招聘中
應徵
$15,000-$18,000
月薪
2019-09-30 430 瀏覽
由於香港區返工,多數都係約人去銅鑼灣食飯,放工過去又比較方便,今日就去咗銅鑼灣食日本菜。朋友話散叫好煩,就直接叫左個磯野活魚海鮮盛合:嚮螺、鮑魚、赤鮭、帆立貝、松葉蟹腳等。服務員首先會將新鮮的海鮮放上枱俾我哋睇,職員服務態度友善,細心介紹食材。好大隻活蠔刺身,唔覺得腥,滑而多汁。活蠔濱燒,燒完無令個蠔縮水,呢個好考燒蠔既技術,證明師傅控制得好好。磯燒鮑魚,這個煮法的確好出色,完全保留左鮑魚既鮮味,而且口感好好,有咬口得黎唔會過硬;濱燒鮑魚同樣鮮甜。赤鮭大條又滑,肉質軟身,魚肉連皮食可以不點醬油都好夠味,如果只有肉就可點少少醬油,帶出鮮味。濱燒帆立貝,可以用牛油或清酒煮,個人比較鍾意清酒煮,較為清淡更加可以食出海鮮嘅鮮味。松葉蟹腳,以打邊爐形式,再配上新鮮嘅蔬菜,蟹殼預先剪開,容易將佢骨肉分離,而煮完後,蟹依然保留住好重既鮮味。食日本菜,最好就配番支清酒,呢支大吟釀好易入口,食完海鮮,覺得酒味更加重,服務員真係冇介紹錯。

2019-09-19 528 瀏覽
放工之後,同埋同事攪埋啲野後帶左佢去了位於銅鑼灣站上面崇光百貨附近食飯,貪佢有新菜單有各種日式料理。一入到去𥚃面嘅陳設非常之舒服,光鮮乾淨,擺放了不同嘅浜燒爐,好好Feel!打開餐牌,主要似刺身壽司同浜燒作主打。既然同事請客,一於樣樣都叫來試下先!酒類 - 天女之舞不錯的日本酒,有少少甜的口感在口中淡淡去化開,推介!前菜店員首先送上前菜,特別推介佢地特制既提魚醬,好香魚味㗎,比大家開下個胃,清一清先。刺身盛合五款一場來到當然食下佢既刺身了,一於就一次過食足佢地既五款刺身!三文魚鮮甜美味,肥瘦適中,非常香口。舌拿魚用上了大卜口中卜口製作,入口即溶,有去到了東京築地市場的感覺!其他刺身,鮮貝以及蝦都是唔錯的,一樣都系咁新鮮,咁大件,十分推介!舌拿魚筋/黑松露帶子壽司既然佢哋嘅刺身咁好食,就再注文了其他壽司。佢地既吞拿魚筋壽司一樣咁香口,有入口即溶的感覺。黑松露帶子壽司用咗名貴嘅黑松露做配料,個感覺個味道好高級,好清爽,一個字,正! 鹽燒喜知次到左是日嘅另外一個重點,原條鹽燒喜知次了!估唔到俾咁大條魚我哋,好有氣勢,食落非常之香口軟滑,除咗有鮮魚味之外,仲有淡淡的鹽味,配合得非常之好!推介,

酒類 - 天女之舞
不錯的日本酒,有少少甜的口感在口中淡淡去化開,推介!

刺身盛合五款

舌拿魚筋/黑松露帶子壽司

鹽燒喜知次
到左是日嘅另外一個重點,原條鹽燒喜知次了!估唔到俾咁大條魚我哋,好有氣勢,食落非常之香口軟滑,除咗有鮮魚味之外,仲有淡淡的鹽味,配合得非常之好!推介,心思之選!

白蜆湯
很特別的,熱辣辣上桌,用上了原隻白蜆來的,也是很不錯的選擇。

椰子雪糕
最後叫店員注文了啲一樣佢哋既特色甜品,用了原個椰子做成的雪糕,為我和同事完美的一餐畫上一個完美的句號了!

