2023-07-29 25 瀏覽
成日燒肉都覺得要食放題先夠本但多數燒肉放題都唔會有咩靚肉但呢度比二百幾蚊一保lunch set已經有和牛仲可以試唔同既部分當然可以叫另一個燒肉set有牛有豬有雞燒肉setA 有七款肉,個人好推介要配隨餐配搭既辣醬用佢點雞同豬尤其五花腩又惹味之餘不油膩個set入面選用雞髀肉聽店員擺係爐側邊燒,雞肉好嫩而且雞皮燒到卜卜脆。好味餐入面都有和牛舌同和牛腹肉入口即溶,不過一定唔可以燒太耐Setb 成盤都和牛,只係二百幾蚊仲要有前菜,湯,飯淨係set都好夠飽和牛油花豐富,將霜降和牛放最後澳洲和牛味濃得黎好林自己最欣賞就係A4和牛霜降入口即溶,超級滿足欣賞呢度個爐細細抽油煙一流食完個身都唔臭
成日燒肉都覺得要食放題先夠本

但多數燒肉放題都唔會有咩靚肉

但呢度比二百幾蚊一保lunch set已經有和牛

仲可以試唔同既部分

當然可以叫另一個燒肉set有牛有豬有雞

燒肉setA 有七款肉,

個人好推介要配隨餐配搭既辣醬

用佢點雞同豬尤其五花腩

又惹味之餘不油膩

個set入面選用雞髀肉

聽店員擺係爐側邊燒,雞肉好嫩

而且雞皮燒到卜卜脆。好味

餐入面都有和牛舌同和牛腹肉

入口即溶,不過一定唔可以燒太耐

Setb 成盤都和牛,只係二百幾蚊

仲要有前菜,湯,飯

淨係set都好夠飽

和牛油花豐富,將霜降和牛放最後

澳洲和牛味濃得黎好林

自己最欣賞就係A4和牛霜降

入口即溶,超級滿足

欣賞呢度個爐細細抽油煙一流

食完個身都唔臭
2023-07-27 16 瀏覽
櫻花蝦餃子食落幾香· 仲放落去燒一燒再脆啲櫻花蝦豆腐我會俾100分 豆腐係超級滑外面仲係脆卜卜我真係好鍾意食脆嘅野蘋果木煙燻松露和牛他他真係有係日本食嘅感覺生肉都敢食係超好食的鍾意松露嘅會覺得昇華左 全天然豚肉五花腩厚切·唔會太肥·剛好豬是很有豬味的最鍾意就係包菜食老饕澳洲M6和牛牛板腱老公最愛·因為重牛味薄身·快熟·正▫️澳洲和牛牛五花又係老公最愛嘅牛味重厚身啲·但都係好淋薄切牛舌夠做好食!唔知有無人留意好多餐廳都會將蔥放係牛舌上面我成日好不解⋯燒完反轉會跌哂呢到好好是分開的
食落幾香· 仲放落去燒一燒再脆啲

我成日好不解⋯
燒完反轉會跌哂
呢到好好是分開的
2023-07-26 15 瀏覽
尖沙咀食燒肉呢一間係一個好好嘅選擇👍🏻🥟櫻花蝦餃子 四大隻餃子 滿滿櫻花蝦 好讚👍🏻餃子外皮煙靭 餡料足 🫓揚櫻花蝦豆腐 熱辣辣新鮮炸起嘅豆腐 炸得好香脆 非常香口🪵蘋果木煙燻松露和生他他 一睇賣相就知道不得了 樣 玻璃兜盛載和牛他他 黑松露 白芝麻 同蘋果絲蒜蓉 蔥花同生雞蛋 撈埋一齊食 味道好夾 和牛他他入口順滑!!🐷八片厚切五花腩 高質嘅豚肉燒下佢已經非常好食😍香口而不油膩👍🏻🐄香蔥薄切牛舌 擺盆精美 配埋蔥花份外滋味🍇巨峰梳打特飲 甜度剛好 配埋有椰果食口感煙韌🫶🏻🍍鳳梨梳打特飲 清甜解渴🍃呢間物超所值 推介大家快啲嚟試吓🥰

