芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
出名黃店💛 餐廳環境氣氛很好,座位寬敞舒適,適合約會或朋友聚會,價錢偏低至中等,食物質素正常,份量正常,性價比高👍🏻被餐牌驚艷了🤩 非常多選擇,絕對唔怕冇嘢啱食😍😍 值得一提 依間串燒店嘅食物會一次過上,擺盤非常適合打卡📸 另外餐廳沒有用餐時限喔👏🏻═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖各款肉類、海鮮、蔬菜及酒類包羅萬有💁🏻‍♀️二人消費約$600,值得一試!-𝑭𝒐𝒐𝒅🐚蔥燒半殼扇貝 ($48 兩隻)✨ 失望,味道很淡,應該是少了蒜蓉🙁(建議試香蒜芝士味🍆招牌茄子燒(原條) ($35)✨ 去串燒店必點!正常水準👍🏻🍗雞肉軟骨棒 ($28)✨ 去串燒店必點!正常水準👍🏻🥓燒豬大腸 ($28)✨ 口感不錯,但味道欠佳(醬汁味道奇怪🫢🐟蒲燒鰻魚串 ($26)✨ 必食!有驚喜,醬汁味道非常好,肉質嫩滑😋😋😋🐑風味羊肉串 ($23)✨正常質素,很少羊騷味🥓炭燒豬頸肉 ($22)✨ 正常質素,不會乾身🍗燒雞翅包飯 ($19 一隻)✨必食! 味道口感一流,非常好吃🤤🤤🥚燒鵪鶉蛋 ($19)✨ 很一般,不推薦𝑾𝒊𝒏𝒆🍹Cocktail ‧ Rainbow ($118)✨ 店員推介,適合打卡又好味

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
🐚蔥燒半殼扇貝 ($48 兩隻)✨
失望,味道很淡,應該是少了蒜蓉🙁(建議試香蒜芝士味

🍆招牌茄子燒(原條) ($35)✨
去串燒店必點!正常水準👍🏻

🍗雞肉軟骨棒 ($28)✨
去串燒店必點!正常水準👍🏻

🥓燒豬大腸 ($28)✨
口感不錯,但味道欠佳(醬汁味道奇怪🫢

🐟蒲燒鰻魚串 ($26)✨
必食!有驚喜,醬汁味道非常好,肉質嫩滑😋😋😋

🐑風味羊肉串 ($23)✨
正常質素,很少羊騷味

🥓炭燒豬頸肉 ($22)✨
正常質素,不會乾身

🍗燒雞翅包飯 ($19 一隻)✨
必食! 味道口感一流,非常好吃🤤🤤

🥚燒鵪鶉蛋 ($19)✨
很一般,不推薦

𝑾𝒊𝒏𝒆
🍹Cocktail ‧ Rainbow ($118)✨ 店員推介,適合打卡又好味,沒酒精味,好啱女士飲☺️💖

🍺KIRIN ICHIBAN Frozen Beer ‧ Black Currant ($92)✨ 味道偏清甜,但飲唔出黑加侖子味 (是便便形狀,太可愛了吧💩

🫧餐廳收取加一費用🫧
2022-07-05 33 瀏覽
招牌茄子 好大舊好淋😻,調味正呀 唔會好鹹燒羊架 有肉汁 好淋👍🏻👍🏻😋😋都幾大舊鹽燒白鱔 冇咩骨 燒得皮脆香口黑松露帶子 超多黑松露 ,好香,帶子好多汁燒鵝肝 入口即融呀 又唔會好漏蔥燒扇貝 好多汁 好爽口串燒種類超多 酒類都好多 紅,白啤酒任你選擇仲有特色飲品 紫薯鮮奶 都夠濃味😚😚環境氣氛都幾好 播歌又好聽 岩哂同朋友黎吹水
招牌茄子 好大舊好淋😻,調味正呀 唔會好鹹

