芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2022-07-29 60 瀏覽
分享一間太和restaurant bar👇🏼💛💛💛💛💛💛💛💛💛(🐷識飲識食 明沒?👅🤭 一定要撐啦Weekend呢日就同朋友去咗間串燒bar食下野飲下酒放鬆下呢度有部大大部嘅電視可以睇波⚽️幾啱男仔一班黎睇波飲酒想講佢menu有好多張😵‍💫睇到眼花撩亂🤭🤣有張仲好好笑影人嘔到廁所都係嘅menu係咩事😂😂🔸咁我同朋友一人嗌左一支啤酒 呢個價錢好抵仲有好多選擇好多款都想試試 由於大家第二日要翻工 唯有下次再飲過🥱🍺Samuel Adams Boston $48手工酒濃濃的麥味🌾 會苦澀少少🤏我鍾意啤酒苦d 🍺Little Creatures Pale Ale $49呢隻好適合女仔飲 回甘清甜有果香 推薦推薦🔸串燒方面叫左好多😂唔會講得哂咁淨係特別提推薦先~🍢芝士年糕 $29(forever my no.1☝🏻🍢蜜汁燒黑豚肉 $42(大大份juicy🍢燒土匪雞翼 $24(好香🍢茄子燒 $35(調味重🤘🏼🍢燒雞泡魚乾 $58(送酒一流 慢慢dap👅🍢燒羊架 $39(好食 唔會太騷仲有個生蝦刺身$68一份好抵Overall 單價全部都好抵 好飲好食睇波chill!見到隔離枱d男仔叫個cocktai
分享一間太和restaurant bar👇🏼
🔸咁我同朋友一人嗌左一支啤酒 呢個價錢好抵
🍺Samuel Adams Boston $48
手工酒濃濃的麥味🌾 會苦澀少少🤏我鍾意啤酒苦d
呢隻好適合女仔飲 回甘清甜有果香 推薦推薦

🔸串燒方面叫左好多😂唔會講得哂咁淨係特別提推薦先~
🍢芝士年糕 $29(forever my no.1☝🏻
🍢蜜汁燒黑豚肉 $42(大大份juicy
🍢燒土匪雞翼 $24(好香
🍢茄子燒 $35(調味重🤘🏼
🍢燒雞泡魚乾 $58(送酒一流 慢慢dap👅
🍢燒羊架 $39(好食 唔會太騷
仲有個生蝦刺身$68一份好抵

Overall 單價全部都好抵 好飲好食睇波chill!
見到隔離枱d男仔叫個cocktail放提飲 都似幾吸引
下次要飲過!

2022-07-26 45 瀏覽
今日黎到太和搵食~搵到呢間有酒飲又有串燒食嘅,門面都唔錯,於是我就入去試吓!嘩一打開個餐牌,九十幾樣嘢想食😂😂😂真係名副其實嘅眼闊肚窄!所以我哋選擇嗌咗嘢飲先~以下係我哋嗌過嘅!黑啤白啤Blue Lagoon又幾好飲喎!☺️串燒方面:我哋都食咗好多~叫完一round 又一round俾啲相大家睇燒珍珠蠔👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻掂,我叫咗BB辣,如果大家食得辣可以揀中辣或者大辣呢度有尖椒,大啡菇,羊架,牛扒,全部都笑得啱啱好🤤🤤🤤食串燒冇可能唔食燒茄子~🤔🤔正到冇朋友👍🏻👍🏻👍🏻呢度又有大啡菇😂😂😂培根蘆筍,安格斯牛配蘆筍,雞皮餃子,雞塊,雞心,豬頸肉我特別自己推介:雞心同雞皮餃子(好香仲好入味)呢個係炸白鱔骨,上枱嘅時候仲熱辣辣👍🏻👍🏻👍🏻燒扇貝,燒雞翼同燒雞泡魚乾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻其實佢好多嘢飲揀,不過我影唔到咁多相同post 吾到咁多😫😫我一路食,一路諗如果我屋企附近有依間嘢就好啦,我一定會成日幫襯😉😉😉啲價錢又好貼地😀所以大家去開太和中心,記住去Chill 一Chill 喇😍😍

所以我哋選擇嗌咗嘢飲先~以下係我哋嗌過嘅!

