第三站

Station 3 Cafe
2019-04-08 91 瀏覽
終於開始轉季,夏天出街行一陣就好熱好想抖下,但係旺角要搵間坐得耐嘅餐廳都幾難,於是我地求其搵咗間樓上cafe上到去見到個格局都知唔係打卡個類,不過好在地方超大,同埋全卡位包廂咁好有私隱。見到最愛的三眼仔!超興奮!!🤩坐咗係側邊係咁幫佢地影相💚之後朋友已經嗌晒野食等我。。。卡邦尼煙肉雜菌意粉 $66卡邦尼意粉係cafe必備而且唔會伏嘅野,呢度嘅carbon好多煙肉粒又夠creamy,如果可以加多隻流心蛋就好啦。但佢性價比高,lunch要食飽一定冇問題。蜜糖雞翼 $40個雞翼會唔會太抵食,竟然有6隻!味道都唔錯,大量蜜糖配埋芝麻,香甜又香口。Latte牛奶咖啡不俗,咖啡味比較牛奶味突出。養顏茶 $52養顏茶介紹到好有功效咁,可以調理宮寒,特別啱女仔飲。聞落有陣草藥味,飲落有陣香芧味,飲完都幾舒服順暢。芝士蘑菇飛碟 跟飲品加$12呢個茶餐幾搞笑,係調返轉嗌飲品加$有小食,咁我個fd就話好想食飛碟啱啱烘起個時有拉絲~~薯條 跟餐加$8仲可以再加8蚊要埋薯條,咁抵緊係要埋啦!快餐店都冇咁平,而且係粗薯條,正!我地食呢個tea都坐咗好耐下,嗌到成枱野食埋單都唔使200蚊!!!行到攰上黎take個b

見到最愛的三眼仔!超興奮!!🤩坐咗係側邊係咁幫佢地影相💚

之後朋友已經嗌晒野食等我。。。

卡邦尼煙肉雜菌意粉 $66

蜜糖雞翼 $40

Latte

牛奶咖啡不俗,咖啡味比較牛奶味突出。

養顏茶 $52

芝士蘑菇飛碟 跟飲品加$12

啱啱烘起個時有拉絲~~

薯條 跟餐加$8

我地食呢個tea都坐咗好耐下,嗌到成枱野食埋單都唔使200蚊!!!行到攰上黎take個break就啱晒,抖完又落返去再戰😂
2019-04-05
  • 蜜糖雞翼
2019-04-08 35 瀏覽
It was my first time to search for a cafe in Hong Kong. Would like to enjoy a chill night time with friend and searched this cafe. It was very near to the mtr. Once we walked in, it is so spacious and have many board games to play. We ordered a set which include salad, pasta or ressoto, a drink and a piece of cake. All of them cost around $140. The portion was just right and both of us are full. The smoked salmon spaghetti was impressive and chewy enough. The litchi red tea is also special with strong litchi favor. My favourite is the meatball. A bit spicy and I love the sauce. Its really a cozy place to stay with friends!
2019-04-07 103 瀏覽
和朋友談談心聚聚腳環境寬敞,坐得舒服晚餐套餐另加$30有沙律甜品送啊蛋糕有芝士香味,好滑煙三文魚新鮮好味,有野菌同埋忌廉,香草,蒜蓉片製成嘅意粉,好惹味女皇女皇好有霸氣濃厚芳香的玫塊味,天然清新的檸檸味,酸酸甜甜好醒胃,乳酪帶香小食拼盤包括:炸魚柳,炸蝦,炸蟹鉗,炸帶子和炸薯條酥脆可口,多款海鮮蜜糖雞翼,蜜糖味濃厚,芝麻和香草碎帶香養顏茶:功效係舒緩腸胃不適,頭暈,月經脹痛,改善貧血,消除疲勞非常之有效晚餐主菜非常多選擇價錢合理飲品特色有不同嘅名稱和功效
和朋友談談心聚聚腳
環境寬敞,坐得舒服
田園沙律
晚餐套餐另加$30有沙律甜品送啊
紐約特色芝士蛋糕

