2020-06-03 58 瀏覽
每次朋友話想食日本嘢同埋飲燒酒,我一定會介紹這裏,因為氣氛好好,侍應亦會不斷介紹每日的新鮮食物。而且,他們有很多不同種類的食物,例如刺身,壽司,直銷,魔物,當然佢哋嘅海鮮亦十分出色同新鮮,種類亦有很多,烹調方法亦有不同。值得一讚!我哋今次試咗象拔蚌,超級大條,好爽口。而且一定要叫他們的牛舌,好多蒜蓉同聰。送洒一流!然後佢將象拔蚌嘅頭,鹽燒再做左壽司,覺得10分興奮,因為可以一隻象拔蚌兩食下次會再同大班朋友嚟,就可以試晒佢唔同嘅海鮮啦!
每次朋友話想食日本嘢同埋飲燒酒,我一定會介紹這裏,因為氣氛好好,侍應亦會不斷介紹每日的新鮮食物。而且,他們有很多不同種類的食物,例如刺身壽司,直銷,魔物,當然佢哋嘅海鮮亦十分出色同新鮮,種類亦有很多,烹調方法亦有不同。值得一讚!我哋今次試咗象拔蚌,超級大條,好爽口。而且一定要叫他們的牛舌,好多蒜蓉同聰。送洒一流!然後佢將象拔蚌嘅頭,鹽燒再做左壽司,覺得10分興奮,因為可以一隻象拔蚌兩食
下次會再同大班朋友嚟,就可以試晒佢唔同嘅海鮮啦!
近來香港氣氛沉重,所以更要把握每一個跟朋友相聚的時光。跟上年一樣,我們決定到「磯野水產」慶祝生日,順便回憶一下這一年發生的種種事情。【前菜】新鮮爽口的蔬菜配上由多春魚加沙甸魚混合而成的自家製鯷魚醬,味道咸香。另外貼心地用小蠟燭座暖醬汁,令鯷魚醬味道更鮮更突出。【淺間蘋果甜酒】蘋果甜酒略帶蘋果清香,口感輕盈,酒精濃度親民易入口。【巨峰汽酒】巨峰的甜味清爽,汽酒略帶酸味,加上細膩的氣泡非常解渴。【活帆立貝&聖子浜燒】海鮮浜燒是餐廳主打,可以挑選指定盛盒或單點喜歡的海鮮。師傅會即場在店中間的位置浜燒,食客可以觀賞到整個製作過程。【聖子浜燒】浜燒制作沒有過份調味,反而著重海鮮的原汁原味。聖子尺寸頗大,師傅火候控制得宜,能夠保留海鮮本身的水份,依然滑溜,不會過份乾身。【清酒活帆立貝浜燒】帆立貝加入了少許日本清酒和醬油來提鮮,味道更覺鮮甜。【牛油黑松露活帆立貝浜燒】帆立貝加上牛油和黑松露醬燒香,帶點fusion菜的感覺。牛油令整體香味提升,再加上濃郁的黑松露,層次分明,帆立貝的肉質也非常富彈性~【虎蝦浜燒】虎蝦非常大隻,用上味噌調味,經過燒烤後香味更加凸顯香氣。另外還加上點點蔥花和蟹籽,口感更加豐
【前菜】
【淺間蘋果甜酒】
蘋果甜酒略帶蘋果清香,口感輕盈,酒精濃度親民易入口。

【巨峰汽酒】
巨峰的甜味清爽,汽酒略帶酸味,加上細膩的氣泡非常解渴。

【活帆立貝&聖子浜燒】

【聖子浜燒】

【清酒活帆立貝浜燒】
帆立貝加入了少許日本清酒和醬油來提鮮,味道更覺鮮甜。

【牛油黑松露活帆立貝浜燒】

【虎蝦浜燒】
虎蝦非常大隻,用上味噌調味,經過燒烤後香味更加凸顯香氣。另外還加上點點蔥花和蟹籽,口感更加豐富。虎蝦肉質爽嫩肉厚,蝦肉充滿肉汁之餘也吸收了味噌醬汁的香味,份外惹味。

【燒三文魚鮫】
三文魚鮫同樣是即點即燒,充滿焦香。魚鮫部分的魚肉特別嫩滑,香脆的魚皮還微微帶點鹽花鹹香!
【福井鰆魚昆布卷】
鰆魚由日本新鮮直送,味道清淡鮮美,沒有魚腥味,肉質柔嫩。