2019-09-10
2019-09-17 426 瀏覽
磯野水產磯野水產是我一直都很想很想試的日式餐廳,由於還是月頭的關係,而且工作壓力實在大得讓人喘不過氣來,所以決定要豪一晚!幸好早了兩星期訂座,即使是星期一晚,竟然坐滿食客,有情侶、有一大群朋友、也有一家幾口的,好不熱鬧!前菜 吞拿魚加沙甸魚自家醬料配蔬菜條這個前菜只售hkd34實在是太抵!醬料用火在底部燒著、暖暖的,味道鹹鹹地,似蟹膏。配上凍冰冰的蔬菜條更加覺得好好味,蔬菜條包括紅蘿蔔、青瓜、西芹,生菜全部都好爽口!黑松露滑子菇蟹肉沙律第一次食滑子菇感覺好新鮮好有趣,用筷子夾絕對感到滑嘅程度。不是一般雪藏的仿蟹柳,加上黑松露和酸甜醋汁,很醒胃!磯野刺身盛合七款重頭戲來了!蝦和魚類刺身各有兩份,不用爭!牡丹蝦超大隻、好新鮮。拖羅很厚實、夠肥美!海膽配紫菜簡直絕配。三文魚、池魚都水準之上,帆立貝亦很鮮美,食完都飽了一半。磯野浜燒貝類盛合另一亮點!即叫即燒嘅貝類盛合!店員用心向我們介紹每款貝類,有幾款我自己都未食過呢!蟶子不會太難咬、好鮮味。鮑魚超級軟熟又彈牙,很重磯燒味。貴妃蚌比想像的更多汁,很有份量!白石貝完全沒有沙,一口可以食完,容易咀嚼。四式福餅這個甜品可説是一大驚喜。上碟時只以為是
磯野水產

磯野刺身盛合七款

重頭戲來了!蝦和魚類刺身各有兩份,不用爭!
牡丹蝦超大隻、好新鮮。
拖羅很厚實、夠肥美!
海膽配紫菜簡直絕配。
三文魚、池魚都水準之上,帆立貝亦很鮮美,食完都飽了一半。

磯野浜燒貝類盛合

另一亮點!即叫即燒嘅貝類盛合!
店員用心向我們介紹每款貝類,有幾款我自己都未食過呢!
蟶子不會太難咬、好鮮味。
鮑魚超級軟熟又彈牙,很重磯燒味。
貴妃蚌比想像的更多汁,很有份量!
白石貝完全沒有沙,一口可以食完,容易咀嚼。

四式福餅

這個甜品可説是一大驚喜。
上碟時只以為是普通一口福餅,怎料一吃發現兩個驚喜位:
1. 味道 福餅平常味道不外乎綠茶、紅豆、草莓,不過這餐廳的口味竟然是: 鹽漬櫻花 密瓜 焦糖 黑芝麻,好新穎!密瓜味好像真密瓜、鹽漬櫻花真是鹹鹹地的!
2. 餡料是雪糕來的,像雪米糍一樣,沒有一般福餅般甜!

雖然這裏的上菜速度不算快,但看得出每道菜都是用心的,而且食材不求其、對上碟也有要求,服務也不錯,下次一定會來再豪一次!
2019-09-16 204 瀏覽
磯野以水產美食為主,不單浜燒,還有料理刺身等等,以水產海鮮為題,做出不同的美食,確實一夜之間,可以品嚐不同烹調方式的水產,讓人吃得滿足又難忘。******************************磯野水產位於銅鑼灣區,鄰近地鐵站,絶對容易前來。從電梯而出,便能看見店中的名字。 磯野水產地方座位甚多,還有吧枱讓食客入座。日本餐廳多以酒類飲品供應,包括了清酒梅酒果酒啤酒等。除了酒類,還有汽水,不想飲酒,便選上這杯巨蜂果味汽水 HKD38。 巨峰果味汽水有著清香巨峰提子的味道,又不會很甜,最重要是很冰涼又解渴。前菜 HKD34,用上多春魚和沙甸魚製成醬,配上蔬菜條。自家製成的魚醬鮮味十足,非常惹味,用火溫熱著而吃,一點都不腥,確實美味。紐西蘭生蠔刺身HKD68/隻,生蠔都幾大隻,口感Creamy,海水味不算很重,蠔肚飽滿又肥美,絶對是鮮甜美味。 深海池魚 HKD268,池魚切成薄片,肉質晶瑩剔透,池魚魚味很清,加了少許三文魚子,鮮味便提昇了不少。選上了2款壽司,包括了左口魚翅邊壽司和火灸吞拿魚腩筋壽司。左口魚翅邊壽司 HKD58/2件,翅邊口感滑溜,味道鮮甜無比,還把左口魚翅邊輕燒,又

