2021-06-30 54 瀏覽
曾經去過日本食過日本定食,好想再回味一次,相約咗朋友一齊去食。今次嚟到元朗,揀咗呢間餐廳-稚。餐廳裝修好特別,融合咗日本漫畫風裝飾。掛係牆上面嘅每一套漫畫基本上我都識。招牌蒲燒鰻魚配烏冬餐廳招牌菜,一定要食!成set入面有前菜同湯跟上,日式前菜非常開胃。薄燒鰻魚配上醬汁,入口香甜,好新鮮,而且一啲魚腥味都冇。配上烏冬一流,煮到烏冬剛剛好,非常有口感!蒜香牛油雜菌炒椰菜份量十足嘅蒜香牛油雜菌炒椰菜!又香又多蒜,炒到十分均勻!呢個配搭亦都做得好好,有口感之餘,用牛油煮出雜菌的鮮香味,值得一試。

招牌蒲燒鰻魚配烏冬
餐廳招牌菜,一定要食!

蒜香牛油雜菌炒椰菜
2021-06-29 38 瀏覽
位於朗屏附近嘅日式居酒屋 店舖位置隱蔽 但都好高人氣 要排隊🙈餐牌好簡單 一頁主食一頁小食價錢都好大眾化 黃金醬燒蠔 $28/2隻呢個必食!!14蚊一隻超抵食又好高質 蠔都肥美 唔會燒到太熟 充滿蠔香 再配上黃金醬 好邪惡😋😋原隻汁燒魷魚筒 $68可惜唔係幾夠熱 魷魚爽口 邊燒到少少脆 同個汁都好夾~兩個主食我地都跟咗定食 有漬物、前菜 有湯 有飯 好豐富😍 主食仲有沙律喺底~招牌蒲燒鰻魚 (半條) $72鰻魚夠哂熱 好肥美😛 軟諗好味~ 鰻魚汁都好惹味汁煮豬軟骨 $70份量好多 豬軟骨大大舊 煮到好諗 入哂味🙈

餐牌好簡單 一頁主食一頁小食

招牌蒲燒鰻魚 (半條) $72
鰻魚夠哂熱 好肥美😛 軟諗好味~ 鰻魚汁都好惹味

汁煮豬軟骨 $70
份量好多 豬軟骨大大舊 煮到好諗 入哂味🙈

#跟住我食唔中伏.上星期入元朗探朋友,響附近揀咗間小店食lunch門面 #打卡 幾靚嘅日式小店❣️裡面有幾張枱,地方雖小但幾乾淨👍🏻.[蒲燒鰻魚定食]*轉貓飯條鰻魚勁靚又大件!😍肉質肥美而且燒得好好!唔會太冧或太乾👍🏻貓飯其實係飯表面有紫菜&木魚片,寶寶好喜歡!如果怕個飯乾又可以加少少麵豉湯,配上木魚片好夾😋.[吉列豬扒日式咖哩定食]吉列豬扒外皮夠酥脆,豬扒肉厚又juicy!估唔到小店質素都做得咁好✨日式咖哩飯微辣帶香甜,入囗質地濃厚❤️ #verynice.下次來元朗又多個好選擇喇💞.....#ca師奶餐廳_元朗 #稚
#跟住我食唔中伏
上星期入元朗探朋友,響附近揀咗間小店食lunch
門面 #打卡 幾靚嘅日式小店❣️
裡面有幾張枱,地方雖小但幾乾淨👍🏻
[蒲燒鰻魚定食]*轉貓飯
條鰻魚勁靚又大件!😍肉質肥美
而且燒得好好!唔會太冧或太乾👍🏻
貓飯其實係飯表面有紫菜&木魚片,寶寶好喜歡!
如果怕個飯乾又可以加少少麵豉湯,配上木魚片好夾😋
[吉列豬扒日式咖哩定食]
吉列豬扒外皮夠酥脆,豬扒肉厚又juicy!
估唔到小店質素都做得咁好✨
日式咖哩飯微辣帶香甜,入囗質地濃厚❤️ #verynice
下次來元朗又多個好選擇喇💞
#ca師奶餐廳_元朗 #稚
2021-06-26 30 瀏覽
🍃早幾天去了朗屏郊遊踏青,在輕鐵站附近遇上了「稚」,覺得午餐選擇多,而且價錢親民。小店雖然不大,但環境乾淨企理,最令人意外的是食物質素很高,十分驚喜!🍱定食包括:前菜,煎茶,味增湯,珍珠米🐟蒲燒鰻魚定食($72)鰻魚香味撲鼻,非常肥美,最喜歡撈著鰻魚汁和珍珠米一起吃,滿足感爆燈!🐷豚肉生薑燒定食($60)炒過的豚肉爽彈,口感有點像豬頸肉,夾雜著洋蔥的香甜,而且份量一點也不吝嗇,不消一會兒就KO曬!
🍃