【蟹膏海膽炒飯】
炒飯用上甘香的蟹膏、軟滑的馬糞海膽、香甜的松葉蟹肉、爽彈的鮮蝦肉和蟹籽,每啖都有濃郁鮮甜的海鮮,非常鮮味,層次感也豐富,絕對有別於一般無聊的炒飯,推介~

【番薯雪糕&水蜜桃雪葩】
預訂時職員特別預留生日版雪芭/雪糕碟,師傅在板上劃上Q版的Happy Birthday,又綴上花瓣蔬果作裝飾,拍照留念一流。
2020-05-27 1263 瀏覽
難得近日疫情稍為綬和,終於可以同閨蜜慶生,知道大家都太掛念日本,所以一於食日本菜解鄉愁。餐廳主打磯燒,在店內有一個位置主要負責磯燒食材。防疫措施亦做得好足,餐廳除了採用納米消毒,量體溫外,仲貼心地準備咗紙袋俾我地袋住個口罩。前菜醬汁是由多春魚和沙甸魚製成,用蔬菜條來沾。燒龍蝦頭將龍蝦既蝦肉和蝦羔一齊燒,燒完後好香,龍蝦味好鮮甜,配上梳打餅更好食。清酒活帆立貝濱燒清酒唔太濃,但能夠帶出帆立貝既鮮味。蟶子濱燒新鮮既食材係唔需要用上任何調味,蟶子肉質軟熟彈牙。赤蝦天婦羅赤蝦炸到外脆內軟,肉質彈牙,連蝦頭炸埋,蝦殼亦炸到脆皮,可以連殼食。甜品:蘋果雪葩、椰子雪糕只要叫甜品,餐廳就可以幫忙設計生日擺盤和寫Happy Birthday。手字寫得好靚,好有心思。

前菜
前菜

醬汁是由多春魚和沙甸魚製成,用蔬菜條來沾。

清酒活帆立貝濱燒

清酒活帆立貝濱燒

清酒唔太濃,但能夠帶出帆立貝既鮮味。

蟶子濱燒

蟶子濱燒

新鮮既食材係唔需要用上任何調味,蟶子肉質軟熟彈牙。

赤蝦天婦羅

赤蝦天婦羅

甜品:蘋果雪葩、椰子雪糕

蘋果雪葩、椰子雪糕

2020-05-26
2020-05-26 170 瀏覽
疫情中第一次跟閨蜜飯聚,大家都想嘗試浜燒海鮮,故選擇了銅鑼灣地段的磯野水產。店內裝修擁有日式居酒屋風格,望望餐單,有刺身,手握壽司,浜燒盛合,一品料理,燒物等等,非常多選擇。店員奉上餐前小食。今晚點了時令壽司 - 福井鯖魚手押壽司,一碟4件,鯖魚燒得香口,不太腥。另外,點了一個磯野龍蝦海鮮盛合,非常豐富,有龍蝦刺身,燒龍蝦頭,活帆立貝浜燒,蟶子,貴妃蚌,赤蝦天婦羅及甲羅燒。龍蝦活刺身好新鮮,蝦肉爽口,刺身上有蟹子粒。黑松露牛油帆立貝,帆立貝滲出香濃黑松露味道,喜歡黑松露朋友要試下。蟹甲羅燒,這個蟹膏非常滿,可配上青瓜片或餅乾進食,味道配合。貴妃蚌比較大隻,而且鮮甜。

福井鯖魚手押壽司

磯野龍蝦海鮮盛合

龍蝦活刺身好新鮮,蝦肉爽口,刺身上有蟹子粒。
龍蝦活刺身

黑松露牛油帆立貝

蟹甲羅燒

貴妃蚌比較大隻,而且鮮甜。
貴妃蚌
5 分鐘 (堂食)
福井鯖魚手押壽司
磯野龍蝦海鮮盛合
龍蝦活刺身
黑松露牛油帆立貝
蟹甲羅燒
2020-05-07 231 瀏覽
食過晚飯,原來lunch都開㗎喎!仲有好多款嘅set lunch添!壽喜燒定食 ($118)份量幾大,上菜時牛肉呈半熟狀態,鍾意熟啲嘅可以放喺底再浸吓先食。隻蛋都係未熟嘅,不過食食吓就熟晒了,成個鍋都夠晒熱。湯底甜甜哋,撈飯一流。入面仲有好多菜海鮮蒸蛋 (+$30)蒸得滑溜,入面有兩塊魚,唔會蒸過龍,所以肉質都唔會好嚡吉列炸蠔 (+$20)外層炸得鬆脆,但一咬開,隻蠔呈半熟狀態,再點少少沙律醬食,正!建議先訂位穩陣,lunch time都差不多坐滿晒人!

