芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2022-03-29 158 瀏覽
閉關多日 真係好想食啲惹味香口的食物同飲返杯😋餐廳係可以邊睇波邊食串燒的酒吧🤤 岩晒啲鍾意睇波的人 🥳🥳 特別一提🤩餐廳播好多廣東話K歌 愈聽愈想去唱K🤣 🎶🎤🎵🎼懷念以前唱K的日子😢😢餐廳係劃點心紙咁落單 好方便 唔洗驚漏單串燒食物選擇豐富😋 花多眼亂辣度選擇有唔辣/BB辣/少辣/中辣/大辣廚師會一次過燒曬啲食物上菜 👩‍🍳👨‍🍳上菜個刻 都好震撼🤣🤣🤩 好多串燒😋不知不覺叫左咁多野食 😝😝🔥🔥一口和牛串燒:✨推介必食✨肥瘦適中 肉質好嫩且厚身 🤩🤩 落左啲辣粉及孜然粉 已經好夠味😋😋 🔥浦燒安格斯牛肉蔥串:一片薄薄已調味的肥牛片包住厚厚的青蔥去燒 再塗上燒汁😆 一口咬落去 食到牛味香溢及爽脆的口感🤩🔥羊肉串 :一食落已經有陣陣羊肉鮮味🤩 但一啲都無羶腥味 肉質鮮美多汁😋😋 配以適當的調味 好惹味😋😋😚🔥燒羊架:未食羊肉架啲肉汁已經滲出黎🤤🤤 充滿羊肉香味😋 肉質同樣鮮嫩多汁 🔥鹽燒鮮白鱔串 ✨推介必食✨外層燒到焦脆香口😋 內裡仍保留肉汁鮮甜調味用上天然的鹽及青蔥 保留了白鱔的鮮美😋-🔥雞翅包飯 :(怕只食串燒會唔夠飽 所以都叫左啲啲飯填肚🤣🙈)雞翼是以蜜汁調味 肉質鮮嫩滑 甜甜的味
閉關多日 真係好想食啲惹味香口的食物同飲返杯😋

🔥鹽燒鮮白鱔串 ✨推介必食✨
外層燒到焦脆香口😋 內裡仍保留肉汁鮮甜
調味用上天然的鹽及青蔥 保留了白鱔的鮮美😋
鹽燒鮮白鱔串

雞翼是以蜜汁調味 肉質鮮嫩滑 甜甜的味道又會太油膩 飯粒較軟身 易入口🤤🤤😚

🔥赤燒黑松露帶子
帶子略以簡單的調味再配上滿滿的黑松露醬🤩🤩 好突出到香濃的菌香🤤🤤
帶子肉質新鮮嫩滑😝 不乾身

🔥燒牛油半熟帶子 ✨推介必食✨
帶子燒到火喉恰當 充滿牛油 香草的香味🤤🤤 食落肉質鮮嫩多汁😋

🔥燒芝士年糕 :✨推介必食✨
年糕外皮口感煙韌 糯軟🤩
內裡流心的芝士漿 味道鹹鹹地 超夾🤤😋
帶子/雞翅包飯/芝士年糕

🔥茄子燒 ✨推介必食✨
食串燒真係不可不叫茄子燒🍆🙈🤤
調味十足 充滿孜然 蒜蓉 牛油 等香味 超惹味🤤🤤 佐酒一流🤩
而且份量好多🤩 茄子肉一啲都唔乾身👍🏻讚

🔥韭菜燒 ✨推介必食✨
串得好整齊👍🏻 充滿濃郁的韭菜香氣加上燒烤調味🤩 整體口感一流✨

🔥栗米燒
栗米控的我幾乎食晒4舊🤣
用上牛油燒的栗米 更帶出栗米原有香甜味道🤤🤤 栗米粒飽滿多汁😋
栗米燒/茄子燒

🍷🥂食串燒梗係要飲返杯酒啦🍻🍺🥃
今次叫左兩杯 cocktail 🍹 🥂

🥂Blue Hawaiian 🏝熱帶調酒
用上香橙味重的古拉索酒及椰香甜冧酒再配以菠蘿汁而調製而成🥂🍹🍾
賣相藍色混淡黃色 充滿夏威夷風情🏝
味道酸酸甜甜 較易入口😋😋

