第三站

Station 3 Cafe
2018-05-25 205 瀏覽
今日同fd 食飯,諗住搵間樓上cafe 靜靜地可以坐耐d傾計。環境幾好,兩個人去,比左張四人檯我地。dinner set 好少選擇,我同fd 揀左長直通粉同埋煙三文魚意粉,兩個餐geh口感都係好黏,感覺好奇怪,好似d芝士溝cream融入意粉geh感覺,我地兩個都唔鍾意...我嗌左壺紅莓茶,不過不失,teawood geh花茶好飲d⋯fd嗌geh 沙冰應該ok 無飲過所以無法評論ps由於d意粉份量好少,我地仲嗌左個小食拼盤,薯條麻麻地,春捲難食
fd嗌geh 沙冰應該ok 無飲過所以無法評論
一班朋友聚下,難免會去樓上cafe,可惜而家既樓上cafe質素愈來愈差,今次去呢間Station Three都唔期望太多。出lift之後要行到好入先見到間野,7點半去到,未爆場,所有座位都好闊落,成晚仲要唔係好嘈,亦冇任何煙味-佢小食同野飲比較多,我地叫兩個dinner set(G&H)再加左唔少小食-小天使近來開始注重養生既我地叫左幾種花茶(?),呢款係小天使。薰衣草、玫瑰花、茉莉花同檸檬草,即刻吸引左成日失眠又易頭痛既我。味道清淡,唔難入口我地仲試左「戴安娜」、「神仙」同「可人兒」,「神仙」好香既茉莉花味,而「可人兒」就太重薄荷味,我地都覺得似高露潔牙膏;「戴安娜」唔太識形容,味道好濃,但我個人認為好古怪比較難入口。-黑松露帶子鮮菌燴意大利飯飯粒偏硬,有咬口,黑松露味幾濃郁,帶子細細粒好足料,每啖都會食到,仲幾有鮮味-煙三文魚野菌忌廉燴意粉呢間野既野菌味道都好香,而且份量都多,忌廉汁濃稠又唔膩-以下既小食,除左春卷覺得麻麻,全部都好食呢尤其是小丸子同餃子❗️外面香脆,餡料熱辣辣好新鮮松露薯條有d似普通紫菜薯條🤔咖哩角好好味,又唔會辣-朱古力芝士蛋糕 + 藍莓芝士蛋糕我地都未試過朱古力

小天使

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

煙三文魚野菌忌廉燴意粉
呢間野既野菌味道都好香,而且份量都多,忌廉汁濃稠又唔膩

以下既小食,除左春卷覺得麻麻,全部都好食呢
尤其是小丸子同餃子❗️外面香脆,餡料熱辣辣好新鮮

松露薯條有d似普通紫菜薯條🤔咖哩角好好味,又唔會辣

朱古力芝士蛋糕 + 藍莓芝士蛋糕
我地都未試過朱古力味既芝士蛋糕,好濃既朱古力味,有輕微既苦味,中和左芝士蛋糕常有既甜味,令到成個感覺即刻冇咁漏
推介

係冇期待既前提下,我地足足坐到11點左右先走。食物質素不但唔錯,環境亦舒適,實在忍唔住比10個like
2018-05-24 912 瀏覽
同朋友聚會去Cafe食飯,最怕就係去到一啲油煙味重環境狹窄而且食物質素差嘅Cafe,令到整個experience好差。要知道Cafe林立嘅旺角好難平分高下,靠嘅多數都係朋友嘅口碑,今次亦都唔例外。呢度嘅環境非常光猛,座位都幾闊落,算係坐得幾舒服亦都唔會太嘈,唔會好難先同朋友傾到計。💁🏻‍♀️⬇️跟餐叫咗一杯焦糖咖啡,賣相滿分,味道稍甜,但咖啡濃郁所以都平衡翻焦糖味。大大杯咖啡好襟飲,慢慢飲都可以坐好耐。溫馨提示,怕肥嘅人建議叫走cream。套餐本身可以配一杯$34飲品,配焦糖咖啡就係要補$10差價。⬇️另一個跟餐飲品係朋友叫嘅金橘青檸(+$6),味道唔算太甜,主要係金橘味,再有青檸味點綴,感覺清新。另外,跟餐其實可以選擇加$30,配前菜沙律🥗同甜品。甜品選擇有特濃朱古力,芝士蛋糕有藍莓同New York cheese cake🍰,見隔離枱有叫,賣相望落貌似不錯👍🏻。⬇️黑松露薯條🍟$48,食過最高質嘅黑松露薯條係用松露油炸,咁當然係呢度要求都唔可以太高。黑松露雖然唔算好多,但算係入口有微微嘅黑松露香。雖然好貼心咁附送番茄醬,但如果配合番茄醬嘅話,就會完全唔咁掩蓋黑松露嘅香。值得一讚嘅係,薯條非