燒羊架 有肉汁 好淋👍🏻👍🏻😋😋都幾大舊

鹽燒白鱔 冇咩骨 燒得皮脆香口

黑松露帶子 超多黑松露 ,好香,帶子好多汁

燒鵝肝 入口即融呀 又唔會好漏

蔥燒扇貝 好多汁 好爽口

串燒種類超多 酒類都好多 紅,白啤酒任你選擇

仲有特色飲品 紫薯鮮奶 都夠濃味😚😚

環境氣氛都幾好 播歌又好聽 岩哂同朋友黎吹水
2022-07-02 33 瀏覽
呢間真係好食,上次食左一次之後,今日又約fd黎食-芝士黑松露大啡菇可呢個真心一定要黎食,面頭有黑松露同埋芝士,切開d蛋漿流出黎,要落去仲有bacon係入面,連埋大啡菇一啖咬落去,真係好iuice-燒茄子好鬼大條,配搭蒜蓉同燒烤嘅香料,調得啱啱好-黑糖雞髀肉串甜甜地個醬,日式feeld,都ok好食-大蔥雞肉串雞肉鮮嫩,配搭大蔥,十分滋味-一口和牛串調配嘅醬汁配搭表面焦香嘅外皮,濃郁嘅牛味-芝士和牛串比一口和牛串多多塊芝士,不過我覺得都係就咁和牛串好食-自家制和牛棒咬落好iuice同好香牛味,再配搭埋距嘅鵪鶉蛋汁出面通常用雞蛋,好獨特同滑-鹽燒白鱔串可上一次食係因為去日本餐廳覺得好食都燒得好好食,焦香魚皮,彈牙魚肉-鹽燒雞軟骨雞軟骨脆脆地,配搭鹽咁燒,原始又好味嘅味道-雞泡魚乾好適合配酒吹水-超級催淚彈呢個真係好搞笑,原來係鵪鶉蛋串,幾好食,但唔知點解係呢個名吟我地一開始仲以為未到化-美人梅酒梅味重,酒精濃度7%,幾好飲一巨峰提子酒好似巨峰提子汽水咁份,酒精濃度3%,唔錯唔錯
呢間真係好食,上次食左一次之後,今日又約fd黎食
-芝士黑松露大啡菇

-燒茄子
好鬼大條,配搭蒜蓉同燒烤嘅香料,調得啱啱好

-黑糖雞髀肉串
甜甜地個醬,日式feeld,都ok好食

-大蔥雞肉串
雞肉鮮嫩,配搭大蔥,十分滋味

-一口和牛串
調配嘅醬汁配搭表面焦香嘅外皮,濃郁嘅牛味

-芝士和牛串
比一口和牛串多多塊芝士,不過我覺得都係就咁和牛串好食

-自家制和牛棒

-鹽燒白鱔串

-鹽燒雞軟骨
雞軟骨脆脆地,配搭鹽咁燒,原始又好味嘅味道

-雞泡魚乾
好適合配酒吹水

-超級催淚彈

-美人梅酒
梅味重,酒精濃度7%,幾好飲

一巨峰提子酒
好似巨峰提子汽水咁份,酒精濃度3%,唔錯唔錯
2022-06-28 45 瀏覽
週末唔使返工就梗係要揾個地方放鬆吓㗎啦~幾日之前去咗太和一間串燒酒吧,去到先發現原來我之前有去過佢嘅元朗分店😂食物質素一樣好高,cocktails都唔錯,成個氣氛好好🦦-香蒜燒鮮鮑魚 $148半打鮑魚好新鮮,肉質爽口彈牙,鮮味十足,餐廳簡單嘅調味同鮑魚本身嘅味道好夾,好惹味,送酒一流!-日本北海道生蠔 $328半打生蠔都幾大隻,肥美而且好鮮甜,大小適中。🫶🏻-鹽燒牛舌心 $33一串一串有3塊牛舌,燒得啱啱好,口感鮮嫩-Sangria $98呢杯cocktail唔會好似烈酒咁濃,飲女仔飲起上嚟都冇難度,同時又帶有水果嘅各種甜味香氣,容易入口,喺炎熱嘅夏日,飲呢杯透住紅石榴色澤嘅sangria真係一流💜-Samuel Adams Sam'75 Draught $58呢款啤酒帶輕微果香,口感清爽順滑,香濃麥味配上微微柑橘味道,幾特別🫶🏻

