2022-04-28
知道太和有間可以一邊食串燒一邊睇波嘅酒場,今日就專登嚟到試下,坐落去個環境其實唔錯,咁啱我坐喺電視對面,場足球比賽由頭睇到落尾,場內播住流行嘅熱門音樂,氣氛十分唔錯。我哋嗌咗兩杯KIRIN frozen beer,介紹嗰陣佢哋話係用沙冰做面,飲落去嘅時候,沙冰綿密到好似泡咁,唔會話咬到冰粒,時間耐咗都唔會有減退跡象,比起波沬面更加好飲。點咗黑加侖子味同桂花味,都唔會太甜,而且易入口,對於唔係太過飲酒嘅我黎講,都好易飲。值得一提既係香蔥燒扇貝,兩粒大扇貝鋪滿香蔥燒,蔥油香濃厚,有一口帶子就食到蔥油味,十分好食。魚類嗌咗條石斑同三文魚鰭。石斑表皮稍脆,內裏肉質燒得嫩滑,留有肉汁,提提大家石斑會有碎骨,宜慢慢食。 三文魚鰭值得一讚,外脆內軟,而且啖啖肉,十分惹味。仲嗌咗各款雞肉牛肉類,有唔同既調味,肉質易咬。佢地係即叫即燒,啲野上枱係岩岩出爐熱滕滕,可以一串一串慢慢食,一邊傾計同睇波。