芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2021-10-24 30 瀏覽
朋友就黎移民,兩個人想啤一啤,又唔想去咁遠,係屋企附近呢間bar飲下野食啲野就算,志在飲下啤酒傾下計,呢間價錢合理又地道,都算唔錯既選擇。.🥢燒宮崎去骨雞腿 $36雞腿大大塊,個皮燒得好香脆,肉質好juicy.🥢健力士黑啤豬肉腸 $26好香香草味,再加埋黑啤味甜甜地幾襯.🥢炭燒豬頸肉 $22豬頸肉爽口,燒到外脆內軟.🥢燒三文魚鰭 $28三文魚鰭夠哂肥,燒得好香.🥢鹽燒雞軟骨 $16雞軟骨必點,脆口咸香.🥢大蔥雞髀肉串 $22燒汁入味,雞肉啖啖肉,配埋大蔥就fresh d.🥢燒日式黑豚片烏冬 $75要叫個煮食試吓,黑豚片燒到好香,醬汁濃郁.🥢鹽燒多春魚 $28多春魚脆卜卜,送酒一流,唔會肥.🥢碳燒牛排 $49牛排林身啖啖肉,切開有成十舊好抵食.🥢鳳梨燒 $23一食爆哂汁,清新之選.🥢羊肉串 $23有好香既孜然味同羊味.三杯啤酒各有特色Red horse $79高濃度但易入口Kirin Draught $62清新freshLittle Creature $75澳洲出品,花果香味重,女士必試
🥢燒宮崎去骨雞腿 $36
雞腿大大塊,個皮燒得好香脆,肉質好juicy
🥢健力士黑啤豬肉腸 $26
好香香草味,再加埋黑啤味甜甜地幾襯
🥢炭燒豬頸肉 $22
豬頸肉爽口,燒到外脆內軟
🥢燒三文魚鰭 $28
三文魚鰭夠哂肥,燒得好香
🥢鹽燒雞軟骨 $16
雞軟骨必點,脆口咸香
🥢大蔥雞髀肉串 $22
燒汁入味,雞肉啖啖肉,配埋大蔥就fresh d
🥢燒日式黑豚片烏冬 $75
要叫個煮食試吓,黑豚片燒到好香,醬汁濃郁
🥢鹽燒多春魚 $28
多春魚脆卜卜,送酒一流,唔會肥
🥢碳燒牛排 $49
牛排林身啖啖肉,切開有成十舊好抵食
🥢鳳梨燒 $23
一食爆哂汁,清新之選
🥢羊肉串 $23
有好香既孜然味同羊味
三杯啤酒各有特色
Red horse $79
高濃度但易入口
Kirin Draught $62
清新fresh
Little Creature $75
澳洲出品,花果香味重,女士必試
2021-10-24 19 瀏覽
今日朋友萬歲請食飯,之前聽朋友講過呢間嘅串燒非常出色,咁既然今日係我話事。當然係叫朋友請我食串燒啦。平日嘅夜晚唔算太多人。我哋喺6:00嘅時候入座。但係陸陸續續都有唔少食客。嚟得酒吧食串燒當然要飲酒啦,我自己叫咗杯Adam,清清地幾啱我。之後到主角串燒出場。個人推介:燒茄子,唔會話燒到乾爭爭。芝士黑松露大啡菇都係必食推介。芝士味道夾埋黑松露相當出色。朋友係黑松露控,佢另外點左黑松露薯條。呢個又係必食推介。