壽喜燒定食 ($118)
壽喜燒定食

海鮮蒸蛋 (+$30)
蒸得滑溜,入面有兩塊魚,唔會蒸過龍,所以肉質都唔會好嚡
海鮮蒸蛋

吉列炸蠔 (+$20)
吉列炸蠔

建議先訂位穩陣,lunch time都差不多坐滿晒人!
壽喜燒定食
吉列炸蠔
2020-05-07 2083 瀏覽
放工同事約了我去磯野飲返杯,7點半來到,想不到人氣都幾旺。 先來當然要一杯梅酒,最喜歡這裏甜甜的,浸著大冰球的梅酒,入口順滑而且清香,連平常不飲酒的我都追着飲。   先來一點清腸胃的前菜,紅蘿蔔、生菜點上了自家製的醬,簡單純樸的甜味,這個醬用火温著,由多春魚、沙甸魚打成,帶鹹香,魚味濃郁。   有酒怎能沒有海鮮?隨意啲點了個海鮮拼盤,有龍蝦、赤貝、蟶子和帆立貝。 它們都會拎去燒,在等待的過程我們點了個鹽燒三文魚腩邊。這個魚腩邊燒得金黃,魚皮帶脆,肥美帶油香,送酒得可以! 清酒煮蜆份量很多,滿滿的堆得着小山,酒味好香,蜆飽滿食落亦無沙。 赤貝我們沒有拎去燒,作了刺身,食其鮮甜爽脆!雖然小小一隻,但都過一過刺身癮。   這裏特色是燒海鮮師傅都站在餐廳中央,可以全程目擊燒的過程。海鮮主打都是用清酒燒,清酒燒帆立貝和蟶子都可以食出它們本身的清甜。配梅酒其實已真係無得輸!   但黑松露燒帆立貝更加令人食唔停口,因為黑松露味道更加濃郁,燒完之後成隻帆立貝又甜又爽又香,個汁都飲埋,簡直可以食多一打!   龍蝦是新鮮上枱的,仲見到佢郁!燒完滿身鹹香的蝦膏, 十分邪惡,龍蝦肉鮮甜,一絲絲的蝦肉一拆
放工同事約了我去磯野飲返杯,7點半來到,想不到人氣都幾旺。

龍蝦是新鮮上枱的,仲見到佢郁!燒完滿身鹹香的蝦膏, 十分邪惡,龍蝦肉鮮甜,一絲絲的蝦肉一拆即起,好食得連蝦殼都差啲唔放過!

梅酒和海鮮,從來都是最佳配搭。如果想地道地一邊飲酒一邊望住燒海鮮,磯野就是不錯的選擇。
2020-04-20
2020-05-05 177 瀏覽
難得同朋友慶祝生日,知佢鍾意食日本嘢,就特登帶咗佢去食居酒屋。呢間舖頭我book mark左好耐㗎啦!今日食咗九樣餸菜,野菜條沙律拌鯷魚醬都幾得意,因為野菜條全部都係凍冰冰嘅,配上用蠟燭燒住溫溫地嘅鯷魚醬都幾特別!同埋仲有白貝帆立貝等等嘅海鮮,當中我最愛係清酒帆立貝,因為唔會蓋過本身海鮮嘅鮮甜,相比之下比起牛油黑松露既調味更受我讚賞。最令我深刻係每樣海鮮都非常之新鮮,紅燒三文魚鮫非常肥美,啖啖肉😍😍 兩樣甜品(柚子雪芭椰子雪芭)後上,仲寫左happy birthday! 擺好晒盤,又有得吹蠟燭~ 順帶一提,店員嘅服務態度亦都非常好,仲準備咗紙袋俾我哋放口罩🥺

