咬得好煙韌,包住沙嗲牛肉同火箭菜非常足料🐻茶聊熊仔鮮奶咖啡呢款咖啡係cafe既推薦飲品,上黎時有隻用咖啡冰既熊仔係玻璃杯裏面,非常得意精緻😻😻,咁就一路飲一路都有咖啡,唔會俾冰水溝淡👍🏼👍🏼🍹芝芝芒芒芝士層非常厚,雖然佢寫住芝士奶蓋,但芝士味非常濃,比例出色,愛芝士之人必點💕Cafe環境都佈置得好靚,食完仲可以出面影返靚相打卡☺️

🦐海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵

🐮安格斯沙嗲牛肉火箭菜烤手抓薄餅
手抓餅咬得好煙韌,包住沙嗲牛肉同火箭菜非常足料

🐻茶聊熊仔鮮奶咖啡

🍹芝芝芒芒

Cafe環境都佈置得好靚,食完仲可以出面影返靚相打卡☺️
2023-02-09 83 瀏覽
茶聊招牌漢堡(安格斯牛肉、太陽蛋、煙肉、芝士、洋蔥、蕃茄)配凱撒沙律薯條($158):凱撒沙律:有黑椒調味,煙肉碎有處理過,切細左更易入口,生菜好新鮮,亦見到切口,證明有細心客人進食時嘅size…有穀物脆圈,感覺更健康。安格斯牛肉何止足3兩😂大大舊啱晒食肉獸,煙肉煎得好乾身,夠香夠脆。太陽蛋黃lim 口,蛋香十足,原本覺得牛肉有少許乾,但配埋蛋汁食卻中和了👍太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵 ($158):海蝦已脫殼,好細心青口好嫩滑,略帶海水味,鮮味十足

太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵 ($158):
海蝦已脫殼,好細心
青口好嫩滑,略帶海水味,鮮味十足
2023-01-31
2023-02-06 156 瀏覽
適逢朋友生日,突登係OpenRice book呢間餐廳慶生😙之前食過一次,覺得啲飲品同野食都好好味,所以朋友都話想試🥰提提大家需要加一服務費❗️1️⃣🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶($44)之前飲過髒髒紫薯鮮奶好味😋今次試另一款!一見到個賣相已經好吸引,佢係甜度固定既,但出奇地唔算好甜!不過略嫌珍珠煮得唔夠軟🤫但整體黎講飲埋杯邊既忌廉加可可粉都真係好味😋2️⃣🍝輕熟北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵($138)值得一提既係佢個墨魚麵,食落好有墨汁味,而且個麵既質地都好煙韌,食過翻尋味😋加上個水牛芝士汁都好吸引,啲麵沾埋汁一齊食真係perfect match🙆🏻‍♀️帶子就不過不失~3️⃣🍕韓式酸辣豬頸肉火筋菜烤手抓薄餅($78)本身睇餐牌個時以為係圓形個啲pizza🤪誤會左哈哈~佢個手抓餅煎得好香脆,而且個韓式酸辣醬食落唔算好辣,我朋友唔食得辣都食到🤣成個配搭加埋生菜黎食好夾🤪可以解下膩~4️⃣🍗茶聊秘制夏威夷炸雞($78)炸雞都可以保持到啲肉汁好juicy,欣賞欣賞沾埋沙律醬黎食仲好味😍不過我覺得呢個價錢得四舊雞就略嫌有啲貴🫣5️⃣🥞脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘($88)寫名+$20Pancake上面有一啲類似炸蕃薯乾,食落

1️⃣🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶($44)

2️⃣🍝輕熟北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵($138)

3️⃣🍕韓式酸辣豬頸肉火筋菜烤手抓薄餅($78)

4️⃣🍗茶聊秘制夏威夷炸雞($78)

