第三站

Station 3 Cafe
2020-11-02 27 瀏覽
又嚟金雞搵食啦~ 呢間CAFE已經係第二定第三次嚟食,坐得舒服,侍應又有禮。今日係午飯時間過嚟,唔算多人,WALK-IN都有位。點咗兩客套餐,加一客蜜糖雞翼。一客係黑松露帶子鮮菌意大利飯,另一客係卡邦尼煙肉雜菌意粉。先嚟嘅卡邦尼煙肉雜菌意粉,好大碟!聞到濃烈芝士味,仲有碎芝士喺盤拌碟,見到差唔多條粉都沾滿芝士,夾入口啖啖都有芝士味加雜菇,不過都係食得出一款慣常食嘅芝士味道,並未有食多多重口感。粗意粉偏軟身,貼合港人口味,煙肉亦都細細片,唔會好硬或咸味重。個意大利飯又係望落去好大碟,雀仔胃女仔可以兩個SHARE食。黑松露香味洋溢,入口芝士忌廉味濃厚,每口有碎黑松露。不過似乎選用咗珍珠圓米,唔似係意大利米,所以入口係偏軟身而唔係意大利米咁粒粒分明有咬感。至於帶子,係小粒炒香鎖味先再加入飯一齊炒,外層偏硬身,內裡係軟,無散開晒或者係韌到咬唔到。蜜糖雞翼一客6隻!即叫即焗方式煮,外層皮脆內層肉嫩,有少許蜜肉汁,不致內"乾爭爭"。可ENCORE套餐$35 加配咗沙律及蛋糕。沙律都係正常不過不失,始終都係芝麻醬幫忙吊味。飽嘅關係,蛋糕只好外賣走,餐廳貼心到外賣大盒仲要點綴朱古力醬。成個朱古力CAK
今日係午飯時間過嚟,唔算多人,WALK-IN都有位。

套餐$35 加配咗沙律及蛋糕。沙律都係正常不過不失,始終都係芝麻醬幫忙吊味。飽嘅關係,蛋糕只好外賣走,餐廳貼心到外賣大盒仲要點綴朱古力醬。成個朱古力CAKE都正常但又唔會偏甜,份量一件亦都啱啱好!

蜂蜜綠茶正常味道。至於拿鐵咖啡,好有心思咁拉花配合萬聖節主題。入口啡味相對弱啲,唔重味,溫度偏向室溫了,如果可以再溫感暖口返,就好好多。
因為份量相對大而且係芝士嘅關係,食半個都已經飽飽啦!如果可以建議多啲蕃茄汁、紅酒汁系列嘅粉飯選擇,女仔可以SHARE食,中和返芝士味,唔會變咗食半份就膩晒。呢個價錢配份量加正常之上嘅質素,仲唔係要大大力懲罰!
2020-10-30
2020-11-01 26 瀏覽
就晌金雞廣場樓上有間幾chill嘅cafe裝修以黑白為主 還有pepe陪你而且一格格嘅梳化位 有空間感好啱同班fd晌度傾計談心有嘢食、有嘢飲、有board game玩🎠🍴墨西哥香辣肉丸燴意粉 ($116)🥤餐飲蜂蜜綠茶醬汁香辣 配有唔少嘅青紅椒豬肉丸好好食 好彈牙 好香黑椒味惹味之選👍🏻🍴黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($122)🥤餐飲青蘋果綠茶黑松露味非常之香面頭灑上大量芝士碎 好香炒過嘅洋蔥同新菌 增添了口感🍴特色拼盤有炸洋蔥圈、蜜糖雞翼、餃子、咖喱角、炸芝士條蜜糖雞翼好好食好香蜂蜜 雞翼皮好香脆餃子炸過好脆 配了章魚小丸子嘅醬汁味道幾特別其他炸物都熱辣辣、脆卜卜不錯的小食🍴跟餐加($35)配有胡麻醬沙律、蛋糕我哋揀咗法國朱古力芝士蛋糕朱古力味非常之濃 芝士味唔算太重蛋糕幾鬆軟 好啱配咖啡或茶都好夾

就晌金雞廣場樓上有間幾chill嘅cafe
裝修以黑白為主 還有pepe陪你
而且一格格嘅梳化位 有空間感
好啱同班fd晌度傾計談心
有嘢食、有嘢飲、有board game玩🎠