磯野水產地方座位甚多,還有吧枱讓食客入座。

選上了2款壽司,包括了左口魚翅邊壽司和火灸吞拿魚腩筋壽司

左口魚翅邊壽司 HKD58/2件,翅邊口感滑溜,味道鮮甜無比,還把左口魚翅邊輕燒,又多了點燒過的香氣又美味。

火灸吞拿魚腩筋壽司 HKD156/2件,單看賣相完全相像不了是吞拿魚魚腩位置,魚腩筋還是第一次吃上。沒想到魚腩筋口感滑溜之外,咸鮮味無比,配了點蔥花,多了蔥花的香味,有點意外驚喜。

刀貝,都幾大隻,味道還是鮮甜的。

鹽燒赤睦魚 HKD880,魚鮮只需簡單用上鹽燒便足夠,因為這樣才可以吃出魚鮮的美味。赤睦魚油脂雖然沒有金目鯛豐厚,但肉質一樣鮮味嫩滑。魚皮較為薄身,但都燒得夠香脆好味,又是一道必吃之選。

磯燒海鮮茶碗湯 HKD98,茶碗內放了菇粒、蝦和蜆,所以整個茶碗湯味道鮮美,加了少許青檸汁,味道多了點酸的感覺,鮮味又有所不同。一份磯燒海鮮茶碗湯足夠2人享用。

椰子雪糕 HKD48,椰子清甜又香濃,奶味都幾重,吃上椰子雪糕非常潤喉,完全讓人吃得很滿足。

• 火灸吞拿魚腩筋壽司
  • 椰子雪糕
  • 磯燒海鮮茶碗湯
  • 鹽燒赤睦魚
2019-09-16 230 瀏覽
早大半年前都有食過呢間餐廳,念念不忘,今日再戰。平日星期一嘅七點半,呢到全場滿座,座無虛席,好彩有預先訂位。最近飲食業生意比較低迷的時期,都可以full house,一定有佢嘅原因。呢度嘅裝潢極具日本居酒屋嘅風格, 我哋坐係吧枱, 可以睇住師傅準備唔同嘅菜式。呢度嘅氣氛亦都好適合情侶或者一大班朋友聚餐。前菜 【黑松露滑子菇蟹肉沙律】 $118首先係好香嘅黑松露味,配上酸酸地嘅醬料,幾特別,又非常開胃。而我本人好鍾意食蟹柳,啲蟹柳食得出唔係一味用粉造,真係有蟹肉嘅香味,呢一道我沙律食得好開心。【磯野刺身盛合七款】 $636(牡丹蝦 拖羅 池魚 呑拿魚 帆立貝 三文魚 海膽)一上枱真係心心眼,憑觀感都已經覺得好新鮮。我個人最鍾意係拖羅,好肥美,食入口好香油脂嘅味。牡丹蝦肉質彈牙,一啲腥味都冇,好想encore。帆立貝好大粒,食落口好鮮甜,啖啖肉海膽,好creamy,非常鮮甜,佢仲配埋紫菜俾我哋包住食。池魚吞拿魚同三文魚都係水準之上,呢度嘅刺身非常有誠意!【磯野浜燒貝類盛合】 $788(北寄貝,刀貝,白石貝,文蛤,鮑魚,蟶子)全部海鮮都好新鮮,同埋係即叫即燒,好鮮甜,冇一款令我失望㗎!因為有
早大半年前都有食過呢間餐廳,念念不忘,今日再戰。

【黑松露滑子菇蟹肉沙律】 $118
滑子菇蟹肉沙律

【磯野刺身盛合七款】 $636
(牡丹蝦 拖羅 池魚 呑拿魚 帆立貝 三文魚 海膽)
牡丹蝦肉質彈牙,一啲腥味都冇,好想encore。
帆立貝好大粒,食落口好鮮甜,啖啖肉
海膽,好creamy,非常鮮甜,佢仲配埋紫菜俾我哋包住食。
池魚吞拿魚同三文魚都係水準之上,呢度嘅刺身非常有誠意!
磯野刺身盛合

【磯野浜燒貝類盛合】 $788
(北寄貝,刀貝,白石貝,文蛤,鮑魚,蟶子)
磯野浜燒貝類盛合

因為有太多款海鮮,我特別推介以下幾款。
鮑魚:肉質非常彈牙,好食。燒得剛剛好,而且size都唔細,好滿足。

貴妃蚌:多肉而且好多汁,食落新鮮,有淡淡的海水味,好正。

蟶子:入口肉質結實,用料新鮮,絕對冇雪藏味。

【四式福餅】$48
食到好飽但都想食少少甜品,呢款甜品非常有日本風味,個名平平無奇,但一上枱擺碟已經有驚喜。好有心思,真係要打一打卡。四款唔同口味嘅福餅,包括鹽漬櫻花 密瓜 焦糖 黑芝麻。食落口有少少似雪米糍,不過就再煙韌啲,口感好QQ。個人來講好鍾意鹽漬櫻花,好特別甜甜鹹鹹嘅感覺,食極都唔會滯,好清新。

