2019-06-19
同朋友係旺角行行下街好肚餓,決定上兆萬醫下肚,見到呢間神戶屋好似幾正,就上左去試下,個裝修都唔錯。坐底左之後,除左平時豉油同WASABI之外,呢到仲有好多唔同醬比大家點,真係好細心。每人第一次點單,都會有得優先處理,仲有得海膽生蠔二選一,咁我就揀左生蠔啦,生蠔好有海水味,口感肥美。不得不提,神戶屋刺身最特別的地方就係有好多款蝦刺身,有甜蝦、泰式生蝦、激巨赤蝦、天使蝦,鐘意蝦的朋友一定唔可以錯過,特別推激巨赤蝦,真係好鮮味肉質又彈牙,其他刺身都好新鮮,仲有靚靚擺盤比你打下卡。炸物水準都唔錯,榴槤炸彈有好濃郁的榴槤香,沖繩網紙卷都好特別。雞肉串好惹味,食凍野食得多,可以叫黎中和下壽司都好高汁,私心推下火炙三文魚腩,三文魚腩油脂豐富,火炙完之後,有少少焦香,同時保持到嫩滑,入口即融,最後叫左好多件。吞拿魚腩蓉壽司,有芝麻同蔥調味,調搭得好好。燒牛舌,本身燘到好淋,味道不錯。清酒煮蜆,味道不過不失,不過完全無沙,真係值得一讚。最後食返個雪條,好滿足
雞肉串好惹味,食凍野食得多,可以叫黎中和下
吞拿魚腩蓉壽司,有芝麻同蔥調味,調搭得好好。
燒牛舌,本身燘到好淋,味道不錯。
清酒煮蜆,味道不過不失,不過完全無沙,真係值得一讚。
最後食返個雪條,好滿足