2020-10-12 3 瀏覽
深水埗呢間打邊爐,好多霓虹光管,幾有feel的。食物選擇都幾多,鍋底由百幾蚊到三百幾蚊都有。今日選咗個中價的白肺湯。 醬料齊全樣樣都有。 白肺湯非常甜,沒有味精, 非常足料。 呢度竟然有田雞,真係好少打邊爐嘅地方會有, 肉質鮮嫩,而且份量都好多。 另外我仲想推介一下呢一度的新鮮手打🦐丸。 蝦丸內內外外全部都係用蝦肉打出嚟,任何豬肉或者麵粉, 超級爽口彈牙,一定要叫。 呢度嘅擺盤用具餐碟都好講究,擺得幾靚。價錢合理。可惜洛神花茶就非常一般般,比較稀有啲淡。白費湯底個樣就唔係幾靚,有啲似粥底火鍋,但係其實就好鮮甜。
深水埗呢間打邊爐,好多霓虹光管,幾有feel的。

醬料齊全樣樣都有。

白肺湯非常甜,沒有味精, 非常足料。

呢度嘅擺盤用具餐碟都好講究,擺得幾靚。價錢合理。
可惜洛神花茶就非常一般般,比較稀有啲淡。

白費湯底個樣就唔係幾靚,有啲似粥底火鍋,但係其實就好鮮甜。

2020-10-10 8 瀏覽
不嬲好鐘意打邊爐既我 成日都搵下邊到有正既地方打邊爐 係出面打唔洗自己處理又唔洗自己洗 真係方便好多。 呢間就係楓樹街附近 行過黎非常近!不過今次有啲可惜因為好多海鮮同刺身都冇得食😢姫松茸竹絲雞湯 $238菇既味道唔係主角,個雞先係啊! 一黎就飲下啲湯先,好清 係燉雞湯嘅味道🙈 裏面仲有半隻烏雞、雞腳、豬骨同姫松茸。極品本地手切肥牛 $328手切肥牛份量雖然唔算多,但每塊都有一定厚度 食落牛味重啲 唔係走油脂感 呢個屬於紮實感多啲。☺️黑毛肚 $78爽脆 店員都同我哋講唔可以涮太耐 貼心!👍🏻娃娃菜 $38萵筍片 $28爽脆清甜👍🏻珊瑚蚌 $138都係好爽脆 新鮮!竹庶矛根(一渣)$68唔算太甜👍🏻飲落舒服!

姫松茸竹絲雞湯 $238

萵筍片 $28
爽脆清甜👍🏻

珊瑚蚌
珊瑚蚌 $138
都係好爽脆 新鮮!

竹庶矛根(一渣)$68
唔算太甜👍🏻飲落舒服!
黑毛肚
娃娃菜
萵筍片
珊瑚蚌
竹庶矛根
深水埗果然是潮區,連港式火鍋店都備有霓虹燈牌,整個玩味十足俾你打邊邊之餘順便影打卡相。除了環境幾好坐之外,火鍋湯底都好足料,餐點亦非常大份,正好襯天氣轉涼book檯打邊爐啦!福華街從來都是深水埗的美食區,不過我就好少行到來這邊,原來開了新的火鍋店呢!這間火鍋店並非只做火鍋,早市午市其實賣點心,晚市才打邊爐。進去就覺得眼前一亮,牆上的霓虹燈牌又幾有趣,估唔到深水埗的火鍋店都玩這些。餐廳座位都幾多,又有卡位坐都幾舒服。如果約朋友聚會,還有房間可以用。在香港吃素打邊爐就最方便,同朋友叫個鴛鴦湯底,一人一邊各自修行,素食類火鍋料仲有勁多野揀。老百姓招牌湯底有「滋潤百姓湯」(花膠/螺頭/哈密瓜/雞湯)和「妙計錦囊湯」(原隻豬肚包雞湯),望起來非常厲害,我地都係揀返比較平民的湯底。吃素的話最穩陣係揀蕃茄薯仔/香茜皮蛋,不過我想食辣就揀左四川麻辣。已經叫左小辣都幾辣呀下,自己衡量一下。四川麻辣鍋 拼 甘筍粟米豬骨鍋 HK$158(雙拼+HK$28)朋友叫的是甘筍粟米豬骨鍋,佢話淨係食豬骨都食飽左 XD,豬骨好多骨膠原食得唔好浪費。我最喜歡這個自助蔥蒜豉油吧了!還以為去台灣打邊爐才有,我最鍾意食五辛了

