2019-04-28 98 瀏覽
終於到星期六有假期放了,今日相約左一個好朋友一齊去食放題。由於之後要係旺角買野,所以我地就揀左係兆萬度食,見openrice都幾多好評呀。一入去就已經見到門口有個雪糕櫃,裝左唔同款式既雪條,都算幾多種類。友人忍唔住手,即刻拎翻條朱古力雪條食左先🤣。環境都算唔錯,我地兩個人佢地比左個四人座位我地,夠曬位擺野食。跟住佢比左張紙仔我地,有三款野係限定叫的,每人限叫一款:海膽、生蠔或者韓國雪條。由於我地兩個都係海膽忠實fans, 所以就決定揀海膽了,估唔到都算幾鮮甜,完全唔會腥同臭,可惜係限量啦!🤣刺身都幾出色,一般黎講都算鮮甜。想特別一讚係佢有好多款唔同既蝦,好似玻璃蝦、大蝦、甜蝦等等,全部食落都幾有海水味,蝦既水準比一般放題好食呀!其他熟食都唔錯,好似天婦羅咁,佢又唔會話太厚粉,係新鮮炸出黎的。類型都算幾多,除左日本野之外,都有唔少韓國野食,例如炒粉絲。總既黎講,熟食質素良好,刺身出品新鮮。係兆萬咁多間放題/任食裹面,呢間都叫做數一數二,可以一試。🥰
午餐
2019-04-27 56 瀏覽
週末,想同好耐冇見嘅朋友食飯餐好,去咗旺角覓食,噴完西洋菜街之後,就去咗兆萬中心覓食,咁啱得咁橋,當朋友想食日本野嘅時候,神户屋就出現咗係我地面前。Round1我哋一坐低就帶咗一大盤刺身,一睇三文魚啲文就知道佢很新鮮,同埋係厚切,真係唔錯!其次就嗌左帶子、甜蝦、厚燒玉子、象拔蚌...味道都唔錯!Round2當刺身就嚟食完嘅時候,我嗌咗啲壽司,有燒三文魚腩壽司,燒三文魚腩芝士壽司,黑松露三文魚腩壽司,不過因為覺得個壽司飯麻麻哋就冇再嗌啦!三舊壽司仔又點夠填飽個肚呢,所以我哋就帶咗其他嘅小食啦,由於口乾又唔想飲果汁嘅關係,就嗌咗碗人蔘雞湯,點知未到出乎意料嘅好,人蔘雞湯帶點甘甜同埋有雞味,Max埋一齊好正!特別要介紹一下韓國炸鮮奶,如果你係一個好鍾意食甜嘅人,你一定會愛上佢,鮮奶嘅香味再加外面熱辣辣嘅脆皮,外脆內軟嘅感覺真係令人一試難忘!不過建議最後先嗌,因為其實都幾滯!Round 3最後我哋就嗌咗個日本壽喜燒牛肉鍋,再加埋少少火鍋配菜,打埋隻蛋落去,撈一撈,就可以起筷啦!服務質素:服務大致上來講都算係幾好,店員會主動埋嚟收食完嘅碟同埋垃圾,同埋最後有個哥哥仔,仲送咗支雪條俾我,可見佢哋服

Round1
味道都唔錯!

Round2

Round 3

服務質素:
服務大致上來講都算係幾好,店員會主動埋嚟收食完嘅碟同埋垃圾,同埋最後有個哥哥仔,仲送咗支雪條俾我,可見佢哋服務質素高!
2019-04-27 47 瀏覽
已經是第二次來印象中是座位比較闊落而且服務超級好食物其實不用特別好 不最差就合格了如常是平日才會吃放題比較人少舒服今天發現比較多家庭來也對 一家大小日韓泰都吃得到又比酒店自助餐自在今天經理不在超級好服務自己消失了但店員還是正常的沒有特別變差食物也如上次一樣不過點的份量有些出入還是擺盤精美的入座時經電話訂座送出海膽或生蠔 另外可選壽喜燒或韓式部隊鍋三文魚有點小片幾款蝦卻也頗有蝦味其他刺身都不俗海膽有點硬但味道濃郁的記得芝麻雞翼點過數遍今次也一樣好味芝士年糕 一口芝士等炸物都正常平常不試的壽司及炒飯今天也試過鰻魚炒飯適合大食朋友份量頗多 炒飯鰻魚雖然不多還是色香味俱全花之戀及其他壽司都新鮮製作的少不了點天婦羅 蕃薯 海老 南瓜炸粉不多 好味壽喜燒鍋牛肉很多看上去肉質不錯韓式人蔘雞湯 小小一碗蔘味濃第二輪刺身比較像樣覺得還是性價比高的群體比較推薦

