2020-10-07 63 瀏覽
🎂🥂生日約咗妹妹行大館,之後去咗附近嘅check-in taipei食下午茶。妹妹之前食過話好好味,不過夜晚好多人要排隊,今次食下午茶時間就唔使排隊,有好多位。🍽️麻婆豆腐手工餃$72餃子上面有麻婆豆腐醬,幾惹味。🍽️台式肉鬆榨菜蛋餅 $68我好鍾意食呢個蛋餅,入面有肉鬆同榨菜,幾開胃。🍽️櫻花蝦烏醋茄子$48每次食台灣菜都會點茄子,酸咪咪又夠健康。🍽️鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵$158份量幾多,蟹肉都唔少,係飽肚之選。

🍽️麻婆豆腐手工餃$72

餃子上面有麻婆豆腐醬,幾惹味。

🍽️台式肉鬆榨菜蛋餅 $68

我好鍾意食呢個蛋餅,入面有肉鬆同榨菜,幾開胃。

🍽️櫻花蝦烏醋茄子$48

每次食台灣菜都會點茄子,酸咪咪又夠健康。

🍽️鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵$158

份量幾多,蟹肉都唔少,係飽肚之選。

2020-10-07
下午茶
  • 櫻花蝦烏醋茄子
2020-10-07 1249 瀏覽
💭今天跟朋友打算到中環逛街,突然聊起台灣美食,在網上找到附近有這家Check in Taipei,於是過來試試看。▪️環境方面,滿relax 的感覺,微黃的燈光,加上一旁的bar枱,很有情調。▪️餐牌方面選擇很多,台灣小吃、麵食,素菜也有,而且還有好幾款特色台灣甜品,我們點了幾款試試。🥢手繪雙色鹽酥雞 $88炸得金黃,外皮非常香脆鬆化,肉質很Juicy!配上兩個醬汁,柚子醬帶有一點柚子皮,酸酸甜甜,松露醬非常香濃,齒頰留香。兩款醬汁都比想像中杰身,更好沾滿整顆炸雞。🥢薯泥超司松露蛋餅 $78非常巨大的蛋餅,用料很足,薯泥和雞蛋塞滿整條蛋餅,蛋餅上鋪滿一大塊芝士。吃下口感軟糯,有蛋餅和芝士的煙韌,又不失薯泥的軟滑,加上松露醬的香,多種交雜的感覺,十分滿足。🥢溏心蛋魯肉飯 $55這是一個我很欣賞的魯肉飯,因為魯肉飯的重點是要有肥肉帶出油香,才能令整碗飯的口感昇華。這碗魯肉飯剛好肥瘦適中,味道微咸,微微豬油加上醬汁,非常美味!🍹鮮芭樂苦瓜汁 $55感覺滿清新的,剛入口時苦瓜味比較突出,略帶甘苦,但慢慢又感受到芭樂汁的微甜,不錯的消暑飲品。🍹玫瑰荔枝蘇打 $55淡淡的荔枝味,配上表面的玫瑰花碎,粉

🥢手繪雙色鹽酥雞 $88

🥢薯泥超司松露蛋餅 $78

溏心蛋魯肉飯

🥢溏心蛋魯肉飯 $55

鮮芭樂苦瓜汁

🍹鮮芭樂苦瓜汁 $55

玫瑰荔枝蘇打

🍹玫瑰荔枝蘇打 $55
淡淡的荔枝味,配上表面的玫瑰花碎,粉嫩粉嫩的,完全是少女心的大愛。

💭總括而言,Check in Taipei的食物質素很不錯,菜式挺有創意的,將傳統台灣美食改良,用另一個面貌重新呈現,有機會要試試原條鰻魚蛋餅,看着就覺得很吸引!
2020-09-20
溏心蛋魯肉飯
鮮芭樂苦瓜汁
玫瑰荔枝蘇打
來到4日連假的最後一天,當然要好好享受! 山長水遠來到中環尋食!叫左3個熱門菜式,整體來講很滿意。中環價錢都係偏高,但物超所值,值得來食!爆蔥牛肉面刀削面好Q好彈牙,係我食過最好味的刀削面,老公都大讚!牛肉好有牛味又好"林",而且有4大塊甘多,份量好足夠。個湯係用50斤牛骨所煮成,好甜又有牛味,飲完完全唔口乾!中間放左脆脆地的蟲草花,都幾夾!魯肉飯魯肉入口即溶,啖啖肉香,好食!不過曾經係台南食過更好食既,所以仲有進步空間雙色鹽酥雞雞好滑冇雪藏味,粉不會好厚,即叫即炸配柚子汁及松露汁都好食。不過我地鍾意柚子汁多D,清新開胃。但鹽酥雞等左好耐,食完面同飯先來,一齊配來食會更好。食LUNCH餐廳都係需要比10%服務費,但唔覺有好服務。入到來又冇拎水比我地,要我地要求先有。Waitress黑口黑面,講說話冇尾音。

