2020-12-13
係咁忙既旺角金雞廣場上面,有間可以坐低休息忙裡偷閒既樓上cafe: station 3 cafe。今次第二次黎,介紹埋比身邊啲朋友仔!入面裝修簡約,白色令人好精神,仲要全部都係沙發櫈,坐得好舒服。野飲menu啲名好特別,淨係睇名都好吸引!煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵賣相好出色,三文魚好似朵花咁放係中間,睇見都好開心。煙三文魚唔會太咸,保留到原有鮮味,闊條麵亦夠入味,唔錯。卡邦尼煙肉雜菌意粉卡邦尼同煙肉係絕配,仲要意粉都索晒煙肉既咸同香味,卡邦尼夠杰身,唔會搞到意粉太濕,食完唔會見到碟底有盤水係到。麥樂雞好脆、熱辣辣,上面油左一層蜜糖係上面,估唔到又幾match,出色!黑松露薯條松露好香,食落味道都好出,唔似有啲地方既平價松露得香味無味道,隔離既茄醬我覺得唔洗要都得,點左反而蓋過左黑松露陣味。海鮮拼盤份量好多,全部都係我最中意既炸野,有蟹鉗、炸蝦、魷魚圈、魚手指同帶子,一次過試晒咁多款炸海鮮,配上酸忌廉醬,食幾多都唔會厭!節制(左)、吊人(右)飲品唔止個名得意,顏色都好吸睛,飲落係啲水果梳打水,好特別,食完啲油膩野飲返啲清新既飲品refresh下就岩岩好!
野飲menu啲名好特別,淨係睇名都好吸引!
煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
卡邦尼煙肉雜菌意粉
麥樂雞
黑松露薯條
海鮮拼盤
節制(左)、吊人(右)