已經是第二次來

第二輪刺身比較像樣
覺得還是性價比高的
群體比較推薦
2019-04-26 48 瀏覽
好耐無食過神户屋,今次帶朋友上去一齊食!例牌一去到兆萬樓下,就見到好多人派緊傳單,提前有bk, 上到去唔洗等就有得食!神户屋d嘢食豐富咗,有埋鍋物,任揀配料,打埋邊爐都仲得!唔理咁多,即刻嗌晒d刺身,食一round 先,因為提前bk, 送埋海膽同生蠔!刺身新鮮,種類又多,實搵到啱食嘅嘢!壽司都非常多選擇,最推介就係火炙三文魚腩,好味!熟食方面都唔差,選擇好多,最推介牛柏葉,牛油粟米同網紙蝦,仲有燒茄菠蘿同炸芋丸都係必叫!甜品都有好多,布甸啫喱都有好多款,仲有豆腐花添!食得涷嘢,都唔好錯過d雪條雪糕杯,有好多日韓貴價牌子添!總括黎講,神户屋好抵食,質素唔差,又多選擇,服務態度都超級好,間唔時都會有侍應行過黎follow 有無漏單,有無嘢未到等等!一定會再幫襯!

2019-04-25
2019-04-26 40 瀏覽
雖說是神戶屋但放題包羅萬有泰韓日都可吃得到樓下都是神戶屋的宣傳見網上好評聚多也就選了這家座位算大,都是梳化卡位坐得尚算舒服一家大小來也適合店員遞上2張點餐紙以外的點餐紙原來電話訂座會有優惠可3選一的生蠔,海膽,還有一款已忘了直接點了海膽另外也可點點壽喜燒火鍋或芝士部隊鍋芝士鍋吃下去應該再吃不下點了壽喜燒火鍋第一輪點刺身是常識吧因為非常喜歡蝦 於是每款都點了10件但上刺身時份量有減少了只好下輪再點但刺身質素還好 蝦的質素很不錯三文魚最近還是不多吃好其餘象拔蚌刺身也是新鮮的韓式人蔘雞湯確實有人蔘及雞在內,蔘味也突出小碗喝了也不會太飽炸物及燒物也非常出色天婦羅,一口芝士,芝士年糕都是必吃牛舌質素及燒的程度剛剛好芝麻雞翼超級香脆 必點很少點壽司但味道也不錯吞拿魚蓉,辣味八爪魚及花之戀鰻魚炒飯 炒得很美味每粒米都充滿魚香其實對放題已不大期望只要刺身新鮮覺得也可以神戶屋刺身及其他炸物也很不錯重要是價錢相宜反而覺得一家大小來放題大家都很滿足群體更適合呢
雖說是神戶屋
放題包羅萬有
泰韓日都可吃得到
樓下都是神戶屋的宣傳
見網上好評聚多也就選了這家