餐廳座位都幾多,又有卡位坐都幾舒服。

如果約朋友聚會,還有房間可以用。

我最喜歡這個自助蔥蒜豉油吧了!還以為去台灣打邊爐才有,我最鍾意食五辛了!!生蒜+炸蒜+蔥+豉油超好食,不過我個四川麻辣鍋勁濃味,都唔係太需要再加汁。

見到餐牌有個「蔬菜雜菌拌盤」(HK$88) 即刻點一個睇下咩環境,用籃子上又幾靚仔,入面有生菜、西洋菜、金菇、鴻喜菇、杏鮑菇和冬菇,比想像中豐富喎!

我另外再叫左兩個菜,鮮腐竹、枝竹 (係!佢兩個係唔同的!)、凍豆腐和炸芋片,烚下烚下都幾飽,有少少眼闊肚窄。

天氣終於開始轉涼,除了可以穿長袖衣服,更重要當然係可以約朋友打邊爐啦!下午先去附近飲咖啡,再直落打邊爐,食飽仲可以行上嘉頓山睇夜景幫助消化呢!一日行程都幫你諗好晒!
2020-10-06
2020-10-08 12 瀏覽
#太子美食🔻 老百姓火鍋刺身深水埗福華街39號地舖/////小妹係mk妹,成日喺油尖旺太子蒲,食好西😋又比小妹搵到間新開精品火鍋店!主打養生足料火鍋!/🧃妙計錦囊湯 $288即係豬肚包雞,有專人幫你剪開,豬肚爽口,好有豬味,唔會淡茂茂又韌咁!鷄肉成隻上,好嫩,要嚟滾湯底,愈滾雞味愈濃,好正!/🧃極品本地手切肥牛 $328質素對得起價錢,手切切到咁靜!肥瘦得宜,焯兩焯食得,好濃郁嘅牛味,肥牛控一定中意!/🧃桂花蚌 $158又係焯兩焯食得!勁爽口😻😻😻又鮮甜,真係好好食,新鮮先做到!/🧃招牌四寶丸 $98分別有手打豬肉丸、牛肉丸、蝦丸、墨魚丸,全部都好好食😋全部都好鮮味,特別係蝦丸,蝦味好濃郁,入面仲有蝦粒,有唔同口感。/🧃豬潤 $58好味嘅豬潤真係唔易食到,呢間就好好食😋應該用酒醃過,一啲都唔騷/////味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #
#太子美食

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig #老百姓火鍋刺身
今次黎到深水埗揾野食,行到內街就見到呢間叫老百姓既打邊爐舖,間野離地鐵站都幾遠下,但d野食又幾新鮮唔錯,性價比黎講都算幾高,不往我行咁遠黎食呀。環境方面,冷氣十分之夠,打過邊爐既就知道,冷氣係幾咁重要,唔單止係熱咁簡單,仲係打邊爐氛既關鍵,所以呢間7,800呎既舖,就裝左成8部大金冷氣,見住d冷風霧吹出黎,真係一年四季都可以打邊爐呀,同有自動玻璃門,自動關門唔洗食到出面大馬路既灰塵,環境都好乾淨企理,唔錯。啤酒方面,打邊爐最重要既野飲,會用冰桶裝住冷凍住,好正,唔似得出面咁,就咁雪櫃拎出黎,飲到一半都暖曬。呢d細節位做得十分之出色。肥牛方面,解凍得岩岩好,拎出黎唔會有d白冰係表,同埋又唔會解凍到成盆血水,拎出黎夠乾身,呢d牛打出黎就有十足牛味,同沾到湯底味。

