2019-06-20 102 瀏覽
第一次晏就黎食「神户屋」,係一次感覺好好的放題經驗。門口有一如既往既雪條食,而且都係高質!推薦韓國雪條,食落有硬雪糕感覺,口感味道都好好。入面位置都舒適,比上次黎好似裝修過,窗有遮光,唔會驚比太陽囇!飲品d款都夠多,有酒精飲品。上次無留意有熱飲品(自助飲品區),有柚子茶,熱檸茶......首先食下d前菜先,溫泉蛋係我地自己叫既,流心好正!蛋既生熟程度岩岩好。枝豆上面灑左海鹽,味道唔會淡,咸咸地,有鮮甜。刺身擺盤擺得好靚,味道鮮甜,數量齊!👍🏻燒物類都好出色,特別係牛舌,半肥瘦,唔韌,辣辣地,好香口。焗𤐶焗帶子就係每次都一定要食,因為佢d芝士真係好多😂😂

第一次晏就黎食「神户屋」,
係一次感覺好好的放題經驗。

飲品d款都夠多,有酒精飲品。

枝豆上面灑左海鹽,味道唔會淡,咸咸地,有鮮甜。

刺身擺盤擺得好靚,味道鮮甜,數量齊!👍🏻
燒物類都好出色,特別係牛舌,半肥瘦,唔韌,辣辣地,好香口。

焗𤐶焗帶子就係每次都一定要食,因為佢d芝士真係好多😂😂
2019-06-09
午餐
2019-06-20 115 瀏覽
第一次午市放題覺得會平啲 新鮮啲同少人啲黎到兆萬 放題多到眼花撩亂最後就決定揀幾多好評嘅神戶.1230入座 真係冇乜人 得兩三枱以竹林為主 環境舒適 幾岩聚會有A~J張單餐紙 不過款式唔算多.神戶名物 每枱只有一張 梗係試下期間限定🥘日本和牛壽喜燒有成七八塊牛 唔好煮太耐 會變韌下面就好多蔬菜同多款菇菌 好鮮甜另外…如果有朋友唔食生野其實可以用刺身打邊爐 試過!好爽口彈牙.A 刺身🍱賣相幾不錯雖然唔算新鮮/質素高 但起碼冇異味呢個價錢可以接受 推介: 激巨赤蝦刺身.C 唐揚炸物🍤好熱氣啊 幾出色 叫哂全部(不過榴槤炸彈漏左單)當中芝麻雞翼同芝士年糕都值得再食.D 日本和食🇯🇵雖說日韓料理但店內日式料理佔八成以上 哈哈茶碗蒸🍳嘩 竟然有櫻花蝦份量多之餘 仲加左麻油 好香.E 日式串燒/爐端燒/鐵板燒串燒黎講🍢雞肉串幾好味 又滑又入味爐端燒🧀加左芝士真係邪惡左十倍燒廣蠔 扇貝 開邊蝦都秒清哂鐵板燒🥩就不太建議唔中意羊咁羶🙈一口和牛變左做炒牛柳?.F G H都係壽司🍣推薦一下呢度竟然有藍鰭拖羅蓉軍艦 個個都叫另外 本人就偏愛火炙&黑松露系列飯唔會雪到好硬 略有醋香 手握得幾實.飲品區 都係一
第一次午市放題
A 刺身🍱賣相幾不錯
雖然唔算新鮮/質素高 但起碼冇異味
呢個價錢可以接受 推介: 激巨赤蝦刺身
C 唐揚炸物🍤好熱氣啊
幾出色 叫哂全部(不過榴槤炸彈漏左單)
當中芝麻雞翼同芝士年糕都值得再食
串燒黎講🍢雞肉串幾好味 又滑又入味
爐端燒🧀加左芝士真係邪惡左十倍
燒廣蠔 扇貝 開邊蝦都秒清哂
鐵板燒🥩就不太建議
唔中意羊咁羶🙈一口和牛變左做炒牛柳?
F G H都係壽司🍣推薦一下
驚喜反而係酒精飲料🍹荔枝酒 幾易入口
甜品區 除左雀巢雪糕 雪米糍外
仲有自家製點心🥧同埋韓式雪條
超正 好多之前係便利店賣斷市架
試左蜜瓜🍈西瓜🍉香蕉🍌 都好正!