Blue Hawaiian

🥂 blue margarita 🇲🇽
由龍舌蘭酒、橙酒及青檸汁等調製而成
杯口搽上了鹽巴
一飲 口腔先係鹹鹹的味道 然後係火辣的烈酒 再有清新的青檸汁、橙酒的味道🥂

blue margarita

🍽🍴總結 🍽🍴
餐廳串燒食物高質惹味 送酒一絕😋
廚師好細心 將串燒種類分為雞牛羊海鮮蔬菜 令人一目了然🤩🤩 好整齊
店員服務態度友善 有禮

栗米燒/茄子燒
Blue Hawaiian
blue margarita
2022-03-29 26 瀏覽
#芝加哥串燒酒場 💛今次講嘅係位於太和嘅芝加哥串燒酒場 💕仲要係黃店💛💛絕對要大大力支持‼️‼️店舖裝修比較昏暗 而且好適合大家傾計嘅地方🥰🥰店舖Menu有好多選擇 一定啱晒大家又可以飲酒又可以食串燒😻😻店舖仲有大大部電視📺播緊足球比賽 啱晒大家一齊睇波⚽️⚽️安格斯牛板腱珍珠飯 $88💰(8/10)呢個安格斯牛板腱珍珠飯好香‼️勁重牛油味🧈🧈而且安格斯牛板腱好多肉汁 一啲都唔韌☺️☺️牛肉仲要好滑好香牛肉味🐮🐮最值得一提嘅係呢個飯係用珍珠米🍚醬汁好濃郁 撈埋個飯好惹味😋😋再加埋粟米粒🌽每一啖更加有口感💕💕更加健康🔆🔆鹽燒牛舌芯 $33💰 (8/10)牛舌好香 好厚切❣️❣️牛舌肉質好彈牙🤤🤤碳燒牛扒 $49💰 (7.5 /10)店舖已經切好佐 配埋醬汁💗💗一啲都唔韌 反而好多肉汁💦💦仲要份量十足🤤🤤好滿足✨✨芝士雞脾肉串 $23💰 (7.5/10)有好多芝士🧀🧀仲要有好勁嘅拉絲效果🤍🤍雞脾肉好嫩滑 一啲都唔鞋👅👅食完好滿足‼️炭燒豬頸肉 $22💰 (8/10)豬頸肉好香 而且好香炭燒味⚡️⚡️唔會太油膩‼️‼️燒娃娃菜 $16💰 (7/10)有4條娃娃菜🥬🥬 每一條都好惹味 因為有好多料💕💕唔會燒到太乾‼️味噌甲

#芝加哥串燒酒場 💛

安格斯牛板腱珍珠飯 $88💰(8/10)

鹽燒牛舌芯 $33💰 (8/10)
牛舌好香 好厚切❣️❣️牛舌肉質好彈牙🤤🤤

碳燒牛扒 $49💰 (7.5 /10)

芝士雞脾肉串 $23💰 (7.5/10)

炭燒豬頸肉 $22💰 (8/10)
豬頸肉好香 而且好香炭燒味⚡️⚡️唔會太油膩‼️‼️

燒娃娃菜 $16💰 (7/10)

味噌甲羅燒 $48💰 (8.5/10)
好多蟹膏阿‼️‼️小編完全心心眼😻😻配飯一流💕💕仲要啲蟹膏好鮮✨✨

黑松露蝦串 $28💰 (8/10)
黑松露味好重😚😚好香 一串有3隻蝦🦐🦐🦐每一隻個殼都燒到好脆 但個蝦都好多汁💦💦

風味羊肉串 $23💰 (7.5/10)
羊肉一啲都唔蘇✨✨

日本博多雞心串 $33💰 (8.5/10)
雞心串好彈牙🔥🔥

鹽燒雞軟骨 $16💰 (8.5/10)
小編叫佐兩串☺️☺️雞軟骨好香脆 有好多粒❣️❣️鹽鹽地好開胃‼️‼️

芝士松葉蟹棒 $23💰 (8.5/10)
小編叫佐兩串☺️☺️呢個有海量火燒過嘅芝士🧀🧀仲有兩條蟹棒一串💗💗鍾意食蟹棒嘅一定要嗌嚟試下‼️‼️

鹽燒多春魚 $28💰 (8.5/10)
呢個多春魚有3條 有好多春👏🏻👏🏻完全係夠乾身💕💕滴埋檸檬汁好香🍋

San Mig Light $39💰
1664 $49💰

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8 / 10 🌟

芝加哥串燒酒場 (大埔)
⚜️大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
⏱星期一至五 1600-0300
⏱星期六至日 1400-0300