香蒜燒鮮鮑魚 $148半打
日本北海道生蠔 $328半打
生蠔都幾大隻,肥美而且好鮮甜,大小適中。🫶🏻
鹽燒牛舌心 $33一串
一串有3塊牛舌,燒得啱啱好,口感鮮嫩
Sangria $98
2022-06-24 40 瀏覽
幾時先通關啊~😫😫😫好想返大陸食下野 揼下骨 happy下💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️今日又同老公黎返呢間酒吧happy 下啦因為真係口痕 超想食BBQ 野🍡🍡黎到 我俾必叫嘅 燒茄子($35),唔知點解 自己都試過燒 但都冇人地燒的甘好食所以 同我一樣中意食燒茄子ge朋友仔 記得黎呢度燒返條🍆🍆飲酒我就必叫嘅魚干🐠🐟🐡今次叫左雞泡魚($58)干 同埋魔鬼魚翅干($55)呢d 送酒 傾下計 慢慢食最正食下食下又一條 又唔整污糟只手健康得黎又好食2款口感 有小小唔同 一款厚生d, 口感厚實d, 另一款就 甜dd。👍🏻👍🏻👍🏻今次我地都叫左生蠔🦪🦪一次過滿足曬我幾個樂趣生蠔係北海道生蠔(半打)$238我今次叫左Snow ball($83)❄️⛄️因為今日仲有下半場 唔可以甘快醉所以就揀左杯 酒量輕d ge 酒同埋杯KIRIN-Black Currant($72)若果大家想近近地 唔出旺角九龍, 都可以試下呢間, 唔錯嘅選擇~~~📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
幾時先通關啊~😫😫😫
好想返大陸食下野 揼下骨 happy下
💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️
今日又同老公黎返呢間酒吧happy 下啦

因為真係口痕 超想食BBQ 野🍡🍡

所以 同我一樣中意食燒茄子ge朋友仔 記得黎呢度燒返條🍆🍆

飲酒我就必叫嘅魚干🐠🐟🐡
今次叫左雞泡魚($58)干 同埋魔鬼魚翅干($55)

呢d 送酒 傾下計 慢慢食最正

生蠔係北海道生蠔(半打)$238

我今次叫左Snow ball($83)❄️⛄️
因為今日仲有下半場 唔可以甘快醉
所以就揀左杯 酒量輕d ge 酒
同埋杯KIRIN-Black Currant($72)

📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)
2022-06-23 37 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖收左工同朋友去食燒烤同飲下酒 chill 下微暗既環境下 聽下歌食住小食 飲下酒 食物選擇多 飲品多種類 酒精比較多唔飲酒都有十幾種飲品簡呢間燒炸相當出色 鹽燒多春魚魚身燒得好脆 魚籽勁多成陣魚味係個口爆發風味燒雞腎串燒得爽口 唔會過老過硬雞油爆發香味撲鼻燒雞泡魚干岩岩燒起 暖暖地 好香好脆配埋醬一齊食 唔會太油膩燒宮崎去骨雞腿雞皮燒得好香脆 皮同肉一咬就分開雞肉嫩滑 多汁 配埋雞皮食 好似食緊薯片土匪雞翼 蜜椒雞翼串中間剪開 雞肉岩岩熟 雞皮脆 雞油香味道鹹香咖啡魷魚串色香味俱全 咬落煙韌周圍帶點少脆 食燒烤當然唔少得韭菜串口感清脆 燒得嫩滑香味濃 新鮮爽脆 帶少少甜味飲品方面薄荷梳打好清新好舒服 一啖落去清走哂油膩感賣相又靚 好適合女性飲用紫薯朱古力香濃朱古力味配上紫薯 兩者唔會太甜朱古力比較優勝香濃得來又滑
大埔大埔太和路15號