爆蔥牛肉面
刀削面好Q好彈牙,係我食過最好味的刀削面,老公都大讚!
牛肉好有牛味又好"林",而且有4大塊甘多,份量好足夠。
個湯係用50斤牛骨所煮成,好甜又有牛味,飲完完全唔口乾!
中間放左脆脆地的蟲草花,都幾夾!

魯肉飯
魯肉入口即溶,啖啖肉香,好食!
不過曾經係台南食過更好食既,所以仲有進步空間

雙色鹽酥雞

Waitress黑口黑面,講說話冇尾音。
2020-10-04
2020-09-29 1358 瀏覽
今日約了朋友去中環大館,第一次去,順到沿著長命電梯找找有什麼餐廳,在大館附近見到一間check-in Taipei,在對面馬路看,以為是一間酒吧,原來是一間台式料理,而且店內坐滿人,門外有大約六七人排隊等候,應該評價都不錯。餐牌菜式不算多,但勝在每款都有圖片,夠專門研製食物,而且每款都很吸引。我們點了台式肉鬆榨菜蛋餅、糖心蛋魯肉飯、招牌刀削牛肉麵、麻婆豆腐手工餃、伯爵茶QQ芋圓。台式肉鬆榨菜蛋餅 – 之前吃過第二間餐廳的蛋餅都很多油,這款不但不有油膩感,而且蛋香味相當重,加上惹味醬汁和芝麻點綴,真的不錯。糖心蛋魯肉飯 -滑嫩飄香的口感,肥而不膩的滷肉,鮮甜濃郁的醬汁,配上香味四溢的米飯,面頭有些香口的脆脆不知是什麼,相當好味。招牌刀削牛肉麵 – 湯底一流,夠熱、麵條有嚼勁,牛肉夠厚,而且牛肉味非常重,侍應都推薦我們加一點自家製的辣牛油,果然味道更凸出。麻婆豆腐手工餃 – 材料十足,加上肉醬非常惹味。伯爵茶QQ芋圓 - 地瓜與芋頭甜甜的香氣,搭配Q彈有勁的口感,甜而不膩的美味,有在台灣吃過的味道。

麻婆豆腐手工餃 – 材料十足,加上肉醬非常惹味。

2020-09-26
15 分鐘 (堂食)
哩間喺中環蘇豪區食台灣菜一直高人氣,今日行完街坐低食d野先,野食賣相靚,好岩打卡!髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅 $85哩個見到唔少IG同blogger都介紹哩款,想試好耐,賣相太靚,最中意紫薯、芋泥既野食,咸蛋黃帶起哩碟既味,有練奶好正,咸咸甜甜都幾夾嫁。夾心既芋泥低糖,整體特別,都幾飽。招牌牛肉刀削麵 $108第一啖試個湯,濃味,見到有蟲草花脆脆好特別,牛展高質,糖心蛋同豆腐等配料都好味,刀削麵寬身彈牙,吸入湯汁既精華,值得一試!伯爵茶凍QQ芋圓 $68餐牌上見到賣相吸引叫左黎食,凍食芋圓,有珍殊、綠豆、桂花同伯爵茶凍、花奶,整體幾甜,岩我口味,伯爵茶凍茶味出,特別,芋圓2色,都幾多。鮮木瓜牛乳 $58哩杯凍飲我幾推介!鮮木瓜佔大半杯,好足料,飲到冇咩落其他果糖,幾原汁原味。裝修好適合打卡!本身想試麻糬,得夜晚供應,下次夜晚再黎啦!

髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅 $85
招牌牛肉刀削麵 $108
伯爵茶凍QQ芋圓 $68
鮮木瓜牛乳 $58
裝修好適合打卡!
本身想試麻糬,得夜晚供應,下次夜晚再黎啦!
下午茶
  • 招牌牛肉麵
  • 鮮木瓜牛乳
2020-09-28 55 瀏覽
今日喺中環見完客,難得同另一半可以撐枱腳,於是揀咗間中環嘅台灣野,呢度打卡一流。因為冇book嘅關係,所以都等咗一陣,又爆曬場,香港人真係作出報復式嘅消費。我哋嗌左個雙色鹽酥雞,分別係有柚子味同黑松露味,鹽酥雞超大嚿,炸得又唔油膩, 香脆可口,柚子味汁清清甜甜,而黑松露味10分香濃,個人建議食咗柚子味先,清新一下呀嘛。另外嗌左個肉鬆榨菜蛋餅,肉鬆配埋榨菜一齊真係好夾,包埋蛋餅個皮好薄,唔會好濟。最後仲share左個鯊魚骨豬軟骨豆乳湯刀削麵,佢另外加咗好多蟲草,所以口感一流,而且個湯底真係不得了,非常濃郁,刀削麵10分煙人。整體來講真係好出色嘅台灣菜,最後職員推介試埋個奶奶麻薯,佢唔係糯米粉做,所以唔會好飽,我哋揀咗花生碎,麻薯加埋花生碎入口即溶,有彈Q彈Q的感覺。
2020-09-18
2020-09-27 775 瀏覽
原來餐廳已於中環開業6年,曾到訪4-5次,每次都有推出新菜式,令人保持驚喜🥰。餐廳最近重新裝修過,我愛台妹的霓虹燈牌依然搶眼。.📍薯泥起司松露蛋餅($78)Potato Cheesy Truffle Egg Crepe這款是新口味的蛋餅,外層吃到芝士的鹹香🧀再加上微酸的黑松露醬, 十分惹味👍🏻。意想不到中間包着幼滑的薯泥🥔,單吃味道較淡,一定要配合外面的芝士和黑松露醬同吃。澱粉控應該會對此蛋餅為之着迷😆。.📍爆蔥牛肉麵($118)Scallions Packed Beef Noodles 牛肉麵是這次新推的重點菜式⭐️,清湯底用大量牛肉煲成,味道濃郁卻不見半點油脂,完全可以成為受歡迎的單品菜式。加入特製的辣牛油後🧈,味道又變了樣,牛味更加濃烈🐂,入口時較濃厚油潤,適合配搭麵食🍜。可選刀削麵或寛條麵,草根選了前者,麵條粗身口感煙韌。當然主角牛展亦是一大重點🍖,厚切之餘口感軟腍,加上充滿骨膠原的筋膜,非常好食😋。蜂巢豆腐口感,吸盡湯汁,加上微脆的蟲草花和半熟蛋🐣,是草根吃過最高質的牛肉麵無誤❤️👍🏻。.📍火焰原條鰻魚玉米蛋餅($148)Aburi Japanese Eel Corn Egg C

📍薯泥起司松露蛋餅($78)

📍爆蔥牛肉麵($118)
Scallions Packed Beef Noodles

📍火焰原條鰻魚玉米蛋餅($148)
鰻魚蛋餅之前已吃過一次,這次再點仍然被完條鰻魚所震撼🐟😍。中間夾著粟米做餡料🌽,但鰻魚主宰了整個菜式的味道。蛋餅用上2隻鴨蛋製成🥚, 飽肚感十足。記得一定要趁熱吃,才能吃到最佳的口感。

📍鹹蛋黃芋泥乒乓球($72)
Salted Egg Yolk Taro Balls
芋泥波炸過,中間夾著鹹蛋黃醬。可惜鹹蛋味未夠突出,令味道較為單調👉🏻👈🏻。雖然一客只有5件,但感覺非常飽肚,整體感覺有點失望😣。

📍粒粒花生奶奶麻糬($75)
Homemade Milk Mochi with Peanut
每次來都有點奶奶麻糬,今次選了花生味🥜,但個人原因對花生喜好不大,感覺還是上次吃的Oreo 版本較好味🙈。