之後到主角串燒出場。
個人推介:燒茄子,唔會話燒到乾爭爭。
芝士黑松露大啡菇都係必食推介。芝士味道夾埋黑松露相當出色。
朋友係黑松露控,佢另外點左黑松露薯條。呢個又係必食推介。
2021-10-21 30 瀏覽
呢到真係好適合一班friend嚟吹水,chill下,尤其是而家秋天凍凍地,可以唔使開冷氣好舒服坐喺出邊☺️兩個人食咗$705連埋加一🧐 平均$350一個人,價錢可接受,食到捧住個肚😗 啤酒🍻 $58 PEACH MOJITO $89 - 佢好甜心,俾杯mojito你,自己加🍑桃汁,可以自己控制甜道☺️串燒方面,全部都好好味,但由於調味都相約,有無乜食到太大分別😂芝士和牛串x2 $32x2 芝士雞脾肉串 $23風味燒雞腎串 $18羊肉串 $23 水牛城燒雞翼(2隻)$25 - 有啲辣黑糖雞脾肉串 $22 - 呢嗰重點推介,食落甜甜地幾特別中意BBQ焗嘢一定中意食香草芝士焗雜菌(份) $45 & 茄子燒(原條)$35 芝士黑松羅大啡菇(隻)$45 - 必食😗燒芝士年糕(2件)$29 - 必食😗串燒鶴熟蛋 $19 - 零特別😂脆炸黑松露薯條(份)$88 - 必食😗,黑松露醬溝得好好食脆炸活白鰭骨(份)$58 - 比想像中冇咁好食🙃 叫白鱔仲好🥰

啤酒🍻 $58

燒芝士年糕(2件)$29 - 必食😗
串燒鶴熟蛋 $19 - 零特別😂
脆炸黑松露薯條(份)$88 - 必食😗,黑松露醬溝得好好食
2021-10-21 17 瀏覽
先唔講嘢食,講位置講環境😂 真係好適合一班friend嚟吹水,chill下,尤其是而家秋天凍凍地,可以唔使開冷氣好舒服坐喺出邊☺️兩個人食咗$705連埋加一🧐 平均$350一個人,價錢可接受,食到捧住個肚😗 啤酒🍻 $58 PEACH MOJITO $89 - 佢好甜心,俾杯mojito你,自己加🍑桃汁,可以自己控制甜道☺️串燒方面,全部都好好味,但由於調味都相約,有無乜食到太大分別😂芝士和牛串x2 $32x2 芝士雞脾肉串 $23風味燒雞腎串 $18羊肉串 $23 水牛城燒雞翼(2隻)$25 - 有啲辣黑糖雞脾肉串 $22 - 呢嗰重點推介,食落甜甜地幾特別中意BBQ焗嘢一定中意食香草芝士焗雜菌(份) $45 & 茄子燒(原條)$35 芝士黑松羅大啡菇(隻)$45 - 必食😗燒芝士年糕(2件)$29 - 必食😗串燒鶴熟蛋 $19 - 零特別😂脆炸黑松露薯條(份)$88 - 必食😗,黑松露醬溝得好好食脆炸活白鰭骨(份)$58 - 比想像中冇咁好食🙃 叫白鱔仲好🥰

啤酒🍻 $58

燒芝士年糕(2件)$29 - 必食😗
串燒鶴熟蛋 $19 - 零特別😂
脆炸黑松露薯條(份)$88 - 必食😗,黑松露醬溝得好好食
2021-10-21 20 瀏覽
🐝芝加哥串燒酒場🐝…今日同朋友去左太和食飯傾計,去左呢間朋友推介嘅bar,感覺唔錯!…燒羊架 $36羊味好出,一啲都唔韌,中意食羊嘅一定要試下。…香蒜䓤花廣島蠔 加芝士 $128/半打呢個好好食,一咬落口我同朋友都即刻叫左聲,個芝士融左落啲蠔到嘅味道好正,必嗌!…蒲燒原條鰻魚 $68呢個係全場到扺食,大大條鰻魚竟然可以咁平,食落去好鯰,唔錯。…碳燒牛扒 $49份量好足,唔韌之餘好少食到根位~…鹽燒雞軟骨 $16幾好咬,不過不失啦。…羊肉串 $23一樣係羊味好重,中意食羊嘅一定要嗌啦。…串燒娃娃菜 $16正正常常,有4塊,都燒得唔錯。…Peach Mojito $88Snowball $78呢2款cocktail 都幾推介女仔飲,好易入口,冇點飲到酒精味,好似飲緊汽水咁!…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍…📍大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
🐝芝加哥串燒酒場🐝