2020-10-06 8 瀏覽
天氣涼涼地最適合打邊爐🤤今次就去左老百姓火鍋!入座已經感受到服務質素極好👍🏻 選擇左雙拼湯底,燉雞湯底&麻辣湯底! 燉雞湯底係比原隻烏雞同滑雞,超級足料💯!店長都推薦飲曬啲雞湯先再加水打邊爐,從來未見過一間咁足料既火鍋店!麻辣湯底 麻而不辣,超香勁開胃阿!鐘意食辣既朋友一定唔可以錯過😘食物方面必食「招牌四寶丸」每粒都係手打丸,大大粒,蝦丸、牛肉丸、豬肉丸同墨魚丸,粒粒新鮮爽口!食過翻覓味!打邊爐必嗌既肥牛!新鮮,選材方面都睇得出好用心!食到舔舔舌😋一定會再去食多次!👏🏻

一定會再去食多次!👏🏻
話咁快就快轉秋天,係打邊爐季節阿喂~同朋友好耐無出深水埗行黃金啦,行完就同朋友搵左間打邊爐去食番餐,叫做老百姓刺身火鍋,雖然地方比較偏僻,但賣點係高質火鍋。出去打咁多年邊爐,呢個妙計錦囊湯(原隻豬肚包雞湯)$288真係第一次食到。係原隻豬肚包雞湯,真係用個豬雞包住隻雞,頭湯帶有豬肚和雞清甜味,少少胡椒仲好暖胃,好特別呢!店員仲幫忙剪開豬肚和雞肉嚟食,雞肉嫩滑。叫左份頂級安格斯牛頸脊(細)$238,雖然係貴少少,但真係完全值得,份量一啲都唔小。牛頸脊肉質幾唔錯,d雪花靚,只需放在鍋內數秒便可以吃,入口即溶。我最喜歡入口彈牙桂花蚌$158,桂花蚌預期地爽口,肉質結實中帶點彈牙,勁鮮甜。脆爽鮮甜的口感,大口大口吃超滿足的,但記得不要煮太耐, 否則會變韌就唔好食架啦。枝竹$28都唔錯,索哂D湯汁。竹蔗茅根$68係打邊爐清熱氣首選,真心推介,因為佢嘅甜度岩岩好,清甜滋潤。一共係九幾蚊2個人,食到咁新鮮高質嘅食材,晚市邊爐黎講算是划算!
話咁快就快轉秋天,係打邊爐季節阿喂~

枝竹$28都唔錯,索哂D湯汁。

2020-10-06 8 瀏覽
中意試新野😍所以去左呢間同男朋友撐枱腳一坐底就有驚喜😂因為張櫈相對較高非常貼心😆咁樣我地就唔洗起身拎野食都夾到想食🥰我地揀左麻辣同豬骨湯底🥳必須要講我每次打邊爐都一定係辣同唔辣然後主攻食辣(其實我只可以食少辣🤣)但係今次!豬骨湯底完全係俘虜左我!甚至默默地飲🤫好入味又香😍推薦大家一定要試!呢度嘅醬料係staff分好左我反而中意咁樣可以唔洗自己動手🤣就係懶🤫其實野野都係正常發揮👼美中不足係豬頸肉口感差左啲🙈原諒我影相唔靚😚個人我係幾中意環境🥰坐得舒服岩兩個人又可以多人聚會😂(暫時係四人🤣)
中意試新野😍所以去左呢間同男朋友撐枱腳

一坐底就有驚喜😂
因為張櫈相對較高
非常貼心😆
咁樣我地就唔洗起身拎野食都夾到想食🥰

我地揀左麻辣同豬骨湯底🥳
必須要講我每次打邊爐都一定係辣同唔辣
然後主攻食辣(其實我只可以食少辣🤣)
但係今次!
豬骨湯底完全係俘虜左我!
甚至默默地飲🤫
好入味又香😍
推薦大家一定要試!

