2022-07-08 188 瀏覽
今次再黎棉登徑呢間燒肉店食飯,唔想諗食咩就揀左個set B ,有我同小朋友都鍾意食既煎餅,又有齊牛,雞,豚肉,沙律同飯,好啱我呢啲選擇困難既人食燒肉拼盤附上檸檬起爐減少油膩感,牛肩接近入口即溶口感另外仲叫左個dry age 牛扒試,店員教兩邊燒完rest 一陣,燒到兩邊個皮脆脆地,dry age 無咁油膩又夠牛味,幾啱女士食👍🏻👍🏻不過聽店員講呢個dry age牛扒未必一定次次有,想再食都要有緣先食到人均4百令一家大細大滿足!!

燒肉拼盤附上檸檬起爐減少油膩感,牛肩接近入口即溶口感

人均4百令一家大細大滿足!!
2022-07-07 179 瀏覽
收工見肚餓,問同事有無興趣一齊食個晚餐🥣先返屋企。佢即刻二話不說話要食燒肉🥓🥩🍗🍖。老實講行過幾次都無留意到呢間餐廳嘅存在,點知相當有驚喜。櫻花🌸蝦🦐豆腐,我發現呢到有幾味菜都係以櫻花同蝦做主食。豆腐好滑身。一放入口已經滑到去喉嚨。配合少少嘅櫻花🌸味。好有驚喜。和牛他他🐮🐮,肉質鮮嫩,入口軟綿綿,仲會有油花香,配合香蔥,再加埋新鮮雞蛋🥚🥚,油花喺嘴裏面慢慢滲出嚟,真係好食到暈低!薄切牛舌🐮👅,肉質煙韌,餐廳預先係牛舌上灑左少少黑椒。黑椒🧂🧂將牛舌🐮👅嘅香味帶晒出嚟。又係唔需要任何醬汁,都可以食到本身食材嘅味道。黑松露肉碎炒飯🍛🍛,炒飯以石頭鍋上,所以食嘅時候係熱辣辣。黑松露香味濃郁,炒飯粒粒分明,肉碎帶有少少香辣。將幾種食材撈均嚟食。每一啖都係味蕾嘅衝擊。好複雜,但好好食😋

2022-07-07 143 瀏覽
話說幾次經過都想入去試下。難得今日同事收工興起提出一齊食晚飯🥣。我就提議到呢到食晚餐🥣。慶幸我地七點前就入座,食下食下先發現餐廳出現人龍。餐廳以燒肉為主食。岩晒我呢隻食肉獸🥓🥩🍗🍖前菜係韓國泡菜同中華沙律🥗🥗,泡菜夠酸夠辣好開胃。中華沙律都好爽口。櫻花🌸蝦🦐餃子🥟,有淡淡嘅櫻花🌸香味,食落好清新。餃子雖然煎過但唔油膩。脆卜卜好好食。牛板腱,牛味好濃🐮🐮,肉質紋理亦都相當清晰,肥瘦均勻。輕輕一燒已經食得。燒完嘅油脂香味充斥住成個口腔😋😋厚切豬五花🐷🐷,如圖所見,食五花肉一定要夠肥先好食。將五花肉燒到有少少燶邊,再用生菜🥬包住五花肉🐷🐷嚟食。咁樣食嘅好處係可以中和返五花肉嘅肥膩,咁樣就食多兩舊都唔會怕啦😋

2022-07-05 103 瀏覽
牛魔古法漬泡菜,🌶微辣泡菜非常惹味,味道酸爽,口感好香脆。🥗豆腐沙拉配芝麻 汁,嫩滑豆腐,❤配上最愛芝麻汁超香超濃郁,簡單又健康。🐮美國 Prime 牛小排(8片) ,好香牛肉味,而且都好嫩滑,少少脂肪係燒肉時融入其中,更加誘惑。🥩澳洲 M7 和 牛肉眼排,厚切肉肉超滿足,而且M7的脂肪比例比瘦肉更豐富,所以更可以體驗油香的感覺。🇯🇵日本特級帆立貝,鮮味可口,夠厚夠實正。🦐櫻花蝦粟米餃子,甜甜粟米好正!加上櫻花蝦,皮脆肉嫩。🥘辣豆腐海鮮湯,少辣更過癮,海鮮分量頗豐富。
牛魔古法漬泡菜,🌶微辣泡菜非常惹味,味道酸爽,口感好香脆。