🍱
定食包括:前菜,煎茶,味增湯,珍珠米

🐟
蒲燒鰻魚定食($72)

🐷
豚肉生薑燒定食($60)
2021-06-24 80 瀏覽
呢間由開張到宜家都會間中食下, 價錢算幾實惠, 而且質素幾好!到宜家水準仍然無變, 間中黎食下唔錯!主食 - 蒲燒鰻魚 (半條)$72, 另加$30可以轉定食。定食的話會有前菜 - 玉子沙律、漬物 - 日式麻醬玉子豆腐和冷海蜇、茶、味噌湯同珍珠白飯一碗。玉子沙律加了日式麻醬, 玉子甜甜地幾開胃。漬物比想像中多, 冷海蜇有點微辣, 但都幾開胃。味噌湯唔會好咸, 內裡有冬茹和蔥味道幾好。蒲燒鰻魚味道不會太咸, 有少少燒過的焦香味, 半條份量都幾足夠。主食 - 和風牛肉, 同樣另加$30轉定食。牛肉比想像中多好多, 食完一碗飯都仲有牛肉剩, 令人好想加飯和風牛肉調味很不錯, 唔會好咸, 個人好喜歡!
到宜家水準仍然無變, 間中黎食下唔錯!

玉子沙律加了日式麻醬, 玉子甜甜地幾開胃。
漬物比想像中多, 冷海蜇有點微辣, 但都幾開胃。
味噌湯唔會好咸, 內裡有冬茹和蔥味道幾好。
蒲燒鰻魚定食

主食 - 和風牛肉, 同樣另加$30轉定食。
和風牛肉定食

和風牛肉調味很不錯, 唔會好咸, 個人好喜歡!
2021-06-24
和風牛肉定食
元朗想搵日本野食有好推介!💃🏻價錢吾貴品質高絕對值得Encore尤其配菜特別驚喜💯✨雖然細細間但係坐得好舒服全程仲要播住日文歌📣考有feel💫💫💫❐ 汁煮豬軟骨定食🍱 $70+$30評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰汁煮豬軟骨就咁睇都已經覺得好好味燒到好香💦本身既燒汁煮加埋個面既沙律醬勁夾又開胃,個人覺得有d似日式大阪燒既感覺✨⟰咬落吾會硬,炆到又淋又入味仲有肉汁滲出❗️整體份量都幾多餸飯一流🌟好鐘意佢個配菜有玉子,芝麻醬椰菜絲同漬物紅黃蘿蔔⟰主食+$30配定食🍱有前菜、漬物、煎茶、味噌湯同珍珠米飯,非常豐富而且質素好驚喜💥⟰前菜係芝麻醬玉子豆腐好特別,豆腐好滑配上日本芝麻醬超正❗️漬物係海蜇,咬落爽口煙韌💥個汁係平時日式螺肉個隻汁勁正✨⟰味噌湯唔太濃咸啖適中仲有好多野菌係底🍄⟰珍珠米飯大大碗軟硬度岩岩好🍚加埋飯素無得頂❐ 豚肉生薑燒🍱 $42+$30評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ⟰燒豚肉好特別用咗豬頸肉嘅位置,食落彈牙肥瘦均勻好香口🥘⟰薑味吾會好濃但食落慢慢滲出黎💦整體少少似麵豉汁味加埋薑味好開胃✨⟰豚肉嘅份量極多,配菜洋蔥🧅鮮甜入味送飯一

❐ 汁煮豬軟骨定食🍱 $70+$30
⟰味噌湯唔太濃咸啖適中仲有好多野菌係底🍄
⟰珍珠米飯大大碗軟硬度岩岩好🍚加埋飯素無得頂

❐ 豚肉生薑燒🍱 $42+$30
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯
⟰燒豚肉好特別用咗豬頸肉嘅位置,食落彈牙肥瘦均勻好香口🥘
⟰豚肉嘅份量極多,配菜洋蔥🧅鮮甜入味送飯一流🍚💯至於定食個配菜同上面一樣咁出色🌟