另外,跟餐其實可以選擇加$30,配前菜沙律🥗同甜品甜品選擇有特濃朱古力,芝士蛋糕有藍莓同New York cheese cake🍰,見隔離枱有叫,賣相望落貌似不錯👍🏻。

值得一讚嘅係,薯條非常新鮮,即叫即炸,非常夠熱,亦都唔會好油。不過薯條最好都係趁熱食,如果唔係蒸氣就會好快令到啲薯條林晒。

⬇️松露帶子鮮菌燴意大利飯🍚($108),賣相非常之出色。首先講意大利飯,相比起西餐廳嘅意大利飯比較似介乎珍珠米同意大利飯嘅口感。飯量非常多,最後食唔晒成碟。平時正式嘅意大利飯多數會伴有芝士或者係忌廉汁等等,呢度嘅意大利飯就比較乾身,雖然講唔上係正宗地creamy,但係有黑松露香之餘,至少感覺健康唔油膩。再加上清新嘅芝麻菜,感覺新鮮,主要係因為份量真係好大,而唔係因為飽飽濟濟所以食唔晒。

關於雜菌同埋帶子,用料上毫不吝嗇,幾乎每一啖飯都可以用配菜餸飯。雜菌有兩種,說來慚愧食唔出係咩野菌,但係爽口又有菇味。至於帶子似乎係759阿信屋可以買到嘅急凍帶子,雖然用料足,不過講唔上係好有鮮味同口感。不過純粹係用料嘅份量,都算係誠意之作。

另外,細心就在細節,值得一提係上菜用暖碟,食物又夠滾熱辣,甚至乎係餐具都係熱嘅。所以食到最後飯仍然暖。喺服務嘅呢一方面嚟講,絕對有驚喜。

⬇️意式芝士焗肉醬意粉🍝$92,貌似普通嘅菜式反而愈易分高下。賣相方面雖然比較意大利飯算係遜色,但也算有下功夫以香草點綴一下,如果可以以芝士舖面或者換較小的器皿可能更佳。至於味道,蕃茄醬份量剛好,唔會太乾或者太多汁,酸甜平衡,肉醬夠多也不油膩,不過略嫌芝士唔夠多,未能夠食落啖啖芝士香。畢竟佢係一個叫價$92($34係飲品)嘅肉醬意粉,芝士份量可以闊綽少少,其實都係片裝芝士咋嘛🧀。

⬇️蜜糖雞翼🍗$40有水準。同樣地,上菜嘅時候雞翼嘅熱度差少少就淥親嘴唇,似乎一烤好就即刻出菜了。雞翼嘅表面掃左蜜糖,有芝麻同埋香草輕輕吊味。雞皮表面微微燒焦,邊邊位有少少香脆。燒雞翼最重要嘅係保留雞翼裏面嘅肉汁,外面香脆之餘,裏面亦都要熟透,而家呢度啲蜜糖雞翼正好恰到好處。

整體嚟講係一個滿意嘅體驗。環境闊落所以都唔會太嘈吵,食物嚟講算有質素,冇乜特別想試新野嘅話,下次朋友聚會都可以繼續嚟呢度。
2018-05-22
  • 黑松露薯條
2018-05-23 86 瀏覽
很久沒有到旺角區光顧樓上cafe了,今日跟三位友人試一試這間獲得不少好評的餐廳。它位於25/F,觀景非常開陽,而食物款式也好多元化,好適合三五知己一邊玩,一邊傾心事燈飾美觀柔和,很適合談心事。。。我們四人點了不少食物,坐了三個半小時,邊玩邊吃邊談天說地呢!第一個是黑松露帶子鮮菌燴意大利飯味道不錯👍雖然同行朋友認為飯粒有點硬,但個人認為沒有扣分的空間。煙三文魚野菌忌廉燴意粉松露薯條愛松露的朋友一定要試試賣相不錯呢!日式餃子好食!真心!日式章魚小丸子正,樓上cafe來說水準真是頗高。。。小食拼盤(雞翼, 薯條,春卷,咖喱角,芝士腸,魚蛋)法國朱古力蛋糕藍苺芝士蛋糕而飲品有:神仙可人兒小天使戴安娜它們都是店主為不同的花茶改名字,值得一試!

