尖沙咀棉登徑有間日韓燒肉店,平日經過見倒都9成滿座要等位,咁多人食到底有幾好味🤔?等我幫大家試吓佢🫣🤣餐廳樓底好高空間感十足,唔會好大油煙味,裝潢時尙摩登又帶點日式風味,非常熱鬧氣氛唔錯。一坐低店員就送上前菜:泡菜&中華沙律。============ヽ(○´∀`)ノ♪🐮蘋果木煙燻松露和牛他他 $158 ⭐️推薦🫶🏻 ✰韓式嘅和牛刺身係最好味🤤呢度嘅和牛他他係用密封瓶裝住,入面焗住木煙,有少少黑松露喺和牛上面。✰打開後拌入日本蛋黃、蘋果絲、蔥絲、蒜蓉同醬汁。✰和牛他他好滑,味道甜甜哋好清新🤤🐷 全天然豚肉五花腩(厚切跟生菜) $130 ⭐️推薦🫶🏻✰ 一客8片。又係蕃薯妹至愛嘅五花腩🤤呢個全天然嘅五花腩比起一般燒肉店食倒嘅肉質更軟嫩,半肥瘦入口油香四溢,店員教兩邊燒咗大約一兩分鐘見表面金黃色就放去側邊等佢慢慢熟透,口感會更好。✰上檯跟生菜同埋韓式辣醬,包生菜食減低油膩感👍🏻🐮老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198✰一客5片。薄片,油花均勻,每片上面有少少蒜蓉,燒嘅時候搽一搽成片牛肉,幾惹味,口感軟。🐮香蔥薄切牛舌 $82✰一客7片。跟一碟麻油蔥,燒熟包住香蔥食好好味😋🥟櫻花蝦餃子 $68 ⭐️

前菜

一坐低店員就送上前菜:泡菜&中華沙律。

============ヽ(○´∀`)ノ♪

🐮蘋果木煙燻松露和牛他他 $158 ⭐️推薦🫶🏻
✰打開後拌入日本蛋黃、蘋果絲、蔥絲、蒜蓉同醬汁。
✰和牛他他好滑,味道甜甜哋好清新🤤

🐷 全天然豚肉五花腩(厚切跟生菜) $130 ⭐️推薦🫶🏻
✰上檯跟生菜同埋韓式辣醬,包生菜食減低油膩感👍🏻

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱

🐮老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198

香蔥薄切牛舌

🐮香蔥薄切牛舌 $82
✰一客7片。跟一碟麻油蔥,燒熟包住香蔥食好好味😋

🥟櫻花蝦餃子 $68 ⭐️推薦🫶🏻
✰大大隻嘅煎餃子,內餡係粟米粒同豬肉,灑滿香脆嘅櫻花蝦,咬落去肉汁咇出嚟🤤

🌸揚櫻花蝦豆腐 $68
✰非常嫩滑嘅豆腐,外層炸得香脆唔厚粉,灑滿櫻花蝦同木魚碎,外脆內嬾又惹味。

🍛松露肉碎炒飯(牛肉) $108 ⭐️推薦🫶🏻
✰可以選擇牛肉/雞肉。我哋揀咗牛肉。
✰上檯個石頭鍋仲好熱「咋咋聲」,等一陣撈勻面頭嘅蔥花、黑松露,鍋底有飯焦好惹味😍 話係肉碎但係其實牛肉好大粒🤤 仲有牛油香👍🏻 炒飯粒粒分明,超好食😋