特色四式福餅

呢度嘅侍應非常友善同體貼,有禮貌,自動自覺加茶。特別係一個女經理(應該是),不停keep留意住我哋嘅需要,介紹菜式都非常清晰,態度親切和藹,今餐整體來講食得好開心同滿意。
2019-09-09
滑子菇蟹肉沙律
磯野刺身盛合
2019-10-04 18 瀏覽
同好姊妹响銅鑼灣Hysan place shopping 完,行去對面澳門逸園中心一間磯野海産吃浜燒海鮮。餐廳佈置充滿日式風格,在窗明几淨的玻璃窗旁邊擺放多支精緻的酒樽、柔和燈光,環境整潔舒適。我倆都是嗜酒之人,叫了一樽天之户純米大吟釀,酒醇清香,令人不期然一飲再飲,配搭香脆不膩的燒鱈魚,真是絕配!磯野龍蝦海鮮盛盒包括有嘣嘣跳龍蝦、海蝦、鮮魷魚、處女北寄貝、帆立貝、蟶子皇等等....鮮甜美味!師傅在熊熊火焰的爐端旁,為我們代勞細心浜燒新鮮食材。鮮魷魚和帆立貝兩款都有兩種口味的浜燒,各具滋味!美酒佳餚,令我們感到無比滿足!

師傅在熊熊火焰的爐端旁,為我們代勞細心浜燒新鮮食材。
鮮魷魚和帆立貝兩款都有兩種口味的浜燒,各具滋味!
美酒佳餚,令我們感到無比滿足!

• 磯野龍蝦海鮮盛合  天之户純米大妗釀
  • 燒鱈魚
2019-10-04 20 瀏覽
近月香港四週的氣氛令人感到心煩意亂,難得週末前夕,好友相約一起去銅鑼灣地鐵站隔離的澳門逸園中心樓上的一間磯野水產吃日本料理。門外和門內裝潢都充滿日式的風彩,仿似置身在日本。每枱都有一款用沙甸魚和多春魚混合一起的魚醬,蘸點清脆爽口的紅蘿荀、西芹和青瓜條,提升鮮味。磯野龍蝦海鮮盛合,可以選擇浜燒或剌身兩種食法,我們選擇了浜燒。侍應端上枱龍蝦生猛周身郁,令我們費盡吹灰之力才可以打卡。帆立貝用清酒和牛油兩種口味,味道同樣鮮甜,各有特色。😋最令我感到驚喜是處女北寄貝,肉質鮮嫩帶爽彈口感。👍賣相精緻的特色四色福餅有四種口味,焦糖布甸、黑芝麻、鹽漬櫻花和哈密瓜,甜度適中,外皮煙韌餡料濃郁。天之戶純米大吟釀入口啖啖清純。一邊摸著酒杯底傾喝;一邊亨受師傅為我們浜燒生猛活海鮮,真是大快人心!❤️