蛋糕有芝士香味,好滑

煙三文魚野菌忌廉燴意粉
女皇(玫瑰,檸檬,乳酪沙冰)跟餐補差額
女皇女皇好有霸氣
特級海鮮拼盤
小食拼盤包括:炸魚柳,炸蝦,炸蟹鉗,炸帶子和炸薯條
酥脆可口,多款海鮮
蜜糖雞翼
蜜糖雞翼,蜜糖味濃厚,芝麻和香草碎帶香
神仙(茉莉花,檸檬草,杞子,桂圓肉)
晚餐主菜非常多選擇
煙三文魚野菌忌廉燴意粉
女皇(玫瑰,檸檬,乳酪沙冰)跟餐補差額
特級海鮮拼盤
蜜糖雞翼
神仙(茉莉花,檸檬草,杞子,桂圓肉)
  • 神仙
2019-04-05 36 瀏覽
位置在25樓, 視野廣闊開揚, 裝飾以白色主調為主,給人乾淨、舒適的感覺, 餐廳提供board game 給客人, 一大班朋友來也不會覺得悶, 有得食有得玩 ,不錯的選擇 。晚餐: 主菜+$34飲品(+$30可加配田園沙律+甜品)田園沙律有沙律菜及蕃茄仔,配上胡麻醬, 入口清新又爽甜, 開胃又健康 。黑松露帶子鮮菌意大利飯$112意大利飯軟綿濕潤, 粒粒分明,黑松露汁香濃突出,瀰漫口腔,每一口都有鮮甜帶子粒和野菌, 啖啖 香稠惹味, 美味得令人心動。煙三文魚野菌忌廉燴意粉$116煙三文魚捲成一朵美麗的玫瑰花,賣上可愛吸引, 意大利飯煙煙韌韌,完全沐浴在忌廉汁中,每條意粉都掛滿稠密忌廉汁,令意粉更加 鮮味, 夾合埋滑溜野菌粒,口感豐富。蜜糖雞翼$40 六隻 雞翼大大隻, 外表煎得焦香,內裡多汁嫰滑,表面舖滿蜜糖醬汁,更加誘人,吃完滋味得舔舔手指上。煎餃子$32蚊六隻餃子表面煎得香脆可口, size 一口一隻 ,配上黑醋、 沙律醬, 感覺清新, 不覺得肥膩,餃子上面鋪滿紫菜絲, 更加滋味。藍莓芝士蛋糕/紐約芝士蛋糕芝士蛋糕面上分別鋪上藍莓、忌廉 , 碟上焦糖醬點綴,賣相吸引 ,蛋糕口感扎實

晚餐: 主菜+$34飲品(+$30可加配田園沙律+甜品)

黑松露帶子鮮菌意大利飯$112

煙三文魚野菌忌廉燴意粉$116

蜜糖雞翼$40 六隻

煎餃子$32蚊六隻

藍莓芝士蛋糕/紐約芝士蛋糕
芝士蛋糕面上分別鋪上藍莓、忌廉 , 碟上焦糖醬點綴,賣相吸引 ,蛋糕口感扎實,芝士味濃郁,入口濕潤綿密,十分窩心。

荔枝紅茶/蜜桃紅茶
荔枝紅茶蜜、蜜桃紅茶清新香甜, 杯底更有煙韌的啫喱粒粒, 好清爽潤喉。

2019-04-05 40 瀏覽
今日終於可以約到我嘅最好閨蜜👭一齊飯聚啦🥰由於要臨時OT,收工嘅時候都已經九點啦😣唯有近近地喺旺角附近搵一間Cafe食晚餐~.位於金雞廣場嘅「Station 3 Cafe 」就啱晒我哋不等啦~「Station 3 Cafe」係一個好適合聚會嘅樓上Cafe,除咗可以坐又大又舒服嘅梳化座,餐廳乾淨企理,地方又寬敞,食完野仲可以玩懷舊card game添🙆‍♀️.「Station 3 Cafe」嘅Dinner set,以旺角樓上Cafe黎講價錢都幾親民💕價格係$88-$116之間,主菜+$34嘅飲品,加多$30仲有頭盤同甜品添~. 卡邦尼煙肉雜菌意粉 ($98)每條意粉都沾滿左香濃既卡邦尼汁,真係既juicy又creamy。意粉硬度亦恰到好處😋 頂部再灑上煙肉碎粒,增添口感👍.意式芝士焗肉醬長通粉 ($96)長通粉煙煙韌韌,再同肉醬完全拌勻,啖啖都可以食juicy 嘅肉醬。而頂層嘅超多半溶芝士,輕而易舉就可以拉到絲😍 岩哂芝士控嘅我🤣.特級海鮮拼盤 ($78)魚柳,炸蝦,炸蟹鉗,炸帶子同薯條樣樣都有d,岩岩好似我呢d 食得吾多又樣樣都想食下既人🤣 即叫即做,新鮮滾熱辣💕 中間仲有蕃茄醬同沙律醬