可樂

🍹飲品我哋叫咗可樂同埋蘋果汁😋 估唔到可樂係玻璃樽裝😍加分👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻極高質,必定再回頭系列💁🏻‍♀️
2023-07-10
前菜
老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
香蔥薄切牛舌
可樂
2023-07-18 28 瀏覽
尖沙咀棉登徑一向好多嘢食,喺K11附近,行完商場就咁啱啱好去食燒肉。牛魔燒肉盛合 配有前菜、飯、湯、沙律,和牛每款各兩塊:A4和牛霜降澳洲和牛西冷澳洲和牛胸腹澳洲和牛五花厚切和牛舌和牛牛肩肉一次食哂唔同嘅部位,每一塊都唔同口感,食落唔過油膩,入口慢慢溶化,有時有咬口,唔同嘅部位厚度切得啱啱好要自己開火燒㗎,火候梗係要你自己控制。我就另外嗌咗個冷豆腐嚟到食牛肉,個口感都會唔同啲啊,有時唔係淨係用白飯。而且一冷一熱嘅口感加上去會比較好食啲多層次感啲。吉列黑豚肉配迷你湯烏冬黑豚肉肥瘦比例啱啱好,炸得保持滑嫩嘅口感,出邊嘅炸粉炸得唔差,有好多炸粉包完都好似好滑潺潺跟住好淋,但係佢保持脆口。烏冬口感質地真係唔錯,佢配上櫻花蝦,同埋白豆湯底,同出邊嘅日式清湯唔同。小食:冷豆腐豆腐用咗唔少調味,一啲都唔乾。鳳梨特飲鳳梨味加上少少梳打,豐富左口感。生薑蜂蜜主要係薑嘅味道但係又用蜂蜜去中和番薑嘅辣。

牛魔燒肉盛合
配有前菜、飯、湯、沙律,和牛每款各兩塊:
A4和牛霜降
澳洲和牛西冷
澳洲和牛五花
厚切和牛舌

吉列黑豚肉配迷你湯烏冬

小食:冷豆腐
豆腐用咗唔少調味,一啲都唔乾。

鳳梨特飲
鳳梨味加上少少梳打,豐富左口感。

生薑蜂蜜
主要係薑嘅味道但係又用蜂蜜去中和番薑嘅辣。
2023-07-18 28 瀏覽
係尖沙咀食lunch 真係超多選擇,今日就豪小小食牛魔燒肉我地叫左兩個燒肉定食牛魔燒肉盛合 $246包左幾種超正既高級牛肉A4和牛霜降牛澳洲和牛西冷澳洲和牛胸腹 澳洲和牛五花厚切和牛舌和牛牛肩肉配埋牛魔拌飯 +$5同埋包生菜同大醬 簡直絕配A4和牛霜降同澳洲和牛西冷入口即溶牛味濃郁,其他牛同牛舌都好出色燒肉自選定食(七款盛)$248呢個餐就有齊豬牛雞和牛牛肩肉 薄切和牛牛舌澳洲和牛胸腹豚肉五花薄切豚肉五花厚切黑毛豬頸肉醬油雞髀肉都係配埋牛魔拌飯種類多得黎又每樣都咁新鮮好味,雞腿肉鬆軟有驚喜價錢ok又高質,大滿足👍🏻👍🏻
係尖沙咀食lunch 真係超多選擇,今日就豪小小食牛魔燒肉
我地叫左兩個燒肉定食

厚切和牛舌

配埋牛魔拌飯 +$5
同埋包生菜同大醬 簡直絕配
A4和牛霜降同澳洲和牛西冷入口即溶
牛味濃郁,其他牛同牛舌都好出色

燒肉自選定食(七款盛)$248
呢個餐就有齊豬牛雞
薄切和牛牛舌
豚肉五花薄切
豚肉五花厚切
黑毛豬頸肉
醬油雞髀肉

都係配埋牛魔拌飯
種類多得黎又每樣都咁新鮮好味,雞腿肉鬆軟有驚喜

價錢ok又高質,大滿足👍🏻👍🏻
2023-07-17 18 瀏覽
牛魔燒肉盛合呢個喜歡食燒肉就必點,全部用左最靚既部位牛肉,除左牛舌燒耐少少,其他既部分都係好快熟,而且有啲部位係入口即溶,真係好正,配埋前同飯食,非常足夠。豆乳和牛石鍋烏冬石鍋烏冬一上既時候,啲和牛仲係好紅好生,服務員會即時淋左啲豆乳湯上去,30秒後就可以攪勻再食。一開頭仲好擔心豆乳同牛肉烏冬會唔夾,點知個豆乳湯底好好味,味道係由豆腐散發既豆香味,一啲都吾係味精既味道,個湯係好多碎既豆腐,最後個湯底係成個飲晒。