燈飾美觀柔和,很適合談心事。。。

第一個是黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
味道不錯👍
雖然同行朋友認為飯粒有點硬,但個人認為沒有扣分的空間。

煙三文魚野菌忌廉燴意粉

松露薯條
愛松露的朋友一定要試試
賣相不錯呢!

日式餃子
好食!真心!

日式章魚小丸子
正,樓上cafe來說水準真是頗高。。。

小食拼盤
(雞翼, 薯條,春卷,咖喱角,芝士腸,魚蛋)

法國朱古力蛋糕
藍苺芝士蛋糕

而飲品有:
神仙
可人兒
小天使
戴安娜
它們都是店主為不同的花茶改名字,值得一試!
2018-05-23 73 瀏覽
店面比想象中細,環境尚算okay但同朋友聚會傾計都唔錯既選擇,雖然坐電梯一直上去都滿佈煙味,但餐廳果層就無晒煙味,而且都算整齊清潔。而且食物都okay!但飲品就差小小。男waiter 服務很多,其餘幾位女士就好似發緊夢咁
店面比想象中細,環境尚算okay
waiter 服務很多,其餘幾位女士就好似發緊夢咁

2018-05-21 163 瀏覽
今日同一大班frd第一次嚟呢間餐廳,見到個派對餐牌,諗住應該抵啦,點知最平嗰個餐都128加1,158加1,198加1。 諗住食好少少食中等價錢158啦,但食埋d野全部都係沙津醬加紫菜 三色豆加沙津醬 連春卷都加沙津醬... 最基本既肉醬意粉都可以咁難食 厲害! 最有趣就係嗰d任飲野飲,根本就係水喉水加濃縮果汁-,- d色恐佈到呢 諗住叫d waiter換左d野飲啦 點知又叫我地飲哂先好換-,-咁難飲點飲埋呀 叫你換就知難飲啦呢個價錢出面食d好d都得啦 boardgame又嗰係多款-,-

2018-05-20 84 瀏覽
知道星期六下午多人,所以預先訂位,還送一客薯角。環境不俗,點了煙鴨胸燴飯、芝士蘑菇飛碟、西班牙咖啡、朱古力咖啡,味道不錯。可能是樓上Cafe,門牌指示不太清晰,有待改進。
可能是樓上Cafe,門牌指示不太清晰,有待改進。
2018-05-19
2018-05-18 77 瀏覽
今次嚟到呢間係因為有朋友介紹上到去覺得個環境好熱鬧好多人講嘢,但係唔會好嘈,熱鬧之中又餘又寧靜,呢到燈燒偏暗,氣氛唔錯。Menu 咁我哋帶咗一個黑松露帶子鮮菌會意大利飯同埋煙三文魚野菌忌廉燴意粉,意粉既質素係中上,而且跟餐餸杯飲料,我地叫左力量同埋節制。最後仲叫咗個特級海鮮拼餐(小食)同埋日式章魚小丸子。總括而言今次食飯既環境好,食物水準中上,乾淨,只係地點比較難搵,不過呢間餐廳更適合朋友聚餐,值得我再次黎呢到食。最後都食晒🤤
今次嚟到呢間係因為有朋友介紹
Menu

最後仲叫咗個特級海鮮拼餐(小食)同埋日式章魚小丸子。

最後都食晒🤤
去cafe都去過唔少間,通常就一係大得黎超迫又嘈,一係就細得黎一樣都係迫......總之就係迫同嘈🤦🏻‍♀️(唔計冇客果啲...)但今次黎到station 3,好難得地 地方大 空間夠🤩 枱同枱之間都有足夠空間,每枱啲位都好闊落,啲路都好行過人,唔洗就住就住驚hi到人地 zip黎zip去。夜左多左客黎,一樣唔覺得嘈同迫,每枱都有自己既私人小角落,岩晒同朋友家人吹水玩game喪笑任映相都唔會阻到人。地方都幾乾淨企理,又有超大個窗,有自然光好正🤩 係一間適合想坐得好好地既人去既cafe除左環境好,野食都係cafe黎講算唔錯👍 (有啲cafe既野食真係好啦支... 去一次都嫌多)先睇睇啲飲品,齋係賣相都夠吸引啦~岩晒用黎相機食先🤤☝️特濃朱古力&榛子朱古力(超多cream arrrrrr😈😈😈)依杯係我家人點,我冇偷黎飲,所以就唔知咩味,但佢地好似話甜左啲(左邊盒野好好玩!去親cafe搵野玩第一時間搵佢😂 因爲唔多地方有。考反應,成堆人一齊搶好正🤪)☝️(飲品)月亮🌜— 荔枝+菠蘿沙冰依杯係我點既,覺得荔枝味都幾出,感覺爽爽,都唔錯主菜方面,有好有唔好啦☝️依個係主餐牌既沙律,唔係加少少錢果個前菜味
先睇睇啲飲品,齋係賣相都夠吸引啦~岩晒用黎相機食先🤤

