2022-08-22
今次特登𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐛𝐚𝐫枱藉此享受師傅幫我地燒肉🔥估唔到肉質素咁高,我同友人都讚不絕口❣️ - ✤ 揚櫻花蝦豆腐 $𝟔𝟖 新鮮高溫炸起嘅豆腐外脆內軟,咬開酥脆嘅黃金外皮就係豆味濃郁嘅滑嫩豆腐,配合鮮味十足嘅櫻花蝦🌸以及特調醬汁,十分開胃❣️ ✤ 全天然豚肉五花腩 (厚切跟生菜) $𝟏𝟑𝟎 ⭕️推薦推薦⭕️厚切版本嘅五花腩油脂分佈分明,超級搶火🔥大火炙燒後將脂肪逼出,外皮烤得焦香脆身,配搭辣豆瓣醬、泡菜以及生菜另層次口感提升,完全唔會覺得油膩! ✤ 蘋果木煙燻松露和牛他他 $𝟏𝟓𝟖 打開玻璃樽就會聞得到超級香嘅煙燻蘋果味🍎師傅會混合牛肉、雞蛋黃、蘋果絲然後攪拌!食落牛肉味淡淡地、肉質滑嫩、味道層次豐富,蘋果配搭令到整體酸酸甜甜好開胃❣️ ✤ 美國和牛封門柳(𝟏𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟗𝟖 ⭕️推薦推薦⭕封門柳一定會係燒肉!佢係位於牛嘅橫膈膜的肌肉,肉質鬆軟,不易變韌,牛肉味極為濃郁!師傅嘅烹調手法將肉汁緊緊鎖住、外皮少許焦香、內裡依舊嫩滑、配合埋蔥花超級好味😋 ✤ 老饕澳洲𝐌𝟓/𝐌𝟔 和牛牛板腱 $𝟏𝟗𝟖 牛板腱相信都一定係大家燒肉必點之選!佢嘅筋多、肉質結實,香煎完之後帶有嚼勁,薄切嘅佢燒嘅時候需要卷住香葱
✤ 揚櫻花蝦豆腐 $𝟔𝟖
✤ 全天然豚肉五花腩 (厚切跟生菜) $𝟏𝟑𝟎
✤ 蘋果木煙燻松露和牛他他 $𝟏𝟓𝟖
✤ 美國和牛封門柳(𝟏𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟗𝟖
✤ 老饕澳洲𝐌𝟓/𝐌𝟔 和牛牛板腱 $𝟏𝟗𝟖
牛板腱相信都一定係大家燒肉必點之選!佢嘅筋多、肉質結實,香煎完之後帶有嚼勁,薄切嘅佢燒嘅時候需要卷住香葱,由其中一邊開始𝐫𝐨𝐥𝐥🤭師傅教路另一邊唔需要烤都可以👍🏻
✤ 香蔥薄切牛舌 $𝟖𝟐
超級薄嘅牛舌只需要香烤數秒就可以食得❣️牛舌食落爽脆,質感一流!配合自家製蔥花蔥油更加惹味
✤ 松露肉碎炒飯 $𝟏𝟎𝟖
炒飯嚟講真係炒得好香口又乾身、粒粒分明!