🍴墨西哥香辣肉丸燴意粉 ($116)
🥤餐飲蜂蜜綠茶
醬汁香辣 配有唔少嘅青紅椒
豬肉丸好好食 好彈牙 好香黑椒味
惹味之選👍🏻

🍴黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($122)
🥤餐飲青蘋果綠茶
黑松露味非常之香
面頭灑上大量芝士碎 好香
炒過嘅洋蔥同新菌 增添了口感

🍴特色拼盤
有炸洋蔥圈、蜜糖雞翼、餃子、咖喱角、
炸芝士條
蜜糖雞翼好好食
好香蜂蜜 雞翼皮好香脆
餃子炸過好脆 配了章魚小丸子嘅醬汁
味道幾特別
其他炸物都熱辣辣、脆卜卜
不錯的小食

🍴跟餐加($35)
配有胡麻醬沙律、蛋糕
我哋揀咗法國朱古力芝士蛋糕
朱古力味非常之濃 芝士味唔算太重
蛋糕幾鬆軟 好啱配咖啡或茶都好夾
2020-10-31 69 瀏覽
#double👧🏽👧🏻吃在旺角-【#double_樓上Cafe |第三站🍴💛】..#🥭👧🏻 今次同朋友嚟到旺角另一間樓上Cafe🍴餐廳以白色為主的設計帶俾人好舒服的感覺~ -套餐包括一份主食 同埋$38飲品一杯~🔻意式芝士焗肉醬闊條麵🍝 ($66)🔻西班牙煙鴨胸燴飯🍅 ($76)🔻蜜糖雞翼($52) 🔻魚手指配薯條🍟($52) 主食嘅份量好多👍🏼 闊條麵軟硬適中 大量嘅肉醬加埋芝士 大滿足啊!鴨胸好足料 燴飯味道濃郁 👧🏻覺得雞翼最好食 夠脆夠juicy💕 魚手指多幾件就好了😋薯條再脆啲仲正~👧🏻另外加$35 有埋沙律同蛋糕 三款cheesecake入面 今次揀咗紐約芝士蛋糕 味道同出面買嘅一樣 唔錯🤓 沙律都ok跟餐飲品🍹🔻榛子朱古力🍫 (+$6)🔻芒果乳酪🥭(+$10)朱古力味道正常~芒果乳酪好香好清新🤪---------🍴餐廳名稱:第三站 Station 3 Cafe📍地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室-🔎餐廳選擇👉🏼#double_樓上Cafe🔎菜式選擇👉🏼#double_西式🔎口味選擇👉🏼#double_甜#double_咸...#double👧🏽👧🏻💛🍴#do
#double👧🏽👧🏻吃在旺角
【#double_樓上Cafe |第三站🍴💛】
套餐包括一份主食 同埋$38飲品一杯~
🔻意式芝士焗肉醬闊條麵🍝 ($66)
🔻西班牙煙鴨胸燴飯🍅 ($76)
🔻蜜糖雞翼($52)
🔻魚手指配薯條🍟($52)

👧🏻另外加$35 有埋沙律同蛋糕

跟餐飲品🍹
🔻榛子朱古力🍫 (+$6)
🔻芒果乳酪🥭(+$10)
朱古力味道正常~芒果乳酪好香好清新🤪
🔎菜式選擇👉🏼#double_西式
🔎口味選擇👉🏼#double_甜#double_咸
#double👧🏽👧🏻💛🍴
#double_official #double_兩姐妹
#相機食先#hkig#吃貨#美食分享#打卡#hkgirl#hkfood#foodshare#foodpic#foodphotography#hkblogger#foodiehk#hkfoodie#hkfoodblogger#hklife#hk#hk852#likeforlikes#一路食一路post#Station3cafe#第三站#Cafe#Pasta#Mongkok#咖啡店
2020-10-29 83 瀏覽
Station 3一向喺旺角區都好出名 又要黎食下 因為係lunch time 時段 所以先叫左2個lunch set 蟹肉忌廉雜菌闊條麵 $70 包1杯$38嘅飲品 叫貴啲只需補差價 闊條麵算係蝦人煮 因為唔夠火候個心會硬 夾硬煮太耐又會1pat咁 呢度2樣都冇 啱啱好 仲有幾分彈牙 蟹肉都好多 拆晒出黎啖啖肉 正呀!😍另一個set係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $82 識我嘅都知我係黑松露控 唔夠煤氣味我會唔開心🤣 呢碟我好滿意 唔知以為漏煤氣添🤪野飲方面要讚讚杯神仙 其實係茉莉花 杞子同檸檬草沖成嘅花草茶 本身唔係太中意呢類型嘅茶 但佢真係好fresh 飲落好舒服 養生嘅感覺 真係忍唔住要講句:fitness is my passion 🤣最後要點名讚賞埋個特濃芝士薯條 因為真係好濃😍😍 重口味嘅芝士控必食呀!! 真係每一啖都係芝士味 加上薯條新鮮炸出黎 好味到傻😜