☝️(飲品)月亮🌜— 荔枝+菠蘿沙冰
依杯係我點既,覺得荔枝味都幾出,感覺爽爽,都唔錯

主菜方面,有好有唔好啦

☝️依個係主餐牌既沙律,唔係加少少錢果個前菜
味道唔錯,都新鮮,算大兜
不過最有趣係佢餐牌寫燒牛肉沙律 但實際係煙燻牛肉黎🤔😂

☝️有叫到意大利飯同意粉,不過啲飯就爛得滯,意粉就碎碎地... 除此之外,味道係ok既

小食反而好過主菜💗🤤

☝️係驚喜呀~ 冇諗過小食都會咁大兜🤤 依個芝士煙肉薯角又好味又大兜,熱辣辣又入味炸到岩岩好透心(有啲薯角炸唔透真係好難食...)啲芝士煙肉份量好夠,唔孤寒。但可能因為淋左啲汁,薯角唔會好似一般咁卜卜脆,但啲邊邊都脆脆地💗🤤推薦推薦~

☝️墨西哥肉丸 味道都ok,香👍

👆蒜香雞翼

👆墨西哥雞翼
其實我地仲叫左蜜糖雞翼(我認,我地真係好中意食雞翼🙈😂),但同蒜香個樣太似冇特別映。但三款之中,就係冇上鏡既蜜糖雞翼最好味!聽落好普通既雞翼,但佢整到外脆內軟,而且好入味💗💗💗只係嫌啲翼細左少少,想食多幾啖🙈