豆乳和牛石鍋烏冬

2023-07-15 70 瀏覽
終於放暑假,可以帶仔仔一齊食豪啲!今次我地揀咗尖沙咀嘅無煙燒肉店食午餐🤩 午餐嘅燒肉定食有3款。來到牛魔,當然要叫個牛魔燒肉盛合😋 (Set B $246)呢個set 有澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花腩、和牛牛肩肉、厚切和牛舌,仲有A4 和牛霜降。每款肉都2件,切得厚薄適中,燒得香噴噴,牛味十足!呢個價錢就可以食到A4 和牛霜降😍 ,油香十足,真係超值👍🏻 仔仔食到舔舔脷!燒肉自選組合(Set A 可以自選3款或全選7款)今次我地叫咗全選7款,上餐時,我地都嘩咗一聲,非常豐富的盛盒🤩 澳洲和牛胸腹、和牛牛肩肉燒起來牛味十足,肥美可口。薄切和牛舌,有咬口👍🏻 全天然豚五花薄切,燒到香香的配生菜食,好似食豬肉片咁脆。全天然豚五花厚切和黑豚豬頸肉都醃得好入味,肥而不膩,非常香口。醬油鳥肶肉味道很好,質地都好好👍🏻定食配有沙律🥗、前菜、白飯及麵豉湯我地仲加配了櫻花蝦餃子🥟($18),脆脆櫻花蝦灑在粟米餃子上,外脆內軟。另外,仲加配咗溫泉蛋($10)俾仔撈飯😝 ,咁先算豪食😆最後加埋蔬菜拼盤 ($26)👍🏻飲品我地揀咗菠蘿🍍梳打同埋柑桔🍊梳打,完全消除油膩飽滯嘅感覺👍🏻
終於放暑假,可以帶仔仔一齊食豪啲!
今次我地揀咗尖沙咀嘅無煙燒肉店食午餐🤩
午餐嘅燒肉定食有3款。

來到牛魔,當然要叫個
牛魔燒肉盛合😋 (Set B $246)

燒肉自選組合(Set A 可以自選3款或全選7款)

定食配有沙律🥗、前菜、白飯
及麵豉湯

溫泉蛋
柑桔梳打&菠蘿梳打
野菜拼盤
2023-07-15 43 瀏覽
7點幾嚟到已經滿座,新式嘅燒烤爐令到餐廳唔會咁侷促👍🏻上菜速度迅速,下單5分鐘內雪花燒肉已經上枱,服務員仲超好服務會教你點燒先最好食😋 和牛牛🐮板腱入口即溶,豚肉五花腩厚切,包生菜,韓式辣醬同泡茶,惹味可口。牛舌好有口感!呢個質素嘅肉,真係自己買返屋企煮都做唔到呢個價錢呀!熟食都好出色,樱花蝦豆腐同餃子落櫻花🌸蝦好似落到滿瀉,好香,不過豆腐食嘅時候睇熱😛真係新鮮熱辣上台呢!🧑🏻成餐飯覺得和牛他他最特別,因為和牛他他5係好多地方有得食,肉質真係要好新鮮先做到!蘋果木煙燻松露好香,牛肉加入雞蛋之後變得鮮嫩好滑,再連埋蘋果絲一齊食口感更加有層次。最後嘅松露肉碎炒飯,松露好香,炒飯粒粒分明,仲有啖啖和牛粒,包你一定夠飽!꧁☬小編食左咩☬꧂✅樱花蝦豆腐✅櫻花蝦餃子✅豚肉五花腩✅蘋果木煙燻松露和牛他他✅澳洲M5和牛牛板腱✅香蔥薄切牛舌✅松露肉碎炒飯(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $300♥️
7點幾嚟到已經滿座,新式嘅燒烤爐令到餐廳唔會咁侷促👍🏻