呢度嘅醬料係staff分好左
我反而中意咁樣可以唔洗自己動手🤣
就係懶🤫
其實野野都係正常發揮👼
美中不足係豬頸肉口感差左啲🙈

原諒我影相唔靚😚
個人我係幾中意環境🥰坐得舒服
岩兩個人又可以多人聚會😂(暫時係四人🤣)
好耐冇打過邊爐啦,今次就同男友來深水埗呢間開業不久的火鍋店試試!店內裝修走型格路線,以黑色為主,配合霓虹燈裝飾,座位坐得舒適,唔會太逼😉打邊爐先來揀湯底,湯底都有成10款選擇,今次我地就揀左百姓雙拼$ 186,可以一次試2款口味嘛!四川麻辣鍋(158)湯底紅卜卜,有好多辣椒,又麻又辣,好惹味,啱哂愛辣之人🌶!甘筍粟米豬骨鍋(+$28)而我就好愛呢個甘筍粟米豬骨鍋,湯底配料好足,非常豐富,亦好鮮甜😊!美國頂級肥牛 $138每次打邊爐必叫肥牛,呢個係美國頂級肥牛肉質鮮嫩,肉味香濃,正呀🐮一口牛立方$158牛肉切到一粒粒,一口一粒,易入口,牛味都幾重😉!招牌四寶丸$98以月亮型碟上,擺得幾靚,打卡一流包括有手打鮮蝦丸,手打鮮墨魚丸,手打牛丸同手打豬肉丸,每款兩粒,兩個人食揀呢款就最啱😝四款手打丸都可以試晒!特色黑松露餃 $88好愛黑松露味,見到呢個黑松露餃當然要試試,黑松露味好香配水餃好夾,黑松露fans要試試呀!紅糖糍粑$58外面炸得好香脆,入面就好煙韌,加上紅糖,好好味!

可以一次試2款口味嘛!

四川麻辣鍋(158)
湯底紅卜卜,有好多辣椒,又麻又辣,好惹味,啱哂愛辣之人🌶!

甘筍粟米豬骨鍋(+$28)

美國頂級肥牛 $138

一口牛立方$158
牛肉切到一粒粒,一口一粒,
易入口,牛味都幾重😉!

招牌四寶丸$98
以月亮型碟上,擺得幾靚,打卡一流

特色黑松露餃 $88

紅糖糍粑$58
外面炸得好香脆,入面就好煙韌,
加上紅糖,好好味!
2020-10-05 5 瀏覽
疫情嚴峻左咁多都唔敢出街食飯終於等到呢段時間穩定咗好多特登搵間唔係非常出名嘅火鍋店人少少搵個安靜安全嘅地方烚吓烚吓老百姓喺深水埗站大概5分鐘路程由於我哋早食六點幾人唔算多所以比較安心叫咗麻辣鍋同埋花雕雞鍋花雕雞就麻麻哋啦雖然有藥材味但係唔係太濃郁麻辣鍋唔錯唔錯 入邊有好多辣椒辣得來都幾香我哋就叫咗比較少有嘅黑色毛肚非常之爽口 10秒鐘就搞掂啦 朔晒啲麻辣味 正到暈另外麻辣火鍋一定要叫鴨血鴨血好似係台灣空運直送 好耐冇食過頂級安格斯牛頸脊 重牛味 八二肥瘦 唔會太肥 食落去又有啲油香正另外仲叫咗個自家製四拼餃呢個超級推介有唔同四款嘅味道韭菜餃非常之新鮮另外雲吞仲有好大粒蝦高質
疫情嚴峻左咁多都唔敢出街食飯