5️⃣🥞脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘($88)寫名+$20
Pancake上面有一啲類似炸蕃薯乾,食落幾好味😋而佢個pancake都做得好出色!個海鹽焦糖芝士有灸燒過,而pancake有好香既蛋味,味道好夾😍
2023-02-02 101 瀏覽
一岀𨋢就有好吸睛嘅招牌,行入d就有英式電話亭同紅色郵筒,真係處處都有打卡位!👉🏻皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿,凱撒沙律及薯條 $168漢堡超厚身,肉質juicy!夾蕃茄同生菜都好新鮮!不得不讚係火腿柔軟,配黑醋沙律好開胃!另外薯條炸得香脆,停不到口!👉🏻輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138帶子厚身,煎得好香,肉質嫩,爽口又彈牙,而且鮮味好岀!水牛芝士汁滿滿的奶香,好Creamy!手工墨魚麵煙煙韌韌,掛滿忌廉汁!👉🏻宇治抹茶爆珠紅豆梳乎厘配麻糬粒 $108兩層梳乎厘,好有蛋香,空氣感十足,入口好鬆軟!👉🏻髒髒紫薯鮮奶 $44一見就愛上的紫色,好夢幻,打卡一流!食得到的紫薯粒粒,甜度剛好!👉🏻茶聊熊仔摩卡咖啡 $44可愛的熊仔其實係咖啡整成嘅冰,自己加入咖啡同奶,而朱古力漿係個樽底,所以咖啡唔會特別苦,仲有醇厚的香味!呢度有個獨立洗手間,夠大又好乾淨,讚!

👉🏻輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138

👉🏻宇治抹茶爆珠紅豆梳乎厘配麻糬粒 $108
兩層梳乎厘,好有蛋香,空氣感十足,入口好鬆軟!

👉🏻髒髒紫薯鮮奶 $44

👉🏻茶聊熊仔摩卡咖啡 $44

呢度有個獨立洗手間,夠大又好乾淨,讚!

2023-02-02 105 瀏覽
約左朋友食下午茶傾下計,揀左呢到,因為朋友想食梳乎厘。南瓜汁雜菌手工意大利粉手工意大利粉口感煙韌,入口滑身,南瓜汁creamy,每條意粉都做到掛汁效果。安格斯沙嗲牛肉喇沙金邊粉安格斯牛肉肉味濃郁,口感軟林,喇沙湯底香濃可口,少少辣好開胃,金邊粉入口滑嘟嘟。茶聊熊仔鮮奶咖啡得意到爆燈,熊仔係一舊用咖啡整成嘅冰,自己加入鮮奶同咖啡,由於熊仔係用冰整,溶左味道都唔會淡。宇治抹茶爆珠紅豆梳乎厘配麻糬粒梳乎厘質感鬆軟,空氣感十足,入口綿密,抹茶味道香濃,麻糬粒煙韌可口。
約左朋友食下午茶傾下計,揀左呢到,因為朋友想食梳乎厘。

南瓜汁雜菌手工意大利粉

安格斯沙嗲牛肉喇沙金邊粉

茶聊熊仔鮮奶咖啡

宇治抹茶爆珠紅豆梳乎厘配麻糬粒
開頭見到openrice呢間店舖好靚,同埋咁多好評就book左呢間餐廳食飯誰不知好多野開始…入座時,職員提醒用餐時間係1.5小時當野食上左菜一陣,個職員行過黎問我地要唔要落埋梳乎厘甜品(因為需要時間整),我好理解既,但我地同時好清楚自己個胃食唔食得落,所以就答:唔需要,唔該。食到中段時間,佢又走過黎問…要唔要落甜品(果時我心諗:又問,頭先都已經答唔洗啦)😕差唔多尾聲,個職員行埋黎提醒仲有20分鐘用餐..😓😓😓洗唔洗同個客下下計足個時間呀之後有個呀姐既職員開始係我後面行黎,就開始佢汁枱行動,但係佢真係….!!😡🤬😡🤬😡🤬問都唔問個客仲要唔要就收走人地第一隻碟,然後第二碟又係咁…係咁汁汁汁…(勁冇禮貌囉!)果下真係睇唔過眼出聲:你可唔可以放係到呀,之後佢話:ok, 都仲係到汁😓(我朋友同我講返呢個呀姐有好幾次已經想行入黎開始收野)好啦,到夠鐘個職員又講一次..夠鐘啦😓我同朋友完全覺得呢間餐廳趕客走!服務完全不得了!客人基本上黎到2杯水都冇..唉💢本來想再黎試下熊仔咖啡,但今次之後我認為真心不必要!🚫No Encore🚫如果你地係諗住純打卡影靚相都可以,但要認真同朋友食個飯傾下計完全唔推薦!

