2018-11-25
12月比較多朋友喺外國返嚟香港渡假,佢哋都好想食啲比較有品質嘅中餐,因為佢哋成日都話外國嘅餐館全部都唔好食。所以今次我我哋揀咗間餐廳地點比較近佢酒店,銅鑼灣嘅玉桃軒。呢度個環境坐得都幾舒服唔會話太過嘈吵。呢度有好多都幾抵食嘅套餐俾我哋去揀,叫咗個四人套餐,有湯又有幾個餸有條魚,👍🏻😍😍唔使我哋成日都要諗食乜好。因為嗰日龍蝦做特價我哋叫咗,隻龍蝦再加伊面底😍呢個龍蝦嘅伊面底,芝士味都比較濃郁,喜歡芝士我梗係鍾意。龍蝦都夠晒新鮮同埋好大隻。栗子炆雞煲,大大粒嘅栗子,滑滑嘅雞。夠晒時令。不過如果再多一點大蔥嘅話我就更鍾意啦。味道亦都係啱啱好唔會話太過鹹。粟米魚肚羹, 朋友唔係好鍾意食老火湯叫咗呢個,好味👍🏻👍🏻每一口都有魚肚,夠晒份量。燒鵝,個皮仲係香脆㗎。😘最緊要係仲有髀位,正,而且亦都唔會帶好多肥肉。套餐嘅海斑魚,比我想像中好大條真係好抵食,仲係好新鮮🤗🤗🤗,豉油調味都好