2023-02-11 417 瀏覽
已有成年沒有光顧牛摩,以往經常光顧,因為價錢相對相宜,而且岀餐快速,外面自助吧亦有不少食物。不知疫情過後,牛摩是否轉了老闆,變為星聚集團。因而問題多多。發覺牛摩比以往少了很多食客光顧,這點可能正正反映出質素下降的結果。價錢餐單方面:以往餐單上選擇較靈活,例如選擇非包含海鮮的話,價錢會相宜一點,現在沒有此選項了。點餐方面: 比以往方便,以掃QR code 形式點餐,方便食客,亦能準確落單,但正正這樣,能點開落單紀錄,就會發現漏單嚴重!岀餐方面,經常性漏單及減少數量。是次選擇美國牛小排餐,點了數次牛小排,等了20分鐘仍未送上。於是再點2份,但只送上一份。發覺是選擇性漏單,可能牛小排價格較高,於是乎就選擇性不岀餐。總結,是次用餐體驗非常不佳,餐廳以放題形式提供服務,卻有刻意漏單,延遲及減單的情況,實在是趕客!

2023-02-10
5 分鐘 (堂食)
2022-12-09 1025 瀏覽
同朋友下午茶。食最平的餐。限時 90分鐘。任飲任食,仲有甜品。一路食一路傾,食物品質五錯,員工都密密加湯。唔覺唔覺由1:30PM食到4:00PM 都無俾人趕,好驚喜。平時D 似牛X 人甘。仲有半小時就開始吹走,15分鐘前,10分鐘前,5分鐘前 係甘吹.呢間抵讚.
同朋友下午茶。食最平的餐。限時 90分鐘。
呢間抵讚.
2022-11-24
  • 甜品
2022-05-12 2075 瀏覽
之前上網見到左有人介紹這間,但位於上水實在太遠了,最近在馬鞍山開了分店,屯馬線直達很快到.餐廳超大間,每張枱也大.職員非常親切,要大讚👍🏻湯式款式多,除了可以一人一鍋,還可以叫鴛鴦鍋,試到兩款不同味道.叫了麻辣和沙嗲,兩款味道也是很濃郁.💠5%稀有三筋肉 海の幸 90分鐘放題 $258這個是新推出,介除了食到三筋肉之外,還有多款精選牛肉、特級牛肉、牛舌、黑豚肉、豚肉、雞肉、花膠、鴨血、墨魚滑、帆立貝、海蝦和墨魚仔.三筋肉即是牛板腱,是全隻牛最好食部份之一.油脂分布極為細密,肉汁超多juicy,有肉筋咬落有嚼勁,充滿了鮮嫩特口感,絕對是高質牛肉☺️食材新鮮,特別是牛肉份量很多,任食簡直是抵還回本!還有自助bar,多款火鍋配料和甜品壽司,還有熱食,飲品有汽水機,茶飲.壽司真心好食,真在太有在壽司店食的味道一樣🤩食完還要留肚食日本北海道牛乳雪糕🤣

餐廳超大間,每張枱也大.職員非常親切,要大讚👍🏻

💠5%稀有三筋肉 海の幸 90分鐘放題 $258

食材新鮮,特別是牛肉份量很多,任食簡直是抵還回本!

食完還要留肚食日本北海道牛乳雪糕🤣
2022-05-04 2725 瀏覽
今日嚟咗馬鞍山呢邊做嘢 又諗唔到食咩😮 行到嚟新港城中心(五期)呢度睇吓有乜好嘢食 就被牛摩門口嘅廣告牌吸引咗🥰 好想知咩係三筋肉 所以就入咗去試吓 一開始先點咗湯底 我哋一個嗌咗港式蕃茄薯仔湯 另一個點咗特濃港式沙嗲鍋 咁啱我哋坐卡位所以就冇一人一鍋 而係有個鴛鴦鍋👍🏻 我覺得咁樣都唔錯啊可以試晒兩種味道 除咗肉類係要嗌之外其他熟食 火鍋配料 飲品 甜品 都係喺自助吧自己任飲任食嘅😌 呢間舖頭好乾淨 因為每款火鍋配料都有獨立嘅膠蓋冚住 感覺會少啲塵 雖然我哋食最尾呢一輪 店員都有不停refill食物 而唔係得返啲剩飯殘羹🙊 整個用餐過程都好愉快三筋肉由於我好想知道呢個三筋肉同埋另外兩款牛肉嘅分別所以每款都有嗌😂 三筋肉感覺好特別 食落口好滑 而且有一個位置係有牛筋 咬落口雖然唔會成口油花 但係依然好嫩滑🐮精選牛肉同埋特級牛肉唔使叫呢個餐都食到 所以店員都有啲驚訝我哋唔係食三筋肉🤣 不過諗住乜都試啲呀嘛 呢兩隻牛就食落比較厚 都好有牛味嘅 不過個人覺得三筋肉比較特別 所以之後都係refill三筋肉為主😆黑豚肉作為牛魔王嘅我會鍾意食牛肉多過豚肉 但呢碟豬肉其實味道同質感都唔錯 都值得再r