✅香蔥薄切牛舌
✅松露肉碎炒飯

(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $300♥️
2023-07-15 29 瀏覽
👦🏻話想食燒肉,👧🏻搵咗間位於尖沙咀棉登徑既燒肉店,餐廳引入無煙燒烤爐,食完都唔怕成身油煙味😌。一坐低會有兩樣前菜,分別係泡菜同中華沙律。櫻花蝦餃子共有四大隻餃子🥟,上面灑上好多櫻花蝦,非常香既蝦味。餃子外皮煙靭,入面嘅豬肉餡料包得好足,沾上餃子汁食,好吃而不膩😋。揚櫻花蝦豆腐熱辣辣新鮮炸起嘅豆腐,有四大件,外皮炸得好香脆,內裏好嫩滑,加埋櫻花蝦、木魚花同蔥花,非常香口👍🏻!蘋果木煙燻松露和生他他一打開有蓋玻璃兜,煙熏味出晒嚟,入面裝住和牛他他、黑松露同白芝麻。店員叫我地將蘋果絲🍎、蒜蓉、蔥花同生雞蛋🥚撈落和生他他到一齊食,果然味道好夾!和牛他他入口順滑,帶有黑松露香味😍!全天然豚肉五花腩八片厚切五花腩,煎香迫晒啲油出嚟🐷,好有口感同好香口。加少少辣椒醬再包住生菜食🥬,更加滋味!老饕澳洲M5/MG和牛牛板腱 五片和牛牛板腱油花分佈平均,每片都有少少蒜蓉,牛肉味香濃,入口即化,必叫💖!香蔥薄切生舌七片薄切牛舌調味啱啱好,有嚼口,帶有少少爽脆感🫶🏻。松露牛肉碎炒飯冇諗過松露牛肉碎炒飯會係咁出色🤩!飯粒用咗珍珠米,炒飯炒到粒粒分明。牛肉碎份量都多,口感嫩滑,一啲都唔鞋口。仲食到好香松露同葱花

一坐低會有兩樣前菜,分別係泡菜同中華沙律。

蘋果木煙燻松露和生他他

老饕澳洲M5/MG和牛牛板腱

香蔥薄切生舌
七片薄切牛舌調味啱啱好,有嚼口,帶有少少爽脆感🫶🏻。

松露牛肉碎炒飯
冇諗過松露牛肉碎炒飯會係咁出色🤩!飯粒用咗珍珠米,炒飯炒到粒粒分明。牛肉碎份量都多,口感嫩滑,一啲都唔鞋口。仲食到好香松露同葱花既香味👍🏻!

巨峰梳打特飲
甜度剛好,好香巨峰提子味🍇,仲有椰果食,口感煙煙韌韌。

鳳梨梳打特飲
清甜解渴,帶有好香既菠蘿味🍍,同燒肉好夾!

📍 牛魔 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
2023-07-10
2023-07-15 31 瀏覽
今天再次拜訪了位於尖沙咀錦登徑的超人氣牛魔日式燒肉餐廳。這家餐廳的裝修獨具特色,樓底高且抽氣系統良好,用餐後沒有油煙味,讓人感到非常舒適。蘋果木煙燻松露和牛他他$158獨特的蘋果木煙燻味與松露和牛完美結合,令人陶醉。揚櫻花蝦豆腐$68櫻花蝦和豆腐的組合,口感豐富,風味獨特。櫻花蝦餃子$68擁有濃郁櫻花蝦香味的餃子,令人回味無窮。全天然豚肉五花腩厚$130新鮮豚肉切片搭配脆生菜,層次分明,口感豐富。老饕澳洲M5和牛牛板腱198優質的澳洲M5和牛,口感鮮美,肉質鮮嫩多汁。香蔥薄切牛舌$82牛舌切得薄薄的,搭配香蔥,味道鮮美,令人回味。松露肉碎炒飯$108香氣四溢的松露炒飯,滿足味蕾。這次的用餐經歷非常愉快,各種美食口感豐富,味道美妙。這家餐廳的燒肉品質非常高,值得一試再試。