誰不知好多野開始…

入座時,職員提醒用餐時間係1.5小時

(我朋友同我講返呢個呀姐有好幾次已經想行入黎開始收野)

好啦,到夠鐘個職員又講一次..夠鐘啦😓

如果你地係諗住純打卡影靚相都可以,但要認真同朋友食個飯傾下計完全唔推薦!❌
2023-01-28 153 瀏覽
🔸訂咗位 一去到就有得入座👍🏻🔸落單用QR code好方便!不過美中不足係甜品要出去自己叫🙏🏻🔸主菜小食甜品同飲品都好好味 擺盤亦都好靚好有美感💕影得又食得 超級滿足💯🔸環境方面可能因為都比較多客人所以有啲啲嘈 二人座位嘅枱稍為有啲細 啲碟要砌得好迫先擺得晒🤔 如果有得坐得闊落啲就好啲🙏🏻🫂🔸員工服務態度都好好 幾有主動性😬🔸如果可以碌卡嘅話就更加好🫶🏻🔸整體嚟講會推介俾朋友食 亦都會再次返嚟食🥰
🔸訂咗位 一去到就有得入座👍🏻
🔸員工服務態度都好好 幾有主動性😬
🔸如果可以碌卡嘅話就更加好🫶🏻
🔸整體嚟講會推介俾朋友食 亦都會再次返嚟食🥰
2023-01-26
  • 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
  • 布蕾黑糖珍珠鮮奶
2023-01-28 239 瀏覽
屋企人最近食過呢間人氣Cafe話唔錯出到嚟旺角諗唔到食咩,細佬就提議嚟呢度果然無介紹錯,見到個Menu已經咩都想試我哋叫咗三個主菜一齊share⬇️輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵刺身級嘅帶子有兩大粒,好厚好新鮮意粉煮得啱啱好,唔會太淋或者太硬身水牛芝士汁夠creamy,有少少煙肉粒一齊煮提升咗個意粉嘅咸香味,超推薦呢個意粉👍🏻⬇️All Day Breakfast 好豐富嘅All Day🤩有半個煎香咗嘅蕃茄🍅,薯餅,煙肉,腸仔黑松露炒滑蛋,茄汁豆🥫,沙律菜,多士要讚吓佢哋用咗蜜糖厚多士,無白麵包咁悶蛋炒得滑,黑松露醬份量好足腸仔都係高質,皮煎到香脆成個早餐嘅每個部分都用心製作🫶🏼⬇️夏威夷烤雞菠蘿芝士手工薄餅叫咗呢個意大利人會歧視嘅菠蘿pizza😆本身自己鐘意食薄底窯烤嘅意式Pizza當然唔會喺呢度要求佢哋嘅Pizza係窯烤嘅感覺呢個嘅底都唔算厚,餡料豐富,食到啖啖雞肉整體嚟講都唔錯,每人食到兩件啱啱好飲品方面,其實好想試佢好吸睛嘅熊仔咖啡或者髒髒鮮奶、沙冰,但因為太凍想飲熱嘢最後叫咗一杯Cappuccino,一杯MochaCappuccino嘅奶泡豐盈,咖啡係我鐘意偏nutty嘅味
屋企人最近食過呢間人氣Cafe話唔錯
出到嚟旺角諗唔到食咩,細佬就提議嚟呢度
果然無介紹錯,見到個Menu已經咩都想試
我哋叫咗三個主菜一齊share

⬇️輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵
輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵

刺身級嘅帶子有兩大粒,好厚好新鮮
意粉煮得啱啱好,唔會太淋或者太硬身
水牛芝士汁夠creamy,有少少煙肉粒一齊煮
提升咗個意粉嘅咸香味,超推薦呢個意粉👍🏻

⬇️All Day Breakfast
All  Day  Breakfast

好豐富嘅All Day🤩
有半個煎香咗嘅蕃茄🍅,薯餅,煙肉,腸仔
黑松露炒滑蛋,茄汁豆🥫,沙律菜,多士
要讚吓佢哋用咗蜜糖厚多士,無白麵包咁悶
蛋炒得滑,黑松露醬份量好足
腸仔都係高質,皮煎到香脆
成個早餐嘅每個部分都用心製作🫶🏼