香濃朱古力味配上紫薯
兩者唔會太甜
朱古力比較優勝
香濃得來又滑
聽聞太和有間酒吧,啤酒好飲,串燒好食。所以今日放工後同朋友來Happy Hour😋酒吧設有露天同室內位置。夏天可以坐室內,秋冬坐室外。氣氛好好。環境有情調氣氛、乾淨企理,感覺放鬆舒服,Happy hour就是要這樣👍🏻同朋友先來一枝手工啤酒🍻。Little creatures來自澳洲。朋友叫左IPA,有百香果、西柚、洋茴香味。我就叫左Pale Ale, 有拖肥、香桃、柑橘味。有少少甜味、好易入口。氣泡不會太多,令人好飽。後來找資料,原來Pale Ale拎過獎項。果然名不虛傳。香蒜燒鮮蝦鮑魚(3隻)$78 調味剛剛好,有香蒜的味道😋鮑魚彈牙夠嫩,鮮味十足。安格斯牛肉露筍串 $38呢個配搭是一絕👍🏻牛肉肉汁豐富、肉質綿滑、味道甘香。配上清甜爽脆的露筍。口感多元化,好味🤤鹽燒鮮白鱔串 $58白鱔肥而不膩,鮮甜美味。魚皮炸得鬆脆可口。香蒜蔥花廣島蠔$32廣島蠔好大隻肥美,好有驚喜。味道鮮甜、多汁。鹽燒銀鱈魚$98魚肉厚身肉質鮮嫩,入口即化,配少少鹽燒,香口美味。燒雞泡魚乾 $58送酒一流👍🏻口感煙韌、味道香甜。不經不覺就食晒成碟。黑松露蝦串$32黑松露濃郁,蝦肉彈牙。性價比幾高👍🏻香蔥燒蟶子王

Little  creatures  -    Pale  Ale

香蒜燒鮮蝦鮑魚(3隻)

香蒜燒鮮蝦鮑魚(3隻)$78
調味剛剛好,有香蒜的味道😋
鮑魚彈牙夠嫩,鮮味十足。

安格斯牛肉露筍串 $38
呢個配搭是一絕👍🏻
牛肉肉汁豐富、肉質綿滑、味道甘香。
配上清甜爽脆的露筍。
口感多元化,好味🤤

鹽燒鮮白鱔串 $58
白鱔肥而不膩,鮮甜美味。
魚皮炸得鬆脆可口。

香蒜蔥花廣島蠔

香蒜蔥花廣島蠔$32
廣島蠔好大隻肥美,好有驚喜。
味道鮮甜、多汁。

鹽燒銀鱈魚$98
魚肉厚身肉質鮮嫩,入口即化,配少少鹽燒,香口美味。

燒雞泡魚乾

燒雞泡魚乾 $58
送酒一流👍🏻
口感煙韌、味道香甜。不經不覺就食晒成碟。

香蔥燒蟶子王

黑松露蝦串$32
黑松露濃郁,蝦肉彈牙。
性價比幾高👍🏻

香蔥燒蟶子王$98
味道鹹香鮮甜,飽滿多汁。
美味非常。

總結來說,呢度好值得三五知來食飯飲酒。
🏠環境舒適,氣氛好好。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍺飲品種類多元化,Little creature手工啤酒有果品又易入口,好喜歡
🍡串燒質素好好,私心推介香蒜燒鮮蝦鮑魚、香蒜蔥花廣島蠔及燒雞泡魚乾。
☺️服務態度好好,店員都好細心推介菜式。

香蒜燒鮮蝦鮑魚(3隻)
香蒜蔥花廣島蠔
燒雞泡魚乾
香蔥燒蟶子王
2022-06-15 42 瀏覽
揸車經過,咁啱又有車位,所以就停低同老公Happy Hour。我哋坐喺近門口嘅位置,望住outdoor感覺好chill,如果想酒吧氣氛重啲,可以坐入啲,就算daytime都夠暗。老公叫咗杯 SAN MIGUEL CERVEZA BLANCA DRAUGHT,偏酸。而我就叫咗杯桂花生啤,桂花味夠香夠濃,相對頭先個杯,呢杯甜味重啲,女士應該好鍾意!跟住梗係要叫下啲串燒送酒啦!串燒嘅選擇真係超級多,有唔同程度嘅辣可以揀。咁多款裏面,我自己最欣賞燒玉子、白鱔同埋雞泡魚乾。