卡邦尼煙肉雜菌意粉 ($98)

意式芝士焗肉醬長通粉 ($96)

特級海鮮拼盤 ($78)
魚柳,炸蝦,炸蟹鉗,炸帶子同薯條樣樣都有d,岩岩好似我呢d 食得吾多又樣樣都想食下既人🤣 即叫即做,新鮮滾熱辣💕 中間仲有蕃茄醬同沙律醬添~

由於我地兩個都係咖啡控,所以叫左兩款咖啡~

玫瑰咖啡 (加$10)
呢排勁中意飲玫瑰咖啡,估吾到呢到都有🙆‍♀️ 香濃既鮮奶拿鐵,上面再灑上玫瑰粉,啖啖都帶點玫瑰香,好好味😋

香蕉朱古力咖啡 (加$12)
咖啡味同香蕉朱古力balance 得好好,吾會蓋過另一種味道,甜度恰到好處,仲有柔軟順滑既cream 增加口感🥰

法國朱古力特色芝士蛋糕
朱古力味濃郁,甜品愛好者最岩食😎

頭盤:芝麻沙律

食到尾聲,當然吾會放過card game 啦~ 餐廳既門口櫃放左一大堆既card game, 如啤牌,大富翁,層層疊等等,既益智又可以懷舊一下☺️
2019-04-04 45 瀏覽
同朋友傾計想坐耐d 多數會揀cafe。今次試下旺角呢間station 3 cafe. 每張枱都係梳化櫈,坐得好舒服,又唔會好迫。想一班人開party,仲有間房可以坐。我地兩個人都叫左Dinner set,set包34蚊內既飲品,我地補左小小錢叫左西班牙咖啡同埋薄荷朱古力咖啡。兩杯野飲好高質,西班牙咖啡有個雪糕球,中和返咖啡,雪糕沾左咖啡,真係超正。薄荷朱古力咖啡又係超正,好濃味,唔會淡到水咁,真係好似食緊薄荷朱古力。野食方面,我地叫左肉醬意粉,黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,小食叫左墨西哥雞翼,松露薯條。想講樣樣野都好大碟,又好食,呢個價錢真係好抵食。特別講下墨西哥雞翼有6隻,雞翼有炸過先放墨西哥汁,我覺得好有誠意。唔係齋放係汁煮。Cafe食物唔錯,餐廳服務都好好,傾完計仲可以拎board game 玩。
同朋友傾計想坐耐d 多數會揀cafe。

2019-04-04 150 瀏覽
吾明一間餐廳啲食物可以咁難食見到啲食物完全無胃口🤢食完餐飯完全影響曬心情😤😤😤雞翼沙律咁常見食完都可以整到無味無下次,無寫評價習慣都忍吾住要打,可想而知間餐廳有幾垃圾😑食物質素與價錢不成比例%間餐廳可以維持咁耐都幾佩服吾明一間餐廳啲薯條🍟可以比快餐店啲難食 有種我俾幾十蚊食快餐店仲好 點解要來呢間俾呢個價錢食垃圾海鮮意粉好似豬餿,成碟幾乎無掂過咁😑真系吾想浪費食物,但間d食物真系好難食 員工態度都算吾錯👍🏻
吾明一間餐廳啲食物可以咁難食
見到啲食物完全無胃口🤢
食完餐飯完全影響曬心情😤😤😤
雞翼沙律咁常見食完都可以整到無味