尖沙咀食燒肉呢一間係一個好好嘅選擇👍🏻
🫓揚櫻花蝦豆腐 熱辣辣新鮮炸起嘅豆腐 炸得好香脆 非常香口
🐄香蔥薄切牛舌 擺盆精美 配埋蔥花份外滋味
🍇巨峰梳打特飲 甜度剛好 配埋有椰果食口感煙韌🫶🏻
🍍鳳梨梳打特飲 清甜解渴🍃
呢間物超所值 推介大家快啲嚟試吓🥰
2023-07-26 33 瀏覽
同個best friend慶祝生日 😙緊係帶佢黎D高檔餐廳食燒肉啦叫左少少小食/ 頭盤, 當然唔少得既就係大量肉類😀🔸揚櫻花蝦豆腐炸至外酥內軟的豆腐搭配上鮮美的櫻花蝦 超好味一咬落去豆腐勁滑, 有好濃郁既豆香味☺️🔸櫻花蝦餃子係呀又係櫻花蝦呀哈🤣我地都勁鐘意海量櫻花蝦餃子皮薄而有嚼勁😙搭配埋醋可以提升味道🔸特上牛舌條燒肉一客8件, 都算多😍😍😀肉質鮮嫩多汁 又彈牙喎 燒烤後帶有微微的炭燒香氣😝🔸全天然豚肉五花腩五花腩肥瘦適中 入口即化豬肉的天然鮮甜味道能夠在口中完美展現😘佢會配埋韓式食法 包生菜食就冇咁罪惡感重啦🔸黑松露和牛肉炒飯口感豐富 米粒Q彈有嚼勁牛肉與黑松露的香味完美融合雖然係炒飯既牛肉 但1d都唔馬虎!!!🥰🥰係真係和牛黎 好香既油脂香出左黎 好好食❤️📍牛魔📍尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
同個best friend慶祝生日 😙
緊係帶佢黎D高檔餐廳食燒肉啦
叫左少少小食/ 頭盤, 當然唔少得既就係大量肉類😀

