第三站

Station 3 Cafe
2019-04-28 42 瀏覽
同朋友去旅行,要搵個地方傾行程,所以揀咗同朋友之前食過嘅station three cafe’!佢喺旺角嘅金雞廣場,喺地鐵站行冇耐就到啦!一上到去發現個環境都好靚,好適合一班朋友來玩或者傾計,佢有好多card games提供比大家娛樂下!佢嘅食物選擇都幾多,我哋要左幾個小食,兩個主食套餐,煮食套餐包左一杯$34嘅嘢飲,我哋仲升級咗個套餐,有前菜沙律仲有飯後甜品,所以都幾抵下!個雞翼一上到黎吹博博,熱辣辣好好味!小食拼盤有好多唔同類型嘅小食,好值得一試!黑松露飯嘅味好濃,卡邦尼意粉都好足料!
2019-04-27 56 瀏覽
哥哥同阿嫂結婚周年紀念想搵間有少少情調但係價錢又相宜嘅餐廳多數嘅樓上Cafe主打都係比人哋吹水聚下舊但野食多數都好參次今次嚟到呢間食物都算幾有水準,而且價錢合理18:00來到,差不多有半場滿人流都叫幾多,座位都比其他樓上Cafe闊落卡邦尼煙肉雜菌意粉 $98📝總分(7/10)意粉韌度足夠,卡邦尼味道幼滑香口卡邦尼汁沾滿每條意粉,黏稠狀態幾好而且份量都幾多,一個女仔食都好飽蜜糖雞翼 $40@6隻 📝總分(8/10)平時係雞翼怪嘅我,都唔會放過每次有雞翼食嘅地方嚟到依啲樓上Cafe,都是必點小吃雞翼即叫即焗,入邊仲好Juicy個皮因為焗左,再加埋蜜糖所以有少少脆口西班牙煙鴨胸燴飯 $102 📝總分(7.5/10)燴飯唔係度度都做得好食估唔到佢嘅水準也做得幾好識落唔會話好膩,而且意大利飯做到軟硬適中如果煙鴨胸大片啲就更好啦特濃朱古力蛋糕🍰 紐約芝士蛋糕🍰 📝總分(7.5/10)朱古力味蛋糕超濃味,面頭的朱古力忌廉做得幾滑溜-芝士蛋糕嘅忌廉芝士做得幾幼滑,食落唔會覺好粉,為晚餐做咗一個完美嘅終結
哥哥同阿嫂結婚周年紀念
想搵間有少少情調但係價錢又相宜嘅餐廳
多數嘅樓上Cafe主打都係比人哋吹水聚下舊
但野食多數都好參次
今次嚟到呢間食物都算幾有水準,而且價錢合理

18:00來到,差不多有半場滿
人流都叫幾多,座位都比其他樓上Cafe闊落

卡邦尼煙肉雜菌意粉 $98📝總分(7/10)
意粉韌度足夠,卡邦尼味道幼滑香口
卡邦尼汁沾滿每條意粉,黏稠狀態幾好
而且份量都幾多,一個女仔食都好飽

蜜糖雞翼 $40@6隻 📝總分(8/10)
平時係雞翼怪嘅我,都唔會放過每次有雞翼食嘅地方
嚟到依啲樓上Cafe,都是必點小吃
雞翼即叫即焗,入邊仲好Juicy
個皮因為焗左,再加埋蜜糖所以有少少脆口

西班牙煙鴨胸燴飯 $102 📝總分(7.5/10)
燴飯唔係度度都做得好食
估唔到佢嘅水準也做得幾好
識落唔會話好膩,而且意大利飯做到軟硬適中
如果煙鴨胸大片啲就更好啦

