第三站

Station 3 Cafe
餐廳:第三站 (旺角)地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室唔知你會唔會成日有一個諗法,就係好想搵間又平又可以坐得耐、同朋友有足夠空間傾偈,食物質素又OK,仲要係黃又就腳嘅樓上Cafe呢😎?油尖旺區嘅Cafe我成日去,最近就比我物色到旺角金雞廣場呢間樓上Cafe——第三站,除咗黃到爆之外💛,仲坐得好舒服,嘢食仲要好抵食添😍燒牛肉配田園沙律 $66以cold cut嘅形式呈上燒牛肉切片,邊邊燒過,醃上黑椒同鹽等夠哂香濃,配埋健康嘅田園沙律🥗,啱哂on緊diet或者想食健康啲嘅你😌意式芝士焗肉醬闊條麵 $66唔好睇呢個闊條麵好似好heavy咁,其實一啲都無你想像中咁油膩🍝,反而我幾鍾意佢香得嚟又會有陣陣芝士同肉醬香,醬汁唔會太多,唔會食到成口醬,或者要不停飲水去解決油膩感👍🏼上面嘅午餐包$38飲品一杯,超過嘅話可以補差價叫其他飲品,睇下呢杯熱Latte☕️,有隻勁cute cute嘅鬼鬼拉花呀👻;另外加$35可以有多個沙律同蛋糕🍰,我就揀咗個法國朱古力蛋糕,整得好靚🤩松露薯條 $56呢個薯條份量都真係幾多😂,3-4人share都夠🤪,薯條鋪滿松露粉,不過松露香就唔係好濃,食到底就會
餐廳:第三站 (旺角)
地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

燒牛肉配田園沙律 $66

意式芝士焗肉醬闊條麵 $66

上面嘅午餐包$38飲品一杯,超過嘅話可以補差價叫其他飲品,
另外加$35可以有多個沙律同蛋糕🍰,
我就揀咗個法國朱古力蛋糕,整得好靚🤩

松露薯條 $56
呢個薯條份量都真係幾多😂,3-4人share都夠🤪,薯條鋪滿松露粉,不過松露香就唔係好濃,食到底就會愈黎愈多松露香😋,
食薯條又點可以唔蘸埋絕配茄汁呢

仲睇?快啲約埋班朋友去懲罰吓佢地啦😆
2020-11-13
5 分鐘 (堂食)
一坐低,就覺得呢度個環境好有親和力la🙊播住廣東歌,佈置又簡單得黎又舒服,唔會太多花巧野,仲但係白色既梳發,坐得好舒服🥰今次叫左兩個餐,都係各加35蚊就送多個沙律同蛋糕跟餐沙律:有一個飯碗咁大,份量唔少,唔會係細細一兜一啖親食完咁,仲落左好多麻醬,一d都唔吝嗇,一定夠食到落底👏🏻👏🏻蟹肉雜菌忌廉闊條麵:我見到佢呢度d熱食都係即叫即整既,上枱仲熱辣辣😳蟹肉鋪起個面,想食啖啖蟹肉都無問題,份量唔少,仲要唔會淡味,仲食到好鮮既蟹味,不過少不免一定會有少少碎骨既🙈忌廉唔會太多,唔會浸到成個麵麵係,起碼食落唔太膩先墨西哥香辣肉丸燴意粉:睇個樣會比佢嚇親🙈仲以為會好辣,但食落就唔會好濃味同太辣,肉丸實淨既,個味有少少似漢堡扒😛BBQ單骨雞翼:雖然有少少乾,不過個醬夠哂易入口,其實偏似茄汁,但相對無咁酸,會甜少少😋😋甜品方面要讚下個藍莓芝士蛋糕,食落真係好滑,滑到完全唔會鞋口😋真係好難得