2022-03-26 108 瀏覽
大埔好味串燒居酒屋疫情抑壓咗好耐,想飲番杯舒緩一下工作壓力。飲酒少不了下酒菜,梗係要食返啲串燒減吓壓啦。餐廳環境細小,座位不多,酒吧昏暗嘅環境配型格嘅裝修,加上大聲播放粵語音樂非常有feel,適合朋友聚會暢談和睇波。食物即叫即整,另收+1服務費。必叫串燒疫情關係平日下午五點開門,週末兩點開門,餐廳有各式各樣嘅特色啤酒,啱晒鍾意飲酒食串燒嘅朋友!🍻🍺串燒有得揀辣度,我揀咗BB辣過下癮,會香好多。今日食嗰啲全部串燒都好食鹿兒島A5肉眼配珍珠飯 $338150克5成熟和牛剛剛好,鮮嫩多汁,配埋椒鹽牛味更加濃郁,一啖飯一啖A5,減少肥膩感覺,而且好飽肚。推介#鹽燒牛舌芯 $33惹味厚切彈牙爽口的牛舌,牛味濃#原條茄子燒 $35蒜蓉燒茄子嫩滑多汁,超多蒜蓉和調味粉,辣得幾過癮薄燒安格牛肉蔥卷 $32好香且惹味多汁,食串燒一定要叫The sexy Monica $88Blue curacao lime juice honey 7up藍色的好吸睛~Peach 🍑 mojito $89濃郁薄荷味配甜甜的蜜桃汁,充滿氣服務質素:7/10環境舒適度:6/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:9/10
大埔好味串燒居酒屋

食物即叫即整,另收+1服務費。必叫串燒

鹿兒島A5肉眼配珍珠飯 $338
150克5成熟和牛剛剛好,鮮嫩多汁,配埋椒鹽牛味更加濃郁,
一啖飯一啖A5,減少肥膩感覺,而且好飽肚。推介

#鹽燒牛舌芯 $33
惹味厚切彈牙爽口的牛舌,牛味濃

#原條茄子燒 $35
蒜蓉燒茄子嫩滑多汁,超多蒜蓉和調味粉,辣得幾過癮

薄燒安格牛肉蔥卷 $32
好香且惹味多汁,食串燒一定要叫

The sexy Monica $88
藍色的好吸睛~

Peach 🍑 mojito $89
濃郁薄荷味配甜甜的蜜桃汁,充滿氣

服務質素:7/10
環境舒適度:6/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:9/10
2022-03-25
2022-02-11 33 瀏覽
大埔區真係有好多唔同嘅好嘢食,今次就去咗呢一間芝加哥串燒食好嘢啦,一去到嘅時候就已經比個餐牌吸引住,真係有好多唔同嘅特色!最推介嘅當然係呢一個招牌燒茄子,呢度嘅燒茄子真係好香,加咗秘製嘅蒜蓉醬汁,令到成個茄子都非常入味!另外好鍾意呢度嘅蒲燒鰻魚,鰻魚非常口肉,而且好入味嘅醬汁,令到成個鰻魚都好好食!

2022-01-09 39 瀏覽
芝加哥串燒酒場🌟整體: 以往focus 係串燒 今次發現佢酒類都好多款 🏠環境: 酒吧風格 半open 方式 如果太多人可以坐街 幾有街燈晚餐feeeeeel🧑🏻‍🍳服務: ✔️☆║.............║☆有啲同以前食過嘅重覆,今次介紹下之前冇食過嘅~ 試過中辣之後 發現太辣會蓋過本身串燒嘅味~‼️蔬菜類: 秋葵, 翠肉瓜, 蘆筍燒 $ 24,18,28好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 每一次去都叫嘅蔬菜類 火候幾好 唔會燒到太乾 依然嫩 味道就主要靠辣粉‼️香蒜蔥花廣島蠔 $28/隻好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 今次叫得太辣 有少少搶咗蠔嘅鮮味 大小正常 鮮味都ok✅ 可以轉芝士燒‼️ 原隻魷魚串 $28好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 其中一款性價比最高嘅串燒 大大隻魷魚 不過佢唔係行水嫩派 係少少煙韌feel 不過又唔會韌咬唔開‼️ 牛油半熟帶子 $58好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 大大粒帶子 火候控

🌟整體: 以往focus 係串燒 今次發現佢酒類都好多款

✅ 大大粒帶子 火候控制ok 唔會過熟 牛油味好香口

‼️ Rose $76
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ rose, gin, soda, syrup
✅ 望到咁pink 已經想叫 好打卡able
✅ 不過有啲甜 酒味比mojito 更高

‼️ Peach Mojito $89
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 有(Mint Leaves,Peach Purée,Lime,Soda,Rum,Honey)
✅ 感覺似汽水 for d 少飲酒嘅人飲 絕對唔抗拒 又唔會甜到好似糖水

