第三站

Station 3 Cafe
2018-03-27 146 瀏覽
放工後同老公去完波鞋街shopping, 開APPS搵餐廳, 見STATION 3 CAFE 唔錯, 決定一試.餐廳空間感好高, 卡位好濶絡, 可以舒舒服服咁食個好既晚餐.有兩部大電視, Cafe內有大量card game/board game, 不論係拍拖, 同閨密談心, 仲有一大班朋友聚會都好合適, 可以邊食邊玩.可能因為食物質素好, 又坐得舒服, 我地今晚食左好多野!黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$103意大利飯creamy, 係軟稔中帶點煙韌意大利飯吸收左所有材料既味道精華, 而且黑松露味香濃鮮菌份量好足, 每一口都有鮮菌, 同黑松露味好夾帶子都幾鮮甜, 推介!海鮮小食拼盤 $78有炸蝦, 炸魚柳, 帶子, 蟹鉗和薯條,非常豐富喔!即叫即炸, 熱辣辣, 外面既炸粉好薄,炸得香脆之餘, 帶子, 魚柳同蝦保持嫩滑, 好好食呀燒牛肉沙律 $52燒牛肉係冷盤, 應該係燒香左之後再雪凍, 牛肉咸咸地帶煙燻香味, 分量多同唔太薄.沙律菜新鮮, 份量好多, 配上芝麻醬味道不錯.小食拼盤 $58雞翼, 春卷, 咖哩角, 薯條, 芝士腸, 魚蛋, 真係一碟滿足晒好多個願望呀雞翼甜甜地又脆口仲用了沙律醬

可能因為食物質素好, 又坐得舒服, 我地今晚食左好多野!

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$103
意大利飯creamy, 係軟稔中帶點煙韌
意大利飯吸收左所有材料既味道精華, 而且黑松露味香濃
鮮菌份量好足, 每一口都有鮮菌, 同黑松露味好夾
帶子都幾鮮甜, 推介!
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

海鮮小食拼盤 $78
有炸蝦, 炸魚柳, 帶子, 蟹鉗和薯條,非常豐富喔!
即叫即炸, 熱辣辣, 外面既炸粉好薄,
炸得香脆之餘, 帶子, 魚柳同蝦保持嫩滑, 好好食呀

海鮮小食拼盤

燒牛肉沙律 $52
沙律菜新鮮, 份量好多, 配上芝麻醬味道不錯.
燒牛肉沙律

小食拼盤 $58
雞翼甜甜地又脆口
仲用了沙律醬, 燒汁, 紫菜絲作點綴, 非常豐富
小食拼盤

蕉糖朱古力
大大杯, 有好多cream, 仲有d蕉糖醬, 好滿足呀!