特濃朱古力蛋糕🍰 紐約芝士蛋糕🍰 📝總分(7.5/10)
朱古力味蛋糕超濃味,面頭的朱古力忌廉做得幾滑溜

2019-04-27 62 瀏覽
兩個人放假無咩做,又想係鬧市入面搵間靜靜地坐低傾下計玩下棋既餐廳,依間cafe就滿足我地的要求。食野都係其次,最緊要有得舒服地坐下。依度環境都唔錯,係金雞廣場容易搵之餘,地方企理又夠大,坐得舒服。叫左個dinner set,芝士焗肉醬長通粉,賣相唔錯,d芝士仲可以拉絲,新鮮焗起熱辣辣,肉醬同汁都咸度適中,令到長通粉入味之餘口感都唔錯。仲配埋飲品一杯,但我叫左特飲--正義,係蜜桃柚子蜜,補少少差價。飲品柚子味比較重,甜度岩岩好,仲有五顏六色既椰果係底令到杯飲品更出色。另外,由於選擇困難症發作,小食拼盤價錢又大眾化,於是叫左兩份小食拼盤。一份係海鮮拼盤,一份係特色拼盤估唔到70-80蚊既價錢,份量有咁多。。。海鮮有炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、炸魚、炸薯條,全部有份量之餘,質素都唔差,真心抵食特色有炸雞翼、麥樂雞、餃子、春卷、咖哩角、花枝丸,同上面果份無一款係重覆雖然全部係炸物,但鐘意食香口野既我就真係岩晒,全部都好好食有水準有咁抵食既拼盤,又有得玩board game又靜靜地坐得舒服,誠意推介依個三五知己聚舊好地方。
芝士焗肉醬長通粉

吊人(綠)與正義(黃)

一份係海鮮拼盤,一份係特色拼盤
估唔到70-80蚊既價錢,份量有咁多。。。
海鮮拼盤🦞
特色拼盤🍡

海鮮拼盤🦞
特色拼盤🍡
  • 特級海鮮拼盤
2019-04-27 293 瀏覽
我們相約見面派帖!我們要找個地方慢慢傾計,所以選了這間旺角的樓上cafe!地方好寬敞好舒適,以白色為主,多張長長的大梳化,讓客人可以坐得舒服又放鬆;更有得意可愛的擺飾及掛圖,好有心思;提供broad games及卡牌讓客人可以大班人一齊玩!我們3點半到達,可點午餐或下午茶餐,選擇多:蛋糕、小食、意粉、燴飯、沙律等等。我們點了意粉及燴飯。這裡可加$30包頭盤及甜品,更可補差價轉特飲、花茶等,都幾抵又可以試一試其他飲品。1. 意式芝士焗肉醬長通粉:好濃郁的番茄醬,好多有咬口又牛味濃郁的牛肉粒、爽口的磨菇片,加上表面好香熔拉絲芝士,焗到香口好靚、長意粉有口感份量又多,朋友好喜愛的!2. 西班牙煙鴨胸燴飯:這個燴飯好推介喔!醬汁好香好入味唔會太濕、煙鴨胸好濃郁好香口、粒粒爽脆青椒和洋蔥、上面有菜苗好嫩,飯好香好軟!3. 飲品選擇好多,我們點了花茶!- 紅莓果茶:材料有紅莓、芙蓉花、薔薇果、蘋果;酸酸甜甜,濃郁味道,好開胃消滯解脂、有豐富維他命!- 神仙:茉莉花、檸檬草、杞子、桂圓肉,清清香香、令人好舒服、花味慢慢滲出、養顏健康、改善血色及頭暈!慢慢食慢慢傾坐了差不多3小時,無人吹趕,傾計真開心