座位算大,都是梳化卡位
坐得尚算舒服

刺身質素還好 蝦的質素很不錯
三文魚最近還是不多吃好
其餘象拔蚌刺身也是新鮮的

韓式人蔘雞湯
確實有人蔘及雞在內,蔘味也突出
小碗喝了也不會太飽

炸物及燒物也非常出色
天婦羅,一口芝士,芝士年糕都是必吃
牛舌質素及燒的程度剛剛好
芝麻雞翼超級香脆 必點

很少點壽司但味道也不錯
吞拿魚蓉,辣味八爪魚及花之戀
鰻魚炒飯 炒得很美味每粒米都充滿魚香

反而覺得一家大小來放題
大家都很滿足
群體更適合呢
2019-04-24 44 瀏覽
難得齊腳臨時經open rice book位同朋友洗塵兼聚餐,因為留言有兩個小朋友,職員仲好細心幫我安排左房,👍相隔半年再來仍然保持到質素。師父砌嘅大刺身并盤好靚,好新鮮又好味。😍今次最多人讚嘅係羊架,order左兩三次. 我就最鐘意榴蓮波波,正😋講完好嘅當然唔少得做得唔係咁好嘅啦,燒菠蘿唔係咪多人叫,未燒熟就上碟,好酸,好酸。😰解茶多人飲,加唔切,不過啲哥哥都好樂意幫手入房拎。👍甜品方面就少得可憐,需然無咩要求,希望可以增加多啲款式啦!仲有,店主好好,送左張95折券俾我,一個月內再來就可用。總體來講都幾滿意今次聚會同野食,好飽。下次再搞聚會都會優先考慮呢度!
師父砌嘅大刺身并盤好靚,好新鮮又好味。😍
今次最多人讚嘅係羊架,order左兩三次.
我就最鐘意榴蓮波波,正😋
解茶多人飲,加唔切,不過啲哥哥都好樂意幫手入房拎。👍
甜品方面就少得可憐,需然無咩要求,希望可以增加多啲款式啦!
仲有,店主好好,送左張95折券俾我,一個月內再來就可用。
刺身并盤

• 炸物
  • 芝麻雞翼
  • 黃金芝士燒廣島蠔
2019-04-24 40 瀏覽
超過70款美食任君選擇,包括中日韓泰等多款各國美食,除了一般日本刺身,壽司,冷面烏冬,及串燒外,還有生新鮮生蠔,海膽,壽喜燒煱,可以享受日本食物時亦可以烚下烚下打邊爐。刺身上碟時擺盤精美,而且有冰底雪住,影耐左相都唔怕唔新鮮。味道亦好好,尤其是有頭甜蝦及鮮帶子,味道鮮甜而且口感厚實。另外還有多款地道食物如豉椒炒硯,椒鹽鮮魷,麻辣豆腐,一口牛柳,椒鹽雞軟骨等惹味小菜。極力推介豉椒炒硯,可以媲美大排擋既鑊氣,而且唔會淨係有殻無肉,非常足料。飲品選擇有數款比較特別的口味,例如荔枝紅茶 荔枝酒及提子酒,亦有提供其他飲品如汽水啤酒,除了免費飲品外,更可額外追加真露燒灼,波子汽水,有汽清酒,喜歡清酒梅酒既更可以加購任飲。至於甜品方面,除左超過10款不同口味雪條外,更可額外加配Haagen daze 和movenpick 雪糕。
超過70款美食任君選擇,
包括中日韓泰等多款各國美食,
除了一般日本刺身壽司,冷面烏冬,
及串燒外,還有生新鮮生蠔,海膽,壽喜燒煱,
可以享受日本食物時亦可以烚下烚下打邊爐。
另外還有多款地道食物如豉椒炒硯,椒鹽鮮魷,
麻辣豆腐,一口牛柳,椒鹽雞軟骨等惹味小菜。
極力推介豉椒炒硯,可以媲美大排擋既鑊氣,
而且唔會淨係有殻無肉,非常足料。

飲品選擇有數款比較特別的口味,
例如荔枝紅茶 荔枝酒及提子酒,
亦有提供其他飲品如汽水啤酒,
除了免費飲品外,更可額外追加真露燒灼,
波子汽水,有汽清酒,喜歡清酒梅酒既更可以加購任飲。

