第三站

Station 3 Cafe
2019-03-18 134 瀏覽
今次同朋友嚟到旺角呢間樓上Cafe,坐低慢慢食個晚餐同傾吓計。叫咗兩個餐,其中一個加$30仲可以有頭盤同甜品。C餐係意式芝士焗肉醬意粉($96),肉醬意粉份量好多,食落帶點酸甜微辣,意粉軟硬適中,配埋芝士,整體配搭唔錯。H餐係煙三文魚野菌忌廉燴意粉($116),除咗煙三文魚同野菌之外,配料有生洋蔥,食落香辛微辣,令到意粉更加好食。意粉加咗忌廉烹調成為醬汁,食落口感帶點Creamy,但忌廉份量可以再多啲,令味道可以更加濃郁。額外仲叫咗個特級海鮮拼盤($78),有魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、帶子同薯條,配有沙律醬同番茄醬,味道正常發揮。飲品叫咗芒果乳酪沙冰同熱薄荷朱古力。芒果乳酪沙冰上面有忌廉同芒果醬,飲嘅時候將忌廉同沙冰混合,口感creamy柔滑,同芒果乳酪沙冰非常配合!熱薄荷朱古力上面亦有忌廉同薄荷醬,朱古力味同薄荷味都算突出,飲落甜度合適。

意式芝士焗肉醬意粉

田園沙律
意式芝士焗肉醬意粉
芒果乳酪沙冰
2019-03-17 40 瀏覽
品嚐一餐美食之餘又可以慢慢享受咁至完美,不過好多時都限制時間想慢慢食都唔得,最慘係約左一班人食到最高興時就趕場會有D掃興,好彩而家多左樓上cafe 變左真係無拘無束地享受一下,是日同好友去左旺角呢間樓上cafe開飯,至於食物款式都係年輕人嘅口味,唔怪得氣氛咁熱閙,除左提供晚飯套餐外,仲有精美小吃同特色飲料,包你食得滿足,唔覺唔覺已點了幾款美食品嚐,先來有特級海鮮拼盤,一次過可以食到不同口味,有魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、帶子同薯條,入口熱辣辣夠晒香脆點埋醬汁食更惹味,對於我來講當然唔至一款咁小啦,再來有另一款至愛美食係蒜香雞翼,嗰陣香味特別正,雞翼外層酥脆內裏香嫩,配上蒜粒食落更加香濃,輪到晚飯套餐,先來有頭盤田園沙律入口清爽又開胃,而主菜就係墨西哥香辣肉丸燴意粉,賣相不錯色香味俱全,尤其鐘意食辣嘢嘅朋友,呢款簡直係必食推介,每啖都會食意粉吸晒醬汁辣味份外剌激,再食埋粒香辣肉丸咁至完美,套餐內已有一杯基本飲品,如果想飲特式飲料只係補回差價就可以亨用,識飲梗係點番杯士多啤梨奶昔,品嚐一輪美食最後食埋是日甜品芝士蛋糕,又繼續邊食邊傾渡過一個歡樂晚上。
輪到晚飯套餐,先來有頭盤田園沙律入口清爽又開胃,
2019-03-17 22 瀏覽
星期五因為要傾旅行行程,所以一早訂位到這裡。訂位有薯角送。份量不少,味道很好。薯角的大小比平常見到的大一點點,外層的粉漿不厚,𥚃面亦充滿了粉粉綿綿的薯仔肉。我們點了一份小食併盤分享。我喜歡這個雞翼的味道,外層是甜甜的蜜糖,𥚃頭味道偏淡。它的分量不少,每款小食均有三件,兩個人分享十分滿足。雖然大部分小食都是來貨返炸,但它的擺盤亦算用心,所以整體很好!主食是燴飯,味道正正常常,質感比較濕潤,鴨胸都混在飯𥚃,肉量不多。
星期五因為要傾旅行行程,所以一早訂位到這裡。