🇯🇵日本特級帆立貝,鮮味可口,夠厚夠實正。
🦐櫻花蝦粟米餃子,甜甜粟米好正!加上櫻花蝦,皮脆肉嫩。

🥘辣豆腐海鮮湯,少辣更過癮,海鮮分量頗豐富。
2022-07-05 69 瀏覽
揚櫻花蝦豆腐 ,topping超多櫻花蝦,豆腐都好嫩滑,夠有特色。🍎 煙燻蘋果木松露和牛他他,烟熏之後,更加會帶上獨特的蘋果木香,松露份量都幾多,牛魔特上牛舌條,🥰全粉紅色超吸引,牛舌爽滑juicy,彈牙有肉汁。🐮A4 牛魔野原燒 ,入面更加是薄切和牛西冷,再配上月見汁,入味好食。🥩三藏 和牛 盛宴( 四款和牛部位),油脂甘香肥美,入口即溶, 🍚黑松露和牛肉碎炒飯,牛肉切成肉碎超有咬口!配上黑松露,更香。

2022-06-20 406 瀏覽
Happy Friday 要食好啲獎勵自己,見牛魔個二人前 premium set幾吸引就試吓。套餐8道餸,份量勁多,食到後期都係格硬塞埋落口勁飽,另配啤酒再加埋一都係千令蚊兩位。梅酒蕃茄其實食唔倒酒味,但就好甜梅味,夾埋蕃茄酸酸甜甜咁好開胃,個底啲啫喱微甜,有啲似台灣愛玉果種,都幾得意。櫻花蝦豆腐,炸得好香好脆。櫻花蝦個味幾濃,夾埋豆腐食就岩岩好,唔會話太咸/太淡。依個牛肉他他本身係一個細罐仔上,不過經理主動幫我地分左兩個碟仔放🙈 厚切牛舌真心推介,肉質爽嫩又好juicy,如果唔係個套餐太多野食我都想再叫多個😍其他既牛都好食,對得起依個價錢👍🏻👍🏻最後個飯太飽食唔晒,仲要飽到唔記得影相。😂

其他既牛都好食,對得起依個價錢👍🏻👍🏻

最後個飯太飽食唔晒,仲要飽到唔記得影相。😂
當晚大概7點到達餐廳, 一入到去就已經感覺無涼意, 初時諗可能自己行得急, 所以先覺得熱.但坐低一陣之後就覺得唔對勁, 唔係喎, 真係熱喎, 跟住就問個職員可唔可以開大D冷氣, 佢就話已經開到最大. 如是者, 朋友陸續到達並且點餐, 大家一路食就一路覺得熱+焗, D石英燈照住, 又要對住個爐, 真係幾唔舒服.再次去問另外一個職員到底個冷氣係咪壞咗, 佢話唔係個冷氣壞, 而係個抽風散熱有問題, 所以導致D熱氣一路焗住咗.呢個職員都好好, 馬上提供冰水比我哋飲, 而我哋亦都好迅速地完成個晚餐離開.我想反映既係一間餐廳除咗冷氣之外, 抽風同散熱都同樣重要, 希望該餐廳既負責人可以儘快跟進, 畢竟都係一間烤肉餐廳, 全部爐一齊開哂而又焗既, 叫D食客點樣再幫襯
全部爐一齊開哂而又焗既, 叫D食客點樣再幫襯
2022-06-12
2022-05-27 644 瀏覽
好耐冇去食燒肉,平時常去嘅牛角長期滿座,決定去試試牛魔訂位 🤤去嗰日時間尚早未滿座,坐咗近門口位,餐廳環境舒服,下午去有自然光曬落嚟,係放假嘅感覺呀~同男朋友叫咗三款牛試,三款都好高質~最鐘意係和牛(圖三,唔記得名🥹)軟綿綿又多汁🥹❤️只點鹽已經好好食❤️ 非常推薦 ❤️牛之外,仲叫咗個帶子,非常好肉!仲叫咗份蔬菜~店員仲好細心教我哋點煮南瓜最好食 🤤店員話如果平日比較少客人佢哋會幫客人燒肉,可惜我去嘅時候慢慢開始多人,下次會再嚟食 🤤希望疫情快啲完,大家多多光顧好餐廳,以後都有得食 🥹
同男朋友叫咗三款牛試,三款都好高質~
最鐘意係和牛(圖三,唔記得名🥹)軟綿綿又多汁🥹❤️
只點鹽已經好好食❤️ 非常推薦 ❤️

牛之外,仲叫咗個帶子,非常好肉!