2020-10-21
2020-10-28 62 瀏覽
次次去親金雞廣場都要經歷排隊等lift無位入lift既無限輪迴😂但食完Station 3 覺得排咁耐係抵架🖖出lift一直行到尾就係佢~門口就有board games任揀任玩本身以為佢好細間 原來都幾大 仲要坐得好舒服食完坐係到打機吹水都唔會趕你走🎃餐廳仲有好多好得意既擺設😍🥕蟹肉雜箘忌廉闊條麵 $108佢地係用真既蟹拑肉!!! 唔係一條條既肉絲唔係蟹棒 唔係蟹柳 唔係粉係真係一大舊蟹拑肉🦀 我食左一啖覺得好驚訝lol!!!仲要份量超充足 睇相都見到超多肉!食落仲好鮮甜😍每一條闊條麵沾滿超級香濃香滑既sauce!!而且加左啲紅椒青椒 少少辣 食得更過癮🥕墨西哥香辣肉丸燴意粉 $116d人成日話ikea個肉丸好食 我食過一次覺得麻麻 就對肉丸有戒心了😂今次見到好多人推廌呢個 就鼓起勇氣試下點知都幾驚喜!肉丸多汁又彈牙😋 配埋酸酸辣辣既醬🤩 🥕海鮮拼盤 $98呢一盤炸物 炸漿比較薄身 唔係好硬既麵粉或麵包糠油膩感比較少 對喉嚨既負擔比較細🥰🤗魚手指: 炸得好酥脆 鱈魚肉肉質厚實得黎仲有彈性🤗炸蟹鉗: 份量十足 口感而且比較實 咬開唔係假蟹鉗成口粉😍 🤗炸蝦: 爽口彈牙 🤗炸帶子:  豐厚肉
但食完Station 3 覺得排咁耐係抵架🖖
出lift一直行到尾就係佢~

門口就有board games任揀任玩

本身以為佢好細間 原來都幾大 仲要坐得好舒服
食完坐係到打機吹水都唔會趕你走🎃

餐廳仲有好多好得意既擺設😍

🥕蟹肉雜箘忌廉闊條麵 $108
蟹肉雜箘忌廉闊條麵

佢地係用真既蟹拑肉!!!
唔係一條條既肉絲
唔係蟹棒 唔係蟹柳 唔係粉
係真係一大舊蟹拑肉🦀 我食左一啖覺得好驚訝lol!!!
仲要份量超充足 睇相都見到超多肉!
食落仲好鮮甜😍
每一條闊條麵沾滿超級香濃香滑既sauce!!
而且加左啲紅椒青椒 少少辣 食得更過癮