咁多款裏面,我自己最欣賞燒玉子、白鱔同埋雞泡魚乾。
2022-06-14 37 瀏覽
#芝加哥串燒酒場 💛今次講嘅係位於太和嘅芝加哥串燒酒場 💕仲要係黃店💛💛絕對要大大力支持‼️‼️店舖裝修比較昏暗 而且好適合大家傾計嘅地方🥰🥰店舖Menu有好多選擇 一定啱晒大家又可以飲酒又可以食串燒😻😻店舖仲有大大部電視📺播緊足球比賽 啱晒大家一齊睇波⚽️⚽️招牌茄子燒 $35💰 (8.5 /10)茄子燒好香 放佐好多調味料✨✨而且茄子好腍 刮岀嚟食好滿足💜💜啖啖都係茄子肉✨✨雞肉軟骨棒 $28💰 (8/10)呢個咬落去 滿滿嘅雞肉口感💕💕配埋蛋漿食 令層次感提升佐 呢個絕對可以Encore💥💥金菇牛肉卷 $28💰 (8/10)好香牛肉味 而且金菇索晒汁🔥🔥食完真係See you Tomorrow 🙈🙈燒汁牛仔骨 $48💰 (6.5 /10)呢個好香牛肉味 而且每一件都好大塊 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)仲有燒汁俾大家點嚟食☺️☺️ 但小編覺得切完上就更Perfect‼️‼️鹽燒牛舌芯 $33💰 (8/10)牛舌好香 好厚切❣️❣️牛舌肉質好彈牙🤤🤤碳燒牛扒 $49💰 (7.5 /10)店舖已經切好佐 配埋醬汁💗💗一啲都唔韌 反而好多肉汁💦💦仲要份量十足🤤🤤好滿足✨✨芝士雞脾肉串 $23💰 (7.5/10)有一塊

#芝加哥串燒酒場 💛

招牌茄子燒 $35💰 (8.5 /10)

雞肉軟骨棒 $28💰 (8/10)

金菇牛肉卷 $28💰 (8/10)

燒汁牛仔骨 $48💰 (6.5 /10)

鹽燒牛舌芯 $33💰 (8/10)
牛舌好香 好厚切❣️❣️牛舌肉質好彈牙🤤🤤

碳燒牛扒 $49💰 (7.5 /10)

芝士雞脾肉串 $23💰 (7.5/10)
有一塊芝士係雞脾肉面頭🧀🧀好香芝士味🤍🤍雞脾肉好嫩滑 一啲都唔鞋👅👅食完好滿足‼️

鳳梨燒 $23💰 (7/10)
呢個鳳梨燒好抵食 係由好多片好大舊嘅鳳梨造成🍍鳳利甜甜酸酸咁好開胃💕💕燒完之後好香 解膩一流☺️☺️

燒雞翅包飯 $19💰 (8.5/10)
呢個燒得好香好香🔥🔥雞翅包飯 入面係炒飯 成個口感食得好滿足🌷🌷

車厘茄雞脾肉 $24💰 (8/10)
呢個真係好健康🤤🤤車厘茄燒到好淋好香 配一啲都唔鞋嘅雞脾肉食 解膩好幫手٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

蜜糖雞翼 $23💰 (7.5/10)
蜜糖雞翼燒得外脆內軟 仲保留佐好多肉汁🥰🥰

日本博多雞心串 $33💰 (8.5/10)
雞心串好彈牙🔥🔥

鹽燒雞軟骨 $16💰 (8.5/10)
小編叫佐兩串☺️☺️雞軟骨好香脆 有好多粒❣️❣️鹽燒咸咸地好開胃‼️‼️

芝士松葉蟹棒 $23💰 (6.5/10)
呢個松葉蟹棒好長好大條(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 食落去好滿足🤤🤤鍾意食蟹棒嘅一定要嗌嚟試下‼️‼️但今次唔記得加芝士燒🙈🙈