1. 意式芝士焗肉醬長通粉:
西班牙煙鴨胸燴飯

3. 飲品選擇好多,我們點了花茶!
紅莓果茶

花茶

慢慢食慢慢傾坐了差不多3小時,無人吹趕,傾計真開心!服務員是青年人,好活躍又動力!
2019-04-26
紅莓果茶
  • 意式芝士焗肉醬意粉
  • 神仙
2019-04-26 74 瀏覽
有朋友喺金雞篤波,就約係最方便佢的餐廳,同一棟樓上cafe食中午, 自從實施禁煙后,呢棟樓畀我感覺就好似冇咁大陣煙臭味, 而且地點方便,可接受。上到去見到地方唔算好大但座位全部都係白色梳化, 畀人感覺幾舒適。叫咗兩個餐,一個墨西哥辣肉丸燴意粉,一個黑松露帶子意大利飯, 連飲品價錢都好實惠,一個76蚊,一個80蚊。 我叫咗個熱榛子咖啡,朋友叫了愚者( 蜜桃玫瑰紅茶), 另外再叫咗個墨西哥雞翼share墨西哥辣肉丸燴意粉, 肉丸應該有五六粒, 好夠辣。 意粉軟硬度適中,好惹味。黑松露帶子意大利飯, 帶子細粒左啲, 意大利飯軟硬適中,外軟內韌的感覺,很Creamy,所以食左少少就好飽肚。墨西哥雞翼有點似中式雞翼,有紅辣椒,茄膏,酸酸辣辣最後我用另外一個胃,點咗一個甜品朱古力 焦糖多士。 本身我以為會係好似台式嘅厚多士, 但原來唔係,係焊底嘅薄脆多士, 上面有cream,淋上朱古力及焦糖醬,都幾特別,又唔太漏。可以再encore我餐廳。

墨西哥雞翼有點似中式雞翼,有紅辣椒,茄膏,酸酸辣辣

墨西哥雞翼

黑松露帶子意大利飯

辣肉腸燴意粉

朱古力焦糖多士
墨西哥雞翼
辣肉腸燴意粉
朱古力焦糖多士
2019-04-26 129 瀏覽
難得同朋友lunch梗係想搵個靜啲地方順便傾下計啦朋友提議station 3,成間cafe主要用黑白色,好舒服旺中帶靜,每張枱都有足夠空間唔驚太大聲會嘈到隔離入正題主食《黑松露帶子鮮菌燴意大利飯》每一啖都好多黑松露用左小柱,好多粒呀飯煮到岩岩好,唔會好硬《煙三文魚野菌忌廉燴意粉》三文魚卷成一朵花,好吸引意粉硬度岩岩好,啖啖都係滿滿嘅忌廉汁好juicy《特式拼盤》最中意雞翼如果可以多啲蜜糖仲好經過可以試下呀
難得同朋友lunch梗係想搵個靜啲地方順便傾下計啦
旺中帶靜,每張枱都有足夠空間唔驚太大聲會嘈到隔離
入正題

主食《黑松露帶子鮮菌燴意大利飯》每一啖都好多黑松露
用左小柱,好多粒呀
飯煮到岩岩好,唔會好硬

《煙三文魚野菌忌廉燴意粉》三文魚卷成一朵花,好吸引
意粉硬度岩岩好,啖啖都係滿滿嘅忌廉汁好juicy

《特式拼盤》最中意雞翼
如果可以多啲蜜糖仲好
經過可以試下呀
黑松露帶子野菌燴意大利飯
特式拼盤
黑松露帶子野菌燴意大利飯
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
2019-04-26 32 瀏覽
今日約左位好多年都無見既朋友一齊食飯,大家各有各忙約黎約去都約到2046都未約到,今日終於可以見一面,我就揀左呢間旺角既第三站,貪佢係旺區又夠方便,呢到同事介紹環境好食物都唔錯架!我地叫左含set dinner「墨西哥香辣肉丸燴意粉」$108包一杯$34以以下飲品!意粉份量剛剛好,肉丸更是多汁又彈牙,整體酸酸辣辣十分開胃,我個人比較喜歡撈埋「辣椒仔」一齊食,更辣更酸超惹味呢個「特色拼盤」$68唔少野架都,好抵食又多款,包括:麥樂雞、蜜糖雞翼、日式餃子、春卷、咖哩角、花枝丸、龍蝦丸」每款都炸得金金黃黃脆卜卜,好味!!!一邊同朋友吹水一邊慢慢食!