🤗炸帶子:  豐厚肉身食落幾嫰滑 時間拿掐得岩岩好
🤗魷魚圈: 呢個有少少硬 炸耐左

🥕oreo曲奇奶昔 +$18
oreo曲奇奶昔
oreo味濃郁!
滑順既奶昔配埋oreo碎塊令到個 口感更加豐富😍

蟹肉雜箘忌廉闊條麵
墨西哥香辣肉丸燴意粉
oreo曲奇奶昔
2020-10-25 39 瀏覽
去開旺角買野,想去間cafe食下野,又可以玩boardgame。佢又係金雞,食完野又有小巴巴士走好方便-🐟煙三文魚野菌忌廉會闊條麵|💰126好多野菌,而且忌廉味夠重✨但又一啲都唔漏,啲面仲好掛汁煙三文魚嘅份量一啲都唔孤寒‼️.🍝意式芝士焗肉醬闊條麵|💰98好多芝士,而且芝士燒得好香覺得超惹味‼️而且野菌都好爽.闊條面嘅軟硬度煮得啱啱好,都好掛汁!.套餐贈送💰38嘅嘢飲加💰35仲有沙律同埋蛋糕-🍤特級海鮮拼盤|💰98魚手指|炸蝦|炸蟹鉗|炸帶子|魷魚圈‼️所有都炸得超鬆脆‼️同埋個醬真係冇得頂炸粉唔算厚,點埋個他他沙律醬超好食每樣都食到佢本身入邊食材嘅味道😌✨魷魚爽口💕炸魚條好軟💕帶子甜甜地-🌸花茶:小天使|原價:💰56🌟薰衣草|紅玫瑰花|茉莉花|檸檬草 一飲落去已經好清香,幾醒神.神仙|原價:💰56🌟茉莉花|檸檬草|杞子|桂圓肉依杯就比較溫和啲,而且帶桂圓嘅味道,好潤.花茶系列都有唔同嘅功效例如改善失眠、頭痛、貧血嗰啲等等食完野又可以解油膩🔥同埋佢一直有個燭火keep住茶嘅溫度-同埋佢都幾闊落好坐,又有 free wifi,行到攰上嚟吹下水、食下野都唔錯㗎(⊙ω⊙)嘢食又大份又好食

🐟煙三文魚野菌忌廉會闊條麵|💰126
好多野菌,而且忌廉味夠重
✨但又一啲都唔漏,啲面仲好掛汁
煙三文魚嘅份量一啲都唔孤寒‼️

🍝意式芝士焗肉醬闊條麵|💰98
好多芝士,而且芝士燒得好香
覺得超惹味‼️而且野菌都好爽

闊條面嘅軟硬度煮得啱啱好,都好掛汁!
套餐贈送💰38嘅嘢飲
加💰35仲有沙律同埋蛋糕
🍤特級海鮮拼盤|💰98
魚手指|炸蝦|炸蟹鉗|炸帶子|魷魚圈
‼️所有都炸得超鬆脆‼️同埋個醬真係冇得頂
炸粉唔算厚,點埋個他他沙律醬超好食
每樣都食到佢本身入邊食材嘅味道😌✨
魷魚爽口💕炸魚條好軟💕帶子甜甜地

🌸花茶:
小天使|原價:💰56
🌟薰衣草|紅玫瑰花|茉莉花|檸檬草
一飲落去已經好清香,幾醒神

神仙|原價:💰56
🌟茉莉花|檸檬草|杞子|桂圓肉
依杯就比較溫和啲,而且帶桂圓嘅味道,好潤

花茶系列都有唔同嘅功效
例如改善失眠、頭痛、貧血嗰啲等等
食完野又可以解油膩
🔥同埋佢一直有個燭火keep住茶嘅溫度

2020-10-25 40 瀏覽
同老友臨時約食晚飯 諗起既餐廳都無曬位好在係Openrice搵到呢間餐廳 即刻book到位呢間Station 3 都幾容易搵 環境白雪雪幾醒神 座位寛敝都又坐得舒服侍應們服務都好好 介紹餐牌清楚易明我地落左單 等左一陣就有得開餐講下食物先:西柚綠茶 比想像中甜 但自動少冰 係呢個天氣好貼心呀 唔會凍到想咳黑松露燴飯味道偏淡 女仔fd食唔哂蟹肉白汁意粉重味過飯少少 份量都多啲 我大食啲勉強食得哂雖然食物唔算標青 但勝在好坐 服務好 唔會趕客今日平日都坐到7成滿相信好多係回頭客下次再試埋小食先💛
同老友臨時約食晚飯 諗起既餐廳都無曬位

相信好多係回頭客
下次再試埋小食先
💛
2020-10-22
1 分鐘 (堂食)
2020-10-23 46 瀏覽
佢完全癲覆左我對肉醬意粉嘅印象 好似一碟濕炒河粉 價錢要around $100以上 服務態度差 環境充斥住k房嘅味道 坐得唔舒服 食完想即刻離開食物比k buffet更差!千祈唔好比好評呃左!!

佢完全癲覆左我對肉醬意粉嘅印象
好似一碟濕炒河粉 價錢要around $100以上
服務態度差 環境充斥住k房嘅味道
坐得唔舒服 食完想即刻離開

食物比k buffet更差!

