2019-11-12 0 瀏覽
上星期好友帶了我來他喜愛的一間日本磯燒餐廳吃飯。餐廳就有溫馨的感覺裝修別緻和溫暖。最緊要的是食物非常可口和新鮮,值得再帶家人和朋友來吃他們的食物。我們吃了以下的食物,都非常滿意。螢光墨魚沖漬HKD68 - 螢光墨魚的味道非常特別,有海水味,帶少少鹹味,而且非常鮮甜,加上有特制醬油浸過,仲更加有特別的風味。要一提的是他們配上了淡淡的軟芝士來陪襯這個螢光墨魚,中和了鹹味,令到整個菜更好吃。鐵罐酒蒸岩蠔 HKD390 - 這個菜非常特別我以前從來沒有吃過。首先我看見他們是先燒熱一個鐵罐,然後把蠔整隻放進鐵罐內蒸。蒸出來的蠔,非常鮮甜可口,肉質彈牙而且肥美多汁,而且蠔殻佈滿清甜的肉汁。值得一試!生吞拿魚腩刺身(大)HKD488 - 刺身的擺設像一朵玫瑰花,非常之吸引和美麗,增強了我們的食慾。最重要是吞拿魚入口即溶,新鮮肥美。火焰吞拿魚腩筋壽司 HKD390 - 吞拿魚腩燒過之後,更加肥美,加了一層薄薄的魚油脂就更加可口。正!海膽炸豆腐HKD235 - 炸豆腐表面炸得非常香脆,豆腐內里就滑流流,而且有香香的黃豆味。最緊要豆腐上面的海膽跟豆腐的味道非常夾。很好味!黑松露明太子燒 HKD98 - 這

黑松露明太子燒 HKD98 - 這個太子燒真的讚。因為蛋非常之滑,軟綿綿的,中間還包着濃郁的黑松露,而且黑松露的份量也不少。味道非常好!如果喜歡吃不太甜的太子燒,一定喜歡這個。

炸軟殼蟹米紙卷HKD98 - 我很喜歡吃這個米紙卷,因為軟殼蟹炸得很脆和很香口,而且一點都不油膩,很乾身。加上新鮮的菜和薄薄的米紙,味道很清新。

蟹膏海膽炒飯 HKD268 - 這個炒飯的配料很足,而且炒得很有鑊氣,海膽鮮甜,蟹膏也是香濃,炒飯很香又美味,令到整頓飯圓滿地結束。
螢光墨魚沖漬
鐵罐酒蒸岩蠔
生吞拿魚腩刺身(大)
火焰吞拿魚腩筋壽司
黑松露明太子燒
炸軟殼蟹米紙卷
蟹膏海膽炒飯
2019-11-08
螢光墨魚沖漬
鐵罐酒蒸岩蠔
生吞拿魚腩刺身(大)
火焰吞拿魚腩筋壽司
黑松露明太子燒
炸軟殼蟹米紙卷
蟹膏海膽炒飯
2019-11-05 109 瀏覽
日式料理吃過不少,但通常也較為傳統。磯野水產雖然看似以濱燒水產為主,保留一些傳統吃法外,卻較多樣化,無論小食或菜品也更特別。磯野刺身盛合五款通常盛合亦較為抵食,包括拖羅、油甘魚、帶子、三文魚及赤蝦。雖然品種比較常見,但整體新鮮可口,肉質富彈性,味道鮮甜。海膽炸豆腐師傅以海膽汁及黃豆製成豆腐再香炸,豆腐外皮香而酥脆,整顆呈橘黃色,豆腐香滑柔軟細膩無渣,海膽味香濃。入口海膽刺身化在嘴中,配上酥脆豆腐,異常吸引。鋤燒魷魚鬚滿滿炸蒜配搭彈牙無筋易咬魷魚,適合佐酒及作前菜。吉列炸蠔炸蠔外皮麵粉較厚,咬下外皮香脆,內里卻水潤嫩滑,喜蠔朋友必選。日本海膽味噌甲羅燒蟹肉蟹膏、海膽、三文魚籽新鮮上桌,師傅再以味噌及鴛鴦蛋作佐料,攪拌蟹肉蟹膏。再鋪上海膽進行濱燒,完成後三文魚籽灑面。甲羅燒入口綿絮幼滑,蟹香味濃,香蟹味化在嘴內。海膽柔軟,入口即化,脆皮三文魚籽爆汁,富層次感,回味無窮。必點菜品,每次吃也同樣回味無窮。虎蝦浜燒盛合二人前店內有不少混搭的浜燒盛合,今次選了虎蝦為主題,內容包括虎蝦、生蠔、鮑魚、兩貝。虎蝦個頭大,肉身肥厚有膏,以蝦膏拌味噌再濱燒,最後灑蟹籽。肉質爽口彈牙,味道咸香鮮美,回味無窮。