📍 大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖

Shop 37, G/F, Tai Wo Centre, 15 Tai Po Tai Wo Road, Tai Po

⏰ 星期一至五
16:00 - 03:00
星期六至日
14:00 - 03:00

☎️ 電話號碼 57233338

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2022-01-05 31 瀏覽
🔸Sangria🔸Sangria 係一種西班牙果酒🍹🍹,係用紅酒🍷🍷和水果🍋🍋混合而成,可以因應個人喜好配合唔同嘅酒精濃度,口感好豐富,而且好容易入口🤤🤤🔸Samuel Adams Boston🔸呢款啤酒大有麥芽🌾🌾甜味,飲唔夠仲可以再嗌🍻🍻細細支🤏🏻🤏🏻啱晒我,口感好順滑,有層次🤤🤤🔸串燒🔸岸燒豬頸肉🐽蜜汁燒黑豚塊🐷黑啤豬肉腸培根蘆筍卷燒土匪雞翼串鹽燒雞翼🐤鳳棃燒🍍茄子🍆燒香蒜蔥花廣島蠔🦪香蔥燒蟶子皇香蔥燒扇貝鹽燒雞軟骨🐤燒羊架🐐羊肉串🐑韭菜燒🥬香蒜燒鮮鮑魚🐟呢度有個好處就係可以一邊飲酒,一邊同朋友食串燒🍢🍢有我最愛嘅燒生蠔同燒鮑魚,好鮮甜🤤🤤所有串燒都係好夠火🔥🔥配合埋辣粉🌶🌶好惹味🤤🤤

🔸Sangria🔸

燒羊架🐐
羊肉串🐑
韭菜燒🥬
香蒜燒鮮鮑魚🐟

呢度有個好處就係可以一邊飲酒,一邊同朋友食串燒🍢🍢
有我最愛嘅燒生蠔同燒鮑魚,好鮮甜🤤🤤
所有串燒都係好夠火🔥🔥配合埋辣粉🌶🌶好惹味🤤🤤
2021-12-29
5 分鐘 (堂食)
2021-12-31 215 瀏覽
其實每一次嚟呢度,我都係得一個目的,就係為咗食呢度嘅和牛,因為真係非常好食,同日本嘅高級餐廳係拍得住。招牌鹿兒島A5肉眼,配埋珍珠飯, $338 ,我覺得如果要食返同類型嘅,喺日本餐廳嘅話一般可能要六百幾蚊,因為我食過。佢呢度嘅和牛,係會連埋Wasabi同埋日式豉油一齊奉上,肉眼可以選擇熟成嘅程度,而呢度嘅店員亦都好好心機,會預先將塊和牛設成一片片,方便一夾起嘅時候可以即刻點埋Wasabi一齊食。佢呢度配埋白飯嘅原因,就係因為和牛本身嘅油脂分布非常均勻,入口嘅時候嘅又係即刻爆出黎,所以要即刻連埋飯一齊食,咁樣成個感覺同埋味道就會好均勻。食完主食之後,我叫咗佢哋呢度一個麻辣薯條,辣度唔算特別重,連埋酒一齊飲嘅話,可以同朋友喺度坐足三個鐘。我哋另外亦都叫咗一串牛舌,連埋檸檬汁,牛舌嘅香同油膩會變得好開胃同埋好舒服,而且肉質亦都非常彈牙。呢度最好嘅,就係有自家製,有味道嘅麒麟生啤,我叫咗桂花味同埋黑加侖子味,啤酒裏面真係能夠心頭出嗰一款嘅香味,我特別鍾意桂花香,因為佢會令到成餐飯嘅終點係變得好Fresh。

2021-12-21
#double👧🏽👧🏻吃在大埔【大埔酒吧餐廳|串燒配Cocktails🍢🍸】...#🥭👧🏻呢間位於大埔嘅酒吧餐廳 環境好適合吹水睇波⚽️食物整體上大部分都唔錯 👧🏻覺得食串燒最重要就係調味 適中唔會過鹹 唔會食完覺得口渴🔸冷盤日本磯燒鮑魚($88/份)🔸燒汁牛仔骨($48/件)🔸一口和牛串($29/串)🔸炭燒豬頸肉($22/串)🔸水牛城燒雞翼($25/2隻)🔸蜜糖雞翼($23/2隻)🔸燒日本博多雞心串($33)🔸原條招牌茄子燒($35)🔸韭菜燒($15/串)🔸蒲燒鰻魚串 ($26/串)🔸鹽燒鮮白鱔串 ($58/串)🔸燒芝士年糕($29/2件)🔸燒雞泡魚乾($58)🔸炸拉絲水牛芝士條($58)🔸燒羊架($39/份)🔸串燒娃娃菜($16/串)🔸翠玉瓜($18/串)茄子蒜香辣味啱啱好🤤差D連皮都食埋🙈冰鎮鮑魚有磯燒味道 但估唔到佢同檸檬汁都咁夾架🤩拉絲水牛芝士條好吸引 🧀🧀芝士年糕煙韌 雞泡魚乾送酒一流😆燒雞翼🎤🎼~我鍾意食😝份量可以再多啲就好啦 食物款式幾多 🍸Sea Breeze ($88)🍸Pineapple Mojito ($89)🍸Magners Original Apple Cid
#double👧🏽👧🏻吃在大埔