2019-03-16 32 瀏覽
今日約左班friend食飯,就黎左呢間喺旺角嘅樓上cafe。上到嗰層後,見到門口有塊牌,塊牌都幾靚,有啲似外國嘅車站牌。入面環境都唔錯,最特別係佢擺左好多卡通擺設,有勁多隻三眼仔同minions,好可愛呀。我地叫左兩個dinner set,加$30就有一個salad同埋一件cheesecake 。Salad份量都好多,可以幾個人一齊share。我地叫左一個黑松露帶子意大利飯,賣相都幾靚,味道唔會好heavy,食完都唔會膩。另外,我地都叫左個墨西哥辣肉丸意大利粉。肉丸份量都幾多,醬汁非常濃郁,同埋都幾辣下架。野飲方面,我地叫左一杯月亮,同埋一杯朱古力oreo milkshake。奶昔幾好飲,有好多oreo碎。

Salad份量都好多,可以幾個人一齊share。

2019-03-16 22 瀏覽
約朋友weekday傾下計,佢提議嚟依度。我問點解?佢話樓下就有小巴返屋企。喔,咁好啦,就你一回睇下點啦!平日都半場人,好多三眼仔呀!呀!墨西哥香草肉丸 $466粒開花,黑椒香草汁幾好味,香得嚟係黑椒微辣。肉丸外炸過咁,肉好實!蜜糖雞翼 $40加配薯條$10好食好甜好多隻,厚厚蜜糖層呀!雞翼肉好結實,要繼續點多d蜜糖食,正!外皮有d芝麻香口。薯條好好食,勁抵!金黃色新鮮脆口到不得了,必加既拼菜!餐可以配34蚊既飲品,高過34蚊就補差價。加30蚊就有個田園沙律同甜品。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $112菇菌多,飯量多,黑松露分佈哂係每粒飯!熱上枱就要食,有汁既燴飯好飽肚!小帶子都彈口喎!煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $116煙三文魚玫瑰花三塊煙味有,意粉比較粗滑,有忌廉cream啲同有奶味咁。野菌份量都多,冬菇絲讚!荔枝綠茶唔洗加錢有椰果啫哩在下,外觀美美。荔枝味甜得嚟唔假,清中甜。可人兒 加18蚊洋甘菊、薄荷、杞子、桂圓肉菊花味好重好濃,薄荷飲落喉嚨好清爽。養肝明目、食哂咁多肉消化下。見openrice 21:00訂有半價,咁超抵!唔知拼薯條會唔會5蚊?!係就正,哈哈!

平日都半場人,好多三眼仔呀!呀!

墨西哥香草肉丸 $46
6粒開花,黑椒香草汁幾好味,香得嚟係黑椒微辣。

肉丸外炸過咁,肉好實!

蜜糖雞翼 $40加配薯條$10

薯條好好食,勁抵!金黃色新鮮脆口到不得了,必加既拼菜!

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $112

小帶子都彈口喎!

煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $116

荔枝綠茶唔洗加錢
有椰果啫哩在下,外觀美美。荔枝味甜得嚟唔假,清中甜。

可人兒 加18蚊
洋甘菊、薄荷、杞子、桂圓肉

• 薯條
  • 蜜糖雞翼
2019-03-16 33 瀏覽
這間樓上cafe,第一次是女兒 靜雞雞 帶我去的,為要同我慶祝母親節, 因為她知道我人老心不老 ,喜歡玩咭game, 所以 刻意安排一家來這裏,陪我 食個飽,玩個夠, 因為這裏可以有卡game供應,而且 給客人食和玩共三小時, 不會像別的餐廳 只得個半小時就要匆匆走了。今次輪到老公生日, 我也靜靜安排二人世界在這裏 渡過, 這裏環境 十分寧靜 ,傾計也十分舒服的, 所以今次 就主要來食, 這裏的套餐款式不多, 但款式十分精緻, 我們叫了 黑松露帶子鮮菌意大利飯和 煙三文魚 忌廉燴意粉, 黑松露 的香味 配上帶子, 我丈夫很喜歡吃, 煙三文魚放到好像玫瑰花一樣, 十分吸引, 意大利粉的口感 也是煮得恰到好處, 我還叫了一個墨西哥雞翼, 樣子和味道的確不錯有別於 一般的 蜜糖和蒜蓉雞翼,另外 我叫了一壺叫 (戴安娜) 的養生花茶, 裏面有四種花材的 , 據說可以治失眠,抗衰老 ,紓解壓力等 ,樣子很 精美,讓我和丈夫 一邊聊天一邊飲, 還可以好像茶樓一樣,可以不停加滾水, 直到離開,而老公就叫了一杯生薑蜜, 可以驅寒的, 每個餐另加$30就可以 有田園沙律和 甜品, 因為丈夫 生日, 我
今次輪到老公生日, 我也靜靜安排二人世界在這裏 渡過, 這裏環境 十分寧靜 ,傾計也十分舒服的, 所以今次 就主要來食, 這裏的套餐款式不多, 但款式十分精緻, 我們叫了 黑松露帶子鮮菌意大利飯和 煙三文魚 忌廉燴意粉, 黑松露 的香味 配上帶子, 我丈夫很喜歡吃, 煙三文魚放到好像玫瑰花一樣, 十分吸引, 意大利粉的口感 也是煮得恰到好處, 我還叫了一個墨西哥雞翼, 樣子和味道的確不錯有別於 一般的 蜜糖和蒜蓉雞翼,另外 我叫了一壺叫 (戴安娜) 的養生花茶, 裏面有四種花材的 , 據說可以治失眠,抗衰老 ,紓解壓力等 ,樣子很 精美,讓我和丈夫 一邊聊天一邊飲, 還可以好像茶樓一樣,可以不停加滾水, 直到離開,而老公就叫了一杯生薑蜜, 可以驅寒的, 每個餐另加$30就可以 有田園沙律和 甜品, 因為丈夫 生日, 我 靜靜地 叫了職員 幫他在 cheese蛋糕 上, 加上蠟燭 和 生日牌, 給他一個意外驚喜,丈夫當然感到意外呢!順帶一提,這裡的 職員 很有禮貌 ,服務態度也很好,很樂意幫忙我這 額外的要求, 也沒有額外的收費 , 真是十分多謝她/他們呢 ,我和丈夫當然也感到十分滿意了。

今天好友相約晚餐短聚,順道聊聊家事,在早已料到我們會坐在餐廳聊很久的情況下,他選擇了來這家位於旺角的Cafe,方便回家嘛😜。回想起來已經很久沒有來過這間cafe了,上次來也差不多是一年前的事了。場地非常寬敞,旁邊的櫃子裡有些 board game 免費供客人玩樂,但有點嘈,應該不能跟說話聲音小的朋友來😝。除桌遊外,還有電視看呢~!Dinner set menu 也挺多選擇的。我們今天點了2個dinner set G 及 H,再點了兩個小食。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $112黑松露味飄香,帶子粒也蠻多的,不是只有兩三粒,菇菌類配料也不少,整體份量充足,味道也不錯👍🏻。煙三文魚鮮菌忌廉燴意粉 $116卷成玫瑰花形的煙三文魚賣相吸引,菌類配料十足,但洋蔥味偏重,掩蓋了忌廉汁的味道,所以我把部份的洋蔥都撥開了🙈。紅莓果茶 $50 (跟晚市套餐加配$16)由紅莓、芙蓉花、薔薇果及蘋果泡製而成,味道偏酸。戴安娜 $52(跟晚市套餐加配$18)由玫瑰花、紫玫瑰花、洋甘菊及薰衣草泡製而成,感覺有點像喝香薰油般🤣,聞起來充滿薰衣草香氣💕 蜜糖雞翼 $40雞翼表皮微脆,沾上薄薄的一層蜜糖,感覺有點像戶外燒