無下次,無寫評價習慣都忍吾住要打,可想而知間餐廳有幾垃圾😑

食物質素與價錢不成比例%

間餐廳可以維持咁耐都幾佩服

吾明一間餐廳啲薯條🍟可以比快餐店啲難食
有種我俾幾十蚊食快餐店仲好
點解要來呢間俾呢個價錢食垃圾

海鮮意粉好似豬餿,成碟幾乎無掂過咁😑
真系吾想浪費食物,但間d食物真系好難食

員工態度都算吾錯👍🏻

2019-04-04 136 瀏覽
野食相貌可以,但味道係。。。好。鬼。難。食。無論main  course既意大飯好淡,薯角又硬,d咖哩角仲衰唔知食緊一pat乜,d雞翼又無味,意式肉丸d味仲怪,無一樣好食,十分頹,d小食似7-11随便叮,只能講7-11可能仲好食,但價錢唔便,我哋4個人叫左佢個set dinner M3,話係至少4人份量,我哋4個人都食左4分1野食,可能都係因為難食既關係,平時我好小打食評的,但今次真係太難食啦,今餐真係大嘥鬼
2019-04-04 52 瀏覽
吾明點解一間餐廳開咁耐,個廚師可以煮出咁嘅質素嘅食物,應該都幾高難度🤨雞翼咁基本都可以煮到咁難食,完全無味沙律菜好老未試過睇住啲菜系完全無胃口&第一次食完餐飯會俾差評⋯真心難食🤢
雞翼咁基本都可以煮到咁難食,完全無味
沙律菜好老
未試過睇住啲菜系完全無胃口&第一次食完餐飯會俾差評⋯

真心難食🤢
2019-04-04 54 瀏覽
呢間cafe雖然唔大 但每個卡位都好大 好好坐🤤📕Dinner set都有不同選擇 意粉長通粉risotto都想試😂 仲跟杯嘢飲 所以價錢唔算貴 飲品就仲多選擇 見到好多台都有叫熱花茶🍛黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $112份量好多 尤其帶子夠鮮甜 唔會只係雪藏味另外個risotto質地唔錯 唔會太硬 而且好濃黑松露同鮮菌味 推薦試呢個risotto🍝意式芝士焗肉醬長通粉同樣長通粉份量好多 芝士好多 仲可以拉到起絲 肉醬唔會太咸 蘑菇好多 所以食落唔會好膩☕紅棗蜜紅棗味道都算濃郁,甜度都算適中,本身飲之前喉嚨唔太舒服,飲完都舒服左不少🥤芒果乳酪唔會有個種芒果香精味 酸酸甜甜都唔錯🍗🥟特色拼盤 $68有麥樂雞 雞翼 餃子 春卷 咖喱角 龍蝦丸花枝丸 所有都係即整熱辣辣 好正🤤 慢慢吹吓水食吓嘢 呢盤拼盤啱哂😂🥗🍰最後個set加$30有沙律同蛋糕蛋糕叫咗朱古力 唔會太甜 細細件做飯後甜品啱啱好
呢間cafe雖然唔大 但每個卡位都好大 好好坐🤤

🍗🥟特色拼盤 $68

🥗🍰最後個set加$30有沙律同蛋糕
蛋糕叫咗朱古力 唔會太甜 細細件做飯後甜品啱啱好

2019-04-03 50 瀏覽
今晚黎到旺角 想同朋友搵個可以坐耐d既餐廳食晚餐 就黎左依間 station 3 cafe🤣地點好方便易搵 七點半黎到唔洗等位 🤪環境好舒服 闊落😗係休閒傾計既好地方晚餐佢有dinner set 加30蚊就可以有埋沙律同埋蛋糕🍰 蛋糕有3款可以選擇🤪佢既飲品好多選擇 同埋幾得意🤣特色飲品都係用塔羅既名我同朋友選擇左卡邦尼煙肉雜菌意粉同埋煙三文魚野菌忌廉燴意粉 野飲我地都選擇左塔羅特飲🤣 分別係愚者(蜜桃玫瑰紅茶)同皇帝(熱情果檸檬汁) 兩個意粉都好食 煙三文魚好食 肉質嫩滑 特別推介個卡邦尼意粉 上面有炸得脆脆既煙肉🤪小食方面我地選擇左個墨西哥雞翼 個汁係少少辣辣地 幾惹味 同埋頌有d雜菇 好味啊!🤪另外加10蚊就可獲得配埋個薯條 正!🤪🤪 份量多 好抵食🥳蛋糕方面 我地選擇左 特濃朱古力蛋糕同埋藍莓芝士蛋糕 🤪 好靚! 味道唔錯 抵食喔😍
地點好方便易搵 七點半黎到唔洗等位 🤪
環境好舒服 闊落😗係休閒傾計既好地方