燒羊架 $36
羊味好出,一啲都唔韌,中意食羊嘅一定要試下。

香蒜䓤花廣島蠔 加芝士 $128/半打

蒲燒原條鰻魚 $68

碳燒牛扒 $49
份量好足,唔韌之餘好少食到根位~

鹽燒雞軟骨 $16
幾好咬,不過不失啦。

羊肉串 $23
一樣係羊味好重,中意食羊嘅一定要嗌啦。

串燒娃娃菜 $16
正正常常,有4塊,都燒得唔錯。

Peach Mojito $88

環境:🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
2021-10-20 35 瀏覽
朋友話大埔有間bar好出名因為有8%酒精嘅啤酒飲仲有挑戰好似飲夠幾杯就免費😂但我地酒量唔好就無挑戰啦😂·香蒜蔥花廣島蠔🦪$148個蠔好新鮮👍🏻👍🏻燒得岩岩好,連埋d蒜蓉去食好野味🤤但重口味嘅我覺得再多d蒜蓉會仲正·芝心牛肉漢堡$48中間係流心芝士,個芝本身已經好香同漢堡本身d肉好滑所以又好夾🤤·燒物燒羊架$39個羊架好有羊蘇味,個人覺得好好食👍🏻再點埋個黑醋酸酸地,又係另一番風味·羊肉串$23羊肉串係偏冧身,就無乜羊蘇味,就岩食羊怕蘇嘅朋友啦·燒雞翼因為朋友係雞翼控,所以叫曬餐廳所有款式嘅,總體黎講每款雞翼都好入味,個人覺得水牛雞奕$25, 蜜糖雞奕$23, 土匪雞奕$24 呢3款係最好食👍🏻👍🏻燒韮菜$15燒到岩岩好,唔會太乾👍🏻👍🏻·燒大啡菇$32,黑松露芝士大啡菇$45我自己好鐘意茹嘅味道,覺得大啡菇會原汁原味d,但朋友就鐘意芝士多d,因為黑松露加芝士味道濃郁d·燒菠蘿$23🍍有1/4條菠蘿,算幾抵食,同埋個波蘿好多汁好甜🤤🤤·原味啤酒$72,蜜瓜味啤酒$82啤酒本身係好重麥味偏苦嘅,所以就有水果味無就揀咗蜜瓜,一聞已經好大陣密瓜味,飲落去甜甜地幾岩女仔飲👍🏻
朋友話大埔有間bar好出名
芝心牛肉漢堡$48
燒物
燒羊架$39
羊肉串$23
羊肉串係偏冧身,就無乜羊蘇味,就岩食羊怕蘇嘅朋友啦
燒雞翼
燒韮菜$15
燒到岩岩好,唔會太乾👍🏻👍🏻
燒大啡菇$32,黑松露芝士大啡菇$45
燒菠蘿$23🍍
有1/4條菠蘿,算幾抵食,同埋個波蘿好多汁好甜🤤🤤
原味啤酒$72,蜜瓜味啤酒$82
  • 香蒜蔥花廣島蠔
2021-10-16 44 瀏覽
這次跟朋友來吃燒烤,看到滿滿的燒烤點餐紙,忍不着瘋狂地點,燒烤就是要隨便點內心才高興!我們點了鹽燒牛舌心,十分香口美味!雞肉軟骨棒配鵪鶉蛋黃一起吃,軟骨彈牙配着雞肉口感豐富!我們還點了燒日本博多雞心,燒得很香脆沒有內臟腥味,喜歡內臟的建議點!還有多春魚也燒得很香口和味!在串燒場看到芝士牛肉漢堡和芝士年糕立即點了!完全是芝士迷的我,一定要吃上芝士內心才滿足!芝士牛肉漢堡非常好吃,切開時芝士慢慢地流出來,看到令人食指大動!吃起來時漢堡肉口感香滑,芝士細膩!非常配合!芝士年糕也燒得很香口和煙韌!看到扒類,我們點了羊架,羊架經過燒烤後仍然可以保持外脆內滑,師傅燒烤的技巧很好👍燒茄子和水牛芝士雞翼都很美味,我們吃了幸福而且津津有味的一餐!我們點了Godiva Chocolate 和Peach Mojito 配著串燒一起共渡的舒適的晚上Godiva Chocolate 很香濃,酒的比例合適!Peach Mojito 也很適合初飲者,甜甜的蜜桃🍑配著酒不會易醉掉!