Dinner set menu 也挺多選擇的。

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $112

煙三文魚鮮菌忌廉燴意粉 $116
煙三文魚鮮菌忌廉燴意粉

紅莓果茶 $50 (跟晚市套餐加配$16)
紅莓果茶

由紅莓、芙蓉花、薔薇果及蘋果泡製而成,味道偏酸。

戴安娜 $52(跟晚市套餐加配$18)
戴安娜

蜜糖雞翼 $40
蜜糖雞翼

雞翼表皮微脆,沾上薄薄的一層蜜糖,感覺有點像戶外燒烤的蜜糖雞翼,一客有六隻,味道不錯。

日式章魚小丸子 $32
日式章魚小丸子

新鮮熱辣,外皮香脆可口,若醬汁可以再多一點更好。

吃完後我們還有點意猶未盡🙈,所以點了個紐約芝士餅作甜品

紐約芝士蛋糕 $25
紐約芝士蛋糕

餅底有焦糖和檸檬香,味道不算太甜,吃完也不感覺膩👍🏻。

2019-03-15 14 瀏覽
平少同朋友聚餐都好鍾意揀金雞廣埸入而D café,感覺上佢哋café大間D,同食物都高質D。店內空間的確好大,而且好舒適,多人搞party應該係意式芝士焗肉醬意粉+ Hot Chocolate肉醬意粉上菜賣相一般,但份量好多。食落更加係好足料,意粉多唔硬身,肉醬又夠多。呢個lunch set真係食完下午都唔駛食tea。New York Cheese Cake $25最愛食芝士蛋糕,所以去親café都要叫一件,雖然佢唔算大件,但食到好濃嘅芝士味!超級滿足!小食拼盤 $58本身驚個意粉唔夠飽,所以要多個小食拼盤。不過千其唔好睇小呢個拼盤,佢有雞翼、薯條、春卷、咖哩角、咖哩角、花枝丸、龍蝦丸,應有盡有。如果大家搞party或者一大班人一定要叫呢個set。蜜糖雞翼 $40一向鍾意食蜜糖雞翼,所以點可以錯過。蜜糖好夠多,但又唔會膩。味道剛剛好。而且價錢唔夠份量又算多,推介!🍽7/10🔎 第三站 (旺角)旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

意式芝士焗肉醬意粉+ Hot Chocolate

New York Cheese Cake $25

小食拼盤 $58

蜜糖雞翼 $40

🍽7/10
🔎 第三站 (旺角)
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
2019-03-14 24 瀏覽
同朋友去金雞廣場到打下桌球,玩完之後有d肚餓,諗住食晚餐,朋友話同一幢到有間cafe,不如去試下。好啦,入到去感覺都幾簡潔,可能因為用左白色sofa,場地都幾大既,似乎同一大班朋友黎食飯都冇問題。我同朋友分別都叫左dinner set,一人一個,頭盤包括左沙律菜,一個主菜,同一杯野飲,仲有甜品添。我就叫左個G set 「黑松露帶子鮮菌燴意大利飯」,入面係包括左d帶子粒,加上一d唔同既菌類,而且同個黑松露幾夾,所有既飯粒都沾滿黑松露粒,非常香,味道都唔錯。而朋友就叫左個H set 「煙三文魚野菌忌廉燴意粉」,面頭既煙三文魚砌成左玫瑰花形狀,賣相都幾靚,我試過意粉既味道都幾好,彈牙之餘,個白汁有野菌既香味,同意粉互相呼應,岩哂中意食意粉既朋友。我地都叫左紅茶同latte,都只係加少少錢,個set本身包左$34一杯既野飲。 仲叫左個小食拼盤添,個雞翼幾出色,其他小食都有d水準,推薦大家揀呢個同班fd share。最後緊係要食甜品啦,揀左佢地既特色芝士蛋糕,分別係「特濃朱古力」,同「紐約」,兩個都好好味,朱古力味道好濃,岩哂中意朱古力甜品既人,而紐約個糕體就比朱古力果個硬身d,可能因為芝士比較