🔸揚櫻花蝦豆腐
炸至外酥內軟的豆腐搭配上鮮美的櫻花蝦 超好味
一咬落去豆腐勁滑, 有好濃郁既豆香味☺️

🔸櫻花蝦餃子

雖然係炒飯既牛肉 但1d都唔馬虎!!!🥰🥰
係真係和牛黎 好香既油脂香出左黎 好好食❤️

📍牛魔
📍尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
是日同生意伙伴共進午餐🍴傾生意嘅同時都要顧及肚皮滿足度😆😆揀咗呢間有質素嘅日式烤肉食set lunch!食得開心自然合作安排都傾得順利啲啦!. ✨牛摩燒肉盛盒 $261牛魔王必定鍾意❤️有✨A4和牛霜降, ✨澳洲和牛西冷, ✨澳洲和牛胸腹, ✨澳洲和牛五花, ✨厚切和牛舌, ✨和牛牛肩肉😍😍每片和牛都非常有質素💯輕輕一燒油脂出哂嚟!牛味濃且入口即溶!另外餐飲揀咗乳酸梳打!邊食邊飲😆正😆. ✨燒肉自選定食 (七款盛) $263非常豐富👏🏻👏🏻包括有✨和牛牛肩肉, ✨薄切和牛牛舌, ✨澳洲和牛胸腹, ✨豚肉五花薄切, ✨豚肉五花厚切, ✨黑毛豬頸肉, ✨醬油鳥肶肉😚😚食燒肉當然要有埋豬五花至滿意!另外雞肉都好紮實彈牙有驚喜👌🏻餐飲揀咗巨峰梳打!清清甜甜解油膩🍇. ✨ 澳洲和牛三盛 $178當中有✨澳洲和牛西冷,✨澳洲和牛胸腹, ✨澳洲和牛五花😚雖然日本和牛肉質更勝一籌!但澳洲和牛都係啖啖靚肉兼好味嘅😋揀咗韓國Barley Ice Tea原支上!好爽快又解渴👌🏻👌🏻. ✨以上套餐均配附 醬料,前菜, 餐湯✨另加一服務費
✨牛摩燒肉盛盒 $261
✨燒肉自選定食 (七款盛) $263
✨ 澳洲和牛三盛 $178
✨以上套餐均配附 醬料,前菜, 餐湯
✨另加一服務費
2023-07-25 18 瀏覽
【尖沙咀•牛魔】————————————————————————晏就燒肉感覺冇咁邪惡🥰🥰一人餐夠食👍🏻🍯|牛魔燒肉盛合|HKD 261自問牛魔王嘅你可以揀呢個,A4和牛霜降、澳洲和牛西冷、和牛胸腹、和牛五花、和牛牛肩肉、厚切和牛舌。咁多款唔同部位實有款你鍾意,肉味濃郁。🍯|燒肉自選定食七款盛|HKD 258有自選三款,當然七款食哂開心啲。包括有和牛牛肩肉、薄切和牛舌、澳洲和牛胸腹、豚五花薄切和厚切、黑毛豬頸肉同醬油鳥肶肉,份量夠食,唔想淨係食牛可以揀呢個套餐。燒烤爐細細個每次放幾塊可以慢慢食,今次好好仲有專人幫手燒,只管坐喺度慢慢食😛懶人嘅食法。呢度食法唔係加油,店員會用個檸檬刷個爐,燒完一個套餐就幫我哋換爐,幾細心。
【尖沙咀•牛魔】
————————————————————————
晏就燒肉感覺冇咁邪惡🥰🥰一人餐夠食👍🏻

🍯|牛魔燒肉盛合|HKD 261

🍯|燒肉自選定食七款盛|HKD 258

2023-07-24 36 瀏覽
近日和朋友初次嘗試位於尖沙咀棉登徑的牛魔餐廳,這是一家以燒烤和日式料理為主打的餐廳,空間感不錯,抽風亦好。我們品嚐了幾道招牌菜,其中最令人印象深刻的是他們的全天然豚肉五花腩和生菜組合,攞盤十分精美,還以菊花花瓣點綴。豚肉厚切、肥瘦相間、紋理分明,肉質柔軟多汁,入口即化,配搭生菜清爽可口。還有老饕澳洲和牛牛板腱和香蔥薄切牛舌,肉色紅嫩,肉質富彈性,質感細膩。稍為燒一下,油脂香味已經溢出。值得推介的是還有蘋果木煙燻松露和牛他他,煙燻香味濃郁,一打開蓋就能看見煙霧緩緩飄出來。煙燻味道與牛肉完美結合,非常嫩滑,加上黑松露、香蔥、雞蛋、蘋果絲提味,讓人食指大動。小食點了揚櫻花蝦豆腐和櫻花蝦餃子,新鮮的櫻花蝦,口感鮮美。 豆腐柔滑,外層酥脆;餃子皮很薄,內餡多汁,香氣四溢。最後,我們還點了松露肉碎炒飯,這是一道特色炒飯,石鍋上枱保持溫度,飯粒飽滿,加上肉碎和松露的味道相互融合,有驚喜。至於飲品,柑橘和巨峰提子特飲夠冰凍有果香味。

