2021-06-10
朋友曾經介紹過呢間小店,話呢度嘅牛肉好美味,呢日喺荃灣,就特登去試吓😆。店舖名字叫「牛県」,幾特別,呢個「県」字係 日文字,原來呢度亦有啲日本🇯🇵料理可以食😋叫咗 $168嘅「羽下牛扒 200g」,加$32 要「五選三套餐(可以揀 飯、薯條、沙律、湯、飲品)」,另外再加 $168嘅「牛県燒肉海膽丼」😋-「羽下牛扒 200g」:呢個「羽下牛扒」餐牌係冇嘅,不過就寫咗響牆上邊嘅黑板「每日Special 」,再由店員妹妹推介,咁我就點咗呢個😆;「羽下牛扒」肉質非常軟熟,經過30日嘅「濕式熟成」,肉味更濃郁,充滿 umami 😋;店員妹妹仲送埋「紅酒牛肉汁」同「阿根廷青醬」等我沾牛肉食,兩種汁醬都幾好味😋,而「阿根廷青醬」味道似煮意大利粉嘅 Pesto,幾清新,雖然我唔知同阿根廷有乜關係😋-「牛県燒肉海膽丼」:燒牛肉好嫩滑好 juicy😋;海膽比較爽身,亦好新鮮😋;仲有三文魚子😋;呢個丼飯賣相靚靚🤩又好食😋朋友真係冇介紹錯😆。另外,店員妹妹服務仲好好,抵讚😆
朋友真係冇介紹錯😆。另外,店員妹妹服務仲好好,抵讚😆