鹽燒多春魚 $28💰 (8.5/10)
呢個多春魚有3條 有好多春👏🏻👏🏻完全係夠乾身💕💕滴埋檸檬汁好香🍋

安格斯牛板腱珍珠飯 $88💰(8/10)
呢個安格斯牛板腱珍珠飯好香‼️勁重牛油味🧈🧈而且安格斯牛板腱好多肉汁 一啲都唔韌☺️☺️牛肉仲要好滑好香牛肉味🐮🐮最值得一提嘅係呢個飯係用珍珠米🍚醬汁好濃郁 撈埋個飯好惹味😋😋再加埋粟米粒🌽每一啖更加有口感💕💕更加健康🔆🔆

Little Creature Pale Ale $49💰

⚜️大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
⏱星期一至五 1600-0300
⏱星期六至日 1400-0300

2022-06-14 34 瀏覽
芝加哥串燒酒場📍大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖===================== 昨晚難得有時間,同屋企人行下街,見到間食串燒就試下呢間有多款串燒小食海鮮,同家人朋友食住串燒,飲下野,都幾舒服寫意我地叫左半打芝士燒廣島蠔🦪肥美先甜,加埋芝士🧀,絕配🤤鹽燒鮮白鱔串將白鱔串起,方便易食,而且白鱔本身夠厚肉,啖啖肉得來鱔皮又燒到脆脆地👍🏻香蔥燒扇貝可以選擇轉香蔥芝士燒,再加埋扇貝的鮮味,推薦香蔥燒蟶子皇好好食😋厚肉彈牙,不需太多調味料,已經勁鮮甜炭燒法國鵝肝串鵝肝油脂吾會太厚,入口即溶,家人覺得吾錯燒羊架可以選擇3/5/7成熟,我地揀左7成熟羊肉嫩滑多汁,食到羊既鮮味, 而且一d都唔羶,脂肪岩岩好,分佈平均👍🏻👍🏻👍🏻最後叫左兩杯果酒「The Sexy Monica」「Rainbow」店員推介,甜甜水果味,易入口,不苦🙈枱面有點餐子,可以自助點餐,亦都有圖片輔助,方便客人點餐下單後,等大約15分鐘左右,就把燒好的食物上枱,時間不會等太耐
📍大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
=====================
昨晚難得有時間,同屋企人行下街,見到間食串燒就試下

我地叫左半打芝士燒廣島蠔🦪肥美先甜,加埋芝士🧀,絕配🤤

鹽燒鮮白鱔串

香蔥燒扇貝
可以選擇轉香蔥芝士燒,再加埋扇貝的鮮味,推薦
香蔥燒蟶子皇
好好食😋厚肉彈牙,不需太多調味料,已經勁鮮甜
炭燒法國鵝肝串
鵝肝油脂吾會太厚,入口即溶,家人覺得吾錯

燒羊架
可以選擇3/5/7成熟,我地揀左7成熟

枱面有點餐子,可以自助點餐,亦都有圖片輔助,方便客人點餐
2022-06-02 43 瀏覽
自己本身住大埔,而大埔可以飲酒嘅地方,其實都幾分散,住喺近住大埔中心果一邊;一般而言都會嚟呢度去飲嘢同埋食嘢;餐廳係一間Bar Restaurant;餐廳嘅生啤係我嘅至愛;每一次我都會去叫有桂花口味嘅麒麟啤;這是餐廳自己調校的口味,除咗桂花味之外,亦有藍莓味等等;我朋友就鍾意飲雞尾酒;呢杯Godiva Chocolate用上了Godiva的Liqueur;有豐富的朱古力奶味道,同時間亦都夾雜着甜甜的酒精;呢個冷凍鮑魚係我第一次試;鮑魚已經由廚師預先切開成為一粒粒;非常容易食;味道亦鮮;保留左豐富嘅鹹香味,是很好的送酒菜;和牛是我的至愛;這裡的價錢亦公道;兩個人食,把和牛分成兩份,沾上Wasabi,油脂與鹽香混和淡淡的芥末,是非常清新又豐富的味道。螺肉亦都非常大粒,而且醬料亦都非常香;牛舌係我覺得一定要食嘅串燒;一條牛舌非常大條,但我估計餐廳選取了當中較好的部份,整成這一個串燒;而當我後來再望真,發現餐廳用的是牛舌心,也即是整舊牛舌最軟身的部分,非常不錯。

螺肉亦都非常大粒,而且醬料亦都非常香;

