餐廳: 老趙越南餐廳
資訊:

2004-03-13 10 瀏覽
之前o係電視見過介紹呢間舖,所以今晚專登走黎試食.我地兩個人唔叫得多,就叫左個蒜蓉包,春卷和牛柳炒紅飯.個蒜蓉包好正,好香,好味道.正如之前個食家所講,o的蒜蓉甜甜地o架,而o的麵包幾鬆軟(趁熱食時,涼了就硬,多數人都伴咖哩食,但我地淨食包),食落冇其他店的咁飽肚,對我地兩個黎講係好,因為原來一客蒜蓉包有8件,太飽的話就食唔落其他野.仲有,每塊包都塗上了好多牛油,好味.我地見隔鄰o個枱三個人仲叫了兩客蒜蓉包添!個春卷一客有兩大條,食時用生菜同香葉包住,點少少汁食,條春卷新鮮炸起,浸下落o的汁耐少少才吃,如果唔係就好熱o架喇.條春卷比小巴黎的大條好多,塊皮又比較薄和脆,唔知係咪因為大條,包得少層數,所以咁樣.除了塊皮之外,o的餡料好似差不多.至於個牛柳炒紅飯,o的牛柳粒真係好軟,一o的都唔tough,而o的紅飯好好味,粒粒飯都沾上醬汁,好入味.不過跟牛柳一齊炒的洋蔥就完全冇味,我食左一塊都冇再食.整體上,呢個紅飯都幾好食o架,不過都幾肥下,因為o係電視見係用好多牛油煮o架,有得同人share 就最好啦.不過價錢方面都幾貴下,可能我食慣小巴黎o的平民食店啦.而服務都OK 既.
2004-01-15 10 瀏覽
我食左幾樣食物椒鹽軟殼蟹、香茅雞翼、咖喱豬扒檬同埋蒜蓉包最好食既係蒜蓉包眼看好多蒜蓉,食落口幾特別因為d蒜蓉係甜!正其他都唔錯,不過豬扒檬既豬扒就老左少少總括都係正既!
我食左幾樣食物
椒鹽軟殼蟹、香茅雞翼、咖喱豬扒檬同埋蒜蓉包
最好食既係蒜蓉包
眼看好多蒜蓉,食落口幾特別
因為d蒜蓉係甜!正
其他都唔錯,不過豬扒檬既豬扒就老左少少
總括都係正既!
2004-01-02 9 瀏覽
我諗我都算係這間餐廳o既老顧o卦!在這裏吃o左十幾, 由細個o既扎肉粉食到後來o既生牛肉粉.上個星期, 同個朋友重回舊地, 點o左兩個粉, 一碟菜同埋春卷.發覺味道雖然沒以前的好, 但生牛肉湯粉中的湯仍然不錯(到其他分店不能有這麼好味), 從湯中加些檸檬汁及好味的香花菜(這些是免費供應的!), 味道還是老樣子呢!! 可是, 他的粉就碎了些. 其他的也是蠻可以的, 但就無甚特別.記著呢, 如果喜歡喝濃湯的生牛肉粉的朋友, 就要於約下午3 - 4時去呢, 因為這時的湯弄了很, 而又準備加水作晚市, 就找著這一刻喝個濃濃的牛肉湯吧!!
(非會員)
其實我久唔久都同屋企人去食飯嫁!0個度泊車都幾方便,真係好好味呀D野,麵d湯呢...我可以飲哂!椒鹽軟殼蟹、粉包、蝦餅、生牛肉鍋等等啦....全部都唔可以少!正呀!真係唔怪得d人勁排隊!勁野!好味呀!不過好似污糟左D...但唔知點解,愈污糟0既野愈好味!^^
2002-12-02 11 瀏覽
佢地個燒白鱔實在好味!
佢地個燒白鱔實在好味!
2000-12-05 22 瀏覽
雖然大家只識得山林道間老趙,但係這間老鋪仲好呀。<br><br>七時半前,仍容易有位,唔須要好似係山林道個間排長龍。<br><br>而且這裹的黑椒生牛肉鍋,好惹味,生牛肉好滑又爽。黑椒湯底又好味,真係值得一試。<br><br>其餘的菜式,都同出面的差不多,但平均而言,水準都係好D,尤其係庶蝦,春卷。記住一定要食咖喱牛腩煲配法包,簡直好味到震。<br><br>唔知點解,始終都係覺得老鋪做得好味D。
雖然大家只識得山林道間老趙,但係這間老鋪仲好呀。
<br>
<br>唔知點解,始終都係覺得老鋪做得好味D。
2000-04-09 30 瀏覽
地點唔就腳,勝在平民化,價錢大眾化,食物惹味,特別推介:椒鹽軟殼蟹,正呀!