今次叫左兩個餐,都係各加35蚊就送多個沙律同蛋糕

2K
朋友帶咗我嚟呢度,如果唔係我一定唔會知道呢間喺25樓嘅餐廳😁原來餐廳免費提供好多款Board Games同Card Games, 配合大大張嘅梳化同埋餐枱,令到客人坐得舒服、食得舒暢、玩得開心😆,確實係一個幾好嘅安排😁我哋叫咗兩款晚餐,$108嘅「蟹肉雜菌忌廉闊條麵」、$122嘅「黑松露帶子鮮菌燴意大利飯」,再加$56嘅小食「墨西哥雞翼」,諗住share嚟食😁蟹肉意大利麵超級多蟹肉,幾乎淡淡都食到蟹肉😁,醬汁就好厚身。意大利飯就好香黑松露味,帶子好新鮮,煮得啱啱好😋。墨西哥雞翼少少辣煮得幾香😋跟晚餐加$14要咗個「芒果奶昔」,上邊有好多cream,又好香芒果味。朋友就加$18要咗「小天使」花茶,成壺上桌,下邊重點咗一支小蠟燭,慢慢飲,由頭到尾都熱辣辣,飲晒之後店員哥哥仲幫我哋添加熱水😁呢度坐得好舒服😁,食得好開心😋,玩Games玩得好暢快😁

呢度坐得好舒服😁,食得好開心😋,玩Games玩得好暢快😁
2020-11-12
2020-11-12 35 瀏覽
疫情關係小見左朋友,朋友book了cafe 傾下偈見下。cafe 係旺角金雞廣場好近王角火車站夠灑方便。六點到了cafe唔算太多人不過到了放工時間巳經坐滿了!Cafe座位夠舒服,當然無時限就係cafe優勢吧!! 我們點了dinner set 加雞翼😋點選了二款飲品大大柸青蘋果沙冰及玫瑰花味重既戴安娜花茶墨西哥雞翼有驚喜,很野味的一道,還加了三色椒點綴!雞翼沾了滿了濃濃既醬汁又不會太辣,剛剛好呢,好食😋蟹肉雜菌忌廉闊條麵闊條麵口感煙韌不會太腍,醬汁幾滑夠creamy,蟹肉份量多味道鮮甜帶有香草同黑椒既香味👍🏻芝士煙肉肉醬闊條麵芝士味香濃,熱騰騰吃最美味,雜菌肉醬帶微辣夠野味,還有香草吊味,不錯呢!整體食物質素不錯,價錢親民,會再幫襯呢!

點選了二款飲品

大大柸青蘋果沙冰及玫瑰花味重既戴安娜花茶

墨西哥雞翼
有驚喜,很野味的一道,還加了三色椒點綴!
雞翼沾了滿了濃濃既醬汁又不會太辣,剛剛好呢,好食😋

蟹肉雜菌忌廉闊條麵

芝士煙肉肉醬闊條麵

整體食物質素不錯,價錢親民,會再幫襯呢!

2020-11-11
5 分鐘 (堂食)
  • 意式芝士焗肉醬闊條麵
今日同frd晏晝泥坐低傾野,環境幾舒服,地方寬敞,而且有board game可以挽下。另外,店員服務態度非常好,又有禮貌。呢兩點已經加唔少分,試埋啲野就更肯定會再戰。因為都坐得耐,所以兩條友都嗌咗幾多野:D餐 蟹肉雜菌忌廉闊條麵G餐 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯跟田園沙律加蛋糕,藍莓同法國朱古力味各一一杯西班牙咖啡一杯朱古力奶昔一杯Oreo奶昔一杯熱latte一個BBQ單骨雞翼一個墨西哥雞翼逐個講,先講飲品,因為難得嗌左4杯野,竟然係全部都非常好!個人最鐘意朱古力奶昔,個朱古力味幾濃,但係又唔係個種加好多糖水或者人工調味嘅味,所以真心推介。個oreo奶昔本身預想同出面個啲無咩分別,點知又有啲唔同。佢個味比較係近Oreo中間個餡嘅味。Spanish Coffee 更加係唔駛講,個人覺得香港比較少地方有,不過大家唔好搞錯,以為係Affogato,兩樣野係唔同嘅。個雪糕溶落個凍Latte,一苦一甜個味夾埋真係一流,雪糕嘅味出到又未至於會蓋過咖啡味,可以話係恰到好處!個熱latte正常發揮,但係幾欣賞個師傅拉咗隻鬼出泥,哈哈 勁得意!至於嘢食方面,我覺得啲小食係一流。超級推介個單骨雞翼,又香又勁入

