食過牛魔兩次,覺得呢度幾舒服,食物質素又ok,就再黎食個午市燒肉🥰🥰🥰  Set2 和牛特選三種盛 呢個set係全牛,有牛肩肉,牛五花同牛舌  😋牛肩肉😋 牛味好出好濃厚☺️  🥰牛五花🥰 多翻d油脂食落香口d😗  😝牛舌😝 牛舌就十分爽口🤗  Set 5 More 肉盛 呢個有成六種肉,有齊豬牛雞肉,’我全部都要’就要叫呢個set喇☺️ 除左有頭先都有既牛肩肉同牛五花,佢仲有豚肉五花,雞肉,同豬頸肉😋😋  😍豚肉五花😍 有厚切同薄切,厚切就會食到QQ彈彈既豬皮薄切用黎包生菜一啖ko就啱哂🥰🥰豚肉五花最正真係個脂肪,而佢又唔會好肥,肥瘦均勻🤗🤗🤗  😚豬頸肉😚 豬頸肉當然都係好爽口  🤩雞🤩 最後個雞居然有驚喜,本身諗住係普通咁,點知佢又出奇地好食,肉質好滑🤩🤩  🙂乳酸梳打特飲🙂 乳酸味道酸酸甜甜,飲完特別開胃😚😚  😌巨蜂梳打特飲😌 呢杯有粒粒椰果,口味清新😝😝  埋單人均$275,燒肉唔想夜晚食咁heavy都可以係lunch hour黎試試🥰🥰🥰😋😋😋

Set2 和牛特選三種盛

呢個set係全牛,有牛肩肉,牛五花同牛舌
和牛特選三種盛

牛舌

Set 5 More 肉盛

More 肉盛

😍豚肉五花😍

有厚切同薄切,厚切就會食到QQ彈彈既豬皮
豚肉五花
豚肉五花

😚豬頸肉😚

豬頸肉當然都係好爽口
豬頸肉

🤩雞🤩

🙂乳酸梳打特飲🙂

乳酸味道酸酸甜甜,飲完特別開胃😚😚

😌巨蜂梳打特飲😌

呢杯有粒粒椰果,口味清新😝😝

2021-05-13 107 瀏覽
𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝐹𝓇𝒾𝒹𝒶𝓎 要食好西尋日去咗牛魔食ʟᴜɴᴄʜ呢度環境好舒服牆上仲有壁畫,係度影相📸️打卡都得嚟牛魔緊係要食燒肉啦星期一至五有限定燒肉ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ兩個人一人叫咗一個燒肉sᴇᴛ一份和牛特選三種盛🐮 A4和牛牛肩肉🐮澳洲和牛牛五花🐮厚切和牛牛舌牛味香濃,厚薄適中肥瘦均勻,啲雪花紋幾靚✨一啖肉一啖飯🍚真係好鬼正!另一份鳥豚特選三種盛🐷全天然豚肉五花薄切🐷黑毛豬頸肉🐓鳥肶肉醬油薄切豚肉好香,燒完都唔會覺得好肥豬頸肉爽口😋
𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝐹𝓇𝒾𝒹𝒶𝓎 要食好西
尋日去咗牛魔食ʟᴜɴᴄʜ
呢度環境好舒服
牆上仲有壁畫,係度影相📸️打卡都得

嚟牛魔緊係要食燒肉啦
星期一至五有限定燒肉ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ

兩個人一人叫咗一個燒肉sᴇᴛ

一份和牛特選三種盛
🐮 A4和牛牛肩肉
🐮澳洲和牛牛五花
🐮厚切和牛牛舌
牛味香濃,厚薄適中
肥瘦均勻,啲雪花紋幾靚✨
一啖肉一啖飯🍚
真係好鬼正!

另一份鳥豚特選三種盛
🐷全天然豚肉五花薄切
🐷黑毛豬頸肉
🐓鳥肶肉醬油

薄切豚肉好香,燒完都唔會覺得好肥
豬頸肉爽口😋
2021-05-13 37 瀏覽
而家 日式燒烤同韓式燒烤焗距離越拉越埋, 其中一間充滿兩樣特色嘅燒烤店, 我覺得連登徑呢間都算係數一數二。 呢間店嘅員工態度十分之良好亦都會照顧一啲對廚藝有困難嘅食客呢兩個 五花腩 就係店員照顧我哋嘅證據櫻花蝦餃子, 餃子皮薄餡靚呢個牛板腱都係店員幫我哋處理, 應該話佢過嚟 示範員在 教我哋處理又香又嫩嘅牛肉真係冇得頂五花腩配襯生菜真係好爽再嚟一個牛舌片, 咁樣食一餐飯令我好掛住韓國同日本, 好彩呢度都有一項風味最後叫咗個炒烏冬 兩個女仔嘅食量就真係好足夠飲品我哋兩個都係嗌咗乳酸梳打 酸酸甜甜
呢間店嘅員工態度十分之良好亦都會照顧一啲對廚藝有困難嘅食客