仲叫咗份蔬菜~店員仲好細心教我哋點煮南瓜最好食 🤤
希望疫情快啲完,大家多多光顧好餐廳,以後都有得食 🥹
2022-04-30 1006 瀏覽
反正晏晝唔想多食,最緊要是食物有質素,所以睇完食評就決定一試。我哋叫了七百幾果個二人餐,再加一份厚切牛舌。先來湯、沙律菜及中華沙律作前菜。湯味道清甜。年輕的男侍應一上肉就提醒我哋邊啲放爐側,邊啲可放置中間。更提我們大約燒幾耐。不過,講左,聽左,我哋都係冇乜技巧。所以男侍應都會不時提,更會出手幫忙😂⋯⋯個餐包一個什麼沙律,我自己覺得冇乜特別,就是青瓜、椰菜絲撈埋一齊,菜蔬味道不特別fresh。泡菜煎餅,泡菜少得可憐,唔合格。講真肉方面,豬同雞沒有什麼特別。牛舌按侍應提示的去燒,最後都係un . 牛肉味唔濃,肉質一般,我不覺得值回票價。不過,家人話滿意,唔算差。但我就覺得性價比唔值。午市二人餐成七百幾蚊,質素同味道麻麻,有啲唔值。
2022-04-27
2022-04-24 721 瀏覽
Bookmark左牛魔好耐,疫情日漸緩和終於一嚐好多review都話性價比高嘅lunch set!平日一點半嚟到餐廳只有兩三台客,所以坐得好寬闊舒服。我地order左和牛系列嘅Set B牛魔燒肉盛合$246同有牛有豬又有雞嘅Set A燒肉自選七款盛$248,每set都跟沙律、前菜同飯,準備放肆咁大食一餐。牛魔燒肉盛合有A4和牛霜降、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、和牛牛肩肉、厚切和牛舌各2枚。每款牛都好新鮮,每邊燒一陣就食得,牛嘅油脂香一邊燒一邊撲上嚟,超幸福。各款牛肉都好嫩,而厚切和牛舌獨有嘅爽口彈牙口感真係冇得輸!是次有幸得到高手侍應生傳授燒厚切和牛舌心得,首先將牛舌放係爐中心有紋鐵板位置每邊燒兩至三分鐘,再放爐兩旁平滑位置燒,咁牛舌嘅筯就會融,用鉗按落去會變硬,然後變得有彈性及有口感,真係好正~燒肉自選七款盛有黑毛豬頸肉4枚、全天然豚五花厚切2枚、醬油鳥肶肉4枚、全天然豚五花薄切4枚、和牛牛肩肉3枚、澳洲和牛胸腹2枚及薄切和牛舌5枚。黑毛豬頸肉超有驚喜,油脂滿滿一邊燒一邊有吱吱聲,而且啱啱燒好非常爽脆,一d都唔比牛遜色。薄切和牛舌都好好味好有咬口,但當然厚切完勝~ 豬肉

牛魔燒肉盛合

燒肉自選七款盛有黑毛豬頸肉4枚、全天然豚五花厚切2枚、醬油鳥肶肉4枚、全天然豚五花薄切4枚、和牛牛肩肉3枚、澳洲和牛胸腹2枚及薄切和牛舌5枚。黑毛豬頸肉超有驚喜,油脂滿滿一邊燒一邊有吱吱聲,而且啱啱燒好非常爽脆,一d都唔比牛遜色。薄切和牛舌都好好味好有咬口,但當然厚切完勝~ 豬肉方面,我鐘意豚五花薄切多過厚切,純隨麻麻厚切外層肥膏同豬皮嘅口感。
燒肉自選七款盛