還有多春魚也燒得很香口和味!

Godiva Chocolate 很香濃,酒的比例合適!
2021-10-11 32 瀏覽
金菇牛肉卷 $28我地嗌咗兩份,每一份有三舊金菇肥牛卷。金菇肥牛卷味道正常,值得一提嘅係佢十分juicy,同埋微微嘅炭香味好有BBQ嘅感覺。黑糖雞髀肉串 $22雞髀肉十分滑嫩,一啲都唔柴,而且食落甜甜地,十分惹味。燒土匪雞翼 $24土匪雞翼有好香孜然味,雖然唔似譚仔咁juicy,但已經同譚仔嘅土匪雞翼有九成似,唔錯~燒芝士年糕 $29呢個芝士年糕一啲都唔油,正確嚟講應該係一滴油都冇!平時食嗰啲係油炸,唔多唔少外皮都會有油。但今次呢個我估係用嚟燒,所以外皮脆之餘唔油,仲十分煙韌!脆炸黑松露薯條 $88薯條係我嘅至愛,加埋黑松露更加抗拒唔到!薯條份量好多,醬汁方面有茄汁或者黑松露醬,真係好吸引!Little Creatures Pale Ale $49呢個手工啤酒有果香味,對於我呢啲唔鍾意飲酒嘅人嚟講都唔會好難接受~
金菇牛肉卷 $28

黑糖雞髀肉串 $22
雞髀肉十分滑嫩,一啲都唔柴,而且食落甜甜地,十分惹味。

燒土匪雞翼 $24

燒芝士年糕 $29

脆炸黑松露薯條 $88

Little Creatures Pale Ale $49
2021-10-08 31 瀏覽
好耐都冇嚟過芝加哥喇 😍 終於抽倒時間嚟幫襯下,呢度啲串燒超級好味,而且價錢合理所以 Keep 住都有幫襯。最近餐牌更新咗,多咗鵝肝同和牛 😍 咁當然要試吓啦,叫咗好多唔同種類嘅食品 😋 有牛舌、鵝肝、鮑魚、扇貝、和牛、牛扒、茄子燒、玉子燒、軟骨棒、帆立貝。餐廳非常有效率,落咗單冇耐就已經好快有得食。👍🏻串燒鵝肝超級正 🤤 口感外脆內嫩,鵝肝配上串燒調味料估唔到咁夾,必食之選。和牛串燒同樣出色,味道濃郁嘅芝士包住和牛粒去燒,芝士味香濃之餘和牛粒口感嫩滑。超級滿足下次再幫襯過。😋
超級滿足下次再幫襯過。😋
2021-10-07 33 瀏覽
今次第二次嚟食lu不過上一次冇寫食評~因為主要都係同朋友飲杯嘢傾吓計食少少野咁樣今次嚟到發現Menu多咗好多款嘢食!無論肉類、蔬菜類定係海鮮類都有好多唔同嘅款式!所以今次見多咗咁多款嘢食即刻覺得吸引咗好多😍😍同埋佢辣嘅程度方便都有好多個Level俾我哋揀我覺得又真係幾好丫 因為有陣時真係唔想食咁辣但係又唔想食唔辣hahahahaha我今次所有嘢食都揀咗BB辣食落去完全唔覺得辣 但係係覺得好野味既由於今次同朋友都係未食飯嘅關係叫咗超級多嘢😂😂😂而我最鍾意嘅就係呢個芝士和牛串!芝士夠多夠香!而且啲肉又夠林!一啖一件好正丫另外特別推介嘅係炭燒牛扒~佢1份$49 但係份量都多 兩個人share剛剛好又係啲醬汁勁入味 而且肉質夠嫩下次我都係必Encore!由於今次唔想飲酒嘅關係就叫咗杯鹹檸七😂睇張相都見到好大杯 所以一路傾偈一路飲都絕對唔會唔夠喉🤣🤣🤣總括而言 我都好推介呢間同朋友嚟傾吓計食下野尤其是而家佢款式多咗咁多我覺得當埋晚餐食都絕對冇問題丫😍😍😍
今次第二次嚟食lu
不過上一次冇寫食評~
因為主要都係同朋友飲杯嘢傾吓計
食少少野咁樣
今次嚟到發現Menu多咗好多款嘢食!