❐ 味淋魚干🍜 $42
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ 💁🏻‍♀️推介❗
⟰其實即係雞泡魚干黎到嘅時候新鮮燒起香噴噴🌟呢次係小妹第一次食雞泡魚干💫一吃即愛上❗️
⟰份量多兩個人都夠食點埋沙律醬食超夾係好開胃既小食✨

⟰外皮燒到香脆但係吾會油💫
⟰咬落肉質鮮嫩之餘仲充滿肉汁💦
⟰雞翼醃到好入味仲有少少辣惹味十分🌶

🍚推介指數
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ (10為最高)
  • 豚肉生薑燒定食
  • 汁煮豬軟骨定食
  • 味淋魚干
2021-06-22 47 瀏覽
💖上網見到元朗有間CP值高嘅日式居酒屋,於是今日同屋企人嚟試吓晚餐🥰餐廳喺朗屏西鐵站附近,行3分鐘就到,都幾方便1⃣️招牌蒲燒鰻魚定食 (半條)🍱 $102💖我哋嗌左兩份主食,加$30可以加定食,另外在配前菜、漬物、煎茶🍵、味增湯🥣同珍珠米🍚前菜係芝麻醬配玉子豆腐,漬物就有麻辣帶子裙邊,定食亦包括沙律🥗、蕃茄仔🍅同玉子燒,搭配豐富。💖蒲燒鰻魚🐟夠晒厚身,肉質嫩滑,配上甜口嘅燒汁送飯一流。半條嘅份量都幾多,食到飽飽地嘅時候,再配上煎茶,減低膩口感。2⃣️汁煮豬軟骨定食🐷 $100💖豬軟骨炆到肉質軟腍,配上調味料夠晒入味。肉質軟熟易入口,軟骨Q彈,滿滿骨膠原🤤3⃣️酥炸生蠔 (4件)🦪 $38💖另外要左份小食生蠔,外皮炸得金黃酥脆,外脆內熱,皮薄多汁。生蠔鮮甜,配上沙律醬更加清新🥰💖我哋6:30左右入座,食咗一陣餐廳已經滿晒,出面已經要等位,好受歡迎。上菜好快,職員態度好。CP值幾高,推薦!下次再嚟試吓佢午市套餐先🥰

1⃣️招牌蒲燒鰻魚定食 (半條)🍱 $102

2⃣️汁煮豬軟骨定食🐷 $100

3⃣️酥炸生蠔 (4件)🦪 $38

有日收工好想食日本野🤔 一個人budget想食平啲 所以就到訪「稚」✌🏻小店位置比較偏遠,建議大家google map。 見到招牌蒲燒饅魚 緊係要試試佢☺️ 圖中為半條份量✅ 價錢72蚊 加30蚊有套餐 包湯,前菜、漬物同茶👍🏻 埋單先102 真係幾化算! 賣相仲要唔差😍 前菜沙律醬拼玉子 呢個組合唔會輸✅ 漬物好似係海浙 都幾開胃😜 湯就屬正常😇饅魚連燒汁送珍珠米係唔會死錯人😂😂😂 肉質都算厚 有饅魚味!😂✌🏻 不過醬汁偏甜味道就未去到好出色 不過以呢個價錢黎講 我就唔會挑剔😄🥰 如果想食日本野 又想平 好推薦呢間🥰 性價比高🥰
小店位置比較偏遠,建議大家google map。

見到招牌蒲燒饅魚 緊係要試試佢☺️
肉質都算厚 有饅魚味!😂✌🏻 不過醬汁偏甜
味道就未去到好出色 不過以呢個價錢黎講 我就唔會挑剔😄🥰

如果想食日本野 又想平 好推薦呢間🥰 性價比高🥰
2021-04-20
稚—店內的poster 和歌曲,令我諗起童年的日劇動畫,其實主廚煮餸都好有心機。🥢汁煮豬軟骨便當🍱:豬軟骨入味又淋,軟骨部分好似牛筋咁QQ彈牙~最估唔到係,上菜前用火槍燒豬軟骨表面,散發陣陣炭燒香🤤,便當份量多,男仔都夠食!🥢泡菜炒豚肉便當;豚肉片脂肪、肉均衡,配上辣泡菜幾醒胃。🥢涼菜:每份便當都有爽口的涼伴帆立貝邊、滑溜的麻醬玉子豆腐。味道 : 🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🥢泡菜炒豚肉便當;豚肉片脂肪、肉均衡,配上辣泡菜幾醒胃。