蘋果木煙燻松露和牛他他$158
獨特的蘋果木煙燻味與松露和牛完美結合,令人陶醉。

揚櫻花蝦豆腐$68
櫻花蝦和豆腐的組合,口感豐富,風味獨特。

櫻花蝦餃子$68
擁有濃郁櫻花蝦香味的餃子,令人回味無窮。

全天然豚肉五花腩厚$130
新鮮豚肉切片搭配脆生菜,層次分明,口感豐富。

老饕澳洲M5和牛牛板腱198
優質的澳洲M5和牛,口感鮮美,肉質鮮嫩多汁。

香蔥薄切牛舌$82
牛舌切得薄薄的,搭配香蔥,味道鮮美,令人回味。

松露肉碎炒飯$108
香氣四溢的松露炒飯,滿足味蕾。

2023-07-11
  • 松露肉碎炒飯
  • 全天然豚肉五花腩
  • 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
2023-07-14 21 瀏覽
日前同朋友食生日飯,諗唔到食邊間好,但又想食韓燒,就嚟咗呢間牛魔試吓。結果估唔到意外地高質‼️我哋嗌咗一個二人餐 — 牛魔Premium Set🤍$998二位:🌟牛魔古法清泡菜及前菜🌟梅酒蕃茄🌟櫻花蝦豆腐🌟煙燻蘋果木松露和牛他他🌟特上牛舌條🌟A4牛魔野原燒🌟三藏和牛盛宴🌟黑松露黃牛肉,碎炒飯和牛一定係必食嘅🐄入口即溶非常juicy,而且和牛他他非常好食,完全唔會有血腥味,口感似魚生👌🏻而且呢個價錢非常合理,因為食材真係新鮮同有質素,如果包埋個甜品就真係非常圓滿🤤

🌟牛魔古法清泡菜及前菜
🌟梅酒蕃茄
🌟櫻花蝦豆腐
🌟煙燻蘋果木松露和牛他他
🌟特上牛舌條
🌟A4牛魔野原燒
🌟三藏和牛盛宴
🌟黑松露黃牛肉,碎炒飯

2023-07-14 16 瀏覽
就在K11 Art Mall 旁的一間燒肉店,附近也有很多餐廳,而這間算是其中人氣挺高的一間燒肉店,約7點就已經全場爆滿了,真的是人氣滿滿!揚櫻花蝦豆腐滑嫩的嫩豆腐沾上了櫻花蝦再經過油炸後,吃起來特別香,而且是外脆內嫩的口感,豆腐入口即化,有濃濃的蝦味和豆香!櫻花蝦餃子餃子比平常的要大隻,餡料是粟米豬肉的,餃子亦非常飽滿,吃起來外脆內嫩的,有不少的肉汁,香甜的粟米加上嫩滑的豬肉餡,外面還配有大量的櫻花蝦乾來增香!全天然豚肉五花腩(八枚)這裡的五花腩不會太肥,吃起來肉質爽滑,有豬肉香!配上沾醬和生菜吃起來更清新解膩!沾醬味道挺辣的,但搭配上其他就不會覺得!蘋果木煙燻松露和牛他他挺特別的一款菜或,未開蓋前就可以看到有不少的煙霧在裡面了!開蓋以後再自行加上蘋果絲,蔥花,蘿蔔泥和雞蛋黃拌勻,而本身就有加上燒肉汁的,吃起來非常滑嫩,完全不會腥,味道會有點甜,亦有蘋果的清香。老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)牛板腱的油花挺多的,吃起來質感較嫩,肉味香濃!香蔥薄切牛舌(七枚)雖然寫既薄切,但其實比平常的薄切要厚很多,所以吃起來又爽又嫩的,牛味香濃又帶點油香!松露肉碎炒飯炒飯上面放了有松露醬,吃前要

櫻花蝦餃子

全天然豚肉五花腩(八枚)

蘋果木煙燻松露和牛他他

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)

牛板腱的油花挺多的,吃起來質感較嫩,肉味香濃!

香蔥薄切牛舌(七枚)

松露肉碎炒飯

炒飯上面放了有松露醬,吃前要將他拌勻,而且他是用熱石鍋上的,所以要小心一點!吃起來味道挺香的,鹹甜口味的,帶點松露香,而肉碎是牛肉粒,增加了不少的口感!