因為都坐得耐,所以兩條友都嗌咗幾多野:
D餐 蟹肉雜菌忌廉闊條麵
G餐 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
跟田園沙律加蛋糕,藍莓同法國朱古力味各一
一杯西班牙咖啡
一杯朱古力奶昔
一杯Oreo奶昔
一杯熱latte
一個BBQ單骨雞翼
一個墨西哥雞翼

逐個講,先講飲品,因為難得嗌左4杯野,竟然係全部都非常好!

至於嘢食方面,我覺得啲小食係一流。超級推介個單骨雞翼,又香又勁入味!
個墨西哥雞翼唔算太辣,應該大部份人都食到,都係幾不錯,不過個人嫌有啲甜。

至於主食,我覺得帶子同菇搭意大利飯個口感好正,本身啲飯比較黏,而帶子同菇就比較有咬口,再加埋芝士,個人幾鍾意呢個配搭。雖然啲醬整得唔錯,不過個飯好似太多水,搞到黏得唔太好。
可能係偶有失手,但整體來講都不錯。至於忌廉闊條麵,個人覺得都係嗰醬整得唔錯,係個面本身太厚身,食落唔係好夾,有改善嘅空間。

總結係 :值得再戰!

環境舒服,服務態度好,仲係黃店!飲品係清一色好評!食物就一啲幾好,一啲有改善嘅空間。過泥tea下或者嗌杯嘢飲傾proj,簡直係一流!
2020-11-11
午餐
2020-11-11 68 瀏覽
黃店!!係黃店!仲要地理位置優越,就係金雞廣場,超方便,搭lift直上25樓~然後想講入到去已經比個裝修吸引咗,連sofa都係純白色架🤣超級乾淨又舒適,環境簡直100分🧚🏻夜晚去食dinner就有呢啲餐牌~都幾多野揀~呢個墨西哥香辣肉丸燴意真係強烈推介!!!!好食到流眼淚,個肉丸食落少少辣,但又唔會蓋過原本肉丸嘅味道,令到口感更加豐富,同IKEA啲肉丸冇得比🤣🤣成份燴意份量岩岩好,又可以過吓口癮,又可以留肚試吓其他菜式,最岩幾個女仔一齊叫嚟share~紅莓果茶個茶壺好靚呀😆成個感覺好優雅,飲個陣覺得自己就係小公主👸hahaha個士多啤梨乳酪都好正,甜度岩岩好~意式芝士燭肉醬闊條麵啲肉醬係底度~味道濃郁,撈埋闊條麵一齊食係絕配呀,但作為一個芝士控會希望芝士再多啲啲🤣🤣hahaha阿!到我嘅最愛😍蜜糖雞翼!外脆內嫩又多汁,正到。。。一碟有六隻,超抵食!!🥰同埋最欣賞嘅係staff嘅態度都超好!!勁有禮貌!!愉快嘅用餐體驗🤣下次會再幫襯!👍🏻

黃店!!係黃店!
夜晚去食dinner就有呢啲餐牌~都幾多野揀~

呢個墨西哥香辣肉丸燴意真係強烈推介!!!!