午市放題嘅好處就係120分鐘cut單後
仲可以繼續坐慢慢傾計 4點先趕人走
店員服務熱情 主動問有冇漏單同廚房追下
整體來說 刺身 唐揚炸物 壽司都很不錯
第二個胃一定要留返食🍭韓式雪條
  • 壽司
2019-06-19 64 瀏覽
同朋友係旺角行行下街好肚餓,決定上兆萬醫下肚,見到呢間神戶屋好似幾正,就上左去試下,個裝修都唔錯。坐底左之後,除左平時豉油同WASABI之外,呢到仲有好多唔同醬比大家點,真係好細心。每人第一次點單,都會有得優先處理,仲有得海膽生蠔二選一,咁我就揀左生蠔啦,生蠔好有海水味,口感肥美。不得不提,神戶屋刺身最特別的地方就係有好多款蝦刺身,有甜蝦、泰式生蝦、激巨赤蝦、天使蝦,鐘意蝦的朋友一定唔可以錯過,特別推激巨赤蝦,真係好鮮味肉質又彈牙,其他刺身都好新鮮,仲有靚靚擺盤比你打下卡。炸物水準都唔錯,榴槤炸彈有好濃郁的榴槤香,沖繩網紙卷都好特別。雞肉串好惹味,食凍野食得多,可以叫黎中和下壽司都好高汁,私心推下火炙三文魚腩,三文魚腩油脂豐富,火炙完之後,有少少焦香,同時保持到嫩滑,入口即融,最後叫左好多件。吞拿魚腩蓉壽司,有芝麻同蔥調味,調搭得好好。燒牛舌,本身燘到好淋,味道不錯。清酒煮蜆,味道不過不失,不過完全無沙,真係值得一讚。最後食返個雪條,好滿足
雞肉串好惹味,食凍野食得多,可以叫黎中和下
吞拿魚腩蓉壽司,有芝麻同蔥調味,調搭得好好。
燒牛舌,本身燘到好淋,味道不錯。
清酒煮蜆,味道不過不失,不過完全無沙,真係值得一讚。
最後食返個雪條,好滿足
2019-06-19 57 瀏覽
今日同朋友去兆萬試下e 間放題一內去環境算可以!坐得不會太窄好啦!來看看看有咩食!第一是選了小火鍋二選一 我們選了部隊鍋上面三選一我們選了雪糕第三就可以開始選食物種類算不小了食物也很快上了滿了我們的桌子!部隊鍋是我第一次食!😝香香濃濃的!加埋個辛辣麵好正!不過要自己睇火!自己水準一般🤣😂刺身好好食,由期是蝦,種類好多!🤤食物質素算中上😘價錢~合理服務~不錯,上菜速度很快!一陣就放滿台環境~可以
今日同朋友去兆萬試下e 間放題
一內去環境算可以!坐得不會太窄
好啦!來看看看有咩食!
第一是選了小火鍋
二選一 我們選了部隊鍋
上面三選一我們選了雪糕
第三就可以開始選食物
種類算不小了
食物也很快上了
滿了我們的桌子!
刺身好好食,由期是蝦,種類好多!🤤
食物質素算中上😘
價錢~合理
服務~不錯,上菜速度很快!一陣就放滿台
環境~可以

2019-06-11
2019-06-18 51 瀏覽
實在太耐無食過放題喇,今日突然搵埋朋友一起去旺角兆萬中心搵野食! 大家都知兆萬中心有好多食肆,臥虎藏龍,今日決定到8樓一探究竟! 來食放題點可以無刺身拼盤!我地一開始就點左刺身黎食,我地叫左三文魚、松蟹棒、北寄貝、象拔蚌、甜蝦等刺身。鍾意食刺身既人就一定要黎神戶屋試下,因為呢間餐廳有超多款既刺身任君選擇,全部都非常新鮮,而我就推薦大家食呢度既三文魚和北寄貝刺身。啲三文魚刺身唔單止好肥美,仲係魚油脂香,而北寄貝刺身就食落口感爽彈,好正!