乳酸特飲/巨蜂特飲

特飲是梳打類的,乳酸的味道有點像可爾必思,酸甜味的,巨蜂的果味香濃!
2023-07-13 18 瀏覽
呢日去左尖沙咀行街朋友話好耐無食過燒肉 經過棉登徑見到呢間日式燒肉🔥就同朋友去食試吓入到去好有氣氛啊 店員安排我地坐吧枱餐廳除左有燒肉之外 仲有唔同日式料理選擇👍🏻🔸 澳洲M5/M6和牛牛板腱(5枚)和牛肉質軟嫩 燒一陣就食得 有入口即溶感覺 🔸 香蔥薄切牛舌(7枚)牛舌薄左又係燒一陣就食得 牛味濃郁配埋京蔥一齊食 口感豐富🔸 揚櫻花蝦豆腐豆腐沾上滿滿櫻花蝦 豆腐炸得金黃色入口脆卜卜 香脆可口 日本豆腐豆味香濃 豆腐滑嘟嘟的🔸 全天然豚肉五花腩(8枚)(厚切跟生菜)五花腩肉好肥美 燒起來迫左d油出嚟 好惹火呀燒完夾住生菜一齊食 減少肥膩感 超正🔸 櫻花蝦餃子餃子上鋪滿櫻花蝦 餃子皮脆脆地饀料豐富有豬肉及粟米粒 吃起來好有口感🔸 蘋果木煙燻松露和牛他他呢個他他做得好出色店員介紹話開蓋後要15分鐘內食用和牛與蘋果絲雞蛋撈埋一齊食口感非常軟滑 蘋果又香又甜甜地 十分開胃🔸 松露肉碎炒飯最後上菜係炒飯 上面鋪有黑松露飯裡有粒粒和牛粒 飯粒炒得分明又香口🔹 巨峰梳打特飲🔹 金桔梳打特飲
呢日去左尖沙咀行街
朋友話好耐無食過燒肉 經過棉登徑見到呢間日式燒肉🔥
就同朋友去食試吓
入到去好有氣氛啊 店員安排我地坐吧枱
餐廳除左有燒肉之外 仲有唔同日式料理選擇👍🏻

🔸 澳洲M5/M6和牛牛板腱(5枚)
和牛肉質軟嫩 燒一陣就食得 有入口即溶感覺

🔸 香蔥薄切牛舌(7枚)
牛舌薄左又係燒一陣就食得 牛味濃郁
配埋京蔥一齊食 口感豐富

🔸 揚櫻花蝦豆腐
豆腐沾上滿滿櫻花蝦 豆腐炸得金黃色
入口脆卜卜 香脆可口
日本豆腐豆味香濃 豆腐滑嘟嘟的

🔸 全天然豚肉五花腩(8枚)(厚切跟生菜)
五花腩肉好肥美 燒起來迫左d油出嚟 好惹火呀

🔹 巨峰梳打特飲
🔹 金桔梳打特飲

2023-07-04
2023-07-13 72 瀏覽
之前一直想試呢間「牛魔」,今日終於趁阿仔放假,專誠出尖沙咀試咗。餐廳位於棉登徑,位置方便易搵。店舖裝修精緻,空間寬敞舒適。《牛魔燒肉盛合》($246)呢款定食包有共六款不同牛部位:A4和牛霜降、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、和牛牛肩肉、厚切和牛舌。個人最欣賞厚切牛舌,肉質爽彈甘香,特別有口感。霜降和牛入口軟淋,油香豐富。而其他各款牛亦各有特色,絕不遜色。呢個定食完全滿足曬我呢個牛痴。《燒肉自選組合(七款盛)》($248)七款盛包括有三款豚肉、三款牛和雞肉,可以滿足多心嘅你。最有驚喜係雞肉,肉超爽彈嫰滑,非常好味。燒肉定食均包有御飯、牛骨湯、沙律及前菜。客人另可追加各款小色及特色飲品。午市除供應有燒肉定食,亦有多款季節限定,亦有麵定食、鍋飯定食、蘭王蛋定食等等,緊有一款啱心水。

《牛魔燒肉盛合》($246)

牛魔燒肉盛合

燒肉自選組合(七款盛)