味道 : 🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2021-06-21 75 瀏覽
• 稚 •-店鋪門口裝修唔算起眼 裏面座位唔多 但乾淨整齊 唔會覺得逼夾牆上仲掛左啲動漫裝飾添~-🦦蒲燒鰻魚定食 💰$72定食配送前菜 煎茶 味增湯 珍珠米~驚喜既係味增湯入面有菇!而且味道唔會好咸鰻魚有手掌咁大 厚度適中 肉質都好滑燒汁好惹味 加埋飯食就一流🥰好快就食曬成碗飯😗-🦦豚肉生薑燒定食 💰$60豚肉肉質少少彈牙 醃得好入味薑既味道比想像中重 但都可接受!份量一個人食啱啱好 食得好滿足😋-📍元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖
• 稚 •
店鋪門口裝修唔算起眼
裏面座位唔多 但乾淨整齊 唔會覺得逼夾
牆上仲掛左啲動漫裝飾添~
🦦蒲燒鰻魚定食 💰$72
定食配送前菜 煎茶 味增湯 珍珠米~
驚喜既係味增湯入面有菇!而且味道唔會好咸
鰻魚有手掌咁大 厚度適中 肉質都好滑
燒汁好惹味 加埋飯食就一流🥰好快就食曬成碗飯😗

🦦豚肉生薑燒定食 💰$60
豚肉肉質少少彈牙 醃得好入味
薑既味道比想像中重 但都可接受!
份量一個人食啱啱好 食得好滿足😋
豚肉生薑燒定食

📍元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖
豚肉生薑燒定食
▪ 招牌蒲燒鰻魚 • 原條 ($122) 🔥🌊🐍(追加定食 +$30 • 前菜🧆 • 漬物🥕 • 煎茶🍵 • 味噌湯🥣 • 珍珠米🍚)▫️鰻魚 • 成條上,真係好澎湃🤩鰻魚都幾肥美,無骨,啖啖肉,魚肉結實彈牙😗面頭蒲燒鰻魚汁唧得好整齊,甜甜地😜▫️前菜🧆 • 胡麻醬玉子豆腐,好滑 & 帶子裙邊▫️漬物🥕 • 有2️⃣種漬蘿蔔 ( 黃💛甜 / 紅❤️鹹 )▫️味噌湯🥣 • 入面有菇菇🍄,唔會好鹹😌▫️珍珠米🍚 • 表面加左飯素點綴😏💁🏻‍♀️旁邊仲有2舊細既玉子燒🍳 • 蕃茄仔🍅 • 椰菜絲沙律🥗.▪ 大阪燒 ($78) 超厚身🤌🏻表面鋪左勁多木魚花🪵🐟同紫菜絲🖤下面係一層豚肉🥓,中間係勁多菜🥬同粟米粒粒🥦,豚肉🥓同底都煎得好香口,本身諗住食完一定會勁滯,但又冇喎😛😝.▪ 厚燒玉子 ($30) 🤌🏻🍳面頭加左少少芝士🧀,再火炙左🔥玉子🍳煎得好靚,冇過火⏲幾香蛋味🥚玉子唔會🙅🏻‍♀️好似出面食個d咁甜,加埋面頭燒左既芝士🔥🧀味道唔錯😄.▪ 流心芝士🧀年糕 • 2件 ($28) 新鮮炸起💥中間芝士仲流💫年糕唔會好甜😉最重要係唔會痴牙🤓.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•

▪ 招牌蒲燒鰻魚 • 原條 ($122) 🔥🌊🐍
▫️鰻魚 • 成條上,真係好澎湃🤩
鰻魚都幾肥美,無骨,啖啖肉,魚肉結實彈牙😗
面頭蒲燒鰻魚汁唧得好整齊,甜甜地😜
▫️前菜🧆 • 胡麻醬玉子豆腐,好滑 & 帶子裙邊
▫️味噌湯🥣 • 入面有菇菇🍄,唔會好鹹😌
▫️珍珠米🍚 • 表面加左飯素點綴😏
招牌蒲燒鰻魚
前菜
定食
麵豉湯

▪ 大阪燒 ($78)
超厚身🤌🏻表面鋪左勁多木魚花🪵🐟同紫菜絲🖤
下面係一層豚肉🥓,中間係勁多菜🥬同粟米粒粒🥦,
豚肉🥓同底都煎得好香口,
本身諗住食完一定會勁滯,但又冇喎😛😝
大阪燒