黑啤

白啤

Blue Lagoon
又幾好飲喎!☺️

串燒方面:我哋都食咗好多~叫完一round 又一round
俾啲相大家睇

呢度有尖椒,大啡菇,羊架,牛扒,全部都笑得啱啱好🤤🤤🤤

食串燒冇可能唔食燒茄子~🤔🤔

正到冇朋友👍🏻👍🏻👍🏻

我特別自己推介:雞心同雞皮餃子(好香仲好入味)

呢個係炸白鱔骨,上枱嘅時候仲熱辣辣👍🏻👍🏻👍🏻

燒扇貝,燒雞翼同燒雞泡魚乾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-07-25 47 瀏覽
【大埔•芝加哥串燒酒場】🐝————————————————————————Happy Friday 飲嘢食串燒之選建議book位 同埋唔想坐bar枱記得講聲‼️我哋book位無講 三個人細圓枱坐得無咁舒適🍯|炭燒左口魚珍珠飯|HKD118肚餓關係叫住個飯先 有驚喜😍左口魚份量多 五大塊 分分鐘抵過日式餐廳👍🏻👍🏻👍🏻成碗飯好夠熱 抵層加上醬汁拌飯 面頭有蛋黃醬左口魚油香充滿口 大愛😻🍯|鹽燒鮮白鱔串|HKD58必叫‼️‼️‼️非常厚肉肥美 絕對無薄切切鱔皮燒得脆口 啖啖肉 加上蔥花 唔好share唔夠喉🙈🍯|燒羊架|HKD39‼️‼️‼️推介 3/5/7成熟揀了5成超級軟腍非常易入口 肉質夠厚啖啖肉又多汁配上薄荷醬更加一流😛😛緊要吾會好膻 🍯|羊肉串|HKD23肉同脂肪均勻 半肥瘦 配上辣粉 夠惹味 正👍🏻👍🏻🍯|雞髀菇|HKD19Encore再次 實在太juicy 啲菇勁多汁❤️🍯|鳳梨燒|HKD23係咪同燒菠蘿兩樣野嚟?味道好唔同 麻麻地叫咗好多款串燒 介紹唔哂 大部分都好好食🥺要再去🍹|KIRIN ICHIBAN Frozen Beer(Original)|HKD82🍹|KIRIN ICHIBA
【大埔•芝加哥串燒酒場】🐝

Encore再次 實在太juicy 啲菇勁多汁❤️

🍯|鳳梨燒|HKD23
係咪同燒菠蘿兩樣野嚟?味道好唔同 麻麻地

叫咗好多款串燒 介紹唔哂 大部分都好好食🥺要再去

🍹|KIRIN ICHIBAN Draught(Original)|HKD72

🍹|Blue Hawaiian|HKD88
(Coconut,Rum,Blue Curacao, Pineapple Juice)
貌相好Lady 好啱夏天 亞熱帶感覺 多女仔叫
椰香配菠蘿汁 想飲少少酒呢杯適合

🍹|KIRIN ICHIBAN Draught(Osmanthus)|HKD82
無論飲定係聞都有好香桂花味 跟啤酒好match

• 燒羊架
  • 燒白鱔
  • 炭燒左口魚珍珠飯
2022-07-24 48 瀏覽
地方不大,枱與枱間的空位不算多,晚上不太熱,可以到戶外位置,感覺更chill。服務員超like,有顧客話要買雲吞麵入嚟食,都溫柔解說其他處理方法。以前以為電視才有的笑話,原來真實真會有此不合理的期望。 第一碟燒物:芝士🧀燒餅(一百分,真的在那裡也愛的芝士食物);雞腎(有咬口,送酒一流🍺);鵪鶉蛋🥚煙肉大啡菇(玩得又好味,啡菇🍄吸收了鵪鶉蛋的汁液,更顯香滑) 第二碟:羊架(冇的輸,好味,可以再叫多塊😍);燒肉(真心抵食,但要熱時馬上食,又香脆🐷);燒三文魚頭(多肉,好味,簡單一燒已好好味😋);燒鱔片(鮮味,有口感,仲要高蛋白質正);燒和牛粒(好嫩,易咬牛味濃);燒大蔥雞肉(嘩大蔥超好食👍,可能肉多,感覺大蔥好味過雞肉) 燒翠肉瓜(juice,冇得輸👍,加了孜然粉,超級惹味);燒波蘿(唔明點解覺得怪怪地,但都食了2塊🤣)最後就是芝士手指條🧀,真的是好好味,又有得玩拉絲,又有得大啖咬芝士。勝。 下次再嚟食過,到時我order要杯cocktail (普洱Gin)🤭