呢個超級推介有唔同四款嘅味道
韭菜餃非常之新鮮

另外雲吞仲有好大粒蝦
高質

很久沒吃火鍋了,最近疫情緩和,見到有間新開的火鍋店就想去試試!一進店,寬敞的空間搭配霓虹燈復古的時尚感,覺得很新奇。一入坐,便見到保鮮膜封好的醬料,以及放口罩的袋子方便衛生!也比較吃的安心。除了醬油和烏醋,還有6種配料,可以搭配自己口味。一看到菜單便選擇了招牌的滋潤百姓湯(6人份) - $388這款湯底使用了豬骨、雞湯、花膠、螺頭以及哈蜜瓜。味道十分清甜滋潤,而且十分足料!老闆推薦先喝碗湯在開始打邊爐,之前看過卡通用哈密瓜煮湯就一直想嚐嚐看,哈蜜瓜煲湯真的十分好味呀!花膠也非常多,應該有10片以上的花膠,喜歡花膠的一定要試試!會有桌邊服務幫忙裝湯和拆雞肉,拿掉上面的雞肉露出哈密瓜!雞腿肉很軟嫩。哈密瓜也會拆開來,可用湯匙輕輕刮下果肉吃,清甜的哈密瓜搭配雞湯,味道很棒!喝了很多碗湯後終於開始打邊爐,由於喝了湯之後有點飽,火鍋的配料就沒點太多。美國頂級肥牛 $138直接吃我覺得味道就很棒,因為湯底夠味道,肉質Q彈。鮮蝦滑  $98 仔細看是兩條魚的形狀呢!好可愛。吃起來相當彈牙,很新鮮!陳年花雕肥牛  $158泡著花雕酒,香氣迷人吃起來不會很肥,煮過後依然散發著酒香最推薦的還是滋潤百姓湯的
很久沒吃火鍋了,
最近疫情緩和,見到有間新開的火鍋店就想去試試!

一進店,寬敞的空間搭配霓虹燈復古的時尚感,
覺得很新奇。
一入坐,便見到保鮮膜封好的醬料,以及放口罩的袋子
方便衛生!也比較吃的安心。
除了醬油和烏醋,還有6種配料,可以搭配自己口味。
一看到菜單便選擇了招牌的滋潤百姓湯(6人份) - $388
這款湯底使用了豬骨、雞湯、花膠、螺頭以及哈蜜瓜。
味道十分清甜滋潤,而且十分足料!

老闆推薦先喝碗湯在開始打邊爐,
之前看過卡通用哈密瓜煮湯就一直想嚐嚐看,
哈蜜瓜煲湯真的十分好味呀!
會有桌邊服務幫忙裝湯和拆雞肉,
拿掉上面的雞肉露出哈密瓜!
雞腿肉很軟嫩。
哈密瓜也會拆開來,可用湯匙輕輕刮下果肉吃,
清甜的哈密瓜搭配雞湯,味道很棒!
喝了很多碗湯後終於開始打邊爐,
由於喝了湯之後有點飽,
火鍋的配料就沒點太多。
美國頂級肥牛 $138
直接吃我覺得味道就很棒,
因為湯底夠味道,肉質Q彈。
鮮蝦滑  $98
仔細看是兩條魚的形狀呢!好可愛。
吃起來相當彈牙,很新鮮!
陳年花雕肥牛  $158
泡著花雕酒,香氣迷人
吃起來不會很肥,煮過後依然散發著酒香
最推薦的還是滋潤百姓湯的湯底啦!
  • 滋潤百姓湯
一向都好喜歡打邊爐,不論任何季節我都是一位邊爐控,今次相約朋友在一間新開的火鍋店享受晚餐。遠處已經見到火鍋店的搶眼招牌,火鍋店以黑色華麗有氣派裝修,店員更安排我們坐卡位位置,非常寬敞舒適。這裏的火鍋湯底有10款選擇,而且火鍋配料多元化,樣樣都好吸引好想試吓。隨即就揀了一款特色湯底「姫松茸竹絲雞湯」,確實有半隻竹絲雞,加豬骨豬腳等配料熬湯底,難怪飲落去咁Lim口,滋補又養顏。隨即叫到成枱都係火鍋配料,很豐富,當然要相機食先,豐富到不能一一盡錄🙈。牛魔王最喜歡的頂級安格斯牛頸脊兩人Order了一份細份量,油脂分佈均勻,賣相已經非常吸引,吃下去更是牛味鬆軟,肉質鮮嫩🤤👍🏻。不得不試吓這裏的鮮鵝腸,鵝腸非常新鮮爽口,肥膏唔多,食完之後變咗我喜愛上食鵝腸。還有男士們最滋補的花雕雞子,藥材味道很濃郁,每一粒雞子都好大粒,好滋補養生添🤩。我最鍾意嘅油麥菜可以朔晒湯底嘅精華味道,又可以清一清腸胃。還有其他火鍋配料,包括自家製四拼餃、脆脘魚腩以及娃娃菜等。當然要叫返罐可樂爽一爽喉嚨吧。這一餐火鍋晚餐既豐富又美味,最喜歡是它的湯底夠晒滋潤養生,食完唔驚會熱氣😋。