至於飲品,柑橘和巨峰提子特飲夠冰凍有果香味。

2023-07-23 34 瀏覽
鍾意食牛既你,一定要黎尖沙咀呢間牛魔試下🥰位置尚算易搵~係K11 Art商場附近,係尖沙咀港鐵站出口行大約5分鐘就到🚉一入店門,牆身有大大幅藝術壁畫,感覺幾特別以午市定食嚟講,牛肉品種亦都好多選擇,日、澳、美都有兩個人點咗燒肉自選定食(七款盛)同吉列黑豚肉配迷你櫻花蝦湯烏冬定食;而每份定食已包前菜(中華沙律),沙律以及味噌湯🥩燒肉自選定食(七款盛) 牛、雞、豬三樣野都有,唔同肉類樣樣都可以試肉質正,肉味非常濃郁,份量亦唔欺場好多,兩個人share都夠食,性價比高,大滿足推介!🐖吉列黑豚肉配迷你櫻花蝦湯烏冬定食日本黑豚肉炸得金黃,外層脆漿又薄又脆,每啖入口仲有juicy肉汁;蘸上沙律醬仲特別開胃!跟餐仲有2杯飲品送~🍹整體體驗超nice,下次有機會一定再同朋友黎試下其他menu😎📍地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
鍾意食牛既你,一定要黎尖沙咀呢間牛魔試下🥰
一入店門,牆身有大大幅藝術壁畫,感覺幾特別

以午市定食嚟講,牛肉品種亦都好多選擇,日、澳、美都有

🥩燒肉自選定食(七款盛)
牛、雞、豬三樣野都有,唔同肉類樣樣都可以試

🐖吉列黑豚肉配迷你櫻花蝦湯烏冬定食

跟餐仲有2杯飲品送~🍹

📍地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
2023-07-21 54 瀏覽
呢間係OpenRice極高好評既燒肉店,一直喺wish list,終於有時間黎食到。佢除左有唔同價位既二人餐,單點價錢都唔算太貴。決定跟下OpenRice d食評點餐。揚櫻花蝦豆腐係用鰹魚汁醬,油浸住嘅炸豆腐,外皮脆脆地,豆腐好滑。櫻花蝦份量好多,好香口。櫻花蝦餃子呢個又係海量櫻花蝦嘅食物,好欣賞餃子入邊係粟米豬肉餃,出面煎得香脆,入面又好juicy. 配上餃子汁,更提鮮蘋果木煙燻松露和牛他他打卡一流嘅前菜,打開個樽,會有一絲絲嘅白煙。蘋果配上和牛,有果香,亦提升左牛味,仲有少少松露香,好加分全天然豚肉五花腩(八枚)五花腩係厚切既,份量十足,肥瘦都平均,唔會有豬嘅蘇味。因為油脂比較多,燒完好香口,好似炸左咁,點上辣醬,加埋泡菜,用生菜包,又Fresh又會辣又香口,味道好豐富。澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)係大大塊嘅和牛,紋理好靚,牛味都好出。因為比較簿身,建議要燒板一開始充滿油嘅時候,就要落呢一個牛,咁就一定唔會黐。香蔥薄切牛舌 (七枚)七塊簿簿嘅牛舌,會跟埋一碟蔥粒。牛舌比較爽口彈牙,基本上十幾秒就食得,加埋蔥粒,會增加一份香味。松露肉碎炒飯炒飯係用熱鍋上,飯嘅份量啱啱好,入面有醃

揚櫻花蝦豆腐

蘋果木煙燻松露和牛他他

全天然豚肉五花腩(八枚)

澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)

香蔥薄切牛舌 (七枚)

松露肉碎炒飯
炒飯係用熱鍋上,飯嘅份量啱啱好,入面有醃過嘅牛肉粒,有少少酒味同甜味,唔錯。飯係用左珍珠米,有咬口,而且非常上色,好滋味,松露味又唔算太突出。

乳酸梳打/鳳梨梳打
梳打有好多口味,我地揀咗乳酸同鳳梨,前者比較開胃,鳳梨酸酸甜甜,可以解走肉類嘅油膩感。
2023-07-21 43 瀏覽
(環境)Open rice預約,寫明係週年紀念,偏偏俾咗bar檯前面,仲要係出菜位,個位又窄,d服務員就係咁出出入入。滾水照擺個客隔離,我都幾驚打瀉潑到我(食物)叫咗個二人既set,睇落唔係好多野,兩個男士就應該唔夠食。d牛肉都唔錯,可惜泡菜前菜同生菜唔可以免費添加,一盤又唔平。(爐)店內味道不大,爐頭設計抽氣整體唔算係好對得上個價位。