來食放題點可以無刺身拼盤!
2019-06-15 129 瀏覽
一場黎到旺角食飯,其他地方都人多又要排隊,不過經過兆萬朋友話有間放題,就上去食下!可能6:30關係無乜人有卡位唔錯。刺身拼盤賣相好靚,尤其刺身味道比較新鮮,同賣相一樣咁高分,三文魚比較肥美,朋友絕對無介紹錯。另外我一點當然係點我最愛嘅炸物,燒菠蘿都係我嘅最愛,唔酸,應該係加咗少少 鹽中和返味道,而榴櫣波波都係我最愛,炸粉同榴櫣肉岩岩好。牛油果壽司第一次試,因為牛油果質感似三文魚所以呢個口感好得意,而壽司飯嘅溫度合適,剌身新鮮整體都ok⭐而且飲品都好多選擇大概有20幾款,有我最鍾意忌廉溝鮮奶⭐食物速到黎得幾快,侍應仲提我哋晏啲會多人所以叫我地點定先,點菜紙都有十幾張。⭐特別一提呢度有韓國雪條,係送嘅,不過揀左生蠔就無。蜜瓜味嘅雪條好正!下次黎旺角一定再黎。

⭐而且飲品都好多選擇大概有20幾款,有我最鍾意忌廉溝鮮奶

⭐特別一提呢度有韓國雪條,係送嘅,不過揀左生蠔就無。
蜜瓜味嘅雪條好正!下次黎旺角一定再黎。
想食飽又要平宜地食日本料理,日式放題簡直是為此而生。食物種類非常多,大多數想食的東西也能點選,且即叫即做,最怕食物老早整定唔新鮮。搭𨋢上到去已發現人頭湧湧,好在事先已book了位呢。坐低唔駛講,第一時間即去睇下有咩飲,有Hoegaarden,即時拿了幾罐埋位,任飲啤酒超爽。牛油果腔的我覺得牛油果壽司好香滑,雖然我比較想只食牛油果,哈哈。有得食埋火鍋只能講咩都俾你拎晒黎做,要諗下火鍋店感受,重點是牛肉不是那種全是脂肪的肥牛,值得一讚。臨走門口有得拎埋雪條走住食,生果味雪條係食飽後食特別感到消濟。
想食飽又要平宜地食日本料理,日式放題簡直是為此而生。

搭𨋢上到去已發現人頭湧湧,好在事先已book了位呢。

2019-04-11
  • Hoegarden
  • 壽司
  • 飲品
  • 牛舌
  • 炸物
  • 燒牛舌
2019-06-11 123 瀏覽
神户屋(旺角)提早食父親節👨🏻屋企有人提議食放題,咁我就上網睇openrice有咩選擇,一睇!呢間神户屋有成800幾個lam lam利!👅💦仲有去openrice 有優惠卷57折,姐係天都要我食您喇。($238一個人)一黎到,砌左個巨型刺身拼盤,霸左我地兩張枱,我張枱已經放唔到其他野食了。野食種類都幾多,不過質素就🤢🤢🤢,熟食好食過刺身,雪條好多款食👍🏻,野飲都係基本野。🌚刺身拼盤種類係好多,但係好食嘅好少,三文魚真係不了,乾身冇鮮味。北寄貝,蝦刺身都ok,我自己都食左好多😂🌝沙律菜正常野,唔難食,不過啲生菜有啲黃🤭🌚炸蠔炸皮太厚身,蠔仔細細,食完有啲滯🌝炒牛肉幾惹味嘅,我地成碟食曬,我爸爸就好喜歡吃🌚小蕃薯🍠呢隻小蕃薯好少難食,不過呢度就真係嘛嘛,唔夠甜口感差🌚炒蜆一口字!鹹!😵😵😵😵🌝羊架呢個羊架,我隊左兩舊,燒得幾香口,肉又淋,不過呢就羊味就爭啲👍🏻🌝芝士焗蠔呢個我地成家人食左20幾個,呢個係全晚我地一致認為最好味,芝士焗到燶燶地,沙律醬撈埋!正🤤🌚壽司拼盤都係嗰個問題,唔夠鮮!仲有黑松露用到濫左,差不多舊舊都加😵
神户屋(旺角)

🌚刺身拼盤

🌝沙律菜
正常野,唔難食,不過啲生菜有啲黃🤭

🌚炸蠔
炸皮太厚身,蠔仔細細,食完有啲滯

🌝炒牛肉
幾惹味嘅,我地成碟食曬,我爸爸就好喜歡吃

🌚小蕃薯🍠
呢隻小蕃薯好少難食,不過呢度就真係嘛嘛,唔夠甜口感差

🌚炒蜆
一口字!鹹!😵😵😵😵

🌝羊架

🌝芝士焗蠔

🌚壽司拼盤
都係嗰個問題,唔夠鮮!仲有黑松露用到濫左,差不多舊舊都加😵

🌚炸物
食落食得出係啱啱炸起,好脆!不過入面係零味道,要落少少調味先入得口。

🌝雪條
款式好多,我自己食左三支,dreyers開心果味,芝士蛋糕,牛奶樂。滿足!