聽講Check-In Taipei重新裝修🛠,加上餐牌加入新菜式🍴,咁就一定要試吓呢一間位於中環高質素嘅台灣美食啦!一入門口就見到寫住「我愛台妹」嘅霓虹燈💡,加埋昏暗嘅燈光🌃,成間餐廳都幾好feel 㗎✨。.📍鹹蛋黃芋泥乒乓球($72)Salted Egg Yolk Taro Ball芋泥波應該係新菜式,質地比較乾身,鹹蛋黃味道唔突出,整體來講一般👉🏻👈🏻。.📍火焰原條鰻魚玉米蛋餅($148)Aburi Japanese Eel Corn Egg Crepe .店員介紹蛋餅經過改良,用咗兩隻鴨蛋,令味道更突出。咁呢到啲蛋餅咁出名,冇理由唔試,所以草根妹妹分別點咗兩款蛋餅,一款係鰻魚味,另一款係薯仔味。原條鰻魚足足有9寸長👀,份量唔惹少😎,鰻魚上面放咗芝士、沙律醬同燒汁🤩,賣相相當吸引👍🏻。魚肉肉質肥美❤️,好味道!食物上枱後🍴,店員再用火槍火炙食物表面🔥,令芝士帶焦香,真係又睇得又食得📸😋!.📍薯泥起司松露蛋餅($78)Potato Cheesy Truffle Egg Crepe另一款薯泥蛋餅可以話係澱粉控最愛😍,因為蛋餅內包住已經調好味嘅薯泥🥔,薯泥香滑,每一啖都食到澱粉真係令人覺得
鹹蛋黃芋泥乒乓球
📍鹹蛋黃芋泥乒乓球($72)
Salted Egg Yolk Taro Ball
火焰原條鰻魚玉米蛋餅
📍火焰原條鰻魚玉米蛋餅($148)
薯泥起司松露蛋餅
📍薯泥起司松露蛋餅($78)
另一款薯泥蛋餅可以話係澱粉控最愛😍,因為蛋餅內包住已經調好味嘅薯泥🥔,薯泥香滑,每一啖都食到澱粉真係令人覺得好幸福🥰。
辣牛油
📍爆蔥牛肉麵($118)
Scallions Packed Beef Noodles
草根妺妹建議大家先試試用咗50斤牛骨煲嘅牛骨高湯先💯👍🏻,味道非常温和舒服😌,感覺似係屋企煲嘅無添加老火湯,滋潤得來又唔油膩,直程可以將呢一個牛骨湯攞出嚟當一個單品咁賣。之後大家可以再加少少大廚推出秘製辣牛油🔥🧈,牛脂、香料同辣椒提升左湯底嘅味道同層次🌿🌶,牛脂精華令到湯底味道變得更豐富❤️。
3塊厚切牛展🥩,份量十足😏,每一啖都食到牛肉,感動😍。牛展內有充滿骨膠原嘅筋膜,入口即化🤤,令人回味無窮😋∞,推介😎!可以話係草根食過最數一數二嘅牛展🔝!另外,配料有半隻流心蛋🥚、豆腐、蔥同炸蟲草花,夠哂豐富👏🏻。
粒粒花生奶奶麻糬
📍粒粒花生奶奶麻糬($75)
奶奶麻糬係必食名物✨, 麻糬質感好有趣,唔似一般麻糬咁煙韌,反而係入口即融🤤❤️,冰冰涼涼🧊,零負擔,食完都冇乜罪惡感🤩,輕鬆KO🥰。
Menu
2020-09-22
火焰原條鰻魚玉米蛋餅
薯泥起司松露蛋餅
辣牛油
粒粒花生奶奶麻糬
2020-09-26 55 瀏覽
係冇得去旅行嘅今年,日日夜夜都好思鄉,忍唔住於是去搵啲旅行特色菜去食,以一解思鄉之情,今次食的是台北菜。台北菜最有名的當然是鹽酥雞,所以二話不說先點了這份雙色鹽酥雞,鹽酥雞件外皮炸得相當香脆,內裏則鮮嫩多汁,再配有兩款調味醬,分別是松露醬及柚子醬,相當特色之餘,亦很好味。然後點了份溏心蛋滷肉飯,溏心蛋的烹調時間剛剛好,相當入味,然後是肥瘦均勻的滷肉,調味醬相當濃味,配飯食一流。台風牛肉麵是店員的強力,可配上店中自製的辣牛油,可增加一點香味,牛肉烹調的時間恰當,一放入口就嚐到相當的鮮味,再加上滿滿的肉香,很出色。兩人大約食了$300,中環而言,性價比相當高。