最後黎到甜品

☝️紐約芝士蛋糕
食到太飽,所以只點左一件甜品。不過有驚喜,芝味濃!只係又真係太迷你了... 不過正既👍👍

• 芝士煙肉薯角
2018-05-17 143 瀏覽
同朋友想搵間cafe坐低傾下計,朋友話station3多好評,上openrice見到多人贊,就去試下。去到幢大廈都幾舊, 上到去走廊有種污煙漳氣嘅感覺,但唔緊要啦,一場黎到,都試吓啦。見到好多人都話黑松露意大利飯好食,我就叫左呢個試吓,本身都好鍾意食黑松露同埋雜菇。叫左野食後5分鐘就嚟齊了。首先,個意大利飯只係微暖,完全唔熱,好明顯係一早整定叮返熱就算。味道方面,幾乎無黑松露味咁濟,成碟飯好似食緊無味既意大利飯咁,連香味都無乜。d意大利飯口感又差,好硬,唔係半生熟個隻硬, 係好似完全唔熟咁。成碟飯難食到食左一半就無食,形容比朋友聽佢都唔信咁難食,直到佢都試左一啖之後就都係無食。1/10至於餐加錢個杯芒果乳酪,擺到明係人工芒果味,而且乳酪味好少,成杯得個甜字,係極度甜。我朋友叫咗個焗肉醬意大利粉,一嚟到個意大利粉表面好多黑色焦,食落一浸燶味,而且又係好明顯叮返熱就比你食,但總比個黑松露意大利飯好。4/10成間野勁嘈,環境又差,睇落唔乾淨,食物質素低,價錢每人大約$150倒,但咁難食嚟講性價比係極低一定無下次
。4/10
一定無下次
2018-05-15 118 瀏覽
呢晚約左個朋友傾計打機,所以諗住話搵間cafe食,方便我地食完就可以炸炸林開始打機,旺角油麻地不嬲都好多Cafe,但我地唔想再求其搵d好難食既Cafe,所以就上Openrice睇睇,最後就搵左呢間。餐廳環境:餐廳環境都算好唔錯,裝修得幾靚,空間感幾好,仲有部好大既電視,同隔離枱有d距離,都幾舒服。另外有個area放左d board games,咁都唔錯,有d都係大路board game,不過我同朋友諗住打機,所以就無玩到board games。H/煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $112我叫左餐廳上最貴既餐,不過都只係一百頭,但味道同擺設都好唔錯,三文魚味道唔會太salty,意粉超級好食,軟硬度適中,source好味又唔漏,呢個意粉好多蘑菇,雖然我麻麻地蘑菇,但呢到match得好好食,我最後有食哂!F/墨西哥香辣肉丸燴意粉 $103朋友點既係墨西哥香辣肉丸燴意粉,我試左小小,意粉一樣超級好食,朋友覺得個source好正,不過如果可以辣d會更好食,加多小小Tabasco應該更正了,肉丸味道香,陣味唔假。特級海鮮拼盤 $78因為我同朋友呢晚好肚餓,所以決定叫多兩款小食,其中一款係特級海鮮拼盤,佢有
餐廳環境:
H/煙三文魚野菌忌廉燴意粉
H/煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $112
F/墨西哥香辣肉丸燴意粉
F/墨西哥香辣肉丸燴意粉 $103
特級海鮮拼盤
特級海鮮拼盤 $78
因為我同朋友呢晚好肚餓,所以決定叫多兩款小食,其中一款係特級海鮮拼盤,佢有5樣炸物,炸蝦、炸帶子、炸魚、炸薯條同炸蟹鉗,個人覺得呢個小食拼盤其實真係好熱氣哈哈,味道係可以的,不過不失,係新鮮即刻炸,因為上枱果陣仲係熱辣辣。
蜜糖雞翼
蜜糖雞翼 $40
另外一份小食係蜜糖雞翼,食落甜甜地,係甜度係可以接受的,另外雞翼唔算大隻,不過六隻兩個人share係可以的,個人都幾鍾意呢份小食。
香蕉奶昔
香蕉奶昔 $46
我跟餐配左香蕉奶昔,個人係極推介呢杯香蕉奶昔,雖然上層全部都係cream,但呢杯真係好好飲,首先cream唔係好漏果種,香蕉味道好足,奶味好出,甜甜地咁,佢味道好似韓國出名香蕉奶,但絕對比韓國奶好飲,同飲得出係fresh-made,真係好好味!
薄荷朱古力
薄荷朱古力 $40
朋友叫既呢杯薄荷朱古力都唔錯,薄荷味岩岩好,朱古力力味濃,朋友話絕對無偷工減料,有用適當份量既可可粉沖,都值得推介。
2018-05-14
H/煙三文魚野菌忌廉燴意粉
F/墨西哥香辣肉丸燴意粉
蜜糖雞翼
香蕉奶昔
薄荷朱古力
老媽子好鍾意玩board game 屋企果d 都玩到厭哂母親節就帶佢地黎cafe 玩啦!佢話仲開心過食任何其他野喎呵呵~~六點就黎到環境好舒服Sofa 又大我地4個人都俾左6-8人枱我地特濃朱古力好多creaaaaammm 我like 叫到一枱都係野食好滿足 😍😍😍😍叫左4個set 連野飲 + 幾個小食 烤雞翼好好食!!!原來每樣份量都好大下好抵食其實叫少個小食都好飽推介呢個芝士煙肉薯角😍😍👍🏻$38有出面三份既份量又好食!濃濃芝味好正!鴨胸燴飯味道好好,略嫌飯太林墨西哥肉丸有丁丁辣味,非手打肉丸但味道幾好健康牛肉dinner set Salmon dinner set 用好多mushroom 煮既意粉 $112Pretty nice view in mong kok, with chill sofa 幾多野玩!同佢地玩左Ghost blitz 搶黎搶去玩到勁興奮:0)好啦你地開心就好喇😂
老媽子好鍾意玩board game
屋企果d 都玩到厭哂
母親節就帶佢地黎cafe 玩啦!
佢話仲開心過食任何其他野喎呵呵~~

六點就黎到
環境好舒服
Sofa 又大
我地4個人都俾左6-8人枱我地

特濃朱古力好多creaaaaammm
我like

叫到一枱都係野食好滿足 😍😍😍😍
叫左4個set 連野飲 + 幾個小食
烤雞翼好好食!!!
原來每樣份量都好大下好抵食
其實叫少個小食都好飽

推介呢個芝士煙肉薯角😍😍👍🏻
$38有出面三份既份量又好食!濃濃芝味好正!