芒果紅茶 $38
芒果味濃, 唔太甜

食物都幾好味, 價錢合理, 值得推介!
如果要搵個可以滿足 食、玩、談心既地方, 呢間CAFE真係個唔錯既選擇!
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
海鮮小食拼盤
燒牛肉沙律
小食拼盤
2018-03-25 126 瀏覽
夜晚約咗成班friend搵個地方傾偈,嚟到就叫左個158既part set,咁入面都有好多野食同埋飲品任飲,咁我哋五個諗住坐幾粒鐘就叫咗呢個。坐位都係沙發比較舒服. 店內大部份坐位都係沙發, 還有一間VIP房,相信是可以BOOK場開PARTY吧.場內還有多種Paper Game, 積木借用, 跟朋友一齊玩relax relax.黑松露野菌燴長通粉,黑松露的味道就撲鼻而來, 好想快點吃一口的感覺, 黑松露份量很平均,每一個位置都會看得到黑松露的顏色, 中間不難發現野菌蹤影,通粉混在一起,非常惹味.什菜春卷都是以蔬菜做餡,只是少了咖哩醬,同樣香脆好吃.咖哩角份量都不少,咖哩角香脆,咖哩味香而不辣,咖哩角不會膩滯.紫菜日式醬汁炸餃子比較失色,不知道為什麼變淋了沒有脆香之感.香脆麥樂雞塊,口感味道與連所店不相上下,香脆巨蜂提子任飲,抵
什菜春卷都是以蔬菜做餡,只是少了咖哩醬,同樣香脆好吃.
香脆麥樂雞塊,口感味道與連所店不相上下,香脆
巨蜂提子任飲,抵
2018-03-23 134 瀏覽
因為要慶祝特別日子w 一早就搜索餐廳,就發現了這間樓上cafe///// 幸好一星期前就訂了位,去到坐了約5分鐘就滿座呢!!店員很禮貌地帶我們到座位,我們花了點時間考慮食那款// 因為套餐(1款食物連$34飲品,太吸引有8款選項>< 飲品方面亦花多眼亂。點選了墨西哥香辣肉丸燴意粉及法式煙肉忌廉雜菌燴長通粉~ 第一份量很足夠,第二賣相很吸引!意粉沾滿微辣的味道,肉丸的口感也不錯,, 非常喜歡這道菜。長通粉上鋪滿煙肉塊,而且忌廉汁亦足夠,,這個同友人分享就不會過飽了xd加配了$30 (沙律+蛋糕):喜歡有芝麻醬的沙律,最後選擇了紐約芝士蛋糕w 慶祝嘛點都要有蛋糕既~飲品方面: 名字很有趣/// 選了一杯名為 “惡魔” 是藍莓鮮打沙冰~ 藍莓味重而且甜味剛好,飲到的味道像很懷念的瑞士糖味w另外一杯是凍焦糖咖啡,淡淡的焦糖味道配合著咖啡。額外點選了最愛的薯角(配特濃芝士) ,非常非常好食,最適合聊天的零食。見到他們提供的拼盤有3款~選了特色拼盤,滿足到甚麼都想食的心情+.+ 這是3人份量!人數多一定要點!!最後,聚會選擇這間cafe是沒有錯的,不但有格調,空間又足夠,確實坐得
另外一杯是凍焦糖咖啡,淡淡的焦糖味道配合著咖啡。

最後,聚會選擇這間cafe是沒有錯的,不但有格調,空間又足夠,確實坐得很舒適。而且食物的味道都很好,如果可以多點特色食物就更好。在旺角區隱藏了一間有質素的店,確實意想不到。

墨西哥戈金
特色拼盤
  • 鮮打沙冰系列
  • 蜜糖雞翼
2018-03-21 70 瀏覽
約左朋友食下午茶加吹水,去左試下呢間station 3。第一次到環境也不錯,有靜靜地坐下的位置,地方挺舒服->紐約芝士汁鮮菌海皇燴意大利飯,味道比較清,意大利飯夠濕潤之餘,飯粒的軟硬程度亦控制得宜,不會過淋或過軟,充滿口感,雜菌份量比較多,口感比較爽->滋味蜜糖雞翼皮好脆,雞肉有啖啖雞肉汁既味道,好香香料味,檸檬蜜糖味聞到又食到,雞翼很嫩口->濃情朱古力焦糖多士,多件焦糖多士,薄薄一層朱古力不算厚,唔太甜,簡單甜品芒果特飲總結,以樓上cafe 來講, 是不錯的選擇, 地方可以慢慢坐慢慢傾, 食物也可以
很嫩口
芒果特飲
2018-03-18 72 瀏覽
上週到station 3聚會發現食物不錯,坐得舒適,環境非常舒適。Cafe 裝潢以白色格調為主,餐廳的空間感整潔,牆身有少許掛畫創感覺時尚。全場的座位均為沙發,舒適感十足。每一卡位可坐二至十人不等,方便拖友、三五知己及大班friend 聚腳。娛樂方面,當然少不了boardgame。boardgame 種類應有盡有,竟然還有袖珍麻雀。另外,Cafe 設有多部電視,播放著電影台。如果不玩boardgame,看電影作娛樂都不錯。百加利香草芝士焗肉醬意粉,香焗芝士的下一層肉醬意粉,一切下去肉汁都流出來了,芝士香濃的味道真的有咬下去很幸福的感覺啊,真的很香濃美味。香辣脆薯角炸得滾燙,與茄汁醬拮黎食,微脆,薯肉香軟熱辣,酸甜酸甜的,有少少heavy,不過我就幾鍾意菠蘿橙汁,荔枝特飲
菠蘿橙汁,荔枝特飲
香辣脆薯角
香草芝士焗肉醬意粉
2018-03-18 60 瀏覽
嚟到旺角有時真係唔知食乜好,因行街行到攰個時想搵啲靜靜地可以坐耐少少嘅地方都真係……有啲難度……😅朋友提議去樓上cafe,但唔知點揀?因我同朋友都有選擇困難症😛最後係嗨波鞋街行到又攰又餓嗰陣揀左呢間叫做第三站嘅樓上Cafe🙊上到去見到燈光柔和,成間店嘅環境俾人感覺到安靜同舒服~全場基本上都係sofa位,坐低之後真係唔想郁😂我哋好快就點左《黑松露野菌燴長通粉》長通粉好CREAMY, 軟硬程度剛剛好, 唔會過硬, 啱哂我哋嘅口味.配合埋黑松露野菌,呢嗰選擇真係無得輸!而且野菌味濃郁, 唔錯!《墨西哥燴香草肉丸》肉丸味道頗濃,肉丸本身肉汁也豐富,入口味道鮮美濃郁.《燒牛肉田園沙律》期望中高,因為牛肉味道鮮嫩,口感淋韌,菜蔬新鮮清爽,沙律菜味道清甜金橘青檸一柞,味道酸酸甜甜的,啱好幫助消化啱先嗰一餐😋