磯野刺身盛合五款

鋤燒魷魚鬚
滿滿炸蒜配搭彈牙無筋易咬魷魚,適合佐酒及作前菜。

吉列炸蠔

日本海膽味噌甲羅燒
必點菜品,每次吃也同樣回味無窮。

虎蝦浜燒盛合二人前

岩手縣和牛鋤燒
和牛厚度適中,以炸蒜及香蔥灑面,牛肉口感柔軟彈性,肉汁豐富香氣撲鼻,有種融化在口中之感。炸蒜及香蔥爆香使肉味更香濃。

蘋果雪葩、水蜜桃雪葩
入口冰凍香滑、質感輕盈,桃子味道清甜可口、蘋果則甜蜜香濃,各具特色,飯後推薦。

總括來說,食物新鮮高質好味,樣式多樣化,價錢合理,享受日本料理的好地方。
  • 日本海膽味噌甲羅燒
  • 岩手縣和牛鋤燒
2019-10-10 885 瀏覽
餐廳地方非常寬敞舒適, 空間感十足。清新簡約的日式裝修令人感覺舒服。 餐廳中間是浜燒區,由專人負責,令客人輕鬆嘆水產!野菜條沙律鯷魚醬 $30~特製自家醬, 鹹香惹味,放在精緻蠟燭台上保持溫度,頗有心思呢!配搭爽脆蔬菜,令人食慾大振。赤鯥魚刺身$880~嘩!極其鮮美,晶瑩剔透, 充滿獨特的火炙香氣,清香味美,令人一試難忘!七味燒魚翅$88~鬆化香口,口感類似雞泡魚乾,佐酒一流!磯野壽司盛合$328~共有8款,兩款時令壽司、黑松露帶子、赤蝦、海膽、三文魚、吞拿魚及磯煮鮑魚壽司。壽司飯質感輕盈軟綿,增加整體的豐潤感覺!全都光澤誘人,肉質通透,真的令人難以抗拒,一再回味!!磯野浜燒貝類盛合$788~貴妃蚌,北寄貝,北寄貝仔,文蛤,鮑魚。為了凸顯食材鮮味,全部都是即叫即燒。個人至愛是鮑魚,軟腍又不失煙韌, 風味濃厚 !菠蘿雪葩~口感清新,為味蕾帶來消滯清膩的感覺!大滿足的一晚,一定會再來!

赤鯥魚剌身

七味燒魚翅$88~鬆化香口,口感類似雞泡魚乾,佐酒一流!

磯野壽司盛合$328~共有8款,兩款時令壽司、黑松露帶子、赤蝦、海膽、三文魚、吞拿魚及磯煮鮑魚壽司壽司飯質感輕盈軟綿,增加整體的豐潤感覺!全都光澤誘人,肉質通透,真的令人難以抗拒,一再回味!!

磯野壽司盛合

磯野浜燒貝類盛合

菠蘿雪葩~口感清新,為味蕾帶來消滯清膩的感覺!