鴨胸燴飯味道好好,略嫌飯太林

墨西哥肉丸有丁丁辣味,非手打肉丸但味道幾好

健康牛肉dinner set

Salmon dinner set
用好多mushroom 煮既意粉 $112

幾多野玩!
同佢地玩左Ghost blitz 搶黎搶去玩到勁興奮:0)
好啦你地開心就好喇😂

2018-05-10 83 瀏覽
今晚約咗個閏蜜去旺角行街街,行到波街街,閠蜜話上次去過金雞廣場25樓間station 3 cafe下午茶,話不如今晚上去開餐食飽飽,又傾夠飽!今晚dinner set,我哋選擇咗燒牛肉配田園沙律,煙三文魚野菌忌廉燴意粉,另加$30有頭盤和甜品!田園沙律啲沙律菜勁新鮮,爽口脆,加上少許沙律醬,勁配!燒牛肉有好多件,不太生,對我們來說剛好!燴意粉,煙三文魚捲成一朵花,好精緻!伴上好多野菌和洋蔥,好味!小食叫咗個黑松露薯條,薯條炸得不油膩,脆口,又多黑松露碎,而且每條薯條都沾有黑松露碎,邊食邊聞到陣陣香味!甜品大家都叫咗藍莓芝士蛋糕,糕面鋪滿藍莓醬,不太甜,蛋糕好軟,不會太實,剛好!餐飲叫咗一杯戴安娜花茶,一杯紅莓果茶,餐牌例明茶花內有的花茶和功效,好細心!係旺角要搵樓上cafe開餐傾計,這間真的真心推介!
係旺角要搵樓上cafe開餐傾計,這間真的真心推介!
2018-05-08 107 瀏覽
同朋友去傾計除咗可以揀西餐之外都可以揀咖啡室,坐得比較舒服。這間咖啡室的名稱是「第三站」,裏面座位寬敞舒適可以讓人歇息一番。晚市價錢套餐價錢合理,全部套餐都是有飲品。法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉$96表面係芝士焗,味道好香,長通粉嘅水份適中,加上有不少數量的煙肉以及雜豆都令整體都生色不少,整體又豐富又飽肚。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$108呢個意大利飯嘅質感也OK ,小小林,因為係燴意大利飯。上面嘅黑松露味道尚算濃郁,加上有切粒嘅帶子同埋好多不同的小菇菌,味道具有多重層次及口感。特濃芝士薯條$38朋友好鍾意食芝士,所以就叫埋呢個芝士薯條,啲薯條因為有好多芝士醬所以變得冇咁香脆,主要係食個薯仔香味,芝士嘅香味非常濃郁配搭薯條非常不錯。加$30有頭盤加甜品頭盤係胡麻醬沙律,有唔同類型嘅沙律菜,加上豐富而且均勻的胡麻醬清新而且開胃。藍莓芝士蛋糕食完成餐飯之後就食埋個藍莓蛋糕,係芝士蛋糕,芝士味比較清新又突出,餅底也香脆。戴安娜(紫玫瑰花,紅玫瑰花,洋甘菊,薰衣草) 原價$52 跟餐 即是補上差額$18裡面有多種花,每一種花嘅味道都好香,所以飲落去有花嘅清新香味,同時亦都唔會過分濃郁,因為冇加上糖漿

晚市價錢套餐價錢合理,全部套餐都是有飲品。

法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉$96

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$108

特濃芝士薯條$38

加$30有頭盤加甜品

藍莓芝士蛋糕

裡面有多種花,每一種花嘅味道都好香,所以飲落去有花嘅清新香味,同時亦都唔會過分濃郁,因為冇加上糖漿,係最清新嘅味道。

榛子朱古力$40即是補$6
榛子朱古力大大杯,睇落都比較飽肚!
2018-05-07 92 瀏覽
同朋友六點上到去,冇乜人,燈都冇乜點開。openrice book 左枱,但一開始侍應姐姐好似找不到紀錄。anyway 坐底左,叫左一個飯和意粉,都好味既。另外叫左個黑松露薯條和雞翼。薯條完全冇落盬,無味又硬好難食。問侍應姐姐拎鹽,佢比胡椒我地。最後半盤薯條冇食~雞翼都係麻麻地😞Openrice book 左枱 有小食送,係炸薯角,反而幾好味~| 最後食埋蛋糕,坐左兩個幾鐘先走~如果想找間 cafe 同朋友吹水 都係一個選擇
2018-05-06
慶祝紀念