(爐)店內味道不大,爐頭設計抽氣

整體唔算係好對得上個價位。
2023-07-18
慶祝紀念
紀念日
有訂位,雖然平日,但係當晚生意很好,現在生意難做,也為餐廳高興。終於等到位,點知對着那一個位置是壞了冷氣,對住個燒烤爐實在太熱了,跟住同個應該係高級嘅員工,反映話真係好熱,佢非常之有耐性,即刻叫同事比杯冰水我,然之後話如果有位會盡量安排俾我,跟住又再跟進話俾我聽將會有二張枱就快走,我再問佢有冇冷氣,跟住佢話個位置起碼有幾部吹得到嘅,跟住就真係幫我換咗。當我哋想選擇那個二人套餐,但係下不了單,原來那個套餐其中一款菜式賣完了,本來我哋都想揀另一個菜單,但實在太多肉了,跟住同他反映,可唔可以將冇材料嗰個菜式換其他,跟住佢都好快話喺廚房決定,不過可以同佢問吓,結果又成功幫我哋換咗個食菜就可以繼續叫嗰個套餐。其他員工都非常有禮貌,服務都很好,食物質素不錯,份量也非常之足夠,值得推介,不過記得要訂位
2023-07-19
10 分鐘 (堂食)
2023-07-20 1133 瀏覽
.尖沙咀· 人氣高質燒肉.牛魔📍尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖➰有一排無食過燒肉,開始有燒肉癮,今日就同朋友嚟到尖沙咀搵食,朋友已經睇中左一間人氣燒肉,果然餐廳人氣好高,啱啱開始晚市時間已經有排隊人潮,好彩我地尚算早到,唔洗好耐就已經安排入座,餐廳以半開放式廚房設計,抽煙系統好好,全場燒肉,但油煙味唔算重。.➰✥櫻花蝦豆腐 💲68 ⭐️4.1/5⭐️✥櫻花蝦餃子 💲68 ⭐️4.1/5⭐️先黎叫左兩份小食,都係以櫻花蝦做主題嘅小食,櫻花蝦用量毫不手軟,無論餃子定豆腐,每件都沾上左大量櫻花蝦,炸豆腐外脆內嫩,加埋櫻花蝦增添口感,層次分明,依餃子亦都皮薄餡多,配上餃子汁同櫻花蝦,非常開胃滿足。.✥蘋果木煙燻松露和牛他他 💲158 ⭐️4.1/5⭐️之後叫左份和牛他他,上枱分左三樣野,侍應提示將蘋果同月見蛋黃撈入和牛他他內然後15分鐘內進食,入口肉質嫩滑帶煙燻甜香,非常新鮮,推薦。.✥香蔥薄切牛舌 💲82 ⭐️4.2/5⭐️正式到左燒肉部分,當然不得不點我最愛嘅燒牛舌,薄切牛舌輕輕每邊燒10數秒已經足夠,餐廳還附上一碟香蔥可以加入同牛舌一齊燒,爽口滋味,非常滿意。.✥全天然豚肉五花腩 💲130 ⭐️4/
尖沙咀· 人氣高質燒肉

✥蘋果木煙燻松露和牛他他 💲158 ⭐️4.1/5⭐️

✥香蔥薄切牛舌 💲82 ⭐️4.2/5⭐️
香蔥薄切牛舌

✥全天然豚肉五花腩 💲130 ⭐️4/5⭐️
之後叫左一碟豚肉五花腩,份量非常豐富,有8塊之多,仲附上一份生菜減輕油膩感,腩肉充滿油脂,燒出黎易產生焦香感,入口有咬勁,包上生菜一齊食層次更豐富。