我最鍾意嘅油麥菜可以朔晒湯底嘅精華味道,又可以清一清腸胃。

還有其他火鍋配料,包括自家製四拼餃、脆脘魚腩以及娃娃菜等。

當然要叫返罐可樂爽一爽喉嚨吧。

2020-10-04 7 瀏覽
呢餐食咗$10xx貴~但值得…疫下限聚令放寬後第一次打邊爐,就被女朋友捉咗去深水埗試一間新店火鍋,喺深水埗嗰啲內街入面, 都唔知佢點搵到嚟呢度嘅… 嗰日放工時間一陣大雨,所以去到都有啲呢hea﹐ 入到店見到啲冷氣一條條咁噴落嚟~好似入咗雪房咁樣,火鍋店都正常嘅, 所以睇menu嘅時候大家一致決定要呢個"滋潤老百姓鍋"~而呢個係今晚做得最正確嘅決定…個鍋上到嚟已經有啲嚇親~因為好大煲~我哋得兩個人,我哋8卦去了了佢…發現有好大嚿蜜瓜、一隻完整隻雞、 好多花膠&雞腳、仲有豬骨, 你煲湯究竟有幾濃喎…又會唔會濃得濟? anyway staff通知要滾一滾先可以飲, 其實夠時間係直都幫我地拔湯同湯料~ 一入口啖湯好香濃但係唔會過龍, 可能係落咗蜜瓜所以都有種好清嘅感覺~中和咗落咗咁多肉嘅油膩感,但佢加咗好多花膠同雞腳,所以膠質好重飲到差唔多最後時我哋數過應該有超過十塊花膠同十隻雞腳, 而且目測應該起碼仲有半斤豬骨, 同完整一隻雞 ﹐其實佢係俾我哋飲完先打邊爐, 但我都飲到唔想打邊爐, 因為實在太好飲, 我應該前後飲咗八碗湯, 因為啲湯料佢冇煮到出晒味,所以其實都係可以食,不過因為我哋需要打邊爐
呢餐食咗$10xx
貴~但值得…

一入口啖湯好香濃但係唔會過龍, 可能係落咗蜜瓜所以都有種好清嘅感覺~中和咗落咗咁多肉嘅油膩感,但佢加咗好多花膠同雞腳,所以膠質好重飲到差唔多最後時我哋數過應該有超過十塊花膠同十隻雞腳, 而且目測應該起碼仲有半斤豬骨, 同完整一隻雞 ﹐其實佢係俾我哋飲完先打邊爐, 但我都飲到唔想打邊爐, 因為實在太好飲, 我應該前後飲咗八碗湯, 因為啲湯料佢冇煮到出晒味,所以其實都係可以食,不過因為我哋需要打邊爐所以都冇食曬啲湯料,仲有少量一直煲, 加上佢加湯打邊爐嘅時候落嘅係清雞湯,所以成個鍋底一直都好有鮮味~

而打邊爐嘅料都非常啲新鮮, 牛舌嘅牛香味好重, 而且淥完出嚟好爽口, 係新鮮牛舌心;牛筋我哋喺一開始嘅時候已經放咗落鍋,因為佢都要時間煮先淋,所以湯飲到後尾呢個湯都變咗係加埋牛筋嘅膠膠湯, 咁樣煮完嘅牛筋就好好食~我哋可以自己控制時間;另外要極力推薦嘅係佢嘅但係響鈴~係即叫即炸,上枱嘅時候佢係配埋汁俾我哋即,食 我幾乎成籃一次過食曬,不過都係留番一件打邊爐嘅時候湯煮試下,事後本人都係建議新鮮食咗佢~