呢兩個 五花腩 就係店員照顧我哋嘅證據

櫻花蝦餃子, 餃子皮薄餡靚

又香又嫩嘅牛肉真係冇得頂

五花腩配襯生菜真係好爽

最後叫咗個炒烏冬 兩個女仔嘅食量就真係好足夠

飲品我哋兩個都係嗌咗乳酸梳打 酸酸甜甜

2021-05-13 64 瀏覽
又嚟到尖沙咀搵嘢食, 今日想食燒肉 , 向來韓國燒烤都並不是我首選, 今日就選擇咗半韓半日既燒肉, 老實講其實我都唔識分 , 何謂韓何謂日。 不過韓式我就諗起好舊式 嘅任食韓國燒烤, 我今次選擇嘅當然唔係舊式嘅韓國燒烤啦。 呢間舖頭我已經唔係第一次食, 當我喺九龍區又想食燒肉嘅時候我就嚟呢間。啤酒做特價但係我哋冇嗌酒精飲品因為揸咗車先嗌咗一個餃子先, 餃子嚟到鋪滿咗櫻花蝦喺上面 又靚又香叫咗個五花腩 平時呢啲五花腩 我真係唔多喜好嘅, 但係呢度會叫嚟食, 係因為雖然我唔識得煎,但係店員係會走過嚟幫我同埋講解經過店員講解之後燒出嚟嘅五花腩不但止唔油, 仲好爽口添另外叫咗一碟牛板腱, 重點係澳洲和牛牛板腱, 個店員校只需要燒一邊就食得的而且確油香肉嫩再叫咗呢個薄切牛舌, 冇得頂最後再叫咗個炒烏冬 兩個人食到飽飽我哋冇嗌酒精飲品後來就叫咗乳酪梳打兩個人埋單六百幾, 坐又坐得舒服, 尖沙咀咁嘅價錢真係唔錯

啤酒做特價但係我哋冇嗌酒精飲品因為揸咗車

先嗌咗一個餃子先, 餃子嚟到鋪滿咗櫻花蝦喺上面 又靚又香

經過店員講解之後燒出嚟嘅五花腩不但止唔油, 仲好爽口添

再叫咗呢個薄切牛舌, 冇得頂

最後再叫咗個炒烏冬 兩個人食到飽飽

我哋冇嗌酒精飲品後來就叫咗乳酪梳打

兩個人埋單六百幾, 坐又坐得舒服, 尖沙咀咁嘅價錢真係唔錯

2021-05-09 111 瀏覽
好姐妹表示想吃燒肉,於是帶佢黎食牛魔 。我地分別叫了和牛特選三種盛($168)和肉盛($168)。和牛特選三種盛($168)分別有牛舌,牛五花和牛肩肉 。牛舌厚切,所以食落好有口感,但燒既時候相對要花d功夫。牛五花好好味,相對肉味較重,帶有少量脂肪,食落甘順滑!肉盛set,除了有上述兩款牛肉之外,有雞肉,五花腩,豬脛肉。想食不同肉類,可選呢個set! 我最愛豬脛肉,和五花腩😇😇記得定時叫職員換爐板,😂燒得會更好食😋

記得定時叫職員換爐板,😂燒得會更好食😋
✨#慶祝餐廳推介 - 尖沙咀 牛魔🐮Yakiniku More✨#makeawish_tst#makeawish_dining介紹一家人食咩好懶人包😛🍞作為牛魔王🐮燒肉更加係我至愛😋牛魔係一間集日式同韓式於一身嘅燒肉店佢採用咗修長嘅燒烤爐同無煙設計岩哂一啲中意食燒肉但又唔想整到成身燒烤味嘅朋友而且環境優雅 有4人座位一家四口可以一路食燒肉 一路傾計培養感情😙😙//Menu of the day 必點之選🤤🥩美國Prime 醬油牛肋骨 (2件) ($198)估唔到一件捲出黎有兩三圈咁長,仲有專人幫你燒同剪開舊骨serve你,夠哂好服務😍🥩香蔥牛脷 (7片) ($85)牛脷薄切但非常煙韌有咬口,加埋香蔥落去燒包住食,夠哂惹味😝😝🥩厚切豚肉五花腩配生菜 ($130)燒完後豚肉味道濃郁,油脂感十足。如果覺得太油膩可以包爽脆嘅生菜食,點埋少少辣醬有種係韓國嘅感覺😌🥟櫻花蝦粟米餃子 ($65)餃子內含豬肉同粟米內餡,配合盛滿嘅櫻花蝦,口感豐富有層次😋🍚石鍋拌飯 ($110)睇落平平無奇,但一食就有驚喜❗️係經典鐵板燒炒飯嘅味道,味道恰到好處,為依餐畫咗完美嘅句號。☺️☺️人均消費:~$250-350/h