大滿足的一晚,一定會再來!
2019-10-03
赤鯥魚剌身
磯野壽司盛合
2019-10-10 491 瀏覽
最近身邊朋友都説支持香港經濟,我就直接少少,支持了香港食市。 😋😋今晚和太太找到了銅鑼灣樓上日式美食店 磯野水產餐廳大部份是大玻璃窗,可以清楚欣賞銅鑼灣夜景。前菜野菜條沙律伴鯷魚醬多款新鮮野菜條,配上自家製的鯷魚醬,以吞拿魚加沙甸魚打成的醬料,口感似偏咸,但配合蔬菜既鮮甜味道,就恰到好處。亦鮭魚刺身火炙亦鮭魚刺身,炙熱帶甘香、肉質鮮味👍🏻。炸魚骨、七味燒魚翅炸魚骨香脆可口,七味燒魚翅惹味,用來佐酒嘅最佳選擇。磯野壽司盛合八款八款不同口味的壽司,款款吸引,特別係帶子和赤蝦壽司, 鮮甜好味, 太太比較喜歡粒粒鮑魚壽司,份量十足,入口豐富,鮑魚味香濃。磯野浜燒貝盛合浜燒貴妃蚌浜燒北寄貝浜燒北寄具仔浜燒文蛤浜燒鮑魚新鮮貝類海鮮原來通過浜燒煮嘅方式烹調,可以保持海鮮原汁原味,而且肉汁完全保留在貝殼內,一點都沒有流失👍🏻。鮑魚帶點軟熟又少許彈牙,配合磯燒味道,吃多多也不夠。😁蘋果雪葩完全可以啟動我第二個胃來吃這個蘋果雪葩,精華在蘋果中間位置冰凍雪葩,充滿清香的蘋果味,微軟柔嫩。巨峰梳打豐富美食,應該多撐

今晚和太太找到了銅鑼灣樓上日式美食店
磯野水產

餐廳大部份是大玻璃窗,可以清楚欣賞銅鑼灣夜景。

前菜
野菜條沙律伴鯷魚醬

亦鮭魚刺身
火炙亦鮭魚刺身,炙熱帶甘香、肉質鮮味👍🏻。

炸魚骨、七味燒魚翅
炸魚骨香脆可口,七味燒魚翅惹味,用來佐酒嘅最佳選擇。

磯野壽司盛合八款

八款不同口味的壽司,款款吸引,特別係

磯野浜燒貝盛合

浜燒貴妃蚌
浜燒北寄貝
浜燒北寄具仔
浜燒文蛤
浜燒鮑魚

鮑魚帶點軟熟又少許彈牙,配合磯燒味道,吃多多也不夠。😁

蘋果雪葩
必吃

豐富美食,應該多撐
2019-10-03
必吃
2019-09-30 988 瀏覽
由於香港區返工,多數都係約人去銅鑼灣食飯,放工過去又比較方便,今日就去咗銅鑼灣食日本菜。朋友話散叫好煩,就直接叫左個磯野活魚海鮮盛合:嚮螺、鮑魚、赤鮭、帆立貝、松葉蟹腳等。服務員首先會將新鮮的海鮮放上枱俾我哋睇,職員服務態度友善,細心介紹食材。好大隻活蠔刺身,唔覺得腥,滑而多汁。活蠔濱燒,燒完無令個蠔縮水,呢個好考燒蠔既技術,證明師傅控制得好好。磯燒鮑魚,這個煮法的確好出色,完全保留左鮑魚既鮮味,而且口感好好,有咬口得黎唔會過硬;濱燒鮑魚同樣鮮甜。赤鮭大條又滑,肉質軟身,魚肉連皮食可以不點醬油都好夠味,如果只有肉就可點少少醬油,帶出鮮味。濱燒帆立貝,可以用牛油或清酒煮,個人比較鍾意清酒煮,較為清淡更加可以食出海鮮嘅鮮味。松葉蟹腳,以打邊爐形式,再配上新鮮嘅蔬菜,蟹殼預先剪開,容易將佢骨肉分離,而煮完後,蟹依然保留住好重既鮮味。食日本菜,最好就配番支清酒,呢支大吟釀好易入口,食完海鮮,覺得酒味更加重,服務員真係冇介紹錯。