⬇️夏威夷烤雞菠蘿芝士手工薄餅
夏威夷烤雞菠蘿芝士手工薄餅

叫咗呢個意大利人會歧視嘅菠蘿pizza😆
本身自己鐘意食薄底窯烤嘅意式Pizza
當然唔會喺呢度要求佢哋嘅Pizza係窯烤嘅感覺
呢個嘅底都唔算厚,餡料豐富,食到啖啖雞肉
整體嚟講都唔錯,每人食到兩件啱啱好

飲品方面,其實好想試佢好吸睛嘅熊仔咖啡
或者髒髒鮮奶、沙冰,但因為太凍想飲熱嘢
最後叫咗一杯Cappuccino,一杯Mocha
Cappuccino

Mocha

Cappuccino嘅奶泡豐盈,咖啡係我鐘意偏nutty嘅味道
屋企人飲Mocha都話唔錯,但因為唔捨得攪爛佢畫嘅朱古力花,所以飲到最後淨咗好多朱古力
建議大家要狠心啲,攪均佢先飲🤭

整體好滿意,甜品仲有梳乎厘揀
不過今次太飽,留返下次再試啦

Keep返張單,10日內再幫襯仲有9折添
夏威夷烤雞菠蘿芝士手工薄餅
Cappuccino
Mocha
2023-01-28 113 瀏覽
今日訓到自然醒就約左朋友出旺角食個tea,其實係因為朋友就結婚要派帖比我😎茶聊呢間餐廳上上年食過一次,記得個龍蝦包好食😛本來今次都想再食,但係最後都係叫未食過既野😂😂😂.輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138帶子微微煎過好鮮甜,墨魚麵麵質煙韌,芝士汁好creamy 而且每條麵都沾滿芝士汁,好邪惡!但就唔太食到墨魚汁既味道.全日早餐 $98黑松露滑蛋好滑好香,煙肉煎得有少少燶,個麵包用左排包黎烘好軟熟好食,沙律菜加左芝麻醋酸酸甜甜好開胃,茄汁豆朋友話好食但另一個朋友就話似罐頭😂😂😂薯餅同腸仔就無特別,正常味道.韓式酸辣豬頸肉火箭菜烤手抓薄餅 $78手抓餅餅底好香脆,但豬頸肉過咸就算配埋個手抓餅食都係好咸,沙律菜加左芝麻醋酸酸甜甜好開胃,好多餐廳既沙律菜都係無加調味,呢到加左芝麻醋調味,讚!朱古力咖啡 $40奶泡creamy,但整體味道略甜.髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44 杯邊灑滿可可粉,造形好岩打卡😎鮮奶口感順滑珍珠有咬口,唔會好甜

輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138

全日早餐 $98

韓式酸辣豬頸肉火箭菜烤手抓薄餅 $78

朱古力咖啡 $40
奶泡creamy,但整體味道略甜

髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44
杯邊灑滿可可粉,造形好岩打卡😎
鮮奶口感順滑珍珠有咬口,唔會好甜
2023-01-27 84 瀏覽
今日係大年初三,沒有去親戚拜年。當然要去鍾意嘅地方打卡,就係砵蘭街189號1樓茶聊。真係好喜歡佢既特色飲品,食品又好味,價錢又唔貴。海龍王三文魚芝士海鮮焗飯:用瓦煲上的,打開蓋就聞到香噴噴,焗飯表面灑上芝士和蔥花,裏面有三文魚,魷魚和蝦,睇見已經好開胃。海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵:好大隻巨蝦,長過我嘅手掌,蝦肉爽口又彈牙,手工麵條有咬口,加埋忌廉汁,非常好食。(熱)紫薯鮮奶:濃郁的紫薯味,甜度剛剛好,冬天來一杯好適合。宇治抹茶爆珠紅豆疏乎厘配麻糬粒:抹茶味濃,疏乎厘好厚身,質感輕盈,有蛋香味,紅豆爆珠,咬落有卜卜聲,幾特別。
今日係大年初三,沒有去親戚拜年。
當然要去鍾意嘅地方打卡,就係砵蘭街189號1樓茶聊。
真係好喜歡佢既特色飲品,食品又好味,價錢又唔貴。
2023-01-24
3K
2023-01-19 117 瀏覽
去花墟買花,跟隨去了旺角下午茶。友人搵食最叻,帶我去了砵蘭街一間樓上 cafe。入口處有打卡位,懷舊電話亭掛滿花花,靚!茶聊熊仔鮮奶咖啡好可愛啊!打卡一流。熊仔是我的最愛。整個造型另人開心。先注入咖啡,再加奶,熊仔會慢慢溶化。咖啡味道香濃。金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃手工意粉忌廉醬汁濃稠但不膩喉,意粉掛汁,十分滋味。鹹蛋味反而不太明顯。海蝦散發出鮮香,好味。布蕾焦糖梳乎厘彈吓彈吓,軟綿綿,一陣風瞬間吃完。
去花墟買花,跟隨去了旺角下午茶。