【大埔酒吧餐廳|串燒配Cocktails🍢🍸】
#🥭👧🏻

🔸冷盤日本磯燒鮑魚($88/份)
🔸燒汁牛仔骨($48/件)
🔸一口和牛串($29/串)
🔸炭燒豬頸肉($22/串)
🔸水牛城燒雞翼($25/2隻)
🔸蜜糖雞翼($23/2隻)
🔸燒日本博多雞心串($33)
🔸原條招牌茄子燒($35)
🔸韭菜燒($15/串)
🔸蒲燒鰻魚串 ($26/串)
🔸鹽燒鮮白鱔串 ($58/串)
🔸燒芝士年糕($29/2件)
🔸燒雞泡魚乾($58)
🔸炸拉絲水牛芝士條($58)
🔸燒羊架($39/份)
🔸串燒娃娃菜($16/串)
🔸翠玉瓜($18/串)

茄子蒜香辣味啱啱好🤤差D連皮都食埋🙈
冰鎮鮑魚有磯燒味道 但估唔到佢同檸檬汁都咁夾架🤩
拉絲水牛芝士條好吸引 🧀🧀
芝士年糕煙韌 雞泡魚乾送酒一流😆
燒雞翼🎤🎼~我鍾意食😝
份量可以再多啲就好啦 食物款式幾多

🍸Sea Breeze ($88)
🍸Pineapple Mojito ($89)
🍸Magners Original Apple Cider($58)
---------
🍴餐廳:芝加哥串燒酒場 (太和中心店)
📍地址:大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
🔎餐廳選擇👉🏼#double_酒吧
🔎食物選擇👉🏼#double_串燒
🔎口味選擇👉🏼#double_咸
🎄💖聖誕節☃️☃️☃️ 好多時都同朋友嚟消遣呢一間樓下酒吧 一邊飲嘢一邊聽啲流行廣東歌就啱曬啦 有得睇波有得飲酒同埋食燒物真係好開心👩‍❤️‍👨🦋Ordered兩杯有花香味嘅啤酒入口 Samuel Adams Boston 清新花香味 一邊食串燒一邊飲酒就最開心啦 🍺🍺🦋燒宮崎雞腿扒珍珠飯 雞扒量多 珍珠化上面有燒汁 yes滿足 🦋磯燒牛扒🥩 都幾抵食 有好多片啖啖肉 燒到肉汁香甜一大口咬落去大滿足 🦋風味雞腎串 燒到好香酥味唔重冇內藏味好好餸酒 🦋燒日本博多雞心 大概有六七粒 好大粒我朋友唔食嘅所以我一個人獨獨食 好好咬口 都好少食呢類食材 所以專登嗌 🦋香蔥燒蟶子皇 有兩隻都算大隻同埋fresh, 加上的香蔥蒜嚟燒好味 🦋香蔥燒牛殼扇貝 有兩隻用牛油燒過好香口感覺新鮮啖啖肉有少少沙證明佢係新鮮嘅 之後就係我最鍾意食嘅🦂🦋原條蒲燒鰻魚喇 🪱真係大滿足呀 成隻手臂咁長 唔使去日本都食到 日本鰻魚呀 另外就係我朋友最欣賞嘅🦋燒法國鵝肝串 雖然有少少怪78蚊但係我嗰份量好大嚿 炸到好鬆脆好正 😂🦋鹽燒多春魚🐟 比較少食到啲魚仔 好香配酒一流 🦋最後就係我最愛嘅燒羊架喇燒到好香🥩 分量都幾大好好味