其實佢都有啲正常價錢百靚蚊嘅湯底嘅,不過我都係建議呢個滋潤百姓鍋~因為真係好正…
  • 滋潤百姓湯
2020-10-04 6 瀏覽
呢間環境新開,設計都唔錯啊再加上款式都好多,不過刺身海鮮就暫時未有!藥膳醉雞鍋同埋四川麻辣鍋雙拼湯底我就最鍾意食啦,辣得過癮!配料我哋都嗌左幾多一齊食竹輪呢個份量都好多同埋打邊爐原來都好好味,會索晒啲湯汁!打邊爐,你一定要食牛㗎!頂級安格斯肥牛好新鮮,加上雪花紋都唔錯,濃郁牛味想食蝦又想食墨魚,咁不如雙拼啦!招牌鴛鴦滑極品(蝦滑 +墨魚漏)全部都係自家手打,爽口,而且份量夠食,比較新鮮!下次有機會都會再帶朋友一齊過嚟試吓佢哋其他嘢食,海鮮刺身其實都有㗎
呢間環境新開,設計都唔錯啊

再加上款式都好多,不過刺身海鮮就暫時未有!

藥膳醉雞鍋同埋四川麻辣鍋

雙拼湯底我就最鍾意食啦,辣得過癮!
配料我哋都嗌左幾多一齊食

竹輪
呢個份量都好多同埋打邊爐原來都好好味,會索晒啲湯汁!

打邊爐,你一定要食牛㗎!

頂級安格斯肥牛
好新鮮,加上雪花紋都唔錯,濃郁牛味

想食蝦又想食墨魚,咁不如雙拼啦!
招牌鴛鴦滑極品(蝦滑 +墨魚漏)
全部都係自家手打,爽口,而且份量夠食,比較新鮮!
2020-10-04 5 瀏覽
平時都有行開深水埗買嘢就見到開咗間新舖頭裏面裝修型格好有心!兩個人有不同喜好,就要不同湯底啦我哋兩個鴛鴦咪得!🤤雙拼湯底(藥膳醉雞鍋x四川麻辣鍋)因為朋友好鍾意食辣所以就鴛鴦醉雞係另上份量都有半隻,肉質嫩,唔洗一次過倒晒啲雞落去!因為咁樣好容易老,濃郁醉雞酒味道🤞🏻✨ 台灣空運鮮鴨血 估唔到呢個份量都多,同埋大舊擺喺辣嗰度就真係好正,順滑入口,而且唔會腥氣,好新鮮!✨竹庶矛根打邊爐點可以唔飲嘢呢個飲落去清甜下火,而且冰涼,爽爽的感覺!有一個蔬菜拼盤,就真係滿足晒大家所有蔬菜都有齊晒!裏面有金針菇香菇生菜等等,唔知要食乜嘢菜就叫呢個啦😂服務態度都唔錯,位置係舊區,價錢不算便宜但都物有所值得!整體服務態度都好好,而且上菜快手🤞🏻
平時都有行開深水埗買嘢就見到開咗間新舖頭
裏面裝修型格好有心!

兩個人有不同喜好,就要不同湯底啦

我哋兩個鴛鴦咪得!
🤤雙拼湯底(藥膳醉雞鍋x四川麻辣鍋)
因為朋友好鍾意食辣所以就鴛鴦
醉雞係另上份量都有半隻,肉質嫩,唔洗一次過倒晒啲雞落去!
因為咁樣好容易老,濃郁醉雞酒味道🤞🏻

台灣空運鮮鴨血
估唔到呢個份量都多,同埋大舊
擺喺辣嗰度就真係好正,順滑入口,而且唔會腥氣,好新鮮!

打邊爐點可以唔飲嘢
呢個飲落去清甜下火,而且冰涼,爽爽的感覺!

有一個蔬菜拼盤,就真係滿足晒大家所有蔬菜都有齊晒!
裏面有金針菇香菇生菜等等,唔知要食乜嘢菜就叫呢個啦😂
服務態度都唔錯,位置係舊區,價錢不算便宜但都物有所值得!

整體服務態度都好好,而且上菜快手🤞🏻