三筋肉
黑豚肉
作為牛魔王嘅我會鍾意食牛肉多過豚肉 但呢碟豬肉其實味道同質感都唔錯 都值得再refill🐷
牛舌
十分推介呢碟 牛舌切到好薄 熟咗之後有啲咬口又唔會太韌👅
雞肉
每件都幾滑 仲配埋雞皮 不過我就冇食到層皮啦🐥
墨魚滑 鴨血
墨魚滑都好有驚喜 除咗打到起膠嘅墨魚滑之外 入面仲有啲墨魚粒 同面頭有啲蟹子 所以食落口都好有層次🦑 鴨血本身好期待嘅食物 但係可能通常鴨血我都係配麻辣湯底啦 所以今次就覺得佢略嫌冇咗啲辣味😗 不過呢個唔係鴨血質素問題
帆立貝 海蝦 墨魚仔 花膠
呢幾款食品都係任嗌飲食 海蝦每隻都好大隻而且肉質彈牙 所以都推介大家叫🦐
呢90分鐘真係好充實 有好多樣嘢我都想再叫同埋再拎嚟食🤪 但係實在個胃細 唔可以食到咁多樣嘢 所以我決定咗下次再嚟食過咁咪得囉😎
2021-10-16 3007 瀏覽
得閒滾一滾 神仙都企唔穩🤣我真係好中意打邊爐,咁啱見佢出左個新menu,更加要try try 😆極品牛小排海鮮四點盛星期一至五: 成人 $309 小童/長者 $249星期六日及公眾假期: 成人 $319 小童/長者 $259牛小排餐除咗有靚牛肉,豚肉同雞肉,仲有花膠 牛舌 鴨血都係任食,而且其中仲有四款海鮮無限添,包括帆立貝 海蝦 墨魚仔 廣島蠔而且佢最近仲出咗啲新湯底,沙嗲湯底香味濃郁,仲有啲花生碎,麻辣鴨血湯,又麻又香辣,配埋鴨血,無得輸🤣🤣另外仲有兩款牛丸都係特別介紹,唔係出去夾嗰啲,要同服務員落order,記得一定要試😋😋
得閒滾一滾 神仙都企唔穩🤣

極品牛小排海鮮四點盛

星期一至五: 成人 $309 小童/長者 $249
星期六日及公眾假期: 成人 $319 小童/長者 $259

2021-10-13
2021-08-28 2238 瀏覽
想食啲好熱嘅日式嘢嗰陣,自然諗起涮涮鍋,好彩我哋星期五早去,等咗半個鐘多啲有位揀咗越式牛肉湯同地獄辣湯,越式牛肉湯有好大陣檸檬味食落好清新,地獄辣湯就普普通通亦都唔夠辣。一開始覺得湯底無坊間嗰啲咁濃味,但食到最後放咗好多肉同蔬菜落去煮完就越食越好味,然後返到屋企就..口乾我哋一個細食,另一個又唔係好好肉,平平哋嗌咗個美國精選牛肉放題,啲牛肉比想像中瘦,但正合我哋意,啲牛肉雖然瘦但唔鞋口,只要唔好煮過龍就好食啦肉方面,呢間嘅雞肉最出色,切得厚,煮出嚟滑嫩蔬菜種類都唔少(蘿蔔冬瓜粟米蕃茄芋頭白菜油麥菜兆菜),但菇類就只有金菇..豆腐要到另外一個雪櫃攞,好嫩滑,正正丸類都接近十款,最好食就係包心芝士丸,外面係炸魚旦,咬落去嘅芝士流心嘅,出面比較少食到壽司個樣都幾靚仔,料都不過不失,飯就求其機壓飯糰,食得出好有誠意地落咗壽司醋,不過就落得重手咗少少,以涮涮鍋嚟講已經收貨飲品方面其實都幾多元化,除咗汽水同冰沙,熱飲嘅種類都唔少梗係唔少得一堆澱粉質,索晒湯嘅精華,每次都要留肚食最後甜品方面,次次食涮涮鍋都要食Yoghurt,酸酸甜甜,已經無位食其他甜品雖然得90分鐘限時食,但因為我哋呢枱夠鐘嗰陣過