至於甜品方面,除左超過10款不同口味雪條外,
2019-04-16
1 分鐘 (堂食)
  • 燒蝦
  • 招牌炒蜆
2019-04-20 529 瀏覽
食過返尋味指數:🌕🌕🌕🌗🌑放題都真係食過唔少間,不過近排越食越少可能年紀大,食量細左好多選擇又多左,大家都開始揀擇左,齋量多真係完全唔OK陰差陽錯黎左兆萬,揀左哩間放題非常非常surprise 今次竟然唔洗等lift可能係因為閒日,唔洗排隊都有得入座環境正正常常,D位安排都OK,好多卡位,傾計安全感都OK佢D落單紙係一格格分開擺嘅,所以拎得好方便比起其他果D成本要自己撕落黎嘅,哩間咁樣開心D選擇都多嘅D刺身都算幾新鮮wor,有驚喜除左刺身,都仲有小邊邊爐食壽司D款色都好多哩個牛舌真係冇得彈...真係因為太飽如果唔係我應該可以食到10件最抵讚係有Hoegaarden吖!真係好開心!一人仲可以送一隻生蠔或者海膽服務質素都可以比個B+好快手,而且都有禮貌,冇見到黑口黑面嘅出到黎見到咁多雪條有得揀,其實真係好心動咁嘅價錢,有咁嘅質素,都真係好抵食我真係食得好辛苦,爬牆出去整體experience好開心
食過返尋味指數:🌕🌕🌕🌗🌑

放題都真係食過唔少間,不過近排越食越少
可能年紀大,食量細左好多
選擇又多左,大家都開始揀擇左,齋量多真係完全唔OK
陰差陽錯黎左兆萬,揀左哩間放題
非常非常surprise 今次竟然唔洗等lift
可能係因為閒日,唔洗排隊都有得入座

環境正正常常,D位安排都OK,好多卡位,傾計安全感都OK

佢D落單紙係一格格分開擺嘅,所以拎得好方便
比起其他果D成本要自己撕落黎嘅,哩間咁樣開心D
選擇都多嘅

D刺身都算幾新鮮wor,有驚喜

壽喜鍋

除左刺身,都仲有小邊邊爐食

壽司D款色都好多
牛舌

哩個牛舌真係冇得彈...真係因為太飽
如果唔係我應該可以食到10件
啤酒

最抵讚係有Hoegaarden吖!真係好開心!
生蠔
一人仲可以送一隻生蠔或者海膽

服務質素都可以比個B+
好快手,而且都有禮貌,冇見到黑口黑面嘅
雪糕

出到黎見到咁多雪條有得揀,其實真係好心動
咁嘅價錢,有咁嘅質素,都真係好抵食
我真係食得好辛苦,爬牆出去
整體experience好開心
2019-04-11
牛舌
啤酒
生蠔
2019-04-19 66 瀏覽
放題的選擇真的很多,質素參差不齊。最近都唔夠膽食太多,人易越來越揀擇。畢竟試過太多次,味道麻麻地,不過又唔想浪費金錢就起勢食,食到傷傷地。但在朋友的慫恿下,我和她一齊嘗試下旺角兆萬的神戶屋日韓放題。啊哈~ 感覺又唔錯wor!有驚喜!首先見到D放題紙,都算多選擇喇,一個人送一個生蠔或者海膽,我肯定揀生蠔架!一黎先點左個牛舌先,好味道呢!熟度啱啱好,唔會太過硬,不過啱啱D肉都夠彈牙。鹽粒係牛舌上吊吊味,真係希望不斷encore刺身都好新鮮,可惜我唔係刺身控,而係壽司控!D壽司我都食曬!真係好難得野飲竟然有我中意嘅“減肥可樂”,真係食放題都覺得冇咁罪惡。 哈哈哈Overall真係抵食到飛天,如果下次想食放題我應該都會選擇哩度,價錢抵得黎D質素都物有所值!
但在朋友的慫恿下,我和她一齊嘗試下旺角兆萬的神戶屋日韓放題
啊哈~ 感覺又唔錯wor!有驚喜!
鹽粒係牛舌上吊吊味,真係希望不斷encore
刺身都好新鮮,可惜我唔係刺身控,而係壽司控!
D壽司我都食曬!真係好難得
2019-04-18 52 瀏覽
一黎到就見到個雪櫃裝住好多韓國雪條, 好多種係便利店賣十幾數一條, 原來訂左位都可以簡返款~個場好熱鬧地方, 有D紙仔比你填係期間限定既食物我當然簡壽喜燒, 襯返日本風味呀麻😚不同種類刺身蝦既種類做得出色, 仲有埋泰國生蝦, 物超所值👍不過本人最鐘意食有頭甜蝦, 好新鮮甜 不會腥每人可選一款(海膽/生蠔)海膽is a must😍夾埋青瓜無得頂呢個松葉蟹棒刺身出色⭐熟食, 豉椒炒魷魚穌好希大排檔風味, 推介💗壽喜燒湯底好正好過牛可能我滾太耐, 有D硬
個場好熱鬧地方, 有D紙仔比你填係期間限定既食物
我當然簡壽喜燒, 襯返日本風味呀麻😚