2022-07-22 765 瀏覽
聽朋友介紹過呢個酒埸好多次,成日都話呢樣好食,果樣又好食。今日終於嚟左。。。結果係……👍首先要讚侍應💁‍♂️們都好有禮貌、耐性。事緣進食期間,隔離枱突然有一家三代五口子坐低左,包括嫲嫲、父母及一對年幼仔女。父母問侍應:老人家唔食熱氣嘢,有無唔係燒烤嘅嘢食?? 隔一會又問: 我對仔女細,有無非酒精類嘅cocktail ???? 當我同朋友聽完問題都想笑及反白眼之際,侍應們係仍然耐心咁為他們逐一介紹食物及飲品。侍應嘅專業同敬業真係要讚。餐廳除左食物好,服務都極其重要,呢種服務態度加埋美食,呢度又絕對會成為我以後會繼續光顧嘅餐廳之一。🍽講完服務,講食物,我地叫到成枱嘢食,總共12樣嘢食,無錯係12款唔同嘅食物,呢個係另一樣值得讚嘅地方,餐廳主打串燒,而串燒係可以逐串叫,而且價錢唔貴,你想食多幾款嘢食都可以,唔洗就住叫,驚大大碟食唔晒。按個人感覺好味程度排序:鹽燒鮮白鱔串 ($58)、芝士年糕($29)、燒腩仔($118)、新鮮翠肉瓜($18)、拉絲水牛芝士條($58)、鹽燒三文魚頭 ($68)、大葱雞脾肉串($24)、燒大啡菇($32)、燒羊架($39)、風味燒雞腎串($18)、一口和牛串($
按個人感覺好味程度排序:
鹽燒鮮白鱔串 ($58)、芝士年糕($29)、燒腩仔($118)、新鮮翠肉瓜($18)、拉絲水牛芝士條($58)、鹽燒三文魚頭 ($68)、大葱雞脾肉串($24)、燒大啡菇($32)、燒羊架($39)、風味燒雞腎串($18)、一口和牛串($29)、鳳梨燒($23) 。

各款串燒都很惹味、香口。白鱔飽滿肥美、魚肉亮麗鮮明、肉質結實但有彈性、外皮微焦脆口,再加上燒烤後迫出的鱔油香,呢個係No.1好食。芝士年糕: 糯米控如我,只要餐牌上有,我都一定會叫這個。年糕火喉控制很好,外脆內軟,最重要係芝士同糯米混合果種煙韌簡直係一流。燒腩仔每塊都肥瘦均稱,外皮非常香脆,襯熱食,入口會更香。翠肉瓜多汁到爆,孜然粉調味令原本清淡的瓜件變得更好味。拉絲水牛芝士條絕不欺場,可以拉到幾長就靠你自己嘅本事。三文魚頭加幾滴檸檬汁,令魚肉更鮮美多汁。羊架脂肪比例適中。菠蘿件無渣、又甜又多汁。

鹽燒鮮白鱔串

燒腩仔

新鮮翠肉瓜、鳳梨燒

大葱雞脾肉串

拉絲水牛芝士條

酒場當然有酒提供,我同朋友每人一杯啤酒,其實飲多幾杯都無問題,一來天氣熱、加上食熱氣嘢,飲鬼佬涼茶是常識吧! 二來呢度有幾款好啱女仔飲嘅啤酒,Samuel Adams酒味淡、有果香、易入口;另外KIRIN ICHIBAN更有原味、黑加倫子及桂花味嘅選擇。