2019-11-10 1 瀏覽
早兩日約埋朋友聚下,去到銅鑼灣既磯野水產,三五知己相聚下,塭個方便大家既地點!首先,我地叫左炒枝豆,食落口味道咸咸的,有別於一般既枝豆,加上,炒過之後,更加好味!再叫上一個滑子菇蟹肉沙律,蟹肉好新鮮,加上係沙律,所以感覺好開胃同埋好fresh ,之後再叫左海膽炸豆腐,依款菜式好特別,把海膽同豆腐mix 埋一起,海朋入口即溶,配上軟綿綿既豆漿,入口又好滑,口感一流,同埋,白鱔濱燒,利用鹽燒方法,食落口,感到d 鱔好嫩同埋dd 咸味,已帶出魚既鮮味,加上已分好哂一粒粒,十分方便食用,之後到活鮑魚濱燒,好生猛既鮑魚,之後新鮮去燒,所以最食到原汁原味,而且燒既軟硬度適中,所以,彈牙!再加上一碟磯野味噌虎蝦燒,當中既蝦好厚肉,而且好有層次,鮮味無窮!而黑松露明太子玉子燒,黑松露味道濃,但又不會搶了玉子既味道,入口有雙重味道,加上,很消的玉子燒,配上黑松露既味道,真係絶配!整餐晚餐,朋友們都食得好滋味,餐廳用心之作!
整餐晚餐,朋友們都食得好滋味,餐廳用心之作!
2019-11-07 1 瀏覽
難得今日和同事到銅鑼灣上堂,完看之後當然約一齊食晚飯,所以選擇銅鑼灣sogo附近的一間磯野水產,除咗有日本餐廳之外,仲有得食磯燒,風味十足!喜歡這裏的主打海鮮及刺身,店員會幫忙磯燒食材,雖然店員很忙,但服務很好👍野菜條沙律伴鯷魚醬(前菜)這個像非常特別都是第一次食,用鯷魚做的,味道鹹鹹地香噴噴,配合青瓜條蘿蔔條口感非常特別😋磯野浜燒貝類盛合有北寄貝,鮑魚,貴妃蛘,蟶子,大大隻樣樣非常新鮮,鮑魚燒得好香口,食落邊脆煙韌,其他海鮮只要加入清酒烹調已經好鮮甜,連汁都飲埋😋😋😋磯野刺身盛合八款刺身樣樣厚切,三文魚啖啖肉,好肥美,吞拿魚色澤紅潤,甘香十足,入口即溶,海膽甘甜,北寄貝做刺身爽口鮮甜,食到舔舔脷😋😋😋

野菜條沙律伴鯷魚醬(前菜)

磯野刺身盛合八款
2019-11-07 3 瀏覽
天氣開始涼涼地,朋友提議到磯野水產晚膳,餐廳環境十分舒服,氣氛不錯👍七本鎗渡船純米大吟釀720ML食日本菜點少得點返支清酒飲下,呢支是店員介紹的,飲落清清地甜甜地,不錯👍燒自家製一夜干雞翼雞翼炸得好香口,外脆內嫩令人一口接一口。七味燒魚翅香脆的魚翅乾,食落脆卜卜,咸咸香香,蘸上沙律醬後美味升級。火炙吞拿魚腩筋壽司吞拿魚腩咬落油甘味濃郁,入口即溶,正!浜燒鮑魚鮑魚燒得剛剛好,不會過韌,十分鮮甜😋蟶子蟶子有手掌大隻,一般都是用清酒煮的,肉質鮮嫩沒有沙,非常多汁。磯野刺身盛八款三文魚腩肥美甘香,吞拿魚入口溶化無筋,甜蝦很甜,軟滑嫩身。一粒粒蟹子爆開,口感豐富。燒三文魚鮫魚鮫份量不少,魚鮫燒得好香口,鮫位比較肥美,魚肉嫩滑。正😋😋😋
七本鎗渡船純米大吟釀720ML
燒自家製一夜干雞翼
雞翼炸得好香口,外脆內嫩令人一口接一口。
七味燒魚翅
香脆的魚翅乾,食落脆卜卜,咸咸香香,蘸上沙律醬後美味升級。
火炙吞拿魚腩筋壽司
吞拿魚腩咬落油甘味濃郁,入口即溶,正!
浜燒鮑魚
鮑魚燒得剛剛好,不會過韌,十分鮮甜😋
蟶子
磯野刺身盛八款
燒三文魚鮫
  • 磯野刺身盛合
  • 磯煮鮑魚
  • 燒自家製一夜干雞翼
2019-11-05 3 瀏覽
今次同老友慶祝生日,揀咗嚟呢間銅鑼灣嘅既野水產,食咗一餐非常豐富嘅浜燒海鮮餐~前菜有呢一個鯷魚醬,上網睇食評有好多人都介紹呢一個前菜~味道鹹鹹香香配上新鮮嘅蔬菜食,果然係一個非常特別及開胃嘅小食!炸軟殼蟹米紙卷配上清甜嘅柚子果醬,非常特別,應該係餐廳自家研製嘅小食!嚟到我哋嘅主菜浜燒海鮮~燒海鮮之前店員會先用一個大木盆俾我哋睇吓下有啲咩海鮮,真係睇到都流晒口水,好期待!其中比較印象深刻嘅係呢個浜燒北寄貝,餐廳加入海帶增加口感,而北寄貝出左水加入海帶就好似一個海鮮清湯咁,非常鮮甜!呢隻燒帆立貝超大隻仲要非常爽口鮮甜呢隻魷魚筒都十分之大條呢!師傅加入特製嘅醬汁,味道同魷魚非常之夾