我地叫左含set dinner
「墨西哥香辣肉丸燴意粉」$108包一杯$34以以下飲品!

呢個「特色拼盤」$68
2019-04-24 134 瀏覽
首先,一入到好就見到好舒服嘅白色卡位。夠闊落~好好坐!係傾計同gathering嘅好地方。Lunch set正常價。我同朋友叫咗燒牛肉配田園沙律,卡邦尼同煙三文魚野菌忌廉燴意粉。三碟都足料又好味!我自己食三文魚意粉。三文魚好新鮮!忌廉汁好多,好香好入味,可以當湯飲。 真心推薦!🥰 👍🏻👍🏻杯檸檬紅茶就有啲淡,好一般。另外,我地加咗個小食拼盤,有春卷,咖喱角,雞翼同魚蛋等等!都唔差!薯條最好味!

小食拼盤
2019-04-24 54 瀏覽
呢幾日復活節,就梗係要出去玩出去覓食😝同朋友黎到旺角,就上openrice搵餐廳,見到幾平而且環境又唔錯咁。一上到去,好彩無乜人,唔需要排隊,而且一入去,就見到有好多board game玩!!一睇個menu,野食唔算特別多,但飲品就好多選擇同埋仲有lunch and tea set添!我同朋友都眼闊肚窄咁嗌左好多野食,我自己就嗌左呢個薄荷朱古力,啲cream四配埋啲mint sauce,好好食🤩而佢下面嘅朱古力唔會太甜同膩我地仲嗌左呢個蜜糖雞翼,一份有成六隻咁多,好抵食🤩佢啲蜜糖好入味而佢個黑松露薯條真心推介!好大份,條條薯條都好大條,黑松露味唔會太重!勁大食嘅我地,仲一人一個嗌左個主食,真係飽到食唔哂😂個帶子意大利飯真心好食!啲飯唔會好硬,而且加埋蘑菇同帶子,成個飯好creamy 好好食!而個煙三文魚意粉都唔錯,個三文魚好足料,至少有成四五塊。啲意粉又唔會煮得好軟好硬,軟硬適中最後同朋友坐左喺度三個幾鐘,但都無人趕我地走

一睇個menu,野食唔算特別多,但飲品就好多選擇
同埋仲有lunch and tea set添!

最後同朋友坐左喺度三個幾鐘,但都無人趕我地走
2019-04-24 49 瀏覽
今日約左啲閏蜜們食野傾計,約喺旺角就最方便,有朋友介紹一間係金雞廣場25樓叫Station 3嘅樓上cafe。上到去店員安排我地坐係一個比較角落嘅位置,但非常細心係枱上裝咗呼叫店員嘅小鐘,要落order㩒個鐘仔就得,唔使驚會miss咗客人order👍🏻菜式方面有好多選擇,淨係dinner set都有8種!價錢都叫合理~我地揀咗燒牛肉配田園沙律,沙律菜好新鮮,配芝麻醬非常開胃,啲醬唔會得中間有少少,都落得好平均,唔會有好多菜係乾啃既感覺~燒牛肉雖然有少少乾,但感覺還好啦。蜜糖雞翼,40蚊就有六隻好抵😝😝最鍾意食雞翼既我當然要叫雞翼啦,揀蜜糖雞翼係因為甜甜地,以為係一般焗或者煎既嗰種,但原來佢係炸左再加蜜糖喺上面,都唔錯呀!之後叫多個特級海鮮拼盤,$78但都有4-5樣野,價錢唔貴可以食到魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、帶子同薯條!拼盤好大碟要2-3個人先食得晒,特別鍾意佢個炸蟹鉗,好少地方既拼盤有炸蟹鉗,而且好多時去飲啲蟹鉗都唔好味,呢個整得幾好呀😋😋野飲方面朋友叫咗杯玫瑰冰茶,淡淡玫瑰花香上面仲有玫瑰花瓣碎,係幾靚既~而我就叫咗戴安娜花茶,寫話可以消除疲勞,改善失眠同抗老化,啱我呀🤣。而其實入面係紫