2022-07-21
鹽燒鮮白鱔串
燒腩仔
新鮮翠肉瓜、鳳梨燒
大葱雞脾肉串
拉絲水牛芝士條
2022-07-18 679 瀏覽
同事常想約Happy Hour, 今晚終於可以實現了, 難得準點下班,我們趕緊出逃, 在太和附近找了間吧,選這家全因為他們的串燒, 聽說款式多也很好吃。我們7點來到, 天還亮著呢, 入座後二話不說先來兩杯生啤, 貪得意點點了frozen, 來到顏值是高, 不過頗礙事,喝著有點困難,未能大口喝啤酒,哈!串燒款式真多,滿滿的兩頁菜單, 價錢相宜,口味同辣度都可自選。因為有點餓了,所以就喪點了十來串先塾塾。應該是即點即做,所以需要等10數分鐘,串燒是浩浩蕩蕩的排滿一片大wood board。因為點單是見到想吃就點,所以要上桌才記得點了什麼。大概是:1. 汁燒牛小腸2. 芝士和牛串3. 炭燒豬頸肉4. 培根車厘茄卷5. 黑毛豬腩串6. 雞肉軟骨棒7. 風味燒雞腎串8. 鳳梨燒9. 燒尖椒串10. 汁燒京蔥串11. 原條茄子燒串燒食材質素很認真,食得出每款的味道,不會全部一隻味。個人推介汁燒牛小腸、黑毛豬腩串及燒尖椒串。牛小腸不常見,這家做得很惹味,乾淨沒餲味。幾款蔬菜類都很好,對,沒看錯,我吃菜了,嘻嘻~特別是原條茄子燒,真不錯。趕在Happy Hour完前來多round啤酒,今次乖乖的點了杯

1. 汁燒牛小腸
8. 鳳梨燒
9. 燒尖椒串
10. 汁燒京蔥串
11. 原條茄子燒

趕在Happy Hour完前來多round啤酒,今次乖乖的點了杯Little Creature IPA, 同事的是麒麟生啤。喜歡所有IPA的啤,因為帶花香。

意猶未盡,再追加了:味噌甲羅燒、鹽燒雞軟骨、鹽燒雞皮、炸拉絲水牛芝士條、羊肉串。炸芝士條超正,喜歡芝士的必點,另外羊肉串也很惹味。

這家是個很好Happy Hour的地方,因為吃得好!
2022-07-13
其他
2022-07-17 34 瀏覽
上網見到好多人推介大埔芝加哥,所以放工就同朋友黎happy hour,芝加哥有好多串燒選擇,我地最終決定今晚試下串燒海鮮餐😋當然緊喺仲有happy hour 最重要既啤酒同cocktail啦,KIRIN ICHIBAN係我最鍾意飲既啤酒,喺呢到飲KIRIN draught beer有得揀桂花味,原本KIRIN嘅香醇再加上陣陣嘅桂花香味,飲到杯酒飲落多咗一份清香嘅味道。另外,我哋仲叫咗一杯bloody Mary 同 Long Island。香蒜燒鮮鮑魚 $72/3隻鮑魚燒得啱啱好,唔太韌,唔會太腥,而且廚師將所有內臟清潔得乾乾淨淨。鹽燒鮮白鱔串 $116/2串魚肉厚身,魚皮鬆脆,燒完之後仲有一陣魚油香味。咖喱魷魚串 $26/串平時食嘅都係蒸咖喱魷魚,今次食嘅係燒咖喱魷魚,咖喱魷魚唔會太韌,而且好有咖喱味。浦燒鰻魚串 $26/串浦燒鰻魚嘅鰻魚汁好濃烈,鰻魚索晒鰻魚汁嘅味道。香蔥燒半殼扇貝 $48/2隻扇貝好新鮮,而且廚師一燒完就即刻上碟,如果再加少少粉絲就可以索晒啲汁。燒牛油帆立貝 $35/串加咗燒汁去燒嘅帆立貝另有一返風味,而且帆立貝再大隻啲。鹽燒銀雪魚 $98/份有啲似西京燒嘅食法,銀

