2025-06-20
🔸 前菜:(下午茶餐T2)芝麻醬雜菜沙律 $66日式蔴醬係微咸有好香芝蔴味,混上新鮮生菜、羽衣甘藍、蕃茄仔,健康醒胃。所有套餐贈送 38元飲品一杯紅茶或綠茶系列都可以揀以下多種味道: 檸檬、蜂蜜、荔枝、柑橘、青蘋果、水蜜桃、西柚、芒果、玫瑰、士多啤梨、熱情果、藍莓...總有一款口味啱您😘味道:7/10性價比:7/10🔸 意式鮮茄肉丸燴意粉 $82意粉烚得剛好,仍然係爽身嘅,用鮮茄肉粒跟意粉燴埋一齊,好食。 肉丸味道唔錯,好似意大利餐廳嗰種肉丸微微咸香味。味道:7/10性價比:8/10 🔸 西班牙海蝦 辣肉腸燴飯 $88呢個西班牙海鮮炒飯做得幾正宗, 燴飯嘅飯粒仍然係粒粒分明, 有啲嚼口,飯裡面有6隻大蝦仁,唔同一般炒飯用無味嘅蝦仁仔,它仍然保留有海蝦味道,爽口好食。 辣肉腸唔會太辣,令整個西班牙燴飯更惹味。味道:8/10性價比:8/10🔸 小食:特色 拼盤 $148呢家小店做嘅小食有一定水準,各種炸物都精心用不同嘅炸槳,想一次試哂各款小食,最好就係叫做拼盤,一次有齊:洋蔥圈、芝士條、雞翼、魚手指、天婦羅魷魚,後四款均是各三條,其中芝士條夠大條但較膩,炸魷魚條係
所有套餐贈送 38元飲品一杯
味道:7/10
🔸 意式鮮茄肉丸燴意粉 $82
味道:7/10
性價比:8/10
🔸 西班牙海蝦 辣肉腸燴飯 $88
性價比:8/10
🔸 小食:特色 拼盤 $148
呢家小店做嘅小食有一定水準,各種炸物都精心用不同嘅炸槳,想一次試哂各款小食,最好就係叫做拼盤,一次有齊:洋蔥圈、芝士條、雞翼、魚手指、天婦羅魷魚,後四款均是各三條,其中芝士條夠大條但較膩,炸魷魚條係有紫菜伴住一齊炸,好惹味香口,個人覺得小食中最正嘅係【魚手指】,內裡魚肉雪白鮮嫰,即使毋須點沙律醬都好好食。
🔸 蜜糖雞翼 $66
用個鐵pan裝上6大隻雞中翼,雞翼燒得外脆內嫰隻隻燋香, 添上蜜糖更和味九,我一個人就食哂6隻,如果可以,我可以encore再多食4盤燒雞翼。
性價比:7/10
🔹環境: 就喺香港好多青少年朋友鍾意去玩嘅 金雞廣場樓上,窗景開揚,望落去可以見到麥花臣球場, 餐廳裏面座位設計得好好,有幾個間區,可以五六個人好寬敞咁樣喺沙化坐埋一圈, 最適合一班朋友喺呢度開party。