個士多啤梨乳酪都好正,甜度岩岩好~

意式芝士燭肉醬闊條麵

2020-11-09 27 瀏覽
話說行街行到攰攰地,又想再揾地方同老友吹吹水…今次就揀左位於旺角金雞廣場25樓嘅Station 3 Cafe。上到去,唔係講少…比佢地d又闊又大嘅白色梳化吸引左!咁大張椅背,每個位都好似自成一角咁,所以傾大聲少少同私人野都唔覺尷尬。由於太攰又太多野吹嘅關係,我地坐左成2個鐘有多都冇比人趕走…真心正!首先黎個lunch Set 先…D. 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $70 好鬼多蟹肉;闊條麵煮得啱啱好!唔太淋唔太硬有口感; 忌廉汁撈得好均勻,唔會一pat pat! 唯一本人覺得淡左少少,但其實都可以接受,因為如果太濃,又可能食唔晒浪費左!A. 燒牛肉配田園沙律 $66嘩…呢個不得了!本人第一次係餐廳食沙律會比咁多芝麻醬…不得不讚老闆絕對唔孤寒!真係出親街食沙律…d汁永遠少到一半菜都係冇醬嘅失落~相信老闆完全明白喜歡食田園沙律嘅人嘅感受!另外,燒牛肉分量都絕對不少! 正所謂有圖有真相…10個讚!!小食篇~~松露薯條 $56一個字…多!好多!好鬼多!如果有男仕一齊食就好,唔會浪費!用嘅係粗薯條,不過不失!如果配蛋黃沙律醬唔係茄汁,會更加 錦上添花!特級海鮮拼盤 $98同menu 圖一樣,有炸魚手指、

首先黎個lunch Set 先…

D. 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $70

A. 燒牛肉配田園沙律 $66

小食篇~~
松露薯條 $56

特級海鮮拼盤 $98
同menu 圖一樣,有炸魚手指、炸魷魚圈、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子;乾身唔油膩,好脆口!每款都有3,4件!正!

墨西哥雞翼 $56
幾款小食本人最愛呢款!有香濃嘅黑椒味,唔會好辣!d雞翼好肥美,大約有6-7隻,冇果陣雪藏味,再配左d青黄椒,好夾!

榛子朱古力$44 ( 跟餐只需補$6)
好濃嘅朱古力味,榛子味都好夠,唔會太甜,d cream又多又滑 ,味道剛剛好!
薄荷朱古力$44( 跟餐只需補$6)
走左cream!都係好濃嘅朱古力味,薄荷味剛剛好!好清新!唔會好漏,夠解渴!

另外,
所有lunch Set +$35 有田園沙律及蛋糕
就算跟餐嘅細沙律,d芝麻醬都係十分充足;

蛋糕揀左紐約蛋糕同法國朱古力蛋糕,
紐約蛋糕清清地,啱哂做飯後甜品,芝士味夠香!
法國朱古力蛋糕,又係好濃郁嘅朱古力味,仲配左d朱古力醬係上面!鐘意食朱古力嘅你,絕對唔可以錯過!

小天使 $56
我地仲叫左小天使花茶配甜點,成份有 薰衣草、紅玫瑰花 、茉莉花、檸檬草~成件事好match, 好fresh! 甜點配花茶真係一流!
P. S. 店舖好貼心!所有甜品都係自動自覺睇 形勢後上,絕對冇吹波鐘!

最後!不得不提,店舖為我地提供消毒濕紙巾清潔!係疫情期間,呢d細節都真係好重要!抵讚! 總括,會再覆桌!
由於疫情關係,已經好耐無同朋友小聚約食飯,最近去左Station 3 Cafe,岩曬大家可以小聚食飯,環境舒服又唔會嘈吵,飲品選擇仲好多添👍🏻個日同朋友lunch約2點先去,避開人多食飯時間太好了,不用等位!我地都揀左lunch set午餐加HKD35就多左田園沙律最鍾意落芝麻醬,份量都唔少又新鮮爽脆仲有賣相超靚既紐約芝士蛋糕上面灑上玫瑰花瓣,味道香濃,口感幼滑煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵HKD82賣相同樣不錯,仲有弄成花瓣狀煙三文魚個汁好濃好香,好入味麵條口感適中飲品我地加左差額,每個套餐只包38或以下飲品朋友加左HKD8選玫瑰冰茶粉紅色好治癒,好吸晴入口清新又唔太甜,仲滲出啖啖玫瑰花香我自己比較想試下咖啡,補左HKD10呢杯自選特式咖啡,我揀左玫瑰,上面同樣灑上玫瑰花瓣上面鋪上厚厚忌廉令整杯咖啡更柔滑,咖啡味香濃外面好少食到燒牛肉配田園沙律HKD66份量好多,細食既我可以食2次了🙊燒牛肉口感適中又唔會韌田園沙律🥗同樣清新新鮮爽脆食完都已經好飽,所以無特別再加其他野下次成班朋友可以再選擇黎呢到傾計食飯岩曬😋