其實仲食左好多,不過唔寫喇,睇吓下面總評就知,不會回頭🤫

味道:🤤🤤
抵食:💰💰💰💰💰價錢放題黎講係抵嘅
環境:👍🏻👍🏻少少逼,枱細

地點: 神戶屋日韓放題 (旺角)
旺角西洋菜街1號兆萬中心8樓

#hkfood #hkfoodie #放題 #神户屋#hkfiveguys #hkblogger #hkfoodblogger #eatkids123
2019-06-10 157 瀏覽
朋友生日話想食放題, 好啦! 我地就去勁多放題選擇嘅兆萬中心 - 神戶屋7點上到去人都仲有少少位淨, 坐定定之後梗係叫返盤刺身先啦!!!!刺身同壽司款類都好多! 全部都好新鮮, 火炙壽司仲好重油香味! 而且寫幾多真係黎幾多, 完全冇漏單!我地仲encore左一次每人仲送一份海膽刺身, 份量好多好足料, 正啊!我地仲叫左和牛壽喜燒, 牛肉份量都唔少, 甜甜地既湯底, 下面仲有好多配料!呢度賣點係日韓野食, 等我地又叫返d試下先! 飲碗人蔘雞湯滋補下!竟然連炒蜆都有, 蜆既份量都好多, 而且好惹味!韓式醬燒豬頸肉肉質幾爽仲有日式茶碗蒸蛋, 瑞士汁雞翼同其他小食我地叫左天婦羅, 芝麻雞翼同各款炸物, 全部都炸到好香脆!!呢度d野食味道都唔錯, 而且真係好多野揀, 下次應該多d人一齊黎一直分享!

刺身壽司款類都好多!

每人仲送一份海膽刺身, 份量好多好足料, 正啊!
竟然連炒蜆都有, 蜆既份量都好多, 而且好惹味!
韓式醬燒豬頸肉肉質幾爽
仲有日式茶碗蒸蛋, 瑞士汁雞翼同其他小食

2019-06-03
2019-06-09 82 瀏覽
呢間放題近油麻地MTR,好方便。見佢價錢唔太貴就黎左啦!佢既雪糕係DREYERS,我愛既MATCHA味道。其他任飲野雪糕有韓國芝士味雪條。好濃郁既芝士味。平日放題既雪糕冇咁多選擇,所以好開心呀!連飲品既款都超多,有韓國飲品,仲有酒添呀!我叫左個壽喜燒,牛肉好JUICY,有肉味。松葉蟹棒都好正!限量既海膽好新鮮好好味!呢度日韓野都好多,有韓國炸雞,雞炸得好脆。我主要食左北寄貝同鮑魚刺身,好彈牙鮮甜呀!服務員態度唔錯,同埋細心。呢度D檯好大,坐得舒服的。我又叫左鰻魚同蟹子壽司,好足料,果然係人氣之選。呢度既食物選擇超多,多到眼花。心思思既人好岩食放題,唔洗就人,自己想食乜就食乜。下次會再來勁食一餐!