#makeawish_tst

岩哂一啲中意食燒肉但又唔想整到成身燒烤味嘅朋友
而且環境優雅 有4人座位
一家四口可以一路食燒肉 一路傾計培養感情😙😙

Menu of the day 必點之選🤤
🥩美國Prime 醬油牛肋骨 (2件) ($198)

🥩香蔥牛脷 (7片) ($85)

🥩厚切豚肉五花腩配生菜 ($130)

🥟櫻花蝦粟米餃子 ($65)
餃子內含豬肉同粟米內餡,配合盛滿嘅櫻花蝦,口感豐富有層次😋

🍚石鍋拌飯 ($110)

人均消費:~$250-350/head 👨‍👩‍👧‍👦
慶祝指數:💛💛💛💛
抵食指數:💰💰
回頭率:👀👀👀

📍牛魔 Yakiniku More
地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
Shop 5-6, G/F, No.8 Minden Ave, Tsim Sha Tsui
美國Prime醬油牛肋骨
香蔥牛舌
櫻花蝦餃子
石鍋拌飯
美國Prime醬油牛肋骨
  • 美國PRIME醬油牛肋骨
  • 香蔥牛脷
  • 石鍋拌飯
Lunch 試下新野見咁多個like, 就行左入去環境闊落,幾舒服揀左個蚊牛肋骨,😍有驚喜唔好睇相平平無奇,但食落真係咁大個人食過最好味蚊牛肋骨冇半點浮誇,住得好林好入味,而且牛肉味十分濃郁試過返尋味,會再嚟☺️
Lunch 試下新野
見咁多個like, 就行左入去
環境闊落,幾舒服

揀左個蚊牛肋骨,😍有驚喜
唔好睇相平平無奇,但食落真係咁大個人食過最好味蚊牛肋骨
冇半點浮誇,住得好林好入味,而且牛肉味十分濃郁

試過返尋味,會再嚟☺️

2021-05-05 52 瀏覽
小弟今日同女友人黎左去左k11 攞d野, 之後就去覓食啦.. 係k11 附近其實好多餐廳我地都試過晒.. 所以我地決定返去試熟識既味道, 我地再次黎牛魔燒下肉..今次我地叫左個豚肉五花腩,美國prime醬油牛肋骨,香蔥牛脷,櫻花餃子,日式炒烏冬同埋叫左麥茶黎飲... 我地對上一次食已經係1年前, 今次再食味道都keep到. 個燒五花腩好香口比我燒到脆脆哋咁勁juicy, 個醬油牛肋骨同之前食過味道一樣!超濃厚既醬油味而肉質燒極都好冧,個香蔥牛市薄得黎又幾有咬口點埋個特制醬汁食好開胃, 個櫻花餃子都煎得幾脆同埋d蝦乾一齊食好惹味, 最後食埋個日式炒烏冬就真係攬住個肚兩口子飽晒, 值得一提既係佢個麥茶係無限refill既, 燒住肉飲佢岩晒 又消濟..
小弟今日同女友人黎左去左k11 攞d野
, 之後就去覓食啦
.. 係k11 附近其實好多餐廳我地都試過晒
.. 所以我地決定返去試熟識既味道
, 我地再次黎牛魔燒下肉
. 個燒五花腩好香口比我燒到脆脆哋咁勁juicy
,個香蔥牛市薄得黎又幾有咬口
點埋個特制醬汁食好開胃
, 個櫻花餃子都煎得幾脆同埋d蝦乾一齊食好惹味
, 最後食埋個日式炒烏冬就真係攬住個肚兩口子飽晒
, 值得一提既係佢個麥茶係無限refill既
, 燒住肉飲佢岩晒
又消濟
2021-03-14
2021-05-05 47 瀏覽
放假去尖沙咀行吓街,約埋友人去食返餐燒肉lunch先。夏日炎炎嗌返杯嘢飲下先。我揀咗杯巨峰梳打特飲,飲落好夠氣,味道唔算好甜。杯底有粒粒蒟蒻,加添口感。友人揀咗金桔梳打特飲,味道酸酸甜甜都唔錯。前菜有兩小碟泡菜同中華沙律,可以無限refill的。跟住就係燒肉set。今日我揀咗肉盛set,呢set有齊五款肉好正。A4和牛牛肩肉 - 油脂分佈好均勻,肉質好軟嫩好juicy好好食!澳洲和牛牛五花 - 肉切得幾厚身,口感韌韌地幾有嚼口。全天然豚肉五花 - 呢款肉分開厚切同薄切兩種。厚切食落有口感,適合包生菜一齊食。薄切食落油脂感豐富比較啱直接食。鳥肶肉醬油 - 雞肉肉質好嫩滑,經過醃製食落好惹味。黑毛豬頸肉 - 咬落爽口彈牙好有口感。友人叫咗全牛set,牛舌正!
放假去尖沙咀行吓街,約埋友人去食返餐燒肉lunch先。

