2021-08-21
今次去咗良心💛小店食日本料理,平日去食唔使排隊,聽聞呢一間星期六日好長龍呀,好開心!呢間鋪用咗漫畫做主題,掛牆好多唔同漫畫的照片,童年感覺返返晒嚟!—————————原來午市都算幾抵食,見到餐牌推介泡菜豚肉定食,同埋浦燒鰻魚定食,一於試吓佢!定食有齊, 前菜,日式味增湯,主食,同埋一杯茶!夠晒飽啦☘️浦燒鰻魚定食☘️鰻魚都算係好大條,啖啖肉,好厚身,鰻魚汁唔會太鹹,甜甜地,配埋珍珠飯同面頭的飯素,唔會太寡!咁嘅價錢食到真係超值!☘️泡菜豚肉定食☘️餐牌上面寫呢一個都係招牌喎!咁啱我本人都好鍾意食泡菜㗎,啱晒我食!比起鰻魚飯我更加鍾意呢個呢!薄切五花腩肥瘦分布好好,食落唔覺邪惡,唔會好油膩,而且都唔算太辣,但係又可以為口腔稍稍帶來刺激!☘️流心芝士年糕☘️上枱超熱辣辣,好新鮮!年糕部份咬落去好彈牙,又唔會太難咬,芝士真係好流心,好creamy 💕呢個好好食!
—————————
☘️浦燒鰻魚定食☘️