門外和門內裝潢都充滿日式的風彩,仿似置身在日本。

帆立貝用清酒和牛油兩種口味,味道同樣鮮甜,各有特色。😋

最令我感到驚喜是處女北寄貝,肉質鮮嫩帶爽彈口感。👍

天之戶純米大吟釀入口啖啖清純。

• 天之户純米大吟釀  磯野龍蝦海鮮盛合  特色四福餅  處女北寄貝
2019-10-03 19 瀏覽
放工之後想同朋友去居酒屋食下野傾吓計減吓壓,我哋兩個都係住港島區,所以就揀咗銅鑼灣食晚飯!我哋主要想飲番幾杯,於是就去咗磯野水產!餐廳會安排前菜比每枱客人,係野菜條伴鯷魚醬,感覺係日式嘅咸魚醬,咸咸地,令爽脆嘅蔬菜條更惹味!我地都想食d比較特別嘅刺身,點咗一條飛魚,飛魚係白身魚,即劏即食,好考師傅刀工,魚肉甘香清爽帶鮮甜!酸搭薑蓉加酸汁,好適合悶熱天氣食!磯煮鮑魚係我嘅最愛,將鮑魚燜腍,以昆布、有些加入鰹魚片、日本醬油燜到鮑魚入味,又腍又煙韌,美味!我地點咗支七本鎗渡船純米大吟釀,七本鎗係有名的清酒品牌,米味道屬於濃醇,微帶甘口,口感細緻清爽!朋友好中意清酒,飲得比我多!呢個鹽燒三文魚水撥好特別,水撥係魚鰭魚骹位,用煎的方式煮,油脂豐腴,嫩滑有鮮味!磯野海鮮茶碗蒸不是蒸蛋呀,其實是湯來的,茶壺載住熱呼呼嘅湯,加入香菇、蝦、魚片、蜆等海鮮,每口都有海鮮精華,好清,一d都唔肥膩!最後點咗椰子雪糕做飯後甜品,好香椰子味,又滑!
我哋主要想飲番幾杯,於是就去咗磯野水產!
酸搭薑蓉加酸汁,好適合悶熱天氣食!
最後點咗椰子雪糕做飯後甜品,好香椰子味,又滑!

2019-09-29
2019-10-02 19 瀏覽
很喜歡去居酒屋,平時比較少跟媽媽去,媽也喜歡吃日本菜,今次就請媽媽去居酒屋!店內的裝潢與外觀幾日式!想跟媽小酌一下,這裡日式清酒、啤酒一應俱全!我們點了蘋果甜酒和梅子甜酒。梅子酒比較甜一點,帶微酸,充滿梅子的香氣。蘋果就很清新,兩款都不重酒味!一坐低就會有前菜,是野菜條伴鯷魚醬,以為吃沙律就很單調嗎?不是!附上咸鮮的鯷魚醬,簡單開胃又充滿高纖!沙葛很清甜!點了兩隻時令活蠔刺身,分別是原味和酸酢汁。蠔好大隻厚身,鮮甜無比,酸酢汁可以提升蠔的鮮味!這條是飛魚,很少機會吃到這種魚刺身,魚味濃郁,爽身,我特別喜歡這種不會有油膩感的魚肉,每片都切得好薄,還有三文魚子,把薑蓉、蘿蔔蓉混合酸汁吃,令人回味!媽媽最喜歡是這個鋤燒煙熏黑豬腩肉,經過醃製和煙熏的黑豬腩肉,有點像煙肉,但口感卻相對豐富得多,豬腩肉的油脂也被燒得甘香,油而不膩。蟹膏海膽炒飯,炒出香氣四溢,份量不少的海膽,超級鮮甜!粒粒分明的炒飯,還有一條條蟹肉、蝦肉、蟹子,好不吝嗇,非常豪華,太幸福了!最後點了個柚子雪葩,酸酸的,可解膩!
店內的裝潢與外觀幾日式!

想跟媽小酌一下,這裡日式清酒、啤酒一應俱全!
我們點了蘋果甜酒和梅子甜酒。

附上咸鮮的鯷魚醬,簡單開胃又充滿高纖!沙葛很清甜!

最後點了個柚子雪葩,酸酸的,可解膩!
2019-09-18
2019-10-01 15 瀏覽
琴日見今日放假夜晚就食返餐好嘅。去咗銅鑼灣呢一間食磯燒嘅日本料理店。日本風嘅裝潢一定唔少得食返個前菜先,蔬菜配麵鼓醬叫左一支天祿光臨嘅青酒飲下,味道都幾易入口,用嚟送下酒物就一流醬油漬吞拿魚根壽司,超肥美,加埋配製嘅醬汁非常之好食赤鯥魚刺身,好爽口彈牙,係正常嘅白魚味道,清甜新鮮海膽炸豆腐,裏面好似玉子豆腐咁,好滑溜,同埋有好濃郁嘅海膽味炸魚骨,雖然啲魚骨好大條,但係炸到好鬆脆,唔會食唔到,又唔會好油膩聖子賓燒,新鮮炸蝦天婦羅,連個蝦頭都可以食埋, 裏面仲要好多膏鹽燒牛小排,個牛脂肪比例都幾多,煮到五成同七成中間,非常好食,吾會太生或者太熟,又見唔到有血水,加埋佢上面嘅芥茉醬,同埋令一個甜甜酸酸嘅醬,有啲似食緊西餐跟住食埋呢個西京燒說魚鮫,甜甜嘅醬汁將個魚頭燒到燶燶地,魚頭本身好鮮成餐飯兩個字形容,新鮮