不同種類刺身
蝦既種類做得出色, 仲有埋泰國生蝦, 物超所值👍
不過本人最鐘意食有頭甜蝦, 好新鮮甜 不會腥

每人可選一款(海膽/生蠔)
海膽is a must😍
夾埋青瓜無得頂

呢個松葉蟹棒刺身出色⭐

熟食, 豉椒炒魷魚穌好希大排檔風味, 推介💗

壽喜燒
湯底好正
好過牛可能我滾太耐, 有D硬

2019-04-15 98 瀏覽
同同事返大陸出差幾日,返到香港最想食日式放題,想搵間性價比比較高嘅餐廳盡情咁食,上網見到神戶屋咁多好評,加上假日lunch time 放題勁平,只需$199, 所以一於試下先!一坐低即刻剔左好多刺身,上菜速度好快 ,侍應態度又好, 滿面笑容,相當滿意。講返啲食物先,刺身好正,三文魚夠肥味,最怕食到瘦猛猛嘅三文魚,冇魚油嘅香味。另外,好驚喜呢度有原粒帶子,唔係出面嘅柱貝扮帶子,好高質,encore左好幾次。坐低之後侍應話可以揀牛肉火鍋或者部隊鍋,我哋揀左牛肉鍋,牛肉都幾正,雖然唔係雪花肥牛,但好有牛味,加埋辛辣麵一齊食,超級享受。熟食方面都唔錯,最好食有芝麻炸雞翼,芝士年糕, 溫泉蛋同韓式牛肋骨,調味好好味,熱辣辣上枱,實在大滿足,$199實在太抵食,短期內會再約friend食多次。

2019-04-13 461 瀏覽
好同事生日,佢話想食放題。。於是上網搵啦!見呢間評語唔錯而且仲有嘢送。。。就試試啦!我地bk咗八點,但遲咗。。。但意外佢安排間獨立房比1我地因為限食兩個鍾,所以快速點嘢食。。。以我地食放題嘅經驗,佢嘅款式唔多,飲料款太少!而且雪糕雪條無任食。。。呢幾方面比較遜色!響旺角咁多選擇嘅地區,真係要再落多少少心思先可以再引到d客喇!
2019-04-12
天婦羅
心太軟
藍莓雪條
2019-04-13 40 瀏覽
It’s our second time coming to this restaurant located in Mongkok. We were really hungry today and feeling some Japanese. So we ended up coming to this all you can eat Japanese restaurant since we came here before! as usual, we can pick an option between the two hotpot, we chose the Korean style this time. It came with spicy Korean noodles, cheese, sausage, beef, veggie and ham. we ordered their sushi 🍣 again, we think that the grilled salmon tasted the best. Grilled crab stick was good too. Als
we ordered their sushi 🍣 again, we think that the grilled salmon tasted the best. Grilled crab stick was good too. Also ordered the bbq prawn 🦐 prawn was big too.
ordered two sushi rolls too: one is eel with cream cheese & the other was beef 🥩
my go to order every time is their cheese with scallops & prawn!
we also picked some wings and mochi . I think the Korean cheese bite tasted the best out of all.
I saw from past reviews, many people ordered this dish. It was delicious 😋 and probably the most popular dish too.
scallops was spicy but yummy too.
last but not least, Korean ice cream to end the meal with.
這天是星期五,上完課已晚上九時半,與朋友已筋疲力盡,只想好好的吃一頓。我們在openrice上選擇了旺角放題中排行第五的神戶,從老遠走到旺角東,地鐵站出來,沿途都有許多吸引人的餐廳,但我們還是堅信食評,要看看神戶到底有多好吃。結果,是令我們錯愕和失望。走到餐廳門前,看到裡面的環境已心知不妙,但朋友腳痛,一時也想不找什麼餐廳,只好硬著頭皮,儘管試一試。一走進去,不經意的看了看在右手面的廚房,只見地面上有許多食物殘渣,你不會認為是一個很乾淨的廚房,儘管如此,餐廳老闆居然沒有選擇用些布或什麼的去掩蓋廚房,真的對自家廚房很有信心,我看了一眼這廚房,胃口已沒了一半。當我走進座位,地板顏色雖已用了黑色,但還是看到有垃圾和食物殘渣。這間日韓放題,在菜單上名符其實,真的有許多日式和韓式的選擇。但出來的食物真讓人驚嚇,點了人參雞湯,出來的是一碗真的有雞肉和人參的湯,點了韓式炸雞,出來的是一隻只有半面的雞翼;點了韓國蟹粥,出來的是淡而無味的粥和一堆蟹柳,看到的時候,真的哈哈哈,讓人哭笑不的,這間餐廳的韓食都伏味濃!雖然不期望吃到什麼高質食物,但也沒想到是如此的差,我以為自己是走進了一間惡整餐廳。朋友說你不
結果,是令我們錯愕和失望。
只好硬著頭皮,儘管試一試。
真的對自家廚房很有信心,
我看了一眼這廚房,胃口已沒了一半。