夏日炎炎嗌返杯嘢飲下先。

前菜有兩小碟泡菜同中華沙律,可以無限refill的。

澳洲和牛牛五花 - 肉切得幾厚身,口感韌韌地幾有嚼口。

薄切食落油脂感豐富比較啱直接食。

鳥肶肉醬油 - 雞肉肉質好嫩滑,經過醃製食落好惹味。

黑毛豬頸肉 - 咬落爽口彈牙好有口感。

友人叫咗全牛set,牛舌正!
2021-05-04 48 瀏覽
放工後約朋友晚飯小聚,想食燒肉好耐,朋友找到這間餐廳便決定一試。套餐以晚市來說,價錢很合理。我們叫了一份More肉盛,一份和牛特選三種盛~前菜有泡菜及中華沙律,都是我喜歡的^和牛特選3種盛我最欣賞是牛舌,爽口,不過都有一半歸功朋友燒的好😂燒肉啲煙唔會散到周圍都係,呢點好好,唔會燒到一身味~^More肉盛五花腩真係五層分明,見到都心心眼燒肉燒到一半想慢慢食,就叫職員幫忙關細個火,職員好貼心,直接幫忙換埋個燒烤板👏🏻^提子梳打&金桔梳打
套餐以晚市來說,價錢很合理。
我們叫了一份More肉盛,一份和牛特選三種盛~

前菜有泡菜及中華沙律,都是我喜歡的

^和牛特選3種盛

我最欣賞是牛舌,爽口,不過都有一半歸功朋友燒的好😂
燒肉啲煙唔會散到周圍都係,呢點好好,唔會燒到一身味~
^More肉盛

五花腩真係五層分明,見到都心心眼

^提子梳打&金桔梳打

2021-05-04 63 瀏覽
尖沙咀返工食晏,又有多個選擇,可以食一人燒肉午餐,牛魔推出一人燒肉set,有5款選擇,包括和牛、豚肉五花腩、鳥肶肉、黑毛豬頸肉等,樣樣都想食😍 店內空間寬敞,而且位置都好方便 一人叫一個燒肉set 肉盛🦬A4 和牛牛肩肉🐂澳洲和牛牛五花🐷全天然豚肉五花薄切厚切🐔鳥肶肉醬油🐷黑毛豬頸肉 呢款set可以食到唔同嘅肉,牛肉肉質鮮嫩,五花腩肉質好彈牙,又有好滑嘅雞肶肉,黑毛豬頸肉好爽😋燒肉set當然有前菜、白飯同日式麵豉湯