兩人大約食了$300,中環而言,性價比相當高。
2020-09-24 88 瀏覽
呢間餐廳係我朋友介紹叫我同佢一齊去嘅,佢介紹得應該都唔差。去到餐廳感覺有點去咗酒吧嘅感覺,感覺幾特別。座位唔多,我哋都係坐咗喺吧枱。芥末雲耳淮山呢個前菜味道好特別,佢係用淮山雲耳整嘅,好爽口而且酸甜辣度都剛剛好,作為前菜非常好食開胃。手作芋泥牛乳冰啲芋泥係螺旋形咁同啲牛乳沙冰混埋一齊,賣相非常好,而且味道出色,甜度剛好,我最後都食到芋泥同沙冰嘅混合,好有口感而且唔會太膩。冬陰公龍蝦牛油果蛋餅呢個係我哋叫咗嘅主食,外面係有蛋餅加冬陰功汁喺面而裏面係一啲新鮮嘅龍蝦肉同埋牛油果整嘅,佢哋嘅味道出奇地夾而且加埋一啲沙律醬好開胃,味道一流。Oreo伯爵茶奶奶麻薯 我朋友就係因為好想試呢一個麻薯所以特登打電話去訂定先,果然不出所料食落口感非常特別,脆脆既Oreo碎餅再加上麻薯既煙韌滑溜,味道超夾而且好有口感,好有台灣風味,用呢個做甜品簡直係最完美嘅句號。

2020-09-23 57 瀏覽
招牌牛肉麵刀削麵:說真的,這個招牌牛肉麵真材實料,第一牛肉厚賜不在話下,牛肉味濃郁,牛展均勻,軟林林的連透明的牛筋入口即溶化,好好食!第二刀削麵粗又彈,吸收牛肉湯汁入口一流!第三糖心蛋蛋香味濃,難怪是招牌菜式果然一讚!原條鰻魚起司蛋餅:原條鰻魚已經是誠意,絕對是推介菜式之二。鰻魚上佈滿口口的起司,店員還在上枱時用火槍熱熔芝士令賣相更加吸引。蛋餅由蛋漿粉和雞蛋捲合而成,配合鰻魚算是不錯,建議用刀叉切開方便入口。伯爵茶凍QQ芋圓:台式甜品潮流之選,配料特多,有兩色芋圓、珍珠、綠豆、透明凍粉條⋯⋯各樣都好吃,而且非常飽肚。檸檬冬瓜茶:冬瓜茶本身是甜甜的,加上檸檬帶點酸味味令人更加開胃,凍飲更是解渴!入內量體溫,消毒雙手,還有消毒噴劑方便消毒餐具,感覺很衛生!

2020-09-20 590 瀏覽
去旅行,依家好似變咗係奢望🤷‍♀️,好彩香港係匯集咗各地美食,冇得去旅行,都可以去餐廳食到唔同地方嘅風味😅蘇豪區呢間Check-In Taipei,人氣高企,見評價幾好,一於同朋友去呢度食好懷念嘅台灣牛肉麵先🤭餐廳佈置台灣風格,座位唔多,霓虹光管招牌吸睛🥰我哋先探熱,再用酒精消毒雙手後再點餐😉招牌牛肉麵,爆蔥牛肉麵我哋都最鍾意台灣牛肉麵,麵條大家都揀咗刀削麵,朋友鍾意食蔥,爆蔥牛肉麵啱哂佢🤭,牛肉麵湯底用牛骨熬煮,牛肉味特別濃郁,牛夠腍又入味😋,唔太薄身,滷水蛋係流心㗎😍,刀削麵闊條,更易吸收牛骨湯嘅味道,質感煙韌,配菜就第一食炸蟲草花,爽脆得黎帶少少鹹味😋,碗麵好食到停唔到口🤩櫻花蝦烏醋茄子冷盤小食,茄子上鋪滿勁多櫻花蝦,烏醋酸甜,配搭一流👍🏻鳳梨果肉苦瓜汁台式人氣飲品,苦瓜汁同鳳梨汁嘅甘、甜味比例適當,菠蘿果肉都幾多,飲落清熱又消暑🤤奶奶麻糬都好想食,不過侍應話要6:00後先供應,唯有下次先啦😅
餐廳佈置台灣風格,座位唔多,霓虹光管招牌吸睛🥰