最後緊係要食甜品啦,揀左佢地既特色芝士蛋糕,分別係「特濃朱古力」,同「紐約」,兩個都好好味,朱古力味道好濃,岩哂中意朱古力甜品既人,而紐約個糕體就比朱古力果個硬身d,可能因為芝士比較多既關係,但係都係好味道既。
2019-03-13 56 瀏覽
今日同伙伴傾工事加食飯 想搵個坐得舒服靜靜地既地方 於是就搵到呢間cafe啦見有咁多正評 就知質素一定有保證啦約左伙伴5點準時到 時間有點早 加上平日所以無咩人 可以靜靜地傾工事再睇下食咩好 噢 原來仲係用緊lunch set menu 好抵食呢呢度飲品有好多選擇 實有一款啱你心水而我同伙伴分別揀左一個set再加左個小食呢店員好有禮貌 落單爽快利落出餐亦都好快 沙律幾分鐘後送到加左胡麻醬 感覺好fresh 又好味而我點既力量 (士多啤梨菠蘿梳打)同樣係fresh之選 唔會過甜 仲有椰果係底 朋友點既月亮 荔枝菠蘿沙冰估唔到咁大杯 朋友話好好飲雞翼就叫左墨西哥味辣辣地 應該加左黑椒同tabasco 醬汁好掛雞翼而個味又好夾主菜一 松露帶子意大利飯賣相好靚呢每粒飯都俾醬汁包圍住望落都知creamy配料豐富 食落每啖好香菇味 帶子無熟過龍鮮甜又滑煙三文魚忌廉意粉 同樣地 配料足三文魚鮮甜 意粉掛汁意粉口感啱啱好 唔會淋晒而且份量都好多最後食埋甜品比利時 朱古力同new york cheese cake朱古力唔會太甜 濃味cheesecake 好香好濃芝士味好豐富滿足既一餐6點食完人流開始多
今日同伙伴傾工事加食飯 想搵個坐得舒服