我哋好快就點左
《黑松露野菌燴長通粉》

《墨西哥燴香草肉丸》
肉丸味道頗濃,肉丸本身肉汁也豐富,入口味道鮮美濃郁.

《燒牛肉田園沙律》

金橘青檸一柞,味道酸酸甜甜的,啱好幫助消化啱先嗰一餐😋
2018-03-14 1915 瀏覽
Station 3 其實係用英國倫敦地鐵站做主題,所以擺設裝飾畫都係用英倫風格,我都感到好有親切咁。燒牛肉配田園沙律 晚餐($83)這一道沙律配上了薄片煙燻牛肉Pastrami,小小鹹、加上黑椒辛辣。煙燻後的牛肉火腿,質感及肉汁嫩,而且多汁。Pastrami 外國多用在三明治上,因此這沙律味道與一般餐廳的有所不同。煙三文魚野菌忌廉會意粉 晚餐($112)一道豐富的意粉,有creamy的蘑菇汁配上意粉,十分大眾化而且易入口,煙三文魚肉質也不錯。炸薯角($32)香脆可口戴安娜 - 紫玫瑰、紅玫瑰、洋甘菊、薰衣草花茶(跟餐+$18)這餐真正的主角 - 花茶。玫瑰、薰衣草花茶,本身有鎮靜、抗抑鬱、治失眠功效。很適合壓力大、月事快來的姊妹。熱茶用一窩玻璃茶壺裝,可以看到淡淡的顏色,而且最近情緒到,茶壺顯得份外憂傷😔⋯⋯(笑)紅莓果茶 - 紅妹、蘋果、玫瑰果芙蓉花(跟餐+$16)抗抑鬱症狀後,當然要補充血氣,繼續作戰!酸酸甜甜,好容易入口,正!而且選紅莓果茶另一原因,是因為玻璃壺中的紅莓茶超級鮮艷奪目,可以影靚相✌🏻芝士蛋糕(+30,另外送頭盤沙律)藍莓芝士蛋糕藍莓果醬酸酸甜甜,芝士蛋糕下便加餅底

燒牛肉配田園沙律 晚餐($83)
燒牛肉配田園沙律 晚餐

煙三文魚野菌忌廉會意粉 晚餐($112)
煙三文魚野菌忌廉會意粉 晚餐

炸薯角($32)
炸薯角
香脆可口

戴安娜花茶

紅莓果茶 - 紅妹、蘋果、玫瑰果芙蓉花(跟餐+$16)
紅莓果茶

芝士蛋糕(+30,另外送頭盤沙律)