我地都揀左lunch set午餐
加HKD35就多左田園沙律
最鍾意落芝麻醬,份量都唔少又新鮮爽脆

仲有賣相超靚既紐約芝士蛋糕
上面灑上玫瑰花瓣,味道香濃,口感幼滑

煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵HKD82
賣相同樣不錯,仲有弄成花瓣狀煙三文魚
個汁好濃好香,好入味
麵條口感適中

飲品我地加左差額,每個套餐只包38或以下飲品

朋友加左HKD8選玫瑰冰茶
粉紅色好治癒,好吸晴
入口清新又唔太甜,仲滲出啖啖玫瑰花香

我自己比較想試下咖啡,補左HKD10
呢杯自選特式咖啡,我揀左玫瑰,上面同樣灑上玫瑰花瓣
上面鋪上厚厚忌廉
令整杯咖啡更柔滑,咖啡味香濃

外面好少食到燒牛肉配田園沙律HKD66
份量好多,細食既我可以食2次了🙊
燒牛肉口感適中又唔會韌
田園沙律🥗同樣清新新鮮爽脆
食完都已經好飽,所以無特別再加其他野
下次成班朋友可以再選擇黎呢到
傾計食飯岩曬😋
午餐
黎到旺角,最怕難揾位,坐得逼,又無得舒服咁慢慢食。😏近排發現依間樓上café,座位多又寬倘,而且都係梳化位🛋~🤓Dinner set 價格合理,最貴都只係百二蚊🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108本來擔心會唔會蟹肉比好少,其餘都係雜菌去充當,🥳但點知蟹肉幾多,啖啖肉,蟹肉味又夠鮮,而且加左唔少青椒,幾香~🐟煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $126😎見唔少食評都點依碟,就點左個黎試。三文魚捲成玖瑰,幾有心思,一拉開,🤩原來好長一條既煙三文魚。😋闊條麵既忌廉味都夠味🤗特色拼盤 $98幾豐富,有洋蔥圈,芝士條,雞翼,日式餃子,咖哩角😆芝士條咬落可以拉絲!記得趁熱食啦🤤係蜜汁雞翼,外皮又脆又甜朱古力蛋糕加左$35有蛋糕同沙律整得幾有心思幾靚❤️,岩曬打卡