而我同伙伴分別揀左一個set再加左個小食呢
店員好有禮貌 落單爽快利落
出餐亦都好快 沙律幾分鐘後送到

加左胡麻醬 感覺好fresh 又好味
而我點既力量 (士多啤梨菠蘿梳打)
同樣係fresh之選 唔會過甜 仲有椰果係底

cheesecake 好香好濃芝士味

好豐富滿足既一餐
6點食完人流開始多 如果夠多人可以包房呢

2019-03-12 39 瀏覽
近年party room興起之後,就少咗好多去Cafe,但係今日咁岩同朋友兩個人約出嚟食飯,又想搵個地方靜靜地坐低傾吓計,同埋搵啲board games玩下唔洗咁悶,所以都係去咗Cafe。呢間Cafe已經係第二次嚟,對上一次好似已經係差唔多兩年前,記得佢嘢食唔差之餘,仲有好多board game玩,所以就帶咗朋友黎。呢度嘅set dinner價錢唔算太貴,選擇亦都足夠,值得一提嘅係呢度除咗set dinner仲有大量嘅飲品同埋小食選擇!等緊嘢食嘅期間就梗係玩住先啦!煙三文魚野菌忌廉燴意粉嘅煙三文魚味道唔會好似平時食開嘅咁鹹,而且意粉同埋白汁嘅比例都啱啱好,成碟意粉食落感覺都唔錯,份量仲好足夠添!黑松露帶子鮮菌燴意大利飯就有好香嘅黑松露味,而且啲飯粒軟得來仲可以粒粒分明呢度嘅芒果沙冰係用芒果汁整嘅,味道有少少似芒果糖嗰隻芒果味,而且杯野好大杯,一上到黎真係要快啲飲左先紅莓果茶嘅感覺好high class,茶味唔算好重,但係就帶啲酸酸地嘅紅莓味,幾特別蜜糖雞翼除咗出面有好香甜嘅蜜糖味之外,咬開入面都唔會話淡而無味,所以我哋都好快就清左啲雞翼最後仲叫咗兩款蛋糕,個人覺得兩款都咁好味,而且仲裝
等緊嘢食嘅期間就梗係玩住先啦!
最後仲叫咗兩款蛋糕,個人覺得兩款都咁好味,而且仲裝飾得幾靚
她說,這間樓上Cafe頗為特別。 這夜,跟著她,穿過女人街,去到金雞廣場。搭升降機至二十五樓,看見「3號巴士」的Cafe指示牌。沿著箭咀,經過一些舖頭,才到達餐廳入口。 如坊間的樓上cafe 店,餐廳入口處一側,放有不少集體遊戲供客人借用。 Cafe裝潢走清新簡約的路線,最為誘人,也即是她口中的「特別」,就是店內一側,整齊有序地,排放著不少青bb的三眼仔與黃澄澄的迷你兵團的公仔。一邊用餐,一邊望著傻傻的它們,教人會心一笑,心情豁然開朗,頗有治療的效果﹗ 晚市套餐有八款,奉送一杯$34飲品,每人另加$30,可獲頭盤和甜品一份。 她要了一杯薄荷朱古力(+$6),稍嫌朱古力味未夠濃烈。 小妹的士多啤梨奶昔(+$15),混入大量幼滑的忌廉,入口清爽帶果香。 晚市套餐每人另加$30,可獲田園沙律與甜品各一客。清脆的沙律菜,拌以香濃惹味的芝麻醬,十分好吃。 法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉$98,份量頗多,上枱時,熱辣辣的,芝味滿瀉,香氣撲鼻。長通粉配以忌廉、煙肉與雜菌等同燴,用叉捲起,拉絲效果旋即呈現眼前,好看,又好吃。 相對,她的黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$112,即使混入香濃黑松露醬同燴,仍顯得較為清
她說,這間樓上Cafe頗為特別。

她要了一杯薄荷朱古力(+$6),稍嫌朱古力味未夠濃烈。
晚市套餐每人另加$30,可獲田園沙律甜品各一客。清脆的沙律菜,拌以香濃惹味的芝麻醬,十分好吃。
相對,她的黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$112,即使混入香濃黑松露醬同燴,仍顯得較為清淡。
特式拼盤$68,有麥樂雞、雞翼、龍蝦丸、花枝丸、春卷、咖哩角、和日式餃子。水準,遠比預期為高。各款小食乃新鮮即炸,炸得香脆可口且不油不膩,並配以香甜蜜糖,以及酸香和風紫菜沙律醬同吃,大大提升了炸物的食味和內涵。
套餐甜品乃特色芝士蛋糕,分別有法國朱古力、紐約和藍莓,我們分別要了前兩款。
一黑一白的法國朱古力芝士蛋糕紐約芝士蛋糕,前者口感食味較為多變,後者芝味突出,口感細滑。
2019-03-11 28 瀏覽
早幾日去旺角逛街, 之前朋友話有間樓上 cafe 幾好, 於是ㄧ家三口去試下。職員年輕有禮貌, 而且客人都係以年青人為主。Order 了 B 和 G 各ㄧ份。蒜香火腿絲燴長通粉, 份量很大, 通粉的靭度適中, 醬汁很香濃, 有少許辣, 非常惹味。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯, ㄧ聽個名就知道不簡單。除了有黑松露, 帶子都有很多粒, 另外有野菌及蔬菜, 配搭恰到好處。另外 order 了 特級海鮮拼盤 & 日式餃子。海鮮拼盤有帶子, 魚柳, 炸蝦, 炸蟹鉗及薯條。每款食物都炸到金黃色, 十分香口。日式飲餃子ㄧㄧ煎香了的餃子不覺太乾, 餃子份量細細的, 方便試多些其他食物。飲品要了泡沫咖啡及榛子咖啡。榛子味不算太濃, 亦不會太甜, 最吸引的莫過於那層雪白的忌廉, 難得理它肥唔肥, 飲了才算。嘆完咖啡, 當然就是甜品時間。特濃朱古力, 藍莓芝士, 紐約芝士, 每款 cake 各一件。三款都試齊, 我較喜歡朱古力那件, 皆因它朱古力味夠濃, 餅底夠軟, 正合我心意。吃完這餐, 覺得樓上 cafe 都不失為ㄧ個好選擇。