肉方面,呢間嘅雞肉最出色,切得厚,煮出嚟滑嫩

豆腐要到另外一個雪櫃攞,好嫩滑,正正

飲品方面其實都幾多元化,除咗汽水同冰沙,熱飲嘅種類都唔少

梗係唔少得一堆澱粉質,索晒湯嘅精華,每次都要留肚食

雖然得90分鐘限時食,但因為我哋呢枱夠鐘嗰陣過咗9點,所以店員都冇特別催我哋交枱,可以慢慢食埋枱上嘅食物先走

埋單$372兩位加咗一,食到咁滿足,抵
2021-07-12 2822 瀏覽
見到門口有宣傳,折實後低至$66蚊,便按機取票等候。雖然已經平日下午一點七,都要等廿分鐘才到我。揀選了一碟價值$82的牛肉(最平嗰隻)及湯底,等多一陣便安排位子,店員提醒有六十分鐘時限。好彩之前來過晚市放題,已經心中有數要攞乜嘢食/飲,所以動作純熟,心目中是少肉多菜,如果你們不想飲品咁甜,可以落半杯梳打水及半杯汽水或沙冰。牛肉比一般任食火鍋好食,不是七成肥肉的牛肉,又不是雪到硬晒的無味肉,丸類(貢丸,龍蝦丸,麻吉,芝士豆腐,墨魚丸)質素合格有餘。前後走了兩轉,已經食到幾飽,原來計時是從決定餐及湯底時計,不是有位坐才起錶,差了兩分鐘,所以無時間食甜品。
見到門口有宣傳,折實後低至$66蚊,便按機取票等候。

雖然已經平日下午一點七,都要等廿分鐘才到我。

2021-06-29 1293 瀏覽
作為火鍋狂熱分子 一個禮拜最少打一次邊爐呢個就係我同屋企人最常食嘅地方 我媽咪同個服務員都好熟通常我哋都會食牛小排 因為佢仲有牛舌 雖然有陣時啲質素係參差咗少少 但係如果你覺得有問題嘅話服務員都會好樂意幫你換 如我自己最鍾意就係大大啖咁樣食牛舌 食日式火鍋就一定要係壽喜燒湯底 。而其他配料都係自己去出邊任拎 有陣時見佢唔到佢有炸餃子 湯底未滾之前都要食返幾粒先食炸餃子沾蛋黃醬就係最邪惡但係最正😂 而且佢啲菜同埋丸丸都唔少選擇 平平哋打個邊爐佢話都幾好🥰
作為火鍋狂熱分子 一個禮拜最少打一次邊爐
呢個就係我同屋企人最常食嘅地方 我媽咪同個服務員都好熟