千祈唔好比好評呃左!!
2020-10-23
旺角樓上Cafe鋪真係好多,其中我最鍾意去首選一定係Station 3 第三站🍹呢度裝修以白色主題為主,而且座位主要係沙發卡座,坐得舒適之餘食物質素仲好好添。所以我時常會帶朋友嚟幫襯😋今日我哋揀咗兩個晚餐仲有D小食一齊開心share,呢度晚餐價錢公道,晚餐系列所有套餐仲會贈送$38飲品,最鍾意嗌呢度嘅朱古力系列,真係好好飲㗎!#意式芝士焗肉醬闊條麵 $98呢度嗰闊條麵絕對可以滿足到大胃王嘅胃口😆滿滿一大盆香噴噴嘅肉醬闊條麵,加埋軟綿綿嘅芝士醬,誘惑度簡直係一百分💯呀!而且闊條麵keep到彈牙零發脹,真係好考廚師功夫👍so so yommy❤️#卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102呢度個卡邦尼意粉真係百吃不厭!😋creamy得來夠哂多,保證每一條意粉都可以掛滿醬汁,實在太美妙了!而且我鍾意呢度啲煙肉剛剛熟,仲keep到軟身嘅質感,加埋頂頭一層非常大方嘅芝士,真係好鬼正!#日式餃子 $36呢度個日式餃子🥟炸到個表皮有少少脆,還加了章魚小丸子個醬汁令到佢酸酸甜甜,仲加咗我最鍾意食嘅紫菜,真係超好味食唔停㗎!超推介一定要試!#蜜糖雞翼 $52好鍾意食呢度啲雞翼!原隻慢慢烤,烤到啲雞翼脹卜卜, 塊皮帶少少

#意式芝士焗肉醬闊條麵 $98

#卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102

#日式餃子 $36

#蜜糖雞翼 $52

好鍾意食呢度啲雞翼!原隻慢慢烤,烤到啲雞翼脹卜卜, 塊皮帶少少脆身,而且有勁多蜜糖汁,一咬落去同埋肉汁混為一齊,超級正!而且雞肉keep到好嫩滑,又係好味到停唔到口㗎!雞翼控必試!一定鍾意❤️

#焦糖朱古力🍫

通常我都會加幾蚊轉飲特飲,呢度個焦糖朱古力好味㗎 !有朱古力味有焦糖味好平衡!味道又唔會太甜,剛剛好仲可以頂下甜品癮潻㗎!

2020-10-22 34 瀏覽
今日去開旺角買嘢,見有啲肚餓所以就上咗嚟呢間餐廳食飯啦,都有一段時間冇入呢間餐廳,細細個好鍾意過嚟玩桌遊但係而家因為疫情關係就冇玩啦,話時話,仲見到有呢個酒精搓手液喺店舖入邊俾我哋使用,感覺幾良好!跟住我哋叫咗一碟小食洋蔥圈分享跟住仲有兩個套餐,包括一個鴨胸意大利飯同埋卡幫你意粉,梗係唔少得飲嘢啦,不過可惜今日冇咖啡,我叫咗一杯Oreo奶昔朋友叫咗一杯朱古力奶昔,都好好味呀擺得好靚好精美。一上碟哇啲食物都真係好大份喎,早知淨係叫一碟飯加好多小食就算啦因為都比較細食我哋,但係如果識好多嘢嘅人就可以入嚟一定食得你飽,另外我哋跟餐加咗沙律同埋甜品,沙律好好味甜品都唔錯賣相仲好靚添😚開咗咁耐好似啲質素仲高過之前,下次有機會再嚟食下先

2020-10-21 28 瀏覽
係旺角搵舒服既CAFÉ HEA都有好多選擇~ 今晚就黎左係金雞廣場入面既station 3 café~ 佢既招牌係用左英國tube既設計! 去唔到旅行就黎呢度當去左次倫敦既車站啦hahaha 我地叫左個dinner set 係芝士肉醬闊條麵, 仲有叫左個燒牛肉沙律, 同埋一D 小食, 包括有雞翼,肉丸等等~~~ 另外仲加左兩件CHEESECAKE~ 一件blueberry, 一件new York cheesecake 真係大滿足! 芝士肉醬闊條麵真係好芝士~ 滿滿既芝士鋪係個麵上面, 仲有拉絲! 份量都好多! 夠哂飽! 燒牛肉沙律配上大量芝麻醬! 真係每塊菜都有醬汁唔驚好乾! 好好食! 菜都好新鮮, 燒牛肉好嫩! 雞翼同肉丸都係叫左墨西哥風味! 食落有BBQ醬既味! 好香好好食! 肉丸結實而D 肉唔鬆散! 正! 臨尾以兩件cheesecake同花茶作結, 真係好爽!