宮崎雞腿扒珍珠飯

磯燒牛扒塊

🦋風味雞腎串 燒到好香酥味唔重冇內藏味好好餸酒

蒲燒原條鰻魚

🦋鹽燒多春魚🐟 比較少食到啲魚仔 好香配酒一流

🦋最後就係我最愛嘅燒羊架喇燒到好香🥩 分量都幾大好好味 潘埋特製醬汁 🎄✅真係一流 平日都算人多好多枱都滿在建議先打電話booking
宮崎雞腿扒珍珠飯
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 燒茄子
  • 鹽燒牛舌心
2021-12-18 34 瀏覽
今次終於試到朋友口中成日提既串燒店我地都叫左唔少,有香蔥燒蟶子王$98,炸八爪魚足$58,一口和牛串$29,玉子燒四件$35,招牌燒茄子$35,喜知次一夜干 $98 ,燒雞泡魚乾$58 ,芝士黑松露扇貝兩隻$48,燒prime牛小排$148,XO醬燒廣島蠔半打$188,香蒜蔥花廣島蠔$28隻,鹽燒燒白鱔$58串,其中幾樣想特別講下😝🍽XO醬燒廣島蠔半打$188🍽香蒜蔥花廣島蠔$28隻燒蠔極度推薦!一送上枱已經聞到好香蠔肉夠哂大粒 XO醬同香蒜葱花等配料調味又唔會搶左蠔既鮮味 必點2樣試完自己就偏好XO醬燒😋🍽鹽燒燒白鱔$58串燒得岩岩好 唔會過火白鱔夠肥美 肉質爽口 魚皮仲有d脆卜卜👍🍽燒prime牛小排$1485成熟,食落肉嫩而且牛味幾香濃加上秘制醬汁更為滋味🍽芝士黑松露扇貝兩隻$48黑松露夠香 但略嫌同扇貝唔太夾🍽招牌燒茄子$35差唔多成隻手臂咁長燒得好淋,加埋調味一齊燒非常入味🍽燒雞泡魚乾$58送酒一流🍻💬無論肉類、海鮮、炸物都係高水準價錢唔貴之餘,份量仲幾多岩哂同朋友一齊黎飲野吹水
今次終於試到朋友口中成日提既串燒店

🍽芝士黑松露扇貝兩隻$48
黑松露夠香 但略嫌同扇貝唔太夾

🍽招牌燒茄子$35
差唔多成隻手臂咁長
燒得好淋,加埋調味一齊燒
非常入味

🍽燒雞泡魚乾$58
送酒一流🍻

💬無論肉類、海鮮、炸物都係高水準
價錢唔貴之餘,份量仲幾多
岩哂同朋友一齊黎飲野吹水
2021-12-14
  • 鹽燒鮮白鱔串
  • 石燒prime牛小扒
2021-12-17 49 瀏覽
平時好少去大埔,今日咁啱入去搵朋友,緊係搵間坐得舒服又可以傾得耐傾嘅餐廳食飯喇。行過見到有間酒場氣氛唔錯,就揀咗呢間餐廳食個晚飯。呢間餐廳食物種類嘅選擇有好多,但因為我地唔算好肚餓,所以都係叫咗串燒炸物食,無叫到主食,決定慢慢食下串燒傾下偈。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫::【串燒】⧐韮菜燒 |$15⧐一口和牛串 |$29⧐招牌茄子燒 |$35⧐浦燒鰻魚串 |$26⧐牛油帆立貝 |$35⧐炭燒豬頸肉 |$22⧐蜜汁燒黑豚肉 |$42⧐芝士雞髀肉串 |$23⧐水牛城燒雞翼 |$25⧐大蔥雞髀肉串 |$24⧐安格斯牛肉蔥串 |$32⧐日本一口蕃薯仔燒 |$19【炸物】⧐炸辣雞鎚 |$38⧐拉絲水牛芝士條 |$58【啤酒】⧐sᴀɴ ᴍɪɢᴜᴇʟ ᴄᴇʀᴠᴇᴢᴀ ʙʟᴀɴᴄᴀ ᴅʀᴀᴜɢʜᴛ|ʜʜ $𝟽𝟸⧐ʟɪᴛᴛʟᴇ ᴄʀᴇᴀᴛᴜʀᴇs ᴅᴏɢ ᴅᴀʏs ᴅʀᴀᴜɢʜᴛ |ʜʜ $𝟼𝟻串燒原來係一次過一板咁上,見到都嚇親,原來都叫左幾多野食🤣好彩最後慢慢食都食得哂。串燒燒得好好,唔會𝘰𝘷𝘦𝘳𝘤𝘰𝘰𝘬𝘦𝘥,而且佢嘅調味做得唔錯,可以係落單嗰陣選擇辣嘅程度,因為我唔係好食得辣,今次揀左唔辣。個人幾推介韮菜燒、一口和