侍應生service值得一讚,會過嚟教我地各款肉類烤嘅方法同要留意嘅地方,仲會幫手處理食物同換鐵板,肉類又新鮮好味,通風系統良好食完個頭同衫都冇咩油煙味,用餐感覺非常良好,值得再去~
2022-04-19
$271.5 (午餐)
牛魔燒肉盛合
燒肉自選七款盛
🚦牛魔(尖沙咀)大滿足Set(二人前)🫕牛魔古法漬泡菜及前菜🫕9/10【任添】問咗侍應,前菜係任添的!😍同小妹去韓國exchange嘅餐廳一樣呢😘泡菜好好食😋醃咗好耐嘅感覺,又入味、又軟身🥗豆腐沙拉配芝麻汁🥗9/10【Wow個汁】沙律醬好好食,唔會覺得好膩😍小妹懷疑黑色粒粒嗰啲係黑芝麻,但唔係好肯定,有少少味但真係足夠吊下味only😉同埋啲豆腐細細粒但好嫩滑👶有啲餐廳兩條菜就當係沙律,但佢嘅沙律份量都好合理!🥓美國Prime牛小排(8片)🥓9/10【牛味濃】牛小排一開始有少少過咗火搞到燒老咗👴第一啖以為咁老嘅🥺但其實係小妹自己搞錯,第二舊正常翻好好食🥰重牛味,重油香!肉質以prime嚟講,係非常好了✅🥩老饕澳洲M7和牛肉眼排(厚切)🥩9/10【幸福感】雖然話係厚切,但其實都薄嘅,燒嘅時候好快就要拎返起🍴一樣好重牛味,好油,呢個份量兩個人分啱啱好㗎啦😼再多就會膩🤣食過牛角對比之下,牛角嘅和牛出色少少🤏因為會入口即化🐚日本特級帆立貝🐚8/10【啖啖肉】似係可以生食level嘅帆立貝,有鮮味嘅🍣但海鮮味可以再出啲😚佢本身個底有少少醬汁,燒嘅時侯就會咋咋聲,同埋呈少少啡色咁🥫落少少鹽同檸檬汁啱
🚦牛魔(尖沙咀)

大滿足Set(二人前)

🫕牛魔古法漬泡菜及前菜🫕
【任添】
泡菜好好食😋醃咗好耐嘅感覺,又入味、又軟身
牛魔古法漬泡菜及前菜

🥗豆腐沙拉配芝麻汁🥗
【Wow個汁】
豆腐沙拉配芝麻汁

🥓美國Prime牛小排(8片)🥓
【牛味濃】

🥩老饕澳洲M7和牛肉眼排(厚切)🥩
【幸福感】
食過牛角對比之下,牛角嘅和牛出色少少🤏因為會入口即化
老饕澳洲M7和牛肉眼排(厚切)

🐚日本特級帆立貝🐚
8/10
【啖啖肉】
似係可以生食level嘅帆立貝,有鮮味嘅🍣但海鮮味可以再出啲😚佢本身個底有少少醬汁,燒嘅時侯就會咋咋聲,同埋呈少少啡色咁🥫落少少鹽同檸檬汁啱啱好🍋好開心每人有兩大粒😍
日本特級帆立貝

🥟櫻花蝦票米餃子🥟
【材料紮實】
你睇啲櫻花蝦多到🤩佢地鹹香鹹香,夾埋餃子一齊啱啱好🦐餃子好出色、有驚喜!皮入邊嘅肉好飽滿、夠紮實🏋️‍♀️餡嘅瘦肉同脂肪比例啱啱好🍖而且即使調味主要喺櫻花蝦度都好,豬肉味都算出👍
櫻花蝦票米餃子

🍘黑松露肉碎炒飯(牛肉)🍘
6/10
【消失的黑松露】
除咗呢個,仲有得揀辣豆腐海鮮湯🍲而呢個除咗牛肉又有得揀雞肉🐓但肉粒比較少,食落應該唔大分別🤣
講翻個飯,因為好豪邁咁石鍋上,所以有炒飯熱氣熱氣嘅感覺🔥但重點嘅黑松露味好少、近乎無,唔講食唔出😢所以當係填飽個胃嘅餸菜就算
黑松露肉碎炒飯(牛肉)