臨尾以兩件cheesecake同花茶作結, 真係好爽!

2020-10-21 36 瀏覽
放工後突然有公事要喺公司群組傾,周圍D餐廳晚飯時段人多又逼,想舒舒服服慢慢傾就選了這間樓上Cafe,而且有嘢食有嘢飲。有播放ViuTV的電視,不過設置了靜音,不會騷擾到顧客。可以飽覽旺角街頭的景觀。預計會傾一段時間,所以先點餐。餐飲可以升級做健康的花茶,雖然不是用口傾但一邊OT一邊歎茶都有點安慰。花茶很快就來到,精緻通透的茶壺內可以清楚看到裡頭的原料。有蠟燭在下邊保持溫度能一直喝到溫暖的茶。花茶倒入杯中雖然很清澈,只有淡淡的淺黃色,但已經包含了各種原料的味道和香氣。檸檬草的香氣很清新醒神,己子和圓肉的味道讓茶增添味道。食物方面點了晚餐G,加35蚊可以有田園沙律及一件Cake。沙律的芝麻醬很香,蔬菜又新鮮,很開胃。主食的黑松露帶子野菌意大利飯,在上檯前已經聞到那陣香味!配料的也很豐富多樣,有帶子;不同類型的菇菌。口感和味道都不同,讓這碟飯的層次更加豐富。還有這兩樣很像的東西,其實上面是芝士碎,下面是洋蔥片。整體來說這個飯調味很香,但不會過漏,而且飯粒很飽滿,沾滿了配料的味道。最後還有件芝士Cake(三款裡面的紐約款)碟上類似沙畫的藝術設計太正了。蛋糕本身很實淨,芝士味香濃,配上糖漿和Cr

有播放ViuTV的電視,不過設置了靜音,不會騷擾到顧客。

可以飽覽旺角街頭的景觀。

主食的黑松露帶子野菌意大利飯,在上檯前已經聞到那陣香味!
配料的也很豐富多樣,有帶子;
不同類型的菇菌。口感和味道都不同,讓這碟飯的層次更加豐富。
還有這兩樣很像的東西,其實上面是芝士碎,下面是洋蔥片。
蛋糕本身很實淨,芝士味香濃,配上糖漿和Cream,甜味吊起來,好吃。我一邊吃還一邊注意不要破壞旁邊的藝術品。(可惜還是弄壞了)
最後的完食照。花茶喝完了還可以再加水,味道也不會變淡,很抵喝。

PS:雖然是否黃店並不是我選擇一家餐廳的主要原因,但如果知道自己選擇的是黃店會更加放心和滿意。
2020-10-20
5 分鐘 (堂食)
  • 花茶(神仙)
  • 紐約
  • 黑松露帶子野菌意大利飯
Station 3位於旺角金雞廣場,依到其實都唔多食肆,但竟然有一間cafe係25F, 我記得Station 3前身係一間以漫畫為主題既cafe,可以無限任睇漫畫,但時代慢慢淘汰了紙本漫畫,不過board game依然好流行,因為玩既時候可以同人有好多交流。Station 3夜晚主要食set dinner, +HK$35可以跟沙律同芝士蛋糕,沙律都幾大碟,又夠新鮮!主菜今次試左蟹肉雜菌忌廉闊條麵,蟹肉份量奇多,忌廉汁夠滑口香濃,闊條麵唔係好闊個種,唔會太稔或者硬,幾有咬感,好食。墨西哥香辣肉丸燴意粉,比想像中無咁辣,醬汁甜甜地,好開胃,肉丸好大粒,有成6粒,份量又係好多,外層食得出有少少煎香過,唔會乾身,仲好有肉汁!小食叫左BBQ單骨雞翼,好特別,因為將雞翼整到好似雞槌咁樣,可以拎住支骨食,啖啖肉,好滋味,食得出即叫先即整,調味恰到好處,唔會太咸太濃味,但又好惹味,好值得試!飲品試左Oreo奶昔,好足料,好夠味,好似真係食更Oreo餅咁,另外叫左「可人兒」,姐係洋甘菊、歐薄荷、杞子、桂圓肉。茶味回甘,飲完覺得唔會太「漏」,好夾餐飯。最後芝士蛋糕要左藍莓味,因為我唔係太食甜野,所以將藍莓

最後芝士蛋糕要左藍莓味,因為我唔係太食甜野,所以將藍莓醬隔走左。Station 3既野食份量大又好味,坐得好舒服,值得推介,下次會再黎試下其他食物!