2022-06-01
芝加哥串燒酒場 大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖飲下酒食串燒門口有個鎖匙圈 方便泊車 車位都多價錢公道 食物質素高成個場嘅燈光可以根據自己需要同店員講聲可以調光暗有情調 暗暗地 黃光白光mixture有feel串燒食品選擇好多總有一款啱你燒青魚 燒韭菜 燒安格斯牛肉雞泡魚干 魷魚乾 脆燒雞扒牛肉大葱串 雞肉大葱串燒土匪雞翼燒鵪鶉蛋 帆立貝 燒茄子🍆咖喱魷魚🦑薄荷梳打 蜂蜜青靈梳打鹽燒多春魚重點講講薄荷梳打清得來又唔會太香甜配住燒烤食 飲番啖 沖得走d油膩感 加上有氣 超爽招牌茄子燒平時好難試到燒茄子 燒到茄子軟滑 一扯就成條食得 醬汁入哂個茄子超級惹味 茄肉香滑 唔會太乾身 喜歡吃辣既可以加少少🤏 會相當惹味燒雞扒皮脆肉滑 燒到皮開肉離 一扯就分開 岩哂健康都市人配埋塊雞皮食都一流咬落香脆嫩滑 燒咖哩魷魚淋上蜜糖 燒到外脆內軟一咬落去爆汁煙煙韌韌 食到蜜糖既甜味

飲下酒食串燒

淋上蜜糖 燒到外脆內軟
一咬落去爆汁
煙煙韌韌 食到蜜糖既甜味
2022-05-24 53 瀏覽
上次行過見到有e間Bar食串燒之後一直心掛掛 好想食串燒!😆今日終於有時間去la😆一黎到餐廳二話不說,坐底即刻點串燒先!食物種類多到搞到我心大心細點下點下,唔覺意點左一大盆串燒🙈黎到香噴噴,真係嘩一聲🥰最驚喜係 XO醬燒廣島蠔😍😍蠔迷必須要Order~!燒得岩岩好,入面唔會燒到又乾又硬👍食到XO醬野味之餘,又有生蠔鮮味👍👍轉眼間話咁快俾我啪晒🙈😍另外仲叫左燒黑松露路帶子珍珠飯串燒係我食ge,飯係男人食ge😂🙈黑松露味好香~ 珍珠飯又有咬口唔錯唔錯~另外,我想飲下野打下卡 但又唔係幾飲得酒🙈店員好好人,話可以幫我調少d酒精🥰咁我就放膽叫飲品la👍
上次行過見到有e間Bar食串燒
之後一直心掛掛 好想食串燒!😆
今日終於有時間去la😆