無論肉類、蔬菜類定係海鮮類都有好多唔同嘅款式!
所以今次見多咗咁多款嘢食即刻覺得吸引咗好多😍😍
我今次所有嘢食都揀咗BB辣
食落去完全唔覺得辣 但係係覺得好野味既

由於今次同朋友都係未食飯嘅關係
叫咗超級多嘢😂😂😂

而我最鍾意嘅就係呢個芝士和牛串!
芝士夠多夠香!而且啲肉又夠林!
一啖一件好正丫
另外特別推介嘅係炭燒牛扒~
佢1份$49 但係份量都多 兩個人share剛剛好
又係啲醬汁勁入味 而且肉質夠嫩
下次我都係必Encore!

由於今次唔想飲酒嘅關係就叫咗杯鹹檸七😂
睇張相都見到好大杯
所以一路傾偈一路飲都絕對唔會唔夠喉🤣🤣🤣

總括而言 我都好推介呢間同朋友嚟傾吓計食下野
尤其是而家佢款式多咗咁多
我覺得當埋晚餐食都絕對冇問題丫😍😍😍

2021-10-07 28 瀏覽
今日雖然放六點但係去到酒吧都已經坐左一半人好彩仲有位比我地坐我地係為左燒物而入黎食野當然要嗌多啲特色燒物好好慶祝難得嘅早放我地嗌嘅野主要以芝士為主因為我同朋友都係芝士控勁鐘意食芝士第一唔少得嘅就係拉絲芝士之後就係芝士燒雞髀肉仲有芝士年糕同芝士牛肉漢堡最驚喜係炸拉絲芝士炸拉絲水牛芝士條一份$58呢度嘅拉絲芝士條真係可以拉出好長嘅絲而且放左一陣先再食都仲係好熱拉絲仲係好長😹😹😹😹炸芝士年糕就不過不失因為芝士味就淡左啲不過唯一值得讚嘅係年糕做到好軟心唔會太硬至於芝士燒雞髀肉真係成塊芝士達上去燒所以我地見到都好興奮雞髀肉燒到岩岩好仲係好嫩香蒜燒鮮鮑魚有成三隻鮑魚好新鮮喎完全冇腥味食嘅時候仲好易整開加上蒜味就好配合海鮮嘅鮮味玉子燒我同朋友十好鐘意食玉子燒因為貪佢甜甜地更突出蛋香呢間做到唔太甜而且玉子燒整到唔易散開亦都好厚身👍🏻鹽燒牛舌心有三塊每塊都厚身而且有咬勁一啲都唔韌Cider Magners $58品酒我就唔識但係呢一隻酒類女仔都啱飲因為有蘋果香清新微甜精酒濃度唔高好易入口📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
今日雖然放六點