招牌茄子燒

【啤酒】

韮菜燒

安格斯牛肉蔥串

芝士雞髀肉串

串燒原來係一次過一板咁上,見到都嚇親,原來都叫左幾多野食🤣好彩最後慢慢食都食得哂。串燒燒得好好,唔會𝘰𝘷𝘦𝘳𝘤𝘰𝘰𝘬𝘦𝘥,而且佢嘅調味做得唔錯,可以係落單嗰陣選擇辣嘅程度,因為我唔係好食得辣,今次揀左唔辣。個人幾推介韮菜燒、一口和牛串、招牌茄子燒同安格斯牛肉蔥串。我本身好鍾意食燒嘅韮菜,再配合埋佢地自己嘅調味,真係食一串都覺得唔夠。和牛同安格斯牛肉都燒得啱啱好,因為好多串燒店都會燒到過哂龍,搞到好難咬又唔好食,但呢度火侯掌握得好好,燒得好完美。
拉絲水牛芝士條

炸物方面,拉絲水牛芝士條真係好驚喜,外脆內軟,條條都拉到絲。點埋佢個加左七味粉嘅沙律醬,唔會太漏。炸辣雞鎚都好推介,炸粉唔會落得太多,又唔會太辣,即叫即炸好香口。
San Miguel Cerveza Blanca Draught

啤酒我地揀左2杯,𝘚𝘢𝘯 𝘔𝘪𝘨𝘶𝘦𝘭係麥味比較重的,而且帶有煙燻嘅味道。
Little Creatures Dog Days Draught
𝘓𝘪𝘵𝘵𝘭𝘦 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦𝘴 𝘋𝘰𝘨 𝘋𝘢𝘺𝘴就係果味重啲啲,係一種混合住小小桃同芒果嘅果味,好清新。

另外呢度仲有好多唔同酒類,而且仲設有放題型式,如果鍾意飲酒嘅朋友仔可以揀呢間餐廳,因為真係坐得好舒服,吹水都吹得開心啲。佢仲有一個高酒精濃度嘅生啤挑戰,飲到5杯以上會免費,如果自問係千杯不醉可以去挑戰下🤣

📝評分

• 一口和牛串
  • 炭燒豬頸肉
  • 日本一口蕃薯仔燒
2021-12-12 32 瀏覽
芝加哥串燒酒場星期五晚梗係搵個地方好好消遣一下,順便飲兩杯,就搵咗呢間芝加哥串燒酒場,個名好特別🤣呢度有得睇波,有得食串燒,輕輕鬆鬆飲下酒我覺得好chill同埋relax🤪一坐低一口氣叫咗勁多串燒,叫完都懷疑緊兩個人食唔食得晒咁多嘢😂❤️牛肩肉珍珠米飯我覺得呢個飯超正,首先牛肩肉好滑好嫩好有牛味,另外珍珠米有牛汁嘅陪襯下都好好送飯😍🧡鮮蛋煙肉烤大啡菇,多春魚,白鱔,燒鰻魚,雞翼包飯,鮑魚,我覺得以上嘅串燒係好好食嘅,佢將你嘅order一次過燒出嚟,等你可以趁熱食,雖然等佢燒出嚟要啲時間,但係真係熱辣辣拍落去好爽🤣💚燒蘆筍,雞肉,牛舌,燒菠蘿,蕃薯仔以上嘅串燒就較失色,可能係食材關係,例如好似菠蘿咁就唔係太甜啦,同埋牛舌笑得有啲耐已硬左少少喇💙泰式脆炸八爪魚呢個超級好食,男朋友將成碟拍晒,佢話食得出八爪魚好新鮮,我都覺得好有誠意,呢碟必嗌🤣🤣

❤️牛肩肉珍珠米飯

🧡鮮蛋煙肉烤大啡菇,多春魚,白鱔,燒鰻魚,雞翼包飯,鮑魚,

💚燒蘆筍,雞肉,牛舌,燒菠蘿,蕃薯仔

💙泰式脆炸八爪魚

2021-12-09 21 瀏覽
芝加哥串燒酒場Chicago🌟整體: 抵食酒吧串燒 蔬菜尤其出色 🏠環境: 有高身枱同 sofa位 裝修典型酒吧款 半open area 不過唔算多車 唔會好嘈 仲有大電視可以睇波🧑🏻‍🍳服務: ✔️☆║.............║☆‼️ Godiva Chocolate $98好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 第一啖 我以為自己叫錯野 叫咗朱古力 一入口幾濃嘅朱古力味 然後就會feel到酒味 但係又唔會好強烈 算係平衡翻隻朱古力味✅ 幾啱唔鐘意太重酒味嘅人‼️Peach Mojito $89好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 通常諗唔到飲乜 就會叫mojito ~而有氣嘅佢幾夾 串燒✅ peach 味purée 係另上咁 可以自己加上去✅ (Mint Leaves,Peach Purée,Lime,Soda,Rum,Honey)‼️ 燒宮崎去骨雞腿(塊)$38好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 呢個係我必叫之選 皮燒到啱啱好 咁哂脆 依然可以鎖住D肉汁 份量都夠大‼️