2020-05-02 1482 瀏覽
我同老婆去開SOGO行街,之後順便睇下有咩好食,老婆提意去食日本浜燒,於事去SOGO附近的澳門逸園中心睇下,這個地方之前都黎過,好多日本野食,到最後都係揀了呢間。【前菜 】坐底了之後,先送來鯷魚醬前菜小吃。鯷魚醬以多春魚及沙甸魚製成。由於魚醬冷了之後味道會變腥,食店特意以蠟燭台為魚醬保温。【蔥吞拿魚腩蓉手卷+碎蔥深海池魚蓉手卷】蔥吞拿魚腩手卷(左):上舖滿堆積如山的蔥吞拿魚腩蓉,口感綿密豐潤而紫菜亦保持香脆,魚腩蓉同飯各沾一半,超正。碎蔥深海池魚蓉手卷(右):去到第二個手卷,深海池魚蓉手卷真是第一次食,搞蓉了的池魚,食得出鮮味,點少少醬油仲帶出它的甜味,不錯!【磯煮鮑魚】用上了秘制醬油浸煮鮑魚,除了有鮑魚的淡香味外,更多了層的甜味。因鮑魚在處理過程中被適度冷凍降溫,質感上亦煙韌帶點彈性。【味噌蟹甲羅燒】呢個味噌蟹甲羅燒蟹膏味超濃,再加上蟹肉同芝士, 非常惹味, 放上青瓜片上食, 味道香濃之餘亦唔會膩。【燒三文魚鮫】燒魚鮫燒得剛剛好,香氣四淺,油份超香,魚鮫比想像中更多魚肉,魚肉嫩滑中帶有微微的鹽花鹹香,值得推介!【燒手握飯團-明太子】這間店的燒飯團真是不錯。這間飯團是屬於乾身的。飯的表
【前菜 】
【蔥吞拿魚腩蓉手卷+碎蔥深海池魚蓉手卷】
【磯煮鮑魚】
【味噌蟹甲羅燒】
【燒三文魚鮫】
【燒手握飯團-明太子】
這間店的燒飯團真是不錯。這間飯團是屬於乾身的。飯的表皮吃起來有少少脆脆的,又有鍋巴香。
2020-04-22
2020-05-02 155 瀏覽
今天旁晚同朋友在铜锣湾行了一阵街,之后饿了,又想吃海鲜类的东西,便看中了这间矶野水产。坐下和点了食物后,服务员便送上开胃小食。这开胃小食很特别也很好味,所以问了服务员:原来酱叫堤鱼酱,是沙甸鱼和多春鱼做出来的。而新鲜沙律蔬竟然有沙葛,甜甜的沙葛配上堤鱼酱十分开胃和好味。跟着来的是伊左目鱼剌身。鱼肉口感扎实,鱼味清新而鲜甜,当你常吃三文鱼和吞拿鱼刺身,吃吃这个也不错。再来的是福井䲠鱼昆布卷。这卷物不单漂亮而且好味。有味的饭包着熟了的鱼肉和昆布,口感很丰富,味道很好吃。接连的是浜烧蚝、浜烧蚌,浜烧贵妃蚌:蚝很大只,蚌很甜味,贵妃蚌绝对要吃,新鲜,甜美。之后摆上鱼汤,原来是伊佐目鱼做完剌身剩下的来煮的,汤很雪白,很好味。再来的是味噌开边烧虎虾,虎虾烧得刚好,肉是弹牙并没有好靭,配上味噌也有蟹子,十分好味。最后是浜烧活鲍鱼。活鲍鱼很软熟,鲜鲍鱼真是很美味。另外碟上配了柚子酱,当鲍鱼醮了些柚子酱又是另一个风味。一次能吃上这么多样海鲜,日式,美味,特别,真是开心,满足极了。

• 味噌開邊虎蝦
  • 浜烧貴妃蚌
  • 野菜條沙律伴鯷魚醬
  • 濱燒鮑魚
2020-04-29 196 瀏覽
Home office 咗好耐,今日要返公司交文件,午餐想坐得舒服些,所以選擇咗呢間,之前去都係食晚飯,午餐去都係第一次。原來有午市定食,仲有A – N一共4款多,今日想食鰻魚,所以選擇了B餐,鰻魚脆脆卷配迷李野菜烏冬,再追加$20要了個海鮮蒸蛋。先來一碗白蜆湯,湯清甜,仲有大大粒蜆肉鰻魚脆脆卷賣相好得,有六件咁多,外層仲滿是顏色繽紛的嘅脆脆粒,同平時食嘅鰻魚卷有好大分別,多咗唔同嘅口感,由於色彩吸引,好適合小朋友至於個烏冬,其實都幾大碗,一啲都唔迷李,仲好煙韌彈牙,湯底清甜,仲有個海鮮蒸蛋,上面有兩件魚肉,蛋都好滑好好味,又好飽,又坐得舒服,下次可以再食