食返個前菜先,蔬菜配麵鼓醬

醬油漬吞拿魚根壽司,超肥美,加埋配製嘅醬汁非常之好食

赤鯥魚刺身,好爽口彈牙,係正常嘅白魚味道,清甜新鮮

聖子賓燒,新鮮

炸蝦天婦羅,連個蝦頭都可以食埋, 裏面仲要好多膏

成餐飯兩個字形容,新鮮
2019-09-29 16 瀏覽
先來了野菜條沙律伴鯷魚醬鯷魚醬汁好杰身,綠綠的,食落有陣咸香原來是多春魚和沙甸魚整出來野菜條占了鯷魚醬,味道就不會過咸感覺新穎 忍不住叫了支京姬 一酌一景 大呤釀京都既米酒入囗清甜,回甘仍帶米香易入口,味道也比較容易接受伴野菜條一流日本用既水產做法有趣,叫浜燒 hamayaki一盤生猛海鮮,是新鮮食材由日本空運過來的,用浜燒可以保留了食材既鮮感活龍蝦好大隻,食落龍蝦肉質爽口彈牙,入口肉汁多汁,不會燒得太乾廚師燒得很有創意,將龍蝦嘅膏放在龍蝦上面燒,令到龍蝦膏嘅香味,可以滲入龍蝦肉內,很美味海螺好大隻,用酒煮海螺,味道鮮甜爽口,鮮味十足,酒味濃郁白貝好厚肉,保持鮮味,入口滑又鮮香,juicy多汁,海水嘅鮮味仍然保持到,煮法功力十足來到刺身,岩手生蠔刺身兩食好正我本身肉厚肥美,入口creamy ,仲有海水味加左酸醋汁,味道濃郁了,但又冇遮蓋蠔本身嘅鮮味,味道感覺十分夾四色福餅味道特別,有綠茶櫻花等味道,有估唔到嘅新鮮感, 味道不是太甜,剛剛好食完海鮮,做過美好嘅總結
先來了野菜條沙律伴鯷魚醬
鯷魚醬汁好杰身,綠綠的,食落有陣咸香
原來是多春魚和沙甸魚整出來
野菜條占了鯷魚醬,味道就不會過咸
感覺新穎

忍不住叫了支京姬 一酌一景 大呤釀
京都既米酒入囗清甜,回甘仍帶米香
易入口,味道也比較容易接受
伴野菜條一流

日本用既水產做法有趣,叫浜燒 hamayaki
一盤生猛海鮮,是新鮮食材

由日本空運過來的,用浜燒可以保留了食材既鮮感

海螺好大隻,用酒煮海螺,味道鮮甜爽口,鮮味十足,酒味濃郁

來到刺身,岩手生蠔刺身兩食好正
我本身肉厚肥美,入口creamy ,仲有海水味

食完海鮮,做過美好嘅總結
  • 龍蝦濱燒
  • 鯷魚醬
2019-09-28 14 瀏覽
前菜好特別喎,野菜條沙律伴鯷魚醬,紅蘿蔔、西芹、洋蔥好新鮮,入口仍有蔬菜鮮味點著微咸的鯷魚醬,好特別,食完好似開左胃咁黑松靈滑子菇蟹肉沙律就好突出到黑松露的特式味道,滑子茹入口好滑,蟹肉好鮮嫩,配合蕃茄、沙律菜、紫菜,味道好夾好好本身喜歡刺身的我絶不能錯過,這裡的水產好新鮮,食材的新鮮度完全可以由刺身反映出來大盤刺身,種類繁多,有至愛的牡丹蝦,大隻,入口爽甜,還有很juicy,鮮味十足三文魚腩大件又厚身,味道鮮甜,口感十足Toro 鮮而肥美,入口滑而鮮活北寄貝真的估不到那麼新鮮,即開即食,味道鮮而爽口深海池魚好少係香港食番日本那邊的鮮味赤身呑拿魚、三文魚子也份量十足,新鮮美味最好的留到最後,是馬糞海膽海膽一梳一梳,入口滑滑,鮮度一流生蠔二食,是好特式的岩手縣過來的生蠔刺身,沒有錯過,實在好大好大隻原味生蠔保持了鮮味,口感爽中帶creamy, 味道鮮甜而生蠔刺身帶酸醋汁的,口味又唔同,另一種食法,酸酸的醋帶出蠔味,突出鮮度四式福餅外型好靚,吸引到唔捨得食顏色和入面味道有點估計不到,特別又好食尢其喜歡櫻花味,好滿足的甜點