2019-08-03
今日經過旺角,又想食放題,搵左一陣,就想翻兜神户屋。其實放題兩個人本身諗住等好耐,點知佢安排四人位比我地坐.職員仲提醒我地人好多,儘量第一張單點多d野食,坐低發現落單後,整得都算快,八分鍾內食物就黎到。第一輪叫左d刺身,三文魚正正常常反而佢個象拔蚌刺身有驚喜,入口爽脆鮮甜,食得出係幾新鮮樣樣都叫左d,刺身都叫左三轉,反而我寫兩件佢會比四五件我地,五似出邊我寫五件佢就比少d,份量同速度就十分滿意因為人多我見佢地既職員會每枱問有無食物未到齊,絕對係香港既良心放題飲品亦十分多元化,我自己就飲兒時回憶蘋果綠茶食完頭盤我就叫左型型式式既食品炸榴槤球食落去簡直好似食緊d24既味道,紫薯球亦外脆內軟,不過炸鮮奶我個人就不太喜歡,對我黎講口味太淡。不過同行友伴就持相反意見,佢認為炸鮮奶淡得黎有奶香,可能我唔喜愛淡味食品。反而我叫左個飛天通菜,味道強烈,辣味同蒜片既比列剛好,而菜亦夠鑊氣。我亦都嗌咗炸生蠔,同埋燒生蠔,我覺得佢有兩種不同嘅感覺。炸生蠔同一般我哋食開嘅炸品,我就覺得差唔多,相信都係同樣嘅來源。但係佢哋嘅燒生蠔同埋燒帶子,燒既時間同芝士配合既比例啱啱好,食落去你五會覺得芝士蓋過生蠔既味道。生
其實放題兩個人本身諗住等好耐,點知佢安排四人位比我地坐.
第一輪叫左d刺身,三文魚正正常常
反而佢個象拔蚌刺身有驚喜,入口爽脆鮮甜,食得出係幾新鮮
飲品亦十分多元化,我自己就飲兒時回憶蘋果綠茶
食完頭盤我就叫左型型式式既食品
佢有一口花之戀嘅感覺,唔會俾人覺得飯好大,刺身就唔夠。
我下次會再帶朋友上嚟食呢一間我心目中認為香港最高質嘅放題。