先來一碗白蜆湯,湯清甜,仲有大大粒蜆肉
硯肉湯
鰻魚脆脆卷
海鮮蒸蛋
好好味,又好飽,又坐得舒服,下次可以再食
硯肉湯
鰻魚脆脆卷
2020-04-28 160 瀏覽
黎到銅鑼灣唔怕搵唔到食~餐廳林立中法日意韓乜都有,今次同朋友黎到呢間日本店開餐。最喜歡日本餐廳嘅裝飾,設計用心好有心思。而且職員在你進門時仲會大大聲用日文講歡迎,好似去左日本咁。由於係疫情共期間人流唔算多,職員會細心幫你量體溫和給予酒精搓手液消毒雙手。同朋友2人點了一些食物,由於是即叫即燒製作上會花一點時間。壽司和剌身分別點了:帶子刺身$68屬於厚身帶子,吃上去沒有海水味之餘,超級鮮甜,應該是我去咁多日式餐廳食過最鮮甜的,大推!左口魚壽司$58二件外表跟其他日本餐廳一樣,但咬落去一鳴驚人,入口即溶,有驚喜。牡丹蝦$70一件,八爪魚壽司$30二件,松葉蟹腳壽司$68二件:三樣也是平均線以上,不錯!生蠔:點了原味和醬油味,口感鮮甜黑松露明太子玉子燒$98: 玉子燒好考師傅技術,一個字勁!

同朋友2人點了一些食物,由於是即叫即燒製作上會花一點時間。

壽司和剌身分別點了:
帶子刺身$68

左口魚壽司$58二件

生蠔:點了原味和醬油味,口感鮮甜

黑松露明太子玉子燒$98: 玉子燒好考師傅技術,一個字勁!
2020-04-27 150 瀏覽
哥哥今晚請我食生日飯,我當然揀食最愛的日本料理啦!現在所有餐廳都要幫客人量度體溫,提供消毒搓手液等等,估唔到餐廳非常貼心地有提供紙袋放口罩,值得一讚。平目魚刺身新鮮平目魚特別鮮甜彈牙,師傅將魚肉切成薄片,配上酸汁、辣蘿蔔蓉,薑蓉,蔥花等等,入口鮮嫩有彈性,沾上少少酸汁更能帶出魚肉鮮甜味。磯野浜燒貝類盛合店舖每日都會配搭不同貝類海鮮預備盛合,保證每日新鮮。浜燒鮑魚鮑魚爽嫩彈牙,入口鮮甜。刀背蜆用清酒浜燒,保留蜆肉鮮甜味,味道清甜嫩滑。貴妃蚌肉身飽滿,吸收了湯汁之後,入口鮮嫩多汁,甜味十足。文蛤入口鮮味清甜,肉嫩有彈性。浜燒大北寄貝北寄貝肉質爽口鮮甜,新鮮度爆登。特色四式福餅福餅口感比雪米糍更加有咬口,味道特別,有芝麻/哈密瓜/樱花/焦糖布甸等等,最喜愛焦糖布甸味,味道香甜美味。
哥哥今晚請我食生日飯,我當然揀食最愛的日本料理啦!

平目魚刺身

磯野浜燒貝類盛合
店舖每日都會配搭不同貝類海鮮預備盛合,保證每日新鮮。

浜燒鮑魚
鮑魚爽嫩彈牙,入口鮮甜。

刀背蜆
用清酒浜燒,保留蜆肉鮮甜味,味道清甜嫩滑。

貴妃蚌
肉身飽滿,吸收了湯汁之後,入口鮮嫩多汁,甜味十足。

文蛤
入口鮮味清甜,肉嫩有彈性。

浜燒大北寄貝
北寄貝肉質爽口鮮甜,新鮮度爆登。

特色四式福餅

2020-04-22
慶祝紀念
生日
2020-04-27 174 瀏覽
呢間日式料理店主打浜燒,晚飯吃過有水準,留下深刻印象。估不到午餐也有特色。隨了一人浜燒定食之外還有其他好的選擇。價錢合理,最重要水準保持一貫作風是「新鮮」。大蜆清湯那種又鮮又甜的味道在口腔中徘徊。蜆肉嫩滑無比。磯野盛合九宮格,款款都是我的喜愛。蝦爽脆且有漿口感。穴子入口即化。三文魚超級肥美。鰻魚惹味十足。帆立具大大粒,鮮美。鮑魚有嚼勁。櫻花蝦豆腐外面炸得脆且不油膩,帶有樱花蝦的香氣。內裡豆腐滑溜有豆香。