沙律、前菜、牛骨湯

追加飲品

2023-07-06
牛魔燒肉盛合
燒肉自選組合(七款盛)
沙律、前菜、牛骨湯
追加飲品
  • 牛魔燒肉盛盒
2023-07-13 15 瀏覽
尖沙咀棉登徑,食肆林立,種類繁多真係花多眼亂今日就試吓極之多人推介嘅牛魔🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻入座就已經擺好前菜小菜可以食住前菜,再落order_蘋果木煙燻松露和牛他他 $158將生雞蛋同蘋果絲撈勻再食又蘋果點綴完全唔腥而且口感清爽櫻花蝦豆腐$68炸豆腐外皮微脆櫻花蝦粟米餃子$68澳洲M5/M6和牛牛板腱$198澳洲和牛肉質鮮嫩,肥瘦適中,燒肉必選全天然豚肉五花腩 $130厚切五花肉口感豐富,爽口彈牙,包埋生菜食唔會油膩香蔥薄切牛舌 $ 82每次食親燒肉都必點牛舌,牛魔嘅牛舌都冇令我失望!黑松露肉碎炒飯$108總括嚟講性價比高,下次都會再嚟💪🏻
尖沙咀棉登徑,食肆林立,種類繁多
真係花多眼亂
今日就試吓極之多人推介嘅牛魔
🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
入座就已經擺好前菜小菜
可以食住前菜,再落order_
蘋果木煙燻松露和牛他他 $158
將生雞蛋同蘋果絲撈勻再食
又蘋果點綴完全唔腥而且口感清爽
櫻花蝦豆腐$68
炸豆腐外皮微脆
櫻花蝦粟米餃子$68
澳洲M5/M6和牛牛板腱$198
澳洲和牛肉質鮮嫩,肥瘦適中,燒肉必選
全天然豚肉五花腩 $130
厚切五花肉口感豐富,爽口彈牙,包埋生菜食唔會油膩
香蔥薄切牛舌 $ 82
每次食親燒肉都必點牛舌,牛魔嘅牛舌都冇令我失望!
黑松露肉碎炒飯$108
總括嚟講性價比高,下次都會再嚟💪🏻
  • 香蔥薄切牛舌
  • 松露肉碎炒飯
  • 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
1K
2023-07-12 18 瀏覽
之前喺尖沙咀返工果陣,就好鍾意去「牛魔」食燒肉😋😋餐廳主打美國、日本、澳洲等各地優質和牛,採用無煙燒烤爐♨,食完唔怕成身油煙味~而且環境闊落,坐得都好舒服👍🏻👍🏻🍱澳洲和牛三盛 $168✨呢個套餐有三款牛肉,包括澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹同澳洲和牛五花~~全部都好新鮮!我就最鍾意澳洲和牛五花🐮,入口即溶、重牛味~而且油花分佈平均🤤🤤另外套餐跟白飯、沙律、前菜同牛骨湯,我就加($5)將白飯轉做牛魔拌飯🍚,配燒肉一流!!飲品揀左要柑橘特飲,味道酸酸甜甜🍊~底部仲有啲椰果粒粒!口感好豐富呢❤️❤️
之前喺尖沙咀返工果陣,就好鍾意去「牛魔」食燒肉😋😋

🍱澳洲和牛三盛 $168✨

2023-07-11 15 瀏覽
呢日黎到尖沙咀棉登徑呢度食燒肉, 棉登徑呢頭真係有好多餐廳~ 仲有好多日本餐廳~今日我地就揀左黎到呢間牛魔食燒肉! 一入到黎就覺得D座位都幾闊落, 同埋一D都唔煙, 就算好多枱都係食緊燒伕既時候都唔煙, 真係值得加分~ 到我地自己燒個陣都一D都唔煙,同埋個爐真係超西利, D 肉好快就熟!我地叫左兩個set lunch, 一個係燒肉自選定食, 一個係牛魔燒肉盛合, 前者就有哂豬、牛、雞, 後者就有唔同款式既牛, 兩個人share其實都真係好豐富! Set lunch 仲有中華沙律, 麵豉湯同埋沙律! 真係好豐富!夠哂飽! 燒肉自選定食有豬同雞, 佢既豬同雞都好好味, 真係有好香既豬同雞味, 豬五花超正, 雖然有油, 但配埋生菜食岩岩食! 唔會太膩! 另外仲想讚下佢個燒肉汁, 點牛肉再撈飯真係一流! 佢既牛魔燒肉盛合既牛真係夠哂高質, 仲有兩件a4霜降牛肉! 真係令人食指大動!