我哋先探熱,再用酒精消毒雙手後再點餐😉

招牌牛肉麵,爆蔥牛肉麵

櫻花蝦烏醋茄子
冷盤小食,茄子上鋪滿勁多櫻花蝦,烏醋酸甜,配搭一流👍🏻

鳳梨果肉苦瓜汁

2020-09-16
午餐
2020-09-17 61 瀏覽
餐廳空間不算大,但勝在具設計感,甚有酒吧風格,環境夠chill,多拍攝打卡照,餐廳還播住不少台灣既流行歌。魯肉伴台灣A菜🥬A菜炒出香、脆、甜又美,味道濃郁淋的魯肉醬汁在A菜上,非常野味。溏心蛋滷肉飯🍚一吃就吃到台灣的味道,入口即化、肥而不膩的滷肉燥 ,再來顆糖心蛋蒜香三色腸🐽這款經典台式小食吃過無數次,這一家的造法確實最有驚喜。三色分別係原味、蒜味、墨魚汁,加了蜜糖煎香的台灣腸外皮香脆,跟蒜蓉一啖入口,非常香甜惹味。晚上來喝酒的話,配上這個感覺會很棒!黑蒜香油牛肉寬粉絲🍜主角出場啦~蒜香撲鼻嘅黑蒜油湯底,整碗麵用料十足。牛肉超軟淋入味,油脂豐厚的口感,加上了店主介紹的辣牛油,牛味更加突出!粉絲軟硬適中,吸收唒湯底的精華,味道非常濃郁!仲配上脆口炸蟲草花和糖心蛋,非常豐富。喜歡牛和黑蒜的朋友,一定不能錯過!綠豆沙牛乳綠豆好夠沙,配上牛奶甜度剛好。好耐冇食過好食得來又有特色嘅台灣菜,很享受今天在Check in TaiPei的時間,絕對推介大家一試👍🏻😆

魯肉伴台灣A菜🥬

溏心蛋滷肉飯🍚

蒜香三色腸🐽
這款經典台式小食吃過無數次,這一家的造法確實最有驚喜。
晚上來喝酒的話,配上這個感覺會很棒!

黑蒜香油牛肉寬粉絲🍜
主角出場啦~蒜香撲鼻嘅黑蒜油湯底,整碗麵用料十足。

喜歡牛和黑蒜的朋友,一定不能錯過!

綠豆沙牛乳
綠豆好夠沙,配上牛奶甜度剛好。

2020-09-17 106 瀏覽
回頭率極高嘅一間餐廳,已經食第五次啦😋地理位置方便,去完大館打卡,斜路一落去就係~ 舖頭造型好cyber,鋪仔細細,外面成日大排長龍,所以我通常六點就去,唔使排隊!黑蒜香油牛肉紅薯粉👍🏼上面擺着嘅應該係炸蒜,成碗麵黑蒜油味道濃郁,仲可以加秘製辣牛油。牛肉較淋身,唔會攝牙,連我唔係特別鍾意食肉嘅人都覺得好好味呀!大推🤩🤩🤩已經搵唔番呢個小食叫咩名,好似係豆乾?本身都係本着試一試嘅態度,除非你好鍾意花椒味,否則唔推薦🙈🙈地瓜炸薯條👍🏼👍🏼新鮮即炸,熱辣辣好香脆,地瓜味濃郁!荔枝梳打,唔會有一堆糖漿喺晒個底☺️👍🏼
回頭率極高嘅一間餐廳,已經食第五次啦😋

黑蒜香油牛肉紅薯粉👍🏼

地瓜炸薯條👍🏼👍🏼
新鮮即炸,熱辣辣好香脆,地瓜味濃郁!

荔枝梳打,唔會有一堆糖漿喺晒個底☺️👍🏼
2020-09-08
  • 黑蒜香油牛肉麵
  • 炸地瓜薯條
  • 奶奶麻糬
2020-09-12 45 瀏覽
食咗台灣最出名嘅蛋餅真係超級好食即叫即整又熱辣辣呢間其實真係好多人都食如果你哋本身好鍾意台灣最近有冇得去台灣旅行記住一想佢哋呢間嘅風味主菜特別推介滷肉飯真係超級好食
食咗台灣最出名嘅蛋餅真係超級好食即叫即整又熱辣辣
主菜特別推介滷肉飯真係超級好食