大蜆清湯
那種又鮮又甜的味道在口腔中徘徊。
蜆肉嫩滑無比。

磯野盛合
九宮格,款款都是我的喜愛。
蝦爽脆且有漿口感。
穴子入口即化。
三文魚超級肥美。
鰻魚惹味十足。
帆立具大大粒,鮮美。
鮑魚有嚼勁。

櫻花蝦豆腐
外面炸得脆且不油膩,帶有樱花蝦的香氣。內裡豆腐滑溜有豆香。

2020-04-27
2020-04-27 109 瀏覽
由於最近的社會情況,道致不少食店經營相當困難,亦令過往使用珍貴食材的餐廳推出不同程度的優惠,本次日本菜便是其中一間。首先前菜是野菜條沙律條伴鯷魚醬,野菜條固然相當新鮮,伴上鯷魚醬的鮮味,作為前菜,相當開胃。然後是元貝刺身,值得一提的是,師傅相當細心地替我們的人數切成相對的份數,不用再需顧客自行切,元貝刺身相當鮮味,肉質厚實,啖啖肉的感覺相當美好。接著的燒左口魚壽司,左口魚本身的油脂較多,加上以燒的形式去烹調,把油脂逼出,令入口時,魚油和燒香兩者互相交融,在口腔中溶化,實在出色。燒魚亦相當出色,燒魚把魚油燒得保留,亦不會太乾身,肉質厚實,魚味香濃,無論是技術或材料本身,都是相當出色。整餐連同其他食物,二人大約花費$1000左右,以技術,質素而言,價格相當合理。
2020-04-26 1673 瀏覽
前菜用西芹、紅蘿蔔、砂碌設成條狀,配以鯷魚醬(由沙甸魚及多春魚組成的)作為開胃菜的醬😇,好特別,真係好好嘅開胃菜。依佐目刺身首先一讚的是擺盤,好有心思,睇見都想食,或者係睇見都唔捨得食。魚🐟質好Q彈,亦都有新鮮魚味,甜甜地的,yummy 😋 鐵罐酒蒸刀貝這個有少許酒精味,湯底係我好喜歡嘅味,喜歡。白魚湯呢個湯真係冠絕我喝過嘅魚湯,連媽媽嘅魚湯都給比下去,好濃郁,好回味嘅魚味。正!我同老公一邊飲一邊話:正!時令蠔🦪浜燒不似燒蠔的惹味,接近生蠔的新鮮感覺,但又是熟的,多了一份逼出來的海水味。不錯👍🏻蚌仔浜燒美味,有點像魷魚,肉質結實,但好軟好腍好鮮味。活鮑魚浜燒配柚子醬柚子醬好特別,我係好鍾意柚子的清新味道,佢加上了一啲嘅芥辣味,但略為鹹,我會選擇只食鮑魚不加醬,因為真係好好肉,好厚切,好好咬又好鮮美。虎蝦浜燒(開邊燒)我要用三個字形容:「爽」、「彈」、「跳」(跳是形容我吃完之後的心情)😍好正好正好正,再食再食再食!除了喜歡他本身的真味以外,廚師還加上了一些菇和蟹子,兩種食法都好。貴妃蚌浜燒又係三個字:「爽」、「甜」、「厚」,我第一啖咬左個尾巴,已經覺得鮮甜到不得了,繼續食嘅時候真係好想再

依佐目刺身

鐵罐酒蒸刀貝
這個有少許酒精味,湯底係我好喜歡嘅味,喜歡。

白魚湯

時令蠔🦪浜燒

蚌仔浜燒
美味,有點像魷魚,肉質結實,但好軟好腍好鮮味。

活鮑魚浜燒配柚子醬

虎蝦浜燒(開邊燒)

貴妃蚌浜燒
又係三個字:「爽」、「甜」、「厚」,我第一啖咬左個尾巴,已經覺得鮮甜到不得了,繼續食嘅時候真係好想再叫多一隻。

柚子雪葩
每次去呢啲類似居酒屋嘅地方,我必定會點一個雪葩作為完美的句號。今晚也不例外,這個雪葩酸帶些甜,加上我最喜歡的柚子味,真是完美的一餐!