而我就叫咗戴安娜花茶,寫話可以消除疲勞,改善失眠同抗老化,啱我呀🤣。而其實入面係紫玫瑰、紅玫瑰、洋甘菊、薰衣草。

Cafe通常俾人可以坐耐啲,涉及「土地問題」,都會啲野食貴少少,彌補返唔可以做幾轉生意,但覺得呢間價錢都唔算貴,野食都唔錯。
  • 蜜糖雞翼
  • 特級海鮮拼盤
2019-04-23 26 瀏覽
復活節假期有很多節目,少不免多吃了一點點。假期完畢是時候整理一下腸胃,6時多便到 Station 3 Cafe 來個 early dinner 。時間尚早,顧客只有幾檯在用餐,我選了一個較入的位置,先來享受一下那悠閑的氣氛。我喜歡他們以白色為主的設計,白色的高背梳化,淺色的木紋餐桌,令人感到潔淨、明亮、舒適。看看餐牌 有我心中想吃的東西,燒牛肉配田園沙律 及 叫了一個紅莓果茶。紅莓果茶 是用紅莓,芙蓉花,薔薇果及蘋果配製而成,顏色鮮艷,放在玻璃壼中突顯美麗。好開心嘆著暖暖的果茶,聽著我喜歡的音樂。我今晚的晚餐來了 燒牛肉田園沙律,沙律菜很新鮮、爽脆 配上芝麻醬及醋很清新,薄薄的燒牛肉有著黑椒味道,一面吃一面想想明天要做的工作。吃上一個輕盈的晚餐,回去做下運動 便是開心的一天。

2019-04-23 40 瀏覽
今日要去旺角做treatment但又未夠鐘想搵d可以坐得耐既餐廳最後搵到呢間cafe可以坐耐d呢間cafe係金雞廣場入到去見到間餐廳環境都幾好咁播以白色為主調環境舒適又唔會太嘈播著英文歌幾有情調呢度有lunch set既價錢又唔算好貴Lunch set 由$62-$82不等包一杯$34飲品或補差價加多$30有沙律&甜品我對沙律就麻麻地所以就叫左個意粉加薯條就夠哂喇👍🏻「煙三文魚野菌忌廉燴意粉」價錢:$82第一眼比個煙三文魚捲成的玫瑰花吸引住野菌好香白汁好濃幾好食「松露薯條」價錢:$48黑松露味濃炸得唔錯唔會超乾附上茄汁唔錯呀👍🏻「小天使」(薰衣草,紅玫瑰花,茉莉花,檸檬草)補差價:$18功效:安定情緒,解憂鬱,改善失眠,舒緩頭痛幾好飲,味道都易於入口呢種味又令人幾relax👍🏻我容易會頭痛香港生活節奏急速壓力又大不用工作的日子最適合放慢生活節奏喝下花茶心情舒暢呢度仲有broadgame玩仲有電視睇好適合一班朋友一齊熱鬧一番👏🏻
今日要去旺角做treatment

包一杯$34飲品或補差價
加多$30有沙律&甜品
我對沙律就麻麻地
所以就叫左個意粉加薯條就夠哂喇👍🏻

「煙三文魚野菌忌廉燴意粉」
價錢:$82

唔會超乾
附上茄汁
唔錯呀👍🏻

「小天使」
(薰衣草,紅玫瑰花,茉莉花,檸檬草)
補差價:$18
功效:安定情緒,解憂鬱,改善失眠,舒緩頭痛
幾好飲,味道都易於入口
呢種味又令人幾relax👍🏻
心情舒暢