呢隻燒帆立貝超大隻
仲要非常爽口鮮甜

2019-10-08
  • 磯野浜燒貝類盛合
  • 野菜條沙律伴鯷魚醬
果晚大概8點鐘到場,人數唔算多,環境幾有feel 暗暗地,而且有d燒海鮮既味道, 即刻好期待d野食🤣坐低左一陣都未揀好食咩好, 因為都多選擇、又有唔同既套餐揀, 職員就過黎同我地推介有咩抵食同埋時令,好細心🤣 最後我同女朋友散叫左刺身同埋d燒海鮮, 因為套餐有d野食唔岩食, 所以寧願散叫d鍾意食既😛😛先打頭陣既係刺身拼盤😍😍一睇到d拖羅就流哂口水,個拼盤好靚, 打卡一流! 拖羅好肥美、有魚油香👍👍 海膽好甘甜 creamy,但份量唔多😭想再食! 其他質素就還可以啦,三文魚較為普通。 而個蝦頭店員主動提議可以幫我地炸左佢! 炸完好香好好食!跟住店員就拎左碟海鮮黎😍仲專登話比我地影下相先燒😍好貼心!隻鮑魚仲識郁!夠哂新鮮!蟹膏好滿好香! 價值都好合理 ,$88。 配餅同青瓜食都好唔錯! 冇咁單調同冇咁濟!跟住黎依個牛油黑松露活帆立貝😍好香!好香!好香! (重要既要講3次🤣) 真係好香松露味,而且食落去, 帆立貝既鮮甜仲食到,唔會比松露掩蓋!真心值得推介!跟住有鮑魚,配柚子醬。 依個就普普通通, 味道唔夠,我就點左帆立貝既松露汁食😆即刻好食番!跟住就有燒蟹腳,一樣係好鮮甜!諗起係日本黑門市場

刺身8點

而個蝦頭店員主動提議可以幫我地炸左佢! 炸完好香好好食!

跟住店員就拎左碟海鮮黎😍仲專登話比我地影下相先燒😍好貼心!

隻鮑魚仲識郁!夠哂新鮮!

跟住就有燒蟹腳,一樣係好鮮甜!諗起係日本黑門市場食燒蟹腳既時間😭😭

總捨黎講,磯野水產水準不錯! 而且野食新鮮! 食海鮮最緊要新鮮! 不過價錢上就偏貴,一分錢一分貨😂紀念日食下都接受到!

刺身8點
  • 磯野刺身盛合
  • 味噌蟹甲羅燒
  • 活帆立貝濱燒
  • 鱈場蟹腳
朋友邀約開餐,沒拒絕的餘地 🤗🤗;得知在逸園的餐廳中挑選,更是放心;因逸園餐廳一向都不俗的,相信一定會滿意的。浜燒小店,海岸陳設,勝在氣氛鬧哄哄的,加專人代勞,好讓小妹懶洋洋的嘆世界。前菜是野菜條沙律伴鯷魚醬,沙律菜用了甘荀、青瓜、沙葛、西芹及生菜。醬汁由多春魚及沙甸魚秘制而成,鹹鮮味重;配清淡的蔬菜剛剛好,尤其帶點甜味的沙葛,最是出色。左口魚邊刺身,輕輕火炙,將油香更有效釋放出,是久違了的肥美左口,入口即溶,還有好幾件,超有驚喜。時令活蠔刺身,原汁原味的西班牙活蠔,蠔身肥大肉厚,一啖吃不完 😋😋;海水味及蠔味屬淡口,餘韻有限,不影響下一道菜式的味道。碎蔥深海池魚蓉手卷,池魚多數做刺身,少有做打蓉。打蓉的鮮味不遜原片刺身,換個摸式也挺好。活鮑魚濱燒,配柚子胡椒醬,咸辣味重,輕點吊味即可,太多會蓋過原身的鮑魚味道。火喉控制很好,剛熟不韌,一咬即開。味噌蟹甲羅燒,燒香的蟹膏甘香惹味,在附帶的餅乾抹上一層厚厚的蟹膏,是片極盡奢華的餅乾😋😋💖!鹽燒吞拿魚骨髓,旱有菜式,用匙先品嚐白色骨膠,(底面都有的),再嘆側面燒過的魚肉,過口癮的佳品。炸軟殼蟹米紙卷,賣相精美。米紙滑漏煙韌,軟殼蟹香脆,中間

