2019-01-13
今日同男友去左我以為既「食堂」。以前係呢頭返學成日都會黎呢度食lunch。貪佢質素高價錢平。我地今次說點了二人餐。首先係餃子,呢間既餃子餡料可謂非常之足料呀。食落真係啖啖肉,而且肉汁多到爆出黎。---沙律都同以前一樣,分量好足,而且超多青瓜絲,配上新鮮蟹籽和沙律醬食落清新又健康。而主菜就係「牛肉野菜壽喜燒」。份量都唔少,而且配埋飯。壽喜燒既材料亦很足,有牛、豆腐、菇、菜等。食落都ok既。---一陣就上菜嘅「泡菜黑豚石鍋飯」。呢個係另一個主菜。泡菜真係勁多,岩曬我。酸酸甜甜嘅泡菜配上黑豚肉食落非常之野味。而男友就鐘意佢配埋辣醬,塗係黑豚肉裡。---而最值得我地推薦既係「魷魚雞肉卷」。嘩,真係好好味,我同男友都覺得好有驚喜。魷魚入面除了包裹著雞肉之後,更配上芝士忌廉。食落味道非常有層次。好正!價錢仲好抵。---奶凍小妹就好鐘意啦,一個人食左兩個。終於同男友黎食呢間以前上堂必食既飯堂。真係回味又開心。
我地今次說點了二人餐。
---
奶凍小妹就好鐘意啦,一個人食左兩個。
終於同男友黎食呢間以前上堂必食既飯堂。真係回味又開心。