而且佢啲菜同埋丸丸都唔少選擇 平平哋打個邊爐佢話都幾好🥰
2021-06-26
星期六午市一點都唔洗等位 可能係疫情影響啦💩 我偏向一人一小鍋 所以坐喺中間嘅位置😇 如果揀一枱一鍋就可以坐卡位~*午餐食定量套餐食60分鐘就夠囉👯‍♀️ 雞is my favourite~ 一碟女仔好夠食架啦~ 男仔就可能夾多麵食啦😌全部雞髀位 滑但冇雞味 (明明我都叫雞白湯架啦喎) 勝在有好多件雞食🥳 同埋好多菜同配料可以攞芋頭 南瓜 粟米 冬瓜 蕃茄🍅 係基本打邊爐熬湯配料🤟🏻 粟米唔會韌 好正拉麵 粉絲 細麵 係吸湯良品🤤 拉麵係我的醉愛 韌度啱啱好 又冇鹼水味🍜生菜 白菜 油麥菜 娃娃菜🥬 食完唔會痾唔出便便💩豆腐 玉子豆腐滑捋捋 仲有腸仔同埋幾種丸類🧆 基本配料有齊晒😌仲有少少熟食 腥的三文魚炒飯 湯 炸餃子🥟冧咗嘅薯條 冇人攞嘅沙律同壽司🍣醬料都好齊🍋 柚子醋 豉油 麻醬 生蔥 生熟蒜🧄 芫荽 辣椒粒🌶 辣椒油 麻油野飲有熱茶🍵 仲有得自己沖茶沖咖啡☕️ 兩款甜到🤪嘅沙冰 各種碳酸~汽水~甜品有泡芙 啫喱 布朗尼 蛋糕仔 仲有my fav冧酒提子芝士蛋糕🍰同!埋!低脂乳酪雪糕~🍨 配料都有6種 醉愛紅豆and棉花糖粒粒
生菜 白菜 油麥菜 娃娃菜🥬 食完唔會痾唔出便便💩
2021-05-29
5 分鐘 (堂食)
2021-05-14 1509 瀏覽
等埋龜蜜放工都已經8點半, 要好好慰勞佢❤️一於食打邊爐放題啦, 都夜喇餐廳既人都唔係好多, 反而幾安靜, 好舒服😌Staff推薦我地美國極品牛小排放題, 有牛小排, 牛舌等等。一人一煲, 我地要揀左壽喜燒同椰子雞湯。壽喜燒都係平時質素, 椰子雞湯一黎度已經係好香, 入面好足料, 大大舊雞肉, 好多椰子, 放埋蔬菜落去煮, 真係好甜。牛小排真係無推薦錯, 大大塊, 肉質好嫩, 放係壽喜燒汁湯底度煮, 點埋蛋汁, 真係好嫩滑之後我地ENCORE既都係牛小排兩個女仔前前後後起碼食左10盤再配埋啤酒, 真係好正。值得一提係Staff會細心介紹, 食到差唔多10點都無趕收工既感覺。
等埋龜蜜放工都已經8點半, 要好好慰勞佢❤️
一人一煲, 我地要揀左壽喜燒同椰子雞湯。

之後我地ENCORE既都係牛小排

兩個女仔前前後後起碼食左10盤
再配埋啤酒, 真係好正。
2021-04-21
  • 牛小排
霖住第一次黎馬鞍山搵d好野食就黎左呢間Black店晚市打邊爐食個精選牛肉同特級牛肉個特級牛肉真係好特級 係特別黑 黎果陣個牛既顏色係雪左好耐 心知不妙一食落口 硬到懷疑人生 ...跌落地踩住都唔會跣親同砂紙差唔多我已經浸一浸就即刻食 根本係半生半熟咁食 一唔覺意luk多30秒都食到牙骹都酸埋 另外精選牛肉 距一拎出黎 我眼都突埋明明就係同一隻牛肉 只係碎牛同成片牛既分別我入到黎係食齋ge 因為木耳同生菜係新鮮ge其他野就唔多講啦 總之 食完包你塊面瘦一個圈想瘦面就去食啦!
霖住第一次黎馬鞍山搵d好野食就黎左呢間Black店

明明就係同一隻牛肉 只係碎牛同成片牛既分別

我入到黎係食齋ge 因為木耳同生菜係新鮮ge

其他野就唔多講啦
總之 食完包你塊面瘦一個圈
想瘦面就去食啦!

• 生菜
2021-05-06 625 瀏覽
一向覺得吃日式火鍋放題是一件很年輕的事。一班朋友在考完試或做完project 後,想大吃一頓慶祝下,最好就是去火鍋放題,什麼食物都有,又不用計算價錢、吃到飽滿盡興。但今日去了牛摩之後我就改變了這個觀念,原來日式火鍋放題也能用享受美食的心態去品嚐。今次我們點的是新推出的足料精品極罕雙牛放題套餐,牛肉是有兩種特別的部份,一個是牛肩肉、另一個是小牛排。兩款肉之中我比較喜歡的是牛肩肉,他的肉及脂肪分布得很均勻,把它放在湯中涮一下之後, 沾一點芝麻醬吃下去,感覺到牛肉的滑口及牛脂香味。而小牛排就肉味較濃,總的來說兩種肉也很好味。湯底就算只點最基本的昆布也不會太過寡。其他食品方面,較特別的是有自助壽司bar, 雖然只是不是餐廳主打,但是也有差不多10款選擇。而餐廳在防疫方面也做足措施例,如每一款自助食物也有蓋子蓋着,十分衛生。很久沒有試過這樣滿足地享受火鍋放題,而且每一種食物也很美味,這是一間值得再去的日式火鍋放題。