藍莓芝士蛋糕

藍莓果醬酸酸甜甜,芝士蛋糕下便加餅底

紐約芝士蛋糕

個人比較喜歡紐約芝士,因為芝士味道更加濃郁
,不過兩款都幾正
戴安娜花茶
紅莓果茶
2018-03-11 92 瀏覽
跟了很久沒見朋友吃飯,就想在cafe吃東西。朋友帶我去第三站。地點也不算難找,在金雞廣場。環境不錯夠大,座位舒適,也有很不同的益智遊戲。煙三文魚野菌意大利粉:煙三文魚砌成一朵花,很吸睛,忌廉汁好濃郁,好惹味。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯:份量好夠,好足料,幾乎每一口飯也吃到帶子,好好吃 蜜糖雞翼:焗到好脆,蜜糖沾滿了雞翼,好香好好味。點了神仙花茶,有茉莉花、檸檬草、杞子、桂圓肉。味道清新,好解膩。各方面也不錯

環境不錯夠大,座位舒適,也有很不同的益智遊戲。

蜜糖雞翼:焗到好脆,蜜糖沾滿了雞翼,好香好好味。

各方面也不錯
2018-03-09 99 瀏覽
咁今晚朋友推介食呢間book埋位,我地睇食評叫餐,叫左3個黑松露飯,兩個飲oreo奶昔,另一個飲士多啤梨奶昔,另一位朋友食另一款飯同飲參蜜,再叫一個芝士薯條share 。奶昔係幾好飲,參茶唔夠味好淡,主角黑松露飯出事,有d飯係硬似未煮熟,有d一舊痴埋未撈均,但菇菌同帶子無問題既,黑松露味欠奉,個芝士薯條我就淨係食左一條,芝士似白汁,食落係無芝士味。食完個零鐘後,我見暈完好頂胃好辛苦,跟住嘔,嘔出一粒粒仍然係硬既飯同埋奶昔。之後我兩個同樣食黑松露飯同飲奶昔既朋友相繼嘔吐。應該係d野太油膩同埋d飯未熟消化唔到。咁樣食餐飯成百五飯,嘔返百五蚊出黎,我唔會再食呢間野。
2018-03-07 178 瀏覽
七點 book左枱唔洗等餐廳亦唔滿計埋我地得5枱客侍應staff眼見4個一坐底張枱好似搖搖床咁唔知以為自己去左水上餐廳食飯野飲上先女皇?總之玫瑰生薑蜜味到漏...啲糖槳多到成杯野啲味死實實你明唔明咩叫杯野啲味死實實唔明咪泥飲下囉叫左碟肉醬意粉重口味如我都覺得咸唔緊要 最緊要係芝士呀 是火槍的味道鐘意槍既人可能會食得好開心食飯都有槍的感覺煙三文魚忌廉意粉忌廉好貴呀 唔記得左落一定係除非唔係我食緊三文魚淨意粉呀個三文魚邊個話唔咸可能味覺有問題講笑 🙈可能佢見我太醜想我再水腫啲比多左鹽 咸到🙋🏻🙋🏻🙋🏻我唔想再提起啲傷心事喇講下個拼盤好味呀隻雞翼係全晚既心靈慰藉呀薯條?啲油仲油過我塊面既...di....唔好講粗口!魚蛋係魚蛋其他入貨野...竟然都有意見乜秘制醬汁原來可以好難食...好開心呀最搞笑係咩咪碟前菜呀沙津囉食到一半先上醬係夠多但啲菜仲黃過屋企個黃面婆可能廚師平時見得黃野多唔覺😂(唔好打我 講下笑咋)甜品 品好問我咩來甜味真係好甜 好凍間野仲好臭 唔食煙既千千其唔好來
七點 book左枱唔洗等

個三文魚邊個話唔咸可能味覺有問題
講下個拼盤

好味呀隻雞翼
係全晚既心靈慰藉呀
薯條?啲油仲油過我塊面既...di....
唔好講粗口!