呢度仲有broadgame玩仲有電視睇
好適合一班朋友一齊熱鬧一番👏🏻

2019-04-22 37 瀏覽
星期日最適合搵個地方跟朋友出來消磨下時光,傾下計,輕鬆休息一下。這次就搵左這間樓上cafe. 內部裝潢以白色為主,所以清清的,雅緻的,加上我地12:30就上到去,可能剛開門沒多久,這個時候人還不多,寧靜的。(離開時就當然不一樣😛)lunch set 價錢中規中矩,可以再加錢叫starter and dessert. 佢地也有提供少少board games,不過我覺得不算多選擇。食物方面,我地叫左兩個set和兩個小食。1)芝士煙肉薯角佢個汁個味好似carbonara,幾好食,薯角都好粗好多薯仔蓉在裡面,唯一美中不足是個汁稀左少少,令到部分薯角淋左少少。 2) 朋友叫左個蒜香火腿絲燴長通粉一上菜我們是驚訝了,因為腦海中以為是西式一點,但食落去是中式的感覺 haha。其實都幾香的,蒜味都不錯,就是中式的感覺好奇妙。3) 燒牛肉沙律諗住多濃味就叫返個沙律清清地。沙律菜新鮮,個汁係日式芝麻醬加左少少harbs ,燒牛肉也是正正常常的。4) 蜜糖雞翼😍😍好好食!好夠蜜糖味,焗得又香。小食的好選擇!朋友叫的特濃朱古力,然而感覺不是很濃。 紅苺果茶!平時坐cafe都幾喜歡叫果茶感花茶,因為可以慢慢享受

(離開時就當然不一樣😛)

食物方面,我地叫左兩個set和兩個小食。
1)芝士煙肉薯角

2) 朋友叫左個蒜香火腿絲燴長通粉

3) 燒牛肉沙律

4) 蜜糖雞翼
😍😍好好食!好夠蜜糖味,焗得又香。小食的好選擇!

朋友叫的特濃朱古力,然而感覺不是很濃。

紅苺果茶!平時坐cafe都幾喜歡叫果茶感花茶,因為可以慢慢享受慢慢飲,又可以加水。第二輪當然會淡一點但係佢係真係果茶,無添加糖。

總的來說,餐廳食物唔係話好出色,但材料新鮮,味道也不過不失,環境亦絕對適合三五知己來坐下傾下計。
2019-04-14
午餐
2019-04-22 44 瀏覽
我成日覺得啲樓上cafe,純粹係比人hea, 吹水、玩boardgame,通常啲野都係唔好食,不過估唔到呢間station 3 又ok wor! 陪個fd買完波鞋攰攰地,想搵個地方坐底食小小野,個fd話黎呢度通常都有位,因為懶得周圍搵地方,就直接上去啦~一入門口就見到個boardgame櫃,game唔算太多,但hit既都有。6點左右,我地又未係好肚餓,所以只係叫左1 個dinner set 加小食。🔸黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($112)個飯好香黑松露味,個飯我覺得小小煮得偏軟,不過都ok。入面有好多細粒帶子,都有好多菇,足料。同埋佢中間加多左啲洋蔥,令個飯有啲爽甜既口感。🔸蜜糖雞翼 ($40)我見open rice好多人讚蜜糖雞翼,所以都試下。係唔錯喎,雞翼焗到金黃色,每隻都應該沾滿蜜糖先去焗,所以好入味!🔸紅莓果冰茶 (跟餐+$10)酸酸甜甜幾fresh,我叫左少甜就覺得啱啱好,如果唔叫少甜應該會甜得濟!上面有啲紅莓果乾,可以食埋佢~🔸花旗參蜜 ($52)朋友喉嚨唔係好舒服所以叫左呢個,佢話都ok,幾潤~🔸藍莓芝士餅 ($25)個cheesecake係好厚實個種,芝士味幾濃,啲藍莓醬