香蒜燒鮮鮑魚 $72/3隻

鹽燒鮮白鱔串 $116/2串
魚肉厚身,魚皮鬆脆,燒完之後仲有一陣魚油香味。

咖喱魷魚串 $26/串

浦燒鰻魚串 $26/串
浦燒鰻魚嘅鰻魚汁好濃烈,鰻魚索晒鰻魚汁嘅味道。

香蔥燒半殼扇貝 $48/2隻

燒牛油帆立貝 $35/串
加咗燒汁去燒嘅帆立貝另有一返風味,而且帆立貝再大隻啲。

鹽燒銀雪魚 $98/份
有啲似西京燒嘅食法,銀雪魚啱啱熟,而魚身表面有煎香咗嘅味道。

燒雞泡魚干 $58/份
最適合佐酒嘅小食,搽咗一浸蜜糖,甜甜地,又juice。

生燒鴨舌 $28/串
一串有4條鴨舌,未試過呢種食法,食落都幾彈牙。

脆炸活白鱔骨 $58/份
炸過嘅白鱔骨好香口鬆脆,佐酒一流。

香蔥燒蟶子皇 $98/隻
蟶子絕對真心推介,食落無沙,蟶子好彈牙,燒得啱啱好。

2022-07-13 511 瀏覽
星期日 Chill 一 Chill. 不去那麼遠留在大埔遊走!由大中走到太和,輕輕鬆鬆來到太和中心,心血來潮,想進去pub chill 多幾分!其實在大埔太和住的居民應該相對熟悉,基本上如果我們不出市區喝酒,便來到這家芝加哥串燒酒場!因為環境好,位置舒適,而且還有串燒吃! 先坐下來喝杯清涼的白酒,Two vines. 而老婆就喝咸柑桔梳打!串燒需要一段時間製作,所以在天氣炎熱的情況下透心涼地等食物很正哦!由於時間接近晚餐,我們點多少少串燒作為今天的晚餐! 十分喜歡他們是用一大塊砧板來上菜!一來感覺十分豪爽,二來感覺十分漂亮!茄子原隻燒,加上些小蔥花辣粉味道十分惹味,但同時能夠和串燒肉中和油份,所以在吃串燒時燒茄子不能不點上!燒熟茄子一點都不容易,不要讓茄子皮燒穿,也不能將茄子肉燒焦,很考功夫!一朝蕉能看出廚師的功力!由於所有串燒都放在一盤我便一張照片一同介紹!燒鹹豬腩肉,一整份份量也很多,點了不會後悔,因為他的肉汁多,像叉燒的味道,但外邊香脆可口,送酒一流!一口和牛一串,牛肉粒很大粒很有份量,牛味亦十分濃烈,如配紅酒會更perfect!安格斯牛肉露筍串,牛肉中帶有

由於所有串燒都放在一盤我便一張照片一同介紹!

安格斯牛肉露筍串,牛肉中帶有點蔬菜,同樣中和口感,加上肉汁鮮甜,蘆筍和牛肉超級匹配!

鹽燒雞翼一串有兩隻,不過相對細份,但燒得分乾身,鹽燒感覺一一盡現!同時鹽燒雞皮和鹽燒雞軟骨同樣乾身香脆可口,不得不試!