散嗌
👅香蔥牛脷👅$85
6/10
【半價質素】
糾結緊要厚切定係薄切嘅牛脷,但是侍應同我地講薄切嘅做緊半價優惠,咁我哋就嗌咗嚟試🙏男朋友教落,通常有重度調味/醃料嘅燒肉件都係因為肉質麻麻,要用濃味補救🧯呢個牛脷如果唔夾中間有啲生蔥嚟食,都真係冇乜味🥲肉質就普通啦
香蔥牛脷

🐓鳥肶肉醬油🐓$95
10/10
【今期推薦】
注意⚠️如果放喺爐中間燒10秒內會癡底❗️呢個係好好人侍應同我哋講的,仲過嚟救翻我地差啲救唔翻嘅雞雞🍗
小妹男友估應該係落咗味霖或者甜味增,所以同豉油嘅比例啱啱好🥰唔會太鹹之餘,豉油味又幾出
同埋燒落好嫩滑,明明唔多脂肪,但好多肉汁係咁流出嚟🥰個人認為係必食😚
鳥肶肉醬油

整體9/10
1️⃣燒肉不嬲都少貴,但呢個係可接受,合乎食物質素🍢但份量不足,成個set唔夠飽,兩個女仔應該啱啱好但係如果一男一女或者兩個男仔一定唔夠飽😳
2️⃣所有侍應們都好好人🥰🥰🥰佢地之間相處都有傾下計,成個working environment好似幾好😛同我地講前菜任添放心食🤣決定唔到月嗰陣又會同我地講有半價,同埋Menu有咩唔同😘服務真係令到整體分數大大提升!
3️⃣入座嘅時候侍應有提我地可能卡位會侷少少🤏但我自己覺得一啲都唔侷😙不過如果大家擔心可以book枱嘅時候講定先^^
4️⃣環境寬倘,坐得舒服、唔會好迫,枱與枱之間都有一段距離、又唔會太嘈,適合聚餐拍拖👫估唔到weekend lunch去都唔多人,開心🥳
5️⃣分唔到係日式定韓式嘢😂個名係日文,但前菜係泡菜😂其實係咪港式🤣決定hashtag both

💌如果你鍾意我嘅分享,請你follow我啦💌
牛魔古法漬泡菜及前菜
豆腐沙拉配芝麻汁
老饕澳洲M7和牛肉眼排(厚切)
日本特級帆立貝
櫻花蝦票米餃子
鳥肶肉醬油
  • 櫻花蝦粟米餃子
  • 美國Prime牛肋骨
2022-03-09 560 瀏覽
前排朋友約左我食晚飯~聽講啱啱新開冇耐,但已經勁好生意🤣味道一定好正😍滿懷期待入去試吓先❤️整體評分:7.5/10味道:7.5/10服務:7.4/10環境:7/10人均消費:$200-400地址:牛魔 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖A4和牛海膽刺身(兩件)$120:呢個一定要推介比大家!😍😍😍和牛入口即溶,一開始見到生嘅有啲驚驚地,但估唔到完全唔腥!😍仲好香~海膽鮮甜十足,配搭和牛有不一樣嘅體驗🤤燒肉系列🐮🐷:香蔥牛脷:牛脷簿切大大片,燒完略帶脆身~配埋蔥一齊食好惹味😋老饕澳洲和牛牛板鍵:將和牛整成花嘅形狀😍好精緻好有心!和牛牛板鍵牛味香濃又夠滑~牛五花:油脂十足,燒完好香黑毛豬頸肉:同樣係整成花嘅形狀~黑毛豬頸肉食落脆脆地~❄️小食:櫻花蝦餃子🥟:櫻花蝦比得勁足!配上餃子食鮮味十足泡菜煎餅:好有韓式風味又開胃❤️松露肉碎炒飯:個松露超香!🤤🤤🤤忍唔住食咗好多碗🙈酒🍶:金紋 世界鷹純米吟釀🍶($198):清香又帶少少甜

整體評分:7.5/10
味道:7.5/10
服務:7.4/10
環境:7/10
人均消費:$200-400
地址:牛魔 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖

燒肉系列🐮🐷:

牛五花:油脂十足,燒完好香

黑毛豬頸肉:同樣係整成花嘅形狀~黑毛豬頸肉食落脆脆地~

❄️小食:

櫻花蝦餃子🥟:櫻花蝦比得勁足!配上餃子食鮮味十足

泡菜煎餅:好有韓式風味又開胃❤️

松露肉碎炒飯:個松露超香!🤤🤤🤤忍唔住食咗好多碗🙈

酒🍶:

金紋 世界鷹純米吟釀🍶($198):清香又帶少少甜

2022-03-02 341 瀏覽
身為牛魔王嘅我最鍾意周圍搵牛牛食,今次係尖沙咀棉登徑嘅日韓式燒牛牛令我直豎拇指!每張枱都有自己嘅鐡板燒,佢哋有好多選擇,揀嘅部位啱啱好,唔會太肥,最緊要食我手上嘅海膽和牛卷同埋即叫即整嘅生牛肉撈撈!最後和牛炒飯索晒牛嘅油脂,香濃冇比!仲有每台必嗌嘅牛肋骨,但係今次冇試到,下次一定要食!大家去食嘅時候記得book枱,因為就算weekdays都好full吓!鍾意打卡嘅你更加要早啲去,因為埲牆都好靚🥰🥰
2022-02-23 311 瀏覽
🥩🥢🧂假日的午間燒肉🥳沒有限時的燒肉,可以慢慢坐數小時🍻,慢慢烤肉,食物質素還可以😌,環境不錯👍🏻,疫情😷下,人客數目當然有點疏落吧😔我哋點了套餐,再額外加些豚肉及蔬菜🥬,包括:🇯🇵日本帆立貝🥒翠肉瓜🐮牛魔古法漬泡菜及前菜🥗豆腐沙拉配芝麻汁🥙🐷泡菜豚肉煎餅🇯🇵日本A4 上等雪花和牛小排🥩🥩岩鹽日本🇯🇵A4和牛牛肩肉(粉紅鹽花)🥩🐷全天然豚肉五花腩 (薄切跟生菜)🥬🥬🐥鳥肶肉醬油🍛黑松露肉碎炒飯🐷豚肉五花腩(厚切/生菜)🥬🥬🍺Draught Suntory /三得利🍻食物質素都幾好,講真,燒肉就係食其肉質是否新鮮及醃料不能太過重口味,自己烤肉時要睇火,不能燒焦,那便稱之為ok。🐷泡菜豚肉煎餅🥞,反而有點驚喜,香脆可口,夾少少泡菜,吊出少少香辣🌶口感,不錯👍🏻
🥩🥢🧂假日的午間燒肉🥳

我哋點了套餐,再額外加些豚肉及蔬菜🥬,包括:

🇯🇵日本帆立貝
🐷豚肉五花腩(厚切/生菜)🥬🥬
🍺Draught Suntory /三得利🍻

午餐
2022-02-21 244 瀏覽
環境舒適!.📌全天然豚肉五花腩厚切 $130豚肉五花油香四溢,味道濃郁,用生菜包住食,唔錯!.📌牛魔終極拼盤 $620 (澳洲M7和牛肉眼扒、和牛牛五花、厚切和牛牛脷、差國Prime醬油牛肋骨)拼盤望落精美,但食落無咩牛味😵‍💫.總括而言,大家都話牛魔高質,但親身試體之後,個人認為食物質素一般,可以一試,但未必會再回頭!.=========================.食物:7/10環境:8/10抵食度:7.5/10回頭度:6.5/10..
環境舒適!
📌全天然豚肉五花腩厚切 $130

豚肉五花油香四溢,味道濃郁,用生菜包住食,唔錯!
📌牛魔終極拼盤 $620

(澳洲M7和牛肉眼扒、和牛牛五花、
厚切和牛牛脷、差國Prime醬油牛肋骨)
拼盤望落精美,但食落無咩牛味😵‍💫
總括而言,大家都話牛魔高質,
但親身試體之後,個人認為食物質素一般,
可以一試,但未必會再回頭!
=========================
食物:7/10