✥澳洲M5和牛牛板腱 💲198 ⭐️4.2/5⭐️
依份M5和牛擺盤精美,和牛肉紋油脂分佈都非常吸引,事前將油膏先刷上火爐,再放上和牛,防止痴底,不消十數秒,已經可以進食,和牛入口即溶,油脂豐富,令人欲罷不能,仲可以點上燒肉醬汁,味道更加惹味,非常滿足。
澳洲M5和牛牛板腱

➰總結
餐廳位於尖沙咀鬧市旺區,人潮非常之多,但餐廳服務及食物出味仍然充滿驚喜及水準,燒肉品質出色,各式配菜亦相當有水準,特別係櫻花蝦系列出品,令人一試難忘,鐘意食燒肉嘅朋友不容錯過。

➿➿➿
#牛魔
#尖沙咀美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食

澳洲M5和牛牛板腱
  • 揚櫻花蝦豆腐
  • 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
2023-07-20 54 瀏覽
明明訂左座,去到話無位要等,但又無凳坐又要企外面,其實只係無2人位,4人位有但無得坐,唔明點解訂左位都可以話無位,啲位安排到勁差,最後係等左45分鐘先入座,仲要係我地提個員工可唔可以執枱俾我地,如果唔係佢只係呆企係到,好似唔知做咩咁,相反訂左4人位就可以即刻入座,唔明點解可以咁做野,入到去冷氣好細,野食就還可以,但價錢都係偏貴,經過今次經驗,絕對唔會再黎,因為服務態度實在太差,建議做唔到留位不如唔好俾人訂位
45 分鐘 (堂食)
2023-07-19 59 瀏覽
今日去尖沙咀食燒肉lunch!午飯時段座無虛席呀!服務員好有禮貌,招呼周到。每個牛市都包御飯、沙律、前菜、牛骨湯。🔸燒肉定食: 澳洲和牛三盛(💰168)(8.5/10)和牛三盛包括: 澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花。🔸 燒肉定食: 牛魔燒肉盛合(💰246)(8.5/10)牛包括: 厚切和牛舌、和牛牛肩肉、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、A4和牛霜降。佢嘅和牛肉質幾嫩,油脂分布均勻,好香好有牛味呀!牛舌非常厚切,略嫌有啲韌。其他肉質都不錯。A4和牛霜降入口溶化,好正呀!如果可以有啲牌仔顯示係邊款牛肉就更清晰啦。同埋個爐有啲易燶。下次一定會再黎食呀!性價比真心高呀!😋😋Overall 評分: 8.5/10👏🏻

🔸燒肉定食: 澳洲和牛三盛(💰168)(8.5/10)
和牛三盛包括: 澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花。

🔸 燒肉定食: 牛魔燒肉盛合(💰246)(8.5/10)

Overall 評分: 8.5/10👏🏻
2023-07-19 32 瀏覽
牛魔 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖。我終於都試人氣一直都保持到既牛魔,果然名不虛傳,熟食同肉類都好出式。櫻花蝦豆腐、櫻花蝦餃子兩款食物都有好多櫻花蝦,餃子都幾大隻飽肚。松露肉碎炒飯唔好睇佢平平無期咁既樣,用石鍋熱辣辣上檯,有牛肉、黑松露醬,炒飯好乾身好好味。蘋果木煙燻松露牛肉他他好驚喜既一道牛肉他他,平時我覺得熟牛肉係比較好味,但煙燻同松露令他他味道昇華。澳洲M5/M6和牛牛板腱、香蔥薄切牛舌、全天然豚肉五花腩黎得呢度梗係唔少得燒肉,牛板腱薄切,燒兩下已經食得,燒之前記得用和牛牛脂起爐先,五花腩係厚切,包埋生菜同大醬食,十分美味,一d都唔覺得肥膩

牛魔 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖

櫻花蝦豆腐、櫻花蝦餃子
兩款食物都有好多櫻花蝦,餃子都幾大隻飽肚

松露肉碎炒飯

蘋果木煙燻松露牛肉他他