加上麻辣薯條,番薯串,和燒年糕,兩個人這些份量一定超級滿足! 六百多元兩個人又有得喝上幾杯酒,又有串燒吃,你都咪話唔 Chill
2022-07-10
2022-07-07 34 瀏覽
食物同飲品嘅種類繁多,淨係串燒既款式都已經有唔少,有獨特嘅8%啤酒俾你選擇,如果唔想飲啤酒,佢嘅亦有紅酒白酒或者cocktail,我哋琴晚就叫左兩杯cocktail,一杯係mojito另杯係sex on the beach,mojito調教得非常之好,感覺清新,而且又唔會太過重酒味,而sex on the beach,味道唔會太甜,酒既濃度適中,顏色方面,紅色有著夏天嘅感覺,我哋叫咗好多唔同嘅串燒,同埋一個主食燒宮崎雞腿扒珍珠飯,呢個飯,雞扒燒得非常出色,雞皮燒得啱啱好,脆卜卜又有香味,雞腿肉非常嫩滑,啖啖肉再配埋珍珠飯,煙煙韌韌非常好食,至於串燒,有幾款我好鍾意,例如佢嘅香蒜燒鮮鮑魚同埋招牌珍寶生蠔串,鮑魚非常新鮮,再有香蒜嘅味道,帶出咗鮑魚嘅鮮味,而生蠔燒完之後亦有啖啖海水味,就知佢用既生蠔非常新鮮,另外燒雞泡魚乾,拎嚟送酒一流,佢嘅雞翼亦燒得非常出色,其中我最鍾意係佢嘅水牛城雞翼,辣辣地非常惹味,燒蔬菜方面,佢哋燒韭菜,燒得非常香,再加少少辣粉係上面,直頭又香又好食,整體來講,呢間酒吧餐廳簡單就係飲酒吹水既好地方,約埋幾個fd係到食餐廳一定係唔錯嘅選擇。
出名黃店💛 餐廳環境氣氛很好,座位寬敞舒適,適合約會或朋友聚會,價錢偏低至中等,食物質素正常,份量正常,性價比高👍🏻被餐牌驚艷了🤩 非常多選擇,絕對唔怕冇嘢啱食😍😍 值得一提 依間串燒店嘅食物會一次過上,擺盤非常適合打卡📸 另外餐廳沒有用餐時限喔👏🏻═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖各款肉類、海鮮、蔬菜及酒類包羅萬有💁🏻‍♀️二人消費約$600,值得一試!-𝑭𝒐𝒐𝒅🐚蔥燒半殼扇貝 ($48 兩隻)✨ 失望,味道很淡,應該是少了蒜蓉🙁(建議試香蒜芝士味🍆招牌茄子燒(原條) ($35)✨ 去串燒店必點!正常水準👍🏻🍗雞肉軟骨棒 ($28)✨ 去串燒店必點!正常水準👍🏻🥓燒豬大腸 ($28)✨ 口感不錯,但味道欠佳(醬汁味道奇怪🫢🐟蒲燒鰻魚串 ($26)✨ 必食!有驚喜,醬汁味道非常好,肉質嫩滑😋😋😋🐑風味羊肉串 ($23)✨正常質素,很少羊騷味🥓炭燒豬頸肉 ($22)✨ 正常質素,不會乾身🍗燒雞翅包飯 ($19 一隻)✨必食! 味道口感一流,非常好吃🤤🤤🥚燒鵪鶉蛋 ($19)✨ 很一般,不推薦𝑾𝒊𝒏𝒆🍹Cocktail ‧ Rainbow ($118)✨ 店員推介,適合打卡又好味

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
🐚蔥燒半殼扇貝 ($48 兩隻)✨
失望,味道很淡,應該是少了蒜蓉🙁(建議試香蒜芝士味

🍆招牌茄子燒(原條) ($35)✨
去串燒店必點!正常水準👍🏻

🍗雞肉軟骨棒 ($28)✨
去串燒店必點!正常水準👍🏻

🥓燒豬大腸 ($28)✨
口感不錯,但味道欠佳(醬汁味道奇怪🫢

🐟蒲燒鰻魚串 ($26)✨
必食!有驚喜,醬汁味道非常好,肉質嫩滑😋😋😋

🐑風味羊肉串 ($23)✨
正常質素,很少羊騷味

🥓炭燒豬頸肉 ($22)✨
正常質素,不會乾身

🍗燒雞翅包飯 ($19 一隻)✨
必食! 味道口感一流,非常好吃🤤🤤

🥚燒鵪鶉蛋 ($19)✨
很一般,不推薦

𝑾𝒊𝒏𝒆
🍹Cocktail ‧ Rainbow ($118)✨ 店員推介,適合打卡又好味,沒酒精味,好啱女士飲☺️💖

🍺KIRIN ICHIBAN Frozen Beer ‧ Black Currant ($92)✨ 味道偏清甜,但飲唔出黑加侖子味 (是便便形狀,太可愛了吧💩

🫧餐廳收取加一費用🫧
2022-07-05 33 瀏覽
招牌茄子 好大舊好淋😻,調味正呀 唔會好鹹燒羊架 有肉汁 好淋👍🏻👍🏻😋😋都幾大舊鹽燒白鱔 冇咩骨 燒得皮脆香口黑松露帶子 超多黑松露 ,好香,帶子好多汁燒鵝肝 入口即融呀 又唔會好漏蔥燒扇貝 好多汁 好爽口串燒種類超多 酒類都好多 紅,白啤酒任你選擇仲有特色飲品 紫薯鮮奶 都夠濃味😚😚環境氣氛都幾好 播歌又好聽 岩哂同朋友黎吹水
招牌茄子 好大舊好淋😻,調味正呀 唔會好鹹