2020-10-18
  • BBQ單骨雞翼
2020-10-17 1546 瀏覽
餐廳裝修以白色為主調, 天花板掛上綠色植物, 感覺清新明亮, 座位舒適, 餐廳仲免費提供 board game 給客人 , 與閨蜜好友,有得食有得玩, 不錯的好去處 。煙三文魚忌廉燴闊條麵 (午餐)$82(午餐 +$35 :田園沙律+ 甜品蛋糕)田園沙律, 是爽甜的蔬菜加上 胡麻醬, 令人胃口大開。 煙三文魚捲成一朵漂亮的玫瑰花,賣上精緻,意大利粉入口煙煙靭靭 , 軟硬適中, 完全沐浴在忌廉汁中,奶香誘人,每條意粉都掛滿稠密忌廉汁,令意粉更加鮮味, 夾合埋滑溜野菌粒,口感豐富而滋味。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 (午餐)$82黑松露野菌飯口感濕潤, 還有啖啖濃郁芝士和黑松露獨特香氣,配上滑溜的雜菌粒、鮮味帶子粒, 口感鮮味及層次感, 十分享受。海鮮拼盤$98即叫即製的海鮮拼盤, 上枱時 ,熱呼呼,香噴噴 , 每款外皮都炸到金黃色, 令人垂涎,拼盤十分豐富 ,有魷魚圈、 魚條、 蟹鉗、帶子、 炸蝦 ,金香酥脆, 外脆內軟, 特別喜歡炸蟹鉗和帶子, 鮮味嫩滑 ,沾上沙律醬 , 特別惹味 ,令人停不了口,一口接一口。士多啤梨奶昔、 芒果奶昔(跟餐飲補差價$14)士多啤梨奶昔、芒果奶昔 , 杯面上

煙三文魚忌廉燴闊條麵 (午餐)$82
(午餐 +$35 :田園沙律+ 甜品蛋糕)

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 (午餐)$82

海鮮拼盤$98

士多啤梨奶昔、 芒果奶昔(跟餐飲補差價$14)
士多啤梨奶昔、芒果奶昔 , 杯面上唧了一球花形的忌廉, 賣相吸睛, 啜一口奶昔, 清新馥郁,拌勻後, 沁出蜜甜的士多啤梨、芒果的果香,十分誘人。

藍莓芝士蛋糕
芝士蛋糕面鋪上藍莓、忌廉 , 碟上加上朱古力粉點綴, 好 吸引 ,蛋糕口感濕潤、扎實, 滿滿濃郁芝士味道,窩心的飯後甜品
#旺角美食 #黃色經濟圈 #💛💛💛💛💛💛🔻 第三站 Station 3旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室////🧃意式芝士焗肉醬闊條麵 $98一嚟到已經好香芝士同香草味,闊條麵軟硬度適中,最驚硬班班痴埋一舊,呢度條條分明,肉醬味道正常,食到一粒粒肉😄有口感!/🧃煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $126一樣,闊條麵軟硬度適中,條條分明,幾中意佢個野菌忌廉汁,不會水嬲嬲,條條粉都掛到汁!/🧃特級海鮮拼盤 $98樓上cafe 經典菜式😂分別有炸魷魚圈、炸蝦條、炸帶子、炸蟹鉗、炸魚手指,小妹最中意炸魚手指!魚柳好滑!/🧃薄荷朱古力 $44不要比綠色糖漿嚇親!😂無味嘅!朱古力有啖啖薄荷味,唔假,好冰涼的感覺/🧃Oreo奶昔 $56略嫌水左啲,可能冰重手左啲,同樣地oreo都重手,好濃郁!👍🏽/////味道:⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #station3 #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #
#旺角美食 #黃色經濟圈 #💛💛💛💛💛💛

味道:⭐️⭐️⭐️
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #station3 #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig #mongkok