點了韓式炸雞,出來的是一隻只有半面的雞翼;

讓人哭笑不的,這間餐廳的韓食都伏味濃!
雖然不期望吃到什麼高質食物,但也沒想到是如此的差,
我以為自己是走進了一間惡整餐廳。
朋友說你不要點這些粥呀此類看似伏的食物,
但當下內心是真的想吃蟹粥,雖然不期望是什麼高質食物,但粥加蟹棒,
你是在玩我嗎?沒有本事煮得好,就不要放到餐牌上浪費食物,
也是破壞了自己餐廳的名聲!
刺身等日式食物尚可接受,雖然新鮮程度有限,
因為不想浪費食物,除了有些食物不太乾淨之外,我們都盡力吃完,
不過,這是頭一次,吃放題吃得如此辛苦,試想想要把難食的食物放進口,是一種折磨。
以後我不會再去這間餐廳和兆萬中心任何一間放題餐廳,本來在兆萬已中伏多次,
多年沒有吃過,以為有所改善,結果是更失望。
希望該餐廳能對自身環境和食物有改善!這天是星期五,上完課已晚上九時半,與朋友已筋疲力盡,只想好好的吃一頓。

結果,是令我們錯愕和失望。
只好硬著頭皮,儘管試一試。
真的對自家廚房很有信心,
我看了一眼這廚房,胃口已沒了一半。

點了韓式炸雞,出來的是一隻只有半面的雞翼;

讓人哭笑不的,這間餐廳的韓食都伏味濃!
雖然不期望吃到什麼高質食物,但也沒想到是如此的差,
我以為自己是走進了一間惡整餐廳。
朋友說你不要點這些粥呀此類看似伏的食物,
你是在玩我嗎?沒有本事煮得好,就不要放到餐牌上浪費食物,
也是破壞了自己餐廳的名聲!
刺身等日式食物尚可接受,雖然新鮮程度有限,
多年沒有吃過,以為有所改善,結果是更失望。
希望該餐廳能對自身環境和食物有改善!
2019-04-05
$218.9 (宵夜)
2019-04-11 97 瀏覽
兆萬中心放題嘅選擇真係好多,神戶屋同樓上間放題係連鎖集團,不過我見神戶屋都唔使排隊,就入咗去食。價錢都係大概$230左右,包埋+1服務費,食物選擇都幾多,仲會送九折卷,不過甜品來講真係好少選擇,得壹個冰櫃嘅甜品,同埋雪米糍同牛奶雪條。刺身嘅選擇都唔錯,三文魚好肥美好新鮮,而且他嘅選擇除咗有甜蝦,泰式嘅虎蝦,仲有巨型蝦。巨型蝦都好推薦,佢仲跳埋蝦屎,可以放心食用。而其他嘢食好似雞軟骨,雞翼,燒牛柳粒水準到差不多,不過放題有咁多選擇,二百幾蚊覺得可以食得更加好