燒羊架 有肉汁 好淋👍🏻👍🏻😋😋都幾大舊

鹽燒白鱔 冇咩骨 燒得皮脆香口

黑松露帶子 超多黑松露 ,好香,帶子好多汁

燒鵝肝 入口即融呀 又唔會好漏

蔥燒扇貝 好多汁 好爽口

串燒種類超多 酒類都好多 紅,白啤酒任你選擇

仲有特色飲品 紫薯鮮奶 都夠濃味😚😚

環境氣氛都幾好 播歌又好聽 岩哂同朋友黎吹水
2022-07-02 33 瀏覽
呢間真係好食,上次食左一次之後,今日又約fd黎食-芝士黑松露大啡菇可呢個真心一定要黎食,面頭有黑松露同埋芝士,切開d蛋漿流出黎,要落去仲有bacon係入面,連埋大啡菇一啖咬落去,真係好iuice-燒茄子好鬼大條,配搭蒜蓉同燒烤嘅香料,調得啱啱好-黑糖雞髀肉串甜甜地個醬,日式feeld,都ok好食-大蔥雞肉串雞肉鮮嫩,配搭大蔥,十分滋味-一口和牛串調配嘅醬汁配搭表面焦香嘅外皮,濃郁嘅牛味-芝士和牛串比一口和牛串多多塊芝士,不過我覺得都係就咁和牛串好食-自家制和牛棒咬落好iuice同好香牛味,再配搭埋距嘅鵪鶉蛋汁出面通常用雞蛋,好獨特同滑-鹽燒白鱔串可上一次食係因為去日本餐廳覺得好食都燒得好好食,焦香魚皮,彈牙魚肉-鹽燒雞軟骨雞軟骨脆脆地,配搭鹽咁燒,原始又好味嘅味道-雞泡魚乾好適合配酒吹水-超級催淚彈呢個真係好搞笑,原來係鵪鶉蛋串,幾好食,但唔知點解係呢個名吟我地一開始仲以為未到化-美人梅酒梅味重,酒精濃度7%,幾好飲一巨峰提子酒好似巨峰提子汽水咁份,酒精濃度3%,唔錯唔錯
呢間真係好食,上次食左一次之後,今日又約fd黎食
-芝士黑松露大啡菇

-燒茄子
好鬼大條,配搭蒜蓉同燒烤嘅香料,調得啱啱好

-黑糖雞髀肉串
甜甜地個醬,日式feeld,都ok好食

-大蔥雞肉串
雞肉鮮嫩,配搭大蔥,十分滋味

-一口和牛串
調配嘅醬汁配搭表面焦香嘅外皮,濃郁嘅牛味

-芝士和牛串
比一口和牛串多多塊芝士,不過我覺得都係就咁和牛串好食

-自家制和牛棒

-鹽燒白鱔串

-鹽燒雞軟骨
雞軟骨脆脆地,配搭鹽咁燒,原始又好味嘅味道

-雞泡魚乾
好適合配酒吹水

-超級催淚彈

-美人梅酒
梅味重,酒精濃度7%,幾好飲

一巨峰提子酒
好似巨峰提子汽水咁份,酒精濃度3%,唔錯唔錯
2022-06-28 45 瀏覽
週末唔使返工就梗係要揾個地方放鬆吓㗎啦~幾日之前去咗太和一間串燒酒吧,去到先發現原來我之前有去過佢嘅元朗分店😂食物質素一樣好高,cocktails都唔錯,成個氣氛好好🦦-香蒜燒鮮鮑魚 $148半打鮑魚好新鮮,肉質爽口彈牙,鮮味十足,餐廳簡單嘅調味同鮑魚本身嘅味道好夾,好惹味,送酒一流!-日本北海道生蠔 $328半打生蠔都幾大隻,肥美而且好鮮甜,大小適中。🫶🏻-鹽燒牛舌心 $33一串一串有3塊牛舌,燒得啱啱好,口感鮮嫩-Sangria $98呢杯cocktail唔會好似烈酒咁濃,飲女仔飲起上嚟都冇難度,同時又帶有水果嘅各種甜味香氣,容易入口,喺炎熱嘅夏日,飲呢杯透住紅石榴色澤嘅sangria真係一流💜-Samuel Adams Sam'75 Draught $58呢款啤酒帶輕微果香,口感清爽順滑,香濃麥味配上微微柑橘味道,幾特別🫶🏻