🤓Dinner set 價格合理,最貴都只係百二蚊

🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108

🐟煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $126

🤗特色拼盤 $98
幾豐富,有洋蔥圈,芝士條,雞翼,日式餃子,咖哩角

😆芝士條咬落可以拉絲!
記得趁熱食啦

🤤係蜜汁雞翼,外皮又脆又甜

朱古力蛋糕
加左$35有蛋糕同沙律
整得幾有心思幾靚❤️,岩曬打卡

2020-11-05
2020-11-08 27 瀏覽
今日朋友叫我出去陪佢買波鞋, 結果係佢買到心頭好, 而我就買唔到,難得出到黎, 梗係食埋個飯, 係街邊見到第三站個BANNER幾好食咁, OPENRICE又多好評, 我地就上左去食了出電梯就見到佢個英倫風牌, 包唔會去錯環境都幾闊落, 坐得都幾舒服主要都係食SET DINNER, 百幾蚊位到, 正常價位跟餐沙拉+$35就有沙拉同蛋糕, 咁梗係叫埋啦, 食落個沙拉都幾新鮮, 麻醬都幾多下, 包你唔會食食下冇醬, 幾開胃蜜糖雞翼-$52有六隻, 而且隻隻都咁大隻, 都幾抵食, 上枱係超熱, 進食時一定要小心, 入面幾多肉汁, 蜜糖包住雞翼更能吊起個鮮味雞翼出前一丁=$42上到CAFE就有一種青春既感覺撲埋黎, 想起青春, 就想起那些年, 想起那些年, 就想起出前一丁, 於是我地就叫左個出前一丁食, 軟硬夠適中, 可見廚師功力, 而且雞翼有四隻, 岩晒我地D雞翼控墨西哥香辣肉丸燴意粉-$116個醬甜甜地, 令人有越食越想食既感覺, 而且肉丸都幾多, 而意粉咁食異常地夾, 肉丸好味芝士火腿飛碟-$38上到去越食越想傾, 咁又想食, 又叫多個飛碟食, 個芝士係飛碟度融化晒, 好正呀黎到CAFE梗
今日朋友叫我出去陪佢買波鞋,
結果係佢買到心頭好, 而我就買唔到,
難得出到黎, 梗係食埋個飯,
我地就上左去食了
出電梯就見到佢個英倫風牌, 包唔會去錯
環境都幾闊落, 坐得都幾舒服
主要都係食SET DINNER, 百幾蚊位到, 正常價位

跟餐沙拉

蜜糖雞翼-$52

雞翼出前一丁=$42

墨西哥香辣肉丸燴意粉-$116

芝士火腿飛碟-$38

黎到CAFE梗係要飲野啦, 左係薄荷朱古力, $44, 右叫隱者, 跟餐+$10, 都幾好飲

最後食埋個藍莓芝士蛋糕, 為今日劃上完美既句號

總結食物好食, 環境OK, 適合傾計同玩, 有機會下次會再黎
2020-11-08
2020-11-08 26 瀏覽
記得以前好鐘意成班朋友去cafe玩,為左重拾回憶,今日就去左旺角金雞廣場既station 3 食個下午茶cafe 面積都幾大,而且座位夠晒闊落,岩晒一班朋友黎聚會lunch set都幾抵食,仲可以加配甜品。至於飲品方面,有個塔羅系列既特飲好特別我地叫左戀人(士多啤梨,玫瑰綠茶), 同埋正義(蜜桃柚子蜜)。兩杯黎講我比較鐘意戀人,因為本人係好鐘意玫瑰,飲品有淡淡既玫瑰香味,再加上有士多啤梨既甜酸味,成杯飲品有好清新既感覺前菜沙律,我好鐘意個胡麻醬,味道好濃,點埋新鮮沙律菜,越食越滋味意式芝士焗肉醬闊條麵,一食落仲係熱辣辣,芝士有拉絲,肉醬酸酸地好開胃煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵,有大大塊煙三文魚,忌廉汁好creamy, 闊條麵軟硬度適中,有好滿足既感覺特級海鮮拼盤,全部炸到金黃色勁吸引,食落熱辣辣,脆卜卜。點埋沙律醬可以減少油膩感,食下一件,食下又一件最後吾少得甜品,呢個紐約芝士蛋糕超香濃,而且幼滑,食到我即刻心心眼今日呢餐有得玩,又有好味既食物,真係滿足晒兩個願望