一黎到餐廳
二話不說,坐底即刻點串燒先!
食物種類多到搞到我心大心細
點下點下,唔覺意點左一大盆串燒🙈
黎到香噴噴,真係嘩一聲🥰

最驚喜係 XO醬燒廣島蠔😍😍
蠔迷必須要Order~!
燒得岩岩好,入面唔會燒到又乾又硬👍
食到XO醬野味之餘,又有生蠔鮮味👍👍
轉眼間話咁快俾我啪晒🙈😍

另外仲叫左燒黑松露路帶子珍珠飯
串燒係我食ge,飯係男人食ge😂🙈
黑松露味好香~
珍珠飯又有咬口
唔錯唔錯~

另外,我想飲下野打下卡
但又唔係幾飲得酒🙈
店員好好人,話可以幫我調少d酒精🥰
咁我就放膽叫飲品la👍

2022-05-17
2022-05-22 40 瀏覽
芝加哥串燒酒場 今晚去左大埔搵食,大埔出名多高質餐廳,去左間串燒店餐廳光線暗暗,營造得好有氣氛,入到去已經有好relaxed既感覺😌餐牌好多選擇,樣樣都想食,有選擇困難症既我地最後決定叫餐廳推介既item,有海鮮、肉及蔬菜最推薦石燒prime牛小排,叫左三成熟,有少少過熟,但無阻味道,牛味一流,係和牛既感覺,肉質嫩滑,好好食另點了幾款肉類:炭燒豬頸肉(、燒土匪雞翼、鹽燒雞軟骨串,可揀不同辣度,我地揀左bb辣,全部都好惹味,最鐘意豬頸肉,肉質爽淋,最重要是入口不油膩海鮮類有香蔥燒蟶子皇、蒜蓉牛油燒大頭蝦同埋香蔥燒扇貝,蟶子皇同扇貝都好大隻,多肉juicy💯💯蔬菜類都好食,蘆筍燒、茄子同韭菜,全部都好高質飲品叫左pina colada 同蘋果酒同,pina colada 外形好靚,打卡一流,酒味配上濃香椰子味,配串燒非常好👍🏼完美的一個晚上😎
芝加哥串燒酒場

今晚去左大埔搵食,大埔出名多高質餐廳,去左間串燒店

蔬菜類都好食,蘆筍燒、茄子同韭菜,全部都好高質

完美的一個晚上😎
2022-05-22 756 瀏覽
真心高質🫶🏻 食物好多選擇,又新鮮,而且廚師控制各款食物的燒烤火喉很好!酒類又多選擇!香蒜燒鮮鮑魚 (3隻) $72鮑魚仔,新鮮!好彈牙,唔韌!完全唔腥!加上炸蒜調味,惹味! 清刷得乾淨、內臟部位亦已處理切走,鮑魚肉連殼烤香送上👍🏻鹽燒鮮白鱔串 $58火喉拿捏得很好!魚皮燒得脆!魚肉厚身,非常彈牙,大串!🤩魚油脂香,新鮮,完全不腥,有魚味!新鮮!鹽燒雞軟骨(串)$16燒得香口,充滿雞油香!鹽燒雞皮(串)$16燒得脆卜卜!一咬雞油脂爆發!茄子燒(原條)$35適量調味加上純熟燒烤火喉,食出原條茄子經燒烤的蔬菜原汁原味!燒宮崎去骨雞腿 $38雞腿扒,單靠外觀完全意想不到肉質口感食落係咁軟、腍、滑!不是誇張!!焦烤雞扒做到呢一點,除咗雞肉本身夠腍滑之餘,師傅對火喉拿捏嘅工架亦重要!👨🏻‍💻呢款燒雞腿肉係‍K私心推介🫰🏻脆炸黑松露薯條(份)$88好食!😋曲粗薯條,好香脆,每條都無炸燶,而且即使J妹放涼了自家調配的醬汁,味道甜甜之餘,又有少少千島醬的酸香,黑松露味濃火焰日式叉燒片(份)$68叉燒片,本身已調好濃味,再附上可供自行添加的醬油燒烤汁,好適合配啤酒飲!🍻燒雞泡魚干 $58香口!唔韌!呢款

香蒜燒鮮鮑魚 (3隻) $72
鮑魚仔,新鮮!好彈牙,唔韌!完全唔腥!加上炸蒜調味,惹味!
清刷得乾淨、內臟部位亦已處理切走,鮑魚肉連殼烤香送上👍🏻

鹽燒鮮白鱔串 $58

鹽燒雞軟骨(串)$16
燒得香口,充滿雞油香!

鹽燒雞皮(串)$16
燒得脆卜卜!一咬雞油脂爆發!

茄子燒(原條)$35

燒宮崎去骨雞腿 $38
雞腿扒,單靠外觀完全意想不到肉質口感食落係咁軟、腍、滑!
👨🏻‍💻呢款燒雞腿肉係‍K私心推介🫰🏻

脆炸黑松露薯條(份)$88

火焰日式叉燒片(份)$68

燒雞泡魚干 $58
香口!唔韌!呢款雞泡魚乾有魚味!🤩

芝士牛肉漢堡(件)$48
好食!牛肉漢堡,肉味濃,仲有芝士流心,香!
👨🏻‍💻呢款都係‍K私心推介🫰🏻

THE SEXY MONICA $88
入口甜甜,以藍橙酒、青檸汁、蜜糖和七喜調配而成

Magners Original Apple Cider $58
呢款蘋果酒,偏向酒味多於果味,但都係好易入口👍🏻

😋俾Like 評分: 9/10
😋再嚟食指數: 9/10