2021-07-23
元朗可以話真係黃店美食天堂😂😂何大總統有啲料到!今日就試左間日式黃店嘅午市定食。香烤雞扒定食 $58+$10轉貓飯一黎到就覺得成個set真係好豐富!一碟餸加一大碗飯,有個湯,仲有個細細碟青瓜,$58有咁嘅配套真係抵到爛,仲要去雞扒好大份!塊雞非常嫩滑,但外面煎到好香脆,配埋照燒汁同紫菜,真係非常夾。至於個麵豉湯,冇昆布嘅麵豉湯硬係覺得爭啲嘢😂所以我就覺得一般般。但我覺得最麻麻嘅就係佢個貓飯,啲木魚好影響口感,因為冇執嘅關係,所以非常之乾,而且仲要非常大塊,同時又帶唔到啲咩香味俾個飯,搞到食得好辛苦,所以建議大家唔好加$10去轉貓飯,明明個珍珠飯好好食🥲。汁煮豬軟骨定食 $68 +$10轉貓飯豬軟骨煮到夠冧,同時又帶有少少爽脆,幾正。而且啲豬軟骨非常入味,一啖豬軟骨一啖飯咁食真係啱啱好。但相比起豬軟骨,都係鍾意雞扒多啲,性價比高好多!總括而言,係價廉物美之選,入到元朗可以一試!
香烤雞扒定食 $58+$10轉貓飯
汁煮豬軟骨定食 $68 +$10轉貓飯
總括而言,係價廉物美之選,入到元朗可以一試!