香蒜燒鮮鮑魚 $148半打
日本北海道生蠔 $328半打
生蠔都幾大隻,肥美而且好鮮甜,大小適中。🫶🏻
鹽燒牛舌心 $33一串
一串有3塊牛舌,燒得啱啱好,口感鮮嫩
Sangria $98
2022-06-24 42 瀏覽
幾時先通關啊~😫😫😫好想返大陸食下野 揼下骨 happy下💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️今日又同老公黎返呢間酒吧happy 下啦因為真係口痕 超想食BBQ 野🍡🍡黎到 我俾必叫嘅 燒茄子($35),唔知點解 自己都試過燒 但都冇人地燒的甘好食所以 同我一樣中意食燒茄子ge朋友仔 記得黎呢度燒返條🍆🍆飲酒我就必叫嘅魚干🐠🐟🐡今次叫左雞泡魚($58)干 同埋魔鬼魚翅干($55)呢d 送酒 傾下計 慢慢食最正食下食下又一條 又唔整污糟只手健康得黎又好食2款口感 有小小唔同 一款厚生d, 口感厚實d, 另一款就 甜dd。👍🏻👍🏻👍🏻今次我地都叫左生蠔🦪🦪一次過滿足曬我幾個樂趣生蠔係北海道生蠔(半打)$238我今次叫左Snow ball($83)❄️⛄️因為今日仲有下半場 唔可以甘快醉所以就揀左杯 酒量輕d ge 酒同埋杯KIRIN-Black Currant($72)若果大家想近近地 唔出旺角九龍, 都可以試下呢間, 唔錯嘅選擇~~~📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
幾時先通關啊~😫😫😫
好想返大陸食下野 揼下骨 happy下
💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️
今日又同老公黎返呢間酒吧happy 下啦

因為真係口痕 超想食BBQ 野🍡🍡

所以 同我一樣中意食燒茄子ge朋友仔 記得黎呢度燒返條🍆🍆

飲酒我就必叫嘅魚干🐠🐟🐡
今次叫左雞泡魚($58)干 同埋魔鬼魚翅干($55)

呢d 送酒 傾下計 慢慢食最正

生蠔係北海道生蠔(半打)$238

我今次叫左Snow ball($83)❄️⛄️
因為今日仲有下半場 唔可以甘快醉
所以就揀左杯 酒量輕d ge 酒
同埋杯KIRIN-Black Currant($72)

📍 芝加哥串燒酒場 (大埔)
大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
2022-06-23 37 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖收左工同朋友去食燒烤同飲下酒 chill 下微暗既環境下 聽下歌食住小食 飲下酒 食物選擇多 飲品多種類 酒精比較多唔飲酒都有十幾種飲品簡呢間燒炸相當出色 鹽燒多春魚魚身燒得好脆 魚籽勁多成陣魚味係個口爆發風味燒雞腎串燒得爽口 唔會過老過硬雞油爆發香味撲鼻燒雞泡魚干岩岩燒起 暖暖地 好香好脆配埋醬一齊食 唔會太油膩燒宮崎去骨雞腿雞皮燒得好香脆 皮同肉一咬就分開雞肉嫩滑 多汁 配埋雞皮食 好似食緊薯片土匪雞翼 蜜椒雞翼串中間剪開 雞肉岩岩熟 雞皮脆 雞油香味道鹹香咖啡魷魚串色香味俱全 咬落煙韌周圍帶點少脆 食燒烤當然唔少得韭菜串口感清脆 燒得嫩滑香味濃 新鮮爽脆 帶少少甜味飲品方面薄荷梳打好清新好舒服 一啖落去清走哂油膩感賣相又靚 好適合女性飲用紫薯朱古力香濃朱古力味配上紫薯 兩者唔會太甜朱古力比較優勝香濃得來又滑
芝加哥串燒酒場 (大埔)
大埔大埔太和路15號
太和中心地下37號舖