cafe 面積都幾大,而且座位夠晒闊落,岩晒一班朋友黎聚會

今日呢餐有得玩,又有好味既食物,真係滿足晒兩個願望
  • 意式芝士焗肉醬闊條麵
  • 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
  • 特級海鮮拼盤
  • 紐約芝士蛋糕
2020-11-06 59 瀏覽
要比負評主要原因是待應前言不對後語,第一個女待應同我哋講:點part set主菜部分因分量比較大會先上兩個,食完後讓我哋再叫第三個。我哋都唔想做大嘥鬼,所以接受佢嘅提議。我哋食完發覺可以上第三個主菜時第二個女待應話:part set係三個主菜揀兩個主菜,甜品另上。我哋都吓,同剛剛個女待應講既係完全係兩回事。甘好唔抵,我哋比4個人dinner set錢只食到2個人dinner set份量;雖然指定飲料任飲,但全部都係糖水,難飲過藥水;最後上個所謂甜品hea到爆,普通多士加d cream,等得耐又無誠意。絕對無第二次。
要比負評
絕對無第二次。
2020-11-04 39 瀏覽
辛苦返工, lunch time真係應該搵個舒服嘅地方歇一歇,呢間Cafe夠寬敞,而且好多梳化位,令人坐得好舒服。佢嘢飲同小食嘅選擇,比起主食多;所以如果想搵個地方同朋友吹吓水,放空下,呢度係唔錯嘅選擇。佢嘅意粉同飯嘅份量都幾多,味道屬於清淡系列,唔會太濃味;另外,睇得出廚師喺擺盤方面都幾用心。佢嘅雞翼煎得好香脆,蜜糖味剛剛好,唔會太甜。薯條好明顯係即叫即炸,黑松露味唔算重。嘢飲方面,我同同事都叫咗杯特濃熱朱古力,一杯有cream一杯冇cream,佢朱古力味都幾濃,但當然有cream就香啲啦。
佢嘅雞翼煎得好香脆,蜜糖味剛剛好,唔會太甜。
薯條好明顯係即叫即炸,黑松露味唔算重。

2020-11-04 23 瀏覽
這一家Cafe的裝橫無論是牆身或者是桌椅都係白色為主 給客人一種簡潔乾淨的感覺 椅子有點像梳化 夠寛闊可以放袋 而且坐得很舒服🤍🤍🤍有8個餐可以選擇 跟飲品(如果過$38補返差價 其實全部特飲都過😂 不過不是補太多 也👌🏻)選了咗卡邦尼煙肉雜菌意大利粉 $102黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122不過不失 不過也是好吃的 味道挺濃的+$35配田園沙律同一件Cake🍰再點了一份蜜糖雞翼$52 有6隻 這個推薦喔 即點即炸 脆脆的甜甜的 不是很小的那一種😋我點了一杯薄荷朱古力 朱古力味濃 很好喝👍🏻👍🏻一按鐘店員就會很快過來 服務態度也很親切😃覺得這裡很適合跟朋友聊天吃東西 有好多遊戲可以讓客人拿去玩 有一個輕鬆的晚上😆

而且坐得很舒服🤍🤍🤍

即點即炸 脆脆的甜甜的 不是很小的那一種😋
我點了一杯薄荷朱古力 朱古力味濃 很好喝👍🏻👍🏻

一按鐘店員就會很快過來 服務態度也很親切😃
2020-11-03 32 瀏覽
好耐冇同朋友出嚟食飯啦,所以揀咗星期一晚去一間人氣好高嘅樓上Cafe。呢間Cafe最搶眼嘅一定係佢精緻嘅裝修,成間餐廳睇落好高級得來又帶一點文青嘅味道。侍應好快就帶位請我哋入餐廳,我同朋友都點左一個晚餐set,好快就上咗主菜。我叫咗一個意大利飯,主菜嘅賣相十分之好,睇落已經令人好想快啲開餐,特別係朋友點嘅闊條麵,煙三文魚擺成玫瑰花咁嘅樣,真係又睇得又食得。沙律都好快上菜,成個沙律食落覺得好清新又開胃,芝麻沙律醬令成個沙律昇華不少。最期待嘅就係蜜糖雞翼。果然冇令我哋失望,蜜糖味十分之濃郁,配上有香又脆嘅雞翼,真係好想再叫多幾碟雞翼嚟食。10分推薦大家一定要利是呢一個蜜糖雞翼。最後當然唔少得甜品,我同朋友都點左朱古力蛋糕,下次有機會一定會嚟試吓其他款嘅蛋糕。飲品我哋兩個都點左薄荷朱古力,飲品上面嘅cream真係令呢杯特飲成為忌廉控必選嘅飲品!呢間餐廳真係又靚又好食,下次我都會再帶朋友嚟食
呢間餐廳真係又靚又好食,下次我都會再帶朋友嚟食