2020-03-25
距離上一次食壽司已經係個幾兩個月之前啦,今日要番office出開尖沙咀,晚飯時間問左個fd邊間壽司店好食,佢即刻suggest 黎翔壽司,話係平靚正之選,所以即刻約埋佢向厚福街進發是日order火炙系列大拖壽司 - 每次都會嗌,永無失手之選, 油脂分佈平均三文魚壽司 - 不過不失之選金目鯛壽司 - 肉質細緻鮮味帶子壽司 - 鮮甜肉厚鹿兒島鰤魚 - 口感清爽青魚- 係今日咁多隻魚入面當然除左大拖啦 油脂味道最豐富既魚,搭配紫蘇葉特有既香味,味道配合得岩岩好金目鯛 - 覺得今日嘅金目鯛好新鮮所以叫多左round牛油果壽司 - 健康之選,食完好fresh北海道牡丹蝦壽司 - 必點 肉質爽口彈牙,入口鮮甜,而且好大隻 最後, 吞拿魚蓉海膽杯,師父畀嘅料係多到滿瀉咗,三文魚籽、海膽、吞拿魚蓉、日本醋米,絕對係無敵組合。食完呢一餐真係大滿足,用料新鮮值錢公道,而家仲要有全單85折,唯一缺點係店內坐位真係比較少。
是日order
火炙系列
大拖壽司 - 每次都會嗌,永無失手之選, 油脂分佈平均
三文魚壽司 - 不過不失之選
金目鯛壽司 - 肉質細緻鮮味
帶子壽司 - 鮮甜肉厚
鹿兒島鰤魚 - 口感清爽
金目鯛 - 覺得今日嘅金目鯛好新鮮所以叫多左round
牛油果壽司 - 健康之選,食完好fresh