佢既飲品好多選擇 同埋幾得意🤣特色飲品都係用塔羅既名

兩個意粉都好食 煙三文魚好食 肉質嫩滑
特別推介個卡邦尼意粉 上面有炸得脆脆既煙肉🤪

另外加10蚊就可獲得配埋個薯條 正!🤪🤪 份量多 好抵食🥳

2019-04-03 120 瀏覽
又係一大班朋友聚會時間,上openrice睇,頭幾個已經係 第三站,好吧!好評好又就腳就試試佢。上到去,人不算多,安排了面向門口位置比我地,空間感尚算可以。見到有party set同dinner set,但party set不是太吸引,所以各人都叫左一份,主要係黑松露帶子燴飯同煙三文魚蘑菇忌廉意粉。等了10分鐘,有得食了!一上枱,賣相不錯,用煙三文魚整了個玫瑰,幾有心思啊。但可惜,試了一啖已經可以blacklist。煙三文魚過咸,知道都唔會係貴價貨但都唔會咁差掛,食落仲有啲梅梅地。意粉更加唔得,過淋又發水,明顯係煮好放左好耐,有人叫餐就加忌廉再煮,所以係無味既,汁還汁意粉還意粉,仲要啲汁多到一個點,可以用黎撈飯都得。但都係個句,淡味到一個點。而啲蘑菇係罐頭既,不予置評了。再試試朋友既燴飯,我嘩左出聲,又係無味既!飯係有一陣黑松露香味,但過左陣就無左,更加食唔出,而基本簡單既忌廉味都無,咁我食緊啲咩呢🤷🏿‍♀️而帶子都係雪藏貨,細粒而無味。而飲品更加唔得,叫左熱情果紅茶,其實都唔會expect幾好飲,但唔明成34蚊杯,只係化學野😒小小誠意都無sosad不過,服務是不錯亦唔會趕人走。可惜食物

不過,服務是不錯亦唔會趕人走。可惜食物真心唔得,所以無下次!
2019-03-31 49 瀏覽
*位於旺角嘅station 3 cafe系鬧市中難得清淨嘅餐廳,感覺唔錯。室內用白色做主調,比人寫意嘅感覺。特別一讚係因為夠膽用最難打理嘅白色傢俬haha.叫左兩個主菜。首先嚟嘅係三文魚忌廉意大利粉。賣相好靚,玫瑰花形嘅魚擺得好有心機。好夠忌廉味,意粉亦煮到al dente,口感非常好。另一份係黑松露帶子意大利飯。賣相唔錯,飯嘅質感夠creamy,份量亦算大,可惜唔夠松露味,建議可以濃d。跟住嚟嘅係蜜糖小食拼盤有雞翼,龍蝦丸,麥樂雞,春卷等。成碟野好香蜂蜜味,係少有咁香、可口嘅配搭。可以再進步嘅係食物嘅口感,例如炸物唔夠脆同新鮮。另一份小食叫左章魚小丸子,味道唔錯。雖然本人唔係呢味菜嘅big fan, 但仍覺得可以之後叫左水果茶,無expect系咁少女嘅賣相。一個藍莓茶,一個紅莓茶。就我而言,雖然紅莓茶較酸,但味道較真。相反藍莓茶感覺加左artificial flavor,冇咁好飲。但整體而言,兩款都好香。至於甜品方面,叫左兩舊蛋糕,但質素麻麻。朱古力同個紐約蛋糕質地都比較粗糙。餐廳行簡約風,又有d得意公仔點綴下,係幾啱青年人聚會嘅。主菜唔錯,但小食同甜品希望有進步嘅空間! :) 整體

叫左兩個主菜。

跟住嚟嘅係蜜糖小食拼盤

之後叫左水果茶,無expect系咁少女嘅賣相。

至於甜品方面,叫左兩舊蛋糕,但質素麻麻。
朱古力同個紐約蛋糕質地都比較粗糙。

餐廳行簡約風,又有d得意公仔點綴下,係幾啱青年人聚會嘅。主菜唔錯,但小食同甜品希望有進步嘅空間! :) 整體唔錯!