店內空間寬敞,而且位置都好方便

一人叫一個燒肉set 肉盛
🦬A4 和牛牛肩肉
🐂澳洲和牛牛五花
🐷全天然豚肉五花薄切厚切
🐔鳥肶肉醬油
🐷黑毛豬頸肉

燒肉set當然有前菜、白飯同日式麵豉湯

2021-05-04 53 瀏覽
呢排天氣潮濕翳悶 成日落毛毛雨 搞到個人提唔起勁 朋友提議食韓燒 用油脂肉香嚟振奮精神-🐂#和牛特選三種盛168食韓燒冇理由唔叫燒肉 食肉嘅一定要叫和牛先算不枉此行 呢個組合精挑細選三個人氣部位 有A4和牛牛肩肉 澳洲和牛牛五花 同埋厚切和牛牛舌 牛肉已經醃好 油脂均勻 燒嘅時候火光四濺好有氣氛 和牛入口即溶 油脂甘香豐腴 實在係無以尚之嘅口舌之福😍 🥩#肉盛168食和牛組合唔夠喉 追加咗呢個 安哥和牛牛肩肉同牛五花之餘 又有五花豚肉薄切同厚切 醬油鳥肶肉同黑毛豬頸肉 按個人喜好 自行用黑白胡椒 海鹽或者七味粉調味 風味大不同 味道多變化-🍹#乳酸梳打特飲 48🍹#鳳梨梳打特飲48乳酸梳打酸酸甜甜好開胃 鳳梨梳打聞落去好香味道甜美順喉 飲品大大杯夠晒冰凍 降溫解渴一樣掂-📍#牛魔尖沙咀棉登徑8號地下

🐂#和牛特選三種盛168

🥩#肉盛168

🍹#乳酸梳打特飲 48
🍹#鳳梨梳打特飲48
📍#牛魔
尖沙咀棉登徑8號地下
客二人、店員さん8人美味しそうなまかない食べてる。サラダは新鮮なレタスがあるのにそれはスタッフ用なのか、食べ残しみたいな汚いものが出て来た。お客は私たちだけ、店員さん8人居たけど奥でまかない食べててオーダーにも気付かない。もう少し調味料変えたらいいのに、誰も味にも客にも興味なし。責任者不在のお店。多分次行くとしたら調味料とタレは持参して行こうっと。お肉の質は悪くないです。面白いお店。香港ならでは😂
責任者不在のお店。
多分次行くとしたら調味料とタレは持参して行こうっと。
お肉の質は悪くないです。
面白いお店。香港ならでは😂
2021-04-30 161 瀏覽
欣賞呢度環境幾好不過......入門口首先等咗陣都無人招呼安排位坐低 個卡位sofa仲有上手條椰菜絲留俾我 都無乜所謂 順手潑走佢啦幾個人揮手想話點菜 等左好耐先理我地都唔緊要 可能忙少少同朋友仔講話 好食的話 呢啲都可以接受上菜速度可以 準備燒 咦?得碟肉?醬汁 前菜呢? 之後上咗個煙燻他他 煙燻味無乜唔知都算 上來睇下食評先發覺人地濃煙應該會好味啲燒埋個澳洲肉眼扒 塊扒quality幾好 滿意但係食完塊扒 啡菇都仲未黎算啦算啦 埋單無下次埋單800幾兩碟肉
欣賞呢度環境幾好

不過......
入門口首先等咗陣都無人招呼

幾個人揮手想話點菜
等左好耐先理我地都唔緊要 可能忙少少

同朋友仔講話 好食的話 呢啲都可以接受

上菜速度可以 準備燒
咦?得碟肉?醬汁 前菜呢?

之後上咗個煙燻他他 煙燻味無乜
唔知都算 上來睇下食評先發覺人地濃煙應該會好味啲

燒埋個澳洲肉眼扒 塊扒quality幾好 滿意
但係食完塊扒 啡菇都仲未黎

算啦算啦 埋單無下次

埋單800幾兩碟肉

2021-04-29
10 分鐘 (堂食)
2021-04-30 44 瀏覽
到左月尾,而且經歷長久抗疫,要慰勞自己個胃,同朋友一齊去食燒肉,之前試過呢間午市定食都好唔錯!今日試下燒肉☺️☺️燒肉既餐牌,價錢同牛角差唔多,不過有混合配搭👍🏻好鐘意食呢款前菜,每枱一份!我的SET 5 到,全set 有飯有湯,驚喜有生菜🥬重有粉紅色鹽有牛有豬!另一Set2 ,全牛餐,d 牛好靚呀!牛舌勁厚切👏🏻燒完都係啖啖肉!包生菜、配埋前菜,好夾!牛肩肉既牛味好出,又唔油膩,肥瘦適中!食完又唔會口乾!好似係炭火發熱網架爐,唔會痴底!🥰🥰店員會提醒你先燒牛再燒豬!味道層次感會出d!$15 加左杯柑桔梳打,好fresh!同朋友慢慢燒慢慢傾😛超飽肚!

燒肉既餐牌,價錢同牛角差唔多,不過有混合配搭👍🏻

好鐘意食呢款前菜,每枱一份!

有牛有豬!

$15 加左杯柑桔梳打,好fresh!
同朋友慢慢燒慢慢傾😛超飽肚!