▪ 厚燒玉子 ($30) 🤌🏻🍳
面頭加左少少芝士🧀,再火炙左🔥
玉子🍳煎得好靚,冇過火⏲幾香蛋味🥚
玉子唔會🙅🏻‍♀️好似出面食個d咁甜,
加埋面頭燒左既芝士🔥🧀味道唔錯😄
厚燒玉子
厚燒玉子

▪ 流心芝士🧀年糕 • 2件 ($28)
新鮮炸起💥中間芝士仲流💫
年糕唔會好甜😉最重要係唔會痴牙🤓
流心芝士🧀年糕 • 2件
流心芝士🧀年糕 • 2件

🔺店舖唔算好大,但KEEP住有客入黎😙
🔺舖頭入面有動漫畫裝飾🖼
🔺齊人先可入座💃🏻🕺🏻
🔺門口有櫈俾等位既客人坐🪑🪑
🔺廚房用玻璃窗,等位時可睇到廚師煮食👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳
俾得你睇,至少衛生唔會差啦🙆🏻‍♀️
🔺餐廳不同時段🕰有不同既最低消費💸
🔺只收現金💰
2021-06-18 39 瀏覽
見好多好評 特登揸車過嚟食一款豬軟骨+定食(貓飯)+糖心蛋一款吉列豬扒(咖哩汁)+定食(白飯)燒物:日本青椒豚肉串$28/串 有3舊一上菜 賣相係好吸引 打卡一流所有熱食都明顯係即煮 好夠熱可惜的是,味增湯好夠熱,但飲晒成碗都係得一片蘑菇明明見其他食評係有滿滿蘑菇,可能係想減成本?豬軟骨:雖然好夠淋,用筷子一夾就爛,但味道怪怪地,唔係好夠味,唔知食緊乜🧐總之就係怪吉列豬扒:硬過我條命雖然係即炸,好熱,好脆,但就似係食緊炸瘦肉多過炸豬扒 。塊豬扒就算唔調下味,都應該泵鬆啲先去炸,但佢完全冇,又硬又乾。飯:真心白飯仲好食過貓飯,唔洗加錢試青椒豚肉串:唔明點解又唔咸又唔香,我淨係食到苦味🥲讚既係:糖心蛋係好味既有糖心,夠入味試吓都好既,不過試一次就夠。三張相係我食左少少就覺得應該要打下食評先影既
見好多好評 特登揸車過嚟食
一款豬軟骨+定食(貓飯)+糖心蛋
一款吉列豬扒(咖哩汁)+定食(白飯)

燒物:日本青椒豚肉串$28/串 有3舊
一上菜 賣相係好吸引 打卡一流
所有熱食都明顯係即煮 好夠熱
可惜的是,味增湯好夠熱,但飲晒成碗都係得一片蘑菇
明明見其他食評係有滿滿蘑菇,可能係想減成本?

吉列豬扒:硬過我條命

飯:真心白飯仲好食過貓飯,唔洗加錢試

青椒豚肉串:唔明點解又唔咸又唔香,我淨係食到苦味🥲

讚既係:糖心蛋係好味既
有糖心,夠入味

試吓都好既,不過試一次就夠。

三張相係我食左少少就覺得應該要打下食評先影既

2021-06-18
  • 糖心蛋
2021-06-17 33 瀏覽
Grilled eel with rice 蒲燒鰻魚定食 🐟🍚 $72呢個同樣係餐廳嘅招牌嘢食😋鰻魚勁大條仲燒到好入味,可能仲用咗特製嘅醃法鰻魚骨唔太刺口,廚師用咗新鮮嘅椰菜薦底,好味得來又健康👍🏻性價比真係好高,值得推介!影相出嚟仲好靚📸Fried pork and kimchi with rice 泡菜炒豚肉定食 🥓🌶 $65呢個豚肉定食係餐廳嘅推介菜式😍用咗韓國泡菜嚟炒辣辣地好入味,連埋啲口感唔太硬嘅洋蔥同埋軟熟嘅日式豬豚肉,送飯食真係好夾㗎,肉嘅份量仲好多添!兩款定食仲送埋雜菌麵豉湯🥣、濃郁嘅煎茶🍵、一碗日式珍珠米同埋前菜青瓜沙律🥗,真係足料好味得來又抵食!
Grilled eel with rice
蒲燒鰻魚定食 🐟🍚 $72