食到一半先上
醬係夠多
但啲菜仲黃過屋企個黃面婆
可能廚師平時見得黃野多唔覺😂
(唔好打我 講下笑咋)

甜品 品好問我咩來
甜味真係好甜 好凍
間野仲好臭 唔食煙既千千其唔好來

2018-03-07
2018-02-26 127 瀏覽
一班朋友慶祝生日,揀旺角樓上cafe貪地點夠方便又可以吹耐D水!食物上枱速度很快,但b野食唔夠熱得微溫咁~味道冇乜特別但過得去既!反正主要係切生日蛋糕同聊天為主而黎,場內亦有提供一些小遊戲但都比較殘舊~
2018-02-25 115 瀏覽
超香黑松露味既雜菌意大利飯,個sauce既調味恰到好處,吾會太濃白汁味或者忌廉味,特顯出黑松露既香,但份量就比較少,男食客可能就吾系好夠啦。三文魚白汁意大利粒,呢個份量仲少過上面個意大利飯,吾知系咪落少左意粉,真系少得有d誇張,味道就普普通通,吾夠出眾。炸魚薯條,炸魚舊魚肉好薄,d粉好厚,一炸完就疊住d魚搞到諗晒,呢個吾推薦。曲奇朱古力milk shake,曲奇味就濃,如果攪得無咁碎,有d餅碎咬下口感會更加好。

2018-02-23 130 瀏覽
系旺角既樓上cafe,通常好多間食既嘢同價錢其實差吾多,所以揀既時候都系揀d坐得舒服同埋環境氣氛好d既cafe。呢間station3入面全部都系梳化櫈,所以坐得都幾舒服。叫左個set dinner,加多30蚊有埋沙律同甜品。芝麻醬沙律,普通,無咩特別食材,醬汁都系外面買到既,吾系自家調製。主菜要左香辣墨西哥肉丸意大利粉,意粉既份量都幾多。要左個特首花茶,系幾種植物混合調配,味道太雜,吾夠清新 朱古力芝士蛋糕,呢度既朱古力加芝士味道好個怪怪地。
呢間station3入面全部都系梳化櫈,所以坐得都幾舒服。
叫左個set dinner,加多30蚊有埋沙律同甜品

主菜要左香辣墨西哥肉丸意大利粉,意粉既份量都幾多。

要左個特首花茶,系幾種植物混合調配,味道太雜,吾夠清新

朱古力芝士蛋糕,呢度既朱古力加芝士味道好個怪怪地。
2018-02-21 318 瀏覽
生日男朋友訂咗枱黎食飯💩諗住過百好評地方又大應該會唔錯 🙈 點知錯、錯、錯!首先員工(唔知係咪兼職位位都相當後生)非常嘈係度吵吵鬧鬧,聲浪仲大過在座客人多多聲!😤😤而且仲要旁若無人、不只一次大聲講粗口😡嚴重影響餐廳氣氛!前菜上咗碟沙律🥗,但係成碟嘢醬都無滴,乾爭爭!睇返以前啲圖,對比相差甚大,好似係雪左幾日先拎出黎招呼人,相當倒胃🤮🤢點咗一碟黑松露帶子燴義大利飯🍲同埋法式忌廉菌煙肉燴長通粉,意大利飯還好,但係個長通粉真係唔多掂,好似超市買嗰啲3分鐘即食既貨色,自己返去手殘都識整,得罪講句真係好鬼難食。至於甜品係芝士蛋糕🍰⋯⋯就唔多講啦,大家明啦。總括而言,伏伏伏伏伏味甚濃,奉勸各位無咩事都唔好過黎,除非想短幾年命。今餐真壽味💩😅

2018-02-21
慶祝紀念
生日
2018-02-09 161 瀏覽
與同事看到餐廳午市食夠$200有全單8折優惠,於是又去試試。Lunch Set $50-70左右,有一杯飲品,價錢尚可接受。餐廳的環境與一般的樓上cafe差不多,牆上放了不少的英國風味的相框,過去的時候1點,餐廳剛剛營業,食物都是即叫即做,上菜時都是熱辣辣的。這碟蒜香火腿長通粉非常惹味,醬汁有少少辣,可能加了少許墨西哥辣汁,炒得很均勻,很入味。另外加了少少錢點了杯薄荷朱古力,再加忌廉,好邪惡但非常正!
蒜香火腿絲燴長通粉
另外加了少少錢點了杯薄荷朱古力,再加忌廉,好邪惡但非常正!
2018-01-16
蒜香火腿絲燴長通粉