但係呢一隻酒類女仔都啱飲
因為有蘋果香
清新微甜精酒濃度唔高
好易入口

📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)
2021-10-06 21 瀏覽
好耐冇見一個朋友,琴晚約咗佢去食串燒,順便把酒談歡。酒場設有室內同室內位置,我同朋友坐咗室內嘅高枱,一路飲吓酒,傾吓計,聽吓音樂,真係好chill!!! 芝士和牛串 $32串燒有四粒四四方方嘅和牛肉,牛肉肉質軟腍,肉味濃。表面鋪一層芝士,而且芝士仲有炙燒過,非常滋味。炭燒豬頸肉 $22廚師將豬頸肉燒到外表香脆,另外用上左孜然粉作為調味,識落好惹味,而且充滿油香。玉子燒 $33一份玉子燒總共有四件。玉子燒好有厚度,蛋味香濃,帶少少甜味。香蔥燒半殼扇貝 $42我哋仲試咗海鮮,我哋嗌左兩隻香蔥扇貝。扇貝好新鮮,好鮮甜。表面鋪滿香蔥同蒜蓉,調味好夠,好味!燒棉花糖 $22食串燒點少得棉花糖!棉花糖燒到表面香脆,食落帶少少焦香。表面仲淋咗蜜糖,簡直甜到入心!Little Creatures IPA我哋試咗款手工啤,順帶一提,啤酒嘅樽身好靚😍。啤酒口感順滑,我依款IPA呈現花香味,仔細品嚐會飲到百香果、洋茴同西柚嘅香味,都幾特別。

芝士和牛串 $32

炭燒豬頸肉 $22

玉子燒 $33

香蔥燒半殼扇貝 $42

燒棉花糖 $22

Little Creatures IPA
2021-10-03 548 瀏覽
今天下班下得早所以趁酒吧開了還沒那麼多人所以趕快去吃些串燒喝杯酒chill 一chill♥️炸拉絲水牛芝士條一份$58炸芝士上面有香草調味咸香咸香的很適合配酒配上蛋黃醬非常好吃!芝士控不能錯過!🧡炸芝士年糕兩件$29年糕燒到入面軟心般的口感不過芝士味不突出💛香蒜燒鮮鮑魚三隻$72鮑魚新鮮沒有腥味香蒜味濃非常喜歡💚鳳梨燒一份$23非常有驚喜鳳梨非常甜!是天然的甜度非常解渴💙炭燒鴨胸肉一份$23鴨胸肉很厚身有咬勁有淡淡的煙熏味很喜歡💕💕💕💕💜玉子燒四件$33玉子燒微甜的更突顯蛋香而且非常厚層層分明又沒有散開可見師傅技術高超!🖤芝士雞髀肉一串$23一大片芝士加上嫩滑的雞肉愛吃芝士的朋友不能錯過!🤍爆流心芝士牛肉漢堡每件$48流心芝士醬味道濃郁加上手打牛肉漢堡真材實料有品質保證🤎日本和牛丸一串$78非常彈牙有口感而且牛肉味濃郁三粒大大粒!非常抵食💕鹽燒牛舌心一串$33💝CiderMagners $58愛爾蘭銷量第一蘋果酒📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖

今天下班下得早
所以趁酒吧開了還沒那麼多人
所以趕快去吃些串燒喝杯酒chill 一chill

♥️炸拉絲水牛芝士條一份$58
炸芝士上面有香草調味
咸香咸香的很適合配酒
配上蛋黃醬
非常好吃!
芝士控不能錯過!

🧡炸芝士年糕兩件$29

💜玉子燒四件$33
玉子燒微甜的更突顯蛋香
而且非常厚
層層分明又沒有散開
可見師傅技術高超!

🖤芝士雞髀肉一串$23
一大片芝士加上嫩滑的雞肉
愛吃芝士的朋友不能錯過!