Order 了 B 和 G 各ㄧ份。

另外 order 了 特級海鮮拼盤 & 日式餃子。

吃完這餐, 覺得樓上 cafe 都不失為ㄧ個好選擇。
2019-03-11 101 瀏覽
少有好食的樓上cafe✨樓上cafe簡直係青春嘅見證 中學時代最愛同同學去食個lunch 玩下board game hea下🙈 亦都係reu好地方Station 3 cafe 位於金雞廣場 老實說我對金雞廣場嘅認識係打邊爐 不知道樓上也有高質cafe👍🏻睇睇menu 價錢不算貴的 小食類選擇較多以塔羅為主題嘅特飲 也有花茶✨ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $112兩個女生想吃多一點小吃 所以只order了一份main黑松露味道濃郁 帶子係細細粒那款 都幾多risotto煮得較淋身 不過醬汁creamy☺️ ✨ 蜜糖雞翼 $40四十蚊有六隻 有驚喜呀‼️蜜糖味超香濃 沾滿全隻雞翼 甜甜蜜蜜💕而且雞翼大隻 juicy喔✨ 蒜香雞翼 $36雞翼控還order了另一款雞翼try try蒜香雞翼較乾身 但味道惹味👍🏻✨ 墨西哥香草肉丸 $46滿滿嘅tabasco味道 有點辣喔🙈✨ 日式餃子 $32餃子煎得香脆 用埋小丸子嘅醬汁同紫菜碎 好夾✨ 特首 $52呢個係薄荷味較重嘅茶 味道較清新🌿✨ 世界 $49藍色嘅荔枝特飲 略嫌較甜🤭🍽 第三站🔎 旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
少有好食的樓上cafe✨

墨西哥香草肉丸
日式餃子
特首
2019-03-11 35 瀏覽
今日去旺角睇戲 有好多時間 想搵間靜靜地既地方坐下🥳記得朋友介紹過間樓上cafe 幾大幾舒服!即刻搵朋友search返!係呢間啦! 地點好方便 係金雞廣場黎到門口 有好多board game玩雖然我地2個人 但俾左個私人房我地坐 如果一班人黎可以包廂喎!睇到佢有party menu! 有興趣既可以試下平日有Dinner set 連野飲!都幾抵!叫左煙三文魚意粉 個汁煮得都幾香三文魚都好味!🤪仲有要左黑松露帶子意大利飯 好好食呀呢個黑松露味好重!🥳仲有加左小丸子 細細粒咁好快食曬一碟😇跟餐我地叫左個花茶同金桔青檸幾清新幾開胃 而且好大杯 我地食曬成個餐都未飲曬🥰🥰我地加錢再要左個new York cheese cake!芝士味好香濃呀!加埋佢既芒果醬 好清甜 成個cake變得唔漏!

黎到門口 有好多board game玩

睇到佢有party menu! 有興趣既可以試下

平日有Dinner set 連野飲!都幾抵!

叫左煙三文魚意粉 個汁煮得都幾香
三文魚都好味!🤪

仲有要左黑松露帶子意大利飯 好好食呀呢個
黑松露味好重!🥳

仲有加左小丸子 細細粒咁好快食曬一碟😇

跟餐我地叫左個花茶同金桔青檸
幾清新幾開胃 而且好大杯 我地食曬成個餐都未飲曬🥰🥰

我地加錢再要左個new York cheese cake!

芝士味好香濃呀!
加埋佢既芒果醬 好清甜 成個cake變得唔漏!