🔸黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($112)

🔸蜜糖雞翼 ($40)

🔸紅莓果冰茶 (跟餐+$10)

🔸花旗參蜜 ($52)

朋友喉嚨唔係好舒服所以叫左呢個,佢話都ok,幾潤~

🔸藍莓芝士餅 ($25)

個cheesecake係好厚實個種,芝士味幾濃,啲藍莓醬就甜左啲。

飲品其實有好多選擇,呢度地點又幾方便,如果約朋友喺旺角飲下野、吹下水,呢度都唔錯。

2019-04-22 30 瀏覽
今日晚上揀左一間樓上「Station 3 Cafe」跟朋友Dinner,貪佢安靜,比起旺角普遍的餐廳更寬敞,性價比高! 「Station 3 Cafe」位於金雞廣場25樓,出到lift 口直行就到白色的主裝修,加上少少的掛畫,綠色的植物,給人舒適的感覺。呢度啲櫈都係梳化黎,坐幾耐都好舒服!「安心偷食」新聞都係在 Station 3 睇,大大個電視,大大沱鼻涕都睇得好清楚,好彩未叫野食Dinner set 就最抵,有主菜,飲品。加$30仲有沙律,芝士蛋糕!飲品花款好多!有兩大版,每款都好吸引!小食種類唔算太多,但都做得出色!<松露薯條>份量大,2個人食真係有啲多。薯條唔似超市貨,薯條略為粗身。松露好香,一上枱就令人流口水! 我見鄰枱都有叫,可能係餐廳必叫之選!睇下有薯仔皮ga!<女皇>玫瑰檸檬乳酪沙冰 (右杯)玫瑰被打成碎粒,加上酸酸嘅檸檬,甜甜嘅乳酪,好香,好開胃。< 巨峰提子乳酪 >(左杯)朋友叫ge, 佢就覺得略甜,不過整體都ok好飲~總體飲品賣相一流,大大杯,打卡一流!頭盤沙律正常,沙律菜靚仔無異味!<煙三文魚野菌忌廉燴意粉>意粉軟硬度適中,每條意粉都依附住野菌忌廉醬,正! 煙三
,比起旺角普遍的餐廳更寬敞,性價比高!

飲品花款好多!有兩大版,每款都好吸引!
小食種類唔算太多,但都做得出色!

<松露薯條>

睇下有薯仔皮ga!

<女皇
>玫瑰檸檬乳酪沙冰 (右杯)
玫瑰被打成碎粒,加上酸酸嘅檸檬,甜甜嘅乳酪,好香,好開胃。
< 巨峰提子乳酪
>(左杯)
朋友叫ge, 佢就覺得略甜,不過整體都ok好飲~
總體飲品賣相一流,大大杯,打卡一流!

頭盤沙律正常,沙律菜靚仔無異味!

<煙三文魚野菌忌廉燴意粉

意粉軟硬度適中,每條意粉都依附住野菌忌廉醬,正! 煙三文魚圈成玫瑰花形狀,賣相漂亮!

<西班牙煙鴨胸燴飯

我都試咗朋友一兩啖鴨胸燴飯, 整體嚟講燴飯唔油膩,軟硬度及味道適中, 鴨胸食得出煙燻嘅味道!

<法國朱古力芝士蛋糕><藍莓芝士蛋糕>
兩件蛋糕賣相靚 ,灑上糖粉,配上焦糖/朱古力醬嘅拉花。

法國朱古力芝士蛋糕,朱古力味道濃烈 ,總共有五層 。第一層係朱古力醬,第二層係朱古力mousse,喺兩層朱古力海綿蛋糕中間再夾上一層薄薄嘅朱古力mousse,好好食呀!

雖然藍莓芝士蛋糕冇咁多層口感,但係藍莓醬 配上口感實在嘅芝士蛋糕,每一啖都充滿幸福的感覺!
  • 松露薯條