🤍爆流心芝士牛肉漢堡每件$48

💕鹽燒牛舌心一串$33

💝Cider
Magners $58
愛爾蘭銷量第一蘋果酒

📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 鹽燒牛舌心
  • 玉子燒
2021-10-02 33 瀏覽
芝加哥酒場一直都有聽聞,佢最近有一個新活動就係可以挑戰限時內飲5杯啤酒,非常有趣。講返正題,今次我好夜先去到,諗法食少少串燒,飲杯啤酒就搞掂餐晚餐。我揀左佢地嘅麒麟啤,佢地嘅啤酒加左唔同味道,我今次特登揀左杯西瓜味。我自己飲落去嘅時候,就覺得本身啤酒味嘅味道都仲KEEP得好好,糖漿味道唔會太搶,協調得幾唔錯。之後我叫左幾串串燒,炭燒豬頸肉$22,燒得非常香,豬頸肉黎到嘅時候,一層好熱嘅油仲係上面,仲可以加上辣粉,幾唔錯。之後我叫左串陳年花雕酒黑豚腸,起初我係比佢個名吸引到,陳年花雕酒嘅味道唔會太搶,腸嘅肉整得幾濃味,係唔錯嘅送酒菜。再之後係培根車厘茄卷,大家都知道,煙肉本身好多油,食得多會好快滯,但往往配搭完車厘茄之後就可以消除呢種感覺,係幾好。再之後係芝士黑松露玉子燒,價錢上我覺得稍貴,但佢嘅黑松露又係幾香嘅,而且一層芝士喺玉子燒上面,幾特別。水牛城雞翼亦都烤得非常唔錯。

水牛城雞翼亦都烤得非常唔錯。

2021-09-29
2021-09-16 454 瀏覽
𝐵𝐵𝒬 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝒶𝒾 𝒫𝑜朋友推介呢間餐廳,所以特登黎試下。位置唔算方便,離太和站要行10分鐘左右,不過環境幾舒服,室內有梳化位同高腳枱,仲有個大電視,鍾意睇波就啱晒,店內播住𝘫𝘢𝘻𝘻,聽住歌,飲兩杯,食下小食,感覺好𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭,亦好適合傾下計。後面塊牆有超多🍺😅😂⛱另外都仲有戶外位可以坐,不過而家咁熱就留番下次先啦🥵🌟原條茄子燒🍆茄子係原條,好大條,好𝘴𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘴𝘦呀,加左𝘥 葱花蒜蓉好惹味🌟石燒𝗣𝗥𝗜𝗠𝗘牛小扒牛好有牛味🥩,又有炭燒味,面頭有葱花加𝘥 調味好好味,肉質夠淋🌟炸拉絲水牛芝士條🫕炸芝士🧀有拉絲,好正🌟脆炸黑松露薯條🍟面頭有大量黑松露(流口水中),仲有兩款汁(一款茄汁,另一款唔知係乜) ,但兩款都好味🌟蘆荀燒 同 鹽燒燒翼🍗蘆筍好好味,有𝘥 唔夠喉,想再叫多𝘥 𝘳𝘰𝘶𝘯𝘥,雞翼就有配埋鮮檸,可以自己加檸汁🍋我本身唔太好酒呢杯好易入口,配惹味的燒物/炸物好𝘨𝘶𝘳 晒🤩🤩同即刻好有氣氛😋📍芝加哥串燒酒場 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨𝐧 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐁𝐚𝐫大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖𝘚𝘩𝘰𝘱 37, 𝘎/𝘍, 𝘛𝘢𝘪 𝘞𝘰 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘦, 𝘛𝘢𝘪 𝘗𝘰
𝐵𝐵𝒬 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝒶𝒾 𝒫𝑜

🌟原條茄子燒🍆

🌟石燒𝗣𝗥𝗜𝗠𝗘牛小扒

🌟炸拉絲水牛芝士條🫕
炸芝士🧀有拉絲,好正

🌟脆炸黑松露薯條🍟

🌟蘆荀燒 同 鹽燒燒翼🍗