2019-03-31 30 瀏覽
呢排終於完左啲project, assignment 可以同啲朋友食下飯聚下。今次試下呢間cafe,朋友介紹同埋cafe可以坐耐啲,吹下水,又有card games玩。 6點令去到未係好多人,唔洗等位。我地本身都book咗位,經open rice訂位仲有折。夜晚有dinner set,一個主菜加$30可以有埋沙律同一杯$34飲品(可補差價) 我地叫左3個dinner set同一啲小食。 煙三文魚惹菌忌廉會意粉$116 意粉煙韌有彈性,煙三文魚都有3塊,整到成朵玫瑰咁都幾靚。仲有好多蘑菇做配料,忌廉汁較為淡味但我反而幾鐘意,感覺冇咁膩。 牛奶咖啡(凍) 咖啡味香濃,唔錯! 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$112 呢個飯真係好滿足,帶子份量好多,飯粒偏硬做到意大利飯既效果,醬汁調味啱啱好唔會覺膩,份量都夠。 薄荷朱古力 有薄荷味,朱古力味香濃加埋cream都幾滑,略嫌甜左啲。 法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉 $98 好多芝士,做到拉絲效果,長通粉好多我地都差啲食唔哂,有多啲汁就會更好。 世界(隨你) 呢杯世界係完全唔知自己會叫咩,都有啲期待會整咗咩出嚟,都預咗可能會伏點知嚟到
我地叫左3個dinner set同一啲小食。
煙三文魚惹菌忌廉會意粉$116

牛奶咖啡(凍)

咖啡味香濃,唔錯!

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$112

薄荷朱古力

有薄荷味,朱古力味香濃加埋cream都幾滑,略嫌甜左啲。

法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉 $98

世界(隨你)

呢杯世界係完全唔知自己會叫咩,都有啲期待會整咗咩出嚟,都預咗可能會伏點知嚟到又幾靚,飲落係海鹽味朋友話係眼淚味。 又睇得又飲得都ok!

蒜香雞翼$36 蜜糖雞翼$40

一碟雞翼有六隻,都唔等慳家。雞翼半煎炸幾脆同香口,個人鐘意蜜糖味多啲,甜甜地再加啲芝麻增加香味同口感,正!

松露薯條$48

薯條基本上都係每次必叫,加上有我最鍾意嘅松露味更加要一試。一嚟到份量超大兜,唔單止有松露醬薯條仲沈左啲松露粉,松露味好香幾抵食。

朱古力蛋糕 紐約芝士蛋糕

試咗少少朱古力味,比較甜。芝士味帶少少檸檬味夠清香,感覺冇咁膩,較為鍾意芝士蛋糕多啲。
2019-03-30 32 瀏覽
同朋友行旺角行到腳仔軟 肚又餓 就黎左喺附近我至愛嘅cafe啦 貪佢平靚正丫嘛我一如既往叫左黑松露意大利飯 鬼叫我係黑松露控咩 一食落口啲煤氣味就充滿晒口同鼻 omg 天堂丫 哈哈 我又係誇啲嘅 不過真係好正 然後朋友叫左西班牙煙鴨胸燴飯 偷咗兩啖嚟食 覺得好香 佢用咗紅汁 同鴨胸嘅味好夾 而且飯亦燴得充滿住汁 好有口感 另外繼續要讚嘅係我杯特飲 我同時亦係一個粉色控同玫瑰控 所以叫左杯女皇 係玫瑰檸檬乳酪沙冰黎 檸檬同魚樂嘅味道唔太重 冇乜酸味 但係有我最愛嘅玫瑰味 完全係好似張成盆玫瑰花打咗入去咁 鍾意玫瑰花味嘅朋友絕對唔可以錯過 而且佢唔係好甜 正呀 上面打左whipped cream 再灑上玫瑰粉 成件事浪漫晒 最後好正正子嘅係個蜜糖雞翼 本身覺得係好普通嘅一個菜式冇乜太大期望 點知一食就覺得勁似bbq燒嘅蜜糖雞翼 而且蜜糖都落得一啲都唔孤寒 所以好好味

我一如既往叫左黑松露意大利飯 鬼叫我係黑松露控咩

另外繼續要讚嘅係我杯特飲