2022-01-09
芝加哥串燒酒場🌟整體: 以往focus 係串燒 今次發現佢酒類都好多款 🏠環境: 酒吧風格 半open 方式 如果太多人可以坐街 幾有街燈晚餐feeeeeel🧑🏻🍳服務: ✔️☆║.............║☆有啲同以前食過嘅重覆,今次介紹下之前冇食過嘅~ 試過中辣之後 發現太辣會蓋過本身串燒嘅味~‼️蔬菜類: 秋葵, 翠肉瓜, 蘆筍燒 $ 24,18,28好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 每一次去都叫嘅蔬菜類 火候幾好 唔會燒到太乾 依然嫩 味道就主要靠辣粉‼️香蒜蔥花廣島蠔 $28/隻好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 今次叫得太辣 有少少搶咗蠔嘅鮮味 大小正常 鮮味都ok✅ 可以轉芝士燒‼️ 原隻魷魚串 $28好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 其中一款性價比最高嘅串燒 大大隻魷魚 不過佢唔係行水嫩派 係少少煙韌feel 不過又唔會韌咬唔開‼️ 牛油半熟帶子 $58好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 大大粒帶子 火候控
芝加哥串燒酒場
✅ 大大粒帶子 火候控制ok 唔會過熟 牛油味好香口
‼️ Rose $76
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ rose, gin, soda, syrup
✅ 望到咁pink 已經想叫 好打卡able
✅ 不過有啲甜 酒味比mojito 更高
‼️ Peach Mojito $89
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 有(Mint Leaves,Peach Purée,Lime,Soda,Rum,Honey)
✅ 感覺似汽水 for d 少飲酒嘅人飲 絕對唔抗拒 又唔會甜到好似糖水咁
📍 大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
Shop 37, G/F, Tai Wo Centre, 15 Tai Po Tai Wo Road, Tai Po
⏰ 星期一至五
16:00 - 03:00
星期六至日
14:00 - 03:00
☎️ 電話號碼 57233338
📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