Chicago

14:00 - 03:00
☎️ 電話號碼 57233338

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
1K
港式串燒香口惹味,如BBQ般將海鮮、肉串放到爐上燒烤,撲鼻香氣實在令人垂涎,而若想吃得盡情,串燒酒吧無疑很合愛玩人士呢餐廳之感覺很高級,食物質素有要求,以客為先,因此擁有很多棒棒之口碑。除了餐點選擇多樣之外,食物選擇亦是餐廳的另一賣點,串燒好棒,飯盒也很好吃。招牌串燒使用火山石燒,朋友說食物皮脆肉滑,非常易吃。令人放鬆甚有氣氛之地。人氣餐點串燒,點餐紙選擇很多。店內供應的串燒都非常高質,當中同時滿足視覺和味覺享受的是丼飯,飯上的肉很有口感,味道亦十分鮮甜。扇貝生猛肥美扇貝。踏入冬季,燒烤是很多人的不二之選,當中扇貝亦是一個燒海鮮不錯的一個選擇。燒石班飯石斑是個肉食性動物,需要強而有力的下巴。肉質結實彈牙又帶豐富的膠原蛋白。搭配薑燒醬汁真是美味,這店的要多吃。雞扒飯 叉燒烏冬日本很多丼飯,這個如大家常吃的飯很像,毫不猶豫豚肉生薑燒伴飯,是最吸引,大概也是因為又甜又香的醬汁,棒。薯條薯條炸得不會很淋,不過攞上手不油,溫度夠,吃落薯味正常,亦不會覺得鹹。今次這個串燒有特色,份量足。菠蘿甜甜菠蘿汁棒,鹽味美味。羊肉羊肉串攤子一樣,濃煙滾滾,羊肉串整齊放在上面。這次要嚐嚐新疆風味燒烤羊肉串,店子

扇貝

燒石班飯

雞扒飯 叉燒烏冬

薯條

菠蘿
甜甜菠蘿汁棒,鹽味美味。

羊肉
羊肉串攤子一樣,濃煙滾滾,羊肉串整齊放在上面。這次要嚐嚐新疆風味燒烤羊肉串,店子肥瘦恰當,軟嫩多汁的羊腿肉,以洋蔥醃漬去腥,香氣獨特的孜然來替味覺定調,點綴了今天晚上的食物。

餐廳是當地之名氣店。店內主要供應炸串,炸串就是裹上粉漿的串燒經過油炸後,蘸上醬汁吃用。很多不同款式,棒。

餐廳串燒的肉質爽口香嫩,驚喜多多,吃多一點喔,感覺很棒。
2021-12-05 14 瀏覽
因為 封關都接近2年啦 之前耐唔耐都會北上食下BBQ 依家封關就斷左我個happy hr 啦今日無意中俾我發現屋企附近有間BBQ 燒物呢間嘢簡直係可以一次滿足我2個願望啊因為呢間係酒吧 同時 係有好好味嘅燒物呢度d 燒物真係好高質🔥燒茄子 BBQ我最鍾意就係燒茄子🍆之前常日日都會返大陸食 燒物但懷孕🤰+疫情封關 之後就冇食過啦可憐嘅寶寶呢次真係一次過食過夠本🔥燒雞泡魚干你返餐廳仲有播我最鍾意嘅就係 🔥燒雞泡魚干呢個真係好正 熱辣辣 好香 好似🔥🦑炭燒魷魚 好好味 腥腥地 唔錯🔥xo醬燒廣島蠔半打🦪呢個燒蠔好正 d 蠔冇沙 同時 唔會太腥 唔會太乾 燒完只蠔都依然好juice 🔥石燒prime牛小扒 同埋 🔥炭燒牛扒塊2款小牛扒都唔錯 唔係老牛 牛扒都唔會好乾身 細細塊 好適合配酒今次我地仲有叫左2杯酒🔥Carilsbury 0%因為渣左車🚗 朋友黎到酒吧 冇理由叫杯punch 黎送酒 所以就叫左 Carilsbury 黎滿足下自己🔥Daiquiti呢杯酒我個人非常推薦 呢杯雞尾酒🍹有lemon做左點綴 好清新 同埋配合番酒杯上嘅鹽粉 每一口酒都可以 用鹽粉黎收尾 成個口感好完美
今日無意中俾我發現屋企附近有間BBQ 燒物

呢間嘢簡直係可以一次滿足我2個願望啊