炸軟殼蟹米紙卷,賣相精美。米紙滑漏煙韌,軟殼蟹香脆,中間的柚子啫喱清新,剛好蓋過青菜的青澀味,完美配搭。

蜆湯稻庭烏冬,烏冬是扁而幼身的,有別一貫粗圓的,但味道相近。蜆肉湯底有鮮甜味,絕對飽肚。

乳酸梳打,甜酸清涼,在大量的燒烤的菜式中,份外解渴。

跟預期一樣的稱心,新鮮味美,多吃幾頓也無妨。🤗🤗
2019-10-30 6 瀏覽
日本料理是個人最愛的食物之一,所以今晚就選擇了磯野 ,享受一下人生。這裏是樓上店,裝修格局有些似日式居酒屋。和牛他他壽司,和牛肉變成蓉,加點芝麻,混合雞蛋之後,口感豐富。時令活蠔刺身$156兩隻,一隻沒有加任何醬汁,可以吃到原汁原味。另一隻加了酸汁和蘿蔔蓉,頓時令蠔的鮮味層次增加。燒三文魚鮫$168,魚鮫是魚最美味的部份,因為活動能力較強,魚肉亦較為嫩滑,加點檸檬汁,便可以吃到其鮮甜美味,而又不覺得油膩。軟殼蟹米紙卷$98,軟殼蟹炸過之後,配上蔬菜包在米紙內,香脆味道都不減,反而增加了爽口鮮甜的味道,配上酸啫喱味道更佳。蜆湯稻庭烏冬$88,蜆湯味道鮮甜帶點酒香,烏冬煙煙靭靭,吸收了湯頭的味道之後,變得更為出色。味噌虎蝦燒$198,虎蝦蝦肉爽口彈牙,味噌和蟹籽的香味,令到虎蝦的味道,如虎添翼。味噌蟹甲羅燒$88,蟹甲羅燒已經混合了鵪鵓旦、蟹肉和蟹膏,味道甘香以帶少少醎,配合梳打餅乾和青瓜,可以增加層次感。天婦羅魷魚卷$88,炸漿適中,魷魚爽口鮮甜,美味可口而不油膩。黑松露帶子手卷$68,黑松露味道濃烈,帶子味道鮮甜,一濃一淡,互相輝映。乳酸梳打$76,味道酸酸甜甜的乳酸,加上了梳打,解渴
這裏是樓上店,裝修格局有些似日式居酒屋。

乳酸梳打$76,味道酸酸甜甜的乳酸,加上了梳打,解渴又開胃。

2019-10-28 15 瀏覽
為了獎勵自己第三季的努力,是時候吃一餐好的,今次揀了銅鑼灣逸園中心的磯野水產!先來一支六十餘洲 純米大吟釀帶有溫和而柔軟的甜味。 還有一種水果味,在享受了多種口味後,底部口味中的酸會慢慢消失,同時保持適度的口感。每枱都有一款用沙甸魚和多春魚混合一起的魚醬,配上清脆爽口的紅蘿荀、西芹和青瓜條,是一個很開胃的前菜!螢光魷魚漬物口感特別,魷魚少少鹹,送酒小食一流!磯野浜燒貝類盛合店員用心向我們介紹每款貝類,有幾款都未食過呢!處女北寄貝,肉質鮮嫩又彈牙!鮑魚很重磯燒香味,配上柚子醬十分清新。愛爾蘭石蠔,非常肥美,店員燒到半熟,外脆內嫩,口感極佳!最尾來過炒飯,大大條的松葉蟹腳,蟹粰和蝦肉,材料非常豐富,很滿足!這裏員工對每樣食材都夠講解得非常詳細,服務亦很好,人均消費幾百元,偶爾吃一餐好的都不過分呢!
先來一支六十餘洲 純米大吟釀
螢光魷魚漬物
口感特別,魷魚少少鹹,送酒小食一流!