2019-05-26
2019-06-09 80 瀏覽
約左朋友黎旺角食放題,佢話兆萬呢間神户屋不錯,所以揀左呢間。星期日我地book左6:30唔算多人,(好彩早啲黎,7:30已經full哂)可以食兩個鐘。未叫野食先送上生蠔和海膽,啲生蠔都幾肥美。海膽一小篤,不過都幾鮮味。另外亦會送鍋物,有日式和牛壽喜燒和韓式芝士部隊鍋兩項選擇性。我地驚部隊鍋太「濟」,所以揀左壽喜燒。好大鍋,好足料!味道比我平時食既壽喜燒無咁甜,清清地。食物選項紙足足有10張咁多,令人眼花繚亂,有刺身、沙律、日式前菜、炸物、和食料理、鑄板燒、壽司、手卷、拉麵和火鍋等。我們主攻刺身和熟食類!刺身方面,一般放題餐廳會有的三文魚、甜蝦、帶子、希靈魚、北寄貝、角螺、象拔蚌等等都有,比較特別是有松葉蟹鉗和泰式生蝦刺身。帶子和甜蝦也鮮甜,其他也不錯。熟食方面,除了日式料理,這裡還有韓式料理,人蔘雞湯、韓式炒粉絲、辣醬豬頸肉等等,人蔘雞湯幾重蔘味,我比較喜歡辣醬豬頸肉,用韓式辣醬,辣辣地好惹味!另外即燒牛舌同鐵板一口和牛都係推介之選!炸物試左芝麻雞翼,芝士年糕同香芋丸,芝麻雞翼就普通,芝士年糕好多芝士,年糕煙韌,好味。香芋丸炸得外脆內軟,很不錯!飲品都幾多選擇,酒精飲品就少啲,得hit

飲品都幾多選擇,酒精飲品就少啲,得hite啤酒品荔枝cider.

甜品有維記雪糕同小杯既布甸、moose啫喱等,點餐紙入面只有一個甜品,就係心太軟,呢個心太軟朱古力味好香濃,bite size一人一舊啱啱好!最後離開餐廳仲可以任選一款韓式雪條!真係飽到一個點!

2019-06-09 79 瀏覽
今次同姊妹淘覓食,想搵一間可以食日式及韓式料理,發現呢間神戶屋日韓放題。座位寬濶,唔會坐到太陝窄。訂枱可以要求坐卡位添。一坐埋位就安排小小前菜及醬汁。個人喜歡配有小膠兜壽司豉油及獨立包裝Wasabi,同熟食調味料分開可以減少生同熟食物交叉感染。我喜歡呢個小窩心安排。嚟到食放題,當然唔少得刺身拼盤,多款式,特別推介係甜蝦刺身及希靈魚刺身仲有生蠔同大大啖海膽,肉質鮮嫩及有厚度,食落有口感。飲品方面,自助嘅,有兩個大雪櫃,超多選擇,有日、韓同大家一路飲開本地品牌飲品,坦白講冇乜放題地方有可口可樂/忌廉/雪碧同維他陽光系列。人係貪心,食其他菜式之餘亦鍾意飲本地薑系列。我特別推介Lotte Mango drink,啱曬芒果控嘅朋友熟食方面,真係要推薦辣味三文魚骨、夠juicy一口炸芝士、炸鮮奶,夠濃郁牛舌唔會太薄,醃製味道啱啱好,炒蜆d蜆肉大隻之餘、重點冇沙㗎!芝士焗蠔d芝士焗到有少少焦,食過返層味。另一推介韓式人蔘雞湯,冇味精,堅有淡淡人蔘味。壽司方面,有拖羅軍艦,唔係所有放題有得食㗎。不得不提嘅係一口番薯細細粒,精緻得嚟又唔會食大個胃⋯⋯餐廳職員亦好有禮貌好體貼,定期埋枱換碟最後要食番個芝士

熟食方面,真係要推薦辣味三文魚骨、夠juicy
一口炸芝士、炸鮮奶,夠濃郁
芝士焗蠔d芝士焗到有少少焦,食過返層味。

另一推介韓式人蔘雞湯,冇味精,堅有淡淡人蔘味。

餐廳職員亦好有禮貌好體貼,定期埋枱換碟

最後要食番個芝士步隊鍋作為完美終結⋯⋯仲要係農心辛辣麵。價錢,服務、食物款式及質素簡直性價比高
2019-06-07 58 瀏覽
朋友提議去食放題🥢神戶屋日韓放題🥢一黎就送個新鮮大盤嘅魚生,咩都有,個人最喜歡💕就係螺片肉🐚同蝦刺生🍤!其次係牛舌-好入味,夠厚有口感!壽司🍣都不錯👍🏻大家一致都覺得個炸鮮奶係好好好鬼好味!唔like鮮奶嘅我都敵不過大家嘅讚賞而一試!又真係出乎預料地脆脆又香口!還有係芝左焗蠔、同埋芝士部隊鍋都好不錯,細細煲食到飽飽都唔會話因食唔晒而浪費!飲品種類繁多,仲有荔枝酒啊!同場都有啤酒🍻架!而雪糕櫃好吸引,一上到去就即睇到向門口,忍唔住入去時已偷瞄左個櫃及㨂好左食飽後食咩😆!(女人永遠都係未食正餐就睇定甜點食咩)改不掉的壞習慣!
朋友提議去食放題🥢神戶屋日韓放題🥢