茶聊熊仔鮮奶咖啡
好可愛啊!打卡一流。
熊仔是我的最愛。整個造型另人開心。
先注入咖啡,再加奶,熊仔會慢慢溶化。
咖啡味道香濃。

金蒜牛油煎海蝦配鹹蛋黃手工意粉
忌廉醬汁濃稠但不膩喉,意粉掛汁,十分滋味。
鹹蛋味反而不太明顯。
海蝦散發出鮮香,好味。

布蕾焦糖梳乎厘
彈吓彈吓,軟綿綿,一陣風瞬間吃完。

2023-01-19
2023-01-17 5946 瀏覽
其實都已經見到網上面有好多食評介紹呢間餐廳,所以比較詳細嘅,其他人提過嘅,我都唔再多去分享今次嘅經歷。由於餐廳嘅預約都比較滿,所以用餐時間大約是1小時15分鐘左右,時間僅僅足夠用餐。一坐低嘅時候,我先叫咗一杯飲品,呢杯飲品叫做茶聊熊仔莫卡咖啡,餐廳經理落力推薦,送到嚟嘅時候,咖啡同奶由自己倒,上面嗰隻熊仔係一舊咖啡嘅冰,杯底係朱古力醬,當倒入咗咖啡同埋奶之後,就成為咗一杯莫卡咖啡。咖啡唔會特別苦,餐廳亦都有提供蜜糖,我自己就冇用得上,整體而言,由於冰係用咖啡做唔到,所以咖啡不會越飲越淡,尚算不俗。之後我叫左一份海皇珍寶巨蝦配龍蝦,忌廉汁手工闊條麵,呢個闊條麵特別出色嘅係佢嘅醬汁,非常濃郁嘅龍蝦湯嘅味道,配上煎得非常香嘅大蝦,闊條麵比較硬身,尚算不錯。再之後我叫咗一份王牌牛肉漢堡配西班牙伊比利亞乾火腿配沙律及薯條,牛肉仍有非常多的肉汁,配上蜜糖芥茉漿,不俗;西班牙火腿略嫌鹹,但由於有沙律中和,所以都算不俗。薯條新鮮炸起,熱辣辣,香脆。再之後叫咗一杯四季春芝士奶蓋,由於四季春比較清新,所以奶蓋不會太膩,整體而言都幾好。

2023-01-17
2023-01-17 179 瀏覽
🍊百香果四季春 $40水果茶好大杯 四季春茶味香濃帶淡淡花香味最緊要係唔會好重苦澀味 就算無嗌少冰 飲到最尾都仲有茶香另一主角百香果都好足 每啖都飲到果肉連百香果籽雖然嗌咗走甜 但因為百香果嘅酸甜味好足 所以都唔會淨係得茶味唯獨係整體都比較酸 有幾啖酸到打冷顫😂🍵抹茶鮮奶 $44呢杯就好啱最近天氣凍咗飲同樣屬大杯! 拉花都好分明牛奶同抹茶比例大概6:4整體口感都好順滑 唔會有茶嘅顆粒感表面係層奶泡 帶茶嘅甘苦味下面抹茶鮮奶就帶翻多啲甜味
水果茶
🍊百香果四季春 $40