泡菜炒豚肉定食 🥓🌶 $65

2021-06-16 101 瀏覽
鰻魚炒飯------------------⭐hkd88本來想試蟹膏蜆肉炒飯,但同朋友share而佢唔食得蟹於是就叫左個鰻魚炒飯~一上餐香氣撲鼻,用鰻魚汁翻炒到每粒飯粒都色澤飽滿,好誘人~~兩個人食分量都岩岩好,完全個鰻魚味勁特出,而且好足料!鰻魚大大舊都真係幾多舊下,舊舊都大粒過我手指公,軟糯厚實,超有口感~雞軟骨串------------------⭐hkd26作為串燒小食既雞軟骨比起街外既都算係大粒,仲幾有咬口添~而且燒得恰到好處更加香口,而且吱啲檸檬汁落去仲會有啲清爽啲既感覺~大阪燒------------------⭐hkd78呢個大阪燒真係好吸引啊!!! 🤩超級多木魚片同紫菜!!非常吸引,醬汁亦都係毫不留手啲落左勁多,好滿足啊o(* ̄︶ ̄*)o~切開裡面滿滿既生菜絲同蘿蔔絲令到個大阪燒好厚實,食落好爽脆,啖啖足料,所有醬料生菜蘿蔔絲係我口中一覽無遺,唔會好重粉感,都無咁易覺得膩~檸檬柚子雞翼------------------⭐hkd42係一款相當有驚喜既小食😆一份共有四隻,仲好細心地將雞翼剪開左方便進食,雞翼煎得岩岩好唔會好乾身,而檸檬柚子汁佈滿成只碟!!酸酸甜甜既味道一
鰻魚炒飯------------------⭐hkd88

大阪燒------------------⭐hkd78

係一款相當有驚喜既小食😆一份共有四隻,仲好細心地將雞翼剪開左方便進食,雞翼煎得岩岩好唔會好乾身,而檸檬柚子汁佈滿成只碟!!酸酸甜甜既味道一份開胃,醬汁中仲夾集住一啲柚子皮令到口感清爽得黎有啲有趣😋

大阪燒
2021-05-31
2021-06-16 212 瀏覽
餐廳充滿動漫日本風播放日文pop song 及動漫歌曲午市定食汁煮豬軟骨定食 $68 💝💝 (+$10 貓飯)上面淋上醬汁 (唔係芝士)豬軟骨未係入口即化, 唔算好入味唔係醬油味好重嗰種撕開會有一條條肉絲蒲燒鰻魚定食 💝💝💝💝💝 (+$10 貓飯)鰻魚醬汁好味, 醬汁夠多可以送飯食鰻魚份量大塊吉列豬扒定食-和風紫菜💝💝💝💝💝豬扒炸到好鬆脆份量超級大份紫菜絲鋪喺面貓飯💝💝💝💝💝貓飯係珍珠米加木魚片,紫菜,醬油,牛油 (加$10)佢本身珍珠米好乾,加左醬油同牛油令到口感濕潤好多!牛油好香醬油鹹鹹地加起紫菜同木魚片口感同味覺提升一個層次!麵豉湯有蔥有菇
餐廳充滿動漫日本風
播放日文pop song 及動漫歌曲

午市定食

汁煮豬軟骨定食

汁煮豬軟骨定食 $68 💝💝 (+$10 貓飯)
上面淋上醬汁 (唔係芝士)
豬軟骨未係入口即化, 唔算好入味
唔係醬油味好重嗰種
撕開會有一條條肉絲

蒲燒鰻魚定食

蒲燒鰻魚定食 💝💝💝💝💝 (+$10 貓飯)
鰻魚醬汁好味, 醬汁夠多可以送飯食
鰻魚份量大塊

吉列豬扒定食-和風紫菜

吉列豬扒定食-和風紫菜💝💝💝💝💝
豬扒炸到好鬆脆
份量超級大份
紫菜絲鋪喺面

貓飯

貓飯💝💝💝💝💝

貓飯係珍珠米加木魚片,紫菜,醬油,牛油 (加$10)
佢本身珍珠米好乾,加左醬油同牛油令到口感濕潤好多!
牛油好香
醬油鹹鹹地
加起紫菜同木魚片
口感同味覺提升一個層次!
味噌湯

麵豉湯有蔥有菇