其次係牛舌-好入味,夠厚有口感!壽司🍣都不錯👍🏻

• 刺身拼盤
2019-06-06 135 瀏覽
成班朋友聚餐,大家都諗唔到食乜嘢,咁就一於食放題啦~之前食過呢間都唔錯就一於book定呢一間。刺身當然就係放題必叫㗎啦,一上枱大家都非常驚喜,分量十足,賣相靚仔而且相當新鮮。另外仲有生蠔同埋海膽,未影相已經俾人食咗幾隻。海膽真係必食,creamy鮮甜又唔腥!配爽脆嘅青瓜真係好夾。我記得我只係點左一份嘅炒蜆,上枱大家都再嘩~一聲,因為超級大碟!朋友話:「仲正過出邊大排檔嗰啲喎,呢度超過一斤蜆啊!」其實由侍應拎住由廚房出嚟嘅時候,大家已經話好吸引,因為出晒煙好夠鑊氣。味道果然不負眾望,蜆肉新鮮又入晒味,醬汁香濃惹味!飲埋罐韓國啤酒真係夾到爆!日式芝麻雞翼,外脆內juicy,食得出即叫即炸!馬拉盞通菜,上邊除咗有炸蒜頭之外竟然仲有蝦皮,落足料!夠晒香口,我自己一個食晒一碟自私食🤣另外天婦羅都唔錯,都係即叫即炸,皮又剛剛好唔會太厚。甜品方面任食嘅有維記雪米糍同埋雪條~另外原來仲有更加高質素嘅韓國雪條喺門口,走嘅時候一人有一條!結果大家都捧住個肚走🤣呢間放題食物質素高份量足,選擇又夠多!朋友聚餐適合不過。
刺身當然就係放題必叫㗎啦,一上枱大家都非常驚喜,
分量十足,賣相靚仔而且相當新鮮。

飲埋罐韓國啤酒真係夾到爆!

日式芝麻雞翼,外脆內juicy,食得出即叫即炸!

另外天婦羅都唔錯,都係即叫即炸,皮又剛剛好唔會太厚。

呢間放題食物質素高份量足,選擇又夠多!朋友聚餐適合不過。
2019-06-06 132 瀏覽
朋友提議全女班來個小聚會,她們說想試試日韓放題,所以提早一星期就訂好位了,因為訂座有更多優惠呢!這間位於旺角兆萬中心的神戶主打日式和韓式料理,所以裝潢方面都加入了韓風小清新的元素🌱食物方面選擇都很多種類,飲品選擇也算多,酒精類的也有,自助式任君選擇!通知店員人齊,首先來的是我最愛的剌身拼盤!😍每樣都好新鮮,尤其當中的三文魚腩,超讚!再來有訂座優惠,我們選了海膽刺身和生蠔,海膽大大件,但是我的有一點點苦😓期間限定鍋我們選了韓式芝士部隊鍋配辛辣麵,好高卡,但有朋友陪吃感覺是良好的!😹熟食方面我們點了燒牛舌、烤羊架、芝士焗蠔、芝士帶子和燒鯖魚,除了羊架偏肥之外,其他都還可以!炒蜆味道OK可惜比較多沙!鐵板一口牛,牛肉比較零碎!炸芝士年糕很好吃又煙韌!長條型的是韓式炸鮮奶,好吃得欲罷不能!我們encore了兩轉!日式一口小番薯🍠一如以往的好吃臨走看到豐富的自助雪櫃,可是我們都已經飽得吃不下了!

炒蜆味道OK可惜比較多沙!

鐵板一口牛,牛肉比較零碎!
炸芝士年糕很好吃又煙韌!

日式一口小番薯🍠一如以往的好吃

臨走看到豐富的自助雪櫃,可是我們都已經飽得吃不下了!
2019-05-30