2021-04-29 757 瀏覽
是晚與媽媽約好一齊出街食晚飯,我地係MOSTown新港城中心經過牛摩見到佢新出左新火鍋放題套餐:【足料精品鍋X激罕雙牛放題套餐】,任食牛小排,肥牛,牛舌,雞肉,豬肉等,都係$288加一,食足90分鐘,一於就試下佢!入去之前服務員會先同我地量體溫同​​噴酒精消毒雙手,十分衛生呀!入到餐廳服務員細心講解揀套餐分別同種類,揀好套餐就會落埋湯底~我地分別揀左椰子雞湯同蕃茄湯底。一上個椰子雞湯火鍋已經聞到濃好香既椰子味,而且,仲湯勁足料有好多椰子片、龍眼肉,杞子同舊栗米等材料,所以個鍋一滾,我就先試下佢個椰子雞湯,嘩!飲落啖啖椰香,好甜好正呀!😍而蕃茄湯就冇乜特別,如果蕃茄味再出啲就好。除左有任叫嘅肉類之外,仲有自助吧,有醬汁區、火鍋配料區、沙律區、熟食區、壽司區、飲品同甜品區,真係好多選擇啊!牛小排真係必食!睇圖都可以見到佢嘅色澤好靚,勁新鮮,肉脂分佈好平均,食落好嫩勁有牛香味,塊塊都大大塊,好有口感,啱晒我呢啲食肉獸,好滿足呀!🥰而雞肉食落肉質鮮嫩爽滑,放落椰子雞湯底,雞件完全吸收晒椰子湯嘅精華,兩者滋味配搭!最後,值得推介嘅係佢地嘅手工冷泡茶,一共有四款味道,茶味濃郁,食咁多肉飲返啖茶可以

我地分別揀左椰子雞湯同蕃茄湯底。

最後,值得推介嘅係佢地嘅手工冷泡茶,一共有四款味道,茶味濃郁,食咁多肉飲返啖茶可以幫助去膩🤣🤣
2021-04-27
2021-04-04 918 瀏覽
生活艱難,有時候都要放縱下自己。放假同屋企人去打邊爐,豬牛雞140幾蚊任食,無限時放題。日式黃店邊爐來講,個人比較喜歡牛摩多過牛刷鍋,我覺得牛摩嘅牛肉味重啲。而且佢蔬菜丸類嘅配料都唔少,同埋都幾新鮮。仲有北海道牛乳雪糕,同埋其他甜品。飲品有沙冰、汽水、茶、咖啡等等。湯底選擇都好多,我就揀咗最配食牛肉嘅壽喜燒湯底,會有一粒雞蛋送。$140有得唔限時任食,仲有啲牛嘅質素都唔錯,我覺得真係好抵 !不過我個人都係情有獨鍾於港式邊爐🤣🤣🤣🤣

不過我個人都係情有獨鍾於港式邊爐🤣🤣🤣🤣
2021-02-24 1037 瀏覽
食開牛涮鍋 但今次因honey有牛年優惠所以先嚟 仲要當日排左好耐先入到不過有優惠又真係冇得怨地方都大 不過同牛涮鍋相心係爭啲因為冇得按pad落單 一定要叫職員 而職員又好唔得閒所以呢樣真係唔夠智能食物方面 都係大路嘢 比較意外係因為有章魚燒同薯條 因為自己真係好鐘意食 但估計擺左好念都冇人攞 所以都凍曬⋯ 章魚燒真心唔得 章魚係硬嘅 仲要好粉 薯條反而都正常而且係粗果隻但凍左都係爭啲肉方面 因我唔鐘意牛肉所以主力豬同雞 佢雞肉唔錯 好滑下 其他丸呀果啲都係大路野冇特別 反而佢冷盤有我鐘意嘅中華沙律野飲佢都係機沖果啲 咖啡奶茶唔掂好甜 但朱古力同有隻綠茶咩咩嘅算可以 另外甜品有泡芙啫喱同乳酪 都算正常 乳酪雪糕算但配料畀人筆到散落曬 有啲感覺唔衛生 而家甘嘅情況係咪要提高下意識 佢配料有隻好似珍珠奶茶嘅珍珠 但點知食左唔係有啲失望總的來說 都算普通正常 但有得揀應該都係會去番牛涮鍋
不過有優惠又真係冇得怨
所以呢樣真係唔夠智能